Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
fashionista

30-12-2010
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Peperdure handtassen Victoria Beckham nu al uitverkocht

Peperdure handtassen Victoria Beckham nu al uitverkocht




Nog voor de handtassencollectie van modeontwerpster Victoria Beckham in de winkels ligt, is het volledige aanbod online al bijna helemaal uitverkocht.

Hoewel de prijs van de modellen begint bij ongeveer 2.000 euro, een ontwerp kost meer dan 10.000 euro, zijn alle goedkoopste handtassen van de nieuwe accessoirelijn van Victoria Beckham al gereserveerd op de designerwebsite net-a-porter.com.




 De enige merken die nog duurdere handtassen verkopen zijn Chanel en Hermèes. Wanhopige fashionista's die hopen toch nog een Victoria Beckham aan hun arm te dragen zonder bankroet te gaan, kunnen zich inschrijven op een wachtlijst.



30-12-2010 om 18:27 geschreven door fashionista


» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Wintersolden starten met 30 procent korting


Wintersolden starten met 30 procent korting





Koopjesjagers kunnen bij zelfstandige modewinkeliers vanaf de eerste dag van de wintersolden, komende maandag, kortingen van gemiddeld 30 procent verwachten.

Dat blijkt uit aparte onderzoeken van de ondernemersorganisaties Unizo en NSZ. De meerderheid van de zelfstandigen verwacht minstens evenveel te verkopen als tijdens de vorige wintersolden.

Daling
Gemiddeld rekenen de ondervraagde leden van Unizo-lid Mode Unie op een minderverkoop van 0,7 procent tegenover de wintersolden van januari 2010. Bij het Neutraal Syndicaat voor Zelfstandigen (NSZ) verwachten de leden een meerverkoop van 2 procent. Bij beide organisaties viel de winterverkoop tot nu toe tegen en werd er iets minder verkocht geboekt dan een jaar geleden.

Ruimer assortiment
"Door het slechte weer van de afgelopen maand ligt er gevoelig meer in de rekken dan vorig jaar bij de start van de wintersolden. Dat is goed nieuws voor de consument die uit een ruimer assortiment kan kiezen", stelt het NSZ.

Nocturnes
Bij handelsfederatie Comeos wacht men de start van de wintersolden af om cijfers te geven. Net als bij het NSZ luidt het bij Comeos dat de soldenstart vermoedelijk eerder verspreid zal verlopen. De eerste soldenweek valt immers samen met de laatste week van de vakantie. Vooral in Wallonië zijn er maandag nocturnes gepland voor de mensen die toch moeten gaan werken en nadien nog op koopjesjacht willen gaan, aldus nog Comeos.


30-12-2010 om 01:14 geschreven door fashionista


» Reageer (0)
29-12-2010
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Modetrends die we liever zien verdwijnen in 2011

Modetrends die we liever zien verdwijnen in 2011



Elk jaar telt toffe trends, en 'trends' die je liever zo snel mogelijk wil vergeten. In 2010 waren dat de volgende:


1)    Buiken bloot

Heel even waanden wij ons terug in de jaren '90, want in de zomer kwamen plots de buiken van celebs weer tevoorschijn zonder dat ze een bikini droegen. De korte shirtjes hadden een omgekeerde boogvorm, en het is duimen dat het in 2011 niet verder evolueert.

2)    Yeti-laars

Ja, het is koud, en ja, het sneeuwt veel. Maar deze 'harige' laarzen, vaak in felle kleuren, zijn zo mogelijk nog onhipper dan de overhypete Uggs.






3)    Harige panty's

We wensen vanuit de grond van ons hart dat niemand het in zijn hoofd haalt dit verder te ontwikkelen. Kunnen we niet gewoon de haartjes op onze benen laten staan in plaats van haar te faken, zoals topmodel Nadia Vodianova?

4)    Sokken in sandalen

Uberhip op de catwalk, al verstond niemand echt waarom. Plus mannen haten het, for real.







5)    Shorts en leggings

Een stijl die alleen tienermeisjes met de juiste maten kunnen dragen en een absolute horror voor de rest van de wereld.



29-12-2010 om 12:07 geschreven door fashionista


» Reageer (0)
28-12-2010
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Werkt Rihanna aan kledinglijn voor Topshop?

Werkt Rihanna aan kledinglijn voor Topshop?





Rihanna brengt haar kerstvakantie met haar familie op het strand van Barbados door. Maar ze lijkt er ook te werken, ze dineerde er op tweede kerstdag namelijk met de eigenaar van de Britse kledingketen Topshop Philip Green en muziekbaas Simon Cowell.


De Amerikaanse zangeres twitterde meteen het grote nieuws. Ze droeg een eenvoudig zwart topje en een sjaal met luipaardprint op haar hoofd. Green, de eigenaar van Topshop, zag er ontspannen uit in een eenvoudige witte t-shirt. Omdat Rihanna erg bezig is met mode en een stijlicoon betekent voor veel jonge meisjes, groeien de geruchten dat ze met Green samenwerkt aan een kledinglijn voor zijn Britse keten. Eerder al tekende Kate Moss verschillende collecties voor Topshop.  Met Cowell is de kans groot dat ze haar controversieel optreden op X Factor besprak, ze stripte tijdens haar act 'What's My Name'



Rihanna met haar panterbadpak op Barbados.
Rihanna met haar panterbadpak op Barbados. © photo news



Op het strand in Barbados viel Rihanna eerder al op met een uniek zwempak met bijzondere pantertekening. Hoewel het om een badpak ging, benadrukte het de mooie vormen van de 22-jarige schone. Het unieke ontwerp is van het merk 'We Are Famous' en kost 227 euro. Rihanna brengt Kerstmis door met haar familie op Barbados, oudjaar zal ze in New York vieren. 

Ondertussen groeien de speculaties dat de zangers brak met de baseballster Matt Kemp. Het koppel werd voor het laatst samen gezien in New York in november. De zangeres reisde de afgelopen weken tussen Noord-Amerika en Europa om haar nieuwe album Loud te promoten.


28-12-2010 om 13:11 geschreven door fashionista


» Reageer (0)
27-12-2010
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.De toptrends voor mannen in 2010

De toptrends voor mannen in 2010



In tegenstelling tot de vrouwenmode, verandert aan de mannenmode in de basis nogal weinig. Maar trends zijn er altijd, en daar is de mannenmode ook weer geen uitzondering op. Deze zeven trends definieerden de mode voor mannen in 2010.


1)    Gespierde T-shirts

Net zoals vrouwen, die push-ups voor borsten en poep dragen, kregen mannen hun eigen 'illusiemode': T-shirts die zijn bierbuik verstoppen, en een gespierd lichaam (al dan niet met 'blokjes') suggereert.

2)    Zwemmode
Met dank aan Giorgio Armani werd de strakke zwembroek (aka 'de speedo') weer hip voor mannen. En dat terwijl het jarenlang een van de grootste fashion faux pas werd genoemd. Deze zwembroek zien vrouwen dan ook het liefst bij mannen die er het lijf voor hebben, met andere woorden: quasi niemand.






Maar of ze die andere trend, de mankini, beter kunnen appreciëren is nog maar de vraag. Ooit gelanceerd door Borat, een van de typetjes van komiek Sascha Baron Cohen, werd de mankini mannelijker gemaakt en de catwalk opgestuurd.

3)    Fedora
Mannelijke celebs werden er vrij vaak mee gespot, maar tot de gewone man is de trend van de fedora of deukhoed nog niet doorgedrongen.






4)    Harige decolleté
In theorie is dit een trend in 2009, maar in 2010 dook hij werd erg vaak op: T-shirts die zo laag zijn uitgesneden dat mannen een decolleté tonen.

5)    Ballerina's
Mannen die ballerina's willen dragen moeten zich haasten. Iets zegt ons dat deze 'trend' het niet lang volhoudt.






6)    Vrouwelijker
Algemeen kan gesteld worden dat de mannenmode vrouwelijker werd, en de vrouwenmode mannelijker. Bewijs daarvoor zie je in de succes van handtassen, badpakken, ballerina's en decolletés voor mannen, terwijl vrouwen vlinderdassen, kostuums, buideltassen en lederen sokken aantrokken.



27-12-2010 om 15:12 geschreven door fashionista


» Reageer (1)
25-12-2010
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Kledingmerk zegt graatmager model de wacht aan na klachten

Kledingmerk zegt graatmager model de wacht aan na klachten


Allie Crandell, het model dat centraal staat in de controverse.



Kledingmerk Revolve Clothing heeft gezegd dat ze een extreem mager model geen opdrachten meer zal geven tot ze een 'gezonder' gewicht heeft bereikt. Dat meldt modeportal Styleite.

De beslissing van het bedrijf komt er nadat verschillende bezoekers van de bedrijfswebsite zich hadden beklaagd over lichtgewicht-model Allie Crandell. Het is overigens niet de eerste keer dat Crandell in opspraak kwam. Ze was ook al te zien in MTV-programma 'The City', waar er ook heel wat kritiek op haar kwam, omdat ze als graatmager rolmodel een gevaarlijke invloed zou kunnen hebben op jonge meisjes die extreem aan het lijnen zouden kunnen slaan.



25-12-2010 om 00:00 geschreven door fashionista


» Reageer (0)
24-12-2010
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.tips voor een geslaagde feestoutfit

 Tips voor een geslaagde feestoutfit


http://img545.imageshack.us/img545/2530/feestelijk.jpg


Een geslaagde feestoutfit draait maar een klein deel om wat je werkelijk draagt. Andere factoren spelen een veel grotere rol, en deze vijf tips gaan je helpen om complimentjes te krijgen op een feestje.

1) Tijd en energie
Een toffe outfit komt niet zomaar uit de lucht vallen, je moet er wel degelijk wat tijd en energie in steken. Dat betekent niet dat je zeven winkels moet afschuimen, maar wel dat je kledij netjes is en zorgvuldig samengesteld. Vermijd te veel bloot of te extravagante kledij, omdat het afleidt.

2) Dresscode
Je outfit is afhankelijk van het feestje waarop je bent uitgenodigd. Het familiediner kan je vast wel inschatten, maar bij het oudejaarsfeestje is het veilig om op voorhand even te polsen wat er precies verwacht wordt.

3) Dat tikje anders
Opvallen kan je ook zonder dat het mensen afleidt van hun eten of gesprekspartner. Een zwart jurkje kan je dat tikje meer geven door een opvallend juweel of opvallende schoenen, je kan  kiezen voor een accessoire in een fel kleur of zelfs een opvallende jurk, als de dresscode dat toelaat. Kies voor iets dat bij jou past, en draag het met flair.

4) Less is more
Het adagium  'less is more' slaat boven alles op mode. Eén opvallend kledingsstuk of accessoire is vaak meer dan genoeg, verschillende combineren is een kunst die maar weinigen is gegeven.

5)  Begin er op tijd aan
Haast en spoed is zelden goed, en dat geldt ook voor feestoutfits. Begin op tijd aan de kledijselectie, het (eventueel) wassen en strijken, het lakken van je nagels, douchen en opmaken. Zo vermijd je niet alleen zweetplekken, maar ook ladders in nylons, gescheurde nagels en ongevallen.



24-12-2010 om 20:43 geschreven door fashionista


» Reageer (0)
22-12-2010
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Vrouwen dromen massaal van zon en slaan bikini's in

Vrouwen dromen massaal van zon en slaan bikini's in




De verkoop van bikini's in het Verenigd Koninkrijk steeg ondanks de vriestemperaturen explosief.


Groot-Brittannië beleeft de koudste winter sinds 30 jaar, de temperaturen zakken er tot -27 graden. Toch meldt de grootwarenhuisketen Debenhams dat de verkoop van bikini's er met 20 procent steeg. Iets wat de bazen verbaast, want de meeste Britten pakken zich goed in om zich warm te houden. Ook ontwerpster Elizabeth Hurley was verrast te ontdekken dat haar bikinicollectie momenteel zo goed verkoopt. "Dames zullen naar meer zonnige klimaten vluchten tijdens deze eindejaarsperiode."


Woordvoerder voor Debenhams Carie Barkhuizen: "Met deze extreme temperaturen zou je denken dat bikini's het laatste is wat mensen willen kopen. Vorig echter merkten we echter net dezelfde evolutie op. Het is net alsof hoe slechter het weer is, hoe beter het met de verkoop van zwemgerief gaat."



22-12-2010 om 13:33 geschreven door fashionista


» Reageer (0)
21-12-2010
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Lanvin duwt verkoop H&M hoogte in

Lanvin duwt verkoop H&M hoogte in


http://img692.imageshack.us/img692/7531/lanvino.jpg


De samenwerking tussen het modehuis Lanvin en de winkelketen H&M heeft laatstgenoemde toch geen windeieren gelegd. Ondanks de uitgebleven stormloop in België kende het merk een grote populariteit in het buitenland, wat meteen voor ongekende verkoopcijfers zorgde.

De verkoop van H&M in november is met 17% gestegen ten opzichte van het jaar voordien. Niet alleen de opening van een aantal nieuwe winkels ligt daarbij aan de grondslag, ook de Lanvin-collectie van H&M is verantwoordelijk voor de meerverkoop. Zo was de volledige lijn in enkele uren uitverkocht in Groot-Brittannië. In eigen land was de collectie echter minder populair en bleven bepaalde, wel erg opvallende, designs nog dagen na lancering in de winkelrekken hangen.



21-12-2010 om 17:15 geschreven door fashionista


» Reageer (0)
20-12-2010
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Bestrijd de winterellende met deze middeltjes

Bestrijd de winterellende met deze middeltjes





De hevige sneeuwval legt ons land en half Europa lam. Dit zorgt voor een snelle stijging van vreemde gadgets die de koude moeten bestrijden. Daarom een selectie van de beste sneeuw- en wintergadgets.

Sneeuwkettingen voor schoenen
Wandelen in de sneeuw zonder te vallen is tegenwoordig een grote uitdaging. Gelukkig zijn er de Yaktrax, dit zijn ingenieuze kettingen die je over je schoenen aanbrengt, zodat je meer grip krijgt. Deze vliegen over de toonbank en zijn zelfs bijna uitverkocht in Groot-Brittannië.






Dekentjes

De verkoop van dekentjes met mouwen steeg explosief. Het is volgens de uitvinder het perfecte kledingstuk om door de sneeuw in het verkeer vast te zitten, je kan er natuurlijk om mee in de zetel thuis liggen. Maar ook 'gewone' dekentjes en warmwaterkruiken. De verkoop van dekentjes steeg met 73 procent, waterwaterkruiken met 42 procent.

Houthakkershemd
De verkoop van het houthakkershemd steeg in het Verenigd Koninkrijk met 65 procent, het lijkt alsof al dat sneeuwruimen de macho in de Britse mannen losmaakt.

Snoods
De snood is een sjaal in cirkelvorm, hij heeft dus geen begin of einde. Vorig jaar was dit al een trend bij vrouwen, maar dit slaat nu ook aan bij mannen. Tal van Britse voetballers als Carlos Tevez, Pepe Reina en Samir Nasri houden zich hiermee warm op het veld. De zoekterm snood werd al 600 keer zoveel ingegeven sinds de start van het barre winterweer.


Comfort food

Britten hebben duidelijk geen zin om te diëten met deze koude temperaturen. De verkoop van typisch comfort food nam explosief toe. Er werd 195 procent meer 'meatpie' verkocht, de verkoop van rijstpudding nam 652 procent toe, beide zijn traditionele Britse gerechten.

Slee
Het is haast onmogelijk om in Groot-Brittannië nog een slee  te vinden.

Soep
De restaurantketen Pret à Manger, gespecialiseerd in lunchen, ontdekte dat werknemers de koude liefst bestrijden met warme soep. Bij Tesco steeg de verkoop ook met 30 procent.

Zonvakantie

Sinds het begin van de winterprik zoeken Britten massaal heil in een tripje naar meer exotische oorden. Er werden al 11 procent meer last minutes naar de zon geboekt in vergelijking met vorig jaar.



20-12-2010 om 16:48 geschreven door fashionista


» Reageer (0)
18-12-2010
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Perfect casual: het ruitjeshemd

Perfect casual: het ruitjeshemd



Niet enkel meer voor houthakkers of notoir onhippe mannen, maar ook voor hippe, urban vrouwen: het ruitjeshemd. Vermijd evenwel de Schotse ruit: die is (nog?) niet terug aan een opmars bezig.

De winkelcijfers liegen er niet om: een ruitjeshemd met lange mouwen verkoopt nu 62 procent meer dan vorig jaar. Zwart-wit is een populaire ruitjescombinatie, maar ook in tinten van rood, roze, blauw en paars is het hemd hip. Niet alleen vrouwen springen op de kar, ook voor mannen 'mag' het hemd weer.

Geen wonder als je de voordelen van deze casual trend bekijkt: je kan het op tal van manieren dragen, en dus is er dus heel wat variatie (en personal touch) mogelijk én de gehypte stiletto's mogen op stal blijven. Een laars met een hakje maar ook sportieve schoenen passen veel beter bij deze trend.

-    Lange of korte mouwen?

Lange mouwen zijn nu gegeerd door de winter en de lage temperaturen. Dit hemd kan je ook recycleren als het iets warmer is. Je draagt hem dan als lichte trui, over een broek of rok en topje.

-    Strak of los?
Een strak hemd is heel geschikt om in je strakke jeans te dragen, in combinatie met laarzen. Je kan er ook voor kiezen om het hemd er los over te dragen, wil je een zeer nonchalante look.

Het losse hemd vraagt iets meer werk. Dat draag je op een legging, met kortere laarzen (losse enkelboots of Uggs) en een riem. Het is langer dan het strakke hemd en verstopt gemakkelijk je achterwerk. Dit kan je los of geknoopt dragen.

Een halflang 'boyfriend' hemd, kan dan weer perfect op een minirok en panty's. Combineer bij voorkeur met bottines voor een stoere look.

-    Kleur

Zwart en wit is dé topcombinatie, maar vind je dat te somber dan kan je ook voor kleur kiezen. Rood, roze, blauwe en paars doen het goed, geel en groen zijn te mijden. 

-    Katoen of flannel?


Mannen kunnen zonder problemen voor flannel kiezen, maar vrouwen kiezen beter voor katoen.

Stylisten verwachten dat deze trend zal doorleven in de lentecollecties. De ruitjes zijn duidelijk terug van weggeweest.



18-12-2010 om 23:43 geschreven door fashionista


» Reageer (1)
17-12-2010
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Stiletto's voor het zwaardere werk

Stiletto's voor het zwaardere werk



Terwijl Teva's sandalen niet meteen als moeders' mooiste worden beschouwd, moet de nieuwe Teva op hoge hakken daar verandering in brengen.


Als we de foto's mogen geloven, kunnen de stiletto's van Teva alle werk aan, gaande van kruiwagens voortduwen tot stevige rotsen beklimmen. De sandalenfabrikant hoopt vrouwen te overtuigen en wil hiermee de 'meest comfortabele hak op aarde' produceren. 






Samen met de ontwerpers van kledingmerk Grey Ant werden de eerste stiletto's voor outdoor gefabriceerd. De Teva stiletto  is verkrijgbaar in twee uitvoeringen: een zwart-witte 'Worlds Unite' sandaal met klittenbandsluiting en de 'Natural' met gespsluiting. Verkoopprijs bedraagt 250 euro.





17-12-2010 om 23:11 geschreven door fashionista


» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Vleesjurk van Lady Gaga maakte meeste indruk in 2010

Vleesjurk van Lady Gaga maakte meeste indruk in 2010


http://img207.imageshack.us/img207/1503/vleesjurk.jpg



De jurk, hoed en schoenen gemaakt van vlees die de excentrieke zangeres Lady Gaga droeg tijdens MTV Video Music Awards werd door Britten verkozen tot meest iconische outfit van 2010.

Tofu
De bewuste vleesjurk veroorzaakte heel wat controverse, er kwam heel wat kritiek op. Lady Gaga verdedigde zich: "Wat is het probleem van iedereen met mijn vleesjurk? Jullie hebben me toch ook al leder zien dragen? De volgende keer draag ik een outfit van tofu, dan zal de sojapolitie waarschijnlijk komen zeuren. "

De blauwe jurk van Kate Middleton die ze droeg om hun verloving aan te kondigen kwam op de tweede plaats, een minijurk van Victoria Beckham op de derde plaats. Marketingdirecteur van MyCelebrityFashion.co.uk Andy Barr: "Het is geen verrassende uitslag, zeker niet na alle controverse omtrent de bewuste vleesoutfit, maar het verbaasde me wel dat de recente jurk van Kate Middleton zo'n grote indruk op fashionista's maakte."



http://img87.imageshack.us/img87/4868/vleesjurk1.jpg



De top tien van iconische jurken van 2010:
1 De vleesjurk van Lady Gaga'
2 Blauwe verlovingsjurk van Kate Middleton
3 Minijurk met mouwen van Victoria Beckham
4 Een jurk ontworpen door Julien MacDonald en gedragen door Cheryl Cole
5 De latexjurken van Katy Perry
6 De roze jurk van Halston Heritage die Carrie Bradshaw draagt in de eerste scène van Sex and the City 2
7 De sm-panty's van Cheryl Cole
8 Het maatpak van Leighton Meester
9 De vogelverschrikkerjurk van Lady Gaga ontworpen door Francesco Scognamiglio
10 De kanten jurk van Rafael Lopez die Emma Watson droeg



17-12-2010 om 15:56 geschreven door fashionista


» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Magnetische beha maakt einde aan gepruts

Magnetische beha maakt einde aan gepruts


http://static3.hln.be/static/FOTO/pe/17/12/0/media_xl_3980460.jpg?20101216160521


Vrouwen worden er op den duur wel handig is, maar mannen blijven een probleem hebben met de behasluitingen. Daar zou een einde aan kunnen komen door de 'magnetische' beha.






Kleine, bijna onzichtbare magneetjes worden verstopt in de lingerie, die vooraan (tussen de borsten) sluit. De beha wordt verkocht met een passend onderbroekje, dat ook magnetische banden heeft.

Klinkt goed, maar je moet er wel wat centen voor over hebben want goedkoop is het niet: zo'n 200 euro voor een setje.

"Niets is zo'n passiekiller als gepruts met het ondergoed. Dit is daarom een van de grootste innovaties op de lingeriemarkt sinds jaren. Nooit meer verspilde momenten door te prutsen aan een beha!" aldus Helen Attwood van Selfridges. Nadat de lingerie in Frankrijk werd gelanceerd, verkoopt ook de Britse keten de lingerie nu.



17-12-2010 om 00:12 geschreven door fashionista


» Reageer (0)
16-12-2010
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Nieuwe bril Yves Saint Laurent gegeerd item bij celebrities

Nieuwe bril Yves Saint Laurent gegeerd item bij celebrities


http://img822.imageshack.us/img822/4193/brilyvessaintlaurent.jpg



Het modehuis Yves Saint Laurent gooit hoge ogen met zijn nieuwste brillencreaties. Niemand minder dan Kylie Minogue en Lady Gaga zijn verzot op het montuurtje.

Wie aan de excentrieke stijl van Lady Gaga denkt, verbindt die niet meteen met de zachtaardige versie van Kylie Minogue. Toch hebben beide dames eenzelfde favoriete item in hun garderobe: de nieuwste bril van Yves Saint Laurent. De bekendheden werden er reeds meerdere malen mee gespot, wat op zich al uitzonderlijk is voor de veranderingsgezinde Lady Gaga.

Het model maakt deel uit van de herfst/wintercollectie 2010.  (br.she)


16-12-2010 om 15:04 geschreven door fashionista


» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Paul Weller ontwerpt kleren voor Liam Gallaghers label

Paul Weller ontwerpt kleren voor Liam Gallaghers label





Modfather Paul Weller gaat kleren ontwerpen voor het label Pretty Green van Liam Gallagher. Daarnaast plant Weller ook een eigen kledinglijn, zo vertelde hij aan 6music. "Ik zou enkel verkopen wat ik zelf graag in mijn kleerkast zou hebben, mijn drijfveer is dus zeer egoïstisch", verklaart Weller.



Paul Weller.
Paul Weller.


16-12-2010 om 14:53 geschreven door fashionista


» Reageer (0)
15-12-2010
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen. Parels worden alsmaar goedkoper

Parels worden alsmaar goedkoper


http://img146.imageshack.us/img146/2180/parels.jpg


Wie op zoek is naar een authentiek parelsnoer moet daarvoor geen honderden euro's meer neertellen. Chinezen zijn er namelijk in geslaagd om parels in kwekerijen te produceren.

Vergeet die romantische plaatjes waarbij een oester van de zeebodem wordt gevist en een mysterieuze parel blijkt te bezitten. Chinezen hebben namelijk grote kwekerijen aangelegd waarin oesters met parels worden gekweekt. Daardoor zijn de parels niet meer schaars in aanbod en daalt de prijs extreem.

Maar sommige juweliers zijn daar niet zo blij mee. Zowel Christie's als Tiffany & Co houden hun aloude, peperdure, parelprijzen aan. "Want authentieke parels, die herken je aan hun schittering." Niet waar, zo beweren critici, want uit een onderzoek is gebleken dat de meeste kenners een gekweekte parel niet van een authentieke kunnen onderscheiden. "Al zijn er altijd wel mensen die veel geld zullen blijven betalen voor de authentieke soort."


15-12-2010 om 23:13 geschreven door fashionista


» Reageer (1)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Modellenbureaus liggen in oorlog

Modellenbureaus liggen in oorlog


http://img502.imageshack.us/img502/4532/modellenbureaus.jpg


Verschillende New Yorkse modellenbureaus hebben de oorlog aan elkaar verklaard. Ze beschuldigen de ander ervan modellen weg te kapen die net op het punt van doorbreken staan.

Heel wat modellen worden net voor hun grote doorbraak weggekaapt door een ander bureau. Hierdoor heeft het originele modellenagentschap veel geld en tijd in het topmodel geïnvesteerd, maar krijgen ze geen financiële voordelen van de doorbraak.

Volgens modellen gaat die stroperij er vaak erg sluw aan toe. "Op reis voel je je vaak erg eenzaam als model. De jagers van bureaus weten exact welke look ze willen. Wanneer ze een meisje vinden dat aan hun criteria voldoet, gaan ze zich uitgeven als hun beste vriend. En hen zo overtuigen om over te stappen op een ander bureau", vertelt een anonieme bron tegen New York Post. (br.she)



15-12-2010 om 23:05 geschreven door fashionista


» Reageer (0)
14-12-2010
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.De haartrends van volgend jaar

De haartrends van volgend jaar


http://img149.imageshack.us/img149/1832/roodo.jpg


Lang of kort, opgestoken of loshangend? Haarkeuzes waren nooit zo eenvoudig. Zoals gespot op de catwalk, bieden de haartrends voor volgend jaar een waaier aan stijlen met een knipoog naar het verleden, het heden en de toekomst.







1.    Super Seventies
Afrokapsels, golvende watervallen en glad opgestoken haar zoals gezien bij Mulberry, Blumarine, Louis Vuitton en Marc by Marc Jacobs. Disco en glamour bleken de sleutelwoorden.

Super seventies is een belangrijke haarlook - veel volume, golvende watervallen  of gigantische kroeskapsels. Het alternatief: sluik met een zijscheiding of ineengestrengeld.






2.    In rechte lijn
Variaties op sluik haar: uitgeföhnde golven, overlappende textuurlaagjes en lange, dunne paardenstaarten. Sluik haar wordt vanaf nu anders gekapt, er zitten geen echte golven in maar het is ook niet supersteil. Kijk maar naar de moderne, minimale, bijna atletische looks bij Brioni en de lange, dunne paardenstaarten die bij Chanel voor wat lineaire structuur zorgen.







3.    Nieuwe Garçonne

Stoere, verfijnde meisjes met jongensachtige allures die het haar kort, lang of golvend kort dragen. We zagen ze bij DSquared2, Balmain, Balenciaga en Gucci. Het haar krijgt zelfs een 'punk
deluxe' inslag. Kiezen voor een kort kopje uit rebellie of voor het onderhoudsgemak is niet nieuw. De eerste tomboys dateren uit de jaren 1920, toen een schandaalroman over een Parijse vrouw die haar haren kort knipt en mannenkleren aantrekt de goegemeente
choqueerde. Ondertussen verwierven deze vrijgevochten vrouwen steeds meer vrijheid door hun haar te kortwieken en broeken te dragen. De 'New Garçonne' 2011 kan zich deze look ook aanmeten zonder de schaar er in te zetten: trek een mannelijk aandoende lage zijscheiding en kam het haar glad: de haarlengte
verdwijnt achteraan op het hoofd. Zo wordt mevrouw dus meneer.






4.    Jong en losjes
Jeugdig enthousiasme typeerde de losse, nonchalante stijl van Dsquared2, Vivienne Westwood Gold Label en Moschino Cheap and Chic. Zij zetten een frisse, energieke look neer van funky opgestoken kapsels over Egyptisch geïnspireerde bananenwrongen tot schattige, sexy knotjes.






De trends vertaald in kleuren


BLOND
Platinablond beleeft een tweede jeugd, maar de nuances zijn zachter dan in vorige seizoenen. We zien natuurlijkere, bijna beige tinten, zoals bij Jill Scott.






BLONDBRUIN
Blond en bruin fuseert, en de precieze kleur is dan ook moeilijk te benoemen. De tint houdt het midden tussen een zeer donker
natuurlijk blond en een uitermate licht rookbruin. De modellen van Christian Dior illustreerden deze trend perfect.






ROOD
Flamboyant rood maakt plaats voor natuurlijkere aardetinten, zoals de zachte kopertinten die we bij Mulberry opmerkten.








14-12-2010 om 00:00 geschreven door fashionista


» Reageer (0)
12-12-2010
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Nieuwste trendy accessoire? Een luipaardenjong

Nieuwste trendy accessoire? Een luipaardenjong


Het ziet er naar uit dat een klein luipaard de laatste must have in modeland is.



Dat de luipaardprint in is, weet elke fasionista al lang. Op de cover van het januarinummer van Harper's Bazaar poseert model Lily Donaldson echter met een luipaardenjong van enkele weken in haar armen. Een naakte Julianne Moore deed het haar voor in de herfstcampagne van Bulgari met twee jonge leeuwtjes en enkel gehuld in juwelen. Een strategische geplaatste handtas verstopte haar naakte lichaam. Ook bij Cartier is de ster van hun campagne een babyluipaard die kauwt op een lederen juwelendoos.






Al enkele seizoenen blijft de luipaardprint terugkeren op heel wat internationale catwalks. Maar zoals dat de modewereld betaamt, gaan ze nu nog een stapje verder: creatieve directeurs op modeshoots vragen massaal om het echte werk: levende dieren dus. Wat is de volgende stap? Fashionista's als Paris Hilton die binnenkort in plaats van een chihuaha een jong luipaard in hun handtas dragen? (br.hln)



12-12-2010 om 22:42 geschreven door fashionista


» Reageer (0)
10-12-2010
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Staat Burberry te koop?

Staat Burberry te koop?


http://img219.imageshack.us/img219/8936/burberryr.jpg



Het modehuis Burberry doet het beter dan ooit. En dat is ook investeerders opgevallen. Volgens bronnen zou een anonieme bron ruim 10 biljoen dollar veil hebben voor het merk.

Wie wil Burberry kopen? Dat is de vraag die heel wat modeliefhebbers momenteel bezighoudt. Volgens anonieme bronnen zou er namelijk een bod van ruim 10 biljoen dollar op het modehuis zijn gedaan. Maar wie wil zo'n recordbedrag neertellen? Sommigen denken dat LVMH zijn grootte nog wilt uitbreiden met een merk als Burberry, maar anderen denken dan weer dat het luxeconcern Richemont eindelijk een plaatsje op de modemarkt wil veroveren door Burberry over te nemen. Toch zou het geen van beiden zijn die een bod heeft gedaan, maar een onbekende Chinese biljonair, die erop kickt om een merk als Burberry in portefeuille te hebben.


Burberry ontkent momenteel nog alle overnamegeruchten. (br.she)



10-12-2010 om 16:49 geschreven door fashionista


» Reageer (1)
09-12-2010
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Trend: blote benen bij vriestemperaturen

Trend: blote benen bij vriestemperaturen





Nadat modellen met hun blote benen op de catwalks van Chanel, Fendi en Alexander McQueen verschenen, spotte de Amerikaanse modebijbel Vogue dit als trend en raadt het fashionista's daarom aan dapper de vrieskou te trotseren met blote benen.


Wie dacht dat er geen enkele gek deze trend ernstig zou nemen is fout. Nu sprong ook de Britse versie (ja, het land waar het al een maand sneeuwt) van Vogue hier op, journalisten geven tips om de komende maanden blootbeens te gaan. Zij adviseren om je te warmen met bont met bijvoorbeeld pelsen laarzen of lange jassen,  wollen kniekousen, lange rokken. Daarnaast volg je best tips op van experts in New York en het hoge noorden. Je moet de trend met veel zelfvertrouwen en een glimlach dragen, want je zult hierbij al snel met heel wat starende blikken te maken krijgen.



Blote benen op de catwalk bij Chanel.
Blote benen op de catwalk bij Chanel.



'Zwakkelingen' kunnen het effect faken met leggings met gaten, aldus Vogue. De vraag is natuurlijk waarom je de warmte van panty's zou opgeven voor blote benen, zeker aangezien het aanbod van exemplaren in huidstinten zo groot is. Het is in de winter al moeilijker om je benen te verzorgen door de koude en dehydratatie, door het gebrek aan zon zien ze er dan nog vaak erg bleek uit. En volgens de fashionista's van Vogue is het verboden om vals te spelen met bruinen zonder zon. Alleen een trend voor echte durvers dus.




09-12-2010 om 22:24 geschreven door fashionista


» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Kledinglijn Jessica Simpson gaat vlot over de toonbank


Kledinglijn Jessica Simpson gaat vlot over de toonbank


http://img254.imageshack.us/img254/8848/jessicasimpson.jpg


De kledinglijn van Jessica Simpson blijkt een groot succes. De Amerikaanse zangeres denkt alvast aan een uitbreiding van de collectie.

De 30-jarige zangeres boekte al 750 miljoen dollar winst. "Ze is een gewone meid en heeft een geweldig product. Mensen vinden haar leuk. Ze zien haar als een stijlicoon", vertelt Vince Camuto, die de licentie van het merk bezit.

De collectie bestaat uit schoenen, accessoires, jassen, badpakken, parfums en horloges. Simpson brengt vanaf volgend najaar ook sportkleding en jeans op de markt. De nieuwe lijnen zullen "comfort, vrouwelijkheid en flirterigheid" uitstralen, zo vertelt de zangeres. (br.she)



09-12-2010 om 14:23 geschreven door fashionista


» Reageer (0)
07-12-2010
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Angelina Jolie werkt aan collectie luxejuwelen

Angelina Jolie werkt aan collectie luxejuwelen


Angelina Jolie met een ketting van Procop.


Actrice Angeline Jolie werkt aan een chique juwelenlijn in samenwerking met Procop.

Heel exclusief
Actrice, regisseur en mama, alsof Angelina Jolie nog niet genoeg aan haar hoofd heeft, waagt ze zich nu aan het ontwerpen van juwelen, in samenwerking met Robert Procop. In de collectie zouden opvallende stenen centraal staan. Jolie is zelf een grote fan van de ontwerpen van Procop en draagt deze regelmatig. Het zal echter niet makkelijk om een originele Jolie te bemachtigen, de designs komen namelijk niet in winkels terecht, ze worden wel verdeeld onder het netwerk van klanten van Procop. De winst van de verkoop gaat naar de liefdadigheidsinstelling van Jolie: Education Partnership for Children of Conflict.

Klassiek
Je kunt het werk van Procop ook bewonderen in de laatste film van Jolie 'The Tourist', ze draagt erin onder meer een diamanten ketting. Procop verklaarde dat de stukken haar persoonlijke stijl zullen vertegenwoordigen, heel klassiek dus. De geruchten gaan de ronde dat er een ketting met groene steen bij zal zijn en een roze gouden ring. Het is niet de eerste keer dat Angelina zich aan juwelenontwerp waagt, vorig jaar maakte zij en haar partner Brad Pitt een collectie voor het Britse merk Asprey.



07-12-2010 om 15:10 geschreven door fashionista


» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Gedaan met de zandgestraalde jeans

Gedaan met de zandgestraalde jeans



Meer kledingketens weigeren nog langer zandgestraalde jeans te verkopen. De techniek om de jeans een meer versleten indruk te geven, is uiterst schadelijk voor de textielarbeiders.

H&M en jeansfabrikant Levi's kondigden recent aan geen gezandstraalde jeans meer  te verkopen. Andere ketens als C&A, Zara, Massimo Dutti, Bershka, Jack&Jones, Only, Vero Moda, Lee, Wrangler en Promod, volgen hun voorbeeld.

Stoflong
Bedoeling van zandstralen is de broek een versleten of afgebleekt uitzicht te geven. De gebruikte techniek is echter schadelijk voor de vele textielarbeiders en kan silicose of stoflong veroorzaken. Onder meer in Turkije is de techniek verboden na vele overlijdens. Andere landen als Bangladesh, China, Mexico of Egypte doen het nog altijd.

Invoerverbod
De Internationale Schone Kleren campagne vraagt regeringen om wereldwijd een invoerverbod op dergelijke jeans te bekijken.


07-12-2010 om 14:37 geschreven door fashionista


» Reageer (0)
06-12-2010
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Koop je kledij direct van de catwalk

Koop je kledij direct van de catwalk


http://img502.imageshack.us/img502/9106/kledijdirectvandecatwal.jpg


Modeliefhebbers zijn vaak razend enthousiast wanneer een collectie op de catwalk wordt getoond, maar dat enthousiasme is weer helemaal verdwenen tegen dat de collectie ook effectief in de winkel hangt. Lauren Santo Domingo wil daar met zijn webshop verandering in brengen.

Moda Operandi heet de nieuwste modewebshop. En die webshop belooft anders te zijn, zo zullen ze letterlijk enkele uren na het houden van een modeshow de kledij online aanbieden. De New York Fashion Week zal het proefstuk worden, maar verwacht wordt dat binnenkort na iedere Fashion Week de volledige collecties online zullen staan. "Hierdoor worden niet alleen de grote toppers verkocht, maar zal de gehele collectie een succes worden", besluit Domingo, oprichter van de webshop. (br.she)



06-12-2010 om 21:40 geschreven door fashionista


» Reageer (0)
05-12-2010
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Pijnloos feesten op hoge hakken

Pijnloos feesten op hoge hakken





Voor een feestelijke outfit is een paar 'high heels' de kers op de taart. Alleen, hoe kom je de avond door zonder pijnlijke voeten? Trek die stiletto's gerust aan, met deze tips overleef je elke feestavond.

-Hoge hakken maken je benen langer, je kuiten slanker en geven een charmante look. De vraag is hoe lang je het volhoudt zonder pijnlijke voeten? Een oplossing: gebruik partyfeet in je schoenen. Dat zijn gelkussentjes die je onder de bal van je voet plaatst. Door de zachte gel wordt de druk minder en krijg je geen branderig gevoel.

-Je voeten vragen regelmatig verwennerij. Dat kan met een voetenbadje en voetencrème , zo blijven ze zacht, krijgt eeltvorming geen kans en heb je minder last van knellende tenen. Ook vermoeide voeten krijgen zo een boost.

-Je teennagels eisen een regelmatige knipbeurt. Te lange nagels doen je schoenen krapper zitten. Ook kunnen teennagels ingroeien als je te krappe schoenen draagt.

-Een paar reserveschoenen is geen luxe. Neem er een paar mee of denk eens aan de opvouwbare schoenen die handig in de handtas te stoppen zijn.

- Steeds in dezelfde houding staan, is nefast om je voeten nog meer te voelen. Wissel regelmatig van houding, anders blijf je steeds op één voet staan en krijg je uiteindelijk pijn in de voeten.

- Voel je pijn opkomen? Beweeg, wandel wat rond of dans: het kan helpen om de eerste pijn te verlichten of de pijnlijke drukpunten de baas te blijven.

- De juiste maat is zeer belangrijk. Te grote schoenen, geven je voeten niet voldoende steun. Zo glip je er ook steeds uit. Op die manier ga je bij het lopen nog meer steun zoeken en neemt de kans op blaren of pijn alleen maar toe.

- Pas je houding aan. Op hakken loop je anders en meer vanuit je heupen. Dit gaat praktisch als vanzelf, maar door deze juiste loophouding verbeter je ook de balans en druk op de voeten.

- Zoek een zachtere ondergrond. Moet je een tijdlang recht staan, zoek dan een tapijt of gras om langer recht te staan. Zo komt er minder druk op de bal van je voet en krijg je minder snel last van pijnlijke voeten.

- Een stabiele hak kan net zo stijlvol zijn. Zeker als je het een tijdje vol moet houden. De schoen voelt niet alleen stabieler, je wiebelt ook minder en gaat minder snel door de enkels. Een rubberen hak is helemaal zachter om op te lopen.



05-12-2010 om 18:17 geschreven door fashionista


» Reageer (1)
04-12-2010
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Ondergoed voor dames met taille van 2,70 meter is hit

Ondergoed voor dames met taille van 2,70 meter is hit


http://img716.imageshack.us/img716/788/ondergoed.jpg



Een bedrijf dat de grootste slip ter wereld maakt moet nog grotere maten creëren voor dames met een taille van 2,70 meter, dit komt overeen met maat XXXXXXXXXXXXXXXL.

286 kg
Moeder en dochter Dianne en Laura Mannering richtten het bedrijf 'The Big Bloomers Company' dat zich specialiseert in kledij voor grote maten. Ze maken ondergoed voor dames met maat XXXXXXXXL, wat overeenkomt met een gewicht van 220 kg. Het bedrijf wordt nu echter overstelpt met telefoontjes van dames met obesitas van over de hele wereld dat het ondergoed te klein is.  Dus ontwikkelden ze een XXXXXXXXXXXXXXXL voor mensen van ongeveer 286 kg met een taille van 2,70 m. Er is al interesse voor deze kledingstukken uit Nieuw-Zeeland, Frankrijk en Australië. De verkoop gaat razendsnel, in een week tijd verkochten de Mannerings al 100 slips.

Geen keuze
De 68-jarige Dianne: "Dames met grote maten hebben een gebrek aan keuze, toch is kledij in grote maten is erg populair. Ik moest wel toegeven dat ik erg verrast was toen ik telefoontjes kreeg met de vraag naar nog grotere maten. We krijgen bestellingen uit de hele wereld, vooral uit Nieuw-Zeeland en Australië. Onze klanten reageren erg enthousiast, ze geven tips voor het comfort en het ontwerp." Het bedrijf verkoopt ook panty's en nachtkledij, daarvoor is per kledingstuk tot zes meter stof nodig.



04-12-2010 om 14:37 geschreven door fashionista


» Reageer (1)
02-12-2010
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Lanvin for H&M: top of flop?

Lanvin for H&M: top of flop?



Waar in het buitenland vrouwen bereid waren zeven uur te wachten om zelfs maar zo'n jurk van Lanvin for H&M te passen, was de belangstelling in eigen land heel wat minder. Vorig weekend trok een Nina-redactrice zélf naar een H&M waar ze de collectie verkopen (de Meir in Antwerpen) om te achterhalen waarom wij Belgen minder wild zijn van de designercollectie.


Het eerste dat opviel aan het 'Lanvin'-hoekje is dat zowat iedereen er straal voorbij liep. Verstopt achteraan de winkel, vlak voor een paskamer is dat misschien niet onlogisch, maar er is meer aan de hand.



 
http://static1.hln.be/static/FOTO/pe/5/2/12/media_l_3964317.jpg?20101202125652



De (voor H&M) dure jurken zijn soms schrikbarend slecht afgewerkt. De asymmetrische jurk met grote ruffles op de schouder bijvoorbeeld, vertoonde allemaal losse draadjes. Voor 150 euro verwacht zelfs een H&M-klant iets meer dan dat.


De gebloemde, strapless minijurk was wel netjes afgewerkt, maar omdat de gele jurk zo in het oog springt, neem je al bijna niet meer de tijd om die te overwegen.


Een tweede 'probleem' is de presentatie van de jurken. Wat stijlvol en elegant lijkt bij (superslanke) topmodellen, oogt eerder zielig aan een kleerhanger. De keuze van de stoffen helpt niet bepaald: die lijken van dichtbij echt hun prijs niet waard.


De ballerina-jurk  die al gewaagd leek op foto, oogt in het echt bijna grotesk. De doorzichtige stof die de hals bedekt oogt niet mooi, en mensen met katten zien hun dure aankoop zo verknoeid door kattennageltjes.


Ook de felle kleuren (geel, rood en roze) schrikken af, en bovendien zijn de meeste jurken echt wel kort, misschien te kort om het risico te wagen. De jurken in 'veilige' kleuren, zoals zwart en donkerblauw waren of al bijna uitverkocht, of werden niet aangeboden in de H&M op de Meir.



 http://static3.hln.be/static/FOTO/pe/13/12/9/media_xl_3964344.jpg?20101202125722




Niemand leek de jurken zelfs maar te willen passen, al is het maar om ze eens aan gehad te hebben. En dan heb je ons inziens een probleem.


Al bij al vraagt de Lanvincollectie te veel lef en te veel centen om de shopper die op zoek is naar een goede prijs/kwaliteitverhouding tevreden te stellen. Want denken we niet allemaal, dat hét verschil tussen confectie- en designerkledij vooral in kwalitatieve stoffen en snitten ligt?


Bij deze collectie is daar op het eerste zicht niet veel van te merken. Voor ons is de Lanvin for H&M daarom een flop.  (br.hln)



02-12-2010 om 13:38 geschreven door fashionista


» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Jonathan Saunders voor Escada

Jonathan Saunders voor Escada


http://img258.imageshack.us/img258/258/jonathansaundersa.jpg


Aanstormend toptalent Jonathan Saunders heeft een collectie voor Escada ontwikkeld. Nieuwe eigenares Megha Mittal hoopt daarmee het modehuis uit het slop te halen.

Escada werd een tijdje geleden failliet verklaard, maar werd kort daarop overgenomen door miljonairsdochter Megha Mittal. Die probeert het modehuis nu terug hip te maken door allerlei gastdesigners aan te werven. Eentje daarvan is Jonathan Saunders, die een sportcollectie voor het huis zal ontwerpen.

Saunders is op zijn zachtst gezegd een aanstormend talent. Zo werd hij zelfs gevraagd door de winkelketen Topshop om een eigen collectie te ontwerpen. Zelf is hij alvast lovend over de samenwerking. "Ik denk dat dit een goede keuze van Escada was. Mijn lijn staat voor een koele vrouwelijkheid, is relaxed chique, heeft moderne lijnen en zit vol kleur." (br.she)



02-12-2010 om 13:07 geschreven door fashionista


» Reageer (0)
01-12-2010
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Schoenen die strakkere benen en kont beloven werken niet

Schoenen die strakkere benen en kont beloven werken niet


De EasyTone schoenen van Reebok.



Een Britse consumentenvereniging heeft reclames voor sportschoenen van sportmerk Reebok verbannen die gespierde benen en een stevigere kont bij elke stap beloven, omdat ze de verwachtingen niet inlossen.

Misleidend
Er bestaan ondertussen al heel wat varianten gezondheidsschoenen die beloven je beenspieren extra te trainen tijdens het stappen. Eentje daarvan is de EasyTone van Reebok. De Britse waakhond 'Advertising Standards Authority' (ASA) bestudeerde de beloften die het sportmerk maakte in twee reclames, daaruit concludeert de organisatie dat de beweringen misleidend zijn.

 
Helena Christensen met de EasyTone sportschoenen.
Helena Christensen met de EasyTone sportschoenen.



Ronde zool

De theorie erachter is dat het lichaam harder moet werken om stabiel te blijven tijdens het lopen en wandelen door de speciaal ontwikkelde zool met ronding. Bij de kontspieren zou dat 28 procent zijn, bij beenspieren 11 procent. ASA zegt echter dat er geen enkel wetenschappelijk bewijs is dat deze beweringen of cijfers kan ondersteunen.

Bekende fans van dit soort schoenen zijn topmodel Helena Christensen, zangeres Nicole Scherzinger en de Braziliaanse schone Bar Refaeli.



01-12-2010 om 21:08 geschreven door fashionista


» Reageer (0)


Foto

Foto

Gastenboek

Druk oponderstaande knop om een berichtje achter te laten in mijn gastenboek


Foto

Foto

E-mail mij

Druk oponderstaande knop om mij te e-mailen.


Foto

Foto

Foto

Archief per maand
  • 06-2019
  • 03-2019
  • 02-2019
  • 08-2018
  • 06-2018
  • 04-2018
  • 03-2018
  • 02-2018
  • 01-2018
  • 12-2017
  • 11-2017
  • 10-2017
  • 09-2017
  • 08-2017
  • 07-2017
  • 03-2017
  • 02-2017
  • 01-2017
  • 12-2016
  • 11-2016
  • 10-2016
  • 09-2016
  • 08-2016
  • 07-2016
  • 06-2016
  • 05-2016
  • 04-2016
  • 03-2016
  • 02-2016
  • 01-2016
  • 12-2015
  • 11-2015
  • 10-2015
  • 09-2015
  • 08-2015
  • 07-2015
  • 06-2015
  • 05-2015
  • 04-2015
  • 03-2015
  • 02-2015
  • 01-2015
  • 12-2014
  • 11-2014
  • 10-2014
  • 09-2014
  • 08-2014
  • 07-2014
  • 06-2014
  • 05-2014
  • 04-2014
  • 03-2014
  • 02-2014
  • 01-2014
  • 12-2013
  • 11-2013
  • 10-2013
  • 09-2013
  • 08-2013
  • 07-2013
  • 06-2013
  • 05-2013
  • 04-2013
  • 03-2013
  • 02-2013
  • 01-2013
  • 12-2012
  • 11-2012
  • 10-2012
  • 09-2012
  • 08-2012
  • 07-2012
  • 06-2012
  • 05-2012
  • 04-2012
  • 03-2012
  • 02-2012
  • 01-2012
  • 12-2011
  • 11-2011
  • 10-2011
  • 09-2011
  • 08-2011
  • 07-2011
  • 06-2011
  • 05-2011
  • 04-2011
  • 03-2011
  • 02-2011
  • 01-2011
  • 12-2010
  • 11-2010
  • 10-2010
  • 09-2010
  • 08-2010
  • 07-2010
  • 06-2010
  • 05-2010
  • 04-2010
  • 03-2010
  • 02-2010
  • 01-2010
  • 12-2009
  • 11-2009
  • 10-2009
  • 09-2009
  • 08-2009
  • 07-2009
  • 06-2009
  • 05-2009
  • 04-2009
  • 03-2009
  • 02-2009
  • 01-2009
  • 12-2008
  • 11-2008
  • 10-2008
  • 09-2008
  • 08-2008
  • 07-2008

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto


    Blog tegen de regels? Meld het ons!
    Gratis blog op http://blog.seniorennet.be - SeniorenNet Blogs, eenvoudig, gratis en snel jouw eigen blog!