Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
fashionista

30-05-2015
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Hoezo religie? 7 redenen om tóch een maxirok te dragen

Hoezo religie? 7 redenen om tóch een maxirok te dragen

http://static0.hln.be/static/photo/2015/7/1/6/20150530131634/media_xll_7754211.jpg

Waar we vroeger onder geen beding met spaghetti-bandjes of te korte rokjes op de schoolbanken mochten plaatsnemen, is het tegenwoordig blijkbaar not done om zedig gekleed te gaan. Of toch in Brussel, want daar mag je de school niet meer in met een lange rok. Ronduit belachelijk als je het ons vraagt, want de maxirok is tegelijk fatsoenlijk én fashionable.

1. Boho chic is in
Altijd al jaloers geweest op de koninginnen van de boho look, Mary Kate en Ashley Olsen? Met de juiste maxirok en gevlochten haren zou jij voor de verloren derde zus kunnen doorgaan.

2. Je hoeft je benen niet te scheren
Niemand heeft tijd om iedere dag zijn (of in dit geval, vooral: haar) benen te scheren. Zoals de jaren '50 hoed je haren op een mindere dag vakkundig verhult, verbergt de maxirok die bad hair day op je benen. Het spreekt voor zich, maar gewoon voor de zekerheid: blijf wel ver weg van maxirokken met een split.

3. Je ziet er langer uit (ja, ook als je klein bent)
De grootste misvatting over de maxirok is dat je er kleiner zou uitzien. Niet is echter minder waar. Kies voor een exemplaar dat rond de taille valt en combineer met een paar hoge hakken voor een heleboel (optische) extra centimeters.

4. Ideaal festivalmateriaal
Vergeet tenten en liters water. Het beste festivalmateriaal is de maxirok. Je kan lekker overal gaan zitten zonder dat je je zorgen hoeft te maken dat ze tot aan de overkant van de weide kunnen zien welke onderbroek jij deze morgen hebt gekozen. (P.S. Ook handig voor op de fiets, al is daar wel enige voorzichtigheid geboden).

5. Brede heupen, waar?
Iets te goed voorzien qua volume aan de achterkant? Een maxirok zet je taille in de verf én verhult alle sporen van iets bredere heupen. Bespaart je meteen ook een hoop tijd die je anders aan cardio-oefeningen zou verspillen. You're welcome.

6. Prinsessencomplex
Maak die meisjesdroom waar en release your inner princess. Of het nu een windvlaag is voor dat divamoment à la Marilyn Monroe, of je lekker zelf rondjes draait om je even op en top prinses te voelen, de maxirok geeft je het gevoel alsof je je in een Disney film bevindt, waarvoor dank.

7. Multifunctioneel
Met een maxirok in je kleerkast ben je eigenlijk voor alle aankomende gelegenheden gesteld. Gaat in een wip van casual chic (een simpele maxirok met een topje en jeansjasje erboven) naar avondjurk door het te combineren met een paar hoge hakken en een statement ketting. (br.hln)

30-05-2015 om 20:23 geschreven door fashionista


» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Voor wellness lovers met een dikke portefeuille: de eerste spa van Chanel

Voor wellness lovers met een dikke portefeuille: de eerste spa van Chanel

http://static0.hln.be/static/photo/2015/4/6/1/20150530101620/media_xll_7752346.jpg

Er zijn heuglijke tijden op komst voor de spa-gangers met een neus voor luxe. Het ultieme luxemerk (en tweede rijkste merk op de wereldranglijst) Chanel opent immers de deuren van haar allereerste spa.

Alsof we nog een extra excuus nodig hadden om een citytripje naar Parijs op de planning te zetten, doet Chanel nu nog een duit in het zakje met een gloednieuwe wellness in het Ritz sterrenhotel. Die locatie is geen toeval, aangezien het hotel zo'n 34 jaar lang Coco Chanels thuis was. Momenteel zijn er renovatieerken aan de gang, maar wanneer het opnieuw de deuren opent, zou er zelfs een speciale Coco Chanel suite komen die een kopie is van de suite waar madame Chanel zelf al die tijd verbleef.

Over de spa zelf zijn er voorlopig maar weinig details voorhanden, maar dat het een luxebedoening wordt, staat buiten kijf. De inspiratie voor de spa vinden we in het uitgebreide huidverzorgingsgamma van Chanel. Enthousiastelingen zouden zich er vanaf eind dit in de watten kunnen laten leggen. See you in Paris, mes chères! (br.hln)

30-05-2015 om 20:22 geschreven door fashionista


» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.6 tips om je kleren duurder te doen lijken

6 tips om je kleren duurder te doen lijken

http://static0.hln.be/static/photo/2015/4/4/7/20150528153159/media_xll_7749097.jpg

Het is niet omdat je het budget niet hebt om dure designermode te kopen, dat je er daarom hoeft uit te zien alsof je geen couture kunt betalen. Met deze tips & tricks lijkt je kleding meteen wat duurder en kwalitatiever.

1. Laat je kledij tailleren
Een simpele jurk of broek uit de H&M of Zara kan er meteen stukken duurder uitzien wanneer deze perfect aansluiten op je lichaam. Als je zelf niet al te handig bent met naald en draad, dan bieden kleermakers soelaas en dat hoef niet eens veel te kosten.

2. Was je kleren niet te vaak
Hoe vaker je kleren wast, hoe goedkoper ze er zullen uitzien (zeker als ze al spotgoedkoop waren). De droogkas is helemaal uitgesloten. Ruikt je kleding niet meer fris? Hang ze dan buiten om te verluchten of stop ze een nachtje in de diepvries om de bacteriën (die doorgaans geurtjes veroorzaken) te doden. Zit je met vlekken, dan kun je je kleding met de hand wassen in koud water.

3. Kies de juiste materialen
Voor zij die zich geen zijde en kasjmier kunnen veroorloven, zijn er genoeg andere stoffen die er ook duur uitzien en die ook nog eens goed zitten. Denk maar aan katoen, linnen en nep-suède. Kunstzijde, acryl en polyester zien er daarentegen goedkoper uit en dat wordt alleen maar erger naarmate je ze draagt.

4. Bewaar je kleren op de juiste manier
Als je bijvoorbeeld truien op een kapstok hangt, gaan ze doorwegen en uitrekken. Let er dus op dat je truien plat neerlegt, terwijl blazers en hemden net beter hangen zodat er geen plooien inkomen. Berg je kleding op de juiste manier op dan zullen ze ook op de juiste manier over je lichaam hangen.

5. Investeer in een dure handtas en/of schoenen
Een mooie handtas en/of schoenen kunnen een outfit écht maken. Niet dat je per se een volledig maandloon aan een item moet uitgeven, maar ga op zoek naar een model dat er uitspringt en liefst gemaakt is van echt leer. Het zorgt ervoor dat de rest van je kleren er meteen ook duurder zullen uitzien.

6. Bij twijfel: kies donkerblauw
Als je twijfelt tussen verschillende kledingstukken, kies je best voor donkerblauw. Zwart is ook een goede optie, maar donkerblauw is net dat tikkeltje spannender en de kleur staat zowat iedereen. Onvolmaaktheden vallen bij donkere kleding veel minder op, daardoor lijken ze luxueuzer. (br.hln)

30-05-2015 om 20:13 geschreven door fashionista


» Reageer (0)
29-05-2015
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Antwerpse modeshow strijkt neer in Park Spoor Noord

Antwerpse modeshow strijkt neer in Park Spoor Noord

http://static3.hln.be/static/photo/2015/10/15/5/20150528175844/media_xll_7749635.jpg

Wereldberoemd is het, het eindejaarsdefilé van de modestudenten van de Koninklijke Academie voor Schone Kunsten. Ook dit jaar staat er een heus spektakel op de planning, en dat allemaal in een gloednieuwe setting: Park Spoor Noord.

Op vrijdag 12 en zaterdag 13 juni zijn de Belgische modeliefhebbers en masse te vinden op de jaarlijkse modeshow van de Antwerpse Academie voor Schone Kunsten. Alle studenten, van het eerste tot het laatste jaar, zullen in deze nieuwe, uitdagende omgeving hun creaties laten zien aan een publiek van meer dan 4.000 modeliefhebbers en professionals uit de hele wereld. Een internationale jury van experts beoordeelt hun collecties en installaties.

Voor het eerst strijkt die modeshow neer in Park Spoor Noord. "Met de nieuwe locatie willen we een extra dosis energie in de show stoppen," zegt afdelingshoofd Walter Van Beirendonck. "We kijken er met het hele team en de studenten naar uit om in de imposante setting van de Parkloods nieuwe concepten voor de show uit te werken."

Maar dat is niet het enige nieuwheidje dit jaar. Zo gunnnen de masterstudenten ons ook een blik in het ontstaan en vorderen van hun creatieve proces aan de hand van een parcours doorheen Antwerpen. Dat parcours telt installaties die op een artistieke manier de concepten en collecties van de studenten in beeld brengen, om zo de toeschouwers eens een andere kijk te bieden op hun creaties. Bezoekers van het parcours krijgen op die manier de kans om de stukken van dichtbij bekijken en het concept van elke collectie te ontdekken. (br.hln)

29-05-2015 om 12:25 geschreven door fashionista


» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Deze vrouw is gemaakt uit oneliners en geweldige outfits (én eindelijk heeft ze nu ook een film)

Deze vrouw is gemaakt uit oneliners en geweldige outfits (én eindelijk heeft ze nu ook een film)

Klik op de foto om de trailer te bekijken

De 93-jarige Iris Apfel is ongetwijfeld de meest stijlvolle bejaarde die je ooit zult tegenkomen, een documentaire over haar leven kon dan ook niet lang uitblijven. In 'Iris' wordt de vrouw die wel gemaakt lijkt te zijn uit straffe oneliners gevolgd in haar dagelijkse leven, dat ondanks haar leeftijd nog steeds even spectaculair is. Als voorproefje: haar strafste en meest inspirerende uitspraken op een rijtje.

Iris Apfel kennen we als de Amerikaanse zakenvrouw en groot modeliefhebber die onder andere voor 9 verschillende Amerikaanse presidenten het interieur heeft ontworpen. Met haar 100-jarige man woont ze nog steeds in een eigen appartement in New York en ondanks haar 93 lentes gaat ze nog naar alle mode-evenementen overal ter wereld. In 2005 was er zelfs een tentoonstelling over Apfel in het Metropolitan Museum of Art.

Naast haar excentrieke stijl en indrukwekkende professionele carrière staat Iris Apfel vooral bekend om haar straffe oneliners. Wij zochten haar beste uitspraken uit. (br.hln)

29-05-2015 om 10:17 geschreven door fashionista


» Reageer (0)
22-05-2015
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.JBC en Rock Werchter lanceren mannencollectie

JBC en Rock Werchter lanceren mannencollectie

http://static1.hln.be/static/photo/2015/5/0/3/20150522021613/media_xll_7730478.jpg

JBC en Rock Werchter slaan de handen in elkaar. Het Belgische modehuis en het Rock Werchter festival bestaan beiden sinds 1975 en vieren dit samen met de lancering van een stoere maar toch subtiele mannencollectie.

Voor Bart Claes, CEO van JBC, was het een logische samenwerking: "ik bezocht het festival al zeker tien keer. Als mijn agenda het toelaat dan ben ik sowieso aanwezig. Werchter en JBC zijn beiden twee sterke Belgische merken. De perfecte partners voor het lanceren van een mooie collectie," Aldus Claes.

De collectie oogt vooral stoer en mannelijk, zwart en grijs bepalen het kleurenpallet. De weinige andere kleuren in de collectie zijn afkomstig van de oude Rock Werchter logo's die in de kledingstukken zijn verwerkt. De lijn bevat ook veel denim in verschillende wassingen.

Rock Werchter en JBC gingen daarnaast samen op zoek naar de leukste verhalen van enkele bekende Rock Werchter bezoekers zoals Guy Swinnen en Sean Dhondt, die werden gebundeld in een mini-magazine dat je gratis bij de aankoop van een stuk uit de collectie krijgt.

Wie zijn eigen Rock Werchter verhaal wil delen kan daarvoor vanaf 27 mei terecht op de website van JBC. De leukste inzendingen worden beloond met een zeer gegeerd duo combiticket voor Rock Werchter 2015. De collectie is vanaf 27 mei te koop in alle Belgische JBC-winkels. (br.hln)

22-05-2015 om 06:33 geschreven door fashionista


» Reageer (1)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Ontwerper Alexander McQueen misbruikt als kind

Ontwerper Alexander McQueen misbruikt als kind

http://static3.hln.be/static/photo/2015/5/5/6/20150519171525/media_xll_7723581.jpg

De Britse ontwerper Alexander McQueen, die vijf jaar geleden zelfmoord pleegde, werd misbruikt als kind door de ex-man van zijn zus. Dat vertelde zijn vijftien jaar oudere zus Janet zelf aan de Britse Vogue.

Aan Vogue UK deed Janet uit de doeken dat haar bekende broer als kind misbruikt werd door haar opvliegende ex-man. Zelf kreeg ze ook regelmatig te maken met zijn losse handjes, met twee miskramen tot gevolg. Van het misbruik van Alexander McQueen, die in 2010 zelfmoord pleegde, raakte ze pas vier jaar geleden op de hoogte. Het misbruik begon op zijn negende.

Er werd altijd van uit gegaan dat de ontwerper zich van zijn leven beroofde omdat zijn beste vriendin en mentor Isabella Blow, ook zelfmoord pleegde na de diagnose van kanker drie jaar voor zijn overlijden. De onthulling van Jane werpt daar nu echter een ander licht op. Volgens die laatste was het misbruik ook de reden waarom McQueen kleding ontwierp waarin mensen er angstaanjagend uitzagen. (br.hln)

22-05-2015 om 06:29 geschreven door fashionista


» Reageer (0)
19-05-2015
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Gucci bindt strijd aan met bekende namaak-webshop Alibaba

Gucci bindt strijd aan met bekende namaak-webshop Alibaba

http://static3.hln.be/static/photo/2015/6/8/8/20150519111504/media_xll_7721663.jpg

Kering, het moederbedrijf achter onder andere luxemodehuizen Gucci en Saint Laurent Paris, klaagt de Chinese webshop Alibaba aan voor het verkopen van namaakproducten. De webshop is gekend voor het gigantische aanbod aan namaakluxegoederen. Dat meldt zakenkrant Financial Times.

Kering, gevestigd in Parijs, vindt dat Alibaba schuldig is omdat het niet optreedt tegen de verkoop van de massa aan namaakhandtassen, -horloges en andere luxeartikelen. Alibaba produceert de producten niet zelf, maar verkoopt ze dus wel door op hun website.

Alibaba spreekt die beschuldigingen echter tegen. Volgens hen werken ze net samen met designermerken om hun intellectueel eigendom te beschermen. In China werd de website eerder dit jaar al bestraft, omdat het te weinig aan de verkoop van nepproducten deed. Daarop kondigde het bedrijf aan om de strijd tegen namaak aan te gaan. Niets van te merken, aldus Kering. (br.hln)

19-05-2015 om 19:27 geschreven door fashionista


» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Balmain gaat in zee met H&M

Balmain gaat in zee met H&M

http://static0.hln.be/static/photo/2015/7/9/14/20150518101454/media_xll_7720049.jpg

De nieuwste designersamenwerking van H&M is bekend. De modeketen gaat dit jaar in zee met haute couturemerk Balmain. De collectie zal dit najaar op 5 november in een beperkt aantal Belgische H&M-winkels hangen.

Kendall Jenner en Jourdan Dunn beloofden beiden op Instagram dat ze 'groot nieuws' te melden hadden op de Billboard Music Awards, die op zondagavond plaatsvonden. En daarin hadden ze meer dan gelijk. Jenner en Dunn liepen de rode loper op, geflankeerd door Balmain-ontwerper Olivier Rousteing. Beide dames droegen daarbij de eerste items uit de nieuwe samenwerking tussen Balmain en H&M en ook ontwerper Rousteing was van top tot teen in de nieuwe lijn gehuld.  

"Ik wil mijn generatie aanspreken", aldus Rousteing. "Dat is mijn belangrijkste doel als ontwerper. H&M geeft me de unieke mogelijkheid om iedereen kennis te laten maken met de wereld van  Balmain. De samenwerking voelde dan ook heel erg natuurlijk aan. H&M is een merk dat iedereen wel aanspreekt. Het staat voor eenheid, en daar kan ik me wel mee identificeren."

"We zijn heel erg opgetogen dat Balmain onze nieuwste  designersamenwerking is", klinkt het bij H&M. "Balmain staat voor een unieke mix van haute couture en streetwear. Bovendien staat het merk ook nauw in verbinding met de wereld van de muziek en de showbizz, waardoor de collecties steeds verrassend blijven." (br.hln)

19-05-2015 om 08:24 geschreven door fashionista


» Reageer (0)
18-05-2015
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Deze nieuwe beautytrend is gevaarlijker dan je denkt

Deze nieuwe beautytrend is gevaarlijker dan je denkt

http://static1.hln.be/static/photo/2015/10/12/9/20150518090957/media_xll_7719729.png

Als we de laatste nieuwe bizarre beautytrend moeten volgen, grijpen we binnenkort allemaal naar de wascokrijtjes om ons op te maken. Crayola, de grootste vetkrijtjesproducent in de US, waarschuwt echter voor de gezondheidsgevaren.

In een Youtube-tutorial legt beautyblogger Brook Eve uit hoe ze met wascokrijtjes eyeliner maakt. Daarbij stelt ze meteen haar kijkers gerust: "Maak je zeker niet druk over het feit dat je een kleurpotlood op je gezicht gebruikt, want dit is 100% veilig. Op de verpakking staat namelijk dat de Crayolo-wasco's niet giftig zijn." Wat de beautyblogster hierbij echter vergeet te vermelden is dat niet giftig lang niet gelijk staat aan onschadelijk.

De wasco's worden trouwens niet alleen als eyeliner gebruikt. Een heleboel Pinterest-tutorials legt ook uit hoe je van het vettige krijtje lipstick kan maken.

Crayola, de grootste wasco-producent van de US stelt zich vragen bij de opkomende trend. "Wij maken producten die geschikt zijn voor kinderen", zegt het bedrijf in een officiële statement. "Dat wil zeggen dat we ervoor zorgen dat ze geen giftige stoffen bevatten. Productveiligheid is onze belangrijkste prioriteit. Dat wil echter niet zeggen dat we aanraden om onze vetkrijtjes te gebruiken als eyeliner, lipstick of enige andere vorm van make-up. Onze wasco's werden niet met dat doel ontwikkeld en ondergingen dus ook geen testen om te zien of er geen gezondheidsgevaren verbonden zijn aan dit soort van gebruik." (br.hln)

18-05-2015 om 09:33 geschreven door fashionista


» Reageer (0)
17-05-2015
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.3 stijltips waardoor je er meteen modebewuster uitziet

3 stijltips waardoor je er meteen modebewuster uitziet

http://static0.hln.be/static/photo/2015/0/7/8/20150517114413/media_xll_7716698.jpg

Je hoeft écht niet je spaarrekening te plunderen, om er stijlvol en modebewust uit te zien. Met deze drie simpele stylingtips zie je er in een handomdraai uit alsof je recht van de modeweken komt. Geen grap!

1. Balanceer
Klinkt misschien ingewikkeld, maar dat is het lang niet. Eerst en vooral moet je ervoor zorgen dat de hoeveelheid bloot in je outfits altijd in balans in met de bedekte delen. Opteer je voor een hippe a-lijn minirok, draag er dan een gesloten blouse op en kies dus niet ook nog eens voor een open boezem. Proporties zijn ook erg belangrijk. Draag je een oversized top, kies dan voor een strakkere onderkant en vice versa. Combineer trendy en opvallende stukken ook best met neutrale klassiekers in plaats van te kiezen voor een volledige look met pakweg prints. Kan er erg fashion forward uitzien als je juist combineert, maar het ziet er nog sneller clownesk uit.

2. Match je accessoires niet met elkaar
Hiermee bedoelen we dat je écht niet voor een bruine riem en schoenen moet gaan, omdat je een bruine handtas wilt dragen. Dat is een vreselijke gedateerde moderegel, waardoor je er nogal snel wel heel braafjes en zelfs ietwat suffig uitziet. Probeer eens met complementaire kleuren te spelen, in plaats van alles op elkaar af te stemmen. Zilver en goud gaan trouwens ook perfect samen, ook weer een voorbeeld van een moderegel die ondertussen niemand in de modewereld nog volgt.

3. Draag een derde (opvallend) item
De leukste outfits zijn er die interesse opwekken bij andere mensen en de makkelijkste manier om dat zelf te creëren is door een derde item toe te voegen aan je look, zonder schoenen gerekend dan. Een broek en top tellen als de eerste twee items, het derde stuk kan bijvoorbeeld een blazer, statement accessoire of jas zijn. Zorg er dus simpelweg voor dat je één item draagt dat er om de een of andere manier uitspringt. Dat hoeft zeker niet altijd door een felle kleur of drukke print te zijn, maar het kan er even goed uitspringen door een pasvorm of stof. (br.hln)

17-05-2015 om 14:16 geschreven door fashionista


» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Jong model met Downsyndroom neemt schoonheidsideaal op de korrel

Jong model met Downsyndroom neemt schoonheidsideaal op de korrel

http://static1.hln.be/static/photo/2015/8/12/3/20150516124810/media_xll_7714578.jpg

Begin dit jaar was er al een model met het syndroom van Down dat meeliep tijdens New York Fashion Week, nu is er opnieuw een jong model opgestaan met het Downsyndroom. Madeline Stuart is slechts achttien maar wil het helemaal maken in de modewereld.

De Australische Madeline Stuart vierde nog maar net haar achttiende verjaardag en ze wil het nu al maken als topmodel. Madeline mag dan geen typisch model zijn -ze is aan de kleine kant en heeft ook nog eens het syndroom van Down-, maar dat houdt haar allesbehalve tegen.

Door vijf keer per week te gaan zwemmen en zich aan te sluiten bij een hiphopcollectief viel ze al bijna tien kilo af. Ze eet nu ook een stuk gezonder dan vroeger.

Met behulp van haar moeder en vriendje zoekt ze nu een modellenbureau dat haar wil tekenen. "Mensen met het Downsyndroom kunnen evengoed alles doen wat ze willen, ze doen het gewoon op hun eigen tempo. Geef hen een kans en je zult beloond worden met prachtige resultaten," vertelt haar moeder. (br.hln)

17-05-2015 om 10:36 geschreven door fashionista


» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Rihanna ruilt sleep in voor camouflagepak

Rihanna ruilt sleep in voor camouflagepak

http://static3.hln.be/static/photo/2015/8/3/6/20150516230754/media_xll_7715946.jpg

Rihanna deed gisteren een opmerkelijke poging niet te veel op te vallen op straat. Ze verliet in camouflagekleding een hotel in New York.

Op paparazzifoto's is te zien hoe Rihanna erbij loopt in de camouflagekleding die op een legerbasis in Afghanistan niet zou misstaan. Dat is een groot contrast met de gele mantel met de lange sleep waarmee ze onlangs op het Met Gala opzien baarde.

http://static1.hln.be/static/photo/2015/12/9/14/20150516230808/media_l_7715969.jpg

Die sleep was zo lang, dat die door vier assistenten gedragen moest worden. (br.hln)

17-05-2015 om 09:19 geschreven door fashionista


» Reageer (0)
16-05-2015
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Daarom was deze handtas volledig uitverkocht in 6 minuten

Daarom was deze handtas volledig uitverkocht in 6 minuten

http://static3.hln.be/static/photo/2015/4/16/7/20150516101902/media_xll_7714327.jpg

Zes minuten nadat het New Yorkse handtassenlabel Mansur Gavriel hun bekende Bucket Bags weer online te koop stelden, kon het alweer de (virtuele) deuren sluiten. Toen de tas voor het eerst verkocht werd, raakt de hele voorraad in minder dan 60 minuten uitverkocht. Wil je toch één van de kleurrijke tassen in je bezit, dan kan je je op de wachtlijst zetten. Gemiddelde wachttijd? 6 maanden. Worth it? Jammer genoeg écht wel.

Begin 2013 lanceerden de Amerikaanse ontwerpers Rachel Mansur (31) en Floriana Gavriel (32) hun handtassenlabel Mansur Gavriel. Beide dames leerden elkaar twee jaar eerder kennen tijdens een concert van The XX, raakten al snel bevriend en besloten, dankzij hun passie voor ontwerpen, de handen in elkaar te slaan en een eigen luxemerk op te richten. Ondanks de crisis werd het een gigantisch succesverhaal.

Mansur en Gavriel begonnen met  het ontwerpen van twee modellen: de Bucket Bag en een grotere Tote. Allebei gemaakt van plantaardig gelooid leer, en beschikbaar in zowat alle kleuren van de regenboog. Niet snel na de release schreef de Franse modeblogster Garance Doré een lovende recensie over de bucket bag, en was het hek van de dam. Werkelijk iedereen wou vervolgens de tas aan zijn arm dragen, inclusief celebs als Kirsten Dunst, Emma Watson en Miranda Kerr.

Om niet in te leveren op de kwaliteit worden de tassen nog steeds ontworpen in een klein fabriekje in Italië, waardoor de productie niet bepaald snel verloopt. Gevolg: ellenlange wachtlijsten die wat aan die andere iconische tas, de Birkin, doen denken.

Het duurde bijna een jaar voor de handtassen weer verkocht werden op de eigen webshop, maar ze zijn dus allemaal al lang weer weg. Als je een pakweg oranje exemplaar wilt, bestaat de mogelijkheid dat je er nog één vindt op webshops à la Net-a-Porter of Colette. Wil je een klassieker (lees: zwart, wit of rood), dan zul je terug nog even geduld moeten hebben. (br.hln)

16-05-2015 om 11:47 geschreven door fashionista


» Reageer (1)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Droog en eeuwig pluizig haar? Dan sla je deze simpele stap waarschijnlijk over

Droog en eeuwig pluizig haar? Dan sla je deze simpele stap waarschijnlijk over

http://static1.hln.be/static/photo/2015/9/15/0/20150516094609/media_xll_7714275.jpg

Heb jij ook last van droog en pluizig haar en lijkt dat alleen maar erger te worden in de zomer? Grote kans dat je simpelweg je haardos vergeet te beschermen tegen de zonnestralen. Inderdaad, ook je lokken hebben voldoende bescherming nodig tegen de zon.

We schrijven elk jaar wel opnieuw over het belang van zonnebescherming van de huid, maar ook je haardos is gebaat met een laagje UV-bescherming. Zeker nu een nieuwe studie uit Kroatië aangetoond heeft dat de zon je haren sneller uitdunt en droger maakt, resulterend in lokken die er futloos en kroezelig uitzien.

We begrijpen dat je niet de hele zomer wilt rondlopen met een strohalm op je hoofd, maar gelukkig zijn er tal van haarproducten die voeden én een UV filter bevatten. De meeste producten voor gekleurd haar bevatten sowieso een filter, maar er zijn ook specifieke producten op de markt om je haardos te beschermen tegen de zon. Ga je op zonvakantie of werk je in de buitenlucht? Gebruik dan regelmatig een conditioner en een voedend masker.

Een hoge dot bovenop je hoofd zorgt er dan weer voor dat je hoofdhuid niet verbrand, makkelijker kan haast niet! (br.hln)

16-05-2015 om 10:16 geschreven door fashionista


» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.We kunnen er niet meer omheen: sokken in sandalen zijn écht hip

We kunnen er niet meer omheen: sokken in sandalen zijn écht hip

http://static1.hln.be/static/photo/2015/3/11/3/20150515211447/media_xll_7712673.jpg

Sokken in sandalen waren vroeger nog de grootste modeblunder aller tijden, maar tijden veranderen zo blijkt. De combinatie was te zien op menig modeshows, Rihanna deed eveneens vrolijk mee en voor het eerst zien we ook mensen op de straat overstag gaan.

Vergis je niet, in vele gevallen blijft de combinatie van sandaal en sok een absolute misser. Zo hoef je er niet eens aan te denken om ook maar enigszins praktische sandalen te dragen met sokken in, tenzij je een van de gezusters Olsen bent natuurlijk. Vergeet dus de combinatie Teva's (hoewel ook érg trendy tegenwoordig) met sokken in.

Voor vrouwen is het iets makkelijker, omdat zij hooggehakte sandalen kunnen dragen wat er al snel beter en modebewuster uitziet in combinatie met sokken. Opteer voor sokken in felle kleuren bij een simpele pump, maar ga voor een neutraler paar als je schoenen zelf al opvallend en/of druk zijn. Zichtbare glittersokjes zijn eveneens helemaal hot.

Mannen kunnen ook meedoen, al is het voor hen meteen een stuk moeilijker. Is je stijl erg casual en simpel en bestaat je kleerkast vooral uit T-shirts en jeansbroeken? Sla deze trend dan over. Als je wel mee bent met de laatste mode en je er sowieso geen graten in ziet om op te vallen, laat je dan gaan. Een fijne lederen sandaal met een effen paar sokken, combineert het mooist. (br.hln)

16-05-2015 om 07:28 geschreven door fashionista


» Reageer (0)
15-05-2015
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Staat kort haar je goed? Test het met deze kapperstruc

Staat kort haar je goed? Test het met deze kapperstruc

http://static1.hln.be/static/photo/2015/17/11/10/20150515102501/media_xll_7711585.jpg

De korte bob is erg hip tegenwoordig, maar het blijft een wilde gok om je haren zomaar tot net onder je oren te laten knippen. Staat zo'n korte coupe je wel? Die onzekerheid is nu voorbij, met dank aan de "5,5 cm regel" van John Frieda, een professionele celebrity haarstylist. Het enige wat je nodig hebt is een potlood en een meetlat.

De 5,5 cm regel moet bepalen of je al dan niet wegkomt met een korte coupe, en is uitgedacht door de ervaren celebrity haarstylist John Frieda. Hij is ook het brein achter de gelijknamige kappersketen en haarproducten, en bedacht deze wiskundige formule: "De juiste haarlengte heeft alles te maken met de juiste hoeken. Ik heb verschillende gezichten bestudeerd, en ontdekte dat de hoek van het kaakbeen bepaalt of je beter met lang of kort haar staat," aldus Frieda.

http://static1.hln.be/static/photo/2015/17/6/4/20150515103216/media_xll_7711699.jpg

Zo test je het zelf

Past een korte coupe bij jouw gezichtsvorm? Dat ontdek je zo. Neem een meetlat en een potlood. Leg het potlood horizontaal onder je kin. Plaats vervolgens de meetlat verticaal onder je oor. Meet nu het stukje tussen de potloodpunt en de meetlat, zoals je kan zien op de afbeelding onderaan. Meet dat stukje minder dan 5,5 cm, dan past kort haar à la Katie Holmes prima bij jouw gezicht. Meet het stukje meer dan 5,5 cm, dan hou je het beter op langere lokken zoals Jessica Alba.

Let op: de afbeelding onderaan hanteert inches als maateenheid. Laat je dus niet misleiden door de 2,25 inch op deze tekening, die gelijk is aan 5,5 cm. Een handig trucje dat je snel even kan toepassen voor je naar de kapper gaat. (br.hln)

15-05-2015 om 10:55 geschreven door fashionista


» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Zo ziet jouw stoere jeansjasje er toch een tikje chique uit

Zo ziet jouw stoere jeansjasje er toch een tikje chique uit

http://static1.hln.be/static/photo/2015/16/0/6/20150513212400/media_xll_7707936.jpg

Het jeansjasje is weer helemaal terug, en het is een heerlijk kledingstuk om nonchalant te dragen voor een casual-stoere look. Maar wat als je net een iets chiquer effect wil creëren, zonder meteen een warme, zwarte blazer aan te moeten? Met deze trucjes lukt dat, dat bewijzen celebrities zwart op wit.

1. Jeansjasje + rok/kleedje = casual-chique
Een jeansjasje over een broek zorgt voor een stoere look, maar je kan het ook prima combineren met een zomers jurkje of rokje. Ruil je dunne cardigan bij warm weer gerust in voor het jeansvestje. Jeansjasjes passen prima boven T-shirt jurkjes, of rokken die net boven of net onder de knie komen. Niet alleen houdt het jasje je even warm als een dun truitje, het ziet er meteen een beetje deftiger uit zonder té chique over te komen.

2. Accesoires troef
Een paar luxueuze stukken aan je outfit toevoegen kan het totale plaatje meteen wat meer stijl geven. Kies voor mooie juwelen, een opvallende zonnebril en haal je mooiste handtas uit de kast. Classy lady, coming through...

3. Romantisch en meisjesachtig
Een jeansjasje hoeft jou niet noodzakelijk te transformeren in een brutale, zelfzekere dame. Gecombineerd met een wit jurkje of een zomerkleed met bloemetjesmotief kan je zelfs met jeans een romantische prinsessenlook creëren. Katie Holmes ziet er op deze foto een lieflijk meisje met een hoog knuffelgehalte uit, ondanks haar jeansvestje.

4. Gedurfde combinaties
Durf buiten de lijntjes kleuren met je jeansjasje. Je denkt misschien wel dat boven een kokerrok altijd een blazer hoort, zeker voor nette dames. Maar probeer eens een jeansjasje, en het resultaat is veel leuker dan gedacht. De Spaanse actrice en presentatrice Pilar Rubio toont hier met haar gewaagde maar toch stijlvolle outfit hoe dat lukt. (br.hln)

15-05-2015 om 09:44 geschreven door fashionista


» Reageer (0)
14-05-2015
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Je raadt nooit van welk (spotgoedkoop) merk Beyoncé een jeans droeg

Je raadt nooit van welk (spotgoedkoop) merk Beyoncé een jeans droeg

http://static1.hln.be/static/photo/2015/18/14/8/20150513172434/media_xll_7707083.jpg

Queen B shopt meestal niet in dezelfde winkels als wij, althans dat zou je toch niet verwachten van de best betaalde vrouw ter wereld. Maar afgelopen week werd ze gespot in een jeans van niemand minder dan ... H&M.

De broek in kwestie - die ondertussen volledig is uitverkocht in Amerika - heet de Skinny High Jeans. Het is een hoge taille model dat eigenlijk volledig opengescheurd is. Heel erg jaren negentig en dus heel erg nu. De broek kost slechts € 39,99 en is in ons land nog zowel online als in de H&M-winkels verkrijgbaar. (br.hln)

14-05-2015 om 06:19 geschreven door fashionista


» Reageer (0)
13-05-2015
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Draag je rood, dan lijk je boos (of toch niet?)

Draag je rood, dan lijk je boos (of toch niet?)

http://static1.hln.be/static/photo/2015/9/5/6/20150513153309/media_xll_7706751.jpg

Vooral mannen (maar ook gedeeltelijk vrouwen) die rood dragen, komen agressiever en kwader over dan wanneer ze blauw of grijs dragen, dat blijkt uit een onderzoek van de Durham University. Omdat wij hier eigenlijk niets van geloven, sommen we drie redenen op waarom je net wél rood moet dragen.

1. Je lijkt aantrekkelijk
We worden duidelijk om de oren geslagen met studies, want uit een eerdere studie van de Universiteit van Tilburg bleek net dat je in rode kledij net aantrekkelijk wordt gevonden, dan wanneer je andere kleuren draagt. Het zou de indruk wekken dat de persoon in kwestie hoger op de maatschappelijke ladder staat.

2. Je hebt meer overtuigingskracht
Uit datzelfde onderzoek van de Universiteit van Tilburg, werden ook 48 mannen en vrouwen gevraagd om te onderhandelen over een bepaald onderwerp. De ene helft droeg een rood bovenstuk, de andere een wit. Wat bleek? Zij die rood droegen, wisten opvallend meer mensen te overtuigen dan de kandidaten in het wit.

3. Modebewust
Daarnaast is rood ook gewoon een hippe kleur, die met veel andere (neutralere) kleuren erg mooi combineert. Tegenwoordig zien we veel oranje-rood, dat prachtig samen gaat met grijs, zwart en wit. Donkerblauw en rood staat dan weer erg stijl- en klassevol. (br.hln)

13-05-2015 om 18:55 geschreven door fashionista


» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Dit is de it-zonnebril van het moment (inclusief lange wachtlijsten)

Dit is de it-zonnebril van het moment (inclusief lange wachtlijsten)

http://static3.hln.be/static/photo/2015/0/1/0/20150512210641/media_xll_7704690.jpg

Je kan er bijna niet meer naast kijken op streetstyle foto's en op de Instagram-kiekjes van fashionista's: de Dior So Real zonnebril is letterlijk overal. Het hebbeding is ontworpen door Raf Simons voor Dior en heeft dus een Belgisch randje. Wil je zelf een exemplaar scoren? Dan kun je jezelf maar beter nu op de wachtlijst zetten, want de zonnebril is bijna overal uitverkocht.  (br.hln)

13-05-2015 om 10:01 geschreven door fashionista


» Reageer (0)
12-05-2015
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.De strapless trouwjurk heeft afgedaan, het sexy decolleté is in bij bruidjes

De strapless trouwjurk heeft afgedaan, het sexy decolleté is in bij bruidjes

http://static3.hln.be/static/photo/2015/13/10/10/20150512121457/media_xll_7703050.jpg

Veel sexy bruidjes op de Bridal Fashion week in Barcelona, met het Russische model Irina Shayk als de meest opvallende verschijning. Als we naar de creaties van toonaangevende ontwerpers kijken, dan trouwen we volgend seizoen in diepe decolletés en speelse, korte jurken. Wie graag opvalt, gaat best voor goud.

Ontwerpers bij Atelier Pronovias, YolanCris en Rosa Clara lieten zich duidelijk inspireren door Beyoncé. Deze zangeres is dol op het zeemeerminmodel: een jurk die strak zit tot aan de knieën om te eindigen in een brede, lange sleep. Kanten details maken het helemaal af. Ga je voor sexy, dan pak je uit met een diep decolleté die tot aan de navel mag komen. Een kanten rugdetail oogt een tikje zediger. Irina Shayk had de eer het topstuk van Atelier Pronovias te mogen dragen.

http://static2.hln.be/static/photo/2015/15/14/1/20150512113643/media_l_7703071.jpg

Eén ding is duidelijk de strapless jurk heeft afgedaan. Bruidjes mogen experimenteren met kanten schouderbandjes of zelfs lange mouwen voor een klassieke look.  

Bij Rosa Clara zagen we veel kortgerokte bruidjes op de catwalk. Volumineuze, openvallende stukken brengen de outfit in balans. Een beetje drama mag ook volgend trouwseizoen. Denk aan zware stoffen, veel verschillende texturen of een asymmetrische snit. Wil je voor het klassieke korset gaan, dan zorgen gouden tinten voor een moderne toets of creëer wat afleiding met borduursels. (br.hln)

12-05-2015 om 20:08 geschreven door fashionista


» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.H&M lanceert een nagelnieuwe beautylijn

H&M lanceert een nagelnieuwe beautylijn

http://static0.hln.be/static/photo/2015/8/15/11/20150512154827/media_xll_7703786.jpg

De Zweedse modeketen H&M die je uiteraard kent om hun betaalbare trendstukken, komt met een gloednieuwe beautylijn op de proppen. De collectie zal in de herfst in de winkelrekken liggen en zal onder meer bestaan uit make-upaccessoires en producten, haarverzorgingsproducten en een lichaamsverzorgingslijn.

H&M staat gekend om razendsnel in te spelen op de modetrends en dat willen ze nu ook doorvoeren in hun beautylijn. De lijn zal elk seizoen veranderen en gebaseerd worden op de nieuwste trendkleuren en looks van dat seizoen. Wil je dus eens een extravagante make-uplook uitproberen? Dan kun je daar alles bij H&M voor kopen zonder blut buiten te wandelen. Een concept dat bijvoorbeeld Topshop ook al met succes toepast.

"We zijn heel erg trots dat we 'mode voor het gezicht' gaan abieden bij H&M. Het geeft ons de mogelijkheid om te experimenten met nieuwe kleuren en materialen en echt creatief bezig te zijn met beauty," vertelt Sara Wallander, concept designer bij H&M beauty.

De nieuwe beautylijn is vanaf dit najaar in meer dan 900 winkels van H&M te koop en is ook online verkrijgbaar. Ze zal bestaan uit 700 verschillende producten, die elk seizoen zullen worden aangevuld met speciale limited-editionproducten. Voor zij die graag groen smeren, zal er ook een consciouslijn zijn en voor de luxepoezen dan weer een premium beautylijn. (br.hln)

12-05-2015 om 20:03 geschreven door fashionista


» Reageer (0)
10-05-2015
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Hoe een joggingbroek overdag dragen zonder eruit te zien als een slons

Hoe een joggingbroek overdag dragen zonder eruit te zien als een slons

http://static3.hln.be/static/photo/2015/1/8/9/20150504151250/media_xll_7682784.jpg

De joggingbroektrend leeft al een tijdje en blijft om de een of andere reden hangen. Vergis je niet, het gaat hier wel degelijk om een joggingbroek die je naar pakweg het werk draagt en waar je dus niet in gaat sporten. Verwarrend I know, daarom wat uitleg en tips.

ALTIJD hakken
Draag er altijd en toujours en always hakken onder. Geen excuses hier, een joggingbroek is al zo comfortabel dat je moet compenseren met iets oncomfortabel aan je voeten. Je moet écht, want het is dus niet de bedoeling om eruit te zien alsof je net uit bed gerold bent.

Kies voor een luxueuze stof
Niet dat katoenen joggingbroeken absoluut niet kunnen, maar ze zien er wel sneller sportief en niet elegant uit. Opteer daarom voor luxueuzere stoffen als kasjmier, wol en zijde. Die vallen mooier en zien er sneller uit als een klassieke pantalon, terwijl ze stiekem wel erg comfortabel zitten.  Qua kleur zijn zwart en donkerblauw veilig en altijd goed, wit en (licht) grijs kunnen niet en prints zijn fashion forward.

Make-up en juwelen
Opnieuw, kleed je op. Je hoeft echt niet per se te overdrijven met make-up en juwelen, maar doe liefst wel een béétje moeite. 'Sweatpants trend' op Google levert best veel voorbeelden op als je het na dit verhelderende artikel toch nog niet weet. (br.hln)

10-05-2015 om 10:16 geschreven door fashionista


» Reageer (0)
07-05-2015
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Deze Louis Vuitton grijpautomaat is een droom voor fashionista's

Deze Louis Vuitton grijpautomaat is een droom voor fashionista's

http://static3.hln.be/static/photo/2015/8/1/8/20150507181433/media_xll_7690733.jpg

Gisteren vond de Louis Vuitton Cruise 2016 collectie plaats in het prachtige decor van Palm Springs. Blogster en columniste voor Het Laatste Nieuws Sofie Valkiers was - uiteraard - ter plaatse en toonde ons allen een jaloersmakend apparaat op Instagram: een grijpautomaat gevuld met goodies van Louis Vuitton. Halleluja.

De Cruise collectie zelf kreeg meer dan goede recensies, ontwerper Nicolas Ghesquière wordt dan ook al langer dan vandaag beschouwd als hét wonderkind van de modewereld. Toch was het vooral de grijpautomaat bomvol handtassen en portefeuilles van Louis Vuitton die ons opviel. Sofie Valkiers postte er een filmpje van op Instagram en liet ook nog weten dat ze na drie keer proberen ook daadwerkelijk een portefeuille wist te scoren. (br.hln)

07-05-2015 om 18:37 geschreven door fashionista


» Reageer (1)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Marks & Spencer feestelijk heropend in Brussel (inclusief ellenlange wachtrijen)

Marks & Spencer feestelijk heropend in Brussel (inclusief ellenlange wachtrijen)

http://static1.hln.be/static/photo/2015/6/7/0/20150507171359/media_xll_7691130.jpg

De Britse warenhuisgigant Marks & Spencer heeft vandaag zijn flagshipstore in Brussel feestelijk heropend na veertien lange jaren afwezigheid in ons land. Nog voor het officiële openingsuur stonden al honderden mensen aan te schuiven voor de winkel in de Guldenvlieslaan. Het leek wel alsof er opnieuw een vestiging van Primark was opengegaan.

Het was een zwarte dag voor de shoppende mensheid toen Marks & Spencer veertien jaar geleden uit het Belgische winkellandschap verdween. Wegens financiële problemen besloot het warenhuis zich enkel nog te concentreren op hun land van oorsprong: Engeland. Maar onze gebeden zijn verhoord, want sinds vanmiddag is een gloednieuwe flagshipstore (her)opend.  (br.hln)



De (tot nog toe) enige Belgische vestiging biedt een thuis aan meer dan 840 collecties, een uitgebreide voedingsafdeling en een koffiebar/café. (br.hln)

07-05-2015 om 18:34 geschreven door fashionista


» Reageer (0)
03-05-2015
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Cara en Pharrell schitteren samen in nieuwe campagne Chanel

Cara en Pharrell schitteren samen in nieuwe campagne Chanel

http://static3.hln.be/static/photo/2015/2/11/11/20150501131440/media_xll_7676021.jpg

Al een tijdje deed het gerucht de ronde dat Cara Delevingne een single aan het opnemen was met Pharrell Williams. Daar blijkt niks van aan te zijn, maar de twee schitteren wel samen in Chanels Paris-Salzburg Pre-Fall 2015 campagne. Als moeder en vader van Karl Lagerfelds petekind Hudson Kroenig. Cute!

De campagne werd opgenomen in Parijs en geregisseerd door Karl Lagerfeld himself. Cara en Pharrell spelen de hoofdrollen en worden bijgestaan door Lagerfelds mini-muze Hudson Kroenig. Allen in - typisch Chanel - tweed voor een ietwat Oostenrijkse look.

Het is overigens niet de eerste keer dat Delevingne en Williams samenwerken. Vorig jaar schitterden de twee al in een glamoureuze Vogue-shoot en ze schitterden ook al samen in de Reincarnation-film, eveneens voor de Paris-Salzburg Pre-Fall 2015-campagne. (br.hln)

03-05-2015 om 09:54 geschreven door fashionista


» Reageer (1)
02-05-2015
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Fervente shoppers bij H&M zijn vrij van geest: dit zegt je favoriete modeketen over jou

Fervente shoppers bij H&M zijn vrij van geest: dit zegt je favoriete modeketen over jou

http://static0.hln.be/static/photo/2015/17/1/1/20150501101629/media_xll_7674991.jpg

Als je graag gaat winkelen, dan is een bezoekje aan je lokale Zara of H&M wellicht een vaste weekendstop voor jou. Maar wat is je favoriete keten van ze allemaal? Die keuze blijkt volgens The Huffington Post heel wat over jou te zeggen.

Urban Outfitters
Je hebt nog geen enkele editie van Rock Werchter en Pukkelpop gemist en je hebt een paar gescheurde boyfriend jeans voor elke dag van de week in je kast hangen. Je volgt de trends, maar het liefst zou je elke dag met een bloemenkrans en top met franjes buitenkomen. Je houdt ook erg van kunst en dat is duidelijk zichtbaar op je Instagram en Pinterest accounts.

Zara
Je bent een trendsetter als Zara je favoriete winkelketen is, trends volgen laat je aan anderen over. Je was de eerste van je vrienden om die rare culottes te dragen, tegen de tijd dat zij de trend overwogen, had jij er al lang genoeg van. Hoewel zowat de hele wereld in Zara shopt, vragen je vriendinnen toch steevast waar je dat bepaald stuk vandaan hebt en hoe het komt dat zij zoiets nooit vinden.

H&M
Loop je de H&M elk weekend plat? Dan hou je van reizen en ben je open van geest. Jij bent ook diegene die vaak kleren van je vriendinnen leent, maar daarna nooit meer teruggeeft. Gemeen maar ook wel slim tegelijk!

Forever21
Je verkiest kwantiteit altijd boven kwaliteit. Investeren in een duur stuk is niet aan jou besteed. Voor elke belangrijke gebeurtenis draag je een helemaal anderen outfit. Je kledingkast barst dan ook uit zijn voegen. Je volgt de trends eerder slaafs en je bent ze ook even snel weer beu.

Mango
Komt de overgrote meerderheid van je kledingkast uit de Mango? Dan ben je trendy, maar tegelijkertijd ook nogal posh. Je loopt er altijd tot in de puntjes verzorgd bij, je laat niets aan het toeval over. Je handtas matcht met je riem en schoenen en je gouden juwelen gaan niét samen met zilver. Je bent ook altijd op tijd, je agenda is je beste vriend. (br.hln)

02-05-2015 om 11:00 geschreven door fashionista


» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Jean-Paul Gaultier kleedt Manneken Pis aan

Jean-Paul Gaultier kleedt Manneken Pis aan

http://static1.hln.be/static/photo/2015/5/11/11/20150501012216/media_xll_7675511.jpg

De Franse modeontwerper Jean-Paul Gaultier heeft gisterenavond Manneken Pis aangekleed, in de marge van 20 jaar Pride in Brussel, de hoogmis van de Belgische homogemeenschap. De festiviteiten rond die verjaardag zullen tot 17 mei duren.

Het kostuum van Gaultier is het 929ste voor het beroemde Brusselse standbeeld. De Franse ontwerper, tevens openlijk homoseksueel, koos voor een outfit in zwart-wit en een muts met horens, die het rebellaire karakter van het ketje dat op straat plast moet weerspiegelen. "Het was heel plezant en ik denk al aan het volgende. Manneken Pis heeft een air van ironie en humor die ongelofelijk is voor een nationaal monument. Parijs is erg snob, terwijl Brussel gekenmerkt wordt door een eenvoud die toch uniek is", aldus de bekende couturier.

Gaultier zag Manneken Pis voor het eerst toen hij zes jaar was, bij een bezoek aan één van zijn neefjes. Het beeldje was in zijn herinnering groter dan in werkelijkheid, getuigde hij. (br.hln)

02-05-2015 om 10:55 geschreven door fashionista


» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Onderzocht: mannen in pak kijken anders naar de wereld

Onderzocht: mannen in pak kijken anders naar de wereld

http://static1.hln.be/static/photo/2015/17/11/0/20150501161702/media_xll_7676055.jpg

Kleren maken de man, of daar gingen wij althans toch vanuit. Uit een onderzoek van de Columbia Universiteit blijkt nu echter dat kleren de kijk op de wereld van mannen verandert.

De studie onderzocht voornamelijk of formele kleren zoals een maatpak, de kijk op de wereld van mensen kan veranderen. "Wanneer mannen een kostuum dragen, voelen ze zich meteen machtvoller en dat verandert hun kijk op alles anders," vertelt Abraham Rutchick, een onderzoeker en psycholoog. Hoewel je zou denken dat het hen arroganter zou maken, is dat net niet het geval. Een kostuum maakt mannen net solidair en ook positiever ingesteld.

Mannen zouden ook minder impulsieve beslissingen maken en alles rationeler bekijken. Al zou kritiek ook bij mannen in pak harder aankomen, dan bij mannen in een alledaagse plunje. Volgens de onderzoekers is dat zowel het geval bij dagelijkse kostuumdragers als bij mannen die slechts een keer per jaar hun maatpak bovenhalen. (br.hln)

02-05-2015 om 10:33 geschreven door fashionista


» Reageer (0)


Foto

Foto

Gastenboek

Druk oponderstaande knop om een berichtje achter te laten in mijn gastenboek


Foto

Foto

E-mail mij

Druk oponderstaande knop om mij te e-mailen.


Foto

Foto

Foto

Archief per maand
  • 06-2019
  • 03-2019
  • 02-2019
  • 08-2018
  • 06-2018
  • 04-2018
  • 03-2018
  • 02-2018
  • 01-2018
  • 12-2017
  • 11-2017
  • 10-2017
  • 09-2017
  • 08-2017
  • 07-2017
  • 03-2017
  • 02-2017
  • 01-2017
  • 12-2016
  • 11-2016
  • 10-2016
  • 09-2016
  • 08-2016
  • 07-2016
  • 06-2016
  • 05-2016
  • 04-2016
  • 03-2016
  • 02-2016
  • 01-2016
  • 12-2015
  • 11-2015
  • 10-2015
  • 09-2015
  • 08-2015
  • 07-2015
  • 06-2015
  • 05-2015
  • 04-2015
  • 03-2015
  • 02-2015
  • 01-2015
  • 12-2014
  • 11-2014
  • 10-2014
  • 09-2014
  • 08-2014
  • 07-2014
  • 06-2014
  • 05-2014
  • 04-2014
  • 03-2014
  • 02-2014
  • 01-2014
  • 12-2013
  • 11-2013
  • 10-2013
  • 09-2013
  • 08-2013
  • 07-2013
  • 06-2013
  • 05-2013
  • 04-2013
  • 03-2013
  • 02-2013
  • 01-2013
  • 12-2012
  • 11-2012
  • 10-2012
  • 09-2012
  • 08-2012
  • 07-2012
  • 06-2012
  • 05-2012
  • 04-2012
  • 03-2012
  • 02-2012
  • 01-2012
  • 12-2011
  • 11-2011
  • 10-2011
  • 09-2011
  • 08-2011
  • 07-2011
  • 06-2011
  • 05-2011
  • 04-2011
  • 03-2011
  • 02-2011
  • 01-2011
  • 12-2010
  • 11-2010
  • 10-2010
  • 09-2010
  • 08-2010
  • 07-2010
  • 06-2010
  • 05-2010
  • 04-2010
  • 03-2010
  • 02-2010
  • 01-2010
  • 12-2009
  • 11-2009
  • 10-2009
  • 09-2009
  • 08-2009
  • 07-2009
  • 06-2009
  • 05-2009
  • 04-2009
  • 03-2009
  • 02-2009
  • 01-2009
  • 12-2008
  • 11-2008
  • 10-2008
  • 09-2008
  • 08-2008
  • 07-2008

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto


    Blog tegen de regels? Meld het ons!
    Gratis blog op http://blog.seniorennet.be - SeniorenNet Blogs, eenvoudig, gratis en snel jouw eigen blog!