Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
fashionista

26-11-2015
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Waarom de nieuwste Gucci collectie niet meer in de solden gaat

Waarom de nieuwste Gucci collectie niet meer in de solden gaat

http://static3.hln.be/static/photo/2015/1/1/4/20151125104231/media_xll_8194834.jpg

De soldenperiode komt dichterbij, en dat betekent dat je stilaan een lijstje kan beginnen opstellen van de winkels die je zeker een bezoekje wil brengen. Al laat je Gucci deze keer beter links liggen, want dit jaar slaat het merk de uitverkoop over.

Alles heeft te maken met de nieuwe hoofdontwerper van Gucci, Alessandro Michele. Hij won de British Fashion Award voor beste internationale ontwerper, hoewel hij nog maar net 10 maanden aan het hoofd van het merk staat.

Zijn nieuwe blik en innovatieve collecties hebben het modehuis van onder het stof gehaald en zijn twee eerste collecties zijn rasechte bestsellers. Reden genoeg om te besluiten de overige items niet af te prijzen. "Ik wilde de eerste Herfst/winter- en Cruisecollectie van Alessandro de kans geven om zo lang mogelijk voor de volle prijs te verkopen", adus CEO Bizarri. "Een afprijzing zou nu te veel impact hebben op het merk in negatieve zin." Bovendien ging de verkoop zo goed dat het merk beweert nu al niet veel meer over te hebben. (br.hln)

26-11-2015 om 19:07 geschreven door fashionista


» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Geniaal: deze schoenen worden nooit vuil

Geniaal: deze schoenen worden nooit vuil

http://static0.hln.be/static/photo/2015/17/11/0/20151125122102/media_xll_8194470.jpg

Ze is burgerlijk ingenieur én dol op schoenen. Het was dan ook een kwestie van tijd voor Katrien Herdewyn die twee passies combineerde en een hoogtechnologisch standje van een schoen ontwierp. Vanaf nu hoeven we nooit meer bang te zijn om die nieuwe schoenen vuil te maken, geweldig toch?

Zonde toch, dat je die dure schoenen niet durft aandoen uit angst voor de modder of een spatje regen, moet Katrien Herdeweyn gedacht hebben. En dus kwam ze met haar eigen schoenenmerk op de proppen, Elegano. Een collectie die haar prompt de titel van Starter van het Jaar opleverde.

Nanotechnologie en bloemblaadjes
Met haar wetenschappelijke kennis als burgerlijk ingenieur heeft ze een (mooi gehakt) stapje voor. Haar schoenen onderscheiden zich namelijk door het gebruik van nanotechnologie, die vuil en water afstoten.

"Het lederen oppervlak bevat minuscule staafjes zodat water of slijk er niet kan indringen, maar er in balletjes afrolt," legde ze eerder al uit aan onze krant. De techniek keek ze af van lotusbloemen, die er ook in de meest modderige ondergrond parelwit uitzien. Daarom dat de hiel van de schoenen ook steeds bloemblaadjes bevat.

Ultieme oplossing
De technologische schoenen zijn niet helemaal nieuw, voor militaire doeleinden worden ze al langer gebruikt. En toch zijn ze vooral in de gewone wereld der consumenten de ultieme oplossing. We hebben immers allemaal zo'n paar dure schoenen dat we bijna niet durven aandoen uit angst ze vuil te maken. Zonde, toch?

Te koop?
Haar eerste collectie bestaat uit vier verschillende schoenen die vervaardigd werden in Italië. Van elk model worden er vijftig paar gemaakt. De schoenen kosten tussen 450 en 665 euro en zijn te koop via haar webshop of pop-upwinkels in Antwerpen en Gent. (br.hln)

26-11-2015 om 10:09 geschreven door fashionista


» Reageer (0)
22-11-2015
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Dior schoenen voor de eerste keer online te koop

Dior schoenen voor de eerste keer online te koop

http://static2.hln.be/static/photo/2015/18/11/12/20151122120456/media_xll_8185902.jpg

In al zijn haute exclusiviteit bleef Dior jarenlang weg van de online markt. Wie een stuk van het Franse modehuis wou, die moest er naast het exuberante bedrag ook voor naar een winkel gaan. Daar is nu verandering in gekomen want een aantal van de schoenen van het merk zijn - tijdelijk - te koop via de webshop van Bergdorf Goodman.

Op de site van het Amerikaanse luxe warenhuis kunnen liefhebbers veertien verschillende Dior-schoenen scoren. Deze stunt loop helaas wel maar tot 31 december, snel erbij zijn is dus de boodschap. Prijzen variëren tussen de 780 euro voor een paar loafers tot 1070 euro voor een paar sneakers. (br.hln)

22-11-2015 om 17:46 geschreven door fashionista


» Reageer (1)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Deze prachtige vrouw tekent modellencontract terwijl ze strijdt tegen kanker

Deze prachtige vrouw tekent modellencontract terwijl ze strijdt tegen kanker

http://static0.hln.be/static/photo/2015/18/6/3/20151121144837/media_xll_8184078.jpg

De 25-jarige Dayna Christison kreeg toen ze net afgestudeerd was te horen dat ze in het vierde stadium van lymfeklierkanker zat. Ze liet zich daardoor echter niet tegenhouden om voor een modellencarrière te gaan. Met succes, want ondertussen liep ze al zes shows en is ze het gezicht van de modeketen Urban Outfitters. Knap!

Drie jaar al vecht Dayna tegen de ziekte en heeft ze chemotherapie en stamceltransplantaties ondergaan. Maar de New Yorkse schone weigert haar leven te laten bepalen door de ziekte. "Toen ik de diagnose te horen kreeg, wist ik meteen dat ik nooit een sjaal of pruik zou dragen omdat ik mezelf niet anders wil voordoen. Omdat ik een rolmodel in de media mistte met deze visie, besloot ik zelf maar om te proberen een voorbeeld te worden voor lotgenoten."

Ze ging voluit voor een carrière als model en dat lukte haar ook nog eens. Dayna tekende afgelopen zomer een contract bij modellenbureau Major Models en vanaf toen ging het haar alleen nog maar professioneel voor de wind. Ze liep al verschillende modeshows en ze is onder andere het gezicht van de keten Urban Outfitters (br.hln)

22-11-2015 om 17:46 geschreven door fashionista


» Reageer (0)
13-11-2015
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen. 5 tips om komaf te maken met prikkende wollen truien

5 tips om komaf te maken met prikkende wollen truien

http://static0.hln.be/static/photo/2015/7/12/3/20151112171140/media_xll_8157258.jpg

Nu het deze week weer wat kouder wordt, mogen de wollen truien weer uit de kleerkast gehaald worden. Helaas gaat dat gaat vaak gepaard met een prikkelend en jeukend gevoel. Wij geven je vijf tips zodat je niet de hele winter door hoeft te lopen krabben.

Niet alle wol is hetzelfde
Er zijn meer dan veertig verschillende soorten schapen, die allemaal verschillende wolvezels produceren. Sommige prikken, sommige zijn zacht - net zoals menselijk haar. Hoe smaller de vezels zijn, hoe minder ze doorgaans jeuken.

De fijnste variant komt van de Merino schapen. Truitjes in 'Merino wol' vind je tegenwoordig zelfs al bij budgetketens als H&M, al zal je er ook daar wel een klein beetje meer voor betalen dan voor andere wolsoorten.

Controleer de kwaliteit
Er mogen dan verschillende wolsoorten zijn, per wolsoort is er ook nog eens een verschil in kwaliteit. Wil je dat je wollen trui jarenlang mooi blijft en zacht aanvoelt? Zoek dan naar een exemplaar met een 'Woolmark' teken. Dat is een certificaat dat garandeert dat de wol waarvan je kledingstuk gemaakt is, getest is in onafhankelijke laboratoria en goedgekeurd is door de Woolmark Company.

Check de samenstelling
In goedkope kledingwinkels vind je heel vaak items terug die gemaakt zijn van een 'wolmix'. Er worden dan synthetische stoffen zoals acryl gebruikt om de prijs van het item te doen zakken. Die stoffen ademen niet en reguleren temperatuur niet zoals wol dat doet, én ze zorgen soms voor een prikkend gevoel. Zorg tenminste dat er altijd minstens 30 procent echte wol gebruikt is, wil je toch gedeeltelijk kunnen genieten van de voordelen ervan.

Koop kasjmier
Kasjmier mag dan van een Kasjmirgeit komen en niet van een schaap, toch valt de stof onder de categorie wol. De Kasjmiervezel is extreem fijn en soepel, en daarom ook zachter dan alle andere wolsoorten. Je betaalt er weliswaar wat meer voor, maar prikken zal het alvast nooit doen.

Vermijd wol als je huidproblemen hebt
Hoewel wol ideaal is om je warm te houden in de winter, blijven mensen met serieuze huidproblemen als eczeem er toch beter helemaal van weg. Hoe zacht de vezels ook zijn, een gevoelige huid zullen ze toch blijven irriteren. Katoen is dan een betere optie. (br.hln)

13-11-2015 om 11:30 geschreven door fashionista


» Reageer (1)
11-11-2015
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Slapen met nat haar, mag het nu wel of niet?

Slapen met nat haar, mag het nu wel of niet?

http://static2.hln.be/static/photo/2015/14/6/10/20151110191847/media_xll_8152135.jpg

We kennen het allemaal: niet veel tijd 's avonds, dus kruipen we na die douche maar snel met nat haar onder de wol. Om jezelf vervolgens 's morgens te vervloeken wanneer je opstaat met een coupe vogelnest. Maar hoe schadelijk (behalve voor je zelfbeeld) is het nu echt om met nat haar te gaan slapen?

Verkoudheid

Vroeger werd het er in gehamerd door de mama's: "niet met nat haar gaan slapen, want zo word je verkouden!" Het idee erachter is geworteld in het geloof dat je een verkoudheid oploopt door het fysiek koud te hebben. In de praktijk is dat echter helemaal niet het geval. Een verkoudheid kan je alleen opdoen door een virus.

Er zijn ondertussen al tal van studies geweest over het verband tussen de temperatuur en een verkoudheid, met gemengde resultaten. De kans dat je verkouden wordt door met nat haar te slapen is dus bijzonder klein, maar wie het zekere voor het onzekere wil nemen, legt toch best een extra donsdeken op.

Maar wat met de gezondheid van je haar? Kan je haar beschadigd raken wanneer je met nat haar onder de lakens kruipt? Celebrity kapper John Ruggiero stelt ons gerust. "Het is geen bijster goed idee, aangezien je haar in een rare positie zal drogen en 's morgens vaak moeilijker te stylen is, waardoor je jezelf onnodig veel extra werk oplegt als je toch presentabel de deur uit wil, maar schadelijk is het niet."

Vastberaden om toch met natte lokken onder de wol te kruipen? Doe dan een beetje leave-in conditioner in de puntjes en maak een losse vlecht die je bovenop het hoofd vastspeldt. Zo word je wakker met glanzende losse golven in plaats van een doffe, uitgerafelde coupe. (br.hln)

11-11-2015 om 12:09 geschreven door fashionista


» Reageer (0)
05-11-2015
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Shopping: in de stijl van H&M x Balmain maar dan goedkoper

Shopping: in de stijl van H&M x Balmain maar dan goedkoper

http://static1.hln.be/static/photo/2015/2/1/10/20151104143712/media_xll_8133940.jpg

Vandaag ligt de langverwachte collectie van Balmain voor H&M in de winkelrekken. Succes aan allen die in de rij gaan staan alvast, we denken aan jullie. Helaas kan niet iedereen zich een item uit de collectie veroorloven, dus zochten wij naar items in dezelfde stijl van de samenwerkingscollectie, maar dan een stuk minder prijzig.

1. Knielaarzen River Island, € 85, in de winkels te koop.
2. Jurk met pailletten H&M, € 49,99, online en in de winkels te koop.
3. Rok met rits Mango, € 29,99, online en in de winkels te koop.
4. Ketting WE, € 17,99, in de winkels te koop.
5. Gilet JBC, € 49,90, online en in de winkels te koop.
6. Riem & Other Stories, € 35, online en in de winkels te koop.
7. Nepleren Jas New Look, € 41,99, online en in de winkels te koop.
8. Top Marie-Sixtine, € 55, in de winkels te koop. (br.hln)

05-11-2015 om 18:37 geschreven door fashionista


» Reageer (1)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Dit kan je allemaal doen met je oude kleding

Dit kan je allemaal doen met je oude kleding

http://static2.hln.be/static/photo/2015/16/15/0/20151102154447/media_xll_8128140.jpg

Puilt je kast ook uit met kleding die je niet meer draagt? Of geef je jouw afgedankte spullen gewoon mee met het grof huisvuil? Wij zochten uit wat je nu het beste kan doen met je oude kleding. Je helpt er het milieu of anderen mee.

Kledingcontainers
Overal langs de Vlaamse wegen kom je kledingcontainers tegen, van verschillende bedrijven zoals bijvoorbeeld Oxfam, Curitas en de Kringwinkel. In tegenstelling tot wat heel wat mensen denken, worden die kleren niét gewoon linea recta naar pakweg Afrika gestuurd. De kleren kunnen pas geëxporteerd worden als ze uitgesorteerd zijn in bruikbare kleding, en dat kost - naast het ophalen - natuurlijk mankracht en dus geld.

Daarom dat bedrijven als Curitas de kleren daar verkopen, weliswaar aan erg democratische prijzen. Hoewel dat misschien fout lijkt, is het voor de mensen daar wel de enige mogelijk om kleren te kopen én de afvalberg daalt er natuurlijk ook drastisch door. Je doet er dus alsnog iets goed mee.

Bij Oxfam gaan de opgehaalde kleren zelfs helemaal niet naar ontwikkelingslanden. Na het sorteren verkopen ze de kleding immers in hun eigen winkels. De winst gaat wel volledig naar Oxfam-projecten, waardoor je onder andere meehelpt in de strijd tegen geweld tegen vrouwen en de algemene ongelijkheid in de wereld.

Tweedehandswinkels
In heel wat tweedehandswinkels kun je zelf kleding binnenbrengen. Als het gaat om designerkleren dan krijg je er vaak nog een procent op als het stuk ook daadwerkelijk verkocht raakt. Altijd mooi meegenomen natuurlijk. Voor goedkopere stukken zul je weinig tot niets meer krijgen. Maar je helpt natuurlijk wél mee bij het beperken van de hoeveelheid textiel die op de afvalberg terechtkomt.

H&M - & Other Stories
Bij de modeketen H&M kun je al een tijdje je oude spullen binnenbrengen, en vanaf eind vorige week kan dat ook bij hun kleinere zusje & Other Stories. Bij beide ketens worden de spullen opgehaald door eigen recyclagepartners, waarna ze verder verwerkt worden. De klant krijgt er in ruil een bon van tien procent voor. In alle winkels van beide ketens vind je de containers doorgaans vlak naast de kassa.

Rommelmarkten
In de grote steden vindt - zeker in de zomer - elk weekend wel een andere rommelmarkt plaats. Het hangt af van de locatie en het publiek, maar als je een zakcentje wilt bijverdienen, is dit veruit de meest interessante optie. Goed voor de portemonnee, het milieu en de persoon die je gelukkig maakt met je oude spullen. (br.hln)

05-11-2015 om 10:11 geschreven door fashionista


» Reageer (0)


Foto

Foto

Gastenboek

Druk oponderstaande knop om een berichtje achter te laten in mijn gastenboek


Foto

Foto

E-mail mij

Druk oponderstaande knop om mij te e-mailen.


Foto

Foto

Foto

Archief per maand
  • 06-2019
  • 03-2019
  • 02-2019
  • 08-2018
  • 06-2018
  • 04-2018
  • 03-2018
  • 02-2018
  • 01-2018
  • 12-2017
  • 11-2017
  • 10-2017
  • 09-2017
  • 08-2017
  • 07-2017
  • 03-2017
  • 02-2017
  • 01-2017
  • 12-2016
  • 11-2016
  • 10-2016
  • 09-2016
  • 08-2016
  • 07-2016
  • 06-2016
  • 05-2016
  • 04-2016
  • 03-2016
  • 02-2016
  • 01-2016
  • 12-2015
  • 11-2015
  • 10-2015
  • 09-2015
  • 08-2015
  • 07-2015
  • 06-2015
  • 05-2015
  • 04-2015
  • 03-2015
  • 02-2015
  • 01-2015
  • 12-2014
  • 11-2014
  • 10-2014
  • 09-2014
  • 08-2014
  • 07-2014
  • 06-2014
  • 05-2014
  • 04-2014
  • 03-2014
  • 02-2014
  • 01-2014
  • 12-2013
  • 11-2013
  • 10-2013
  • 09-2013
  • 08-2013
  • 07-2013
  • 06-2013
  • 05-2013
  • 04-2013
  • 03-2013
  • 02-2013
  • 01-2013
  • 12-2012
  • 11-2012
  • 10-2012
  • 09-2012
  • 08-2012
  • 07-2012
  • 06-2012
  • 05-2012
  • 04-2012
  • 03-2012
  • 02-2012
  • 01-2012
  • 12-2011
  • 11-2011
  • 10-2011
  • 09-2011
  • 08-2011
  • 07-2011
  • 06-2011
  • 05-2011
  • 04-2011
  • 03-2011
  • 02-2011
  • 01-2011
  • 12-2010
  • 11-2010
  • 10-2010
  • 09-2010
  • 08-2010
  • 07-2010
  • 06-2010
  • 05-2010
  • 04-2010
  • 03-2010
  • 02-2010
  • 01-2010
  • 12-2009
  • 11-2009
  • 10-2009
  • 09-2009
  • 08-2009
  • 07-2009
  • 06-2009
  • 05-2009
  • 04-2009
  • 03-2009
  • 02-2009
  • 01-2009
  • 12-2008
  • 11-2008
  • 10-2008
  • 09-2008
  • 08-2008
  • 07-2008

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto


    Blog tegen de regels? Meld het ons!
    Gratis blog op http://blog.seniorennet.be - SeniorenNet Blogs, eenvoudig, gratis en snel jouw eigen blog!