Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
fashionista

30-04-2016
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen. 100-jarig model voor 100-jarige Vogue

100-jarig model voor 100-jarige Vogue

http://static3.hln.be/static/photo/2016/15/5/3/20160430082654/media_xll_8619498.jpg

Honderd jaar oud gelijk aan bommakledij? Neen, daar steekt de 100-jarige Britse Bo Gilbert een modieuze middelvinger naar op. Gekleed in Valentin, Lanvin en Dries van Noten siert ze in juni de cover van Vogue, ter gelegenheid van de honderste verjaardag van het modeblad.

De keuze van Vogue viel niet toevallig op Gilbert: al snel ontwikkelde ze een uitmuntend modegevoel en al heel haar leven zorgde ze voor een voortreffelijke look. "Ook als ik het huis niet uitging. Zo probeerde ik de standaard hoog te houden", vertelt Gilbert. "Het is gewoon leuk om mooie dingen te dragen" - al mist ze de periode waarin mensen nog hoeden droegen.

Met de jubileumeditie wil Vogue niet alleen feestvieren, maar ook leeftijdsdiscriminatie de modewereld uit helpen. Deze editie van Vogue zal alleen in Engeland te verkrijgen zijn. (br.hln)

30-04-2016 om 11:54 geschreven door fashionista


» Reageer (1)
28-04-2016
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Jong Belgisch designduo ontwerpt Eurosong-outfit van Laura Tesoro

Jong Belgisch designduo ontwerpt Eurosong-outfit van Laura Tesoro

http://static3.hln.be/static/photo/2016/16/10/5/20160428170040/media_xll_8615015.jpg

Nathan Murillo en Michael Wauman, de ontwerpers achter het modelabel O'Rèn hebben de outfit ontworpen waarin Laura Tesoro zal schitteren op het podium van Eurosong.

"Laura heeft een casual look en aanstekelijk optimisme, dat sluit perfect aan bij wie we zijn als label. Het is dan ook een hele eer om speciaal voor haar een outfit te mogen ontwerpen die door miljoenen mensen zal gezien worden." zo klinkt het bij de twee ontwerpers die afstudeerden aan de Modeacademie van Sint-Niklaas.

De keuze voor de twee is niet geheel toevallig, vanhun liefde voor België maakten ze hun handelsmerk. Het label is namelijk 100% designed and made in Belgium.
Hoe gaat het eruit zien? Fonkelend en sprankelend natuurlijk! Waarschijnlijk gecombineerd met sneakers. Want Laura gaf eerder al aan dat ze toch liever op platte schoenen danst. De rest van het team zal ook duidelijk TEAM BELGIUM zijn dankzij de sweaters met subtiele patriottische knipogen. (br.hln)

28-04-2016 om 18:54 geschreven door fashionista


» Reageer (0)
27-04-2016
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Betaalbaar abonnement op designerkledij? Dat kan vanaf nu

Betaalbaar abonnement op designerkledij? Dat kan vanaf nu

http://static0.hln.be/static/photo/2016/7/2/14/20160426122139/media_xll_8608394.jpg

Ben je fan van Belgische modeontwerpers maar laat je budget zo'n dure stukken niet toe? Sinds deze week kun je in de eerste modebibliotheek in ons land voor een vast bedrag designkledij ontlenen. Les Rebelles d'Anvers wil daarmee ook een duurzaam alternatief aanbieden voor wegwerpmode van goedkope kledingketens.

Bij onze Noorderburen kun je al langer designerkleding lenen via een abonnement. Met de komst van Les Rebelles d'Anvers komt het concept ook overgewaaid naar ons land. De dames achter de eerste kledingbibliotheek in België zijn Emelie Vervecken en Veerle Spaepen.

Belgische merken en duurzame kledij
"We hebben heel hard gewerkt aan Rebelles d'Anvers maar nu begint het pas echt", vertellen de dames. "We hebben ons gefocust op Belgische merken en ook duurzame kledij, dat was voor ons erg belangrijk. Er hangen nu ongeveer 400 stuks in de bib, met een gemiddelde waarde van 200 euro maar er zijn ook stukken bij van 600 euro bijvoorbeeld", vertelt Spaepen aan onze krant.

Pop-up in Antwerpen
Het concept wordt drie maanden als pop-up getest in de Antwerpse binnenstad. Neem je een abonnement van 120 euro, dan kun je 3 maanden lang onbeperkt, tot 3 items per keer, ontlenen. Je kunt ook een maandabonnement nemen van 50 euro. En daarnaast zijn er ook verschillende beurtenkaarten beschikbaar, waarbij je 35 euro voor 1 stuk betaalt en 50 euro voor een volledige outfit. Je kunt de items altijd twee weken bijhouden.

Café Costume en Filippa K
In de winkelrekken hangen onder andere items van Café Costume, Red Juliet, Howlin' en Filippa K. En met stuks van die waarde hopen de dames dat alle fashionista's toch ook wat voorzichtig zijn. "Wij zijn uiteraard verzekerd, maar we gaan er vanuit dat iedereen de outfits zal behandelen zoals ze hun eigen kledij behandelen." (br.hln)

Meer info: lesrebellesdanvers.be

27-04-2016 om 11:25 geschreven door fashionista


» Reageer (0)
22-04-2016
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Trend gespot: de tatoeage op je oor

Trend gespot: de tatoeage op je oor

http://static3.hln.be/static/photo/2016/13/3/3/20160417080428/media_xll_8582028.jpg

Het is weer eens wat anders dan een piercing of een 'gewone' tatoeage: de eartattoo maakt zijn opwachting op sociale media. En die bijzondere trend in wording ziet er eigenlijk nog wel leuker uit dan die klinkt. Het gaat doorgaans om een klein, subtiel tekentje op je oor. Mooi of niet?  (br.hln)

22-04-2016 om 10:37 geschreven door fashionista


» Reageer (1)
21-04-2016
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Je kunt nu gratis naar het Antwerpse ModeMuseum door Uniqlo

Je kunt nu gratis naar het Antwerpse ModeMuseum door Uniqlo

http://oi64.tinypic.com/qqrb4j.jpg

Elke eerste zondag van de maand kun je gratis naar de 'Game Changers' expositie gaan kijken in het ModeMuseum van Antwerpen. Deze actie is een samenwerking tussen de Japanse kledingretailer Uniqlo en het MoMu, geïnspireerd op de 'Free Friday Night' collaboratie tussen Uniqlo en het MoMa in New York.

"We zijn heel trots om het eerste museum te zijn in de Benelux dat op deze manier samenwerkt met Uniqlo," vertelt directeur van het MoMu Kaat Debo. "Met deze Uniqlo MoMu Sundays hopen we nog meer mensen te laten kennismaken met onze tentoonstellingen."

Balenciaga, Chanel en Ann Demeulemeester
De expo 'Game Changers - het 20e-eeuwse silhouet heruitgevonden' verenigt meer dan 100 couture en prêt-`à-porter looks van onder meer Christobal Balenciaga, Gabrielle Chanel, Ann Demeulemeester, Issey Miyake, Comme des Garcons en Maison Martin Margiela. Wie de expo bezoekt kan met een entreeticket binnen één week na het museumbezoek een gratis AIRism T-shirt afhalen in een Uniqlo winkel in Antwerpen of Wijnegem.

De Uniqlo MoMu Sundays vallen samen met de Antwerpse winkelzondagen op 01/05, 05/06, 03/07 en 07/08. (br.hln)

21-04-2016 om 10:04 geschreven door fashionista


» Reageer (0)
20-04-2016
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.We kunnen allemaal iets leren van dit plussize model over zelfvertrouwen

We kunnen allemaal iets leren van dit plussize model over zelfvertrouwen

http://static2.hln.be/static/photo/2016/15/11/6/20160419213815/media_xll_8589516.jpg

De campagnes van lingeriemerk Aerie kennen we ondertussen allemaal wel. Met hun anti-photoshopbeleid wist het merk zich al meermaals positief in de kijker te zetten. Het gezicht van hun campagne? De prachtige Iskra Lawrence.

Het 25-jarige Britse model heeft er haar levensmissie van gemaakt om ervoor te zorgen dat vrouwen en meisjes over de hele wereld zich goed in hun vel voelen. Al wil dat niet zeggen dat ze zelf geen harde leerschool moest doorlopen om te komen tot waar ze nu staat.

Positieve ingesteldheid
"Het heeft me een paar jaar gekost voor ik me realiseerde dat ik er niet zo uit moet zien als al die andere modellen," vertelt ze aan Byrdie. "Jarenlang probeerde ik om af te vallen, tot ik iets hoorde over plussize modellenwerk. Toen ik naar een bureau stapte kreeg ik dan weer te horen dat ik te slank was, en dat was de druppel. Hoe kan het dat iemand met een gezond lichaam nooit goed genoeg is? Ik heb de kledingmaat van de gemiddelde vrouw, ik ben gezond en heb een goede conditie. Toen besefte ik dat het tijd was om de strijd met de kilo's op te geven. Die positieve ingesteldheid heeft ervoor gezorgd dat alle puzzelstukjes eindelijk op hun plaats vielen."

Herkenbaar rolmodel
"Na al die tijd waarin in me schaamde voor mijn lichaam, was dat inzicht een verademing. Ik was er klaar mee om mezelf anders voor te doen dan ik was en ik wilde een herkenbaar rolmodel zijn voor anderen. Authenticiteit is heel belangrijk voor mij, ik zal dus ook nooit mijn foto's op sociale media bewerken. Het is belangrijk dat je je mooi en goed voelt omwille van wie je bent, niet omwille van wie je zou willen zijn." Net daarom is ze het ook niet eens met het label 'plussize'. "Het is niet goed om mensen in een hokje te stoppen. Dat is hetzelfde als zeggen dat vrouwen met een maatje meer niet in dezelfde winkels mogen shoppen of dezelfde ontwerpers mogen dragen. Zo worden talloze vrouwen uitgesloten van mode door een elitaire industrie. Het is hoog tijd om die etiketten te laten vallen en iedereen gelijk te behandelen!"

Zelfvertrouwen
"We moeten dringend meer waarde hechten aan gezond verstand. Dat getal op de weegschaal, je jeansmaat of zelfs de mening van iemand anders willen echt niets zeggen. Neem zelf het heft in handen en stop met jezelf te vergelijken met anderen, maar werk aan wie je zelf wil zijn en wat je wil bereiken," raadt de Britse aan . "Ik heb zelf lang een laag zelfbeeld gehad, en ik voel het als mijn verantwoordelijkheid om anderen te helpen om meer zelfvertrouwen op te bouwen en die onzekerheden een halt toe te roepen."

Iskra's ultieme tip voor meer zelfvertrouwen:

"Ga voor de spiegel gaan, liefst naakt maar in je ondergoed kan ook, en probeer tien dingen op te sommen die je graag ziet bij jezelf. Drie ervan mogen persoonlijkheidskenmerken zijn. Dit helpt om jezelf graag te zien en te motiveren in plaats van enkel en alleen kritiek te hebben."

"Ook kan je proberen om alles op te schrijven waarvoor je dankbaar bent. Dat kunnen heel simpele dingen zijn, zoals een lekker ontbijt of een hemelsblauwe lucht. Zo verander je je ingesteldheid van negatief naar positief." (br.hln)

20-04-2016 om 10:46 geschreven door fashionista


» Reageer (0)
15-04-2016
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Het zusje van Kate Moss staat voor het eerst op de cover van Vogue

Het zusje van Kate Moss staat voor het eerst op de cover van Vogue

http://static0.hln.be/static/photo/2016/2/11/6/20160414104039/media_xll_8573961.jpg

Kate Moss heeft al oneindig vaak op de cover van modemagazine Vogue gestaan, en haar kleine zusje Lottie Moss treedt nu in haar voetsporen. De tiener scoorde eerder al een eerste covershoot voor L'Officiel magazine, daar mag ze nu de cover van de Franse editie van Vogue aan toevoegen.

Lottie Moss (18) bleek over dezelfde modellenlooks te beschikken als haar grote zus en kreeg zodra ze 14 was al een contract aangeboden. Ze nam een vliegende start in het modellenleven met magazineshoots (oa. voor Teen Vogue en Dazed & Confused), een campagne voor Calvin Klein, een modeshow voor Sonia Rykiel en een covershoot voor L'Officiel NL. En nu staat het zusje van voor het eerst op de cover van Vogue.

Samen met Lucky Blue Smith
Samen met het razend populaire mannelijke model Lucky Blue Smith prijkt ze op de mei-editie van de Franse Vogue. Ze dragen allebei een volledige outfit van Hedi Slimane voor Saint Laurent, en de foto werd geschoten door de bekende fotograaf Mario Testino. (br.hln)

15-04-2016 om 10:42 geschreven door fashionista


» Reageer (1)
13-04-2016
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Slecht nieuws voor Prada, goed nieuws voor jou!

Slecht nieuws voor Prada, goed nieuws voor jou!

http://static3.hln.be/static/photo/2016/18/1/10/20160413093610/media_xll_8570500.jpg

Het gaat niet goed met luxemerk Prada. Het modehuis kende het afgelopen jaar een historisch lage winstmarge en zet noodgedwongen een nieuwe koers uit. En die zou voor ons nog niet zo slecht kunnen uitpakken, want in de hoop de verkoopscijfers weer de hoogte in te jagen wil het merk een betaalbare handtassenlijn lanceren.

Naast het sluiten van enkele winkels, wil het merk dus vooral inzetten op handtassen die een minder exuberant prijskaartje hebben. "We werken hard om alle mogelijke prijsklassen op te vullen, er is een grote vraag naar vernieuwing" aldus marketing director Stefano Cantino.  "Ik hou niet van de term 'luxe'," leidde ook manager Carlo Mazzi de nieuwe koers in. "Onze nieuwe strategie voor de toekomst wordt 'waar voor je geld'."

Veelbelovende woorden, al is er wel één nadeel. Voor Prada betekent 'betaalbaar' prijzen tussen 1.200 euro en 1.400 euro. Als je je bedenkt dat je momenteel zo'n 2.500 euro neertelt voor een tas, is dit inderdaad een aanzienlijke verlaging. Maar eerlijk is eerlijk, betaalbaar zouden wij het nog altijd niet noemen. (br.hln)

13-04-2016 om 10:53 geschreven door fashionista


» Reageer (0)


Foto

Foto

Gastenboek

Druk oponderstaande knop om een berichtje achter te laten in mijn gastenboek


Foto

Foto

E-mail mij

Druk oponderstaande knop om mij te e-mailen.


Foto

Foto

Foto

Archief per maand
  • 06-2019
  • 03-2019
  • 02-2019
  • 08-2018
  • 06-2018
  • 04-2018
  • 03-2018
  • 02-2018
  • 01-2018
  • 12-2017
  • 11-2017
  • 10-2017
  • 09-2017
  • 08-2017
  • 07-2017
  • 03-2017
  • 02-2017
  • 01-2017
  • 12-2016
  • 11-2016
  • 10-2016
  • 09-2016
  • 08-2016
  • 07-2016
  • 06-2016
  • 05-2016
  • 04-2016
  • 03-2016
  • 02-2016
  • 01-2016
  • 12-2015
  • 11-2015
  • 10-2015
  • 09-2015
  • 08-2015
  • 07-2015
  • 06-2015
  • 05-2015
  • 04-2015
  • 03-2015
  • 02-2015
  • 01-2015
  • 12-2014
  • 11-2014
  • 10-2014
  • 09-2014
  • 08-2014
  • 07-2014
  • 06-2014
  • 05-2014
  • 04-2014
  • 03-2014
  • 02-2014
  • 01-2014
  • 12-2013
  • 11-2013
  • 10-2013
  • 09-2013
  • 08-2013
  • 07-2013
  • 06-2013
  • 05-2013
  • 04-2013
  • 03-2013
  • 02-2013
  • 01-2013
  • 12-2012
  • 11-2012
  • 10-2012
  • 09-2012
  • 08-2012
  • 07-2012
  • 06-2012
  • 05-2012
  • 04-2012
  • 03-2012
  • 02-2012
  • 01-2012
  • 12-2011
  • 11-2011
  • 10-2011
  • 09-2011
  • 08-2011
  • 07-2011
  • 06-2011
  • 05-2011
  • 04-2011
  • 03-2011
  • 02-2011
  • 01-2011
  • 12-2010
  • 11-2010
  • 10-2010
  • 09-2010
  • 08-2010
  • 07-2010
  • 06-2010
  • 05-2010
  • 04-2010
  • 03-2010
  • 02-2010
  • 01-2010
  • 12-2009
  • 11-2009
  • 10-2009
  • 09-2009
  • 08-2009
  • 07-2009
  • 06-2009
  • 05-2009
  • 04-2009
  • 03-2009
  • 02-2009
  • 01-2009
  • 12-2008
  • 11-2008
  • 10-2008
  • 09-2008
  • 08-2008
  • 07-2008

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto


    Blog tegen de regels? Meld het ons!
    Gratis blog op http://blog.seniorennet.be - SeniorenNet Blogs, eenvoudig, gratis en snel jouw eigen blog!