Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
fashionista

27-12-2015
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Hoe loop je op hakken? (+ 7 andere meest gegoogelde modevragen uit 2015)

Hoe loop je op hakken? (+ 7 andere meest gegoogelde modevragen uit 2015)

http://static3.hln.be/static/photo/2015/13/15/3/20151227095441/media_xll_8271093.jpg

Als we het lijstje van Google met meest gestelde modevragen in 2015 erop na slaan kunnen we één ding concluderen: iedereen heeft al wel eens kledij-stress of twijfels, en we vragen het liever aan Google dan dat we het in de groep moeten smijten. Dit zijn de 8 meest gegoogelde modevragen van het afgelopen jaar, het antwoord krijg je er gratis bij van ons. Graag gedaan.

1. Hoe loop je op hakken?

Het is een vraag die vele vrouwen zich blijkbaar nog stellen, en de oplossing is heel eenvoudig. Ofwel is het een kwestie van oefenen (al dan niet met behulp van YouTube), ofwel wil het zeggen dat je gewoon geen fan bent van hakken. In dat geval kan de shopping van onze moderedacteur Timon voor platte schoenen soelaas bieden.

2. Wat trek ik aan op een eerste schooldag?

Deze vraag toont aan dat vooral het jonge volkje zich op internet begeeft voor stijladvies. Een concreet antwoord kunnen we hier niet op bieden, maar boven alles geldt: draag iets waar je je goed in voelt. Laat je verder inspireren door outfits van mensen die je zelf leuk vindt, en schuim het internet eens af naar toffe looks.

3. Hoe rafel je jeans uit?

Lichtjes versleten en met opzet uitgerafelde jeans waren een trend in 2015, en we wilden het allemaal massaal zelf ook doen. Dat gaat heel makkelijk: neem een scherpe (stof)schaar of breekmes en snijd horizontale strepen in je broek. Gebruik dan een pincet om de witte draadjes uit je broek te trekken. Door de jeans te dragen, zal het effect nog vergroten.

4. Hoe knoop je een hemdje op?

"Dat doe je niet, tenzij je onder de 15 jaar bent," is het droge antwoord van mode-assistente Van InStyle UK Emma Hargadon. Maar als je het toch wil doen is het erg eenvoudig. Laat de onderste knoopjes van je hemdje los tot je genoeg stof hebt om een knoop te maken. Knoop de twee eindjes stof aan elkaar, en combineer met een rok met hoge taille of een jeans.

5. Wat draag je als bruid op een 'rehearsel dinner'?

Een 'rehearsel dinner' is een Amerikaanse gewoonte, waarbij je voor het echte trouwfeest al een etentje hebt met de naaste familie. Je wil er natuurlijk geweldig uitzien, maar nog niet al je troeven uitspelen voor het echte feest begint. Ga voor iets chique maar eenvoudig, zoals een jurk met een blazer.

6. Met welke kledij combineer je enkellaarsjes?

Dat antwoord is erg eenvoudig: enkellaarsjes kan je overal mee dragen. Onder een rok, een (cropped) jeans of een jurkje: met korte laarsjes zit je altijd safe.

7. Wat zijn mules schoenen?

Dit Franse type schoen heeft geen achterkant om je hiel te ondersteunen. Verder kan de schoen zowel een hak hebben als plat zijn. Carrie Bradshaw uit Sex and the City heeft een uitgebreide collectie, en bij ons staan ze ook beter bekend onder het Nederlandse woord "muiltjes"

8. Wat draag je naar een trouwfeest in de natuur?

Een origineel trouwfeest in een bos of op een weide vraagt een aangepaste look. Boho past goed bij dit thema, en om bij het begin te beginnen: platte schoenen of laarsjes met een hakje zijn een must. Stiletto's zijn hier behalve oncomfortabel ook niet echt passend. Mijd stoffen die snel beschadigd raken of over de grond slepen.  (br.hln)

27-12-2015 om 13:58 geschreven door fashionista


» Reageer (1)
24-12-2015
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Oeps: is de dikke zwarte panty een modeflater?

Oeps: is de dikke zwarte panty een modeflater?

http://static0.hln.be/static/photo/2015/1/2/7/20151224093239/media_xll_8265742.jpg

Wie zich tijdens de wintermaanden toch graag in kleedjes en rokjes hult, weet de geneugten van de dikke zwarte panty waarschijnlijk wel te appreciëren. Lang leve de 80 denier of meer. Het betekent niet alleen lekker warme benen, maar ook dat je nog steeds stijlvol gerokt over straat kan. Of toch niet?

Fashion editor Jess Cartner-Morley trok in de Britse krant 'The Guardian' namelijk de dragers van de ondoorschijnende zwarte panty in twijfel. Blote benen zijn het nieuwe zwart, de warme kousenbroeken daarentegen eerder een fashion crime, aldus Cartner-Morley.

Wie graag met warme benen de deur uitgaat, zou gemakszuchtig zijn, mode-onbewust en arm. Blote benen zijn dan weer hét kenmerk van de fashionista. Ze tonen dat je bereid bent om kou te lijden voor die ene perfecte outfit, en dat je geld te over hebt om taxi's of privéchauffeurs te betalen.

Je reinste onzin als je het ons vraagt. Mode is en blijft een kwestie van stijl, en een zwarte panty kan je net heel stijlvol combineren, of juist à la mama Flodder. Wie toch pertinent weigert om nog met 80 den-kousen over straat te gaan: neem eens een kijkje bij de dichtsbijzijnde fietswinkel. Daarverkopen ze vaak embrocation crèmes, een verwarmende zalf die je blote benen beschermt tegen de koude. Geniaal, toch? (br.hln)

24-12-2015 om 10:23 geschreven door fashionista


» Reageer (0)
23-12-2015
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.3 tips om de feestdagen op hoge hakken te overleven

3 tips om de feestdagen op hoge hakken te overleven

http://static0.hln.be/static/photo/2015/14/4/5/20151221095537/media_xll_8258060.jpg

Naast de meest gestelde beautyvragen, gaf zoekgigant Google ook de meest gestelde modevragen van 2015 vrij. Daaruit blijkt dat 'Hoe je op hakken moet lopen' veruit de meest gestelde vraag is. Met de feestdagen in het verschiet geven we jullie alvast enkele tips over hoe je al die feestjes overleeft op killer heels.

1. Té hoog is altijd pijnlijk
Wie een antwoord op de bovenstaande vraag zocht, kocht waarschijnlijk té hoge hakken. Hoe hoger de hak hoe meer gebogen je voet staat en hoe pijnlijker de schoenen dus zullen zijn. Daar kun je helaas weinig aan doen. Een platform aan de voorkant zorgt er voor dat je voet minder gebogen staat dus dat kan wel een optie zijn als je per se een tiental centimeter groter wilt lijken.  

Daarnaast zijn iets lagere hakken al een tijdje terug in de mode, dus je hoeft jezelf helemaal niet meer zo te kwellen om in te zijn.

2. Slecht gemaakte schoenen
Bij goedkopere schoenen is de leest vaak niet met uitermate veel vakmanschap gemaakt, wat bij veel vrouwen pijnlijke voeten oplevert. Die leest moet namelijk tot in de perfectie afgestemd zijn op de hoogte van de hak, en die stap slaan budgetketens al eens over.

De schoenmaker kan vaak wel het een en ander fiksen, maar natuurlijk investeer je eigenlijk beter in een degelijk paar hakken. Al geldt ook niet dat een paar designerhakken altijd beter zit, dus je hoeft er nu ook geen lening voor aan te gaan. Goede leren schoenen zitten het beste.

3. Hulpmiddeltjes
Er zijn heel wat hulpmiddeltjes op de markt, om pijnlijke voeten te voorkomen. Denk maar aan inlegzooltjes en aan elkaar geplakte tenen. Drie NINA-redactrices testten die eerder voor jullie uit, hun verdict kun je hier lezen.  (br.hln)

23-12-2015 om 11:20 geschreven door fashionista


» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.De populariteit van kasjmier zorgt voor een ecologische crisis

De populariteit van kasjmier zorgt voor een ecologische crisis

http://static2.hln.be/static/photo/2015/10/16/0/20151222122339/media_xll_8261115.jpg

Waar kasjmieren kledingstukken vroeger nog luxe-items waren, kan iedereen zich tegenwoordig wel een zijdezacht item in deze stof aanschaffen. En dat heeft helaas ook heel wat nadelen, vooral voor ons ecosysteem dan.

Wie af en toe eens een H&M of Zara binnenwandelt, weet dat je dezer dagen al kasjmieren truien kunt kopen voor om en bij de 60 euro. Spotgoedkoop als je weet dat er voor één trui, de zachtste buik- en nekharen van de wintervacht van vier kasjmiergeiten nodig is. Maar die goedkope prijzen zorgen er natuurlijk wel voor dat de vraag naar kasjmier enorm gestegen is de afgelopen jaren.

Daardoor nemen herders in - vooral China, Mongolië en Centraal Azië - steeds meer geiten op in hun kuddes, zodat ze meer kasjmier kunnen produceren. De gerenommeerde modewebsite The Business of Fashion schreef dat de kasjmiergeitpopulatie bijna verdubbeld is tussen 1993 en 2009. Dat leidt tot overbegrazing, wat dan weer leidt tot verwoestijning van het land.

Daardoor vinden de kuddes niet meer genoeg eten en drinken, raken ze ondervoed en daalt de kwaliteit van haren. En zo komen we dus in een vicieuze cirkel terecht, want nu zijn er nog meer geiten nodig. Daarnaast heeft ook de opwarming van de aarde gevolgen op de wintervacht van de kasjmiergeiten, die minder dik in de wol zitten.

Dol op kasjmier? Betaal er dan een eerlijke prijs voor en weet dat zo'n kledingstuk heel lang kan meegaan met de juiste zorgen. Zie het als een investering, niet als een trui die je zomaar in alle kleurtjes wil. (br.hln)

23-12-2015 om 11:18 geschreven door fashionista


» Reageer (0)
17-12-2015
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Kleine zusjes worden groot: Kylie Jenner, Bella Hadid & Lottie Moss

Kleine zusjes worden groot: Kylie Jenner, Bella Hadid & Lottie Moss

http://i-cdn.embed.ly/1/display?key=fd92ebbc52fc43fb98f69e50e7893c13&url=https%3A%2F%2Fscontent.cdninstagram.com%2Fhphotos-xta1%2Ft51.2885-15%2Fs640x640%2Fsh0.08%2Fe35%2F12354018_1652614011655139_1685567117_n.jpg

Kleine meisjes worden groot, ook wanneer ze de zusjes zijn van bekende Hollywood sterren. Ontmoet Kylie Jenner (u wellicht al bekend), Bella Hadid en Charlotte - Lottie voor de vrienden - Moss. Stuk voor stuk rijzende sterren en klaar om in de voetsporen van hun bekende zussen te treden.

Een nieuwe generatie bekende gezichten is klaar om op te staan. Kylie Jenner wist samen met haar zus Kendall de harten van enkele miljoenen tieners al te veroveren, maar ook Bella Hadid, de zus van Gigi, en Lottie Moss, de zus van Kate, staan op het punt om de wereld der spotlights te betreden. Alledrie zijn ze jonger dan 20, en alledrie zijn ze klaar voor een nieuw hoofdstuk. Dringend tijd voor een fotoshoot in Vogue, dus. (br.hln)

17-12-2015 om 08:29 geschreven door fashionista


» Reageer (0)
16-12-2015
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Kendall Jenner en Gigi Hadid maken van dakloze jongen een topmodel

Kendall Jenner en Gigi Hadid maken van dakloze jongen een topmodel

http://static3.hln.be/static/photo/2015/13/2/8/20151216095548/media_xll_8244968.jpg

Het leven van de 20-jarige John Economou lijkt wel te mooi om waar te zijn. Waar hij eerst op een strand leefde zonder vast inkomen, werd hij niet lang geleden ontdekt door modellen Kedall Jenner en Gigi Hadid, die hem prompt aan een succesvolle modellencarrière hielpen.

In zijn thuisstad Milwaukee in de staat Wisconsin scoorde de jonge John Economou al zijn eerste modellenopdrachten, maar een jaar geleden verliet hij het ouderlijk nest om het helemaal te maken in Californië.

Daar verliep het helaas allemaal niet zo vlot als gedacht, en dus sliep de jongen maar op Venice Beach (een bekend strand in Californië) om geld aan huur uit te sparen. Tot de twee topmodellen Kendall Jenner en Gigi Hadid op datzelfde strand een shoot hadden.

http://static3.hln.be/static/photo/2015/8/14/3/20151216095715/media_l_8244963.jpg



"Ik lag op het strand te chillen, toen plots een groepje mensen in mijn buurt kwamen picknicken. Toen ik richting hen liep om enkele zeemeeuwen weg te jagen, sprak een meisje mij aan. Ik had eerst niet door om wie het ging, maar op dat strand zaten dus Gigi, Kendall, haar manager en acteur Ansel Elgort samen te eten," zegt Economou aan The Daily Mail.

"Ze vonden me knap en vroegen of ik nooit aan een modellencarrière had gedacht. Toen ik mijn verhaal uitlegde, besloten ze mij om de een of andere reden te helpen. Ze hielpen me binnen bij het modellenbureau Two Management, waar ik niet veel later een contract tekende. Ik weet dat het een gek verhaal is, maar ik was gewoon op de juiste plek op het juiste moment. "

Ondertussen krijgt Economou geregeld klussen aangeboden, en hoopt hij ooit even succesvol te worden als Kendall vertelt hij nog. Hij slaapt wel nog steeds op Venice Beach, omdat hij naar eigen zeggen wel van die hippie levensstijl is beginnen houden. (br.hln)

16-12-2015 om 13:41 geschreven door fashionista


» Reageer (0)
11-12-2015
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Na vertrek Raf Simons blijft Dior zonder directeur

Na vertrek Raf Simons blijft Dior zonder directeur

http://static1.hln.be/static/photo/2015/14/13/1/20151211102355/media_xll_8231821.jpg

Meer dan zes weken na het vertrek van Raf Simons als creatief directeur bij Dior, werd nog geen opvolger aangeduid voor zijn functie. Het Franse modehuis neemt rustig de tijd om op zoek te gaan naar een nieuwe hoofdontwerper, en werkt intussen aan de herfst/winter collectie 2016 zonder creatief directeur.

Op 22 oktober raakte bekend dat Raf Simons het modehuis Dior verlaat als creatief directeur. De hamvraag wie Simons zal opvolgen als hoofdontwerper blijft voorlopig onbeantwoord, want die beslissing gaat voor het modehuis niet over één nacht ijs. Ze nemen uitgebreid de tijd om - in hun woorden - "verschillende mogelijkheden te ontdekken" voor ze een opvolger aanduiden.

Dior heeft bevestigd dat het in house designteam de herst/winter 2016 collectie voor hun rekening zal nemen, en dat de pre-herfst/winter 2016 collectie enkel op afspraak zal worden voorgesteld in Parijs. Het Franse modehuis hoopt met dit nieuws de geruchten over de mogelijke opvolgers in de kiem te smoren. (br.hln)

11-12-2015 om 11:51 geschreven door fashionista


» Reageer (1)
10-12-2015
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Zo stoer zag je Chanel nog nooit

Zo stoer zag je Chanel nog nooit

http://static3.hln.be/static/photo/2015/8/16/6/20151202083637/media_xll_8210421.jpg

Gisteren vond in de Italiaanse hoofdstad Rome de Métiers d'Art Pre-Fall 2016 show van modehuis Chanel plaats. Onder het toeziend oog van heel wat bekende gezichten liepen modellen over de catwalk in prachtige en erg draagbare looks. Qua kleuren domineerden zwart, wit en grijs. Daarnaast viel vooral het veelvuldig gebruik van kant en latex op, wat voor een onverwachte rock-'n-roll touch zorgde.

De locatie van dienst was de Cinecitta studio, waarin onder andere de bekende films 'Romeo and Juliet', 'La Traviata' en de serie Rome werden opgenomen. Voor het prachtige decor werden de nachtelijke straten van Rome nagebouwd. Knap werk van Karl Lagerfeld!

Bekijk de mooiste looks hier.  (br.hln)

10-12-2015 om 08:25 geschreven door fashionista


» Reageer (1)


Foto

Foto

Gastenboek

Druk oponderstaande knop om een berichtje achter te laten in mijn gastenboek


Foto

Foto

E-mail mij

Druk oponderstaande knop om mij te e-mailen.


Foto

Foto

Foto

Archief per maand
  • 06-2019
  • 03-2019
  • 02-2019
  • 08-2018
  • 06-2018
  • 04-2018
  • 03-2018
  • 02-2018
  • 01-2018
  • 12-2017
  • 11-2017
  • 10-2017
  • 09-2017
  • 08-2017
  • 07-2017
  • 03-2017
  • 02-2017
  • 01-2017
  • 12-2016
  • 11-2016
  • 10-2016
  • 09-2016
  • 08-2016
  • 07-2016
  • 06-2016
  • 05-2016
  • 04-2016
  • 03-2016
  • 02-2016
  • 01-2016
  • 12-2015
  • 11-2015
  • 10-2015
  • 09-2015
  • 08-2015
  • 07-2015
  • 06-2015
  • 05-2015
  • 04-2015
  • 03-2015
  • 02-2015
  • 01-2015
  • 12-2014
  • 11-2014
  • 10-2014
  • 09-2014
  • 08-2014
  • 07-2014
  • 06-2014
  • 05-2014
  • 04-2014
  • 03-2014
  • 02-2014
  • 01-2014
  • 12-2013
  • 11-2013
  • 10-2013
  • 09-2013
  • 08-2013
  • 07-2013
  • 06-2013
  • 05-2013
  • 04-2013
  • 03-2013
  • 02-2013
  • 01-2013
  • 12-2012
  • 11-2012
  • 10-2012
  • 09-2012
  • 08-2012
  • 07-2012
  • 06-2012
  • 05-2012
  • 04-2012
  • 03-2012
  • 02-2012
  • 01-2012
  • 12-2011
  • 11-2011
  • 10-2011
  • 09-2011
  • 08-2011
  • 07-2011
  • 06-2011
  • 05-2011
  • 04-2011
  • 03-2011
  • 02-2011
  • 01-2011
  • 12-2010
  • 11-2010
  • 10-2010
  • 09-2010
  • 08-2010
  • 07-2010
  • 06-2010
  • 05-2010
  • 04-2010
  • 03-2010
  • 02-2010
  • 01-2010
  • 12-2009
  • 11-2009
  • 10-2009
  • 09-2009
  • 08-2009
  • 07-2009
  • 06-2009
  • 05-2009
  • 04-2009
  • 03-2009
  • 02-2009
  • 01-2009
  • 12-2008
  • 11-2008
  • 10-2008
  • 09-2008
  • 08-2008
  • 07-2008

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto


    Blog tegen de regels? Meld het ons!
    Gratis blog op http://blog.seniorennet.be - SeniorenNet Blogs, eenvoudig, gratis en snel jouw eigen blog!