Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
fashionista

31-05-2010
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Vrouwen besteden meer tijd aan uiterlijk op maandag

Vrouwen besteden meer tijd aan uiterlijk op maandag



Maandag vraagt het meeste tijd om netjes op kantoor te verschijnen. Die dag spenderen vrouwen 76 minuten aan hun uiterlijk. In het begin van de week willen dames er duidelijk mooier uitzien want op vrijdag wordt slechts 19 minuten voor de spiegel gestaan.


Naarmate de week vordert, daalt het aantal uren dat we aan het uiterlijk besteden. Maandag  verdient het meeste werk, na de 40 minuten op dinsdag daalt de 'beautytijd' verder tot slechts 19 minuten op vrijdag.


Vooral het haar slorpt alle tijd op. Make-up aanbrengen vraagt gemiddeld 18 minuten, 16 minuten lang worden verschillende outfits gewikt en gewogen. De overige tijd staan dames onder de douche.


De Britse rondvraag van de winkelketen Debenhams toont voorts aan dat mannen minder inspanningen verrichten om perfect op kantoor te verschijnen. OP maandag wordt 28 minuten uitgetrokken, op dinsdag daalt de tijd tot 14 minuten, de rest van de week spenderen mannen slechts 11 minuten aan hun verzorgingsrituelen.



31-05-2010 om 21:07 geschreven door fashionista


» Reageer (0)
30-05-2010
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Schoenen en handtassen in vissenleer

Schoenen en handtassen in vissenleer





Al eens gedacht aan een handtas van roggeleer of schoenen gemaakt van zalm? Het klinkt op het eerste zicht misschien raar maar het gebruik van vissenleer in de modewereld is aan een flinke opmars bezig. Het materiaal is immers sterker en duurzamer dan gewoon leer. En geef toe, pumps gemaakt van geschubde huid zijn toch gewoon erg hip!


De afgelopen jaren begonnen exclusieve modemerken vissenleer af en toe te gebruiken in hun collecties. Modeontwerper John Galliano is er dol op en maakte voor Dior roze zalmleren pumps en een vissenleren avondtasje. Voor zijn eigen label verwerkte hij galuchat, de Franse benaming voor vissenleer, zelfs in een bikini. Ook Givenchy en Bottega Veneta maakten tassen met vissenleer. Nu zijn onder meer Nike en Puma op de kar gesprongen met sneakers gemaakt uit de schubbige huid. Ook Prada en Dior hebben hippe pumps uit vissenleer in hun gamma opgenomen.




Rode enkellaarsjes
van victoriabaars
Rode enkellaarsjes van victoriabaars



Het materiaal lijkt een beetje op reptielenleer maar is veel zachter en fijner. Het is een bijproduct van de visvangst, wat op zich ook goed is voor het milieu. Al blijven schoenen uit zalm, baars of bijvoorbeeld zeewolf natuurlijk exclusief. Het looien van de huiden is een intensief proces dat veel handwerk vraagt. Dat is ook te merken aan het prijskaartje. Reken toch op 400 euro voor een paar trendy enkellaarsjes.



Een hippe tas gemaakt
van zalmleer
Een hippe tas gemaakt van zalmleer




30-05-2010 om 15:10 geschreven door fashionista


» Reageer (0)
29-05-2010
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Bekende jurk van Marilyn Monroe wordt geveild

Bekende jurk van Marilyn Monroe wordt geveild


http://s1.gva.be/imgpath/assets_img_gvl/2010/05/28/1041250/bekende-jurk-van-marilyn-monroe-wordt-geveild_1_515x0.jpg


De bekende roze, strapless jurk van Marilyn Monroe gaat in juni onder de hamer. Veilinghuis Profiles in History verwacht dat het kledingstuk 250.000 dollar zal opbrengen.

Monroe droeg de jurk tijdens de beroemde dansscène in de film 'Gentlemen prefer blondes' (1953) waarin ze het nummer 'Diamonds are a girl's best friend' zong.

Op de veiling, die tussen 10 en 12 juni plaatsvindt, zullen ook stukken uit 'The Wizard of Oz' onder de hamer gaan. Ook kan er geboden worden op een kledingsverzameling van Elvis Presley en op poppen uit Tim Burtons 'A nightmare before Christmas' en 'Star Wars'.

Ook de 'Scissorhand' die Johnny Depp droeg in 'Edward Scissorhands' kan gekocht worden.(br.she)



29-05-2010 om 22:13 geschreven door fashionista


» Reageer (0)
28-05-2010
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Vrouwen dragen hoge hakken in crisistijden

"Vrouwen dragen hoge hakken in crisistijden"



Je kon er moeilijk naast kijken: de laatste jaren was er één opvallende trend in de schoenenmode en dat is de steeds hoger wordende hak. Miljoenen vrouwen wereldwijd wrongen hun voeten in torenhoge schoenen, met knobbels, blaren en pijnlijke voeten tot gevolg. Toch zijn en blijven vrouwen dol op deze schoenen.



"Waarom?", vragen vele mannen zich af. Schrijfster Elizabeth Semmelhack weet het antwoord. "Hoe hoger de schoenhak, hoe zwaarder de economische recessie", aldus Semmelhack in haar boek 'Heights of fashion: a history of the elevated shoe'.


Eerdere hypes

"Zowel tijdens de Grote Depressie van de jaren '30, de oliecrisis in de jaren '70 en bij het barsten van de internetluchtbel werden de hakken hoger", analyseerde ze. Een verklaring voor het verband heeft Semmelhack niet meteen. "Het is misschien een vorm van escapisme?" Dat tegelijk met de hoge hakken ook de platte sandalen en ballerina's een hit zijn, vermeldt ze niet.






Lang en slank
Een andere theorie voor de hakkenhysterie is dat vrouwen er langer en slanker voor lijken. Helaas zorgt het ook vaak voor verzwikte enkels, hamertenen, gezwollen knobbels en voeten en algemene voetpijn.

"De hoge hakken zijn een deel van de reden waarom wij werk hebben", aldus podoloog Martin Alongi. "Als vrouwen het enkel doen als ze jong zijn, en de rest van hun tijd hun voeten verzorgen, zullen ze er wel geen blijvende schade van ondervinden."

Mode is evenwicht
Moderedacteur Hal Rubenstein van InStyle Magazine nuanceert de hype van de hoge hakken. "Het is allang niet meer zo dat mensen je uitlachen als je de trend niet volgt. Mode nu gaat over evenwicht, en keuzes. Je kan niet zeggen dat dat type hak uit of in is, want dan koppel je de schoenen los van de rest van de outfit. Dat kan nu niet meer, schoenen zijn onlosmakelijk verbonden met een type look."

Tip
Rubenstein heeft nog een geweldige tip. "Voel je je sexy en comfortabel met hakken, draag ze dan. Doet het pijn en wens je dat de dag voorbij is omdat je voeten zoveel pijn doen, draag ze dan niet. Waarom zou je schoenen dragen die je martelen?"



28-05-2010 om 23:53 geschreven door fashionista


» Reageer (1)
27-05-2010
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Jean-Paul Gaultier verlaat artistieke directie Hermès

Jean-Paul Gaultier verlaat artistieke directie Hermès



Couturier Jean-Paul Gaultier stapt uit de artistieke directie van de vrouwelijke prêt-à-porterafdeling van de groep Hermès na zeven jaar samenwerking.

Gaultier wil zich toeleggen op zijn eigen projecten, staat te lezen in een persbericht van de groep vandaag.
 
Lente/zomer 2011
Vanaf de herfst en winter van 2011 wordt Gaultier vervangen door Christophe Lemaire. De laatste collectie die Gaultier ontwerpt voor Hermès zal die van de lente en zomer van 2011 zijn. Die collectie wordt in oktober 2010 voorgesteld.
 
"Hermès wil Jean-Paul Gaultier danken voor zijn opmerkelijke creatieve bijdrage de voorbije zeven jaar", luidt het in het persbericht van Hermès. De groep Hermès blijft met 45 procent de belangrijkste aandeelhouder van het huis Jean-Paul Gaultier na de couturier. (br.hln)



27-05-2010 om 21:16 geschreven door fashionista


» Reageer (0)
26-05-2010
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Kylie Minogues geheim om eeuwig jong te blijven

Kylie Minogues geheim om eeuwig jong te blijven





De 42-jarige popster zegt geen botox te gebruiken, het enige geheim van haar jeugdige uiterlijk is een crème van ongeveer 5 euro, aldus de zangeres zelf. Experts zeggen echter dat de sporen van cosmetische ingrepen duidelijk merkbaar zijn bij de ster.


Sinds Kylie Minogue toegaf dat ze Pond's Cold Cream gebruikt, steeg de verkoop ervan met 120 procent.  Vroeger gebruikte de celeb naar eigen zeggen wel botox, maar dat heeft ze nu voorgoed afgezworen voor de goedkope crème die al meer dan 100 jaar verkocht wordt. Ook zou ze nog nooit naar de plastische chirurg zijn geweest. "Mensen willen achter mijn oren naar littekens zoeken, maar ze zullen weinig vinden, ik wil niet onder het mes gaan, je bent jezelf niet meer als je dat doet. Ik heb mijn leeftijd aanvaard, ik ben gezond, ben verliefd en gelukkig. Ik heb rimpels net als alle vrouwen."


De crème is gebaseerd op een reiniger waarmee Griekse vrouwen al 2000 jaar geleden hun gezicht wasten, het is een emulsie van water en bepaalde vetten. "Dit heeft echt mijn huid veranderd, mijn moeder gebruikt het ook en het werkt echt."  Sinds de uitspraken van Kylie loopt het storm voor de Pond's Cold Cream. "Het is echt gek, winkels plaatsen massaal meer bestellingen en we hebben de productie aanzienlijk verhoogd", aldus een woordvoerder van de fabrikant.



26-05-2010 om 20:25 geschreven door fashionista


» Reageer (1)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Topmodel Irina Lazareaunu lanceert eigen collectie

Topmodel Irina Lazareaunu lanceert eigen collectie


http://img27.imageshack.us/img27/6241/irinalazareaunu.jpg


Het topmodel Irina Lazareaunu scheert hoge toppen in het modelandschap. Na een succesvol optreden voor Chanel en Balenciaga gaat het model nu een geheel eigen lijn ontwerpen.

Rini By Irina werd de kledingcollectie van Lazareaunu gedoopt. De hebbedingen zouden gebaseerd zijn op de eigen kleerkast van het topmodel, wat zoveel betekent als een overaanbod aan vintage stukken.

Lazareaunu mocht eerder reeds optreden tijdens de show van de Chanel Cruise-collectie en wordt door Balenciaga-ontwerper Nicolas Ghesquière omschreven als zijn grootste muze.



26-05-2010 om 17:52 geschreven door fashionista


» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Een parfum uitkiezen dat bij je past


Een parfum uitkiezen dat bij je past


De afbeelding “http://img47.imageshack.us/img47/2023/parfumyw0.jpg” kan niet worden weergegeven, omdat hij fouten bevat.



Misschien heb je dit al eens meegemaakt: je vriendin heeft een nieuw parfum gekregen en je vindt het heerlijk ruiken. Daarop trek je naar de parfumerie voor je eigen flacon van het geurtje. Wat blijkt echter na thuiskomst? Eigenlijk vind je het parfum niet meer zo goed geuren...

 

Geen nood, je bent niet wispelturig en met je reukorgaan is er niets mis! Wel reageert jouw huid anders op het parfum; noem het gerust chemie. Geuren passen zich namelijk aan aan de persoon die ze draagt. Wat speelt daarbij een rol? Je huidtype, je transpiratiegedrag en je voedingspatroon.

 

Omgeving verandert geuren

Zelfs als je rekening houdt met het hoogst persoonlijke karakter van een geur, toch betekent dat niet dat een parfum altijd hetzelfde ruikt bij een en dezelfde persoon. Ook de omgeving beïnvloedt of vervuilt de geur. Omgevingsgeuren, de temperatuur, de luchtvochtigheid, het al dan niet gebruik van air conditioning... spelen een rol. Dit verklaart waarom een bepaalde geur thuis anders ruikt dan in de parfumerie of de winkel waar je het parfum gekocht hebt.

 

Verschillende geurstadia

Omdat het even duurt eer je de geurkern van een parfum kan opvangen, wacht je best een tiental minuten voor je beslist of je al dan niet van de geur houdt.

 

Wist je dat geuren opgebouwd zijn uit drie delen? Men spreekt van een top, een hart en een basis. Deze geurnoten verwijzen naar één bepaalde geur of een karakteriserende kenmerk van de geur van één grondstof. 

    *
      De eerste minuten ruik je de alcohol die snel verdampt.
    *
      Als de alcohol vervlogen is, ruik je de topnoot van het parfum: een frisse, sterke geur die erg vluchtig is.
    *
      Na een tiental minuten tot een uur bereikt de geur de middennoot of het hart van het parfum: de eigenlijke geur die drie à vier uur blijft hangen.
    *
      Ten slotte blijft de basisnoot over. Dit is de vaak sensuele en zoete geur die in je kledij kruipt en die het parfum diepte en karakter geeft.

Verschillende geurfamilies

Als je enkele favoriete parfums hebt, kan je een nieuwe geur zoeken in dezelfde geurfamilie. Dat zijn grote geurakkoorden die de ziel, de structuur en de architectuur van parfums bepalen.

 

Men deelt parfums in in zeven geurfamilies:

    *
      Bloemig - een of meerdere bloemengeuren zoals roos, meibloem
    *
      Kruidig - kruidige aroma’s zoals majoraan, kruidnagel en peper
    *
      Fruitig - frisse citrusgeuren zoals pompelmoes, sinaasappel en citroen
    *
      Oriëntaals - zware, pittige geuren die kruidig en/of bloemig zijn en lang blijven hangen zoals kaneel, vanille en amber
    *
      Houtig - bosachtige geuren zoals patchouli, ceder en sandelhout
    *
      Groen - frisse natuurgeuren zoals gras, bladeren en kardemom
    *
      Chypre - frisse geurencombinaties zoals bergamot als kopnoot, aangevuld met bloemige geuren met een vleugje eikenmos en/of patchouli

Op basis van je karakter en persoonlijkheid zal je geneigd zijn om een bepaalde categorie te kiezen. Ook het klimaat bepaalt je voorkeur voor een bepaalde geurfamilie. In het algemeen kiest men voor bloemige parfums in de lente en voor fruitige in de zomer.

 

Do’s en don’t’s bij het testen van parfum

Ten slotte sommen we enkele tips op waarmee je best rekening houdt bij de keuze van een parfum:

    *
      Ruik niet aan een open flacon, want dan ruik je enkel de alcohol en de topnoot van het parfum.
    *
      De beste manier om een geur uit te testen is deze aanbrengen op je huid.
    *
      Als je dat niet wil, kan je een papieren teststrip of een stukje stof gebruiken, maar de geur komt pas ten volle tot uiting op je eigen huid.
    *
      Wrijf niet over het parfum want dan beschadig je de geurmoleculen en wijzig je de geurnoten.
    *
      De beste plek om parfum te testen is de binnenkant van je pols of de rugzijde van je hand.
    *
      Op het einde van de dag is je reukvermogen op zijn best. Ga dus tegen sluitingstijd naar de winkel.
    *
      Draag geen parfum als je voor jezelf een nieuw parfum wil aanschaffen.
    *
      De neuzen van de parfumindustrie kunnen geur na geur perfect analyseren. Wij kunnen echter niet zo’n groot aantal geuren aan; we kunnen de aroma’s dan niet meer onderscheiden van elkaar. Test daarom nooit meer dan vier geuren. Als je de geuren wil neutraliseren, kan je aan koffiebonen ruiken of frisse lucht inademen.
    *
      Een parfum uitkiezen voor iemand is heel erg persoonlijk. Laat de persoon in kwestie dus zelf kiezen.


26-05-2010 om 17:36 geschreven door fashionista


» Reageer (0)
24-05-2010
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Modetips voor de dikkere dame

Modetips voor de dikkere dame





Een strak figuurtje dat zich in elke jurk kan hijsen, is niet elke vrouw gegeven. Heel wat vrouwen lopen rond met een duidelijke buik, dikkere armen en gezette benen. En toch hoeft dat niet lelijk te zijn, met de juiste kleuren en modetips ziet ook de volslanke vrouw er prachtig uit.

1.    Draag donkergetinte kleuren, al hoeft dat niet zwart te zijn. De kleur die het best bij je past, is degene die je gelaatskleuren weet te complimenteren. Ga op zoek naar de tinten die je gelaat opfrissen, dat trekt de aandacht weg van de vetrolletjes.

2.    Meisjes met een zwaar bovenlichaam, dragen beter geen horizontale patronen. Vertikale patronen werken beter, het patroon vervaagt bredere delen waardoor je smaller oogt.

3.    Heb je een korte, dikke nek, draag dan een V-hals. Deze maakt je hals slanker. Om een lange nek te creëren, kan je ook lange oorringen aan. Het verlengt de neklijn.

4.    Draag geen mouwloze topjes. Jurkjes met een mouw staan mooier, een shirt met opgerolde mouwen staat beeldig. 

5.    Een rechte spijkerbroek is niet ideaal, een loszittende katoenen broek kan wel, deze verdoezelen je vet beter. Potloodrokken draag je niet, plooirokken kunnen echter wel. Ze camoufleren je stevige benen.

6.    Dat hakken niet mogen voor dikkere vrouwen, is een fabeltje. Zelfs puntige stiletto's kunnen, schoenen met hakken maken je langer en smaller. Tracht wel riempjes of enkelschoenen te vermijden.

7.    Kleur je haar in een lichte tint en laat het loshangen. Draag geen middenscheiding, ook haarbanden of pony's laat je maar beter achterwege.

8.    Zoek naar de juiste accessoires bij je jurk. Armbanden bijvoorbeeld verdoezelen de brede pols en zijn bovendien helemaal in de mode.



24-05-2010 om 00:39 geschreven door fashionista


» Reageer (0)
23-05-2010
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Michelle Obama: mooier en jonger dan ooit?

Michelle Obama: mooier en jonger dan ooit?





Michelle Obama lijkt wel weggelopen uit de nieuwste Sex and the City film met haar flitsende jurk en hip kapsel. De First Lady oogstte heel wat bijval op het laatste staatsdiner in het Witte Huis. Tal van celebs werden uitgenodigd om de president van Mexico te verwelkomen.







Om de Mexicaanse president Felipe Calderón en zijn vrouw Margarita Zavala te eren, passeerden heel wat beroemde celebs als actrice Eva Longoria de revue. Ook haar glamoureuze outfit mocht er wezen. Gekleed in een fleurige, oranjekleurige jurk, stal Longoria ongetwijfeld de show tot Mrs Obama arriveerde.







De First lady koos voor een azuurblauwe zijden jurk, ontworpen door Peter Soronen. Modekenners reageren enthousiast over Michelle's keuze. Vooral met haar opgestoken kapsel met krullen oogt ze nog jonger dan voorheen. Barack mag er trots op wezen.



23-05-2010 om 11:54 geschreven door fashionista


» Reageer (1)
21-05-2010
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Modellen steeds vaker dikker gemaakt met photoshop

Modellen steeds vaker dikker gemaakt met photoshop




Het magazine Healthy kreeg vorige week kritiek nadat bekend raakte dat een graatmager covermodel ronder en gezonder werd gemaakt met behulp van photoshop. Verschillende redacteurs van andere bladen zeggen nu dat dit echter steeds vaker nodig is.


Photoshop was lang het redmiddel van hoofdredacteurs om covermodellen en celebs slanker te maken en imperfecties weg te werken, dat meldt nu.nl. Nu wordt het echter steeds vaker gebruikt om de modellen wat gezonder (lees: dikker) te laten lijken, dat beweert althans Alexandra Shulman, de hoofdredactrice van de Britse Vogue. "Onlangs nog vroeg ik aan een fotograaf het niet te hard te laten opvallen dat het model zo dun was." Ook de creatief directeur van de Britse Vogue zegt dat hij de laatste tien jaar steeds vaker de meisjes wat dikker moet maken in plaats van slanker.


Johnnie Boden, eigenaar van een Britse kledingmerk, vindt geen modellen meer waar huidige moeders van dertig zich aan kunnen weerspiegelen. "We selecteren meisjes met een gezond gewicht, maar eens ze op de shoot aankomen, blijken ze in het echt veel slanker te zijn."


Ook redactrice Leah Hardy van de Britse Cosmopolitan: "Omdat iedereen al betaald is voor de shoot, kunnen we de uitgemergelde meisjes moeilijk terug naar huis sturen, daarom maken we ze achteraf dikker door middel van Photoshop." Hardy legt de schuld van het grote aantal modellen met anorexia bij de bureaus, zij zouden meisjes met een gezonder gewicht moeten aannemen. "Het spijtig is dat onze lezeressen door photoshop nooit het effect zien van te slank te zijn, ze zien de modellen nooit zoals ze echt zijn. Hun vale teint, donkere kringen rond de ogen en flets haar worden weggewerkt."



21-05-2010 om 21:22 geschreven door fashionista


» Reageer (0)
20-05-2010
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Is dit de mooiste jurk van de laatste vijftig jaar?

Is dit de mooiste jurk van de laatste vijftig jaar?





De minijurk van Geri Halliwell met de vlag van het Verenigd Koninkrijk op werd tot meest iconische jurk van de laatste vijftig jaar verkozen. Op de tweede plaats kwam de Versacejurk met veiligheidsspelden die Liz Hurley ooit droeg. 

Geri of Ginger Spice droeg deze minijurk, die door 82 procent van de ondervraagden tot de meest iconische werd verkozen, in 1997 toen de Spice Girls optraden op de Brit Awards.






Top 10 van de meest iconische jurken van de afgelopen 50 jaar:
1. Geri Halliwell - Jurk met vlag van Verenigd Koninkrijk
2. Liz Hurley - Jurk van Versace met veiligheidsspelden
3. Marilyn Monroe - Witte jurk die 'per ongeluk' opwaaide
4. Audrey Hepburn - Zwarte jurk en parels in de film Breakfast at Tiffany's
5. Lady Gaga - Witte, pofferige jurk en pruik die ze droeg op de Brit Awards
6. Prinses Diana - Trouwjurk
7. Kylie Minogue - Gouden hotpants
8. Jennifer Lopez - Transparante groene jurk van Versace die ze droeg op de Grammy's
9. Björk - Zwanenjurk die ze op de Oscars droeg
10. Cindy Crawford - Rode jurk van Versace die ze droeg op de Oscars



20-05-2010 om 14:30 geschreven door fashionista


» Reageer (0)
19-05-2010
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Kate Moss showt haar eigen sexy zomercreaties

Kate Moss showt haar eigen sexy zomercreaties

Klik op de foto om de clip te bekijken






Kate Moss is met de zomercollectie van 2010 al aan haar twaalfde lijn voor modeketen Topshop toe, deze ligt vanaf 20 mei in de winkels. Ze showt de creaties zelf in een wel erg sexy filmpje.


In haar eerste filmpje voor haar eigen collectie laat Kate Moss zich al dansend van haar meest sexy kant zien. Haar goede vriend Nick Knight regisseerde het, hij is verantwoordelijk door de dromerige sfeer, ideaal om de zweverige boholook van de collectie te illustreren. De lijn is net als de vorige ontwerpen een weerspiegeling van de persoonlijke stijl van het model, romantisch maar classy. Denk aan losse maxijurken, retrojurken met jaren '30 look en een cape met veren. (br.hln)



19-05-2010 om 22:23 geschreven door fashionista


» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Ontwerper:

Ontwerper: "Anorexia is schuld van vrouwen zelf"


Alber Elbaz


De toonaangevende designer Alber Elbaz bij modemerk Lanvin zegt dat niet de modewereld de schuldige is van het stijgend aantal patiënten met eetstoornissen, maar vrouwen zelf.
 

Ontwerper Alber Elbaz: "Eetstoornissen worden niet gestimuleerd door graatmagere modellen, het zijn gewoon de vrouwen zelf die slank willen zijn. Mode-ontwerpers krijgen vaak te horen dat zij de reden zijn waarom zoveel modellen anorexia hebben. Maar als ik met vrouwen van over de hele wereld praat, rijk of arm, jong of oud, slim of dom, ze willen allemaal hetzelfde: slank zijn. "


Hoewel de meeste vrouwen het perfecte figuur proberen na te streven, zegt Alber dat hij net van imperfecties houdt. "Ik wil dat mijn creaties comfortabel zijn en ik ben verzot op schoonheid. Ik hou van grijs haar en rimpels, niet van graatmagere vrouwen. "


19-05-2010 om 22:23 geschreven door fashionista


» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Haar kleuren is slecht voor lever

Haar kleuren is slecht voor lever





Vrouwen die hun haar kleuren lopen 37 procent meer risico op een leverziekte dan dames met een natuurlijke haarkleur. Dat blijkt uit een recente Engelse studie.


Uit Engels onderzoek bij 5.000 mensen blijkt dat dames met gekleurd haar 37 procent meer kans lopen op een gevorderde leverziekte, namelijk primaire biliaire cirrose (PBC). Dit is een vroege vorm van levercirrose en een chronische auto-immuunziekte. De onderzoekers keken wel niet naar hoe vaak de dames hun haar kleurden. De verantwoordelijke chemische stof zit ook in nagellak. Andere oorzaken van deze ziekte zijn een genetische aanleg, rookverslaving en bepaalde huidaandoeningen.


Dit is niet het eerste onderzoek dat schoonheidsproducten in verband brengt met schadelijke effecten voor de gezondheid. Vrouwen gebruiken dagelijks tot 20 verschillende cosmetica en ze slikt zelfs meer dan drie kilo lipstick in tijdens haar leven. Iemand die dagelijks make-up gebruikt absorbeert elk jaar 2,2 kilo chemicaliën in haar lichaam. Veel van de ingrediënten in cosmetica werden nog niet grondig getest, er is weinig geweten over de gezondheidsrisico's, sommige stoffen werden al wel gelinkt aan huidirritatie tot kanker.



19-05-2010 om 13:52 geschreven door fashionista


» Reageer (0)
17-05-2010
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Peperduur modehuis Azzaro in zee met La Redoute


Peperduur modehuis Azzaro in zee met La Redoute


http://www.gva.be/imgpath/assets_img_gvl/2010/05/17/1026846/peperduur-modehuis-azzaro-in-zee-met-la-redoute_1_515x0.jpg


Wie graag enkele modieuze items in zijn verzameling heeft zonder er een fortuin aan te betalen is binnenkort bij La Redoute aan het juiste adres. Het postorderbedrijf heeft namelijk niemand minder dan Vanessa Seward, artistiek directrice bij Azzaro, gestrikt voor een nieuwe collectie.

Wie La Redoute zegt, denkt niet meteen aan grote modemerken. Toch probeert de keten zich de laatste jaren net daarin te onderscheiden. Zo tekenden eerder Sonia Rykiel, Paula K en Yves Saint Laurent reeds een minicollectie voor het merk. In de collectie van Azzaro zullen onder andere geborduurde juwelen, avondjurken, driedelige kostuums, tunieken uit zijde, pulls en schoenen te vinden zijn. De collectie is verkrijgbaar vanaf juli 2010. (br.she)



17-05-2010 om 15:22 geschreven door fashionista


» Reageer (1)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Vochtinbrengende crème populairder dan ooit


Vochtinbrengende crème populairder dan ooit


http://www.gva.be/imgpath/assets_img_gvl/2010/05/17/1026712/vochtinbrengende-creme-populairder-dan-ooit_1_515x0.jpg


Vochtinbrengende crèmes worden alsmaar populairder. Volgens onderzoekers zou dat voornamelijk het gevolg zijn van de economische crisis.

Dure gezichtsbehandelingen worden alsmaar onpopulairder. Vooral de hoge behandelingsprijs is voor velen een doorn in het oog. Steeds meer vrouwen zoeken hun toevlucht dan ook tot vochtinbrengende crèmes. Deze kosten een pak minder en beloven hetzelfde resultaat. Volgens Britse cijfers zou de verkoop van de crèmes zelfs de grootste stijging hebben gekend vorig jaar. (br.she)



17-05-2010 om 15:19 geschreven door fashionista


» Reageer (0)
16-05-2010
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Foute make-up doet ouder lijken


Foute make-up doet ouder lijken


Een voorbeeld hoe het niet moet.


Slecht aangebrachte make-up doet je geen goed. Het kan je jaren ouder doen lijken. Deze schoonheidsfoutjes zijn absoluut te mijden.

1. Teveel glans
Wees voorzichtig met glanzende oogschaduw als de huid van je oogleden wat dunner wordt. Door een glimmende oogschaduw lijken die nog dunner en verschijnen er meer rimpels dan er werkelijk zijn. Ook lijntjes en ongerechtigheden vallen meer op. Kies daarom liever voor subtiele matte tinten.

2. Onjuiste kleuren
Met de foute tinten kan je er zeer vermoeid uitzien. Vooral grijstinten hebben die slechte eigenschap. Ook donkerblauwe ondertonen zijn minder geschikt.

3. Foundation met lijntjes
Na het aanbrengen van een hydraterende en vochtregulerende dagcrème, doe je een goede primer op. Die verzacht de huid, zodat foundation niet zo diep in de rimpeltjes of poriën kan zitten. Het maakt de huid een stuk egaler en camoufleert vlekjes en roodheden. Tracht eens een mineraal poeder te gebruiken. Een dergelijk poeder maakt zowel primer als foundation overbodig.

4. Te veel mascara
Wees hier heel zuinig mee, het maakt je niet alleen snel ouder dan je bent, maar het ziet er ook nog eens onnatuurlijk uit.

5. Te veel poeder
Als je na het opbrengen van een vloeibare foundation te veel poeder op je huid doet, lijkt dat geen zicht. Ga voorzichtig te werk, sla het teveel aan poeder van de kwast af en ga er luchtig mee over je gezicht. Gebruik ook liefst een grote kwast. (br.hln)



16-05-2010 om 12:57 geschreven door fashionista


» Reageer (0)
15-05-2010
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Creëer het perfecte decolleté

Creëer het perfecte decolleté


http://www.nina.be/static/FOTO/pe/2/5/0/large_520545.jpg



Een decolleté kan je outfit de nodige elegantie en sexyheid geven, maar het kan je hele look ook kraken. Een goede dagelijkse verzorging en de nodige oefeningen kunnen je borsten extra verstevigen, en ze die prachtige, noodzakelijke glans en strakheid geven. Wij zetten enkele handige tips op een rijtje voor het perfecte decolleté.


De huid rondom je decolleté is erg gevoelig. Ze is niet alleen dunner van nature, ze bevat ook minder talgklieren waardoor ze sneller uitdroogt. Bovendien behandelen we deze zone onbewust erg onvoorzichtig. Zo sluiten we ze af tijdens de winter, waardoor ze maar moeilijk kan ademen en stellen we ze bloot aan de blakende zon in de zomer.

Gezichtscrème


Om de huid rondom je decolleté dagelijks te verzorgen kan je best je gezichtscrème gebruiken. Vergeet bodylotion, die maakt je huid enkel meer gevoelig voor allergieën, en andere bijtende verzorgingsmiddelen. Reageert je huid nog erg sterk op de koude dagcrème? Verwarm hem dan even tussen je vingers, en druk met je vlakke hand zachtjes op je decolleté. Wrijven kan de irritatie namelijk doen toenemen.



Af en toe een lichte scrub doet de huid heropleven, heb je nog meer tijd: kies dan voor een masker. Afhankelijk van je huidtype kan je gaan voor een diepreinigend kleimasker of een verzachtend honingmasker.

Verstevigende beha


Ben je een dagje ouder aan het worden, en verspreiden de rimpeltjes zich over je decolleté? Kies dan voor een stevige liftende crème, zowel verkrijgbaar in dagcrèmes als zalfjes speciaal voor de borsten. Ook 's nachts kan je je borsten verstevigen dankzij allerlei nachtcrèmes. Wil je een efficiëntere oplossing, probeer de antirimpel-beha (39,95€) dan eens uit. De beha houdt je borsten 's nachts netjes op hun plaats, terwijl de speciale pasvorm rimpelvorming voorkomt.



Eenmaal je huid rondom je decolleté terug op en top gezond is, kan je ze extra in de verf zetten. Een push-up beha, diepe halsuitsnijding en wat glanspoeder doen hierbij wonderen, maar ook je houding is van levensbelang. Recht steeds je rug, druk je schouders omlaag, en trek je schouderbladen vanachter samen. Deze oefening doet wonderen voor je decolleté.




15-05-2010 om 22:07 geschreven door fashionista


» Reageer (0)
14-05-2010
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Ban rimpels: strijk ze glad

Ban rimpels: strijk ze glad




Botox kent een nieuwe concurrent: de behandeling 'Thermage' strijkt als het ware de rimpels glad. Radiologische golven pakken het collageen in de dieperliggende lagen aan, zodat de bovenste huidlagen meer opgevuld en gladgestreken lijken.


Heel wat celebs, waaronder Linda Evangelista, zweren bij de microgolfbehandeling tegen rimpels. Collageen houdt de structuur van de huid gezond, maar mettertijd vermindert de productie van collagenen.


Dermatologen richten zich al lange tijd op lasers en instrumenten als de Dermaroller met pijnlijke naalden, om de productie op gang te houden. In tegenstelling tot de huidige behandelingen, richt Thermage zich meer op de dieperste huidlagen. Daarvoor gebruikt het radiogolven, die op dezelfde manier als een microgolfoven. De golven warmen ook eerst het midden op voordat de oppervlakte heet wordt.


Britse dermatologen zweren bij de behandeling, die sinds kort een update kreeg en minder pijnlijk zou aanvoelen. Daardoor kunnen ook andere delen van het lichaam als buik en billen gladgestreken worden. 1 behandeling volstaat, al wordt aangeraden om nog een extra behandeling te ondergaan. Na zes maanden zijn de beste resultaten merkbaar omdat de collageenproductie dan echt op gang schiet.


Toch zijn er ook nadelen aan verbonden. Zo zou het een pijnlijke en vooral dure onderneming zijn. Ook zijn er gevallen bekend waarbij de huid verbrandde of er lelijke bulten in het gezicht verschenen. Sinds kort werd de technologie echter bijgeschaafd waardoor deze ongemakken verleden tijd moeten zijn. Nu nog het prijskaartje van meer dan 4.000 euro per behandeling aanpakken....



14-05-2010 om 20:18 geschreven door fashionista


» Reageer (1)
13-05-2010
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Posh verkozen tot celeb met lelijkste voeten

Posh verkozen tot celeb met lelijkste voeten


http://img706.imageshack.us/img706/7720/posh.jpg


71 procent van de Britten vindt de voeten van Victoria de lelijkste. Daarnaast blijkt uit een enquête dat meer dan de helft van de mannen afknapt op harige vrouwentenen.


Victoria Beckham mag dan wel perfect lijken met haar onberispelijke outfits en haar gelukkige gezinnetje, ze heeft toch één minpuntje. Posh werd namelijk verkozen tot celeb met de lelijkste voeten. 67 procent van de ondervraagde Britten meent dat Posh dringend onder het mes moet om de knobbel aan haar grote teen aan te pakken. Hoewel haar voetproblemen ontstonden door voorliefde van Victoria voor stiletto's voelt 81 procent van de vrouwen zich sexyer met hoge hakken. De helft van hen geeft toe al een slecht zittend paar schoenen te hebben gekocht.



http://static3.hln.be/static/FOTO/pe/0/9/14/media_xl_3691814.jpg?20100512155120



De helft van de Britte is niet tevreden met zijn voeten, 79 procent wil niet dat een celeb hen daar aanraakt. Als het dan toch moet, dan hebben mannen het liefst dat Cheryl Cole dat doet, bij vrouwen mag George Clooney een voetmassage geven.


Verder blijkt uit de enquête dat zowel mannen als vrouwen lelijke voeten een afknapper vinden. 52 procent van de mannen vindt harige tenen erg onaantrekkelijk, terwijl vrouwen gruwelen van beschimmelde voeten.  Een derde van hen zegt liever te verhongeren dan een nieuw paar schoenen in de winkel te moeten laten staan, dit in vergelijking met 12 procent van de mannen. 7 procent van de dames is zo dol op haar schoenen dat ze deze zelfs al in bed droeg. Mannen houden hier ook van, 13 procent van hen geeft toe het opwindend te vinden wanneer zijn partner hoge hakken draagt in de slaapkamer.



13-05-2010 om 15:46 geschreven door fashionista


» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Belgische Filles a papa treedt trendregels met de voeten


Belgische Filles a papa treedt trendregels met de voeten


http://www.gva.be/imgpath/assets_img_gvl/2010/05/11/1023836/belgische-filles-a-papa-treedt-trendregels-met-de-voeten_1_515x0.jpg



België staat bekend omwille van zijn vooruitstrevende, nieuwe ontwerpers. Grote namen als Walter Van Beirendonck, Christophe Coppens, Bruno Pieters, Martin Margiela en Dirk Bikkembergs verworven reeds internationale faam. Nu lijkt de weg vrijgemaakt voor het Luikse ontwerpersduo Filles a papa.

Het Belgische modemerk Filles a papa werd in 2008 uit de grond gestampt door de twee Luikse zussen Sarah en Carol. Het was voor hen evident dat ze in de modewereld zouden belanden omdat hun moeder naar eigen zeggen een ‘fashion victim’ was. Sarah verdiepte zich verder in ontwerpen aan de Franse modeschool ESMOD terwijl Carol in Brussel afstudeerde als grafisch ontwerpster.

Na hun studies vertrokken ze samen voor een jaar naar New York. “We hadden nood aan een vrije en open omgeving om inspiratie op te doen. In de Big Apple hebben we onze eerste ideeën op papier gezet. Eenmaal terug in België zijn we die verder beginnen uitwerken”, vertelt Carol. Die Amerikaanse invloeden weerspiegelen zich duidelijk in hun collecties. De sportieve accenten zijn een overblijfsel van L.A. en het hoge glamourgehalte van hun kledij komt recht uit Las Vegas.


Hun opvallende ontwerpen zijn een mix van verschillende stijlen. Contrasten zijn ontzettend belangrijk in hun werk. Snit, kleur en verschillende materialen worden op gewaagde wijze gecombineerd. “We maken kledij die we zelf zouden dragen, maar onze ontwerpen zijn vooral een onderdeel van een bepaalde levensstijl. We willen een nonchalante en uitdagende look lanceren”, legt Sarah uit. De excentrieke aanpak hebben Carol en Sarah naar eigen zeggen te danken aan hun Luikse roots. In de Waalse stad hoef je je niet aan voorgeschreven moderegeltjes te houden. “Het is de bedoeling dat onze kledij gedragen wordt met andere stukken. Je kunt gemakkelijk een outfit creëren met een exclusief stuk van Filles a papa en enkele basics”, verduidelijkt Carol.


Met het label Filles a papa willen de jonge vrouwen voet aan wal zetten in de grote modesteden en landen zoals Japan, Groot-Brittannië en de Verenigde Staten zonder hun exclusiviteit te verliezen. “We willen niet mainstream worden. Het is pure passie die ons iedere keer opnieuw drijft om een collectie te creëren die opvalt en vernieuwend is. Een label opstarten loopt niet altijd van een leien dakje, maar we moeten optimistisch blijven denken en er volledig voor gaan. We hebben als zussen het voordeel dat we onze emoties heel gemakkelijk kunnen uiten omdat we elkaar zo goed kennen”, voegt Carol nog toe.


De Luikse modeontwerpsters zouden graag een outfit voor de befaamde zangeres Lady Gaga creëren. “Haar opvallende stijl past helemaal bij onze collecties Misschien kunnen wij de volgende Belgische ontwerpsters zijn waarvan ze kleding draagt”, vertelt Sarah. (br.she)



13-05-2010 om 10:42 geschreven door fashionista


» Reageer (0)
12-05-2010
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Volslanke modellen alweer gedumpt

Volslanke modellen alweer gedumpt


Dunne modellen zijn terug van nooit weggeweest.


'Vollere' modellen werden aangekondigd als de trend van 2010 op de catwalks. Even leek dat ook te werken, maar ondertussen is de modewereld al weer terug gekeerd naar haar vertrouwd anorectische modellen. Het beste voorbeeld daarvan is de Rosemount Australian Fashion Week. Vorig jaar nog een pionier, dit jaar zijn de volle modellen de grote afwezigen op de catwalk, dat schrijft nu.nl.

Dat laten de modellen niet zomaar gebeuren. Ze trokken naar het evenement om op een ludieke manier actie te voeren. Zo droegen ze T-shirts met opschriften als 'Ik hou van onze rondingen' en 'wij houden van echte vrouwen'.

Eén T-shirt was specifieker: "Het verschil tussen een model met maat 38 en een met maat 44 is tien centimeter stof'. Dat waarschijnlijk om de argumenten van mode-ontwerpers van de kaart te vegen dat ontwerpen voor iets anders dan pannelatten 'te veel' kost.

Dwarsliggende designers
"Wij werden bewust geweerd van dit evenement, ondanks het feit dat het publiek duidelijk heeft laten weten voor meer variatie te zijn. Het zijn de designers die dwarsliggen en geen vrouwen met rondingen willen aannemen," aldus de modellen.

Achterwaarts
Modellenbureau BGM treedt de modellen bij. "Alle stappen die voorwaarts zijn gezet, zijn ondertussen ongedaan gemaakt. De hele wereld gaat voor de bijl, maar Australië zet stappen terug", aldus agente Darrianne Donnelly. Of dat wel klopt is onduidelijk. Ook in Europese en Amerikaaanse geldt Lara Stone met haar maat 38 al als 'dik'.

De modeweek is slechts een teken aan de wand, want in 2010 heeft nog geen enkel volslank Australisch model een opdracht binnengehaald.



12-05-2010 om 11:33 geschreven door fashionista


» Reageer (0)
11-05-2010
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen. Vanessa Paradis vervangt Lily Allen bij Chanel

Vanessa Paradis vervangt Lily Allen bij Chanel


http://www.gva.be/imgpath/assets_img_gvl/2010/05/10/1022544/vanessa-paradis-vervangt-lily-allen-bij-chanel_1_515x0.jpg


De glorieperiode van zangeres Lily Allen bij het modehuis Chanel lijkt reeds voorbij. Na amper één seizoen het gezicht te zijn geweest van de Coco Cocoon handtassenlijn wordt de zangeres aan de kant geschoven voor gevestigd talent.

Niemand minder dan Vanessa Paradis wordt het nieuwe uithangbord van de Coco Cocoon handtassenlijn. De collectie die gekenmerkt wordt door zijn budgetvriendelijkheid werd eerder gepromoot door zangers Lily Allen, maar die lijkt voorgoed uit het beeld te zijn verdwenen.

Paradis heeft reeds een verregaand verleden bij het modehuis Chanel. Eerder promootte de Française ook een nieuwe lipsticklijn.  (br.she)



11-05-2010 om 01:56 geschreven door fashionista


» Reageer (1)
10-05-2010
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Helen Mirren in top 10 mooiste vrouwen

Helen Mirren in top 10 mooiste vrouwen


http://img99.imageshack.us/img99/3826/helenmirren.jpg


De 64-jarige Britse actrice Helen Mirren staat op de zesde plaats in de lijst van de mooiste vrouwen ter wereld. De lijst werd samengesteld door mode-experte Sally Allen en door ruim 1.200 mannen op hun correctheid getest.

"Vrouwen worden mooier met de leeftijd", dat is de filosofie van Sally Allen. Speciaal om die reden zette Allen dan ook geen enkele vrouw jonger dan 30 in haar lijst. Wie er wel in mocht schitteren was de 64-jarige actrice Helen Mirren, de 75-jarige Sophia Loren en de 66-jarige Catherine Deneuve. De eerste plaats werd bekleed door de 36-jarige Penelope Cruz. "Cruz was reeds een prachtige dame toen ze 16 jaar oud was, maar is enkel maar mooier geworden met de tijd", aldus Allen.



10-05-2010 om 18:18 geschreven door fashionista


» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Louis Vuitton blijft meest krachtige luxemerk

Louis Vuitton blijft meest krachtige luxemerk


http://www.gva.be/imgpath/assets_img_gvl/2010/05/07/1019521/louis-vuitton-blijft-meest-krachtige-luxemerk_1_515x0.jpg



Het modehuis Louis Vuitton blijft het meest krachtige luxemerk ter wereld. Dat maakte het kantoor Millward Brown Optimor bekend in hun jaarlijkse lijst van meest winstgevende bedrijven.

Louis Vuitton, Gucci en Hermès slaagden er in om, ondanks de economische malaise, toch nog winst te maken. Volgens Millward Brown Optimor komt dat voornamelijk door hun snelle reactie op de crisis. "Ze hebben zich meteen gefocust op hun meest legendarische merkonderdelen. Zo is Louis Vuitton gaan investeren in zijn aloude reistassen, terwijl Gucci zijn samenwerking met Christie's terug aanhaalde en Hermès opnieuw sponsor werd van de paardencompetitie in Parijs. Dit zijn activiteiten waaraan de modehuizen ook in het begin van hun bestaan aan meewerkten. Door terug te keren naar hun basis konden ze de klanten bekoren."

Voor modehuizen Burberry en Prada was er minder goed nieuws, zij verdwenen volledig uit de top 10. Ook Chanel, Hennessy, Rolex, Moët & Chandon, Cartier en Fendi maakten een sterke daling. Grote nieuwkomer was dan weer het juwelenhuis Tiffany&Co, dat met 6% winst eindelijk in de top 10 mocht plaatsnemen.  (br.she)



10-05-2010 om 11:23 geschreven door fashionista


» Reageer (0)
09-05-2010
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Oplosbare trouwjurk spaart het milieu

Oplosbare trouwjurk spaart het milieu





Een nieuwe oplosjurk, ontwikkeld door Britse studenten, moet een milieuvriendelijk alternatief worden voor de bruidsjurk die vrouwen jarenlang onaangeroerd in de kleerkast laten hangen. Dat meldt de Sunday Telegraph.


In dat wonderkleed, dat ontwikkeld werd door studenten aan de Hallam-universiteit in Sheffield, zit namelijk polyvinyl alcohol dat ook voorkomt in wasmiddelen en dat maakt dat het kledingstuk in water kan worden opgelost zonder het milieu schade te berokkenen.
Wat meteen ook de keerzijde blootlegt van deze uitvinding: als het op de Grote Dag hard regent, gebruikt de bruid best een grote paraplu.


Het design zal trouwens ook niet elke toekomstige bruid aanspreken. Een voordeel is dan weer dat deze jurk niet alleen kan worden opgelost, maar ook kan worden 'omgevormd' tot vijf afzonderlijke kledingstukken.


Volgens mode-docente Jane Blohm "is dit project een combinatie van kunst en technologie, dat alternatieve materialen voor onze kleding onderzoekt. Het trouwkleed is niet alleen een van de meest waardevolle kledingstukken die een vrouw heeft, het is ook een symbool van 'wegwerpmode'.



09-05-2010 om 17:07 geschreven door fashionista


» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Handtas met logo staat weer chique

Handtas met logo staat weer chique





Volgens het modetijdschrift Vogue mogen de logo's op je handtas straks weer gezien worden. Hoe opzichtiger dat logo er staat, hoe beter. Je rijkdom mag weer geshowd worden.

Modale vrouw
De hype in de jaren '90 waarbij iedereen rondliep met opzichtige logo's, scheen plots zeer goedkoop. De Vuittontassen bijvoorbeeld verloren snel hun exclusieve karakter omdat elke modale vrouw ermee paradeerde. Echte klasse verdient echter weinig opzicht en daarom werd al snel gezocht naar meer subtiele kwaliteitslassen waarbij het logo vrijwel onzichtbaar werd opgedrukt.

Trendwatcher
Het modemagazine Vogue wil daar opnieuw verandering in brengen. De laatste twee edities verschijnen opvallend meer volbedrukte tassen in het tijdschrift. Afwachten of we ze straks weer massaal in het straatbeeld zien opduiken?


09-05-2010 om 13:52 geschreven door fashionista


» Reageer (1)
06-05-2010
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Diane Kruger nieuwe uithangbord Calvin Klein

Diane Kruger nieuwe uithangbord Calvin Klein


http://www.gva.be/imgpath/assets_img_gvl/2010/05/04/1017754/diane-kruger-nieuwe-uithangbord-calvin-klein_1_515x0.jpg



Diane Kruger wordt het uithangbord van het nieuwe parfum van Calvin Klein. 'Beauty' wordt dit najaar gelanceerd en moet het paradepaardje van het beautyhuis worden.

Diane Kruger zal binnenkort te zien zijn in verschillende tv- en magazinecampagnes voor het beautymerk Calvin Klein. Waaruit het parfum Beauty zal samengesteld worden is voorlopig nog niet bekend, maar volgens insiders zal het geurtje het nieuwe uithangbord van het merk worden. Kruger zelf is er alvast helemaal klaar voor. De actrice startte haar carrière op vijftienjarige leeftijd als model, nadat haar balletcarrière op een sisser was afgelopen.



06-05-2010 om 21:54 geschreven door fashionista


» Reageer (1)
05-05-2010
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Wimpergroeimiddel heeft tal van bizarre bijwerkingen

Wimpergroeimiddel heeft tal van bizarre bijwerkingen





Latisse werd uitgeroepen tot het nieuwste wondermiddel voor lange wimpers en zou zelfs mascara overbodig maken. Nu blijkt echter dat het je blauwe ogen bruin kan maken, voor haargroei op vreemde plekken, een verkleuring van het ooglid en voor irritatie kan zorgen.


Latisse zijn oogdruppeltjes van fabrikant Allergan, ze zijn in Amerika verkrijgbaar op doktersvoorschrift, omdat het eigenlijk een behandeling tegen de oogaandoening glaucoom is. Toen de makers ontdekten dat het ook je wimpers volumineuzer en langer maakt, gingen ze het promoten als groeimiddel. Daarom is het nu te koop op tal van websites kopen of in tal van beautysalons. Nu ontdekten onderzoekers dat het gebruik van dit product tal van bizarre bijwerkingen heeft.  Volgens de New York Times zou het medicijn je oogleden van kleur kunnen doen veranderen, voor haargroei op de wangen zorgen wanneer deze in aanraking kwamen met de druppels. Ook zou het je blauwe ogen bruin kunnen maken en je ogen irriteren.

"Wanneer je Latisse online koopt, kan dit een andere samenstelling hebben of gewoonweg een vals product zijn. Zelfs wanneer je het echte middel koopt, is het nodig dat een arts je uitlegt hoe je het product moet gebruiken, aanbrengen en je de mogelijke bijwerkingen uitlegt", aldus de onderzoekers.



05-05-2010 om 23:22 geschreven door fashionista


» Reageer (0)
04-05-2010
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Tienjarig meisje verovert modewereld als ontwerpster

Tienjarig meisje verovert modewereld als ontwerpster


Cecilia Cassini.


De tienjarige Cecilia Cassini heeft een veelbelovende carrière als mode-ontwerpster voor zich, haar ontwerpen zijn nu al te koop in exclusieve boetieks in Amerika. Journalisten bejubelen alvast haar ontwerpen en noemen Cecilia een natuurtalent.

Kinderen nemen over
De modewereld lijkt wel te worden veroverd door kinderen, eerst was er de 13-jarige modeblogster Tavi, die plots op de eerste rij van alle grote modeshows mocht zitten, zij werd opgevolgd door de nog jongere vijfjarige Katie, die naast Heidi Klum voor de catwalk mocht zitten. Nu wordt de tienjarige ontwerpster Cassini als wondertalent opgehemeld door journalisten. Ook de Amerikaanse zangeres Miley Cyrus bekent alvast fan te zijn.

Natuurtalent
Cassinni verkocht haar collectie aan de exclusieve winkel van Fred Segal in Santa Monica. Ze ontwerpt en maakt zelf frivole glitterjurken voor meisjes, maar ze creëerde ook al topjes voor oudere vrouwen. Het meisje werd ontdekt door journalisten van CBS, waardoor ze plotsklaps bekend raakte. "Het lijkt alsof ze een natuurtalent is, het is niet normaal dat een tienjarig meisje zo'n passie voor ontwerpen en mode heeft." Ze kreeg haar eerste naaimachine toen ze zes was. "Mijn ouders vertelden me dat ik altijd mijn kledij beschilderde of verknipte als baby'.

Bryant Park
Ze leerde zichzelf hoe te ontwerpen en te naaien, want ze volgde nog geen modeopleiding. Momenteel zit Cecilia nog op een gewone school, maar ze wil haar creatieve talenten zo veel mogelijk ontwikkelen. In 2010 hoopt Cecilia meerdere modeshows te organiseren in Bryant Park, New York. Dat is de plek waar alle grote talenten mogen showen.



04-05-2010 om 21:23 geschreven door fashionista


» Reageer (0)
03-05-2010
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Het strikje is terug cool bij mannen

Het strikje is terug cool bij mannen





Dankzij de nieuwe Engelse serie van Doctor Who kent het strikje er een comeback. De verkoop ervan verdubbelde in Engeland dankzij trendy jonge mannen die dit nu massaal dragen. 


De 27-jarige acteur Matt Smith, die Doctor Who speelt, kiest voor een retro chique stijl. Zijn uitspraak "Strikjes zijn cool" deed de verkoop ervan verdubbelen omdat mannen zijn stijladvies massaal opvolgen.  De Britse modeketen Topman heeft een aanbod van twaalf strikjes, wat ontzettend veel is voor een mode-item dat lang volledig afgeschreven leek. "Sinds de nieuwe serie op televisie is, zien we een explosieve stijging in de verkoop van strikjes."



Matt Smith in Doctor Who.
Matt Smith in Doctor Who.



Velen associeerden lang het strikje met professoren, leerkrachten en dokters, daarom heeft dit accessoire een ouderwets imago. John Miln, van de Britse gilde van de dassenmakers, is blij met deze trend: "Het is leuk te zien dat tv-sterren nu andere kledij beginnen te dragen.  Ik denk dat het strikje vooral gaat scoren op speciale gelegenheden en chique evenementen. Haast elke man heeft dit mode-item nog wel ergens liggen, we zullen dit steeds vaker op straat zien verschijnen."



03-05-2010 om 22:55 geschreven door fashionista


» Reageer (1)
02-05-2010
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.De juwelentrends voor deze zomer

De juwelentrends voor deze zomer


Kylie Minogue.



Grote opvallende juwelen, denk aan goedkope kettingen met veel bling bling, hebben hun tijd gehad. Dit seizoen draait het allemaal rond bedelarmbandjes en kleine hangertjes.







Celebs dragen nu massaal fijne, korte kettinkjes met een klein hangertje. Denk aan kleine kruisjes, bedeltjes, een gouden schedeltjes net als Alexa Chung, je kunt ook net als Kylie Minogue voor meerdere hangertjes kiezen, zolang deze maar klein en fijn zijn. Ook Charlotte Gainsbourg, first ladies Michelle Obama en Samantha Cameron kiezen tegewoordig voor een klein medaillon of hangertje.




De Fiji-armband.
De Fiji-armband.



Daarnaast zijn persoonlijke juwelen ook trendy. Online juwelier Astley Clarke zag hiervan een enorme stijging de laatste maanden. De 'Fiji' vriendschapsarmband van Monica Vinader, die gezondheid en succes moet symboliseren, was in vier dagen uitverkocht. Je koopt hierbij een basis armband die je dan kunt aanvullen met tal van bedeltjes. Ook geluksarmbandjes van Carolina Bucci met zijde en goud zijn subtiel, toch glamoureus en erg populair de laatste 18 maanden. De bedoeling is dat je de verschillende armbandjes verzamelt en over elkaar aantrekt.


Ook worden juwelen sentimenteler, de vraag naar bedeltjes en religieuze symbolen stijgt. Volgens juwelenverkoopster Natasha Gregory is Sex And The City is één van de belangrijkste factoren van de huidige trend. De serie deed de vraag stijgen naar kettingen met je naam op, net als 'Carrie' er eentje had. In de vervolgfilm draagt Carrie een ketting met blaadjes, die door tal van juweliers gekopieerd werd. Juwelier Kate Halfpenny zegt dat de crisis verantwoordelijk is voor deze trend. "Mensen gaan op zoek in de juwelendoos van hun ouders naar kettinkjes en armbandjes. Zo komen vintage medaillons, kleine hartjes en schattige parels terug."







Niet iedereen heeft het geluk de schattenkist van oma of mama te erven, maar toch kun je deze trend kopiëren. Je werkt best met laagjes en verschillende lengtes zodat je kettingen niet in elkaar verward raken.




02-05-2010 om 20:50 geschreven door fashionista


» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Taylor Swift wordt CoverGirl

Taylor Swift wordt CoverGirl


http://s2.gva.be/imgpath/assets_img_gvl/2010/05/01/1014531/taylor-swift-wordt-covergirl_1_515x0.jpg


De Amerikaanse zangeres Taylor Swift is het nieuwe uithangbord van cosmeticabedrijf CoverGirl. Welk product de 20-jarige countryzangeres zal promoten, is nog niet bekend.

"Taylor is mooi en een inspiratie door haar fantastische stijl. Ze is de perfecte persoon om onze nieuwe, luxueuze collectie van volgend jaar te promoten", aldus Vince Hudson van CoverGirl.

De zangeres is dolblij met de reclamecampagne. Ze houdt er naar eigen zeggen van om met make-up te experimenteren. "Ik houd van mijn natuurlijke look in het dagelijkse leven, als ik bijvoorbeeld boodschappen ga doen. Wanneer ik op het podium sta, kan ik experimenteren met mijn look. Dat vind ik zo leuk aan make-up: je kan altijd iemand anders zijn."



02-05-2010 om 08:12 geschreven door fashionista


» Reageer (0)
01-05-2010
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Eindelijk: beha met twee verschillende cupmaten

Eindelijk: beha met twee verschillende cupmaten





Bij bijna alle vrouwen zijn haar twee borsten niet identiek, dat betekent dat de ene vaak groter is dan de andere. Dit valt echter niet op bij de meeste dames, maar voor sommigen is het zo'n probleem dat ze nooit een passende beha vinden. Veel oplossingen hiervoor bestaan er niet, je kan wel je beha aan de ene cup wat opvullen, zodat het minder opvalt.


Kledingmerk Fruit of the Loom ontwikkelde daarom eindelijk de Perfect Pair Bra. Je kunt hierbij de cups apart kopen, in welke maat je ook wil. Vervolgens verbind je deze aan elkaar met een sluitstukje vooraan. Het leuke is ook dat er heel wat verschillende prints zijn die je kan mixen en matchen, zo krijg je een erg persoonlijk stuk.


01-05-2010 om 16:41 geschreven door fashionista


» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Dit draag je deze zomer

Dit draag je deze zomer



In grote lijnen ligt al vast hoe de zomermode er in 2010 zal uitzien. Dit zijn de belangrijkste trends, volgens fashionising.com.






-    Korte shorts


Kort, korter, kortst - en dan hebben we het niet over de roklengte. De short is terug, en hoe. Hotpants en boyshorts (tot nét onder je kont) worden dé zomeritems. De hotpants worden meestal hoog gedragen, de boyshorts hebben een lage taille. Losse, korte shorts gelden als alternatief. Benieuwd of het ook de badmode zal bepalen.








-    Konijnenoren

Madonna is ermee begonnen, en ja, het wordt écht een accessoire. Konijnenoren, maar ook Micky Mouse-oren en heel grote strikken. Voorlopig vooral gespot in modereportages, maar trendspotters zijn er zeker van dat de trend ook zijn weg gaat vinden naar de straat.

-    Kniekousen

De dijlaarzen die deze winter zo hot zijn, worden omgezet naar kniekousen en overknees. Je draagt ze onder een korte jurk en de shorts (jawel), al dan niet in combinatie met een lange panty. Deze stijl wordt over het algemeen gedragen met enkellaarsjes.

-    Militaire krijgster

Militaire en stammeninvloeden blijven aanwezig in de mode. Lederen tunieken, metalen platen en oorlogsprints spelen de hoofdrol.

-    Split

Hoe kan je sexy zijn zonder een minijurk te dragen? Simpel, koop een elegante, lange jurk mét dijenhoge split (en torenhoge hakken). De split kan je rechts, links, in het midden of aan de zijkanten dragen.







-    Badmode


Er zijn drie grote trends in de badmode: one shoulder, monikini's en cut outs. De one shouldertrend vindt dus zijn weg van de rode loper naar het zwembad, met badpakken en bikini's die het moeten hebben van slechts één schouderbandje.

Ook de monikini's, de combinatie van badpak en bikini, blijven het goed doen, vooral als ze 'gesneden' zijn. Dat betekent dat er net stukken uit het badpak zijn weggesneden.










-    Jumpsuits en playsuits


De jumpsuits en playsuits geven het niet op, ondanks matig succes voor varianten in de voorbije jaren. Ook deze zomer is er plaats voor kledij-uit-één-stuk, en dat in verschillende stijlen: sportief (simpele stoffen en een kap), gesofisticeerd (strakker, in een glanzende stof, afgewerkt met een riem), nonchalant (een zomerse, fladderstof met hippie-invloeden) en zelfs als avondkledij, zoals celebs met wisselend succes uitprobeerden.





-    Broeken met prints

Broeken in één kleur zijn passé, broeken met patroontjes, prints en een boel kleuren door elkaar zijn in. Je top hoeft niet egaal te zijn, maar wie nog maar begint met deze trend past best op met het combineren van verschillende prints om een clownlook te vermijden. Nonchalance is ook hier het sleutelwoord: kies voor een losse broek en een los shirt, half ingestopt of een strakke broek en een los T-shirt.

-    Doorzichtige stoffen


Ook niet echt nieuw, maar naar een ander niveau getild: de doorzichtige stofjes-trend voor zomerjurken en shirts. Te dragen met neutraal, eventueel kleurrijk ondergoed.



http://www.hln.be/static/FOTO/pe/6/15/11/media_xl_3230576.jpg?20091228195119



-    Boyfriend blazers

Al gespot in 2009, en een blijver voor 2010: een mannelijke blazer, die je combineert met een vrouwelijke, lange jurk en een stevige schoene voor een stoere look. Ook perfect om het warm te krijgen als de avond is gevallen.





-    Gescheurde jeans

Nog een celeb-favoriet uit 2009, die de weg naar het grote publiek zal vinden in 2010: gescheurde jeans. Gerafelde randjes tot een broek die eigenlijk maar half aan elkaar elkaar hangt, gecombineerd met sandalen of sportieve sneakers en een T-shirt.




-    Opgelapte jeans

De crisis vindt ook zijn weg naar de mode: opgelapte jeans is helemaal terug. De lapjes kunnen zowel lichter, donkerder als dezelfde kleur zijn, zolang het maar jeans is. Geen lapjes met tekenfilmfiguurtjes dus!



01-05-2010 om 01:03 geschreven door fashionista


» Reageer (0)


Foto

Foto

Gastenboek

Druk oponderstaande knop om een berichtje achter te laten in mijn gastenboek


Foto

Foto

E-mail mij

Druk oponderstaande knop om mij te e-mailen.


Foto

Foto

Foto

Archief per maand
  • 06-2019
  • 03-2019
  • 02-2019
  • 08-2018
  • 06-2018
  • 04-2018
  • 03-2018
  • 02-2018
  • 01-2018
  • 12-2017
  • 11-2017
  • 10-2017
  • 09-2017
  • 08-2017
  • 07-2017
  • 03-2017
  • 02-2017
  • 01-2017
  • 12-2016
  • 11-2016
  • 10-2016
  • 09-2016
  • 08-2016
  • 07-2016
  • 06-2016
  • 05-2016
  • 04-2016
  • 03-2016
  • 02-2016
  • 01-2016
  • 12-2015
  • 11-2015
  • 10-2015
  • 09-2015
  • 08-2015
  • 07-2015
  • 06-2015
  • 05-2015
  • 04-2015
  • 03-2015
  • 02-2015
  • 01-2015
  • 12-2014
  • 11-2014
  • 10-2014
  • 09-2014
  • 08-2014
  • 07-2014
  • 06-2014
  • 05-2014
  • 04-2014
  • 03-2014
  • 02-2014
  • 01-2014
  • 12-2013
  • 11-2013
  • 10-2013
  • 09-2013
  • 08-2013
  • 07-2013
  • 06-2013
  • 05-2013
  • 04-2013
  • 03-2013
  • 02-2013
  • 01-2013
  • 12-2012
  • 11-2012
  • 10-2012
  • 09-2012
  • 08-2012
  • 07-2012
  • 06-2012
  • 05-2012
  • 04-2012
  • 03-2012
  • 02-2012
  • 01-2012
  • 12-2011
  • 11-2011
  • 10-2011
  • 09-2011
  • 08-2011
  • 07-2011
  • 06-2011
  • 05-2011
  • 04-2011
  • 03-2011
  • 02-2011
  • 01-2011
  • 12-2010
  • 11-2010
  • 10-2010
  • 09-2010
  • 08-2010
  • 07-2010
  • 06-2010
  • 05-2010
  • 04-2010
  • 03-2010
  • 02-2010
  • 01-2010
  • 12-2009
  • 11-2009
  • 10-2009
  • 09-2009
  • 08-2009
  • 07-2009
  • 06-2009
  • 05-2009
  • 04-2009
  • 03-2009
  • 02-2009
  • 01-2009
  • 12-2008
  • 11-2008
  • 10-2008
  • 09-2008
  • 08-2008
  • 07-2008

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto


    Blog tegen de regels? Meld het ons!
    Gratis blog op http://blog.seniorennet.be - SeniorenNet Blogs, eenvoudig, gratis en snel jouw eigen blog!