Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
fashionista

05-04-2009
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Epileer zelf je wenkbrauwen

Epileer zelf je wenkbrauwen


De afbeelding “http://img46.imageshack.us/img46/7954/alessandracw6.jpg” kan niet worden weergegeven, omdat hij fouten bevat.



De eerste keer laat je het beter door de schoonheidsspecialiste doen.





Bereken de juiste vorm.

Wenkbrauwen doen meer dan we denken. Ze richten alle aandacht naar je ogen en geven je gezicht een mooie uitdrukking. Wie ze een juiste vorm geeft, maakt de blik jonger. Met deze tips leer je zelf de haartjes te trimmen zonder moeite.

Mode
De vorm van de wenkbrauwen is door de natuur bepaald. De heersende mode heeft ook zijn invloed op de vorm. Zo was het in de jaren '30 in om de wenkbrauwen tot dunne streepjes te epileren, wat het gezicht een opvallende stijl gaf. Op dit moment heeft juist een natuurlijke volle wenkbrauw de voorkeur.

Specialiste
Ben je niet zo vertrouwd met het zelf epileren? Laat het dan voor de eerste keer doen door de schoonheidsspecialiste. Zij zal meteen de juiste vorm aanmeten. Wanneer na enkele dagen de eerste overtollige haartjes buiten de geëpileerde vorm groeien, kan je deze zelf makkelijk uittrekken.


Zo ga je te werk

1. Ontsmet de huid rond je wenkbrauwen eerst grondig en desinfecteer ook het pincet. Zorg voor goed licht, bij voorkeur daglicht.

2. Hoe weet je welke haartjes er weg moeten? De perfecte vorm wordt gevonden door een potlood voor het puntje van de neus en het midden van uw oog te houden. Op dit punt is de boog het hoogst. Hoe lang de wenkbrauw moet worden, kan je meten door een potlood te plaatsen voor het puntje van de neus langs het einde van de ooghoek. Onthou wel dat een gezicht nooit symmetrisch is, dus er kan verschil zitten in de twee wenkbrauwen.

3. Alle haartjes die onder de strakke onderlijn van de wenkbrauwen groeien, kunnen met een normale pincet, zittend voor een vergrootspiegel, uitgetrokken worden. Wees heel voorzichtig met het epileren van haartjes aan de bovenkant van de wenkbrauwen, want hierdoor kan de vorm kan al heel snel drastisch veranderen.

Epileren kan ook gedaan worden met een automatische pincet. Dit is een handig instrumentje maar vergt wel enige oefening. Het uittrekken van het haartje wordt door het instrumentje gedaan. De derde mogelijkheid tot epileren is de haren verwijderen door middel van hars of een draadje. Voor beginners is dit evenwel geen geschikte mogelijkheid.

4. Borstel de wenkbrauwen met een speciaal wenkbrauwenborsteltje tijdens het epileren telkens bij, dan kun je zien wat je hebt gedaan.

5. Let op dat je niet te veel haartjes epileert. Voor je het weet, trek je er teveel uit, zeker als je niet veel ervaring hebt. Epileer je wenkbrauwen niet te vaak als je de haartjes ooit terug wilt laten groeien. De haartjes kunnen ook lichter terugkomen.

Heb je toch te veel geëpileerd? Er zijn helaas geen middeltjes waardoor je wenkbrauwen sneller gaan groeien. Een oplossing is het bijtekenen met een wenkbrauwpotlood. Overdrijf het echter niet, want dat ziet er onnatuurlijk uit.

6. Bij een lang en smal gezicht is het beter om de wenkbrauwen vooral niet te rond te maken, een zo recht mogelijke vorm is het meest geschikt. Trek nooit de buitenzijden te ver door naar beneden, dit geeft een zeer verdrietige uitdrukking aan het gezicht.

7. Als alles klaar is, strijk dan met een fijn kammetje met hierop wat haarlak- of gel schuin naar boven langs de haartjes. Ze blijven dan mooi in model.

8. Ga nooit na het epileren in de zon zitten. Mocht je een speciale gelegenheid hebben waarvoor je je wenkbrauwen wilt epileren, doe dat dan de dag van tevoren. De roodheid van de huid en gevoeligheid kan dan rustig bijtrekken.

9. Gebruik na afloop een astringerende lotion met alcohol. Dat trekt de poriën samen en ontsmet.



05-04-2009 om 14:00 geschreven door fashionista


» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Oudere vrouwen vallen minder dankzij make-up


Oudere vrouwen vallen minder dankzij make-up


http://img17.imageshack.us/img17/3600/francoisehardy.jpg


Oudere vrouwen die make-up dragen, vallen minder. Zij hebben meer evenwicht en een beter houding. Dat blijkt uit een Franse studie.

Voor het onderzoek werden 100 vrouwen tussen 65 en 85 jaar oud onderzocht. De onderzoekers wilden nagaan of make-up een invloed heeft op het zelfvertrouwen van oudere vrouwen.
Houding

Maar er werd een andere conclusie uit de studie getrokken: make-up helpt het vallen van oudere vrouwen tegengaan. De vrouwen die dagelijks make-up dragen, lopen rechter en hebben meer evenwicht dankzij hun betere houding. Zelfs een beetje lippenstift en mascara is voldoende.

Jaarlijks sterven duizenden 65-plussers door een val.



05-04-2009 om 12:01 geschreven door fashionista


» Reageer (1)
04-04-2009
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Naomi Campbell klaagt racisme in modewereld aan


Naomi Campbell klaagt racisme in modewereld aan




Het Britse topmodel Naomi Campbell is niet te spreken over de kansen die zwarte modellen krijgen in de fashionindustrie. Het is allemaal blank wat de klok slaat, beklaagt ze zich in de Duitse editie van Glamour. "Zwarte modellen zijn opnieuw een uitzondering in deze sector."

"Ik moet harder werken"
"De Amerikaanse president is misschien wel zwart, maar in de mode-industrie ben ik nog steeds een uitzondering. Ik moet veel harder werken om hetzelfde niveau als alle anderen te bereiken", zegt ze in Glamour.

"Wij hebben Barack Obama, maar de mannequins in de grote campagnes zijn altijd blondines", beklaagt Naomi Campbell zich.

"In het verleden hebben zwarte modellen een tijdje meer kansen gekregen, maar we zijn nu terug bij af. Blondines zijn opnieuw de trend. In magazines en op de catwalk zie je niets anders meer dan blonde modellen met blauwe ogen."(br.hln)



04-04-2009 om 13:59 geschreven door fashionista


» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.De nonclelant gevlochten vlecht is terug


De nonclelant gevlochten vlecht is terug


http://www.gva.be/imgpath/assets_img_gvl/2009/04/01/441457/vluchtig-gevlochten-haar_7_235x280.jpg



De vlecht is terug helemaal hip! Niet à la Pippi Langkous, maar vluchtig gevlochten. Heerlijk nonchalant!

De visgraatvlecht is een echte blijver bij celebrities. Telkens wanneer ze een bad hair day hebben vlechten ze haar in een nonchalante visgraatvlecht. Het resultaat is spectaculair en eigenlijk is de vlecht de makkelijkste van allemaal.

Om de nonchalante look te bekomen, verdeel je het haar in twee delen, en neem je telkens een plukje haar van elk deel en vlecht je ze. Hoe kleiner de lok hoe spectaculairder het resultaat. Let er echter wel op de lokjes niet te strak aan te spannen, en ook niet al te perfectionistisch te willen zijn. Het zijn net die losse stukjes haar die de vlecht een hedendaags uiterlijk geven. (br.she)



04-04-2009 om 11:24 geschreven door fashionista


» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen. Valentino gechoqueerd over revival 80s mode


Valentino gechoqueerd over revival 80s mode













Vele vrouwen kijken bij het shoppen bedenkelijk naar de mode-etalages en ze zijn niet alleen. Ook gerenommeerde mode-ontwerpers zijn hiet enthousiast over de terugkeer van de jaren '80 in de winkels en het straatbeeld. Valentino bijvoorbeeld.

Vulgaire voetbalspelers
"Ik kan niet geloven dat de jaren '80 terugkomen in de mode. Dat was het minst stijlvolle decennium ooit. Waarom zouden mensen dat willen herbeleven, die grote schouders. Vrouwen zagen er uit als voetbalspelers. Heel vulgair."






Rood
Valentino kan het gebruik van rood echter alleen maar toejuichen. De man die rood introduceerde in de wereld van high fashion en zelfs zijn eigen rood heeft (Valentino Red) vindt het heerlijk dat de catwalks overlopen met rode kledij. "Alsof mensen plots ontdekt hebben dat het een mooi kleur is. Wel, ik wist 45 jaar geleden al dat het een mooi kleur is."(br.De Morgen)



04-04-2009 om 00:05 geschreven door fashionista


» Reageer (0)
03-04-2009
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.fashionista


Crisis tovert 'fashionista' om tot 'recessionista'




Outletdorpen lijken te profiteren van de recessie. Niet alleen hun omzet stijgt fors, ook het aantal bezoekers en het bedrag dat de klant gemiddeld uitgeeft, nemen toe volgens de kranten van Concentra.

Koopjesjacht
De 'fashionista's' lijken het door de crisis over een andere boeg te gooien. Ze gaan op koopjesjacht en verleggen hun actieterrein onder meer naar de outletdorpen, waar merkkleding tegen kortingen tot 60 of 70 procent in de rekken hangt. De geldbewuste modeliefhebber heeft zelfs al een naam: 'recessionista'. Hun aantal groeit gestaag, zo blijkt uit de omzetcijfers van de outlet centers Maasmechelen Village en Designer Outlet Roermond.

Meer omzet
Bij Maasmechelen Village steeg de omzet het eerste kwartaal met 17 procent. Het aantal bezoekers ging in die periode met 10 procent omhoog. De koopjesjagers tastten ook dieper in hun portemonnee, ze gaven gemiddeld 6 procent meer uit. Anticyclisch Designer Outlet Roermond, net over de grens in Nederland, zag de omzet in januari toenemen met 33 procent in vergelijking met de eerste maand van 2008. Ook het bezoekersaantal ging in die periode met 22 procent de hoogte in. Gemiddeld gaven de klanten ook 10 procent meer uit.(br.hln)



03-04-2009 om 13:43 geschreven door fashionista


» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen. Stock sale Dries van Noten in Antwerpen

Stock sale Dries van Noten in Antwerpen


http://img3.imageshack.us/img3/4796/driesvannoten.jpg


Dries van Noten geeft ieder jaar een stock sale met stoffen en kleding voor zowel mannen en vrouwen in Antwerpen.


Wil je er bij zijn?

Stock sale data
Van 22 april tot 24 april van 13:00 tot 18:00 en zaterdag 25 april en zondag 26 april van 10:00 tot 17:00.

Adres
Godefriduskaai 36
2000 Antwerpen


03-04-2009 om 08:56 geschreven door fashionista


» Reageer (0)
02-04-2009
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Trend: hoe mannelijker, hoe beter


Trend: hoe mannelijker, hoe beter



Links: Boyfriend blazer van asos.com, Rechts: boyfriend jeans van asos.com.



Dsquared
Dsquared







http://img7.imageshack.us/img7/6715/paulsmith.jpg
Paul Smith


Op de cover van de Franse Vogue leek deze maand een jongen te prijken: een vrouw in blazer en gebleekte baggy jeans. Wat begon met de boyfriend jeans is nu duidelijk een hele trend geworden: vrouwen mogen zich nu zo nonchalant als mannen kleden.

Basics
De trend startte met de boyfriend jeans. De losse jeansbroek die uit de kleerkast van manlief leek gestolen te zijn. Vervolgens kwam er de gilet, een mannelijke wollen cardigan. Om trendy te zijn moet deze een beetje te groot zijn om de vrouwelijke vormen te benadrukken. De oversized blazer maakt deze 'boyish' outfit helemaal af. Maar ook de hemden worden steeds mannelijker, oversized exemplaren met stoer patroon zijn trendy deze zomer: denk aan ruitjes, streepjes of denim.

Coco
Toch is deze trend niet helemaal nieuw. 100 jaar geleden trok Coco Chanel al de kledij van haar vriendje aan. Zo deed ze de hoofden van de high society draaien, dames moesten toen pronken met Charlestonjurken.

Type vrouwen
'Boyfriend dressing' is een trend voor de coole meisjes, kijk naar Marlene Dietrich of Katherine Hepburn voor inspiratie. Zij stonden er geweldig mee, zonder dat ze er enige moeite voor moesten doen. Ben jij eerder iemand à la Marilyn Monroe of Brigitte Bardot, blijf dan zo ver mogelijk weg van deze mannelijke stukken. Ook nu zien we duidelijk celebs die geweldig staan met deze look, denk maar aan Kate Moss, Victoria Beckham, Katie Holmes of Agyness Deyn. Types als Scarlett Johannsson en Dita Von Teese zouden enkel een gek figuur slaan met zo'n baggy broek.

We geven enkele tips om deze look met stijl te dragen:
- Meng mannelijke en met zachte elementen, ga er dus nooit over. Draag een mannelijke blazer met een romantisch bloesje. Durf ook te spelen met contrast: combineer een sexy décolleté met een boyfriend jeans.

- Maak het wat pittiger, rol je broekspijpen op om je vrouwelijke schoenen te tonen. En draag brede armbanden en zet ze extra in de kijker door mouwen op te rollen.

- Draag stiletto's, je gaat er meteen wat vrouwelijker door wandelen.
- Hou je look natuurlijk, wees dus voorzichtig met make-up en de styling van je haar. (br.nina)



02-04-2009 om 14:14 geschreven door fashionista


» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Het it-kapsel van deze zomer


Het it-kapsel van deze zomer




Cameron Diaz stapte vorige week de kapper binnen met een foto van Kate Moss en vroeg om net hetezelfde kapsel. Als celebs elkaar beginnen te imiteren, dan weet je dat er een nieuw it-kapsel is geboren. Leer hoe jij deze look kunt aanpassen aan jou stijl.

Weinig onderhoud
Kate Moss verscheen op verschillende feestjes met een lange, volumineuze bob, in laagjes geknipt met een scheiding in het midden. Aangezien andere celebs jaloers zijn op haar blonde lokken en dezelfde look aanmeten, heeft dit veel kans om hét kapsel van deze zomer te worden. Een voordeel van deze stijl is dat het heel makkelijk te dragen is en dat veel vrouwen past. Dankzij de warrige look vraagt het kapsel weinig onderhoud en past het perfect bij vrouwen met een druk leven.

Verjongend effect
Celebrity kapper Daniel Galvin: "Ik ben dol op de look van Kate Moss, het lijkt alsof ze net een zware nacht beleefde en toch ziet ze er schitterend uit. Het kapsel past perfect bij haar stijl. Maar ik raad niet elke vrouw aan voor dezelfde platinablonde kleur te gaan. De meeste vrouwen staan beter met een donkere kleur en enkele lichte highlights. Het voordeel hiervan is dat als de kleuring begint uit te groeien dit enkel goed is voor je look, dan heb je nog meer de nonchalante stijl. En als laatste heeft het kapsel door de losse lokken en het volume een verjongend effect. Veel hoef je er niet voor te doen. Was je haar en laat het door de lucht drogen. Als het bijna droog is, breng je wat stylingproducten aan voor extra volume en föhn je het even. Je kan zo de deur uit en dankzij de luchtige look heb je een instant zomers gevoel.



02-04-2009 om 11:46 geschreven door fashionista


» Reageer (0)
01-04-2009
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Jason Wu stort zich op schoenenmarkt


Jason Wu stort zich op schoenenmarkt


http://www.gva.be/imgpath/assets_img_gvl/2009/04/01/440703/jason-wu-stort-zich-op-schoenenmarkt_7_235x280.jpg


Jason Wu, de ontwerper van het inauguratiekleed van Michelle Obama, ziet zijn modecarrière als een pijl omhoogschieten. Speciaal daarom pakt hij volgend seizoen uit met een eigen schoenencollectie.

Jason Wu was voor de inauguratie een relatief onbekende in de modewereld, maar daar bracht Michelle Obama verandering in. Voor de inauguratie droeg de first lady een oogverblindende jurk van Wu en plaatste hem daarmee meteen aan de top van de modewereld.

Wu kreeg de afgelopen maanden al meermaals een voorstel om een eigen biografie te publiceren en mee te spelen in een reality soap. De ontwerper bedankte echter voor deze uitdagingen en stortte zich volop op een nieuwe passie: het ontwerpen van schoenen.

Het is voorlopig nog onbekend met welke schoenenproducent Wu in zee is gegaan. Wat wel vaststaat is dat de collectie vanaf volgend seizoen in de winkelrekken zal liggen.



01-04-2009 om 18:41 geschreven door fashionista


» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Pamela Anderson maakt groene mode


Pamela Anderson maakt groene mode


Pamela op de catwalk voor Vivienne Westwood.
Pamela op de catwalk voor Vivienne Westwood.


Het lijkt alsof elke zichzelf respecterende celeb een stapje in de modewereld moet wagen, nu ook Pamela Anderson bekend maakte dat ze een ecologische verantwoorde collectie zal lanceren in samenwerking met designer Richie Rich.

Groene strandmode
Pamela Anderson en Richie Rich werkensamen aan een collectie groene schoenen zonder leder en een casual modelijn, waaronder trendy shirtjes, rokjes en natuurlijk de Baywatchster haar dada, strandmode. Deze zomer zal de collectie, die de naam 'Muse' kreeg, in de winkels liggen, meldt styletoday.nl.

Het is al langer bekend dat de rondborstige ster actief voor de dierenrechten vecht bij PeTA. Zo poseerde ze eerder naakt in een etalage voor de organisatie. (br.nina)



01-04-2009 om 13:41 geschreven door fashionista


» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Laat je inspireren door Afrika


Laat je inspireren door Afrika



Harpers Bazaar







 

 

Afrikaanse maskers, drukke dierenprints en kleurrijke stoffen, deze lente doet de mode je aan primitieve stammen denken. Kijk maar naar de it-schoenen van dit seizoen van Louis Vuitton, een Afrikaans masker maakt het geheel af.

Durvers
Niet alleen Marc Jacobs, de ontwerper van Louis Vuitton, liet zich inspireren door Afrika, ook bij Lanvin en op andere catwalks zagen we dit terugkomen. De trend van kledij van primitieve stammen doet denken betekent concreet: leggings met jungleprints, schoenen versierd met gekleurde veertjes, jumpsuits in felle kleuren, jurkjes die van gras lijken gemaakt te zijn en opvallende patronen. Dit is duidelijk voor de fashionista met lef.




   Schoenen met Afrikaans masker van Louis Vuitton.
Schoenen met Afrikaans masker van Louis Vuitton.

 

Subtieler
Wil je het wat subtieler, leuk dan je outfit op met gigantische houten oorbellen, een slangenleren handtas, opvallende kettingen, een schitterende oversized armband of of sandalen met een junglelook.(br.nina)



01-04-2009 om 01:14 geschreven door fashionista


» Reageer (0)
31-03-2009
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Modewereld niet klaar voor kleine modellen


Modewereld niet klaar voor kleine modellen





Presentatrice van America's Next Topmodel Tyra Banks wilde voor het nieuwe seizoen van de serie enkel 'kleinere' modellen selecteren. Maar haar plannen zullen geen werkelijkheid worden omdat de modewereld vurig reageerde en hier niet klaar voor blijkt te zijn.
 


 



Kate Moss uitzondering

Agent Ellis, die al talloze topmodellen ontdekte, vindt het een belachelijk idee, meldt styletoday.nl. "Meestal vind ik mijn modellen gewoon op straat, dan heb ik geen speciale eisen, ik pin mij niet vast op één specifiek type. Maar wat de lengte betreft, ligt dat toch nog anders. Naar iemand die kleiner is dan 1,70 meter, kijk ik zelfs niet. Dat is een absoluut minimum. Kate Moss is één van de enkelingen die het zo ver geschopt heeft met een klein postuur. Maar zij is een uitzondering omdat ze voor de rest echt alles mee heeft." (br.hln)


31-03-2009 om 14:02 geschreven door fashionista


» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Welke bob past bij jou?


Welke bob past bij jou?



http://img3.imageshack.us/img3/5013/keiraknightley.jpg
Keira Knightley staat beeldig met een lange bob.



Jessica Alba
Jessica Alba



Jeniffer Lopez speelt het op veilig met een schuine bob.
Jeniffer Lopez speelt het op veilig met een schuine bob.


De bob is de nieuwste haartrend, verschillende celebs als Keira Knightley en Jessica Alba zetten de toon. Gelukkig kun je dit kapsel aanpassen aan de vorm van je gezicht, zodat ook jij ermee straalt. Een ander voordeel is dat een bob heel wat minpuntjes, als een groot voorhoofd, lang gezicht en huidproblemen, verdoezelt.

Rechte bob
Wil je zonder veel moeite een trendy kapsel? Dan moet je jezelf een bob aanmeten. Hierbij is het wel belangrijk dat je voor een exemplaar kiest dat goed bij je gezicht past. Vrouwen met een hartvormig of rond gezicht, kiezen best voor een korte bob. Let wel dat je deze regelmatig bijwerkt, zo blijft je look up-to-date. Een dikke en lange bob geeft je zo een retrolook uit de jaren '70. Vooral vrouwen die goed met lange lokken staan, is dit een goede optie. Dit kapsel is ook heel veelzijdig aangezien je je bob naar achteren kan vastzetten met schuivertjes.

Schuine bob
Als een rechte bob niet bij je gezicht past, kies dan voor eentje die licht opzij gaat, net als J-Lo. Dit kapsel werkt bij bijna elke haarstijl en -lengte, maar gaat wel het beste bij steile lokken. Toch niet helemaal zeker welke bob jouw ding is, dan kun je hier verschillende virtuele kapsels op jouw gezicht uitproberen. (br.nina)




31-03-2009 om 10:32 geschreven door fashionista


» Reageer (0)
30-03-2009
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Hoe krijg je natuurlijke look met make-up?



Hoe krijg je natuurlijke look met make-up?









De nude-look is niet nieuw in beautyland, maar ook dit seizoen blijft hij trendy. De truc zit hem er in nauwelijks te laten opvallen dat je make-up draagt. Dat is vaak moeilijker gezegd dan gedaan, daarom geven we jullie enkele tips.

Matte look
De modellen bij Prada en Elie Saab gingen allemaal voor de natuurlijke look, met een minimum aan oogmake-up en lipstick. De huid heeft bij deze trend een matte look, kies voor een olievrije dagcrème. Dan beperk je je kans op glans. Helpt dit niet, kun je een olieabsorberende primer onder je foundation dragen. Kies voor een luchtige foundation die je met een borstel aanbrengt. Tinten die erg op je huidskleur lijken als beige of lichtbruin, werken het best bij deze natuurlijke look. Deze kleuren verdoezelen ook goed gezwollen oogleden. Lipstick met een gouden schijn maken het geheel helemaal af. (br.nina)




30-03-2009 om 14:41 geschreven door fashionista


» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen. Parfum-award voor Marc Jacobs


Parfum-award voor Marc Jacobs



http://triton.imageshack.us/Himg14/scaled.php?server=14&filename=marcjacobs.jpg&xsize=640&ysize=480



Bij de uitreiking van de Fifi Awards  op 27 mei in New York, mag Marc Jacobs de Hall of Fame Award  van de Fragrance Foundation in ontvangst nemen. Dat meldt modemagazine Woman's Wear Daily. De prijs wordt elk jaar toegekend aan iemand die een "uitzonderlijk vindingrijke, creatieve en toegewijde bijdrage heeft geleverd aan de parfumindustrie".

De Amerikaanse ontwerper lanceerde zijn eerste parfum in 2001 en nadien volgden een aantal succesnummers. Zijn Daisy Marc Jacobs werd vorig jaar door dezelfde instelling nog gelauwerd als "parfum van het jaar".



30-03-2009 om 12:25 geschreven door fashionista


» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Maak zelf kleding met een sjaal


Maak zelf kleding met een sjaal










Sjaal als topje of bikini.



Een sjaaltje knopen als Grace Kelly.



Sjaaltjes, groot en klein, kunnen altijd handig zijn. Want wie denkt dat een sjaal enkel om de nek hoort om minder koud te hebben, komt bedrogen uit. Fashionista's weten al langer de waarde van de sjaal als accessoire in te schatten, en de juiste kleur en stof zijn dan ook van cruciaal belang voor je imago. Maar kende je deze manieren om de sjaal te dragen al?

Met een rechthoekige sjaal:

1) Sjaal als haarband

Versie 1 of de meisjesversie: neem een dunne sjaal, of plooi deze tot hij redelijk dun is. Leg om je hoofd en knoop onder je haar. De losse restje laat je gewoon onder je haar bungelen. Very girlie, very hip.

Versie 2 of de hippieversie: zelfde principe, alleen knoop je de sjaal boven je haar in plaats van onder. Hippieversie b: rol de sjaal op tot een worstje en bindt dan over je haar (los of in een losse knot).

2) Sjaal en riem in één
Je kan een sjaal ook als riem gebruiken. Zeker bij een wijde jeansbroek is dit nonchalante accessoire een aanrader. Je kan een felgekleurde sjaal kiezen, of een met een drukke print. Frons samen en draag als riem, met een strikje vooraan of achteraan. Enige vereiste: kies een sjaal die lang genoeg is.

In een andere versie kan je een (brede) sjaal ook als 'tailleriem' gebruiken. Past op een effen, eenvoudige jurk (met lange of korte mouwen) en leukt zowel de jurk op, als je silhouet.

3) Ietsiepietsie yellow dot... sjaaltje
Bind de sjaal om je borsten, met de uiteindes in een (stevige) knoop tussen je borsten of (als je niet wil neerliggen of leunen) op je rug. Handig in noodgevallen, of als fashion statement.

4) Zakelijke das
Een halflange sjaal en een dasring, gecombineerd met een net topje en vlotte kokerrok: elegant, zakelijk en origineel. Met een korte sjaal kan je ook gewoon een knoopje leggen in je hals, voor een vlotter, jonger effect.

5) Topje nodig?
Een brede, lange sjaal kan ook dienen als topje. Leg de sjaal in je nek, kruis voor je hals en bindt de slierten voor je borsten en knoop achter je rug vast. Voor durvers, en wie geen beha nodig heeft.

6) Een pareo
Met een vrij brede sjaal kan je ook een pareo of strandrok maken. Wikkel rond je middel en knoop opzij: klaar.

Met vierkante sjaal (of doek)
Ook met vierkante sjaaltjes (of behoorlijk grote doeken) kan je heel wat kleren in een handomdraai 'toveren'.

1) Mama's got a brand new bag
Leg je spullen in een sjaal en knoop diagonale uiteinden samen. Doe dan hetzelfde met de andere uiteinden, die je knoopt boven de eerste knoop. En klaar is kees.

2) Nog topjes
Met een (grote) vierkante sjaal kan je deftigere (lees: meer bedekte) topjes fabriceren.

Versie 1: vouw de doek in een driehoek en maak een knoop in de losse punt. Vouw terug open, wikkel rond je lichaam en maak de losse eindjes vast in je nek.

Versie 2: neem een grote sjaal (90 op 90 centimeter), en vouw er een hoek in over driekwart van de sjaal, die je toga zal vormen. Drapeer het over een schouder, en maak twee eindjes vast aan je schouderbald. De andere twee eindjes knoop je samen rond je middel.

3) I'd like to be like Grace Kelly
Vouw een halflange doek in een driehoek en plaats op je hoofd met de punt naar beneden. Kruis de losse eindjes onder je kin en knoop je vast boven je sjaal.

De modernere versie, zoals vaak gezien bij jonge moslima's: je kruist de losse eindjes en gooit ze nonchalant over de schouder.

4) Net een boerin
Een kleine, vierkante doek heb je hiervoor nodig. Vouw in een driehoek, plaats op je hoofd en knoop vast onder je haar.

5) Wanhopige huisvrouw
Deze ietwat ouderwetse manier van een sjaal dragen kom je vaak tegen in de generatie van onze grootouders. Het principe is hetzelfde als bovenstaand, alleen knoop je de losse eindjes vast onder je kin.

6) Wij zijn piraten
Ook een bekende manier om een sjaal te dragen: zoals de piraten. Vouw de doek in een driehoek, leg strak om je hoofd en maak een dubbele knoop in de uiteindes. De overblijvnde slierten draag je aan één kant over je schouder. Kan gecombineerd worden met los haar of om alle haar te verstoppen. (br.Nina)


30-03-2009 om 01:36 geschreven door fashionista


» Reageer (0)
29-03-2009
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Jackie Kennedy's zonnebril is weer hip


Jackie Kennedy's zonnebril is weer hip


http://triton.imageshack.us/Himg18/scaled.php?server=18&filename=jackiekennedy.jpg&xsize=640&ysize=480



De memorabele, grote zonnebril van Jackie Kennedy wordt weer op de markt gebracht door het merk Nina Ricci Eyewear.

Nina Ricci Eyewear zorgt voor een herlancering van de memorabele zonnebril die Kennedy in de jaren '70 droeg. Het vierkante model was voor de eerste keer te zien op de cover van Paris Match in 1978.

De nieuwe bril zal verkrijgbaar zijn in zwart, beige, grijs, oranje, chocolade, groen, en roze. Voor een bril betaal je zo'n 220 euro neer. (br.she)


29-03-2009 om 14:45 geschreven door fashionista


» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Ultieme luxe: massage met diamanten


Ultieme luxe: massage met diamanten


 


De nieuwste rage in Hollywood: je laten masseren met diamanten. De blinkende edelsteentjes worden er vermalen tot kleine deeltjes om ze nadien uit te smeren op het lichaam.

Slechte stralingen
Voor de massage worden steentjes van minstens 1,5 karaat gebruikt. Na ze te verpulveren, worden ze op de huid gemasseerd. Daar zorgen ze voor een grondige scrubbeurt. Ook beschermen ze tegen de slechte stralingen van laptops, gsm's en andere technologische apparaten. Nadat de diamanten op het lichaam hebben ingewerkt, worden ze met een magneet verwijderd.





Maskers

De massage is nieuw, maar maskers op basis van goud, parels, diamant, kaviaar en champagne veroveren al langer de consument en zijn portemonnee.Gezichtsmaskers met gemalen diamant reinigen intens. Populair bij verouderde velletjes, worden afvalstoffen snel afgevoerd. Terwijl de huid, volgens de cosmetica-industrie, een frisse en jonge uitstraling krijgt. (br.nina)




29-03-2009 om 00:36 geschreven door fashionista


» Reageer (0)
28-03-2009
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Gwyneth Paltrow lanceert eigen kledinglijn


Gwyneth Paltrow lanceert eigen kledinglijn


http://i617.photobucket.com/albums/tt259/fashion_news/Gwyneth-Paltrow-1.jpg?t=1238162610



Gwyneth Paltrow gaat een eigen kledinglijn ontwerpen. De actrice doet dit voor het Franse modelabel ZOEtee's. Dat meldt de Britse editie van het modetijdschrift Elle.

Seventies als inspiratie
Oscarwinnares Paltrow komt met een op de jaren zeventig geïnspireerde herfst- en wintercollectie. De opbrengst van de kledinglijn, die 'ZOEtee's loves Gwyneth' heet, wordt gedoneerd aan de Britse stichting Kids Company, die zich inzet voor hulpbehoevende kinderen in Londen. (br.De Morgen)


28-03-2009 om 12:57 geschreven door fashionista


» Reageer (0)


Foto

Foto

Gastenboek

Druk oponderstaande knop om een berichtje achter te laten in mijn gastenboek


Foto

Foto

E-mail mij

Druk oponderstaande knop om mij te e-mailen.


Foto

Foto

Foto

Archief per maand
  • 06-2019
  • 03-2019
  • 02-2019
  • 08-2018
  • 06-2018
  • 04-2018
  • 03-2018
  • 02-2018
  • 01-2018
  • 12-2017
  • 11-2017
  • 10-2017
  • 09-2017
  • 08-2017
  • 07-2017
  • 03-2017
  • 02-2017
  • 01-2017
  • 12-2016
  • 11-2016
  • 10-2016
  • 09-2016
  • 08-2016
  • 07-2016
  • 06-2016
  • 05-2016
  • 04-2016
  • 03-2016
  • 02-2016
  • 01-2016
  • 12-2015
  • 11-2015
  • 10-2015
  • 09-2015
  • 08-2015
  • 07-2015
  • 06-2015
  • 05-2015
  • 04-2015
  • 03-2015
  • 02-2015
  • 01-2015
  • 12-2014
  • 11-2014
  • 10-2014
  • 09-2014
  • 08-2014
  • 07-2014
  • 06-2014
  • 05-2014
  • 04-2014
  • 03-2014
  • 02-2014
  • 01-2014
  • 12-2013
  • 11-2013
  • 10-2013
  • 09-2013
  • 08-2013
  • 07-2013
  • 06-2013
  • 05-2013
  • 04-2013
  • 03-2013
  • 02-2013
  • 01-2013
  • 12-2012
  • 11-2012
  • 10-2012
  • 09-2012
  • 08-2012
  • 07-2012
  • 06-2012
  • 05-2012
  • 04-2012
  • 03-2012
  • 02-2012
  • 01-2012
  • 12-2011
  • 11-2011
  • 10-2011
  • 09-2011
  • 08-2011
  • 07-2011
  • 06-2011
  • 05-2011
  • 04-2011
  • 03-2011
  • 02-2011
  • 01-2011
  • 12-2010
  • 11-2010
  • 10-2010
  • 09-2010
  • 08-2010
  • 07-2010
  • 06-2010
  • 05-2010
  • 04-2010
  • 03-2010
  • 02-2010
  • 01-2010
  • 12-2009
  • 11-2009
  • 10-2009
  • 09-2009
  • 08-2009
  • 07-2009
  • 06-2009
  • 05-2009
  • 04-2009
  • 03-2009
  • 02-2009
  • 01-2009
  • 12-2008
  • 11-2008
  • 10-2008
  • 09-2008
  • 08-2008
  • 07-2008

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto


    Blog tegen de regels? Meld het ons!
    Gratis blog op http://blog.seniorennet.be - SeniorenNet Blogs, eenvoudig, gratis en snel jouw eigen blog!