Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
fashionista

13-09-2010
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Victoria's jurken: enkel voor zichzelf of ook voor anderen?

Victoria's jurken: enkel voor zichzelf of ook voor anderen?




Het eerste dat opviel aan de nieuwe lentecollectie van Victoria Beckham, voorgesteld op New York Fashion Week, is dat er volume in zit en dat er ruimte is voor rondingen. De ontwerpster zegt ook zelf dat haar jurken zijn afgestemd op de rondingen van een vrouw, maar niet iedereen is het daar mee eens.







"Ze moeten een vrouw helpen er op haar best uit te zien en zich ook zo te voelen. De silhouetten zijn zo bepaald dat ze het sensuele volume van de vrouw de vrijheid geven om te bewegen", legt Victoria Beckham zelf uit.

De show zelf werd door de meeste critici heel goed onthaald, net als de vorige vier collecties trouwens. Alleen Liz Jones, columniste bij de Daily Mail, denkt er anders over.







"Victoria blijft, ondanks wat ze zegt, dingen ontwerpen die haar zelf goed staan. De size zero-modellen bande ze, maar de nog altijd magere modellen die in de plaats kwamen, vulden de buste niet. De lange avondjurken waren niet netjes: zulke eenvoud heeft een meesterontwerper nodig, zoals Oscar de la Renta", klonk het daar.


Ook de strakke, oudroze jurken konden niet op goedkeuring rekenen. "Een jurk die elk foutje laat zien, een jurk die niets vergeeft zoals de jurken van Azzedine Alaia dat wél kunnen. Hij begrijpt dat de vrouwen die zijn kleren kopen niet perfect zijn, terwijl Victoria vindt dat ze maar meer moeten gaan sporten."






Een niet helemaal eerlijke kritiek, lijkt ons. Haar vorige collecties werden gretig opgepikt door celebrities, hele slanke, zoals Blake Lively en Eva Longoria, en mét rondingen, zoals Jessica Simpson. De cuts bleken ook minder smalle vrouwen te flatteren.

De nieuwe collectie bevat losse, gedrapeerde jurken en eenvoudige, 50s jurken die door de speciale stiksels extra vorm creëren. Of ze ook rondere vrouwen goed staan, is afwachten, maar het lijkt alvast alsof de zelf graatmagere Beckham wél aan andere vrouwen heeft gedacht.



http://static3.hln.be/static/FOTO/pe/18/2/7/media_xl_3870052.jpg?20100913175408



Dat alle ontwerpen haar zelf ook flatteren, kan je haar moeilijk kwalijk nemen. Waarom zou je namelijk iets maken, dat je zelf nooit zou willen dragen?



13-09-2010 om 23:00 geschreven door fashionista


» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Lady Gaga lanceert dan toch eigen parfum

Lady Gaga lanceert dan toch eigen parfum


http://img59.imageshack.us/img59/6368/ladygaga2f.jpg



Het was een welles-nietes spelletje, maar uiteindelijk blijkt Lady Gaga dan toch in zee te gaan met het beautybedrijf Coty Inc. voor een eigen parfumlijn.

"Lady Gaga, een van de felst besproken sterren van dit moment, heeft een contract ondertekend met Coty Inc. Hierdoor kunnen we na alle speculaties eindelijk bevestigen dat Lady Gaga samen met Coty Inc. de komende jaren verschillende parfums zal uitbrengen. Het eerste parfum zal in 2012 gelanceerd worden", laat de directeur van Coty Inc. weten. (br.she)



13-09-2010 om 14:41 geschreven door fashionista


» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Dierenprints zijn weer trendy

Dierenprints zijn weer trendy


Mulberry


Lange tijd had de luipaardprint flink aan populariteit ingeboet. Het was helemaal niet modieus en werd zelfs afgedaan als ordinair. Maar nu lijkt de trend weer helemaal gekeerd. Op de catwalk zagen we vele modellen gehuld in dierenprints tijdens de shows van de herst/wintercollectie.


Van jassen tot accessoires: de opvallende prints zijn alomtegenwoordig. Dit keer is het niet enkel designer Roberto Cavalli die teruggrijpt naar de luipaardprint, ook andere labels maken er veelvuldig gebruik van zoals Alexander Wang, Giambattista Valli en Mulberry.


Zo'n typische dierenprint komt het best tot zijn recht op accessoires zoals hoeden, sjaals en handtassen. Wil je je toch helemaal in de opvallende print hullen, hou de rest van je outfit dan zeker subtiel en gebruik niet (te) veel accessoires.


13-09-2010 om 14:35 geschreven door fashionista


» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.De wintertrends voor heren

De wintertrends voor heren


http://img3.imageshack.us/img3/2294/herenmode.jpg


Ontwerpers houden het sober deze winter. Veel breiwerk, militaire invloeden, sportieve chic én een revival van Sherlock Holmes.


1. Wool is cool

Toegegeven, gebreide truien zijn een klassieker, maar dit seizoen ging bijna elke ontwerper creatief aan de slag met wol. Grof gebreid of fijn geweven, met motief of effen, kleurrijk of grijs, oversized: het kan allemaal. Vooral laagjes deden het goed op de catwalk: truien piepten onder cardigans en mochten de modellen het toch koud hebben, dan waren er nog altijd de extralange sjaals, snoods (sjaals die je ook als muts kunt dragen) en wollen wanten. Haalde Bridget Jones haar neus nog op voor de rendiertrui van Mark Darcy, nostalgische motiefjes zijn het deze winter helemaal.

2. Soldaatje spelen

Als we Christopher Bailey mogen geloven, schuilt er in elke man een soldaat. De Britse ontwerper speelde met het militaire thema bij Burberry, bekend om zijn trenchcoat (in oorsprong een regenjas voor soldaten). Bailey stuurde zijn modellen in militaire jassen en vestjes de catwalk op, plaatste schouderstukken op marineblauwe truien en varieerde ook op de vliegeniersjas. Het kleurenpalet: kaki en al zijn varianten, maar ook donkerblauw en grijs. Combineer een militaire jas met een donkere broek met rechte pijpen en een trui in hetzelfde kleurenpalet. De camouflageprint laat je achterwege, je bent geen échte soldaat.


3. Sherlock chic

Sherlock Holmes is helemaal terug. Vorig jaar zetten Robert Downey Jr. en Jude Law een flitsende Holmes en Watson neer in de film van Guy Ritchie, de BBC kwam onlangs met een nieuwe serie en deze winter lijkt de Victoriaanse detective ook een paar ontwerpers te hebben geïnspireerd. John Galliano speelde de Holmeskaart zelfs volledig uit, inclusief pijp en detectivehoedje. Die Victoriaanse stijl kwam ook terug in deftige pakken met bolhoed en wandelstok, geruite jassen in tweed, zijden smokingvestjes en ruime capes. Ruitjes zijn natuurlijk elementary, my dear Watson.


4. Sportchic

Het stijlduel in de modewereld -- sportief versus chic -- loopt deze winter uit op een gelijkspel. Combineer je favoriete joggingbroek gewoon met een geklede vest en smokinghemd of draag een hoodie (sweater met kap) onder je kostuum. Het meest extreme voorbeeld op de catwalk was de combinatie van felgekleurde skibroeken met klassieke jassen en kostuumvesten bij D&G. Géén aanrader in het dagelijkse leven, hoeveel sneeuw er ook op straat ligt.  (br.Het Nieuwsblad)



13-09-2010 om 10:50 geschreven door fashionista


» Reageer (1)
10-09-2010
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Karl Lagerfeld schrapt klassieke modeshow en kiest voor internet

Karl Lagerfeld schrapt klassieke modeshow en kiest voor internet



Mode-ontwerper Karl Lagerfeld houdt de catwalkcollectie voor bekeken. De man heeft het voortaan op internet begrepen. Zijn collectie is enkel nog te zien en te koop via het web.


Steeds meer ontwerpers hebben de weg naar het internet gevonden. Eerder verkaste Ralph Lauren zijn show naar de computer. Ook andere grootheden als Cavalli, Viktor&Rolf en Yves Saint Laurent gebruiken de moderne middelen. Zo konden alle geïnteresseerden eerder dit jaar alle shows van de Paris Fashion Week live bekijken via internet. Enkel een muisklik volstond. 


Karl Lagerfeld kiest echter voor drastische middelen en annuleert de catwalkshow en bijpassende collectie volledig. Naar eigen zeggen wilde hij al zo lang betaalbare kleding voor iedereen maken. Die collectie zou via het web verkrijgbaar zijn en is voornamelijk bedoeld voor vrouwen, al zitten er ook enkele herenstukken tussen.


Nu de modekoning naar internet verhuist, betekent dit meteen het einde van de traditionele catwalk? Volgens onze moderedactrice Ilse Bal is hiermee nog geen trend geboren. "De virtuele catwalk zal vooral aanvullend werken op de klassieke show", stelt ze, "modehuizen zijn nu eenmaal digitale voortrekkers. Het internet is de perfecte manier om een merk op te bouwen, om een 'rumour' te creëren".



10-09-2010 om 12:34 geschreven door fashionista


» Reageer (0)
09-09-2010
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Heidi Klum lanceert collectie 'actieve kledij'


Heidi Klum lanceert collectie 'actieve kledij'



Topmodel Heidi Klum brengt een eigen 'actieve' lijn op de markt in samenwerking met sportmerk New Balance. De collectie zal bestaan uit tunieken, geweven topjes, leggings en buitenkledij.






Klum vond inspiratie in haar eigen drukke leven. "Ik weet wat het is om constant onderweg te zijn: ik heb ook vier kinderen die ik ga afzetten aan school, bij vriendjes, op de sportclub of aan de muziekschool. Het blijft maar komen. Hoeveel ik ook hou van avondjurken, comfortabele, modieuze kledij is gewoon zoveel handiger. Dat wou ik ook verwerken  in mijn collectie."

De collectie is vanaf 7 oktober beschikbaar, al is niet helemaal duidelijk in welke winkels.



09-09-2010 om 12:43 geschreven door fashionista


» Reageer (0)
08-09-2010
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.De hipste herfsttrends voorgesteld op grootse openluchtshow

De hipste herfsttrends voorgesteld op grootse openluchtshow



Fashion's Big Night Out is officieel maar vrijdag 10 september, maar op dinsdagavond kregen duizenden sterren én gewone mensen al de kans om de hipste herfsttrends te spotten in een grootse openluchtmodeshow op het plein van het Lincoln Center.


15 minuten duurde het maar om de 150 modellen in kledij van verschillende designers voor te stellen aan het 1.500-koppige publiek. Gisèle Bündchen mocht beginnen, Naomi Campbell sloot af.

Zeer atypisch werden de ontwerpers door elkaar, in alfabetische volgorde getoond. Iedereen, van Ann Taylor over Michael Kors, Tommy Hilifger, Carolina Herrera naar Zac Posen en Yves Saint Laurent, kwam aan bod.



http://static3.hln.be/static/FOTO/pe/5/14/14/media_l_3863009.jpg?20100908141052



Maar het belangrijkste zijn natuurlijk dé herfsttrends die geshowd werden. We zetten de belangrijkste trends op een rijtje:

-    De jaren '50

Een trend die blijft terugkomen zijn de jaren '50. Inclusief grootse kapsels, brave rokken in degelijke stoffen als wol en tweed en met een ruitjespatroon, het kenmerkende dunne riempje en schoenen met een hakje.

-    'Go global'

De Go Global-stijl wordt gekenmerkt door veel bont. De echt winterse kledij is atypisch voor ontwerpers, waarbij  de meesten herfst- en winter opvallend mild inschatten.



http://static0.hln.be/static/FOTO/pe/0/9/9/media_l_3863004.jpg?20100908140407


-    Jazz Age

Sommige avondjurken waren schatplichtig aan de 'jazz age', de redelijk rechte jurken met frutsels en gecombineerd met parelkettingen en een hoofdband. Ook deze stijl refereert aan een belangrijke periode uit het verleden, net zoals de jaren '50.

-    Militaire vestjes

Vestjes met een militaire look 'n feel, 'de sgt pepper-look' noemt de Britse pers dat, blijven ook opduiken. Een trend die in het verleden nooit echt doorbrak bij het grote publiek.

Pharell Williams (ex- N.E.R.D.) sloot de snelle modeshow af en dat moest het snelle vertrek van de modellen in dubbeldekbussen snel doen vergeten.

De modeshow werd ook druk bijgewoond door verschillende celebs zoals Anna Wintour, Gossip Girl-actrices Blake Lively en Leighton Meester, model Bar Rafaeli, tennisster Serena Williams, actrices Julianne Moore en Ashley Tisdale en Olivia Palermo.



http://static1.hln.be/static/FOTO/pe/7/16/1/media_l_3863011.jpg?20100908141003






08-09-2010 om 23:40 geschreven door fashionista


» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Spectaculair: de eerste verticale catwalk

Spectaculair: de eerste verticale catwalk


Foto's: Metro.uk


Modellen hebben geen makkelijke job, dat blijkt nog maar uit eens uit deze beelden. De eerste Britse modellen stunten op spectaculaire manier in Oxford Street: de eerste verticale catwalk is geboren.






In hartje Londen kreeg Haute Couture begin deze week een zeer letterlijke betekenis. In de mooiste outfits én met hoge hakken bengelden modellen van op duizelingwekkende hoogte naar beneden.

De durfals luidden hiermee het begin in van de High Street Fashion Week. Zelfs voor model en stuntactrice Amanda Green was de opdracht een niet alledaags gegeven. "Het vooruitzicht om op hoge hakken van een gebouw met vijf verdiepingen te springen, was zelfs voor mij een hele uitdaging".


08-09-2010 om 23:34 geschreven door fashionista


» Reageer (0)
07-09-2010
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Manolo Blahnik: Schoenen met een verhaal

Manolo Blahnik: Schoenen met een verhaal


http://static3.hln.be/static/FOTO/pe/0/15/3/media_xl_3861123.jpg?20100907120205
De beroemde 'diva-schoenen'.


De grote schoenenontwerper Manolo Blahnik heeft een persoonlijke band met elk van zijn schoenen. Hij zingt ervoor en vertelt zichzelf een verhaal over de schoen die hij op dat moment maakt. Dat vertelt zijn nicht Kristina Blahnik. Ze betrapte haar beroemde oom bij een onverwacht bezoekje aan zijn fabriek.


"Ik vond altijd al dat zijn schoenen veel karakter hebben, maar bij dat bezoek besefte ik dat hij een verhaal bouwt rond elke schoen die hij aan het maken is. Hij probeert zich voor te stellen wie ze zal dragen en, bijvoorbeeld." Ook  verzint hij personages en verhalen, die hem inspireren bij het ontwerpen.



De ontwerper stelt zich voor wie zijn schoenen zal dragen.
De ontwerper stelt zich voor wie zijn schoenen zal dragen.



Blahnik zelf geeft ook toe dat hij altijd opgewonden wordt van zijn eigen creaties. "Ik word gek van opwinding als ik iets kan doen dat ik leuk vind."

Blahniks schoenen zijn een grote hit bij celebs op de rode loper. Ook de beroemdste schoenengek tot nu toe, Carrie uit Sex and the City (gespeeld door Sarah Jessica Parker) had een boon voor Manolo.


07-09-2010 om 23:22 geschreven door fashionista


» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Dolce & Gabbana eert Naomi Campbell met collectie

Dolce & Gabbana eert Naomi Campbell met collectie





Ontwerpersduo Dolce & Gabbana lanceert vanwege de 25ste verjaardag van de modecarrière van Naomi Campbell een speciale collectie, die uit 14 t-shirts zal bestaan.

Op de kledingstukken komt een foto van topmodel Naomi Campbell, de beelden zijn gemaakt door 14 topfotografen. Het zal echter niet makkelijk worden om een exemplaar te bemachtigen, aangezien de kledingstukken tijdens Vogue's Night Out op de Fashion Week in New York verkocht en gesigneerd zullen worden.



07-09-2010 om 13:27 geschreven door fashionista


» Reageer (1)
06-09-2010
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Milk Inc poseert opnieuw voor Le Coq Sportif

 

Milk Inc poseert opnieuw voor Le Coq Sportif


http://i617.photobucket.com/albums/tt259/fashion_news/Milk-Inc-1.jpg?t=1283791582



In 2009 ging het Franse Le Coq Sportif in zee met Regi en Linda van Milk Inc. De nieuwe campagne voor de herfst- en wintercollectie 2010/11 is ondertussen al de derde waarvan het vrolijke duo het gezicht is.



http://i617.photobucket.com/albums/tt259/fashion_news/Milk-Inc-.jpg?t=1283791640



Bij het ontwerpen van de nieuwe wintercollectie namen de designers een duik in het verleden van het eigenzinnige merk. Voor een aantal stuks uit de collectie werd het oude logo van onder het stof gehaald en ook kleuren en ontwerpen van weleer vormden een bron van inspiratie.

De collectie, die de toepasselijke naam "L'histoire" kreeg, werd overgoten met een hedendaags sausje.


06-09-2010 om 18:48 geschreven door fashionista


» Reageer (1)
05-09-2010
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Gebreide truien mogen weer deze winter

Gebreide truien mogen weer deze winter


http://img269.imageshack.us/img269/6274/truien.jpg



Geen excuus om kou te lijden deze winter, want gebreide truien mogen weer. Zelfs exemplaren die op grootmoeders zelfgemaakte kerstcadeaus lijken (denk: sneeuwvlokjes en elanden), mogen uit de diepste lades bovengehaald worden. Met dank aan D&G, Marc Jacobs en MaxMara. Kies voor een exemplaar met jaquardmotief, effen stuks met vlechtwerk of lekker nonchalante breisels waarmee je de après-ski overleeft.

Pas bij deze look op dat je silhouet vrouwelijk blijft. Want een loszittende trui op een zwierige driekwartrok mag dan wel mooi zijn op de catwalk, in het dagelijks leven lijkt het nogal slonzig. Bij langere exemplaren is een riempje onmisbaar, om je figuur te accentueren en een fijn accent te geven aan het eerder grove materiaal. Draag op een legging of een strakke jeans. Met laarzen, uiteraard.  (br.het Nieuwsblad)



05-09-2010 om 14:48 geschreven door fashionista


» Reageer (2)
04-09-2010
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Europese klantendienst Louis Vuitton vestigt zich in Brussel

Europese klantendienst Louis Vuitton vestigt zich in Brussel





De Franse luxegroep LVMH heeft beslist om in Brussel de Europese klantendienst van Louis Vuitton, zijn vlaggenschip, te vestigen. Dat bericht de krant L'Echo vandaag.
 
De dienst is sinds gisteren actief en bedient momenteel klanten in elf Europese landen: België, Nederland, Luxemburg, Frankrijk, Italië, Spanje, Duitsland, Groot-Brittannië, Ierland, Zwitserland en Oostenrijk. De komende twee jaar moeten ook de Scandinavische landen, Rusland, Turkije en Griekenland bediend worden.
 
Het nieuwe centrum, dat instaat voor de vragen van klanten naar informatie en voor mailings, is goed voor zestig banen. "Brussel was onvermijdelijk door zijn centrale positie, de aanwezigheid van een meertalige en gekwalificeerde arbeidskrachten, de uitgebreide keuze aan vastgoed aan relatief goedkope prijzen", zegt Roberto Eggs in L'Echo. Eggs is verantwoordelijke van Louis Vuitton voor Noord-Europa en zal de supervisie hebben over de nieuwe structuur.



04-09-2010 om 20:05 geschreven door fashionista


» Reageer (0)
02-09-2010
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.De do's & don'ts van de jaren '50-stijl

De do's & don'ts van de jaren '50-stijl



De jaren '50-stijl heeft enkele grote voordelen: het flatteert ook niet perfecte figuurtjes en het staat ook vrouwen ouder dan 22. De gevierde serie 'Mad Men' ligt aan de basis van de revival, maar bekende designers sprongen ondertussen ook al op de kar.


-    De lengte
De juiste lengte van de rok is ongeveer twee centimeter onder de knie. Lager, zoals met de midirok soms gesuggereerd wordt, is een slecht idee omdat maar het maar weinig vrouwen flatteert.

-    Strak
Hét kenmerk van de 50s-trend is een ingesnoerde taille. Maar insnoeren is een ding, de adem afsnijden een ander.



Toch zijn er enkele valkuilen die moeten vermeden worden, zoals deze don'ts:



-    Boezem

Wie gezegend is met een grote boezem, opteert beter voor een V-hals; wie minder boezem heeft, kan voor een hoge neklijn opteren.


-    Blinkende stof
Zeker wie enige rondingen bezit, laat een blinkende stof best aan het kleerrek hangen.


Do:
-    Combineer met een mooie hak
De hak hoeft niet erg hoog te zijn (al mag het wel), maar zorg er wel voor dat het een zichtbare hak is. Combineren met ballerina's kan ook voor een huiselijkere look.







-    Print
Een print (ruiten, bloemen of bolletjes) geeft een extra vintagegevoel aan de jurk.

-    Ceintuur
Een dunne ceintuur of een lint mét strik maken het geheel af.

-    Naturel
Hou je look en kapsel naturel, tenzij je uitgaat. In dit geval moet je kapsel en make-up net überglam zijn.



02-09-2010 om 20:35 geschreven door fashionista


» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen. Geen enkele designer wil mij jurken lenen

Christina Hendricks: "Geen enkele designer wil mij jurken lenen"


http://static2.hln.be/static/FOTO/pe/0/16/14/media_xl_3854834.jpg?20100902121340


Ze is jong, mooi, sexy en een van de meest succesvolle tv-actrices op dit moment. Haar figuur wordt geprezen door vriend en vijand, ze wordt door ministers als voorbeeld aangehaald om de voorkeur voor de graatmagere maatjes nul te doen ombuigen naar een liefde voor het gezondere maatje 40-42. Maar dat wil niet zeggen dat Mad Men-ster Christina Hendricks het in de schoot geworpen krijgt. Integendeel.






Beroemd en bejubeld om haar rondingen, is het voor de rosse vamp quasi onmogelijk om een flatterende designerjurk te vinden die haar ook echt past.

"Iedereen zegt prachtige dingen over mijn lichaam. Maar er is nauwelijks een beroemde ontwerper te vinden die me een jurk wil uitlenen. Hun jurken zijn voor maatjes nul of twee, niet voor mijn maatje 42. Het is telkens weer een strijd om op tijd een jurk te vinden."

Voor de Emmy Awards afgelopen weekend bleek uiteindelijk Zac Posen bereid de voluptueuze actrice een jurk te lenen.

Imago, geen verandering
De modewereld ligt al een tijdje onder vuur door hun voorkeur voor graatmagere modellen. Recentelijk hebben grote namen als Karl Lagerfeld en Jean Paul Gaulthier 'dikkere' modellen, zoals Crystal Renn, gebruikt in hun reportages. Maar het blijkt hen meer te doen om hun imago, dan dat ze écht kledij willen voorzien voor rondere vrouwen, zo blijkt uit het relaas van Hendricks.

Kim Cattrall
Hendricks krijgt steun uit onverwachte hoek. Ook Sex and the city-actrice Kim Cattrall had moeite om in de designerkleren te passen die ze moest dragen op de set.

"Ik heb geen standaardmaat zoals Sarah en Kristin", bekende de nochtans slanke Cattrall. "Ik kon veel van de designerkleren niet dragen, dus werd er voor mij veel vintagekledij opgesnord."

De druk om dun te zijn
Tot nu toe weerstaat Hendricks ogenschijnlijk moeiteloos de druk om mager te zijn. Maar eerdere 'ronde rolmodellen', zoals Sophie Dahl en Kelly Osbourne zijn toch gezwicht. Hopelijk voor Hendricks, voor de gewone vrouw én voor de modewereld blijft ze zichzelf.



02-09-2010 om 14:10 geschreven door fashionista


» Reageer (0)
01-09-2010
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Oliveira Baptista nieuwe hoofdontwerper Lacoste


Oliveira Baptista nieuwe hoofdontwerper Lacoste


http://img839.imageshack.us/img839/8292/oliveirabaptista.jpg


De relatief onbekende Oliveira Baptista wordt de nieuwe hoofdontwerper van Lacoste. Het modemerk probeert daarmee een jonger, vrouwelijk publiek aan te trekken.

Baptista vervangt Christophe Lemaire, die binnenkort aan de slag gaat als opvolger van Jean Paul Gaultier bij het modehuis Hermès. Baptista ontwierp reeds enkele excentrieke vrouwencollecties, maar zegt geen enkele affiniteit te hebben met mannenkledij. En laat het nu net dat zijn wat het relatief mannelijke sportmerk Lacoste aantrok. Zo bestaat het cliënteel van Lacoste voor 80% uit mannelijke klanten. Het merk wil nu eveneens vrouwen naar hen toe lokken met de excentrieke Baptista. (br.she)



01-09-2010 om 13:41 geschreven door fashionista


» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Inhoud handtas weerspiegelt maatschappij

"Inhoud handtas weerspiegelt maatschappij"



Wat vrouwen meedragen in hun handtas, is een blauwdruk van de samenleving. Verandert de samenleving, dan verandert ook de handtas, zo zegt Sigrid Ivo van het Tassenmuseum Hendrikje in Amsterdam.

Het is algemeen gekend dat vrouwen veel meesleuren in die handtas van hen. Gemiddeld 1,5 kilo, zo bleek uit onderzoek. Dat is maar de helft van de gemiddelde handtas in 2007, die toen drie kilo spullen bevatte.

De vermindering wordt compleet toegeschreven aan de opkomst van smartphones, die de agenda, het adresboekje en het fototoestel vervangen.

Praktische vrouwen
Nederlandse vrouwen zijn daarbij 'praktischer' ingesteld dan andere vrouwen, die vaker een kleiner tasje onder de oksel klemmen. Nederlandse vrouwen verkiezen een grotere tas met rits, 'gemakkelijk voor op de fiets', die opvallend vaak fietssleutels bevat. Portemonnee, gsm, stylo en make-up ontbreken nergens.

Tentoonstelling
De handtas bestaat al zo'n 200 jaar en een overzicht van wat ze door de jaren heen allemaal heeft bevat, is te bewonderen op de tentoonstelling 'Goed Verstopt: de geheimen in de tas' en dit vanaf 15 september.

Zo leer je alles over het loddereindoosje, een doosje met reukwater voor als vrouwen dreigden flauw te vallen door een te strak korset, de veranderende grootte van de portemonnee en het belang van make-up in een handtas.



01-09-2010 om 11:51 geschreven door fashionista


» Reageer (0)
31-08-2010
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Sta jij met het korte, trendy celebkapsel?


Sta jij met het korte, trendy celebkapsel?





Anne Hathaway is de nieuwste celeb om haar kapsel tot enkele centimeters te laten kortwieken. Hoewel het geen eigen keuze was, de actrice liet zich knippen voor een filmrol, staat ze er wonderwel goed mee. Celebs als Emma Watson, Cate Blanchett, Michelle Williams en Carey Mulligan ruilden eerder al lang voor ultrakort.



Emma Watson
Emma Watson



Anne Hathaway had al heel wat verschillende haarstijlen de laatste jaren, maar de Amerikaanse actrice ging nog nooit voor zo kort. Hoewel dit kapsel deze celebs ontzettend goed staat, is het geen aanrader voor iedereen. Wanneer je bijvoorbeeld een erg rond gezicht hebt, of een sterke kaaklijn, dan blijf je hier maar beter van weg. Het is erger wel perfect voor dames met zachte gelaatstrekken. De trend is nu dit kapsel wat warrig te dragen, wat ideaal is voor vrouwen die niet graag veel tijd in de verzorging van hun haar steken.

Deze haarstijl staat wel perfect bij de retromode die momenteel erg in is, doe inspiratie op bij de stijl van vroeger topmodel Twiggy, zij was het mode-icoon van de sixties.



31-08-2010 om 18:54 geschreven door fashionista


» Reageer (1)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.H&M met twee ontwerpers in zee

H&M met twee ontwerpers in zee


Thomas Maier van Bottega Veneta.


Wie, dat willen ze nog niet kwijt bij H&M, maar zeker is wel dat de Zweedse keten opnieuw in zee gaat met echte mode-ontwerpers. Twee, deze keer.

Een gerucht dat de Taiwanese ontwerper Shiatzy Chen een van de nieuwe ontwerpers zou zijn, werd alvast ontkracht door een filmpje waarop de stemmen van de ontwerpers al te horen zijn.

Het gaat om een man en een vrouw, en Grazia tipt dan ook op Caroline Herrera (bekend voor avond- en trouwjurken) en Thomas Maier van Bottega Veneta. Op 9 september weten we of die gok klopt.

In het verleden hadden de betaalbare designercollecties van Jimmy Choo, Roberto Cavalli en Viktor en Rolf ook al veel succes.



31-08-2010 om 16:38 geschreven door fashionista


» Reageer (0)
30-08-2010
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Zusjes Kardashian maken kledij die rondingen flatteren

Zusjes Kardashian maken kledij die rondingen flatteren


Kim Kardashian


Kim, Khloe en Kourtney Kardashian gebruiken hun troeven voor het verder uitbouwen van hun zakelijke imperium. In september lanceren de celebs een eigen kledingcollectie.

Sexy
De Kardashians, de Amerikaanse realitysterren die onder meer bekend werden dankzij hun sexy rondingen, gaan een collectie ontwerpen voor het Amerikaanse QVC. Het worden creaties die vrouwen met een figuur net als dat van hen moeten flatteren. De collectie krijgt de naam K-Dash en wordt op 10 september voorgesteld aan het publiek. De zusjes hebben al twee boetieks en een eigen parfum, juwelenlijn en een boek op de markt gebracht.



30-08-2010 om 20:42 geschreven door fashionista


» Reageer (0)


Foto

Foto

Gastenboek

Druk oponderstaande knop om een berichtje achter te laten in mijn gastenboek


Foto

Foto

E-mail mij

Druk oponderstaande knop om mij te e-mailen.


Foto

Foto

Foto

Archief per maand
  • 06-2019
  • 03-2019
  • 02-2019
  • 08-2018
  • 06-2018
  • 04-2018
  • 03-2018
  • 02-2018
  • 01-2018
  • 12-2017
  • 11-2017
  • 10-2017
  • 09-2017
  • 08-2017
  • 07-2017
  • 03-2017
  • 02-2017
  • 01-2017
  • 12-2016
  • 11-2016
  • 10-2016
  • 09-2016
  • 08-2016
  • 07-2016
  • 06-2016
  • 05-2016
  • 04-2016
  • 03-2016
  • 02-2016
  • 01-2016
  • 12-2015
  • 11-2015
  • 10-2015
  • 09-2015
  • 08-2015
  • 07-2015
  • 06-2015
  • 05-2015
  • 04-2015
  • 03-2015
  • 02-2015
  • 01-2015
  • 12-2014
  • 11-2014
  • 10-2014
  • 09-2014
  • 08-2014
  • 07-2014
  • 06-2014
  • 05-2014
  • 04-2014
  • 03-2014
  • 02-2014
  • 01-2014
  • 12-2013
  • 11-2013
  • 10-2013
  • 09-2013
  • 08-2013
  • 07-2013
  • 06-2013
  • 05-2013
  • 04-2013
  • 03-2013
  • 02-2013
  • 01-2013
  • 12-2012
  • 11-2012
  • 10-2012
  • 09-2012
  • 08-2012
  • 07-2012
  • 06-2012
  • 05-2012
  • 04-2012
  • 03-2012
  • 02-2012
  • 01-2012
  • 12-2011
  • 11-2011
  • 10-2011
  • 09-2011
  • 08-2011
  • 07-2011
  • 06-2011
  • 05-2011
  • 04-2011
  • 03-2011
  • 02-2011
  • 01-2011
  • 12-2010
  • 11-2010
  • 10-2010
  • 09-2010
  • 08-2010
  • 07-2010
  • 06-2010
  • 05-2010
  • 04-2010
  • 03-2010
  • 02-2010
  • 01-2010
  • 12-2009
  • 11-2009
  • 10-2009
  • 09-2009
  • 08-2009
  • 07-2009
  • 06-2009
  • 05-2009
  • 04-2009
  • 03-2009
  • 02-2009
  • 01-2009
  • 12-2008
  • 11-2008
  • 10-2008
  • 09-2008
  • 08-2008
  • 07-2008

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto


    Blog tegen de regels? Meld het ons!
    Gratis blog op http://blog.seniorennet.be - SeniorenNet Blogs, eenvoudig, gratis en snel jouw eigen blog!