Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
fashionista

16-10-2011
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Het pijnlijke lot van een catwalkmodel: bont en blauwe voeten

Het pijnlijke lot van een catwalkmodel: bont en blauwe voeten


http://img843.imageshack.us/img843/585/blauwevoeten.jpg
De schoenen van dit model zijn overduidelijk te klein, waardoor haar grote teen beschadigd is


Geschaafde tenen, blauwe plekken en gekneusde enkels. Dat is de prijs die een model moet betalen om op de catwalks van de Fashion Weeks te lopen. Niet zo verwonderlijk, aangezien ze hun voeten een maand lang in te kleine schoenen moeten wringen.

New York, Londen, Milaan en Parijs. De opeenvolging van die vier modeweken is voor modellen de drukste periode van het jaar. En vaak ook de pijnlijkste.

De meisjes moeten hun voeten bij elke show in slechtzittende schoenen persen, die eigenlijk niet eens gemaakt zijn om mee te lopen en vaak te krap zitten.

Als eindelijk de laatste modeweek in Parijs van start gaat, zijn hun voeten al in een vreselijke staat. Zo zagen we bij Louis Vuitton enkels vol littekens, paarse en gele tenen en heel wat gekneusde hielen, die een bruine of groene tint hadden.

Volgens het opkomende model Crystal Copland, die onder andere bij Vuitton in Parijs te zien was, vragen de ontwerpers steeds meer van hun modellen. "Ik kom uit Australië, waar minder aandacht besteed wordt aan het lopen. Toen ik in New York aankwam, zeiden ze me wel 40 keer per dag hoe ik moest lopen. Steeds sneller, met torenhoge hakken."

Een insider vertelde aan de Mailonline dat de verwondingen verontrustend veel voorkomen. "De modeweken zijn een moeilijke tijd voor de voeten van de modellen. Net zoals de kleren, worden de schoenen in één maat geleverd. Meestal is dat maat 40, maar niet alle meisjes hebben het geluk om daar perfect in te passen."

"Kneuzingen, verstuikingen en sneden zijn schering en inslag. De volgende weken hebben schminksters heel wat werk om de littekens van de modellen te verbergen voor een fotoshoot. Het duurt een tijdje voor de wonden geheeld zijn", gaat de bron verder.

Bij sommige meisjes zijn de verwondingen echt verregaand, waardoor we ons afvragen of die hoge hakken wel noodzakelijk zijn. "Vorig jaar kwam Balenciaga op de proppen met een reeks platte, mannelijke schoenen omdat Gisele Bundchen weigert om nog torenhoge stiletto's te dragen", vult de bron van MailOnline aan. (br.hln - beeld photo news)


16-10-2011 om 21:28 geschreven door fashionista


» Reageer (0)
13-10-2011
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Vergeet zilver, platina en goud, want hier komt ... palladium!

Vergeet zilver, platina en goud, want hier komt ... palladium!


http://img402.imageshack.us/img402/104/palladium.jpg
Kelis, Vivienne Westwood en Christina Hendricks dragen juwelen van Westwood's Palladium-juwelencollectie 


Op de voorbije Emmy Awards ging onze aandacht vooral naar de weelderige boezem van Christina Hendricks. Maar ook de oorringen en ringen van Christina waren best speciaal. Die waren namelijk niet gemaakt van goud, zilver of platina, maar wel van palladium. En dat is tegenwoordig hét edelmetaal van de juwelenmode.

Tenzij je al eens een katalysator uit elkaar haalde, is de kans bijzonder klein dat je al van palladium gehoord hebt, want tot voor kort werd het metaal enkel gebruikt in de industriële wereld.

Per jaar wordt zo'n 300 ton palladium geproduceerd, vooral in Zuid-Afrika, Rusland en Noord-Amerika. De overgrote meerderheid daarvan wordt gebruikt in de auto-industrie, maar we vinden het edelmetaal ook in gsm's, flat-screen televisies en computers.

Maar de laatste jaren is palladium ook steeds populairder bij juwelenmakers en dat hebben we vooral te danken aan de economische crisis. "Ik stel steeds meer palladium voor als alternatief voor klanten die bezorgd zijn over de prijs van platina of wit goud", zegt juwelenmaker Alex Goodman.

"Om je een idee te geven van de prijs: een ring die 3.300 euro zou kosten in 18-karaats wit goud, kost ongeveer 4.500 euro in platina", zegt Goodman. "Maar als je dezelfde ring maakt in palladium, dan gaat het om zo'n 1.900 euro."

Toch is palladium niet zomaar een 'goedkoop' alternatief, want het edelmetaal bouwde al een goede status op. Zo moeten verkopers exact kunnen aantonen hoeveel procent palladium hun juwelen bevatten. De meest voorkomende vorm is palladium 950, met 95 procent puur palladium, aangevuld met 5 procent andere metalen zoals koper en kobalt.

En dat palladium een heuse trend wordt, bewijzen de verkoopscijfers. Tussen april en juni werden bijna 30.000 palladium-juwelen verkocht, alleen in het Verenigd Koninkrijk. Dat is maar de helft van de verkochte juwelen in platina, maar experten weten zeker dat de cijfers voor palladium enkel zullen stijgen.

En zoals bij elke trend, helpt de goedkeuring van de celebrities om de populariteit van palladium te doen stijgen. Niet alleen Christina Hendricks is een fan, maar ook Sarah Jessica Parker en Kelly Osbourne dragen juwelen in palladium. En eerder dit jaar koos mode-ontwerpster Vivienne Westwood het metaal voor haar eerste juwelencollectie.

Dus hoe kunnen we palladium herkennen? Voor het ongetrainde oog is het een grijs, zilverkleurig metaal, dat bijna niet te onderscheiden is van platina. Bovendien blijft de kleur van palladium langer intact en weegt het minder dan platina en goud. "Dat maakt het uitermate geschikt om oorringen van te maken", vindt Goodman.

Toch zijn er volgens juwelenontwerpster Harriet Kelsall ook een aantal nadelen. "Als je van strakke lijnen houdt, dan is palladium perfect. Maar als je een juweel met vormen en details wil, dan kies je beter voor platina."

En zelfs als je niet van plan bent om juwelen in palladium te dragen, is het edelmetaal volgens experten een goede investering. "Palladium is vrij zeldzaam", weet juwelenexpert Nigel Dunn. "Er is ongeveer 40 keer meer goud in de wereld dan palladium. En aangezien palladium nu nog niet echt gekend is, zal dat in de toekomst wel zo zijn en zal de vraag daardoor stijgen."

En dat zal natuurlijk leiden tot een enorme prijsstijging. "Het is moeilijk om te voorspellen, maar ik zou niet verrast zijn als de prijzen van palladium in de toekomst die van de traditionele metalen ver zou overtreffen", beklemtoont Dunn.

Juwelen die vandaag maar half zoveel kosten als platina, maar in de toekomst twee keer zoveel waard kunnen zijn? Dat klinkt als muziek in onze oren! (br.hln - foto ap)


13-10-2011 om 13:45 geschreven door fashionista


» Reageer (0)
12-10-2011
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Wie koopt eigenlijk die dure couture?

Wie koopt eigenlijk die dure couture?


http://img43.imageshack.us/img43/5316/hautecouturek.jpg


Haute couture, traditioneel verbonden met Parijs en de glitter en glamour van Europa valt meer en meer uit de boot. De deuk op de economie is de grote boosdoener! Dus, wie smijt daar vandaag nog geld tegenaan?

Hooggeplaatste, Arabische vrouwen, blijkt het antwoord te zijn. Je ziet ze zelden op de eerste rij van modeshows en ook bestellingen plaatsen ze zeer discreet. Toch zijn vrouwen uit het Midden-Oosten op wereldschaal de grootste kopers geworden van 'high fashion'.

Deze trend is misschien op het eerste zicht verrassend gezien het grote aantal Arabische vrouwen die letterlijk schuil gaan onder traditionele kledij. Wat echter vaak aan het oog ontsnapt, zijn de sociale kalenders van deze dames.

Gemiddeld staan er zo'n 15 tot 20 huwelijken per jaar op hun schema en dan zijn er nog de maandelijkse privéfeesten. Hier kunnen Europa en Noord-Amerika een puntje aan zuigen met hun occasionele liefdadigheidsevenementen en high society feestjes.

Geen wonder dat er een grote vraag is naar couture! En jurken recycleren, daar wordt al zeker niet aan meegedaan. Aangezien 1000e vrouwen op dergelijke feesten samenkomen en bijna iedereen 'high fashion' ontwerpen draagt, is het soms een race voor het duurste en meest unieke stuk op de markt.

Voor veel van deze Arabische vrouwen maken de kleren de dame! Haute couture staat symbool voor sociale status en een succesvol bestaan.

Modeexperten kwamen tot de conclusie dat kristallen, edelstenen en extensief borduurwerk als verfraaiïng van de ontwerpen goed scoren. Dit kan verklaard worden door de missie van veel van deze jonge vrouwen om tijdens feesten potentiële schoonmoeders in te palmen met hun stralende verschijning.

Reem, de dochter van een bouwgigant in het Midden-Oosten, vult haar dagen door te fladderen tussen Parijs, Londen, Dubai en Beirut. Ze koopt naar eigen zeggen 'regelmatig' (lees: 30 tot 40 jurken per jaar) haute couture en is recent gestart met het ontwerpen van haar eigen juwelen.

Ze laat haar oog uitsluitend vallen op unieke stukken die extravagant en chique zijn. Ze wil geen 5.000 of 6.000 euro betalen voor een kleed om het dan gedragen te zien worden door iemand anders op hetzelfde evenement.

Tijdens de Paris Fashion Week getuigde onder andere Catherine Riviere, hoofd van 'Couture' bij Christian Dior dat "alle koninklijke families uit het Midden-Oosten klanten zijn van Dior". Duizelingwekkend, als je weet dat een trouwjurk van Dior kan oplopen tot 1 miljoen dollar.

Ook vertegenwoordigers van andere grote modenamen bevestigen dat het Midden-Oosten, samen met China, zeer waarschijnlijk de top couture klant zal blijven in de nabije toekomst. Zeker zolang de Europese en Amerikaanse economie instabiel blijft.

De grootste koopkrachten liggen gecentreerd rond de Golf. Zo draaien bijvoorbeeld klanten uit de Verenigde Arabische Emiraten hun hand niet om voor een gewaagde outfit met een prijskaartje van 50.000 euro. Haute couture dekt hier dan ook 42 procent van de industrie in luxegoederen.

Qatar, een van de rijkste naties ter wereld, organiseert volgend jaar een eerste fashion week. De geplande datum zou maart 2012 moeten worden. Dat belooft alleen maar meer groei en bloei voor couture in het Midden-Oosten.



12-10-2011 om 23:44 geschreven door fashionista


» Reageer (1)
11-10-2011
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Stripperstrings en Bobbejaankledij in Modemuseum

Stripperstrings en Bobbejaankledij in Modemuseum


http://img577.imageshack.us/img577/6303/nudiecohn.jpg


Strings voor strippers, outfits voor showgirls, cowboykostuum en kledij voor wereldsterren als Elvis Presley, John Lennon, Johnn Cash, Steve McQueen, John Wayne en onze eigenste Bobbejaan Schoepen. Dat staat allemaal op het palmares van de Amerikaans-Oekraïense ontwerper Nudie Cohn. Wil je dat zelf ook wel eens zien? Trek dan vanaf 28 oktober naar het Antwerpse modemuseum waar de (gratis!) tentoonstelling loopt onder de titel 'Dreamsuits'. Een primeur, want de ontwerper kreeg nooit eerder een tentoonstelling op Europese bodem

Nudie Cohn maakte oorspronkelijk outfits voor showgirls en gedecoreerde strings voor New Yorkse strippers, maar werd na zijn verhuis naar Hollywood vanaf de jaren 1950 vooral bekend voor zijn typische 'rhinestone cowboy'-stijl die vandaag nog steeds symbool staat voor country- en westernkledij.

Zijn ontwerpen, onder meer gekenmerkt door talloze accessoires en versieringen, werden gedragen door tal van grote sterren uit de muziek- en filmwereld.Ook outfits en accessoires zoals hoeden, laarzen en zadels uit de collectie van Bobbejaan Schoepen en diens vrouw komen aan bod. Schoepen en Cohn raakten zelfs goed bevriend.

Naar aanleiding van de expositie brengt uitgeverij Lannoo ook het boek 'Dreamsuits. The Wonderful World of Nudie Cohn' uit. De gratis tentoonstelling zelf loopt van 28 oktober tot 12 februari.


11-10-2011 om 16:51 geschreven door fashionista


» Reageer (0)
10-10-2011
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Verkoop zwarte coltruien explodeert na dood Steve Jobs

Verkoop zwarte coltruien explodeert na dood Steve Jobs

http://img4.imageshack.us/img4/2806/stevejobss.jpg



Sinds de dood van Apple-goeroe Steve Jobs weten ze bij het online kledingbedrijf St. Croix niet wat hen overkomt. De vraag naar zwarte coltruien (model '1990') is sinds Jobs' overlijden, die er elk jaar twee dozijn van bestelde, enorm de hoogte ingegaan.

De vraag is zo groot dat het model op korte tijd uitverkocht is. De breimachines van het bedrijf maken nu overuren om het model zo snel mogelijk terug te kunnen verkopen.

Per verkochte trui gaat er 20 dollar naar het Amerikaanse kankerfonds.



10-10-2011 om 22:52 geschreven door fashionista


» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Melk verhuist van koel- naar kleerkast: revolutie in de fashion industrie?

Melk verhuist van koel- naar kleerkast: revolutie in de fashion industrie?


http://img571.imageshack.us/img571/328/ankedomaske.jpg


Zes liter melk voor 1 jurk! Ontwerpster en microbiologe Anke Domaske pakt uit met 'Qmilch', een 100 procent natuurlijk, ecovriendelijk weefsel dat gemaakt wordt uit het melkeiwit caseïne.

Al sinds de jaren 30 worden melkeiwitten gebruikt in de textielindustrie, maar nooit eerder bestond een kunstmatige stof die hier hoofdzakelijk uit opgebouwd is en zonder tussenkomst van chemicalieën tot stand komt.

Op slechts twee jaar tijd ontwikkelde Anke Domaske 'Qmilch'. Het zou aanvoelen als zijde en vereist geen speciale behandeling. Het prijskaartje van deze 'melk couture' ligt rond de 200 dollar per jurk. Naast een revolutie in de modewereld, is het ook zeer ecologisch verantwoord en verschuilt het zelfs voordelen voor de gezondheid.

De melk waaruit de stof wordt geproduceerd is melk die niet voldoet aan de hygiënestandaarden van de voedselindustrie. Liever naar een kleerkast, dan naar de afvalberg! Daarnaast komen de kleren zelf uiteraard ook niet met een vervaldatum, want het verwarmingsproces zorgt ervoor dat de eiwitten niet meer kunnen ontbinden. Duurzaam en ecovriendelijk dus.

Daarnaast zijn de aminozuren in caseïne bestand tegen bacterieën, goed voor de bloedcirculatie, natuurlijke regelaars voor de lichaamstemperatuur én een bewezen middel tegen huidveroudering. Ankes uitvinding blijkt heel wat aandacht te krijgen en zal vermoedelijk uitgebreid worden naar medicatie en make-up. Zelfs autofabrikanten hebben al interesse getoond in het melktextiel voor de bekleding van wagens.

Momenteel is 'Qmilk' al verweven in de ontwerpen van Domaske, maar haar doel is te gaan naar een volledige 'melk couture collectie'. (br.hln - foto reuters)


10-10-2011 om 22:41 geschreven door fashionista


» Reageer (0)
08-10-2011
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Katy Perry creëert nieuw parfum

Katy Perry creëert nieuw parfum


http://img268.imageshack.us/img268/3276/katyperryig.jpg


Zangeres Katy Perry creëert een tweede geur voor haar parfumlijn. Ze stelt de opvolgster van 'Purr' volgende maand voor in de winkelketen Nordstrom.

De zangeres werkt opnieuw samen met geurontwikkelaar Gigantic Parfums die ervoor zorgt dat de nieuwe reuk aansluit bij de geuren van haar vorige parfum: perzik, appel en bamboe.

De naam houdt Perry voorlopig nog geheim, maar zelf kun je een gokje wagen op haar 'Twitter'-pagina. Bovendien hangen er mooie prijzen aan vast: flesjes parfum en de mogelijkheid om de zangeres te ontmoeten tijdens een lanceermoment in december.

Vanaf volgende maand kunnen fans het parfum in de winkels en op de website van Nordstrom kopen. (br.she)


08-10-2011 om 10:44 geschreven door fashionista


» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.flashmob om nieuw parfum te promoten

Flashmob om nieuw parfum te promoten


http://img10.imageshack.us/img10/9655/dianevonfurstenberg.jpg


Origineel bedacht is het wel: Diane von Furstenberg stelde haar nieuw parfum voor door honderd vrouwen te laten dansen in een van haar befaamde wikkeljurken. Ook timing en setting werden zorgvuldig gekozen: aan de Seine bij de Eiffeltoren, en dat op de laatste dag van de Parijse modeweek. Een geslaagde flashmob met de nodige weerklank in de media, wat kan de Belgisch-Amerikaanse ontwerpster zich nog meer wensen?

Nadat het hele gezelschap geswingd had op de tonen van Chaka Khans 'Im every woman' was het tijd voor een handtekeningensessie. De hele meute zette dan ook koers richting Sephorawinkel (waar het parfum Diane exclusief verkocht wordt) op de Champs-Elysées. De komende dagen zakt von Furstenberg voor extra promotie af naar Madrid, Lissabon, Warschau en Milaan.

De ontwerpster kloeg in het verleden dat er te veel aandacht geschonken werd aan de verpakking en te weinig aan het product zelf. "Al die parfums die in prachtige flesjes door knappe sterren aangeprezen worden, dat is wel leuk. Maar door al die tralala is de kracht van de geur verloren gegaan. In mijn ogen is parfum voor een vrouw zeker een wapen om te verleiden." (br.hln beeld photonews)


08-10-2011 om 00:00 geschreven door fashionista


» Reageer (0)
06-10-2011
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.De gatenjurk: welke past bij jouw figuur?

De gatenjurk: welke past bij jouw figuur?


http://img269.imageshack.us/img269/2631/gatenjurk.jpg
Alle jurken zijn te koop bij Asos.com.


Deze zomer waren jurken met uitsparingen erg in op de rode loper. Celebs showden zo niet alleen hun taille en buik, ook zagen we dit soort uitsparingen in de rug of aan het decolleté. Bij velen breekt het angstzweet al uit bij het zien van deze onthullende jurken, daarom enkel tips voor welk model bij jouw figuur past.

- Aan de borst: wie complexen heeft over zijn kleine boezem, blijft het beste weg van een jurk met uitsparing aan de borst, Jennifer Anniston of Lea Michele kunnen dit wel aan. Ga eerder voor een hoge neklijn die je rug in de kijker stelt. Doe inspiratie op bij Rosie Huntington-whiteley in haar witte jurk van Max Mara.

- Buikje: Dames met een buikje kunnen toch hun taille showen: zoek een jurk met uitsparingen aan de zijkanten, die het liefst wat hoger komen. Dit heeft namelijk een afslankend effect. Natuurlijk is een jurk die je ganse buikje ontbloot geen goed idee, tenzij je natuurlijk Halle Berry heet.

- Vind je alle bovenstaande opties te gewaagd, speel het dan op veilig met een uitsparing aan de schouder. Zo ben je toch trendy, maar voorkom je dat je te veel van jezelf blootgeeft. Je kunt het effect ook faken door de juiste stof te dragen. Zoek bijvoorbeeld een jurk met een kanten inzetstuk aan de rug, zo creëer je de illusie van een ontblote huid (br.hln)


06-10-2011 om 22:14 geschreven door fashionista


» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Trouwjurken à la Kate Middleton bij Alexander McQueen


Trouwjurken à la Kate Middleton bij Alexander McQueen

Klik op de foto om de volledige fotoreeks te bekijken





Op de catwalk bij Alexander McQueen zagen we de gedurfdere versies van de trouwjurk van Kate Middleton. De modellen droegen elegante, kanten silhouetten, met bizarre accenten als kanten maskers.

Een andere trend die we in Parijs spotten: blote ruggen, dat zagen we ook bij Chanel. Designer Sarah Burton, die de jurk van de prinses tekende, werkte tevens veel met plooien en rode kant. Bij de beige jurken leek de stof heel erg subtiel over te gaan in de huid. De korsetten met ingewikkeld touwwerk in combinatie met touwenlaarzen zorgden voor een stoer kantje. (br.hln)

06-10-2011 om 02:10 geschreven door fashionista


» Reageer (0)
04-10-2011
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Belgische ontwerper wordt nieuwe Jean-Paul Gaultier genoemd

Belgische ontwerper wordt nieuwe Jean-Paul Gaultier genoemd

http://img52.imageshack.us/img52/4397/jeanpaullespagnard.jpg


Jean-Paul Lespagnard is de zoon van een Luikse trucker. Niet meteen de creatieve omgeving die je bij een topontwerper zou verwachten. En toch wist de Belg te verbluffen in Parijs.

Lespagnard werd door niemand minder dan de bekende modejournaliste Suzy Menkes de hemel in geprezen. "Een miskend talent met een ongelooflijke verbeelding. De bedenker van intrigerende prints in een origineel thema. Een buitengewoon slimme designer", aldus Menkes. Sommige modejournalisten noemen Lespagnard zelfs de nieuwe Jean-Paul Gaultier. Opmerkelijk, zeker als je beseft dat Lespagnard pas aan zijn tweede collectieshow in Parijs toe is. (br.she)


04-10-2011 om 22:02 geschreven door fashionista


» Reageer (1)
03-10-2011
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Victoria's Secret-sterren met de billen bloot voor Dior

Victoria's Secret-sterren met de billen bloot voor Dior


http://img59.imageshack.us/img59/5961/karliekloss.jpg
Karlie Kloss.


Victoria's Secret houdt zijn engelen graag voor zich, maar voor Christian Dior wou het lingeriemerk wel eens een uitzondering maken. En zo gebeurde het dat zowel Miranda Kerr, Joan Smalls én Karolina Kurkova op de Parijse modeweek op de catwalk liepen voor Dior.



Karolina Kurkova.
Karolina Kurkova.


Het wereldberoemde trio voegde zich bij andere bekende modellen, zoals Hailey Clauson, Arizona Muse, Jourdan Dunn en Constance Jablonski, in het Rodinmuseum. Maar het was het negentienjarige Diorgezicht Karlie Kloss die alle aandacht naar zich toe zoog. Zij sloot de show af in een compleet transparante jurk waarin haar billen zichtbaar waren.

Zoals altijd bij een modeshow van Dior, waren er ook naast de catwalk een heleboel celebs te spotten. Gossip Girl Leighton Meester was present, net als Olivia Palermo, styliste Rachel Zoe, model Poppy Delevigne en Miranda Kerrs echtgenoot Orlando Bloom.


Miranda Kerr.
Miranda Kerr.



Naast de celeb-modellen en de -gasten, was er natuurlijk ook mode. Al een hele tijd werd immers reikhalzend uitgekeken naar wat Dior er zonder John Galliano van zou afbrengen, met Bill Gaytten aan het hoofd. Critici wisten achteraf te zeggen dat het modemerk het veilig gespeeld heeft en dat de collectie heel erg Dior was.


http://img254.imageshack.us/img254/5304/joansmalls.jpg

Joan Smalls

Galliano werd begin dit jaar ontslagen na een anti-semitische tirade in een Parijse bar.(br.hln - foto's getty)




03-10-2011 om 22:19 geschreven door fashionista


» Reageer (0)
01-10-2011
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Marks & Spencer onthult collectie bruidslingerie

Marks & Spencer onthult collectie bruidslingerie


http://img716.imageshack.us/img716/8168/collectiebruidslingerie.jpg


De 'Autograph'-collectie is de grootste aandachtstrekker van de nieuwe lingeriecollectie van Marks & Spencer. De Britse warenhuisketen onthulde de lingerie in The Goring, het luxueuze hotel waar Kate Middleton de nacht voor haar royale huwelijk verbleef.

Voor deze nieuwe lingerielijn ging het warenhuis terug in de tijd, de ontwerpers baseerden zich op prints en technieken die ze sinds 1929 ontwikkelden. "De perfecte trouwjurk start met het perfecte ondergoed", aldus Soozie Jenkinson van M&S in de Briste krant Telegraph.

Gekleed in verstelbare korsetten, ivoorkleurige slipjes, zijden beha's en body's verschenen de modellen op de catwalk in de hotelkelder. Door het bloemenboeket dat elk model vasthield, leken ze op echte bruidjes.

Deze vintage collectie is nu te verkrijgen bij Marks & Spencer. De prijzen starten vanaf 13 euro. (br.she)


01-10-2011 om 22:38 geschreven door fashionista


» Reageer (0)
30-09-2011
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen. Stilleto's van 12 cm voor 6-jarige meisjes

 Stilleto's van 12 cm voor 6-jarige meisjes



Een Britse schoenenketen ligt onder vuur omdat deze stiletto's met een hak van 12 centimeter aan meisjes vanaf zes jaar verkoopt. Mama's reageren onthutst.

De geschokte 43-jarige Sarah Shafi uit Leeds wist niet wat ze zag toen ze voor haar zevenjarige dochter schoenen ging kopen bij de keten Priceless Shoes. "Dit is het soort schoenen dat een stripteaseuse zou dragen. Het is verschrikkelijk, de stiletto's kosten slechts 8 euro en zijn bedoeld voor meisjes van zes tot acht jaar. Het lijkt wel een paar hoge hakken voor volwassenen die gekrompen zijn. Rachael Collins liet haar dochter Katie de schoenen proberen, die was er meteen dol op. "Het is verschrikkelijk dat ze dit soort schoeisel aan kinderen verkopen, het geeft de verkeerde boodschap."

Er zijn reeds al heel wat klachten ingediend tegen kledingketens voor soort gelijke sexy kledingstukken, zo werden al gevulde beha's voor kleuters uit de rekken gehaald in winkels als Primark en Tesco, mocht ook een stippaal voor meisjes niet langer verkocht worden. Ook kregen ouders Tom Cruise en Katie Holmes heel wat kritiek te verduren toen ze hun vijfjarige dochter Suri hoge hakken en lipstick op straat lieten dragen. (br.hln)


30-09-2011 om 22:12 geschreven door fashionista


» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Dries Van Noten maakt indruk op de Parijse catwalk

Dries Van Noten maakt indruk op de Parijse catwalk

Klik op de foto om de overige stukken van de collectie te bekijken






Dries Van Noten is geen designer die inspeelt op trends. Hij stelde in de Franse hoofdstad een stijlvolle collectie voor die opgebouwd was uit serene landschapsfoto's. De hemdjes oogden wel wat preuts door knoopjes die tot helemaal bovenaan toe waren. Daarnaast maakte hij indruk met lange rokken met hoge splits en zijden jurken. De kleuren waren overwegend zwart en wit, met hier en daar een blauwe of groene toets. (br.hln)


30-09-2011 om 01:00 geschreven door fashionista


» Reageer (0)
29-09-2011
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Heel wat kritiek op jurk die uit 3.000 tepels bestaat

Heel wat kritiek op jurk die uit 3.000 tepels bestaat


http://img215.imageshack.us/img215/5007/tepeljurk.jpg


De rauwe vleesjurk van Lady Gaga is er in vergelijking niets bij: een nieuwe creatie van een Britse ontwerpster betstaat uit 3.000 koeien- en yaktepels. Het stuk is erg omstreden en lokte heel wat kritiek uit.

De Britse ontwerpster Rachel Freire recupereerde het afval in lederfabrieken en maakte er een jurk van, die op de Parijse catwalk zal verschijnen. De collectie kreeg de toepasselijke naam 'Nippleocalypse'. De designer is nog niet lang bezig met mode, maar scoort telkens weer met haar originele creaties. Tal van celebs zijn fan van de jurken van Freire als Courtney Love en Beth Ditto, en het zou ons niet verbazen moest Lady Gaga binnenkort in dit kledingstuk flaneren. 

Zowel dierenrechtenorganisaties als britse parlementsleden vinden het schandalig dat ze designer een beha maakte uit tepels. Justin Kerswell van de dierenrechtenorganisatie Viva: "Is het niet erg genoeg dat dieren op de boerderijen slecht behandeld worden, moeten we van hen nu ook al een freakshow op de catwalk maken?"

Freire verdedigt haar creatie: "Deze creaties maken je net bewust van het dier zelf. Ik vind het geweldig om mode te maken van materialen doe anders op de afvalhoop zouden belanden. Ik recycleer, de mensen die hier kritiek op hebben beseffen niet hoeveel leder er dagelijks weggesmeten wordt." (br.hln)


29-09-2011 om 18:01 geschreven door fashionista


» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Het dekentje dat je ook als jas kunt gebruiken

Het dekentje dat je ook als jas kunt gebruiken


Verschillende dekenjassen van Shoplesnouvelles.com


Als je een echte fashionista bent, dan moet de 'dekenjas' deze herfst zeker in jouw kast hangen! Verschillende bekende ontwerpers pakken er mee uit, maar ook meer betaalbare merken maken hun eigen versie.


De jas vindt zijn inspiratie ongetwijfeld bij de kledingstijli van de Navajo's, een indianenstam uit Noord-Amerika.

Matthew Williamson, Chloe en MaxMara lieten hun exemplaren al schitteren op de catwalk, maar ook in de goedkopere winkelketens kan je de dekenjas zeker terugvinden!

Het gaat meestal om wollen exemplaren, die ons warm kunnen houden op de koude herfst-en winterdagen. Een bijkomend voordeel is dat je je geen zorgen hoeft te maken over de juiste maat, want de dekenjas past iedereen perfect.

Het kledingstuk geeft je een casual en losse look. Wie het toch wat strakker wil, kan het deken rond zijn middel samenhouden met een riem. Voor wie wil opvallen, zijn er ook dekenjassen met kleurrijke en opvallende patronen beschikbaar.


 - Kies voor een grof, geometrisch patroon. Een mengeling van verschillende felle kleurtjes is dan weer uit den boze.

- Grote kragen zijn een must, want die zullen prachtig op en neer wapperen bij elke stap die je neemt.

- Hou het deken met een dunne riem bijeen rond je middel om je slanke taille beter te doen uitkomen.

- Draag een neutrale trui onder je jas en combineer met een effen gekleurde jeans om het deken in de verf te zetten. (br.hln)


29-09-2011 om 17:53 geschreven door fashionista


» Reageer (0)
28-09-2011
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Volslank model Crystal Renn nog slechts schim van zichzelf

Volslank model Crystal Renn nog slechts schim van zichzelf


http://img710.imageshack.us/img710/8026/crystalrennq.jpg


Ooit was Crystal Renn een idool voor alle molligere vrouwen. Ze paradeerde trots op de catwalks van de bekende modehuizen en poseerde op internationale covers. Maar op de openingsavond van het Opera Season in New York viel menig mond open toen het topmodel op de catwalk verscheen... zonder haar wereldberoemde rondingen.

De 25-jarige Amerikaanse is onherkenbaar vermagerd. Haar jukbeenderen zijn messcherp, haar taille met twee handen te omvatten. Maar Renn is blij met haar nieuwe uiterlijk. En beklemtoont dat niemand haar onder druk heeft gezet om te vermageren.

"Sinds ik vermagerd ben, zoeken mensen een oorzaak, of zelfs een schuldige", vertelt ze. "Ze zoeken een samenzwering, terwijl er absoluut geen te vinden is."

"Velen hebben me gezegd dat de modewereld me onder druk heeft gezet", gaat ze verder. "Of mijn managementbureau. Of ikzelf. Maar dat is allemaal niet waar. Waar het allemaal om draait, of je nu een model hebt of een fotograaf of wie dan ook, is gezondheid."

"Je kan niet zien of een persoon gezond is, op basis van het uiterlijk. Of hoe ze zich mentaal voelen. Gezondheid is voor iedereen anders, welke maat je ook draagt." Op het hoogtepunt van haar carrière als volslank model zei Renn ooit: "Ik wil niet dat jonge vrouwen denken dat mager zijn de enige manier is om mooi te zijn. Schoonheid wordt niet bepaald door de maat van je broek. Ik ben trots op mijn lichaam."(br.hln)


28-09-2011 om 15:10 geschreven door fashionista


» Reageer (1)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Hang eens een dode vogel aan je nek

 Hang eens een dode vogel aan je nek


http://img690.imageshack.us/img690/9380/vogelaanjenek.jpg


De Amerikaanse juwelenontwerpster Julia deVille verwerkt dode dieren in haar creaties. En Delfina Delettrez waagde zich aan een (peperdure) skeletarmband. Deze herfst staat duidelijk in het teken van de vreemde juwelen.

De skeletarmband van Delfina Delettrez kost 'slechts' 17.160 euro, een hoog bedrag voor zo'n omstreden stuk. Het gaat wel gepaard met de zekerheid dat je hiermee in de belangstelling zult staan. Dit past ook wel perfect binnen het thema van Halloween dat er aan zit te komen.

Een andere vreemde trend op vlak van juwelen is het gebruik van dode dieren in kettingen en broches. Julia deVille experimenteert al langer met taxidermie, het opzetten van dieren, in haar creaties. Ze werkt onder meer met beenderen van dieren. Ook ontwerper Reid Peppard en Kate Gilliland werken met dode dieren: hij werkt met kaken van vossen en vleugels van duiven, zij hangt dode vogels in kooien.

Gilliland: "Ik stond op de juwelenbeurs in Londen en er was interesse uit het Verenigd Koninkrijk en de Verenigde Staten. Vooral bij mannen zijn mijn ontwerpen populair, ze vinden het stoer." De dieren in kwestie werden vaak gedoneerd of waren bestemd om als levend aas aan slangen gevoerd te worden. Peppard gebruikt slachtoffers van verkeersongevallen: "Ik wil niet dat er dieren sterven voor mijn werk. De markt van juwelen met dode dieren groeit, het is al een tijdje trendy. Door anti-bontcampagnes heerst er een taboe rond taxidermie. Hoewel deze hpe nog niet bij het grote publiek aansloeg, kopen mensen het toch."

Maar ook insecten worden gebruikt in juwelen, ze zijn een bron van inspiratie voor Rachel Boston. Ze werkt voornamelijk met de harnassen van kevers. (br.hln)


28-09-2011 om 15:07 geschreven door fashionista


» Reageer (0)
26-09-2011
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.15-jarig model liegt over leeftijd en schittert op de catwalk

15-jarig model liegt over leeftijd en schittert op de catwalk


http://img52.imageshack.us/img52/4641/valerijasestic.jpg


Het 15-jarige topmodel Valerija Sestic heeft zich de woede van een aantal belangrijke modelabels op de hals gehaald. Het veelbelovende model vertelde onder andere Rodarte en Oscar de la Renta dat ze 16 is, de minimumleeftijd van een catwalkmodel. Door haar op de Fashion Weeks in New York en Milaan te laten meelopen, overtraden de labels een belangrijke richtlijn.

Nadat het minstens een dozijn designers had belogen, gaf het modeagentschap van Valerija toe dat het meisje pas op 21 oktober verjaart. Maar ondanks deze bekentenis, verscheen Valerija gisteren toch nog op de catwalk van de D&G show in Milaan, waar nochtans dezelfde minimumleeftijd geldt als in New York.

Vandaag lieten heel wat mode-ontwerpers weten dat ze niet op de hoogte waren van de echte leeftijd van het jonge model. Zo vertelde de woordvoerder van Tony Burch aan de Wall Street Journal dat ze belogen waren. "We zijn ons bewust van de minimumleeftijd en respecteren die", luidde het daar.



 http://img823.imageshack.us/img823/4641/valerijasestic.jpg
  Tijdens de modeshow van Marc Jacobs


De leeftijdsrichtlijnen werden al in 2007 opgesteld door de Council of Fashion Designers of America. Zij vragen om meisjes jonger dan 16 weg te houden van de catwalk. Bovendien mogen ze pas vanaf 18 jaar na middernacht deelnemen aan een fotoshoot. De richtlijnen zijn echter veeleer aanbevelingen en zijn niet bindend. "Het is aan de designers, castingbureau's en agentschappen om te beslissen of ze de richtlijnen volgen of niet. Wij kunnen hen enkel aanmoedigen om dat wel te doen", zei een woordvoerder aan de MailOnline.

Women Management, het agentschap van Valerija Sestic, neemt de volledige verantwoordelijkheid voor het incident op zich. "Het is waar, ze is pas 15", zei Dejan Markovic, directeur van het agentschap. "Het zal nooit meer opnieuw gebeuren. Ik neem de volledige verantwoordelijkheid."

Het agentschap maakte duidelijk een fout, maar zullen Valerija daarvoor zeker niet laten boeten. Het model met Kroatische roots is voor hen een goudhaantje, want op een paar maanden tijd is ze al uitgegroeid tot één van de meest gewilde modellen. Volgens experten heeft het Valerija dan ook alles om het te maken. "Haar ogen, pruilmondje en de manier waarop ze loopt zijn fantastisch. Ze straalt een ongezien zelfvertrouwen uit", vindt Jeremy Spear van U.S. Marie Claire.  (br.hln)


26-09-2011 om 21:00 geschreven door fashionista


» Reageer (0)


Foto

Foto

Gastenboek

Druk oponderstaande knop om een berichtje achter te laten in mijn gastenboek


Foto

Foto

E-mail mij

Druk oponderstaande knop om mij te e-mailen.


Foto

Foto

Foto

Archief per maand
  • 06-2019
  • 03-2019
  • 02-2019
  • 08-2018
  • 06-2018
  • 04-2018
  • 03-2018
  • 02-2018
  • 01-2018
  • 12-2017
  • 11-2017
  • 10-2017
  • 09-2017
  • 08-2017
  • 07-2017
  • 03-2017
  • 02-2017
  • 01-2017
  • 12-2016
  • 11-2016
  • 10-2016
  • 09-2016
  • 08-2016
  • 07-2016
  • 06-2016
  • 05-2016
  • 04-2016
  • 03-2016
  • 02-2016
  • 01-2016
  • 12-2015
  • 11-2015
  • 10-2015
  • 09-2015
  • 08-2015
  • 07-2015
  • 06-2015
  • 05-2015
  • 04-2015
  • 03-2015
  • 02-2015
  • 01-2015
  • 12-2014
  • 11-2014
  • 10-2014
  • 09-2014
  • 08-2014
  • 07-2014
  • 06-2014
  • 05-2014
  • 04-2014
  • 03-2014
  • 02-2014
  • 01-2014
  • 12-2013
  • 11-2013
  • 10-2013
  • 09-2013
  • 08-2013
  • 07-2013
  • 06-2013
  • 05-2013
  • 04-2013
  • 03-2013
  • 02-2013
  • 01-2013
  • 12-2012
  • 11-2012
  • 10-2012
  • 09-2012
  • 08-2012
  • 07-2012
  • 06-2012
  • 05-2012
  • 04-2012
  • 03-2012
  • 02-2012
  • 01-2012
  • 12-2011
  • 11-2011
  • 10-2011
  • 09-2011
  • 08-2011
  • 07-2011
  • 06-2011
  • 05-2011
  • 04-2011
  • 03-2011
  • 02-2011
  • 01-2011
  • 12-2010
  • 11-2010
  • 10-2010
  • 09-2010
  • 08-2010
  • 07-2010
  • 06-2010
  • 05-2010
  • 04-2010
  • 03-2010
  • 02-2010
  • 01-2010
  • 12-2009
  • 11-2009
  • 10-2009
  • 09-2009
  • 08-2009
  • 07-2009
  • 06-2009
  • 05-2009
  • 04-2009
  • 03-2009
  • 02-2009
  • 01-2009
  • 12-2008
  • 11-2008
  • 10-2008
  • 09-2008
  • 08-2008
  • 07-2008

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto


    Blog tegen de regels? Meld het ons!
    Gratis blog op http://blog.seniorennet.be - SeniorenNet Blogs, eenvoudig, gratis en snel jouw eigen blog!