Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
fashionista

06-10-2011
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.De gatenjurk: welke past bij jouw figuur?

De gatenjurk: welke past bij jouw figuur?


http://img269.imageshack.us/img269/2631/gatenjurk.jpg
Alle jurken zijn te koop bij Asos.com.


Deze zomer waren jurken met uitsparingen erg in op de rode loper. Celebs showden zo niet alleen hun taille en buik, ook zagen we dit soort uitsparingen in de rug of aan het decolleté. Bij velen breekt het angstzweet al uit bij het zien van deze onthullende jurken, daarom enkel tips voor welk model bij jouw figuur past.

- Aan de borst: wie complexen heeft over zijn kleine boezem, blijft het beste weg van een jurk met uitsparing aan de borst, Jennifer Anniston of Lea Michele kunnen dit wel aan. Ga eerder voor een hoge neklijn die je rug in de kijker stelt. Doe inspiratie op bij Rosie Huntington-whiteley in haar witte jurk van Max Mara.

- Buikje: Dames met een buikje kunnen toch hun taille showen: zoek een jurk met uitsparingen aan de zijkanten, die het liefst wat hoger komen. Dit heeft namelijk een afslankend effect. Natuurlijk is een jurk die je ganse buikje ontbloot geen goed idee, tenzij je natuurlijk Halle Berry heet.

- Vind je alle bovenstaande opties te gewaagd, speel het dan op veilig met een uitsparing aan de schouder. Zo ben je toch trendy, maar voorkom je dat je te veel van jezelf blootgeeft. Je kunt het effect ook faken door de juiste stof te dragen. Zoek bijvoorbeeld een jurk met een kanten inzetstuk aan de rug, zo creëer je de illusie van een ontblote huid (br.hln)


06-10-2011 om 22:14 geschreven door fashionista


» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Trouwjurken à la Kate Middleton bij Alexander McQueen


Trouwjurken à la Kate Middleton bij Alexander McQueen

Klik op de foto om de volledige fotoreeks te bekijken





Op de catwalk bij Alexander McQueen zagen we de gedurfdere versies van de trouwjurk van Kate Middleton. De modellen droegen elegante, kanten silhouetten, met bizarre accenten als kanten maskers.

Een andere trend die we in Parijs spotten: blote ruggen, dat zagen we ook bij Chanel. Designer Sarah Burton, die de jurk van de prinses tekende, werkte tevens veel met plooien en rode kant. Bij de beige jurken leek de stof heel erg subtiel over te gaan in de huid. De korsetten met ingewikkeld touwwerk in combinatie met touwenlaarzen zorgden voor een stoer kantje. (br.hln)

06-10-2011 om 02:10 geschreven door fashionista


» Reageer (0)
04-10-2011
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Belgische ontwerper wordt nieuwe Jean-Paul Gaultier genoemd

Belgische ontwerper wordt nieuwe Jean-Paul Gaultier genoemd

http://img52.imageshack.us/img52/4397/jeanpaullespagnard.jpg


Jean-Paul Lespagnard is de zoon van een Luikse trucker. Niet meteen de creatieve omgeving die je bij een topontwerper zou verwachten. En toch wist de Belg te verbluffen in Parijs.

Lespagnard werd door niemand minder dan de bekende modejournaliste Suzy Menkes de hemel in geprezen. "Een miskend talent met een ongelooflijke verbeelding. De bedenker van intrigerende prints in een origineel thema. Een buitengewoon slimme designer", aldus Menkes. Sommige modejournalisten noemen Lespagnard zelfs de nieuwe Jean-Paul Gaultier. Opmerkelijk, zeker als je beseft dat Lespagnard pas aan zijn tweede collectieshow in Parijs toe is. (br.she)


04-10-2011 om 22:02 geschreven door fashionista


» Reageer (1)
03-10-2011
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Victoria's Secret-sterren met de billen bloot voor Dior

Victoria's Secret-sterren met de billen bloot voor Dior


http://img59.imageshack.us/img59/5961/karliekloss.jpg
Karlie Kloss.


Victoria's Secret houdt zijn engelen graag voor zich, maar voor Christian Dior wou het lingeriemerk wel eens een uitzondering maken. En zo gebeurde het dat zowel Miranda Kerr, Joan Smalls én Karolina Kurkova op de Parijse modeweek op de catwalk liepen voor Dior.



Karolina Kurkova.
Karolina Kurkova.


Het wereldberoemde trio voegde zich bij andere bekende modellen, zoals Hailey Clauson, Arizona Muse, Jourdan Dunn en Constance Jablonski, in het Rodinmuseum. Maar het was het negentienjarige Diorgezicht Karlie Kloss die alle aandacht naar zich toe zoog. Zij sloot de show af in een compleet transparante jurk waarin haar billen zichtbaar waren.

Zoals altijd bij een modeshow van Dior, waren er ook naast de catwalk een heleboel celebs te spotten. Gossip Girl Leighton Meester was present, net als Olivia Palermo, styliste Rachel Zoe, model Poppy Delevigne en Miranda Kerrs echtgenoot Orlando Bloom.


Miranda Kerr.
Miranda Kerr.



Naast de celeb-modellen en de -gasten, was er natuurlijk ook mode. Al een hele tijd werd immers reikhalzend uitgekeken naar wat Dior er zonder John Galliano van zou afbrengen, met Bill Gaytten aan het hoofd. Critici wisten achteraf te zeggen dat het modemerk het veilig gespeeld heeft en dat de collectie heel erg Dior was.


http://img254.imageshack.us/img254/5304/joansmalls.jpg

Joan Smalls

Galliano werd begin dit jaar ontslagen na een anti-semitische tirade in een Parijse bar.(br.hln - foto's getty)




03-10-2011 om 22:19 geschreven door fashionista


» Reageer (0)
01-10-2011
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Marks & Spencer onthult collectie bruidslingerie

Marks & Spencer onthult collectie bruidslingerie


http://img716.imageshack.us/img716/8168/collectiebruidslingerie.jpg


De 'Autograph'-collectie is de grootste aandachtstrekker van de nieuwe lingeriecollectie van Marks & Spencer. De Britse warenhuisketen onthulde de lingerie in The Goring, het luxueuze hotel waar Kate Middleton de nacht voor haar royale huwelijk verbleef.

Voor deze nieuwe lingerielijn ging het warenhuis terug in de tijd, de ontwerpers baseerden zich op prints en technieken die ze sinds 1929 ontwikkelden. "De perfecte trouwjurk start met het perfecte ondergoed", aldus Soozie Jenkinson van M&S in de Briste krant Telegraph.

Gekleed in verstelbare korsetten, ivoorkleurige slipjes, zijden beha's en body's verschenen de modellen op de catwalk in de hotelkelder. Door het bloemenboeket dat elk model vasthield, leken ze op echte bruidjes.

Deze vintage collectie is nu te verkrijgen bij Marks & Spencer. De prijzen starten vanaf 13 euro. (br.she)


01-10-2011 om 22:38 geschreven door fashionista


» Reageer (0)
30-09-2011
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen. Stilleto's van 12 cm voor 6-jarige meisjes

 Stilleto's van 12 cm voor 6-jarige meisjes



Een Britse schoenenketen ligt onder vuur omdat deze stiletto's met een hak van 12 centimeter aan meisjes vanaf zes jaar verkoopt. Mama's reageren onthutst.

De geschokte 43-jarige Sarah Shafi uit Leeds wist niet wat ze zag toen ze voor haar zevenjarige dochter schoenen ging kopen bij de keten Priceless Shoes. "Dit is het soort schoenen dat een stripteaseuse zou dragen. Het is verschrikkelijk, de stiletto's kosten slechts 8 euro en zijn bedoeld voor meisjes van zes tot acht jaar. Het lijkt wel een paar hoge hakken voor volwassenen die gekrompen zijn. Rachael Collins liet haar dochter Katie de schoenen proberen, die was er meteen dol op. "Het is verschrikkelijk dat ze dit soort schoeisel aan kinderen verkopen, het geeft de verkeerde boodschap."

Er zijn reeds al heel wat klachten ingediend tegen kledingketens voor soort gelijke sexy kledingstukken, zo werden al gevulde beha's voor kleuters uit de rekken gehaald in winkels als Primark en Tesco, mocht ook een stippaal voor meisjes niet langer verkocht worden. Ook kregen ouders Tom Cruise en Katie Holmes heel wat kritiek te verduren toen ze hun vijfjarige dochter Suri hoge hakken en lipstick op straat lieten dragen. (br.hln)


30-09-2011 om 22:12 geschreven door fashionista


» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Dries Van Noten maakt indruk op de Parijse catwalk

Dries Van Noten maakt indruk op de Parijse catwalk

Klik op de foto om de overige stukken van de collectie te bekijken






Dries Van Noten is geen designer die inspeelt op trends. Hij stelde in de Franse hoofdstad een stijlvolle collectie voor die opgebouwd was uit serene landschapsfoto's. De hemdjes oogden wel wat preuts door knoopjes die tot helemaal bovenaan toe waren. Daarnaast maakte hij indruk met lange rokken met hoge splits en zijden jurken. De kleuren waren overwegend zwart en wit, met hier en daar een blauwe of groene toets. (br.hln)


30-09-2011 om 01:00 geschreven door fashionista


» Reageer (0)
29-09-2011
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Heel wat kritiek op jurk die uit 3.000 tepels bestaat

Heel wat kritiek op jurk die uit 3.000 tepels bestaat


http://img215.imageshack.us/img215/5007/tepeljurk.jpg


De rauwe vleesjurk van Lady Gaga is er in vergelijking niets bij: een nieuwe creatie van een Britse ontwerpster betstaat uit 3.000 koeien- en yaktepels. Het stuk is erg omstreden en lokte heel wat kritiek uit.

De Britse ontwerpster Rachel Freire recupereerde het afval in lederfabrieken en maakte er een jurk van, die op de Parijse catwalk zal verschijnen. De collectie kreeg de toepasselijke naam 'Nippleocalypse'. De designer is nog niet lang bezig met mode, maar scoort telkens weer met haar originele creaties. Tal van celebs zijn fan van de jurken van Freire als Courtney Love en Beth Ditto, en het zou ons niet verbazen moest Lady Gaga binnenkort in dit kledingstuk flaneren. 

Zowel dierenrechtenorganisaties als britse parlementsleden vinden het schandalig dat ze designer een beha maakte uit tepels. Justin Kerswell van de dierenrechtenorganisatie Viva: "Is het niet erg genoeg dat dieren op de boerderijen slecht behandeld worden, moeten we van hen nu ook al een freakshow op de catwalk maken?"

Freire verdedigt haar creatie: "Deze creaties maken je net bewust van het dier zelf. Ik vind het geweldig om mode te maken van materialen doe anders op de afvalhoop zouden belanden. Ik recycleer, de mensen die hier kritiek op hebben beseffen niet hoeveel leder er dagelijks weggesmeten wordt." (br.hln)


29-09-2011 om 18:01 geschreven door fashionista


» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Het dekentje dat je ook als jas kunt gebruiken

Het dekentje dat je ook als jas kunt gebruiken


Verschillende dekenjassen van Shoplesnouvelles.com


Als je een echte fashionista bent, dan moet de 'dekenjas' deze herfst zeker in jouw kast hangen! Verschillende bekende ontwerpers pakken er mee uit, maar ook meer betaalbare merken maken hun eigen versie.


De jas vindt zijn inspiratie ongetwijfeld bij de kledingstijli van de Navajo's, een indianenstam uit Noord-Amerika.

Matthew Williamson, Chloe en MaxMara lieten hun exemplaren al schitteren op de catwalk, maar ook in de goedkopere winkelketens kan je de dekenjas zeker terugvinden!

Het gaat meestal om wollen exemplaren, die ons warm kunnen houden op de koude herfst-en winterdagen. Een bijkomend voordeel is dat je je geen zorgen hoeft te maken over de juiste maat, want de dekenjas past iedereen perfect.

Het kledingstuk geeft je een casual en losse look. Wie het toch wat strakker wil, kan het deken rond zijn middel samenhouden met een riem. Voor wie wil opvallen, zijn er ook dekenjassen met kleurrijke en opvallende patronen beschikbaar.


 - Kies voor een grof, geometrisch patroon. Een mengeling van verschillende felle kleurtjes is dan weer uit den boze.

- Grote kragen zijn een must, want die zullen prachtig op en neer wapperen bij elke stap die je neemt.

- Hou het deken met een dunne riem bijeen rond je middel om je slanke taille beter te doen uitkomen.

- Draag een neutrale trui onder je jas en combineer met een effen gekleurde jeans om het deken in de verf te zetten. (br.hln)


29-09-2011 om 17:53 geschreven door fashionista


» Reageer (0)
28-09-2011
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Volslank model Crystal Renn nog slechts schim van zichzelf

Volslank model Crystal Renn nog slechts schim van zichzelf


http://img710.imageshack.us/img710/8026/crystalrennq.jpg


Ooit was Crystal Renn een idool voor alle molligere vrouwen. Ze paradeerde trots op de catwalks van de bekende modehuizen en poseerde op internationale covers. Maar op de openingsavond van het Opera Season in New York viel menig mond open toen het topmodel op de catwalk verscheen... zonder haar wereldberoemde rondingen.

De 25-jarige Amerikaanse is onherkenbaar vermagerd. Haar jukbeenderen zijn messcherp, haar taille met twee handen te omvatten. Maar Renn is blij met haar nieuwe uiterlijk. En beklemtoont dat niemand haar onder druk heeft gezet om te vermageren.

"Sinds ik vermagerd ben, zoeken mensen een oorzaak, of zelfs een schuldige", vertelt ze. "Ze zoeken een samenzwering, terwijl er absoluut geen te vinden is."

"Velen hebben me gezegd dat de modewereld me onder druk heeft gezet", gaat ze verder. "Of mijn managementbureau. Of ikzelf. Maar dat is allemaal niet waar. Waar het allemaal om draait, of je nu een model hebt of een fotograaf of wie dan ook, is gezondheid."

"Je kan niet zien of een persoon gezond is, op basis van het uiterlijk. Of hoe ze zich mentaal voelen. Gezondheid is voor iedereen anders, welke maat je ook draagt." Op het hoogtepunt van haar carrière als volslank model zei Renn ooit: "Ik wil niet dat jonge vrouwen denken dat mager zijn de enige manier is om mooi te zijn. Schoonheid wordt niet bepaald door de maat van je broek. Ik ben trots op mijn lichaam."(br.hln)


28-09-2011 om 15:10 geschreven door fashionista


» Reageer (1)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Hang eens een dode vogel aan je nek

 Hang eens een dode vogel aan je nek


http://img690.imageshack.us/img690/9380/vogelaanjenek.jpg


De Amerikaanse juwelenontwerpster Julia deVille verwerkt dode dieren in haar creaties. En Delfina Delettrez waagde zich aan een (peperdure) skeletarmband. Deze herfst staat duidelijk in het teken van de vreemde juwelen.

De skeletarmband van Delfina Delettrez kost 'slechts' 17.160 euro, een hoog bedrag voor zo'n omstreden stuk. Het gaat wel gepaard met de zekerheid dat je hiermee in de belangstelling zult staan. Dit past ook wel perfect binnen het thema van Halloween dat er aan zit te komen.

Een andere vreemde trend op vlak van juwelen is het gebruik van dode dieren in kettingen en broches. Julia deVille experimenteert al langer met taxidermie, het opzetten van dieren, in haar creaties. Ze werkt onder meer met beenderen van dieren. Ook ontwerper Reid Peppard en Kate Gilliland werken met dode dieren: hij werkt met kaken van vossen en vleugels van duiven, zij hangt dode vogels in kooien.

Gilliland: "Ik stond op de juwelenbeurs in Londen en er was interesse uit het Verenigd Koninkrijk en de Verenigde Staten. Vooral bij mannen zijn mijn ontwerpen populair, ze vinden het stoer." De dieren in kwestie werden vaak gedoneerd of waren bestemd om als levend aas aan slangen gevoerd te worden. Peppard gebruikt slachtoffers van verkeersongevallen: "Ik wil niet dat er dieren sterven voor mijn werk. De markt van juwelen met dode dieren groeit, het is al een tijdje trendy. Door anti-bontcampagnes heerst er een taboe rond taxidermie. Hoewel deze hpe nog niet bij het grote publiek aansloeg, kopen mensen het toch."

Maar ook insecten worden gebruikt in juwelen, ze zijn een bron van inspiratie voor Rachel Boston. Ze werkt voornamelijk met de harnassen van kevers. (br.hln)


28-09-2011 om 15:07 geschreven door fashionista


» Reageer (0)
26-09-2011
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.15-jarig model liegt over leeftijd en schittert op de catwalk

15-jarig model liegt over leeftijd en schittert op de catwalk


http://img52.imageshack.us/img52/4641/valerijasestic.jpg


Het 15-jarige topmodel Valerija Sestic heeft zich de woede van een aantal belangrijke modelabels op de hals gehaald. Het veelbelovende model vertelde onder andere Rodarte en Oscar de la Renta dat ze 16 is, de minimumleeftijd van een catwalkmodel. Door haar op de Fashion Weeks in New York en Milaan te laten meelopen, overtraden de labels een belangrijke richtlijn.

Nadat het minstens een dozijn designers had belogen, gaf het modeagentschap van Valerija toe dat het meisje pas op 21 oktober verjaart. Maar ondanks deze bekentenis, verscheen Valerija gisteren toch nog op de catwalk van de D&G show in Milaan, waar nochtans dezelfde minimumleeftijd geldt als in New York.

Vandaag lieten heel wat mode-ontwerpers weten dat ze niet op de hoogte waren van de echte leeftijd van het jonge model. Zo vertelde de woordvoerder van Tony Burch aan de Wall Street Journal dat ze belogen waren. "We zijn ons bewust van de minimumleeftijd en respecteren die", luidde het daar.



 http://img823.imageshack.us/img823/4641/valerijasestic.jpg
  Tijdens de modeshow van Marc Jacobs


De leeftijdsrichtlijnen werden al in 2007 opgesteld door de Council of Fashion Designers of America. Zij vragen om meisjes jonger dan 16 weg te houden van de catwalk. Bovendien mogen ze pas vanaf 18 jaar na middernacht deelnemen aan een fotoshoot. De richtlijnen zijn echter veeleer aanbevelingen en zijn niet bindend. "Het is aan de designers, castingbureau's en agentschappen om te beslissen of ze de richtlijnen volgen of niet. Wij kunnen hen enkel aanmoedigen om dat wel te doen", zei een woordvoerder aan de MailOnline.

Women Management, het agentschap van Valerija Sestic, neemt de volledige verantwoordelijkheid voor het incident op zich. "Het is waar, ze is pas 15", zei Dejan Markovic, directeur van het agentschap. "Het zal nooit meer opnieuw gebeuren. Ik neem de volledige verantwoordelijkheid."

Het agentschap maakte duidelijk een fout, maar zullen Valerija daarvoor zeker niet laten boeten. Het model met Kroatische roots is voor hen een goudhaantje, want op een paar maanden tijd is ze al uitgegroeid tot één van de meest gewilde modellen. Volgens experten heeft het Valerija dan ook alles om het te maken. "Haar ogen, pruilmondje en de manier waarop ze loopt zijn fantastisch. Ze straalt een ongezien zelfvertrouwen uit", vindt Jeremy Spear van U.S. Marie Claire.  (br.hln)


26-09-2011 om 21:00 geschreven door fashionista


» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.We krijgen een grote voldoening bij aankoop van... handtas

We krijgen een grote voldoening bij aankoop van... handtas


http://img7.imageshack.us/img7/4135/perfectehandtas.jpg


We halen meer voldoening uit de aankoop van een nieuw handtas dan van een nieuw paar schoenen. Dat blijkt uit een recente enquête.

Een op de vier van de 2.000 ondervraagde vrouwen geniet er meer van een nieuwe handtas te kopen dan chique schoenen. Dit is niet onlogisch: we gebruiken dit accessoire erg vaak, het moet bij elke outfit passen en het vinden van de perfecte handtas gaat gepaard met veel voldoening. Andere aankopen waar we een roes van krijgen, zijn een goed passende jeans en een zomerjurk. 81 procent is het ermee eens dat ze nu voorzichtiger omspringen met hun geld dan vijf jaar geleden. Het resultaat is dat ze meer voldoening halen wanneer ze iets nieuw kopen.

De meeste vrouwen denken wel goed na voor ze iets kopen. Ze bezoeken een winkel gemiddeld twee keer voor ze overgaan tot de aanschaf.  Een winterjas eist het meeste tijd om na te denken, het impulsiefst zijn ze bij de aankoop van lingerie. Heel veel vrouwen sparen voor een bepaald stuk, ze doen dit speciaal om meer plezier uit een aankoop te halen. Een op de drie scheurt pagina's uit magazine's om zichzelf te herinneren aan gewenste stukken.


26-09-2011 om 13:35 geschreven door fashionista


» Reageer (0)
25-09-2011
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen. Versace-model valt op de catwalk

Versace-model valt op de catwalk


http://img707.imageshack.us/img707/7940/modelvalt.jpg


Het 17-jarige model Lindsey Wixson zal zich de modeweek van Milaan nog lang herinneren. Tijdens de show van Versace gisteren struikelde ze toen ze de catwalk verliet. Begrijpelijk, als je de schoenen van de modellen bekijkt.

Het model is niet aan haar proefstuk toe als het op vallen op de catwalk aankomt. Tijdens de Fashion for Relief show van Naomi Campbell in het voorjaar zag ze de catwalk ook van dichtbij, letterlijk dan. Toen waren het niet de schoenen die het model deden struikelen, maar de wel erg pofferige jurk. (br.Het Nieuwsblad)


25-09-2011 om 23:10 geschreven door fashionista


» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Waarom je die jeansbroek uit sexy reclame moet hebben

Waarom je die jeansbroek uit sexy reclame moet hebben


http://img844.imageshack.us/img844/8654/jeansc.jpg

Een aantrekkelijke vrouw die met open benen een jeansbroek promoot, heeft meer invloed op ons brein en logisch redeneren dan het vernoemen hoe kwaliteitsvol dit kledingstuk is, dat ontdekten wetenschappers onlangs.

Wanneer je een aantrekkelijke man of vrouw ziet, wordt het deel van de hersenen geactiveerd dat aanzet tot het maken impulsieve aankopen. Reclameadvertenties die logische argumenten gebruiken zijn minder efficiënt om ons geld te doen uitgeven dan stimulerende feelgood beelden. Onderzoekers aan de universiteit van Californië bestudeerden het brein van 24 volwassenen, terwijl ze naar informatieve en sexy advertenties keken. Daaruit bleek dat de activiteit in het deel dat emoties verwerkt en beslissingen maakt lager was bij de sexy advertenties.

Professor Ian Cool: "Dit lagere niveau kan leiden tot minder remmingen, waardoor je sneller een impulsieve aankoop zult doen. De resultaten  bevestigen de hypothese dat de voorkeur voor de aankoop van spullen en diensten door veel factoren bepaald worden. Dit ondersteunt ook de veronderstelling dat adverteerders de klanten eerder willen verleiden en niet overtuigen hun producten te kopen.


25-09-2011 om 12:03 geschreven door fashionista


» Reageer (0)
24-09-2011
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.West Hollywood voert verbod op bont in


West Hollywood voert verbod op bont in


http://img171.imageshack.us/img171/8594/bont.jpg


De dierenliefhebbende stad West Hollywood is de eerste in de Verenigde Staten die de verkoop van bont verbiedt. Hoewel dit initiatief veel voorstanders heeft, kreeg het ook al wat kritiek te verduren.

De stadsraad van West Hollywood voert als eerste in de Verenigde Staten een wet in die de verkoop van bont in winkels verbiedt. De ban kwam er na een verhit debat van zeven uur. Hierdoor zullen er geen kleren meer in de winkels liggen die deels of volledig vervaardigd zijn uit dierlijke pels, haar of wol. Het verbod is niet van toepassing op de verkoop van leder. Raadslid John D'Amico noemt deze beslissing erg opwindend. "West Hollywood is een erg kleine stad, dus het verbod is eerder symbolisch. Maar dit nieuws gaat snel rond, overal zullen mensen over dit verbod en zijn gevolgen praten."

ierenrechtenactiviste Shannen Keith: "West Hollywood neemt het voortouw, de dieren kunnen niet voor zich spreken en niemand moet sterven voor de ijdelheid van een ander." Niet iedereen is echter tevreden met het verbod. Keith Kaplan van 'The Fur Information Council of America' zegt dat dit verbod de pogingen van de stad om zichzelf als modehoofdstad te uiten tegenwerkt. "Je kunt geen trendsetter zijn als je niet de volledige collectie van designers in de winkels kunt leggen."

West Hollywood is al langer bezig met dierenrechten. In 2003 erkende de stad huisdieren als 'gezellen' en eigenaars als 'voogden'. Het was de eerste stad die het ontklauwen van katten verbood, ook mogen er sinds vorig jaar geen katten of honden meer in dierenwinkels verkocht worden. Volgens D'Amico zal de wet op 30 juni 2012 in voege treden.


24-09-2011 om 22:47 geschreven door fashionista


» Reageer (0)
23-09-2011
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Tweed: dé glamoureuze stof van het najaar

Tweed: dé glamoureuze stof van het najaar


http://img88.imageshack.us/img88/4017/tweed.jpg
Tweed kleedjes, jasjes en shorts bij Asos.com


Je hebt misschien nog geen tweed in je kleerkast hangen, maar daar moet deze herfst verandering in komen. Mode-iconen zoals Jennifer Aniston dragen het al een tijdje, maar nu ligt de stof ook bij ons in de winkels. Van handtassen tot hotpants, alles is tweed!

Tweed is een ruwe, onafgewerkte wollen stof, maar met een zachte en flexibele structuur. Door verschillende garen samen te draaien, ontstaan er leuke kleureffecten. Bovendien zorgt de stof ervoor dat je kledij er duur en kwaliteitsvol uitziet en ook zo aanvoelt.

Bij designers zoals Chloe en Chanel was de stof te zien op de catwalk, maar ook betaalbare ketens zoals Zara hebben een tweed-collectie ontwikkeld.

Tips om tweed te dragen

1) Kies voor klassiek: combineer een tweed-jasje met een skinny jeans voor een ingetogen, maar toch glamoureuze look.

2) All the way: we hebben het over de combinatie van een tweed-jasje met een rokje in dezelfde stof. Wanneer je het liever wat moderner hebt, kan je het jasje combineren met een afgeknipte short in dezelfde stof.

3) Draag accessoires: kies voor een baret, een handtas of handschoenen in tweed om een subtiele verwijzing naar de trend te maken. (br.hln)


23-09-2011 om 01:13 geschreven door fashionista


» Reageer (0)
21-09-2011
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Nooit meer een miskoop: zo vind je de perfecte handtas

Nooit meer een miskoop: zo vind je de perfecte handtas


http://img7.imageshack.us/img7/4135/perfectehandtas.jpg


Een handtas is zoveel meer dan een accessoire alleen: dit item is niet alleen erg praktisch, het is een manier om je zin voor stijl te uiten en iets waarmee je tijdens moeilijke momenten mee kan spelen.

Over de aankoop van een handtas mag je niet licht gaan. Je draagt dit elke dag, dit moet dus comfortabel, veelzijdig, mooi en kwalitatief zijn. De zoektocht hiernaar kan erg moeilijk zijn. Hou zeker met deze criteria rekening wanneer je je een nieuw exemplaar aanschaft.

Hendels: Niets zo lastig als een schoudertas die voortdurend afzakt of een handtas met de kleine hendels waarmee je altijd je handen vol hebt. Denk op voorhand na welke soort het beste bij je past en vooral op welke manier je dit accessoire het vaakst draagt.

Grootte: In een goede handtas moet je al je spullen kwijt kunnen, maar deze mag ook niet te groot zijn. Want dan stop je het vol met onnodige spullen en vind je niets meer terug. Onderzoek de inhoud van je huidige tas om te ontdekken wat noodzakelijk is voor jou. Wees realistisch: dat kleine exemplaar ziet er misschien geweldig uit, maar als je gigantsiche portefeuille er niet eens in past, koop je deze beter niet.

Kleur: Het belangrijkste is dat je een kleur kiest die overal bij past, maar dat betekent niet dat je per se voor zwart of bruin moet gaan. Wil je dat handtas niet opvalt of dat deze net contrastreert bij je outfit? Een fel oranje handtas kan net de blikvanger zijn die je zoekt en perfect bij je winterjas past.

Materiaal: Een lederen model staat vaak synoniem voor kwaliteit en gaat lang mee. Maar je vindt ook andere kwalitatieve materialen. Bekijk het stikwerk, de ritsen en bestudeer de hendels. Kleine metalen voetjes aan de onderkant voorkomen bijvoorbeeld dat deze vuil wordt. Onthou dat net een beetje meer betalen voor goede kwaliteit loont, omdat je handtas dan langer zal meegaan. 

Binnenkant: Onderverdelingen zijn van groot belang. Het is een hopeloze queeste om in een donkere ruimte in je gigantisch exemplaar naar sleutels te zoeken. (br.hln)


21-09-2011 om 13:02 geschreven door fashionista


» Reageer (0)
20-09-2011
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Hot or not: de gigantische beehive van Cheryl Cole

Hot or not: de gigantische beehive van Cheryl Cole


http://img7.imageshack.us/img7/1353/beehive1.jpg

Voor de lancering van haar eigen schoenenlijn trok de Britse zangeres Cheryl Cole vooral de aandacht naar haar kapsel: ze hadden een gigantische beehive à la Amy Winehous op haar hoofd.

Gisterenavond gaf Cheryl Cole een feestje om haar schoenenlijn voor de website Stylistpick te vieren. Ze hield haar 'big hair' in bedwang met een gouden band en had een bordeaux satijnen jurk met drapages en doorzichtige panelen aan. Zo werd duidelijk dat de zangeres in topvorm is. Haar beige schoenen deden haar nog groter lijken. Haar creaties zullen vanaf december te koop zijn, dat betekent dat je kerstmis in een paar van Cheryl Cole zult kunnen vieren.

De Britse fashionista is een duidelijke fan van big hair, maar modecritici delen haar mening hierin niet. Ze kreeg heel wat commentaar op haar erg volumineuze kapsel tijdens de Amerikaanse versie van X Factor, waar toen in de jury van zat.

De beehive is een erg volumineus kapsel dat populair was in de fifties, vooral bij zangeressen als Dusty Springfield en Diana Ross. Het kende een heropleving dankzij de intussen overleden Amy Winehouse. Dit was het handelskenmerk van de zangeres, haar beehive groeide met de jaren.


20-09-2011 om 23:57 geschreven door fashionista


» Reageer (1)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Diamanten nagel als accessoire

Diamanten nagel als accessoire


http://img827.imageshack.us/img827/2617/diamantennagel.jpg


Voor wie alle kleuren nagellak al heeft geprobeerd en graag wil schitteren met een nieuwe nagelversiering heeft Belgisch juwelenmerk 'O!' het ideale accessoire ontworpen: de diamanten nagel.

Geen kleine juweeltjes, maar een hele diamanten nagel op jouw maat. Eerst meet een expert vakkundig je nagel op en maakt een witte of roosgouden basisnagel naar je eigen voorkeur. Het enige wat je daarna hoeft te doen, is een keuze maken: een robijn of een gewone, een witte of een zwarte diamant?

Natuurlijk heeft elke diamantsoort een eigen prijskaartje. "Afhankelijk van je maat en je nagelbezetting varieert de prijs tussen 300 en 1000 euro", aldus Nathalie Coëme, één van de eigenaars van 'O!'.

Hoewel de prijs hoog ligt, kan je de diamanten nagel wel blijven gebruiken. "De speciale lijm houdt 2 weken, maar je kunt hem nadien gewoon opnieuw gebruiken", zegt Coëme. Bovendien bevat één diamanten nagel ongeveer 0,30 tot 0,90 karaat. Sommigen gaan zelfs tot 1 karaat. "Ook dat hangt af van je nagelmaat en diamantkeuze", geeft Coëme mee. (br.she)


20-09-2011 om 10:50 geschreven door fashionista


» Reageer (0)


Foto

Foto

Gastenboek

Druk oponderstaande knop om een berichtje achter te laten in mijn gastenboek


Foto

Foto

E-mail mij

Druk oponderstaande knop om mij te e-mailen.


Foto

Foto

Foto

Archief per maand
  • 06-2019
  • 03-2019
  • 02-2019
  • 08-2018
  • 06-2018
  • 04-2018
  • 03-2018
  • 02-2018
  • 01-2018
  • 12-2017
  • 11-2017
  • 10-2017
  • 09-2017
  • 08-2017
  • 07-2017
  • 03-2017
  • 02-2017
  • 01-2017
  • 12-2016
  • 11-2016
  • 10-2016
  • 09-2016
  • 08-2016
  • 07-2016
  • 06-2016
  • 05-2016
  • 04-2016
  • 03-2016
  • 02-2016
  • 01-2016
  • 12-2015
  • 11-2015
  • 10-2015
  • 09-2015
  • 08-2015
  • 07-2015
  • 06-2015
  • 05-2015
  • 04-2015
  • 03-2015
  • 02-2015
  • 01-2015
  • 12-2014
  • 11-2014
  • 10-2014
  • 09-2014
  • 08-2014
  • 07-2014
  • 06-2014
  • 05-2014
  • 04-2014
  • 03-2014
  • 02-2014
  • 01-2014
  • 12-2013
  • 11-2013
  • 10-2013
  • 09-2013
  • 08-2013
  • 07-2013
  • 06-2013
  • 05-2013
  • 04-2013
  • 03-2013
  • 02-2013
  • 01-2013
  • 12-2012
  • 11-2012
  • 10-2012
  • 09-2012
  • 08-2012
  • 07-2012
  • 06-2012
  • 05-2012
  • 04-2012
  • 03-2012
  • 02-2012
  • 01-2012
  • 12-2011
  • 11-2011
  • 10-2011
  • 09-2011
  • 08-2011
  • 07-2011
  • 06-2011
  • 05-2011
  • 04-2011
  • 03-2011
  • 02-2011
  • 01-2011
  • 12-2010
  • 11-2010
  • 10-2010
  • 09-2010
  • 08-2010
  • 07-2010
  • 06-2010
  • 05-2010
  • 04-2010
  • 03-2010
  • 02-2010
  • 01-2010
  • 12-2009
  • 11-2009
  • 10-2009
  • 09-2009
  • 08-2009
  • 07-2009
  • 06-2009
  • 05-2009
  • 04-2009
  • 03-2009
  • 02-2009
  • 01-2009
  • 12-2008
  • 11-2008
  • 10-2008
  • 09-2008
  • 08-2008
  • 07-2008

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto


    Blog tegen de regels? Meld het ons!
    Gratis blog op http://blog.seniorennet.be - SeniorenNet Blogs, eenvoudig, gratis en snel jouw eigen blog!