Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
fashionista

04-07-2011
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen. De perfecte bikini voor je vollere figuur


 De perfecte bikini voor je vollere figuur


http://img43.imageshack.us/img43/7763/christinahendricksj.jpg


Vrouwen met rondingen zijn weer helemaal in dankzij actrice Christina Hendricks. Enkel in de zomermaanden rijzen er nog problemen, want hoe vind je eigenlijk een geschikt badpak voor dat vollere figuur?
Bloemenprints

Wil je graag je figuur benadrukken in een zwempak? Ga dan voor een strak modelletje met de nodige verstevigingen bij de buikwand en de boezem. Kies steeds voor een fleurige, grote print. Bloemenprints zijn helemaal hip dit seizoen en ze trekken de aandacht weg van je probleemzones.
Bikini

Ga je voor een bikini? Kies dan een topje waarbij je een grote driehoek hebt bij iedere borst. Zo zorg je ervoor dat je boezem niet stiekem meer laat zien dan je zelf wilt bij het zwemmen of zonnen.
Haltertop

Haltertopjes zijn over het algemeen niet aan te raden voor grotere boezems. Wil je toch niet graag opgemerkt worden met brede bikinibandjes? Kies dan voor een haltertopje dat evenwijdig loopt met je schouders en pas nauwer wordt achterop je rug. Zo zorg je ervoor dat je schouders niet uit balans geraken met de rest van je lichaam.
Bips

Heb je last van een brede bips? Kies dan voor een bikini waarbij het topje opvallender is dan het broekje. Door hippe prints toe te voegen, ga je de borsten accentueren en de aandacht van je bredere achterwerk afleiden.
Aandachttrekkers

Heb je last van een buikje, maar wil je toch niet graag rondhollen in een zwempak? Dan is de tankini iets voor jou. Kies voor een langer topje waarbij de boezem extra geaccentueerd wordt door een kleuraccent. Zo trek je de aandacht naar boven en niet naar je buikje.  (br.she - foto photonews)


04-07-2011 om 09:18 geschreven door fashionista


» Reageer (2)
03-07-2011
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Kate Moss getrouwd in jurk van gecontesteerde Galliano

Kate Moss getrouwd in jurk van gecontesteerde Galliano


http://img193.imageshack.us/img193/1297/katemossa.jpg


Het Britse topmodel Kate Moss heeft voor haar bruidsjurk dan toch een beroep gedaan op de ontwerpkunsten van haar vriend-ontwerper John Galliano. Moss stapte in het huwelijksbootje met de rocker Jamie Hince. En zoals dat hoort, keek de hele modewereld over hun schouders mee.

De bruidsjapon van Moss is al maanden hét voorwerp van speculatie in de modieuze wereld van glitter en glamour. In het begin van dit jaar lanceerde de Britse ontwerpster Viviene Westwood nog het gerucht dat Moss haar jurk zelf zou ontwerpen. Verder werd ook Stella McCartney herhaaldelijk als gelukkige getipt.

Maar het is dus toch ontwerper John Galliano die met de pluimen gaat lopen en dat heet toch enigszins verrassend. In februari van dit jaar werd de Brit nog bij het Franse modehuis Christian Dior aan de deur gezet, omdat hij zich in een Parijs café antisemetisch had uitgelaten. Op 22 juni ging het proces tegen de gevallen couturier in Parijs van start; de uitspraak wordt over enkele weken verwacht.

Met de jurk van Kate Moss is Galliano niet aan zijn proefstuk toe. Eerder schreden onder anderen actrice Penelope Cruz, het Braziliaanse topmodel Gisele Bündchen en zangeres Gwen Stefani al in een jurk van hem naar het altaar. De excentrieke modeontwerper staat overigens bekend voor bombastische en gedurfde creaties. De kans dat Moss in een  zedig, beige mantelpakje haar jawoord geeft is dan ook klein.


http://img84.imageshack.us/img84/3862/katemoss1.jpg


Het is de beroemde fotograaf Mario Testino - ook al een goede vriend van de bruid - die het meerdaagse huwelijk vanaf vandaag exclusief op de gevoelige plaat zal vastleggen.

Vogue wijdt het septembernummer maar al te graag aan het feestelijke gebeuren; zowat de hele modewereld wacht in spanning op de eerste kiekjes van de pasgehuwden, Moss' dochter en bruidsmeisje Lila Grace én tal van beroemde genodigden. Het koppel liet zich op de vooravond van het huwelijk al even aan de talrijk verzamelde pers zien. Moss verscheen toen in ware bohémienstijl met blauwe vintagejurk en bijbehorende laarzen, terwijl Hince het bij een bijpassend hemd met blazer hield.

Kate Moss trouwde met Jamie Hince, zanger van rockgroep 'The Kills'. Het feest vindt plaats in het Britse dorp Cotswolds en zal maar liefst drie dagen duren. De Britse kranten hebben het festivalhuwelijk in elk geval al tot "Mosstock" omgedoopt. (br.hln - foto's bruno - ap)


03-07-2011 om 13:38 geschreven door fashionista


» Reageer (0)
01-07-2011
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Koopjes starten met kortingen tot 50 procent

Koopjes starten met kortingen tot 50 procent


http://img715.imageshack.us/img715/7449/koopjes.jpg


De koopjesperiode is vandaag begonnen met kortingen van 20 tot 50 procent. De Brusselse Nieuwstraat was vanmorgen al overladen met koopjesjagers. Dat dit op een vrijdag begint, zou een meevaller zijn.


"Veel mensen die vier vijfde werken, hebben op vrijdag vrijaf. Anderen nemen op deze dag sneller een dagje vrijaf", zegt NSZ-voorzitter Christine Mattheeuws. "Bovendien is het mooi weer om te shoppen", stelt ze. Dat maakt Comeos, de federatie van de distributiesector, en ondernemersorganisaties Unizo en NSZ vandaag bekend. De eerste cijfers over de verkoop worden verwacht in de namiddag. Peter Vandenberghe van Comeos wijst erop dat veel winkels op zondag open zullen zijn, waardoor het voor verkopers een goed weekend wordt.


Vandenberghe stelt ook vast dat steeds meer sectoren mee profiteren van het volk dat op de been is en ook aan de koopjesperiode deelnemen. Zo zijn er nu ook koopjes in de boekensector. De modewinkels hebben door het warme weer in de lente al veel zomerkledij verkocht en zitten nu nog met veel lentekledij, zegt hij ook.


01-07-2011 om 13:18 geschreven door fashionista


» Reageer (1)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.De nieuwste beha's: klevende en ultralichte lingerie

De nieuwste beha's: klevende en ultralichte lingerie



Klevende beha's volledig gemaakt uit siliconen voor grotere boezems en een ultralicht model, dat zijn de nieuwste uitvindingen op de lingeriemarkt. Maar lossen deze producten ook echt de verwachtingen in?

De nieuwste lichte beha weegt nog geen 60 gram, dat is half zoveel als een gemiddeld model en dit is een vijfde van een push-upbeha met gel. Grootwarenhuis Debenhams lanceert dit, die niet in elkaar gestikt maar gelijmd is, voor 20 euro. Uit tests blijkt dat de t-shirt beha hetzelfde gevoel bezorgt als naakt zijn onder je kledij, het zou als een tweede huid zijn. Sharon Webb van Debenhams: "De zoektocht naar een beha die past, flatteert en goed zit, is even moeilijk als het vinden van de juiste man."

De Britse keten Selfridges pakt dan weer uit met een klevende beha zonder bandjes voor grotere boezems, die volledig uit siliconen bestaat. De uitviding kost ongeveer 40 euro en is de eerste in zijn soort. Omdat het model zo goed om je lichaam past, zou deze niet afzakken. De makers beloven ook dat je dit tot 25 keer kan dragen.

Het Britse model Kelly Hall heeft een E-cup en probeerde de zelfklevende lilngerie uit. "Ik ging een hele dag op pad met deze beha. Lopen is hopeloos, mijn borsten gingen dan alle kanten op, ik kon evengoed niets aandoen. Ook tijdens het fietsen zakt hij af en voel ik me helemaal niet veilig. Tijdens het shoppen, ben ik wel op mijn gemak. Om te gaan dansen, is deze beha echter ook niet geschikt. Ik denk trouwens niet dat ik hem 25 keer zou kunnen dragen. Dit kledingstuk is ideaal voor een rustig diner, maar van zodra je van plan bent veel te bewegen, zou ik toch voor een ander model kiezen." (br.hln)


01-07-2011 om 12:14 geschreven door fashionista


» Reageer (0)
30-06-2011
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Tips voor de perfecte dot, net als de celebs

Tips voor de perfecte dot, net als de celebs


http://img90.imageshack.us/img90/8486/blackswane.jpg


De ballerinadot is een kapselklassieker omdat je er niet veel moeite in moet steken en het benadrukt de natuurlijke schoonheid, aldus stylisten.


Dankzij de balletfilm 'Black Swan' was de dot de haartrend op de catwalk voor de lentecollecties. Styliste celebs als Diane Kruger, Kirsten Dunst en Jennifer Lopez pikten dit op en geven hun draai aan het kapsel van actrice Natalie Portman in de film. Styliste Syfu zegt dat de dot de laatste jaren erg veranderd is. "Er zijn verschillende versies, nonchalant, asymmetrisch, bovenop het hoofd of strak. Vroeger was dit erg stijf, maar tegenwoordig kan je er alle kanten mee op." 


Syfu deelt haar geheim voor de perfecte dot. "Voor je eraan begint, werk je met een stylingproduct om een stevige basis te maken zodat het niet lost. Je blaast het best droog in de richting waar je de dot wil, voor meer controle, gebruik een platte borstel. Wanneer je je haar met een elastiekje vastmaakt, zorg er dan voor dat je je hoofd recht houdt om te vermijden dat de dot uitzakt aan je nek."
 

"Maak je stijl persoonlijk, je kan hier eigenlijk niet fout mee gaan. Je moet wel rekening houden met wat je draagt, deze haarstijl vestigt namelijk de aandacht op je gezicht, probeer dus slechts een aspect te benadrukken als felle lippen, strenge wenkbrauwen of verleidelijke ogen."


30-06-2011 om 10:49 geschreven door fashionista


» Reageer (0)
29-06-2011
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen. 48-jarige wordt topmodel dankzij grijze lokken


48-jarige wordt topmodel dankzij grijze lokken


http://img43.imageshack.us/img43/9661/cindyjoseph.jpg


Topmodel word je op je 15de. Als je geluk hebt, maak je ook op je 18de nog een kans. Maar op je 48ste ben je zeker en vast afgeschreven. Dat dacht Cindy Joseph althans. De Britse besloot op haar 48ste haar lokken niet langer te verven en voor een prachtig grijs te gaan. "Plots werd ik opgemerkt door een talentenzoeker." Sindsdien is de vrouw in de grootste reclamecampagnes te bewonderen.

Het sprookje van Cindy Joseph begon zo'n 10 jaar geleden. De guitige dame besloot haar leeftijd te omarmen en volop voor grijs haar te gaan. Aan een modellencarrière dacht de vrouw hoegenaamd niet. "Maar toen werd ik opgemerkt door een talentenzoeker en een paar weken later tekende ik mijn contract bij Ford Models", vertelt Joseph. Het succesverhaal ging nog sneller aan het rollen toen ook modefotograaf Stephen Meisel voor haar charmes viel. Plots werd ze gevraagd voor Dolce&Gabbana, en campagnes voor Ann Taylor en Aveda volgden snel. Nu is ze ook het uithangbord van Olay en de winkelketen Target.

"Ik ben zo blij dat ik van die jeugdige onzekerheid verlost ben. Ik weet wie ik ben, wat ik kan en hoe ik met mezelf moet omgaan", vertelt de vrouw. "Wat je ziet is wat je krijgt. Ik ben blij met mezelf. Als je me wilt zoals ik ben, zal ik het zo aan je verkopen." (br.she)


29-06-2011 om 18:59 geschreven door fashionista


» Reageer (1)
28-06-2011
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Espadrilles maken comeback

Espadrilles maken comeback


http://img844.imageshack.us/img844/7821/espandrilles.jpg
Links: espadrilles van Lanvin, rechts: model van Theodora and Callum.


Espadrilles waren lang het schoeisel van artiesten en vrijgevochten hippies: ze waren het symbool van de vrijheid. Ze zijn makkelijk, betaalbaar en tegenwoordig ook hip, wat meteen verklaart waarom ze nu zo populair zijn bij fashionista's.


Zelfs chique designers herontdekten de espadrille. Hoewel je voor al 10 euro dit oorspronkelijk Catalaanse schoeisel uit canvas vindt, kun je ook 300 euro uitgeven aan een roze satijnen paar van Lanvin, ook Yves Saint Laurent maakte hier een versie van. Maar zelfs dure designermodellen zijn gemaakt van canvas en jute of hennep, want betekent dat zij bij de eerste regenbui geruïneerd zijn. Tegenwoordig heb je gelukkig ook exemplaren met een lederen bovenkant en een ruberen, deze doorstaan het regenachtige Belgische klimaat iets beter.

Welk model?
Deze schoenen komen er in verschillende gedaanten: het basismodel heeft een platte zool en is rechttoe rechtaan. Maar voor liefhebbers van hoge hakken zijn er plateauversies, het Spaanse bedrijf Castañer waagde zich hier voor het eerst aan in de jaren '60. Durvers gaan voor een model met bandjes rond de enkels. Een leuk accent voeg je toe met vrolijke printjes, maar je hebt ook mooie lederen exemplaren van bijvoorbeeld Penelope (br.hln)



28-06-2011 om 10:13 geschreven door fashionista


» Reageer (0)
27-06-2011
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Heidi Klum lanceert een juwelenlijn

Heidi Klum lanceert een juwelenlijn


http://img810.imageshack.us/img810/7070/heidiklumg.jpg


Heidi Klum lanceert een juwelenlijn. De nepsieraden worden samen met QVC op de markt gebracht.

Geen peperdure diamanten voor Heidi Klum. Het topmodel houdt van verandering en kiest daarvoor voor nepjuwelen ter lancering van haar juwelenlijn in samenwerking met QVC. De lijn zou vanaf 8 september in Amerika verkrijgbaar zijn, net rond het tijdstip van de New York Fashion Week.

Klum introduceerde eerder al een zilvercollectie voor QVC.



27-06-2011 om 17:18 geschreven door fashionista


» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Walter Van Beirendonck krijgt overzichtstentoonstelling

Walter Van Beirendonck krijgt overzichtstentoonstelling


http://img837.imageshack.us/img837/4239/waltervanbeirendoncky.jpg


Dit najaar presenteert het Antwerpse ModeMuseum de eerste grote overzichtscollectie van de Antwerpse modeontwerper Walter Van Beirendonck.

Walter Van Beirendonck's carrière is op zijn zachtst gezegd indrukwekkend te noemen. Drie decennia lang bouwde de man aan zijn mode-imperium, dat naast een eigen lijn ook bestaat uit een samenwerking met JBC. Volgens velen geldt hij als een buitenbeentje van de Antwerpse mode. Wat vast staat is dat zjin kleurrijke ontwerpen ervoor zorgden dat zijn defilés in Parijs echte hits werden.

Van Beirendonck zei steeds meerdere inspiratiebronnen te hebben: de natuur, technologie, kunst, popcultuur tot etnografie. Maar in al zijn collecties komt één vaste waarde terug: Van Beirendonck schuwt de maatschappijkritische thema's niet.

Om al die prachtcollecties extra in de kijker te plaatsen lanceert het Antwerpse ModeMuseum van Antwerpen van 14 september 2011 tot 19 februari 2012 de 'Dream The World Awake'-tentoonstelling. (br.she)


27-06-2011 om 12:25 geschreven door fashionista


» Reageer (1)
26-06-2011
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.In Milaan werden de zomertrends 2012 voor mannen voorgesteld

In Milaan werden de zomertrends 2012 voor mannen voorgesteld


http://img857.imageshack.us/img857/3903/mcqueena.jpg
McQueen


Dominant op de catwalk in Milaan waren de brede verticale strepen, zowel op hemden, vesten als op wijde broeken, waardoor het pyjamagevoel boven kwam drijven. foto ap



26-06-2011 om 11:10 geschreven door fashionista


» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.9 op de 10 Belgen wantrouwt solden

9 op de 10 Belgen wantrouwt solden


http://img845.imageshack.us/img845/1980/solden.jpg


De solden staan weer voor de deur. Tijd dus om een nieuwe garderobe aan te schaffen. Al staan 9 op de 10 Belgen stiekem wel kritisch tegenover het fenomeen solden, zo blijkt uit cijfers van het OIVO.

1 op de 10 Belgen stelt zich geen vragen bij de koopjes. De rest kijkt met kritische ogen naar de afprijzingen. Vooral de bulkverkoop waarin de aangeboden kledij pas kortingen krijg als je er meerdere stuks van koopt, wekken argwaan op. Ook het feit dat we ons maar moeilijk aan ons vooropgestelde budget kunnen houden, zorgt voor argwaan.

Toch is er ook goed nieuws zo blijft 7 op de 10 Belgen de solden ondanks alles toejuichen. (br.she)


26-06-2011 om 10:10 geschreven door fashionista


» Reageer (0)
24-06-2011
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Branquinho maakt lingerie zonder frullen voor Marie Jo

Branquinho maakt lingerie zonder frullen voor Marie Jo


http://img15.imageshack.us/img15/2757/branquinho.jpg


Vorig jaar was het Belgisch ontwerpersduo A.F. Vandevorst aan de beurt, dit jaar mag Veronique Branquinho een lingerielijn voor Marie Jo L' Aventure ontwerpen. Het resultaat zijn luxueuze beha's zonder frullen, maar tegelijkertijd erg vrouwelijke ontwerpen.

Veronique Branquinho legt de samenwerking uit: "Marie Jo L'Aventure staat voor de 'urban woman' met stijl. Zelf hou ik ook van moderne vrouwelijkheid, zonder frullen en zoete romantiek. Ik wil luxe, zonder opzichtig te zijn." De collectie oogt erg fifties, met een tikje couture. De designer werkte met tule, grosgrain en plissés. De collectie bevat onder meer een body, een demi-corps beha en een hoge tailleslip. Het materiaal waarmee ze werkte, lijkt op satijn, maar is een huidvriendelijke microvezel. Qua kleuren zetten mysterieus smaragdgroen en tijdloos zwart de toon.

Branquinho liet zich inspireren door de vrouwen op de meesterwerken van Cranach, Giorgione, Raphael en Dürer: sensueel dus maar niet graatmager. De collectie ligt vanaf midden september in de winkels. (br.hln)


24-06-2011 om 14:22 geschreven door fashionista


» Reageer (1)
23-06-2011
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Zo draag je stijlvol de broek met print

Zo draag je stijlvol de broek met print


http://img718.imageshack.us/img718/4124/broekmetprint.jpg


Een hit op de zomerfestivals is de losse broek met print, dit is echter moeilijk te dragen omdat het al gauw lijkt alsof je een gedateerde hippiebroek aanhebt. Daarom geven we enkele tips om in alle comfort er toch stijlvol uit te zien.

De broek met drukke print, liefst een model met Afrikaanse look, werd vorig jaar bij fashionista's met gemengde gevoelens onthaald. Sommigen waren er meteen gek op, andere reageerden eerder voorzichtig. Maar wat jouw mening hierover ook is, je zult moeten aanvaarden dat ze een trend zijn op de festivals. Dat is niet zonder reden: dit model zit supermakkelijk zonder dat je aan stijl hoeft in te boeten, tenminste als je ze met de juiste stukken combineert. Dat bewees onder meer actrice Vanessa Hudgens op het Amerikaanse festival Coachella met haar zigeunerbroek.

Tips
De trend startte op de catwalk, onder meer bij Louis Vuitton, die experimenteerde met brede modellen met dierenprints, Etro ging voor zwart-witte tribaltekeningen en Moschino Cheap & Chic pakte uit met vrolijke bloemetjes.

- Voor de juiste look kies je voor een brede broek die wijd valt of smaller wordt aan de enkels.

- Combineer met een eenvoudig, mouwloos topje, eentje die de buik ontbloot voor de durvers, blouse in een neutrale tint of een stijlvol jasje om je outfit wat chiquer te maken.

- Qua schoenen zit je goed met plateau- of gladiatorsandalen, vermijd te allen tijde slippers als je niet op een hippie wil gaan lijken. (br.hln)


23-06-2011 om 15:43 geschreven door fashionista


» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Versace voor H&M: veel kleur, prints en glamour

Versace voor H&M: veel kleur, prints en glamour


http://img269.imageshack.us/img269/1487/vercace.jpg


Vanaf 17 november zul je bij de budgetvriendelijke winkelketen H&M een feestjurk van Versace vanaf 55 euro kunnen kopen. Het rijke verleden van het modehuis diende als inspiratiebron voor de vrouwen-, mannen- en zelfs interieurcollectie.


De exclusieve lijn zal veel prints, kleur bevatten en erg weelderig zijn. Je vindt de stukken in 300 filialen van H&M, maar zal ook online vanaf 17 november verkocht worden, net voor de feestdagen dus. "Ik ben erg blij te mogen samenwerken met H&M en dat ik zo een groot publiek kan bereiken. De ontwerpen zullen typisch Versace zijn", aldus Donatella. Volgend jaar in januari komt er nog een tweede collectie van het luxueuze modehuis in de H&M-winkels.


Creatief adviseur van H&M Margareta van den Bosch: "De collectie voor H&M zal glamoureus en flamboyant zijn, alles waar Versace voor staat. Donatella deelt met ons haar iconische ontwerpen uit de archieven van het modehuis. De stukken zullen de perfecte outfit voor de feestdagen worden."


De keten werkte eerder al samen met ontwerpers als Karl Lagerfeld, Stella McCartney, Comme des Garcons, Jimmy Choo en recentelijk Lanvin. (br.hln)


23-06-2011 om 10:52 geschreven door fashionista


» Reageer (0)
22-06-2011
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Dior verliest toonbeeld voor bontcollectie

Dior verliest toonbeeld voor bontcollectie


http://img88.imageshack.us/img88/5027/diorf.jpg


Frédéric Castet is op 81-jarige leeftijd overleden. De man werd wereldberoemd als bontontwerper bij Dior.

Castet zorgde voor het pluizige karakter van Dior. De man trad in 1953 in dienst bij het Franse modehuis en zorgde in 1973 voor een geheel nieuwe lijn: ready-to-wear fur: oftewel: draagbare, iets betaalbaardere bontcollecties. De man zou tot 1988 vastgeketend blijven aan het modehuis vooraleer hij zijn eigen modehuis oprichtte. (br.she)



22-06-2011 om 23:14 geschreven door fashionista


» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Laat je maar gaan tijdens de solden: shoppen stemt vrolijk

Laat je maar gaan tijdens de solden: shoppen stemt vrolijk


http://img849.imageshack.us/img849/3939/aankopenmode.jpg


Hoewel kleding passen soms erg frustrerend kan zijn, ontdekten psychologen nu dat shoppen je echt gelukkig kan maken.


De onderzoekers hielden honderden interviews in shoppingcentra, ze vroegen ook winkelende mensen een dagboek bij te houden van hun gedrag, humeur en de aankopen waar ze spijt van hadden. Degenen die zeiden slecht gehumeurd te zijn, deden vaker een impulsieve aankoop. 62 procent had iets gekocht om zichzelf op te vrolijken, terwijl 28 procent dit deed om iets te vieren.


De vorsers ontdekten wel dat jezelf op iets moois trakteren een blijvend positief effect op je stemming heeft en er zijn nauwelijks negatieve emotionele bijwerkingen. "Jezelf opvrolijken door te shoppen is goed voor je, het stemt je vrolijk zonder dat je er spijt of een schuldgevoel van krijgt", aldus de psychologen. Toch waarschuwen ze voor een foutje in de studie, mensen die in een goed humeur waren, gingen vaker in op de vraag voor deelname, slechts een ondervraagde gaf toe spijt te hebben van zijn aankopen.


Dit is alvast goed nieuws voor fashionista's die al maanden uitkijken naar de aankomende koopjesperiode. Dit betekent dat je je niet langer hoeft in te houden. Je kunt echter wel door enkelemaatregelen te nemen, miskopen voorkomen, om nog gelukkiger te worden. Want nu wordt niemand vrolijker van die lelijke jumpsuit die enkele seizoenen geleden nog zo hip leek, maar slechts een keer werd gedragen.

- Bepaal op voorhand een budget: Haal op voorhand een vooropgesteld bedrag cash geld af en je laat je bankkaarten thuis. Zo kun je niet meer uitgeven dan gepland en ga je ook meer over je aankopen nadenken.

- Maak een planning: Voor je gaat shoppen, bestudeer je eerst je kleerkast en bedenk wat je nodig hebt. Maak een lijstje van essentiële zaken die je nodig hebt en binnen je budget passen.

- Dit maakt het mogelijk om gerichter te shoppen. Als je enkel op zoek bent naar een klassieke broek, dan heb je niets te zoeken bij de rokken. Dit bespaart je niet alleen tijd, het maakt je shoptrip ook minder vermoeiend.

- Denk in outfits: Het grootste probleem bij een impulsieve aankoop is dat je iets mee naar huis neemt dat niet bij de rest van je kleerkast past. Dus voor je naar de kassa stapt, vraag je je beter af of je schoenen, een broek of rok hebt die bij die opvallende blouse met drukke print past.

- Pas alles: Kledij kan er op de kapstok mooi uitzien, maar verschrikkelijk zijn wanneer je het aanhebt.

- Kijk naar de wasvoorschriften: Als iets enkel in de droogkuis gereinigd mag worden, moet je overwegen of het de moeite wel waard is om te kopen, dat geldt ook voor spullen die enkel in de handwas mogen. Als dat in jouw geval betekent dat dit maanden onderaan de wasmand blijft liggen, kun je het beter niet kopen. (br.hln)


22-06-2011 om 11:44 geschreven door fashionista


» Reageer (0)
21-06-2011
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Hot or not: mannen met ontblote enkels

Hot or not: mannen met ontblote enkels


http://img829.imageshack.us/img829/975/ontbloteenkels.jpg


Moschino bracht ze in 2009 op de catwalk, Jude Law vertaalde ze naar het straatbeeld in 2010 en mode-ontwerper Thom Browne doet in 2011 een nieuwe poging om van 'ontblote enkels' een mannentrend te maken.

Met weinig succes, aan deze kant van het Kanaal dan toch. In Groot-Brittannië worden de zogenaamde 'mankles' dan weer aanzien als 'tout le rage'. Het tijdschrift Esquire besteedde er een hele reportage aan, catwalks lopen er vol mee en in Notting Hill worden ze opvallend vaak gespot.

Hoe draag je die nieuwe trend? Simpel: vergeet de sokken, rol je broekspijpen op (maximaal twee keer!) en combineer met zomers schoeisel als zeilschoenen of loafers. Hippe mannen doen het ook wel eens met skinny jeans die net tien centimeter te kort is (al dan niet door de broek zelf af te knippen).

Shorts, sandalen en slippers zijn in principe uitgesloten van 'de look', ook al worden hier onvermijdelijk ook enkels ontbloot.

Nonchalant, bevrijdend
Fashion watchers verdedigen de 'mankles'. "Het is een toffe, nonchalante, zorgeloze look. Je ziet het overal, het is wat mannen op de catwalk showen", aldus Jeremy Langmead in The Times. Ontwerper Thom Browne vult aan: "Blote enkels, dat voelt bevrijdend".

Collega-ontwerper Stephen Bayley valt hem bij: "'Mankles' geven mannen de gelegenheid om te worden aanzien voor een Italiaans architect."

"Geen Britse enkels, aub!"
Tegenstanders zijn er ook: "Ik heb niets tegen de mannelijke enkel op zichzelf. Alles heeft zijn tijd en plaats. Bijvoorbeeld, de Montenegrijnse kust op een hete zomerdag. Maar niet in Mayfair, tussen 9 uur 's ochtends en vijf uur 's avonds", klaagt journalist Quentin Letts in de Daily Mail.

"Wat werkt in Italië, werkt niet noodzakelijk in Engeland. Wij zijn Britten, onze enkels zijn het niet waard om getoond te worden. Ze zijn bleek, met vieze, blauwe spataderen en behoren aan mannen genaamd Bob en Trevor. En nu wordt ons verteld dat dit dé zomertrend is. Ik pas, aldus de Britten !." (br.hln)


21-06-2011 om 10:25 geschreven door fashionista


» Reageer (1)
20-06-2011
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Dit is de nieuwe IT-mannenjas

Dit is de nieuwe IT-mannenjas


http://img7.imageshack.us/img7/2936/itmannenjas.jpg


Wil je als man uitpakken met een trendy jasje? Dan ga je niet meer voor het stijlvolle detailjasje. Dolce&Gabbana toonde tijdens zijn modeshow namelijk dat de mannenjasjes een pak nonchalanter mogen worden.

Herinnert u zich nog die knappe mannen in maatpak? Die ieder jaar opnieuw de catwalk afstruinen tijdens de modeshows voor de mannencollecties. Wel, dit jaar ging het er iets anders aan toe tijdens de show van Dolce&Gabbana. De twee Italianen zeggen namelijk genoeg te hebben van al dat detailwerk.

"Het gaat allemaal om herontdekken van stukken. Het potentieel van 'maat'pakken herontdekken", vertelde Gabbana na de show aan WWD. "Ik gebruik geen computer om mijn ontwerpen op te tekenen, en ik maak niet gebruik van het internet. Ik wil onbevooroordeeld aan mijn werk beginnen." Het resultaat van die nieuwe visie bij D&G is een maatpak, dat de voeten veegt aan afwerking. Zo zijn de nieuwe mannenjasjes langer dan normaal, hebben ze slechts 1, vaak weggewerkte, knoop om het jasje dicht te houden en is er geen opvallende halskraag meer.  (br.she)


20-06-2011 om 15:31 geschreven door fashionista


» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Lanvin lanceert kindercollectie


Lanvin lanceert kindercollectie


http://img607.imageshack.us/img607/7177/kindermodelanvin.jpg


Mini fashionista's hebben er eventjes op moeten wachten, maar nu is hij er eindelijk: de kindercollectie van Lanvin is een feit.


Het is de eerste keer in meer dan 75 jaar dat het modehuis zich aan een kledinglijn voor de allerkleinsten waagt, maar nu ligt er sinds kort dus een splinternieuwe collectie in de winkelrekken. De collectie werd eerder deze maand in New York gelanceerd.


Ontwerper Alber Elbaz liet zich inspireren door de hechte band die oprichtster Jeanne Lanvin had met haar dochter Marguerite. 65 jaar na het overlijden van Jeanne is Lanvin nog bijzonder populair. Vorig jaar ontwierp het modemerk nog een kledinglijn voor H&M, die in heel Europa een heuse stormloop teweegbracht.



Lanvin.
Lanvin.


De Petite Lanvin wintercollectie van 2011 is voor meisjes tussen de 4 en 10 jaar. Het modehuis lanceert 25 stukken, waaronder schattige ballerina's, t-shirts met zijden strikjes en opgeleukte jurkjes, jassen en truien.

Naast de kledingstukken, bracht Lanvin voor het goede doel ook vier exclusieve poppen met Lanvinjurkjes op de markt. De opbrengst gaat integraal naar Designing Hope. (br.hln)


20-06-2011 om 15:24 geschreven door fashionista


» Reageer (0)
19-06-2011
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Karl Lagerfeld onthult Lily Allens (tweede!) bruidsjurk

Karl Lagerfeld onthult Lily Allens (tweede!) bruidsjurk



Toegegeven: we stonden er eventjes van te kijken toen Lily Allen, geheel tegen alle verwachtingen, haar ja-woord gaf in een jurk van de Franse modeontwerpster Delphine Manivet. De Britse zangeres nam een paar maanden geleden nochtans Karl Lagerfeld onder de arm om haar bruidsjapon te ontwerpen. Maar nu wordt alles opeens duidelijk: Lily had namelijk twee trouwjurken...


Het mysterie werd ontrafeld toen Karl Lagerfeld het ontwerp van Lily's tweede bruidsjurk op de website van Chanel plaatste. Dat tweede exemplaar werd voor het huwelijk maandenlang angstvallig geheim gehouden, het design werd daarom pas na de grote dag wereldkundig gemaakt.


Op de website zien we een foto van de 'Smile'-zangeres in een prachtige Chaneljurk. Bij het onderschrift staat te lezen dat het ontwerp van Lagerfelds hand komt. De foto werd in de Parijse Chanelstudio gemaakt toen Lily haar japon voor de eerste keer ging passen.


Vraag blijft echter: waarom liet Allen in hemelsnaam een dure creatie van een topdesigner ontwerpen om ze vervolgens niet eens te dragen? Daar had Lily (gelukkig!) een eenvoudige verklaring voor. De popster deelde via Twitter mee dat ze de Chaneljurk tijdens de huwelijksreceptie droeg. (br.hln)



19-06-2011 om 12:38 geschreven door fashionista


» Reageer (0)


Foto

Foto

Gastenboek

Druk oponderstaande knop om een berichtje achter te laten in mijn gastenboek


Foto

Foto

E-mail mij

Druk oponderstaande knop om mij te e-mailen.


Foto

Foto

Foto

Archief per maand
  • 06-2019
  • 03-2019
  • 02-2019
  • 08-2018
  • 06-2018
  • 04-2018
  • 03-2018
  • 02-2018
  • 01-2018
  • 12-2017
  • 11-2017
  • 10-2017
  • 09-2017
  • 08-2017
  • 07-2017
  • 03-2017
  • 02-2017
  • 01-2017
  • 12-2016
  • 11-2016
  • 10-2016
  • 09-2016
  • 08-2016
  • 07-2016
  • 06-2016
  • 05-2016
  • 04-2016
  • 03-2016
  • 02-2016
  • 01-2016
  • 12-2015
  • 11-2015
  • 10-2015
  • 09-2015
  • 08-2015
  • 07-2015
  • 06-2015
  • 05-2015
  • 04-2015
  • 03-2015
  • 02-2015
  • 01-2015
  • 12-2014
  • 11-2014
  • 10-2014
  • 09-2014
  • 08-2014
  • 07-2014
  • 06-2014
  • 05-2014
  • 04-2014
  • 03-2014
  • 02-2014
  • 01-2014
  • 12-2013
  • 11-2013
  • 10-2013
  • 09-2013
  • 08-2013
  • 07-2013
  • 06-2013
  • 05-2013
  • 04-2013
  • 03-2013
  • 02-2013
  • 01-2013
  • 12-2012
  • 11-2012
  • 10-2012
  • 09-2012
  • 08-2012
  • 07-2012
  • 06-2012
  • 05-2012
  • 04-2012
  • 03-2012
  • 02-2012
  • 01-2012
  • 12-2011
  • 11-2011
  • 10-2011
  • 09-2011
  • 08-2011
  • 07-2011
  • 06-2011
  • 05-2011
  • 04-2011
  • 03-2011
  • 02-2011
  • 01-2011
  • 12-2010
  • 11-2010
  • 10-2010
  • 09-2010
  • 08-2010
  • 07-2010
  • 06-2010
  • 05-2010
  • 04-2010
  • 03-2010
  • 02-2010
  • 01-2010
  • 12-2009
  • 11-2009
  • 10-2009
  • 09-2009
  • 08-2009
  • 07-2009
  • 06-2009
  • 05-2009
  • 04-2009
  • 03-2009
  • 02-2009
  • 01-2009
  • 12-2008
  • 11-2008
  • 10-2008
  • 09-2008
  • 08-2008
  • 07-2008

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto


    Blog tegen de regels? Meld het ons!
    Gratis blog op http://blog.seniorennet.be - SeniorenNet Blogs, eenvoudig, gratis en snel jouw eigen blog!