Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
fashionista

30-07-2010
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Vrouwen laten voeten opereren om in stiletto's te passen


Vrouwen laten voeten opereren om in stiletto's te passen



De stilettogekte blijft maar voortduren. Vrouwen zijn zo dol op hoge hakken dat ze zelfs hun voeten laten opereren om beter in de (vaak smalle) schoenen te passen. Bij de ingrepen hoort een 'teenverkorting', een 'teenverlenging', een aanpassing van de kleine teen en een algemene versmalling van de voet.

 De ingrepen maken het lopen op stiletto's niet gemakkelijker of minder pijnlijk, maar de voeten passen wel beter in de schoenen en zien er ook gelijkmatiger uit.

Assepoesterprocedure
De operaties zijn een grote hit in Los Angeles, waar verschillende esthetische klinieken pakketten aanbieden. De 'Assepoesterprocedure' voorkomt knobbels en maakt de voeten smaller.

'De perfecte tien' zorgt ervoor dat alle tien je tenen worden verkort en mooi recht worden gezet. Het pakt ook de tenen aan die over de rand van de sandaal hangen, of die geplet worden in de nauwe schoenen.

Vet en botox
Verder is er de 'kusseningreep', die vet uit de onderbuik in de bal van de voet spuit en zo een extra kussentje voorziet voor wie lange dagen op hoge hakken doorbrengt. In een andere ingreep krijgen de tenen botox te verwerken, zodat het zweten van de voeten vermindert en de vorming van schimmels wordt voorkomen.

Verbieden is onrealistisch
Orthopedische chirurgen zien de ingrepen liefst enkel bij vrouwen die last hebben van misvormingen en extreme pijnen, maar zo zien de beautyklinieken en de vrouwen het zelf niet. Zoals podoloog Ali Sadrieh het zegt: "Het is onrealistisch om vrouwen te verbieden om hoge hakken te dragen. Daarom bedacht ik procedures die hen dat pijnvrij toelaat."

Booming business
Ook in Groot-Brittannië zijn de voetoperaties aan een opmars bezig. Ondertussen zouden Britse vrouwen al 36 miljoen euro per jaar uit geven om medische problemen ten gevolge van hoge hakken, zoals knobbels en geknelde zenuwen, te verhelpen.

Voordelen
De 'hogehakkengekte' werd opgestart door de stilettoverslaving van Carrie uit Sex and the city. Sindsdien draagt elke zichzelf respecterende, vrouwelijke celeb ze, en doet ook de vrouw uit de straat lustig mee.

Ondanks de nadelen, hebben hoge hakken ook enorme voordelen: je benen lijken langer en slanker, je houding verandert en je trekt de aandacht van mannen.




30-07-2010 om 02:02 geschreven door fashionista


» Reageer (3)
28-07-2010
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Prostituees op de catwalk ter preventie van aids

Prostituees op de catwalk ter preventie van aids






Braziliaanse Prostituees willen met een kleurrijke catwalkshow en een eigen modemerk het taboe, de discriminatie wegnemen en zo aids bespreekbaarder maken. Dit moet volgens hen de preventie ten goede komen.







Sommige modellen liepen erg sensueel, anderen erg verlegen op de geïmproviseerde catwalk. De show in Brazilië was een vreemd gebeuren, maar het trok wel erg veel volk in het 'Global Village' waar tal van NGO's al een week vergaderen op de aids-conferentie. De collectie bestond uit korte gele rokjes, rode visnetpanty's, frivole jurkjes. Hier en daar zagen we subtiel geplaatste condooms, als een herinnering aan het thema. De creaties waren van Daspu, een Braziliaans kledingmerk opgestart in 2005 door een voormalig prostituee. De naam van het merk komt van 'das putas', wat 'van de hoeren' betekent in het Portugees.






Aids komt bij deze groep veel vaker voor bij de rest van de bevolking maar door het taboe rond hun beroep hebben ze minder toegang tot informatie en behandeling. "Het is belangrijk dat prostituees weten hoe ze condooms moeten gebruiken. Ze zijn een belangrijke schakel in de preventie van deze ziekte, want ze hebben direct contact met de klanten", aldus vertegenwoordiger van Daspu Friederike Strack. (br.hln)






28-07-2010 om 19:51 geschreven door fashionista


» Reageer (0)
27-07-2010
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.'Vampier' Robert Pattinson inspireert fabrikant van slips

'Vampier' Robert Pattinson inspireert fabrikant van slips





Steeds meer trendy mannen dragen skinny jeans en smalle broeken. Dit zorgt ervoor dat ze ook steeds vaker hun boxershort aan het grote publiek laten zien. Dankzij een nieuw heupmodel met opvallende tailleband is dit echter geen modeblunder meer, heren mogen hun ondergoed weer tonen.





Onder skinny jeans
De trendy acteur Robert Pattinson, komiek Russel Brand en producer Mark Ronson zijn de inspiratiebronnen voor deze nieuwe ondergoedlijn voor mannen. De Britse winkelketen Marks and Spencer bedacht deze nieuwe slip, die de naam R-Pant kreeg. Hij werd speciaal ontwikkeld om onder skinny jeans te dragen, zodat een stukje van de tailleband komt piepen. "De heupslip is steeds populairder bij mannen de laatste drie jaar. Deze nieuwe onderbroek zal vooral aanslaan bij jonge, modebewuste mannen. "

Journalist en stijlexpert van het magazine Men's Health Oli Arnold: "Ik haat het als je de tailleband van een onderbroek kunt zien. Ik denk niet dat het zal aanslaan bij mannen, misschien wel bij vrouwen die dit voor hun partners kopen." Hoewel Pattinson gevraagd werd om de slips te promoten, heeft hij dit aanbod afgeslagen.



27-07-2010 om 15:04 geschreven door fashionista


» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Elke vrouw moet streven naar maat 42

"Elke vrouw moet streven naar maat 42"


http://img714.imageshack.us/img714/3020/maatje42.jpg


Een vrouw zou geen genoegen mogen nemen met het anorectische schoonheidsideaal. In plaats daarvan moeten ze streven naar rondingen, een zandloperfiguur en maat 42. Dat is de mening van de Britse minister Lynne Featherstone. "Het moet gedaan zijn dat vrouwen zich te kort voelen schieten omdat ze niet graatmager zijn."


Featherstone verwijst met haar statement naar de voluptueuze Mad Men-actrice Christina Hendricks (Joan Holloway in de serie), die met haar goed geproportioneerde lichaam vriend, vijand, man en vrouw overtuigt.

Zelfs het gerenommeerde magazine Esquire ging voor de bijl en benoemde Hendricks prompt als 'meest sexy vrouw ter wereld'. "Christina is gewoonweg geweldig, en vrouwen zouden haar als rolmodel moeten zien."

"Te vaak voelen vrouwen zich ongelukkig over hun lichaam en hun gewicht, omdat het enige vergelijkingspunt de onbereikbare lichamen van celebrities en modellen zijn. Dat brengt serieuze gevaren voor de fysieke en psychische gezondheid met zich mee, inclusief eetstoornissen. Gevaren die een heel leven hun stempel kunnen drukken."






Begeleidende tekst
Featherstone meent het, en wil de druk op magazines opvoeren om (te) magere modellen niet langer te gebruiken voor reclame of illustratie. Foto's die bewerkt zijn zouden een stempel moeten dragen, met een bijhorende tekst die waarschuwt dat de lichamen op de foto onrealistisch zijn, en slanker gemaakt werden om bepaalde delen in de verf te zetten. 

"Kinderen en jonge vrouwen moeten gewaarschuwd worden voor airbrushing, zodat ze zich kunnen wapenen tegen de beelden die ze zien en geloven dat een taille van 60 centimeter echt mogelijk is. Want dat is niet zo."

Persvrijheid
Is dat geen censuur, of ten minste een inbreuk op de persvrijheid? "Ze hebben het recht te printen wat ze willen, maar vrouwen en meisjes hebben ook het recht zich goed te voelen in hun eigen lichaam. Op dit moment wordt hen dat recht ontzegd", verdedigt Featherstone zich.

Gedragscode
"Bovendien breken de magazineuitgevers de gedragsregels omdat ze mensen misleiden en potentieel beschadigen door onrealistische, vervormde en aangepaste beelden te publiceren zonder enige vorm van kritiek. Advertenties zouden volgens de standaardcode geen enkel kind mogen blootstellen aan mentale, fysieke of morele schade, maar er worden wel volop advertenties geprint die onbereikbare schoonheidsidealen tonen in tienermagazines", klinkt het nog fel.






Is het voldoende?
De kruistocht van Featherstone is nobel, maar de vraag is of begeleidende tekst bij onrealistische foto's wel voldoende is. Een beeld is vaak zoveel sterker dan woorden, en ook al wordt het genuanceerd, de foto heb je ondertussen toch maar gezien. Om nog maar te zwijgen van de culturele idealen van de Westerse maatschappijen, die niet zomaar zullen veranderen.


27-07-2010 om 13:27 geschreven door fashionista


» Reageer (0)
26-07-2010
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Taylor Momsen is het nieuwe uithangbord voor Galliano


Taylor Momsen is het nieuwe uithangbord voor Galliano


http://img18.imageshack.us/img18/5648/taylormomsenm.jpg



De Amerikaanse actrice Taylor Momsen wordt het uithangbord voor John Galliano. De 'Gossip Girl'-ster zal een nieuw parfum promoten.

Galliano heeft voor de 16-jarige actrice gekozen omdat ze "rebels" is en "anders durft zijn". Het is nog niet bekend voor welk parfum Momsen reclame zal maken.

Taylor Momsen werd onlangs ook het gezicht van 'Material Girl', de kledinglijn van Madonna. (br.she)




26-07-2010 om 12:18 geschreven door fashionista


» Reageer (1)
24-07-2010
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Wees trendy met de debardeur

Wees trendy met de debardeur



Old-fashioned gebreide truien met funky design zijn helemaal in. Klassiek, netjes, maar toch very up-to-date, zo kan deze kledingstijl samengevat worden. Het Belgische merk Morrison en het jongere broertje Howlin' geeft onder meer de klassieke debardeur een tweede leven.





In 1981 richten Ann en Stefaan Olyslager het label Morrison op met als specialisatie hoogkwalitatief Schots breiwerk. De zonen Jan en Patrick herlanceren in 2009 met het zustermerk  Howlin'. Ze blazen nieuw leven in het traditionele merk maar laten zoals toen de truien nog steeds breien in kleine fabriekjes en familiebedrijven in de Schotse hooglanden.







Jan en Patrick zorgen voor een nieuwe schwung in het familiebedrijf. Met Howlin', wat zoveel wil zeggen als "vies geurtje" in het Schots, brengen de broers de nodige dosis ironie in het merk. De retro dikke pulls, klassieke debardeurs en stijlvolle hemden krijgen hippe designs in felgekleurde breisels en een gecentreerde snit. Donkergele, koningsblauwe en felrode patronen contrasteren perfect met muisgrijs, beige of bruin. Je outfit maak je compleet met een bijpassende sjaal, das of muts.







De collectie is grotendeels voor mannen maar er zijn ook enkele stukken voor vrouwen. De broers hebben een flagshipstore in de Nationalestraat in Antwerpen, waar ze je graag bijstaan met persoonlijk advies. Ook in het buitenland kan je de collecties kopen. Van Zwitserland tot Japan. Zelfs bij Bloomingdales in de Verenigde Staten zijn ze te vinden. Meer info op www.morrison.be en www.howlin.be



24-07-2010 om 12:05 geschreven door fashionista


» Reageer (0)
23-07-2010
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Armani bewijst dat strakke zwembroek helemaal terug is

Armani bewijst dat strakke zwembroek helemaal terug is





De koning van de couture Giorgio Armani waagt zich op vakantie aan de nieuwste trend qua badmode voor mannen: de strakke zwembroek. Helaas voor de 76-jarige man is zijn lichaam niet zo strak als dat van Cristiano Ronaldo en David Beckham die dit soort badmode voor Armani moeten promoten.






De strakke zwembroek is al langer trend, celebs als Rod Stewart en voetbalsterren Andres Iniesta en Cristiano Ronaldo hebben dit gelanceerd. Het gevolg is dat dit niets verhullend kledingstuk momenteel de Europese stranden verovert. De afgelopen zes maanden verviervoudigde de online verkoop van dit kleine kledingstuk. Helaas beschikt niet elke man over een goddelijk lichaam als de gemiddelde jonge voetballer. Dat dus ook het geval is bij Giorgio Armani, hoewel hij er nog goed uitziet voor zijn leeftijd. Ondanks zijn bruine tintje en zijn zwembroek uit de laatste designercollectie badkledij van Armani kan de bekende mode-ontwerper zijn jongere concurrenten toch niet evenaren.

De modekoning rust momenteel even in Spanje met vrienden uit van zijn drukke modecarrière.



23-07-2010 om 13:07 geschreven door fashionista


» Reageer (0)
22-07-2010
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Worden Duitse klompen de nieuwe Crocs?

Worden Duitse klompen de nieuwe Crocs?





Mooi zijn ze niet, comfortabel wel: de Wörishofer-klomp, een evergreen sinds de jaren '70. Ze worden geassocieerd met bomma's en boerinnen, maar sinds Maggie Gyllenhaal en Kirsten Dunst er mee werden gespot, beloeren verschillende celebs de schoenen. Zouden ze, of zouden ze niet? Wordt het een nieuwe trend, of niet?


Op het eerste zicht lijkt de kans klein, maar de plastieken Crocs met gaatjes waren ook niet moeders mooiste, en toch veroverden ze in geen tijd de hele wereld. Uiterlijk is duidelijk niet alles, ook niet in schoenenland. Een probleem is wel dat ze (nog?) niet overal verkrijgbaar zijn, wat de opmars enigszins kan stoppen.

50 procent
Aan de andere kant kosten de schoenen nog geen 50 euro, én zagen verkopers de verkoop ervan met de helft toenemen in de laatste twee jaar. Jong en oud: beide kopen ze.

Tegenpool
Is deze klomp dan het antwoord op de torenhoge schoenen en de voetpijn die ermee gepaard gaat? Want daar lijkt het wel op. Met zijn kurkzool, steun aan de wreef en zonder een hak, is de Wörishofer-klomp de absolute tegenpool van elke stiletto.



 




Podologen juichen het orthopedische schoeisel dan ook toe: de open sandaal laat de voeten ademen en is beter voor de algemene gezondheid.


Rijtje
Misschien wordt de Wörishofer de nieuwste toevoeging in het rijtje 'lelijke' schoenen, naast de Crocs, de populaire Uggs, Birkenstocks en Dr Scholls. (br.hln)




22-07-2010 om 16:04 geschreven door fashionista


» Reageer (2)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Tourslipjes moeten uit straatbeeld verdwijnen

Tourslipjes moeten uit straatbeeld verdwijnen



De reclamecampagne van lingeriefrabrikant Sloggi met slipjes in de kleuren van de klassementstruien van de Tour moet uit het straatbeeld verdwijnen.

De Jury voor Ehtische Praktijken inzake Reclame (JEP) ontving klachtenbrieven over de reclameborden die sinds de start van de Tour de France in ons land te zien zijn. Volgens de JEP doet de reclame afbreuk aan "de menselijke waardigheid van de vrouw".
 
Sloggi betreurt de beslissing en is verwonderd dat slechts een paar klachten voldoende waren om de campagne te laten stoppzetten. "Mocht de campagne een haast nationale heisa hebben veroorzaakt die de JEP bedolven zou hebben onder een berg van verontwaardigde klachten, dan zouden wij het verbod op de campagne best begrepen hebben", aldus PR-verantwoordelijke Ann Raemaeckers.
 
Het reclamebureau RCA gaat wellicht niet in beroep tegen de beslissing van de JEP. De campagne was slechts voor twee weken gepland.



22-07-2010 om 15:49 geschreven door fashionista


» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Vier soorten trendy jurken voor de herfst

Vier soorten trendy jurken voor de herfst


Balmain.


Terwijl gewone mensen nog volop genieten van de zomer, de zon en de luchtige kledingstijl die daar bij hoort, buigt de modewereld zich alweer over wat we komende herfst en winter zullen dragen. Veel jurkjes blijkbaar, en dit zijn de vier trends:



Chanel.
Chanel.


Midi-lengte
Deze jurken komen tot halverwege je schenen, en geven je een statige, ietwat preutse uitstraling. Als je groot genoeg bent tenminste, want voor wie kleiner is dan 1,70 meter is deze lengte geen cadeau. Te combineren met hoge pumps of enkellaarsjes, dat spreekt voor zich.



Stella McCartney.
Stella McCartney.



Babydoll-jurkjes
Voor wie gelooft in een warme winter, biedt het babydoll-jurkje een aantrekkelijke mogelijkheid. Kort, elegant, een tikje speels en relatief flatterend: er zijn ergere opties. Wie met nylons niet genoeg heeft, kan het jurkje eventueel ook combineren met een jeans of een paar (dikke) leggings
.



Balmain, de korte naveldiepe jurk.
Balmain, de korte naveldiepe jurk.



Naveldiep
Deze lange jurken lijken enkel geschikt voor rode lopers en bals. Met een lengte tot op de grond en een decolleté tot aan de navel, zijn ze erg sexy en elegant, maar nauwelijks draagbaar in het echte leven. De korte cocktailversies daarentegen zijn een zeer goede optie voor de eindejaarsfeesten.



Ann Demeulemeester.
Ann Demeulemeester.



Gothic
Zwart blijft ondanks alles het overheersende kleur, en in zwart leer krijgt het algauw een gothic uitstraling. Hoog gesloten, lang en eventueel met veel riempjes en frutsels: dit zal maar een niche aanspreken.




http://static3.hln.be/static/FOTO/pe/11/9/10/media_xl_3805255.jpg?20100720151923





22-07-2010 om 12:44 geschreven door fashionista


» Reageer (0)
21-07-2010
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Gaat Beckham binnenkort opnieuw uit de kleren?


Gaat Beckham binnenkort opnieuw uit de kleren?


http://img834.imageshack.us/img834/967/davidbeckham.jpg


Geruchten doen de ronde dat voetbalster David Beckham opnieuw uit de kleren zal gaan voor een onderbroekenmerk.

Volgens De Telegraaf zou Beckham gezegd hebben dat er mogelijk een nieuwe campagne komt. "Maar die zal niet voor Armani zijn", klinkt het.

Vorig jaar maakten David en Victoria Beckham samen reclame voor het Italiaanse merk. De lingeriefoto's verschenen toen op reclameborden over de hele wereld.

21-07-2010 om 15:43 geschreven door fashionista


» Reageer (1)
20-07-2010
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Transseksueel poseert naakt in Vogue

Transseksueel poseert naakt in Vogue



Het modeblad Vogue pakt uit met een opmerkelijke fotoshoot. Niet alleen poseert Lea poedelnaakt, maar is het model ook transseksueel.


Givenchy ontwerper Ricardo Tisci heeft een bijzondere boon voor zijn persoonlijke assistante, Lea voordien Leo genaamd. Volgens haar beschikt de transseksueel over heel wat modetalent en oogt ze uiterst vrouwelijk met aristocratische trekjes. De dame werd door haar baas al ingezet in de herfstcampagne van Givenchy en was te zien in de Italiaanse Vanity Fair.





De modebijbel Vogue wist Lea opnieuw te strikken. Volgende maand verschijnt ze in het magazine onder de titel 'Lea, born again'.



20-07-2010 om 13:38 geschreven door fashionista


» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Delvaux doet het zonder modellen

Delvaux doet het zonder modellen


http://img833.imageshack.us/img833/7224/delvaux.jpg


Geen modellen in de nieuwe campagne van Delvaux: het ledermerk fotografeerde vrouwen uit hun eigen atelier.

Voor hun nieuwe 'Toujours'-lijn haalde Delvaux de inspiratie binnenshuis. De lijn werd getekent door artistiek directeur Veronique Branquino, en voor de campagne werd beroep gedaan op vrouwen uit het eigen bedrijf. Leuke, inspirerende vrouwen van vlees en bloed, dus.

De 'Toujours'-collectie van het merk is een moderne, eigentijdse lijn voor vrouwen die druk in het leven staan. De verschillende modellen werden genoemd naar de dagen van de week: samedi, dimanche, mercredi, lundi en vendredi. De lijn is ook iets goedkoper dan de klassieke tassen van Delvaux: prijzen variëren tussen de 350 en de 750 euro. (br.Het Nieuwsblad)



20-07-2010 om 10:38 geschreven door fashionista


» Reageer (0)
18-07-2010
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Lady Gaga krijgt geen parfum bij ons


Lady Gaga krijgt geen parfum bij ons


http://img514.imageshack.us/img514/8560/ladygaga2w.jpg


Lady Gaga krijgt dan toch geen eigen parfum, althans niet in samenwerking met het beautybedrijf Coty.

Coty ontkent met kracht alle geruchten over een mogelijke samenwerking tussen het bedrijf en de zangeres. Volgens hen zijn er geen vergevorderde gesprekken en zal er dus ook geen Lady Gaga-parfum bij Coty komen. Eerder beweerden diverse Amerikaanse modewebsites dat Gaga binnenkort een eigen geurtje op de markt zou brengen. (br.she)



18-07-2010 om 15:35 geschreven door fashionista


» Reageer (1)
17-07-2010
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen. Midi-rokken vervangen maxi-jurken


 'Midi'-rokken vervangen maxi-jurken


http://img94.imageshack.us/img94/2772/rokxe.jpg


Deze zomer hullen fashionista's zich nog massaal in maxi-jurken, maar vanaf het winterseizoen worden de rokken weer een ietsiepietsie korter.






De zogenaamde 'midi'-rokken zullen de maxi-zomermode vervangen. Een midi-rok komt tot halverwege de kuiten, en wordt voornamelijk gedragen met een brede riem waardoor de taille mooi uitkomt.


Een beetje preuts en saai? Daar lijkt het wel op, maar Louis Vuitton (foto) bewees dat het ook sexy kan. Voorstanders beweren dat dit soort rok ook heel stijlvol en elegant kan zijn. In elk geval komt met de rok weer een beetje retro in de mode geslopen.


Want wie ziet niet de gelijkenis met de jaren '50, toen vrouwen de hemdjes braaf in hun (wijde en ritselende) rokken stopten, en het geheel afwerkten met een brede riem? Met dit verschil dat het volume behoorlijk minder is.


Zo werd de rok dan ook het vaakst gespot: met een bloesje of shirt strak ingestopt, een nette riem met grote gesp en een losse rok in A-lijn, gecombineerd met lage pumps. Al zijn varianten natuurlijk mogelijk, zoals een gegespte vest of een strakke rok of de combinatie met enkellaarsjes.


Het bleef ook niet bij rokken, of bij uitbreiding bij jurken. Lagerfeld tekende voor Chanel (zie fotoreeks) zelfs een reeks wollen winterjassen, die gedragen met korte, losse laarsjes, het summum van elegantie lijken te zijn.







Maar zullen vrouwen de rokken ook dragen op regenachtige herfstdagen en/of strenge winterdagen, of grijpen ze terug naar de vertrouwde broek? (br.hln)



17-07-2010 om 13:54 geschreven door fashionista


» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Hoge hakken wisselen voor lage schoenen beschadigt de kuiten

Hoge hakken wisselen voor lage schoenen beschadigt de kuiten



In de zakelijke disctricten van New York of Londen is het geen ongewoon zicht: nette zakenvrouwen die hun hoge hakken wisselen voor ballerina's, slippers of zelfs sportschoenen voor ze naar huis wandelen.


Op het eerste zicht een logische keuze, zeker als je meer dan een kwartier moet stappen. Maar voor het lichaam is het net de slechte keuze.


"Vrouwen die meestal rondlopen op hoge hakken, kunnen hun spieren beschadigen door op lage schoenen of blootsvoets rond te lopen", aldus wetenschapper Marco Narici in Journal of Experimental Biology.


Dat komt omdat na verloop van tijd, na het lange tijd dragen van hoge hakken, de kuitspieren inkorten en verzwakken. Hoge hakken doen je namelijk op je tenen lopen, wat de afstand tussen de enkels en de achterkant van de knieën verkort.


De kuiten korten gemiddeld 13 procent in, als een vrouw twee jaar lang vijf dagen per week hoge hakken draagt. Ook wie lage hakken draagt (4 à 5 centimeter) kan op lange termijn spierschade oplopen. Wie dan plat gaat lopen, rekt die verkorte spieren uit, wat pijn en ongemak kan veroorzaken.



 http://img231.imageshack.us/img231/3374/platteschoenen.jpg



Volgens de wetenschappers is de verkorting permanent, tenzij je elke avond de spieren stretcht. Dat kan gemakkelijk op een trap. Je plaatst één voet op een trede, en de andere op de trede erboven. De hiel van de eerste voet hangt over de tree, en wordt lichtjes naar beneden geduwd. Dit rekt de kuitspieren uit. Herhaal verschillende malen voor beide voeten.

Een andere manier om spierschade te vermijden is nooit meer lage schoenen drageb... of nooit aan hoge hakken beginnen.




17-07-2010 om 10:39 geschreven door fashionista


» Reageer (0)
16-07-2010
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Geheim van perfecte benen Gwyneth Paltrow? Make-up

Geheim van perfecte benen Gwyneth Paltrow? Make-up





Gwyneth Paltrow gaf onlangs toe dat ze make-up op haar benen smeert om deze mooier te maken. Dit zorgt voor een gevoel van opluchting bij heel wat vrouwen, nu blijkt dat ook celebs middeltjes nodig hebben om hun tekortkomingen te verdoezelen.



Met make-up...
Met make-up...



Make-up voor je benen is de middenweg tussen een natuurlijke look en zelfbruiners. Als je kiest voor een dikke foundation camoufleer je littekens, vlekken en spataders, een luchtiger product laat je benen stralen. Het effect blijft natuurlijk niet erg lang, maar je kunt fouten wel meteen wegwassen.



... zonder make-up.
... zonder make-up.


Tegenwoordig heb je speciale foundations op de markt voor je ledematen als 'Face and Body Foundation' van MAC of 'No Streaks Bronzer Dry Body Mist' van Ambre Solaire.



16-07-2010 om 14:27 geschreven door fashionista


» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Vooral mannen laten zich gaan tijdens zomersolden

Vooral mannen laten zich gaan tijdens zomersolden



Halverwege de solden hebben de handelaars een omzetstijging van 1,5 procent geboekt tegenover de vorige zomersolden, meldt het Neutraal Syndicaat voor Zelfstandigen. Fedis bevestigt dit nieuws en zegt dat vooral mannenspullen vlot over de toonbank gaan.

"Door het aanhoudende mooie weer gaan vooral de typische zomerspullen zoals topjes, rokjes, kleedjes, shorts en sandalen zeer vlot over de toonbank", zegt het NSZ in een persbericht. "Verwacht wordt dat in de tweede helft van de solden vooral de lentecollectie zal verkocht worden."
 
Volgens het NSZ verwachten de meeste handelaars voor de volledige soldenperiode "een gelijke of betere omzet dan vorig jaar". Toen werd ook gesproken van een goed resultaat. Van de handelaars zou 57 procent tijdens deze soldenperiode evenveel verkopen als vorig jaar, 14 procent zou uitgaan van een meerverkoop.


Ook Fedis, de Belgische federatie van de distributie, zegt dat tijdens de eerste twee weken van de solden is meer verkocht dan vorig jaar.
Na precies twee weken van koopjes is de balans voor de verkopers van kleding, schoenen en accessoires positief. De meeste Fedis-leden hebben meer of dezelfde omzet gedraaid dan vorig jaar. De hitte van de voorbije dagen zorgde er wel voor dat de koopwoede van de eerste dagen wat is geluwd.


Volgens Fedis zijn zomerartikelen bijna volledig uitverkocht. Vooral topjes en shorts en zomerjurkjes doen het goed, net zoals badmode. Opvallend is voorts dat de mannenspullen erg in trek zijn, blijkbaar hebben veel mannen op de solden gewacht om zich een nieuwe outfit aan te schaffen.

De klanten bleken de afgelopen twee weken ook graag in de shoppingcentra, met airco, te vertoeven. De solden duren nog tot 31 juli



16-07-2010 om 01:28 geschreven door fashionista


» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Lady Gaga krijgt eigen parfum

Lady Gaga krijgt eigen parfum


http://img411.imageshack.us/img411/9320/ladygagadu.jpg


Fans van Lady Gaga kunnen binnenkort net zo excentriek ruiken als hun idool. De zangeres zou namelijk op de proppen komen met een eigen parfum.

Hoe het parfum precies zal heten of ruiken is nog niet bekend. Maar volgens insiders zou de zangeres in vergevorderde gesprekken met Coty Beauty verwikkeld zitten. Coty was ook verantwoordelijk voor de parfums van Kate Moss, Kylie Minogue en Sarah Jessica Parker. (br.she)



16-07-2010 om 01:06 geschreven door fashionista


» Reageer (0)
15-07-2010
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.1 vrouwenleven= 100 nieuwe kapsels

1 vrouwenleven= 100 nieuwe kapsels



De gemiddelde vrouw meet zich in haar leven 104 keer een andere snit aan. Twee keer per jaar knipt ze haar haardos op, kleurt of verkort ze haar lokken, zo blijkt uit een Britse rondvraag. Al kiest ze daarbij zelden voor dramatische veranderingen.


De belangrijkste redenen om zich een andere haarsnit aan te meten, zijn uit verveling of omdat er een punt achter een relatie werd gezet. De gemiddelde vrouw probeert ook drie verschillende haarkleuringen: 1 op 4 experimenteert zelfs met maximaal vijf tinten.


Volgens Andrew Collinge, de Britse kapper die de rondvraag liet uitvoeren, gebruiken vrouwen hun kapsel als een manier om hun uiterlijk te veranderen. Haar heeft immers een immense visuele impact. "Al zijn vrouwen zeer voorzichtig, volgens mijn gevoel kiezen vrouwen zelden voor dramatische veranderingen, maar kiezen ze voor regelmatige, kleinere aanpassingen aan hun looks. Door de lengte aan te passen, kan je al een moderne textuur bekomen, net als door meer lagen te knippen. Zelfs een andere brushing geeft al een nieuw effect.


Vrouwen trekken voor allerlei redenen naar de kapper, maar de impact van trends op  de catwalk of de voorbeelden van celebs, zijn niet te onderschatten. Verandering is echter niet altijd de beste optie, bijna drie kwart van de vrouwen betreurt één van hun haarsnits.


De meest populaire snit bleek het lange haar met de pony te zijn, 69 procent opteert tijdens zijn leven ooit eens voor deze look. 58 procent is van plan om hun huidige stijl te veranderen in de nabije toekomst, 56 procent wil wel eerst het advies van de kapper afwachten. (br.nina)



15-07-2010 om 11:59 geschreven door fashionista


» Reageer (0)


Foto

Foto

Gastenboek

Druk oponderstaande knop om een berichtje achter te laten in mijn gastenboek


Foto

Foto

E-mail mij

Druk oponderstaande knop om mij te e-mailen.


Foto

Foto

Foto

Archief per maand
  • 06-2019
  • 03-2019
  • 02-2019
  • 08-2018
  • 06-2018
  • 04-2018
  • 03-2018
  • 02-2018
  • 01-2018
  • 12-2017
  • 11-2017
  • 10-2017
  • 09-2017
  • 08-2017
  • 07-2017
  • 03-2017
  • 02-2017
  • 01-2017
  • 12-2016
  • 11-2016
  • 10-2016
  • 09-2016
  • 08-2016
  • 07-2016
  • 06-2016
  • 05-2016
  • 04-2016
  • 03-2016
  • 02-2016
  • 01-2016
  • 12-2015
  • 11-2015
  • 10-2015
  • 09-2015
  • 08-2015
  • 07-2015
  • 06-2015
  • 05-2015
  • 04-2015
  • 03-2015
  • 02-2015
  • 01-2015
  • 12-2014
  • 11-2014
  • 10-2014
  • 09-2014
  • 08-2014
  • 07-2014
  • 06-2014
  • 05-2014
  • 04-2014
  • 03-2014
  • 02-2014
  • 01-2014
  • 12-2013
  • 11-2013
  • 10-2013
  • 09-2013
  • 08-2013
  • 07-2013
  • 06-2013
  • 05-2013
  • 04-2013
  • 03-2013
  • 02-2013
  • 01-2013
  • 12-2012
  • 11-2012
  • 10-2012
  • 09-2012
  • 08-2012
  • 07-2012
  • 06-2012
  • 05-2012
  • 04-2012
  • 03-2012
  • 02-2012
  • 01-2012
  • 12-2011
  • 11-2011
  • 10-2011
  • 09-2011
  • 08-2011
  • 07-2011
  • 06-2011
  • 05-2011
  • 04-2011
  • 03-2011
  • 02-2011
  • 01-2011
  • 12-2010
  • 11-2010
  • 10-2010
  • 09-2010
  • 08-2010
  • 07-2010
  • 06-2010
  • 05-2010
  • 04-2010
  • 03-2010
  • 02-2010
  • 01-2010
  • 12-2009
  • 11-2009
  • 10-2009
  • 09-2009
  • 08-2009
  • 07-2009
  • 06-2009
  • 05-2009
  • 04-2009
  • 03-2009
  • 02-2009
  • 01-2009
  • 12-2008
  • 11-2008
  • 10-2008
  • 09-2008
  • 08-2008
  • 07-2008

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto


    Blog tegen de regels? Meld het ons!
    Gratis blog op http://blog.seniorennet.be - SeniorenNet Blogs, eenvoudig, gratis en snel jouw eigen blog!