Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
fashionista

21-06-2012
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Een voorproefje: de laatste designercollectie van H&M

Een voorproefje: de laatste designercollectie van H&M

Klik op de foto om het filmpje te bekijken





De modewereld is alvast dolenthousiast over de samenwerking tussen Maison Martin Margiela en H&M. Het modehuis staat bekend om zijn experimentele en extravagante ontwerpen, met deze collectie wordt dus duidelijk dat de modeketen het vanaf komend herfst over een andere boeg gooit. We kregen alvast een voorproefje: een dik, gebreide rolkraagtrui.

De bijzondere lijn van Maison Martin Margiela, opgericht door de gelijknamige Belgische designer, ligt vanaf 15 november in de winkels van H&M. Er wordt druk gespeculeerd over de stukken, omdat we de voorbije collecties van het modehuis op zijn minst bijzonder en soms zelfs ondraagbaar kunnen noemen. Maar sinds het modehuis werd overgenomen door de groep Renzo Rosso, ging het echter voor een meer commerciële aanpak, wat de samenwerking met deze keten ook verklaart.

Voor de eigen wintercollectie werkte Maison Martin Margiela vaak met cameltinten, gelukkig zorgen mauve en rood voor kleur. Ook zagen we veel bont en leder, wol en zijde. Maar andere stukken leken eerder zo van het containerpark te komen omdat er net afval in verwerkt zat.

In de prêt-à-porter collectie lag de nadruk op opvallende kragen bij truien en jassen, het is dus niet verrassend dat het eerste beeld dat we van de budgetvriendelijke collectie voor H&M een trui met een dikke rolkraag is. Als het van Maison Martin Margiela afhangt draag je dit op een nonchalante strakke broek of een lange asymmetrische rok. Wat de jurken betreft zagen we veel strakke kimono's met een bijzondere snit, erg typerend voor dit modehuis dus. (br.hln)


21-06-2012 om 14:22 geschreven door fashionista


» Reageer (1)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Zo vermijd je ontsierende witte lijntjes bij het zonnen

Zo vermijd je ontsierende witte lijntjes bij het zonnen


http://oi49.tinypic.com/34o6dft.jpg


Een bruin tintje doet die frisse zomerjurk net iets beter uitkomen, daar is haast elke vrouw het over eens. Maar niets is zo ontsierend als ingebrande witte lijntjes van je bikini of badpak. Vermijd deze beautyblunder met onderstaande tips.

Badpakken met uitsparingen aan de buik en asymmetrische bikini's zijn tegenwoordig erg hip, helaas zorgen ze er wel voor dat je niet mooi egaal bruint op het strand. Als je dan een strapless jurk hebt klaarliggen voor een feestelijke gelegenheid als een zomerbruiloft zijn die vreemde witte lijntjes helaas niet zo elegant. Als je weet dat je er tiptop moet uitzien in je feestoutfit, blijf dan de dagen ervoor uit de zon. Wil je toch ontspannen op het strand, zet je dan enkel in de schaduw en bedek je lichaam met donkere kledij. Witte stukken zijn voelen echter minder warm aan, maar ze voorkomen niet dat de zonnestralen je huid kleuren.

Het lijkt misschien een evidentie, maar wanneer je naakt zont, heb je geen last van lijntjes. De moeilijkheid is een goede plek te vinden waar je dit kan doen, een afgesloten plekje in je eigen tuin is een goede optie. Zorg er wel voor dat je jezelf, en zeker plekjes die niet vaak in de zon komen, goed insmeert met een hoge beschermingsfactor. Deze moet je minstens een halfuur op voorhand aanbrengen om te voorkomen dat de crème er snel afgaat.

Kies een bandeautopje zonder bandjes, nog beter is zwemkledij te dragen die de zon doorlaat. Dit zijn bikini's en badpakken gemaakt in een stof waarop een speciale weeftechniek is toegepast. Onder meer het merk Kiniki is gespecialiseerd in dit soort kleding en biedt fashionable modellen aan. Wanneer je dit draagt, is het nog ontzettend belangrijk je goed te smeren om zonnebrand en huidkanker te voorkomen. Deze stoffen beschermen namelijk niet tegen de schadelijke stralen van de zon. (br.hln)


21-06-2012 om 14:13 geschreven door fashionista


» Reageer (0)
20-06-2012
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen. Tweelingzusjes Olsen maken toffe collectie voor Stylemint

Tweelingzusjes Olsen maken toffe collectie voor Stylemint


http://oi45.tinypic.com/xkozyc.jpg


Het gaat goed voor Ashley en Mary-Kate in modeland. Recent werden ze door Time Magazine op dezelfde hoogte geplaatst als Miuccia Prada, Coco Chanel en Christian Dior, in de top 100 van mode-iconen van de laatste 90 jaar. Nu zijn ook hun laatste creaties, speciaal ontworpen voor Stylemint, te verkrijgen via Stylistpick.com, waar ook Cheryl Cole haar schoenencollectie lanceerde.

Eind vorig jaar verscheen deze fashiontweeling nog op de cover van Vogue als 'best-dressed' duo en op deze editie van de CFDA (lees: oscars in modeland) gingen ze lopen met de award voor Womenswear Designer of the Year.

Anders dan hun peperdure handtassen, is de kledinglijn voor Stylemint zeer betaalbaar. De collectie bestaat uit draagbare mode met topjes, t-shirts, truitjes, kleedjes en rokken die vaak onder de 25 euro blijven.

Deze nieuwe modecreaties zijn een mooie aanwinst voor het gamma van de zusjes, dat ondertussen bestaat uit het succesvolle fashion label 'The Row' en de eigentijdsje collectie 'Elizabeth and James'.

In Amerika werd deze collectie een klein jaar geleden al gelanceerd en een aantal celebs blijken best fan te zijn van deze losse, alledaagse ontwerpen. Zo werden onder andere Rachel Bilson en Dakota Fanning al gespot met Olsen designs. Je kan de volledige collectie bekijken (en wie weet ook bestellen) op Stylist Pick. (br.hln)



20-06-2012 om 12:22 geschreven door fashionista


» Reageer (0)
19-06-2012
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Christian Louboutin breidt mannencollectie uit

Christian Louboutin breidt mannencollectie uit


http://oi45.tinypic.com/2hf6yx4.jpg


Christian Louboutin gaat deze zomer volledig voor zijn mannensegment. De schoenenontwerper opent een mannenboetiek in New York West Village, Los Angeles, Miami en Londen.

"Ik ben per ongeluk in de mannenschoenenindustrie gerold. Op een bepaald moment kwam er een vrouw langs die wel erg grote voeten had, ze wou een op maat gemaakte schoen. Ik had niet eens leesten die zo groot waren, maar maakte ze toch. Eenmaal ze ze paste vond ze de schoenen te groot lijken en ging ze gewoon weg. Ik was woest. Een vriendin hoorde het verhaal en vond het de perfecte schoenen voor haar man, zo is mijn mannenschoenenavontuur begonnen", aldus Louboutin tegen WWD. (br.she - foto fotn news)



19-06-2012 om 12:18 geschreven door fashionista


» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Dé nachtmerrie van elk catwalkmodel

Dé nachtmerrie van elk catwalkmodel

Klik op de foto om het filmpje te bekijken





Paraderen op torenhoge hakken, dat kan al eens fout lopen. Terwijl veel vrouwen de missie om het te leren al lang overboord hebben gegooid, verdienen anderen er hun brood mee. Een horizontale kennismaking met de catwalk is dan ook het laatste wat topmodellen willen meemaken.

Tja, 'gravity's a bitch' zo blijkt, want catwalkmodellen gaan wel vaker onderuit. Hoewel we oprecht meeleven met deze pijnlijke momenten, is het tegelijkertijd ontzettend moeilijk om de ramptoerist in onszelf te onderdrukken. Daarom delen we - onder het motto 'lachen is gezond' - toch deze recent op YouTube verschenen 'fail compilation' van vallende modellen. (br.hln)


19-06-2012 om 12:18 geschreven door fashionista


» Reageer (1)
13-06-2012
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Fashion gemaakt uit rode ... wijn

Fashion gemaakt uit rode ... wijn


http://oi50.tinypic.com/28nm6u.jpg


Australische wetenschappers hebben in samenwerking met kunstenares Donna Franklin een kledinglijn ontworpen uit rode wijn. De collectie bestaat momenteel uit kleedjes, t-shirts en badmode. "Dit project geeft een nieuwe dimensie aan geweven textiel en zou in de toekomst wel eens mainstream mode kunnen worden", klinkt het.

Om deze textiel te creëren wordt een bacterie, genaamd 'acetobacter', toegevoegd aan wijn om het te transformeren tot azijn. Tijdens dit proces vormt zich geleidelijk aan een schuimachtige laag die vervolgens op een opblaasbare paspop gedroogd wordt om de gewenste vorm te krijgen.

Wanneer de lucht uit de pop wordt gelaten, ontstaat het kledingstuk. De focus ligt nu op het steviger maken van het gefermenteerde textiel, dat op dit moment nog heel gevoelig is voor scheuren. Bovendien moet de 'wijnstof', die de naam 'Micro be' meekreeg, nu nog vochtig gehouden worden tijdens het dragen.

"Door kunst en wetenschap te verweven met een beetje inventiviteit hopen we uiteindelijk een naadloos kledingstuk te produceren waar geen steekje aan te pas komt", verklaart leidinggevend onderzoeker Gary Cass. Bovendien kan deze 'gefermenteerde fashion' ook andere sectoren inspireren, zoals de geneeskunde en de architectuur. "Het enige wat je moet doen is je verbeelding en vindingrijkheid loslaten", aldus Cass. (br.hln)


13-06-2012 om 09:57 geschreven door fashionista


» Reageer (0)
12-06-2012
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.H&M gaat samenwerken met Belgische Margiela

H&M gaat samenwerken met Belgische Margiela


http://oi50.tinypic.com/wjw8pc.jpg


In de modewereld gonst het van de geruchten over een nieuwe samenwerking tussen H&M en een topontwerper. Deze keer zou Maison Martin Margiela een betaalbare lijn creëren voor de Zweedse winkelketen.

Op die manier stapt het modehuis, dat opgericht werd door de Belgische modeontwerper Martin Margiela, in de voetstappen van onder andere Marni, Versace en Lanvin als partner van H&M.

De naam van Margiela komt als een verrassing, want H&M slaat op die manier een heel andere weg in. Het Franse modehuis staat namelijk vooral bekend om hun voortuitstrevende, androgyne, vaak experimentele ontwerpen. Een groot contrast dus met de eerdere namen, die veel groter waren én meer draagbare kledij leverden.

De geruchten over de samenwerking werden voorlopig nog niet bevestigd (of ontkend) door zowel H&M als Margiela, maar de modewereld lijkt overtuigd te zijn dat het het waar is. En als dat klopt, kijken wij alvast uit naar de collectie. (br.hln - foto afp)


12-06-2012 om 11:53 geschreven door fashionista


» Reageer (0)
09-06-2012
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Franse presidentsvrouw maakt budgettas razend populair

Franse presidentsvrouw maakt budgettas razend populair


http://oi46.tinypic.com/167m8nb.jpg


Valérie Trierweiler schonk vorige maand een Vicky-tas van het Franse modemerk Le Tanneur aan Michelle Obama. Het hebbeding kost 'amper' 469 euro, maar is nu al uitgeroepen tot must have van heel wat Franse fashionista's.

Een beige leren tas met olijfkleurige vulling, niets speciaals en ook de prijs valt goed mee ten opzichte van de prijzige cadeaus van Hermès en co. Toch was het net dat cadeau dat Trierweiler overhandigde aan Michelle Obama tijdens de G8-top. Menig fotograaf legde het cadeau op de gevoelige plaat vast, waardoor het tasje plots enorm populair wed. Alleen al in het weekend van die bewuste top werd er voor 20.000 euro aan Vicky-tasjes besteld.

Dat Trierweiler fan is van Le Tanneur was al langer bekend, de vrouw loopt vaak rond met het tassenmodel Nina, ter waarde van 299 euro. (br.she)


09-06-2012 om 16:11 geschreven door fashionista


» Reageer (0)
08-06-2012
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Minitasjes zijn de nieuwe it-bags.

Minitasjes zijn de nieuwe it-bags.


http://oi48.tinypic.com/24g6a6a.jpg
Asos.com


Nadat we jaren rondzeulden met oversized handtassen, is het volgens fashionista's tijd voor een volledige ommekeer. De nieuwe it-bags zijn dan ook piepklein. Niet altijd even handig, maar met onderstaande tips lukt het jou ook om er ééntje te dragen.

De minihandtasjes zijn eigenlijk niets meer dan een portefeuille met een riem eraan. Niet echt praktisch natuurlijk, zeker niet als je gewend bent om alles in je handtas te proppen, van portefeuille en iPhone tot paraplu.

Maar echte fashionista's geven natuurlijk niets om praktisch en handig. Alleen mode telt.

En aangezien Mulberry, Lanvin en D&G hun exemplaren al op de markt brachten en celebs zoals Sarah Jessica Parker, Kate Moss en Alexa Chung fan zijn, kunnen ook wij niet achterblijven.

Zo draag je een minitasje

1. Kies
Mini staat helaas niet gelijk aan goedkoop. Het 'VaVa Voom'-minitasje van Valentino kost bijvoorbeeld 1.050 pond (of 1.290 euro), hoewel het slechts 18 centimeter breed en 13 centimeter hoog is.

Jouw exemplaar hoeft natuurlijk niet zoveel te kosten. Ook in de 'gewone' winkels vind je tegenwoordig heel wat minitasjes. Kies voor een vorm die je leuk vindt en denk goed na of de kleur bij je zomerse kledij past. Met zwart en bruin speel je op veilig, maar met geel, groen, roze en oranje kan je een speelse touch toevoegen. Aan jou de keuze.

2. Selecteer
In een minitasje passen enkel de belangrijkste dingen, dus moet je verstandig kiezen. Geld, je sleutels, gsm of smartphone, lippenstift en een klein spiegeltje, meer heb je niet nodig. Steek je cash geld en bankkaart(en) samen in een kaartendrager, dan heb je geen portefeuille nodig.

3. Probeer
Huiver je bij de gedachte? Probeer je minitasje eerst uit in het weekend of op een avondje uit. Je zal versteld staan hoe weinig je eigenlijk nodig hebt en hoe goed het voelt om - letterlijk - een paar kilo's lichter te zijn.

4. Draag
De meeste minitasjes zijn ontworpen om met een lange riem rond je lichaam te dragen, in een zorgeloze, meisjesachtige stijl. De perfect matchende outfits zijn dan ook zeer vrouwelijke kleedjes, of een simpele jeans met T-shirt of topje.


08-06-2012 om 16:27 geschreven door fashionista


» Reageer (1)
06-06-2012
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Trendy met jeans: zo draag je het nu

Trendy met jeans: zo draag je het nu


http://oi46.tinypic.com/2jg2ou0.jpg
Broek met hoge taille bij Asos.com, de maxirok in jeans en oversized vest bij Mango.com.


Ook de klassieke jeans volgt de trends, je hebt dit seizoen heel wat nieuwkomers als de oversized vest uit denims, maar ook de vaste waarden als de skinnyjeans blijven. Daarom een handige handleiding van welke denimsoorten nu niet in je kast mogen ontbreken.

Vrouwen hebben vaak een haat-liefdeverhouding met hun jeansbroek, eens je een goed model hebt gevonden, is het een makkelijke outfitkeuze waarmee bijna altijd meteen goed zit. De zoektocht naar de perfecte jeans kan echter vaak lang en erg vermoeiend zijn. Deze zomer blijft de skinny in, maar er zijn nog heel wat andere stijlen waaruit je kan kiezen.

De hoge taille
Balenciaga introduceerde de jeans met een hoge taille op de catwalk. Het voordeel hiervan is dat het je benen optisch verlengt, het nadeel is dat het je buikje benadrukt. Combineer met een strak topje en hoge hakken voor een afslankend effect.

De salopette
De tuinbroek is helemaal terug, je vindt deze in zowel korte of lange versie. Dit oogt eerder casual, maar je kunt er een chique toets aangeven door voor luxueuze accessoires te gaan als een lederen riempje en sandalen met hoge hakken. Ideaal voor durfallen die wel eens van een mode-experimentje houden.

Sportieve jeans
Een losse jeans in een luchtige stof is de ideale look voor op warme zomerdagen. Met een haremmodel zit je meteen goed. Combineer met een gebreide trui, hoge sandalen of sneakers met verborgen plateauzool.

Stoer vestje
Het oversized, gebleekt vestje maakt een comeback uit de jaren 80. Dit is echter wel geen makkelijk te dragen trend. Combineer met een luchtig, vrouwelijk jurkje voor een stoere toets.

De maxirok
Modehuis Balmain introduceerde de maxirok in denim op de catwalk. Gelukkig vind je ook heel wat goedkopere varianten in de grote winkelketens. Fleur je look op door een topje met pailletten en gladiatorsandalen te dragen.

Speciaal
Ook bij qua kleur mag het deze zomer opvallen wat jeans betreft. Ga voor een gebleekt of metallic model. Maak het geheel af met een lederen jasje en hoge hakken en je kan zo trendy naar een zomerbarbeque.  (br.hln)


06-06-2012 om 21:08 geschreven door fashionista


» Reageer (0)
05-06-2012
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Van modemisser tot trend bij de celebs: sneakers en rok

Van modemisser tot trend bij de celebs: sneakers en rok


http://oi45.tinypic.com/34rtyy9.jpg


Nu de sportschoen met verborgen sleehak een plotse trend is, rijst de vraag hoe je dit schoeisel best combineert, zeker op een warme zomerdag. Celebs als Diane Kruger en Kristen Stewart zijn alvast overtuigd dat je ze perfect met een rokje kunt dragen, terwijl dit vroeger als een van de grootste missers beschouwd werd.

Sneakers werden lang met tieners en weinig vrouwelijke looks geassocieerd. Dit seizoen, mede dankzij de opkomst van het model met sleehak van onder meer Isabel Marant, zijn ze niet alleen erg comfortabel, ze kunnen ook vrouwelijk zijn. Dat bewees actrice Diane Kruger toen ze gisteren een zomerjurkje met de populaire Converse-schoenen combineerde.

Nu Kristin Cavallari zwanger is draaien haar outfits helemaal rond comfort en isze  helemaal fan van deze comfortabele schoenen. Leighton Meester slaagt er ook in cool te zijn in een chique jurk maar met sneakers. De Britse zangeres Lana Del Rey kruipt er elegant mee op het podium en Kate Bosworth draagt ze onder een losse maxirok. De grootste durfal is Kristen Stewart, zij waagde het om in haar stijlvolle kanten jurk aan met sneakers op de rode loper te verschijnen.

De nieuwe moderegel is dus dat sneakers perfect passen bij een zwierig rokje, of zelfs een enkellang model. Dit schoeisel geeft een stoere toets aan maxirokken in losse stofjes. De combinatie met een kokkerrok of strak minijurkje is echter minder geslaagd, dit doe je dus beter niet. (br.hln)


05-06-2012 om 13:06 geschreven door fashionista


» Reageer (0)
04-06-2012
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Belg ontwerpt duizelingwekkende split

Belg ontwerpt duizelingwekkende split


http://desmond.imageshack.us/Himg13/scaled.php?server=13&filename=anthonyvaccarello.jpg&res=landing


Jurken met een split verdwijnen in het niets bij de nieuwste creatie van Anthony Vaccarello. Die Belg ontwierp namelijk de split die pas stopt op je dij.

Hoe dat hebbeding dan toch blijft zitten? "Simpel: er zit een soort verborgen jumpsuit in. Het been komt via een gat, waar normaal een broekspijp zou zitten, naar buiten", vertelt Vaccarello aan New York Magazine.

Fans van de hoge splitjurk zijn onder meer topmodel Anja Rubik en Gwyneth Paltrow. (br.she - foto photo news)

04-06-2012 om 21:28 geschreven door fashionista


» Reageer (0)
02-06-2012
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Nagellak is nieuwste it-modeaccessoire

Nagellak is nieuwste it-modeaccessoire


http://oi45.tinypic.com/ff4rpc.jpg


Goed nieuws voor fashionista's, want nagellak is het nieuwste it-accessoire. Geen peperdure Hermès dus die de catwalk siert, wel nieuwe nagellakcreaties.

Nagellak voor mannen? Een musthave! Nagellak in alle kleurtjes van de regenboog, al passé! Wat nu echt hip is, is spelen met je nagellak. Het bekendste daarbij is het cracklé-effect, waarbij je over een gewone basisnagellak een extra laagje speciale lak smeert om hem te toen 'schiften'. Ben je nog kunstzinniger, dan zet je ware figuurtjes op je nagels, met behulp van tandenstokers om lijntjes in de lak te trekken terwijl hij nog nat is. Iets voor mensen met veel tijd, en het mag dan ook niet verwonderen dat het vooral de tienermeisjes zijn die er helemaal zot van zijn.

Wil je als drukbezette vrouw toch meegaan met de hype? Dan zijn er prachtige nagellakstickers, verkrijgbaar bij merken als OPI en ProNails, in de gekste prints. Leuk extraatje: zo'n stickers zijn een pak goedkoper dan een professionele manicure! Ook niet zo'n fan van al dat gekke gedoe? Dan is er nog de matterende nagellak: in plaats van de alom bekende glanstopcoat, kan je nu ook kiezen voor een topcoat, verkrijgbaar bij onder meer Bourjois, die je kleur matteert. Voor een extra stijlvol effect. (br.she - foto photo news)


02-06-2012 om 11:08 geschreven door fashionista


» Reageer (0)
30-05-2012
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Gucci lanceert hippe ecoschoen

Gucci lanceert hippe ecoschoen


http://oi47.tinypic.com/11m5e8l.jpg


Het Italiaanse modehuis Gucci plant een lijn van milieuvriendelijke schoenen voor zowel mannen als vrouwen.

Designer Frida Giannini creëerde de duurzame schoenenlijn 'Sustainable Soles' gemaakt van hernieuwbare grondstoffen. De schoenen voor dames zijn ballerina's in verschillende kleurtjes, met hippe bandjes en het bekende Gucci-logo. Het mannenmodel is een sneaker die je zowel in lage als hoge versie kunt krijgen. De buitenkant bestaat kalfsleder dat op milieuvriendelijke wijze gekleurd werd en het logo staat op een gerecycleerd label. Deze lijn is een onderdeel van de herfstcollectie van het merk, de schoenen worden tegen eind juni verkocht op de webshop en in de winkels van Gucci. Dit is niet het eerste milieuvriendelijke product van het modehuis. Vorig jaar maakte het modehuis al een bril uit plantaardige materialen. (br.hln)


30-05-2012 om 21:39 geschreven door fashionista


» Reageer (1)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.De gids voor de perfecte (zelf)gebruinde huid!

De gids voor de perfecte (zelf)gebruinde huid!


http://oi46.tinypic.com/ei07t4.jpg


De zon is sinds enkele dagen volop aanwezig, om die zongebruinde huid extra lang te behouden kan je beroep doen op een zelfbruiner. Wij zetten enkele handige feitjes en tips op een rijtje.

Zelfbruiners bestaan voor het grootste gedeelte uit DHA oftewel dihydroxyacetone. Dat is een suikerderivaat dat reageert met aminozuren in de huid en zo voor de bruine kleur zorgt. De intensiteit van de kleur is afhankelijk van de dikte van die huidlagen: hoe dikker hoe meer intens. Daarom moet je echt uitkijken als je zelfbruiner aanbrengt op je knieën, ellebogen en hielen.

In de nieuwste crèmes zitten extra mooimakers zoals erythrulose, die zorgt voor een extra egaal resultaat, vitamine E en andere antioxidanten om je huid nog meer op de zon voor te bereiden, jojobaextracten om de huid te hydrateren na een dagje zonnen en goudpareltjes of glansdeeltjes die de zongebruinde kleur extra leuk doen uitkomen.

Een zelfbruiner is overigens volledig veilig, maar weet wel dat het geen zonnecrème is en dus ook geen bescherming biedt tegen UV-stralen.

Wil je na het zonnebaden dus zelf aan de slag gaan, dan zijn hier enkele tips.

Was je zonnemelk eerst grondig weg, en scrub de lichaamsdelen waar je zelfbruiner wilt aanbrengen. Wrijf je gehele huid goed droog met een handdoek. Door die wrijving, krijgt je huid nog een laatste scrubbeurt. Smeer de zelfbruiner in een dun laagje en laat ze goed intrekken. Ben je een beetje verbrand? Dan kan je de zelfbruiner ook perfect mengen met aftersun lotion. Zo bruin je toch verder en verzorg je meteen je huid extra. Was steeds je handen na het gebruik van zelfbruiner. Na een paar uurtjes, net voor het slapengaan, kan je een extra voedende bodybutter aanbrengen. Die zorgt ervoor dat de huid 's ochtends straalt bij het ontwaken en weer helemaal gehydrateerd is voor een volgende zonsessie!

Heel wat zelfbruiners hebben een specifieke, volgens sommigen zelfs stinkende, geur. Die komt vrij door de DHA die op je huid inwerkt. Heel wat zelfbruiners gebruiken minder DHA om de geur te voorkomen, maar daardoor wordt de intensiteit van de zelfbruiner meestal ook beperkter. het is dus een keuze die je zelf moet maken tussen de twee minder goede eigenschappen van zelfbruiners! (br.she)


30-05-2012 om 14:49 geschreven door fashionista


» Reageer (0)
26-05-2012
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Met een unieke stijl overleef je als modeontwerper wel

"Met een unieke stijl overleef je als modeontwerper wel"


http://oi47.tinypic.com/2m3mour.jpg


Na Walter Van Beirendonck en Mais il est où le soleil zit nu ook Olivier Strelli in nauwe financiële schoentjes. Eigen schuld dikke bult?

"Pakweg Dries Van Noten en Ann Demeulemeester scheren wel hoge toppen. Hun unieke stijl is veel moeilijker te kopiëren door de H&M's en Zara's van deze wereld. Die ketens zijn de echte concurrenten van Belgische ontwerpers", vertelt modedocent Bram Jespers in een krant van De Persgroep.

"Maar gelukkig hebben we nog altijd succesvolle Belgische ontwerpers in het buitenland en dat zal niet snel veranderen. Met zelfverklaarde fans als Nicole Kidman en Cate Blanchett heeft hij natuurlijk beroemde uithangborden, maar vooral zijn stijl maakt het verschil. Met zijn strakke, rechtlijnige ontwerpen heeft hij een toegankelijke, maar ook unieke signatuur. Die valt niet zo gemakkelijk te kopiëren door de H&M's en Zara's van deze wereld. Want onderschat de concurrentiële macht van deze massaketens niet. Ze hebben de voorbije jaren bij het modepubliek flink wat geloofwaardigheid gewonnen door samenwerkingen met topontwerp (br.she - beeld photo news)


26-05-2012 om 23:28 geschreven door fashionista


» Reageer (0)
25-05-2012
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Roep om bontvrije Fashion Week in Amsterdam

Roep om bontvrije Fashion Week in Amsterdam


http://oi47.tinypic.com/2nscdch.jpg


Meer dan honderd mensen uit de mode- en entertainmentindustrie hebben een open brief gestuurd naar de directie van de Amsterdamse Fashion Week. In navolging van de Oslo Fashion Week, die in 2011 een verbod op het showen van bont heeft ingevoerd, pleiten ze voor een bontvrije modeweek.

De open brief is een initiatief van de stichting Bont voor Dieren, modecollectief Fur Free en ontwerper Michael Barnaart van Bergen. Ondertekenaars van de brief zeggen zich vooral zorgen te maken over de duurzaamheid van bont.

"Het effect van 1 kilo nertsenbont op het klimaat is vijf keer hoger dan van 1 kilo textiel. Bont is echter niet alleen milieubelastend maar ook dieronvriendelijk. Het betreft de pels van voornamelijk wilde dieren die enkel voor hun vacht worden gefokt en op een gruwelijke manier aan hun einde komen", benadrukken de auteurs van de open brief.

Oslo Fashion Week was een jaar geleden de eerste Fashion Week ter wereld met een bontvrij beleid. De initiatiefnemers van de brief zouden ook Amsterdam Fashion Week willen zien als een plek waar de mode-industrie en duurzaamheid hand in hand gaan. Ze hopen nu de directie van Amsterdam Fashion Week te kunnen overtuigen om bond integraal te schrappen van de catwalk. (br.hln)


25-05-2012 om 12:48 geschreven door fashionista


» Reageer (1)
24-05-2012
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Dochter van Mick Jagger showt kleding voor Madonna

Dochter van Mick Jagger showt kleding voor Madonna


http://oi47.tinypic.com/10xswhe.jpg



Georgia May Jagger, dochter van Rolling Stone Mick Jagger, wordt het Britse gezicht van Material Girl. Deze tienercollectie wordt ontworpen door Madonna en haar 15-jarige dochter Lourdes.

De Queen of Pop lanceerde deze lijn in 2010 en is momenteel te koop in Amerika en Canada bij de grootwarenhuisketen Macy's. Maar binnenkort zal deze ook beschikbaar zijn in het Verenigd Koninkrijk, waar Georgia instaat voor de promotie van de collectie.

Georgia: "Het is een hele eer om door Madonna persoonlijk als gezicht van haar collectie gekozen te worden." Het 20-jarige model deed al campagnes voor make-upmerk Rimmel en Hudson Jeans. Ook verscheen ze al op tal van modemagazines en flaneerde ze op de catwalk van Chanel. (br.hln)


24-05-2012 om 13:47 geschreven door fashionista


» Reageer (0)
23-05-2012
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Bad hair day? De oplossing ligt in de keuken

Bad hair day? De oplossing ligt in de keuken


http://oi49.tinypic.com/10h36rm.jpg


Dagen waarop je liever naar een muts of tondeuse zou grijpen in plaats van effectief een poging te doen je kapsel onder controle te krijgen, we hebben ze ongetwijfeld allemaal wel eens. Uiteraard kan je vandaag voor elk haarprobleem wel een product uit de rekken plukken, maar wist je dat er in de keuken ook heel wat (goedkope) redders in nood te vinden zijn?

Akkoord, al die luxeproducten doen meestal wel wat ze beloven en hebben vaak de heerlijkste geuren, maar voor een snelle herstelbeurt kan de oplossing net zo goed te vinden zijn in je frigo of keukenkasten. Jason Cocking, directeur en kapper van het Londense salon Lisa Sheperd geeft zijn geheimen prijs:

1. Ontwarren met druivensap
Om de knopen uit je haar te krijgen, heb je nood aan een product met een lage pH. Omdat witte wijnazijn niet meteen een aangenaam aroma verspreid, gebruik je best druivensap. Laat het een kwartiertje inwerken, spoel het vervolgens goed uit en ga onmiddellijk met een brede kam door je haar.

2. Mayonaise voor meer glans
Niet goed voor de lijn, maar blijkbaar wel voor het haar. Als we Jason Cocking mogen geloven, is mayonaise een pure proteïnebom voor droog, ondervoed haar. Ben je toch écht geen fan van mayo, probeer dan eens een eiwitmasker. Breng de gekoelde mayonaise (of opgeklopte eiwitten) aan op je hoofdhuid en leg er een laagje folie en een handdoek. Laat het een goede 20 minuten inwerken en spoel vervolgens grondig uit met lauwwarm water.

3. Roos bestrijden met zeezout
Exfoliëren is goed voor je huid, dat weten we allemaal. Toch wordt de hoofdhuid vaak vergeten. Gebruik daarom zeezout voor een goede scrub en maak komaf met droge schilfertjes. Was je haar achteraf goed met warm water en shampoo om zeker te zijn dat er geen restjes achterblijven.

4. Boost je tint met kleurstoffen
Voor een snelle opfrissing van je kleurtje, hoef je niet noodzakelijk te grijpen naar dure maskers. Een paar druppeltjes kleurstof toevoegen aan je conditioner zou al genoeg moeten zijn om je tint te doen herleven. Vooral roze, rode en paarse kleurstoffen zouden warmte en diepte brengen in je haarkleur.

5. Olijfolie om te voeden
Verwarm de olijfolie lichtjes, door het flesje enkele minuten in een bakje met heet water te leggen. Breng het vervolgens aan op je punten en lengtes, maar laat je haarwortels vrij, aangezien die van nature al vetter zijn. Laat alles goed inwerken gedurende 20 minuten en was je haar vervolgens grondig. Heb je heel dun haar? Gebruik dan een spray met olijfolie. Dit is een stuk lichter, maar zal even effectief glans creëren en intens voeden.

6. Golven met zout water
Vul een sproeiflacon met kraantjeswater en voeg er een eetlepel ordinair tafelzout aan toe. Spuit het vervolgens op je wortels om volume te geven aan je haar of kneed het in je krullen. Voor de liefhebbers van zoete geuren: voeg rozewater toe (het type dat gebruikt wordt voor gebak) voor een heerlijk aroma.

7. Ketchup voor kleurrampen
Deze laatste tip is vooral gericht op blonde lokken met een groene schijn. Het kan al wel eens fout lopen tijdens een kleuring, maar blonde haren zijn daar ongetwijfeld het meeste vatbaar voor. Gelukkig is er dan ketchup! De rode kleur en natuurlijke zuren helpen de mineralen af te breken die de verkleuring hebben veroorzaakt. (br;hln)


23-05-2012 om 23:05 geschreven door fashionista


» Reageer (0)
19-05-2012
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Kristen Stewart doet het weer

Kristen Stewart doet het weer


http://oi49.tinypic.com/9kzdro.jpg



Ze staat er onderhand om bekend: Kristen Stewart maakt graag tijd voor haar fans bij een rodeloperevent, maar niet op hoge hakken. Voor de fotografen poseert ze netjes in de onmisbare schoenen, maar voor de verplaatsing én voor de handtekeningen draagt ze liever sportschoenen. Zoals gewone vrouwen dus.

Onlangs bleek uit een bevraging van dr Scholl dat vrouwen weliswaar 'een keer' graag hakken dragen, maar dat 86 procent toch comfort verkiest boven stijl. Bij Kristen Stewart is dat net hetzelfde.

Op de première van haar nieuwste film 'Snow White and the Huntsman' combineerde ze haar zwarte, kanten jurk met zwarte Nikes. Ze droeg ze bij het arriveren, én bij het begroeten van de fans. Voor de officiële foto's wisselde Kristen haar lievelingsschoenen in voor zwarte platformpumps.

De wissel gebeurde minder sexy: achter een bosje met de hulp van haar assistentes.



http://oi49.tinypic.com/zoi2s6.jpg


Het was niet de eerste keer: tijdens verschillende Twilightpremières haalde ze al hetzelfde trucje uit.

Het wordt haar door de meeste stylewatchers niet in dank afgenomen: ze noemen het onelegant, onvolwassen of ronduit not done.

Wij aan de andere kant appreciëren de eerlijkheid van Kristen: ze geeft toe dat de hakken niets voor haar zijn en wil comfortabel kunnen rondlopen als ze praat met fans. Wie kan haar dat nu kwalijk nemen? (br.hln)


19-05-2012 om 20:32 geschreven door fashionista


» Reageer (0)


Foto

Foto

Gastenboek

Druk oponderstaande knop om een berichtje achter te laten in mijn gastenboek


Foto

Foto

E-mail mij

Druk oponderstaande knop om mij te e-mailen.


Foto

Foto

Foto

Archief per maand
  • 06-2019
  • 03-2019
  • 02-2019
  • 08-2018
  • 06-2018
  • 04-2018
  • 03-2018
  • 02-2018
  • 01-2018
  • 12-2017
  • 11-2017
  • 10-2017
  • 09-2017
  • 08-2017
  • 07-2017
  • 03-2017
  • 02-2017
  • 01-2017
  • 12-2016
  • 11-2016
  • 10-2016
  • 09-2016
  • 08-2016
  • 07-2016
  • 06-2016
  • 05-2016
  • 04-2016
  • 03-2016
  • 02-2016
  • 01-2016
  • 12-2015
  • 11-2015
  • 10-2015
  • 09-2015
  • 08-2015
  • 07-2015
  • 06-2015
  • 05-2015
  • 04-2015
  • 03-2015
  • 02-2015
  • 01-2015
  • 12-2014
  • 11-2014
  • 10-2014
  • 09-2014
  • 08-2014
  • 07-2014
  • 06-2014
  • 05-2014
  • 04-2014
  • 03-2014
  • 02-2014
  • 01-2014
  • 12-2013
  • 11-2013
  • 10-2013
  • 09-2013
  • 08-2013
  • 07-2013
  • 06-2013
  • 05-2013
  • 04-2013
  • 03-2013
  • 02-2013
  • 01-2013
  • 12-2012
  • 11-2012
  • 10-2012
  • 09-2012
  • 08-2012
  • 07-2012
  • 06-2012
  • 05-2012
  • 04-2012
  • 03-2012
  • 02-2012
  • 01-2012
  • 12-2011
  • 11-2011
  • 10-2011
  • 09-2011
  • 08-2011
  • 07-2011
  • 06-2011
  • 05-2011
  • 04-2011
  • 03-2011
  • 02-2011
  • 01-2011
  • 12-2010
  • 11-2010
  • 10-2010
  • 09-2010
  • 08-2010
  • 07-2010
  • 06-2010
  • 05-2010
  • 04-2010
  • 03-2010
  • 02-2010
  • 01-2010
  • 12-2009
  • 11-2009
  • 10-2009
  • 09-2009
  • 08-2009
  • 07-2009
  • 06-2009
  • 05-2009
  • 04-2009
  • 03-2009
  • 02-2009
  • 01-2009
  • 12-2008
  • 11-2008
  • 10-2008
  • 09-2008
  • 08-2008
  • 07-2008

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto


    Blog tegen de regels? Meld het ons!
    Gratis blog op http://blog.seniorennet.be - SeniorenNet Blogs, eenvoudig, gratis en snel jouw eigen blog!