Bruggeblog
een blik op het Brugge van nu
Foto
Wie ik ben?
... Speelt geen enkele rol.
Mijn naam?
... misschien de Brugschen Stroatendwil?


Na een half jaar ziekte werd ik in 2005 op het werk bedankt voor bewezen diensten en prompt op pensioen gesteld.  Als 47-jarige zo uitgerangeerd worden uit deze jachtige en niets ontziende maatschappij komt hard aan.  Ondertussen heb ik me herpakt en  voortaan blog ik als een oudje hier op www.seniorennet.be met slechts één onderwerp: BRUGGE!

Inhoud blog
  • Heras
  • over slapende rekeningen en slapende blogs
  • Lopen-op-de-Vesten
  • de Gentpoortvesten
  • Sparco
  • Een zalig kerstfeest
  • baggerwerken
  • quizvraag 184 (deel 2)
  • oeps ...
  • quizvraag 184
  • Kersenboomstraat
  • vier luchtroosters
  • quizvraag 183 - de oplossing
  • Rainer Maria Rilke in Brugge
  • madeliefjesvelden
    Zoeken in blog

    30-07-2006
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.'t Pakhuis
    Klik op de afbeelding om de link te volgen In de straat Groeninge staat een huis genaamd "'t Pakhuis".  Eerder heb ik er al eens over geschreven.  U kunt er logeren in een honderdvijftig jaar oud pakhuis waar nog een groot origineel trekwiel in verwerkt zit.  Van een aparte manier van verblijven in Brugge gesproken!  En wat nog meer is: u kijkt er aan de achterkant ook uit op de reitjes en de passerende bootjes met toeristen.  Hier een zicht op 't pakhuis, gezien vanuit een van die bootjes.

    30-07-2006, 12:56 geschreven door Bruggeblog  
    29-07-2006
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Tijl Uilenspiegel
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Hoog boven de beeldengroep op het Zand uit kijkt Tijl Uilenspiegel over Brugge uit en tuurt in de richting van Damme, de plaats van waar hij volgens de legende afkomstig was.  Velen onder ons kennen de faam van Tijl als een volkse grappenmaker maar weinigen kunnen zo maar voor de vuist weg een van zijn vele fratsen vertellen.  Daarom geef ik er u hier niet 1 maar 2 die allebei met Brugge te maken hebben.  Het is nog in een oude spelling opgesteld.  Ze werden opgetekend door Jan Bruylandts in 1904.

    "Hoe Uilenspiegel met zijn vader te paard naar Brugge reed en de goede burgers plaagde.

    De broeder van Klaas, de vischverkooper, die vijfmaal peter van den kleinen Tijl geweest was, had zijne vrouw verloren, die hij innig lief had gehad, en de vent was sindsdien een geheel ander mensch geworden. Hij liep gedurig met den kop op de borst en geen enkel kluchtig woord kwam hem nog over de lippen.
    - Hij gaat er van kapot, zeiden de menschen.
    En zoo was het. Korten tijd daarna moest hij te bed blijven, en op eenen namiddag kwam een Bruggeling, die naast den vischverkooper woonde, Klaas op 't werk verwittigen, dat zijn broeder op z'n uiterste was.  De houthakker hield veel van den oudste, zooals hij hem noemde, en besloot dadelijk naar Brugge te rijden, te paard, want zijn baas wilde hem wel een rijdier afstaan voor deze gelegenheid.
    - Mag ik meerijden, vâ? vroeg Tijl.
    - Neen, jongen, neen. Ik heb geen tijd te verliezen, en ik zou te veel last met u hebben.
    - Ik zal heel wijs zijn.
    - Neen, heb ik gezegd.
    De kleine ging bij moeder klagen en liet de waterlanders over zijne wangen rollen.
    - Wel, neem het kind mede, zei Anna. 't Is toch zijn peter die op sterven ligt.
    - 't Is zoo een lastige jongen.
    - Hij zal zich goed gedragen, hé Tijl?
    - Ja, moê... Mag 'k, vâ?
    - Kom dan maar op, zei Klaas, die geen twee minuten aan zijnen telg kon weerstaan.
    De houthakker sprong te paard en de moeder plaatste den kleinen Tijl achter den vader op het dier.
    - Goed vasthouden, Tijl.
    - Ja, moê...
    Toen ze te Damme kwamen, stonden de meeste lieden aan de deur hunner woning. Allen groetten hen, want ze kenden Klaas als een braaf man, maar niet zoodra waren de twee ruiters voorbij, of ieder kreet:
    - O, wat een boos getrek!
    - Deugniet van een jong!
    - Daar zullen ze nog plezier van hebben!
    De kleine schalk had, telkens een Dammenaar den vader groette, zijn hemd opgelicht en liet aan de verbaasde lieden zijn jeugdige maan bewonderen.  Toen ze een eind weegs hadden afgelegd, hield de vader het paard staan, en zich omkeerende sprak hij Uilenspiegel toe:
    - Wat hebt ge nu weer aangevangen?
    - Niets, vâ.
    - Waarom riepen die van Damme ons dan na?
    - 'k Weet het niet, vâ. Ze doen dat altijd, als ze me zien.
    - Ik begrijp er niets van.
    - Ik ook niet.
    - 'k Stel toch niet veel vertrouwen in u, Tijltje. Kom, zit hier vóór me op het paard, dan kan ik u in 't oog houden.
    Zoo kwamen ze te Brugge.  De kleine snaak, zoodra zij een mensch ontmoetten, stak zoover mogelijk zijne tong uit en vertrok zijn gelaat zoo leelijk als 't maar eenigszins kon.  En de voorbijgangers riepen den vader toe:
    - Een schoon kind dat ge daar hebt!
    - Ziet den kleinen nietswaard daar eens zitten.
    - Deugnieten-jong!
    Er waren er die dreigend de vuist naar Klaas opstaken, die schuddebollend tot zichzelf zei:
    - 'k Begrijp er niets van. Zou mijn zoontje onder een slecht gesternte geboren zijn? Hij zit daar nu toch zoo stil als een kindeken Jezus in de kerk en de menschen zijn boos op hem.
     En de kleine Uilenspiegel versterkte in Klaas die gedachte, door zich om te keeren en te zeggen:
    - Ge ziet wel, hé vader, dat de menschen allemaal boos op me zijn, al zeg of doe ik niets.
    - 't Is waar, zei Klaas, 't is waar!...
    De vischverkooper was aan 't sterven, als de houthakker en Tijl binnentraden. Hij had nog juist den tijd om zijn petekind te zegenen en met een paar woorden zijn dochterken, dat nog een jaar jonger was dan Tijl, onder de hoede van zijn broeder te stellen, om dan de eeuwigheid in te treden.
    Met twee kinderen keerde de houthakker naar de hut in het woud terug, niet geheel in zijn schik, want hij wist niet wat zijne vrouw wel over dit onverwacht geschenk zou zeggen. Ze hadden het al niet te breed, want het karig loon van Klaas was nauwelijks voldoende om in hun eenvoudig bestaan te voorzien. De menschen op den weg, die weer met de tong en 't leelijk vertrokken gezicht hadden af te rekenen, riepen achter de groep te paard alle soorten van lieflijkheden, en tot overmaat van rampspoed, aapte het dochterken haren neef na, en had Klaas twee kinderen vóór hem zitten, die de voorbijgangers hun tongetje lieten bewonderen.  Gelukkiglijk werd hij thuis met de twee deugnieten goed ontvangen door Anna, die meende:
    - Waar er eten is voor drie, is er ook eten voor vier. Tijltje heeft nu een speelgezellin.
    - Ge zijt eene kruisbrave vrouw, sprak Klaas en omhelsde teeder zijne gade.
    - En wij zullen goede vriendjes zijn, zei Uilenspiegel tot zijn nichtje, en sleurde het meisje bij het haar, zoodat het aan 't huilen ging.


    Dat nichtje was Nele en het was dus op deze manier dat Tijl zijn Nele voor de eerste keer ontmoet had.

    Waar Uilenspiegel aan 't Minnewater op de koord danst en die van Brugge aan 't vechten krijgt.

    Te Brugge, waar het tweetal aanlandde, na eene korte omreis in Vlaanderen, was Uilenspiegel weldra door rijk en arm, jong en oud gekend, want hij liep met Lamme herberg in en herberg uit en werd dikwijls ten huize van burgers en edelen ontboden.  Hij voorspelde de toekomst, en deed het op eene zoo geestige wijze, met tal van zinspelingen op den uil, die steeds zijn meester vergezelde, dat men geld gaf om hem te hooren spreken.  Een Zondagnamiddag was er veel volk bijeen, aan het Minnewater, en er kwamen nog steeds nieuwsgierigen, want er werd verteld in de stad, dat Uilenspiegel op de koord zou dansen.  De guit had inderdaad over 't Minnewater, van den eenen populier naar den anderen, eene koord gespannen, en als er genoeg menschen naar zijn zin vergaderd waren, liep hij een paar malen op het touw heen en weder en begon er in 't midden op te zwaaien en te dansen.  Uren had hij zich daar in 't woud, in vroeger jaren, als hij nog een kind was, op toegelegd, en hij was er in geslaagd het wonderwel te leeren.  De bijval was groot en Lamme, die met zijn hoofddeksel eene omhaling deed bij de toeschouwers, was over de giften zeer tevreden.  Uilenspiegel had zich nu neergehurkt op de koord, en deze ook met de handen vastgenomen. Zoo langzaam over het water zwaaiend, zong hij het volgende lied:
    Burgers van het oude Brugge,
    Hebt gij 't lieken al gehoord,
    Van den man, die zonder vallen,
    Weet te dansen op de koord.

    Dansen doen toch alle menschen,
    Schoon de dans hun niet behoort,
    Maar ze doen het op den aardbol,
    En ik doe het op de koord.
     
    Lijk de vrouwen het begeeren
    Dansen vele mannen voort,
    Op de maat die wijfjes fluiten;
    Ik dans liever op de koord.
     
    Lieden, die zeer hoog gezeten
    Voeren hier het hooge woord,
    Dansen naar den vorst zijn nukken;
    Ik dans liever op de koord.
     
    Heel de wereld danst op krukken,
    Wijl de levensdrang haar spoort,
    Ik zweef boven al die zotten
    En dans liever op mijn koord.

    Het liedeken vond een overgrooten bijval en Uilenspiegel moest het opnieuw zingen, terwijl Lamme weer zijn ronde deed en het geld in zijne pet regende. En luide klonken de kwinkslagen, die hij ten beste gaf, om den eenen of anderen Bruggeling, die met open mond stond te luisteren, zijn penningen te doen storten.  Sinds het bestaan der wereld, sinds Caïn zijn broeder Abel doodde, vindt ge overal op aarde menschen, die branden van nijd en jaloerschheid en slechts genot vinden in het onheil van hun evennaaste, die onverpoosd al doen wat maar eenigszins mogelijk is, om een ander te plagen en ongeluk boven zijn hoofd te roepen.  De bijval, dien Uilenspiegel oogstte, wekte dan ook de afgunst op van een paar jongelingen, die leelijk misbakerd waren en beseften dat ze er nooit zouden in slagen op de koord te dansen.  Ongemerkt waren ze een der boomen genaderd, waaraan het touw was vastgehecht en in een omzien hadden zij het met hun mes doorgesneden, zoodat de op de koord wiegelende Tijl in het water plonste.  Het volk lachte. Iemand die valt doet de toeschouwers lachen. Dit zit nu eenmaal in den mensch.  Uilenspiegel zwom als een visch en bevond zich dan ook spoedig op het droge. Hij sprak een paar oogenblikken met Lamme en begaf zich dan naar eene naastgelegen herberg, om zijne kleederen bij het vuur te hangen.  Lamme had zich intusschen met het volk onledig gehouden en riep zooveel het zijne longen maar toelieten:
    - Menschen, komt bij en luistert! Menschen, komt bij!
    En dan sprak hij als volgt:
    - 't Is den eenen hond leed, dat de andere in de keuken gaat. Eenige deugnieten, die toch hun verdiend loon zullen ontvangen, hebben mijn vriend Uilenspiegel de pert gebakken, waarvan gij allen getuigen waart. Ik heb gezien wie het gedaan heeft en ik was dan ook van plan de twee kerels eene vetting van belang te geven, maar Uilenspiegel, die zoo braaf is als 't beest dat steeds op zijnen schouder zit - want veel te goed is half zot! - heeft het mij verboden. Ze zullen dus elders de galg vinden, die nietswaarden. Ik ga het touw terug vastknoopen en heb de eer u te melden, dat Uilenspiegel, zoodra zijne kleederen droog zijn, een tweede vertooning zal geven, met nog schoonere kunsten dan de eerste. Komt bij en zegt het voort.
    Het volk, klein en groot, jong en oud, bleef natuurlijk wachten, want de nieuwsgierigheid maakt ook deel uit van de menschelijke plagen.  Uilenspiegel kwam een half uur later terug en toen hij op de koord sprong groette hij vriendelijk de menigte, die hem op gejuich en handgeklap onthaalde.
    Wie ooit koorden danser worden wil, het zij in den rechten zin des woords, het zij figuurlijk, hij weze vriendelijk jegens degenen die hem al eens in 't water doen plonsen, en hij zal een populair man heeten.
    Tijl richtte het woord tot de toeschouwers:
    - Menschen, het is de laatste maal dat ik hier te Brugge dansen zal, want ik ga de wijde wereld in, om overal mijn kunsten te vertoonen. Ik wil elders lauweren plukken, en 'k zal dat beter kunnen doen dan hier, want niemand is profeet in zijn eigen land. Ik zal, tot afscheid, een kunstje verrichten, dat ge nog nooit gezien hebt, maar ik moet daarvoor een honderdtal schoenen van uwen rechter voet hebben. Wie geeft ze mij?
    Ieder verhaastte zich zijn schoen uit te doen en hem Lamme toe te reiken, want de menschen zijn er op uit dienst te bewijzen aan iemand die hooger staat dan zij.  Lamme bond de schoenen aan elkaar en langde Uilenspiegel dien tros.  Deze zwaaide een paar malen het pak schoenen heen en weder en liet het dan tusschen de menigte terecht komen, onder den uitroep:
    - Ieder het zijne!
    Het gevolg is licht te raden. Elkeen wilde zijn schoen terug hebben, en mannen, vrouwen en kinderen, wierpen zich op de saamgebonden schoeisels, riepen, schreeuwden, tierden, stompten, duwden, zoodat hooren en zien vergingen. De mannen trokken partij voor hunne vrouwen, de ouders voor hunne kinderen, en eer er een tiental minuten verloopen waren, was gansch die biezwerm aan 't vechten.  Uilenspiegel en Lamme waren verdwenen.



    29-07-2006, 21:53 geschreven door Bruggeblog  
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.botulisme bij zwanen
    Klik op de afbeelding om de link te volgen Ik had nog niet lang geleden gewaarschuwd voor mogelijke vissterfte in de Brugse wateren en het blijkt nu dat de zwanen nog de eerste slachtoffers werden van het aanhoudend hete weer.  Twee dagen geleden troffen mannen van de Groendienst 7 zwanen dood aan ter hoogte van het kanaaleiland en het Stil Ende.  Botulisme heet de ziekte waaraan ze gestorven zijn en dat heeft te maken met bacteriën die met de warmte vrij spel krijgen in het water. 
    Gelukkig is er vanaf vandaag een kentering in het weer waar te nemen.   We kunnen zelf ook al eens meer ademen.

    29-07-2006, 21:10 geschreven door Bruggeblog  
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Quizvraag 49 - de oplossing
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Aan 1 foto had Marie-Rose Van Acker genoeg om te weten dat dit in de Zilverstraat was.  Het beeld van Sint Jozef staat er uitgebeeld als de voedstervader van Jezus en werd in 1929 vervaardigd door diezelfde De Wispelaere die de heiligenbeelden maakte voor boven de ingang van de Minnewaterkliniek.  Het beeld van Sint Jozef van de fotovraag staat in de nis boven de ingang naar het bistro-restaurant 'Cafedraal' in de Zilverstraat.
    Sorry dat ik voorlopig niks klaar liggen heb voor een nieuwe fotovraag.  Het zal voor morgen zijn.  Deze namiddag was ik op een doopfeest en had op die manier minder tijd.



    29-07-2006, 20:59 geschreven door Bruggeblog  
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Brugge by night
    Klik op de afbeelding om de link te volgen Aansluitend bij het vorige artikel gooi ik er nog eens een klassiek fotootje van Brugge tegenaan.  Die afvoerbuis is te vinden dicht tegen het bruggetje aan.

    29-07-2006, 13:07 geschreven door Bruggeblog  
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.afvoerbuis
    Klik op de afbeelding om de link te volgen Zelfs een afvoerbuis in Brugge kan speciaal versierd worden.  Dit is te zien als u staat op het Blinde Ezelsbruggetje of op de Vismarkt en kijkt onderaan het gebouw waarin verschillende stadsdiensten gevestigd zijn. 

    29-07-2006, 13:03 geschreven door Bruggeblog  
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Wijwatervat?
    Klik op de afbeelding om de link te volgen Bijna overal in de binnenstad staat er of heeft er ooit wel eens een klooster gestaan.  Een gedeelte van de muur van het museum Groeninge bijvoorbeeld is nog afkomstig van de voormalige Eeckhoutabdij.  En aan die muur hangt dit ding.  Zou het kunnen dat dit een wijwatervat geweest is? 

    29-07-2006, 12:54 geschreven door Bruggeblog  
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Stilstaan
    Klik op de afbeelding om de link te volgen Deze week heb ik gewoon een nieuw batterijtje in mijn horloge gestopt en het mankement was verholpen.  Maar als ik dit lees had ik het misschien beter niet gedaan.
    Poëzie duikt overal in Brugge op maar vooral de wijk van Oost- en Westmeers heeft op dat gebied de laatste jaren heel wat inspanningen gedaan.  Dit is te zien in de straat St Jan in de Meers.

    29-07-2006, 12:48 geschreven door Bruggeblog  
    28-07-2006
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Quizvraag 49
    Klik op de afbeelding om de link te volgen (heiligen-)beelden.  Het lijkt soms alsof elke gevel van Brugge er minstens een heeft.   Als u welke gevel dit beeld in deze nis herbergt, dan kunt u ons misschien vertellen waar in de binnenstad we dit kunnen terugvinden.

    28-07-2006, 21:32 geschreven door Bruggeblog  
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Minnewaterkliniek (5de en laatste)
    Klik op de afbeelding om de link te volgen Een laatste blik werpen we op de Minnewaterkliniek, gelegen in de Professor J. Sebrechtsstraat in de nabijheid van het Minnewater en het station.  Voor deze laatste foto concentreren wij ons op het hoogreliëf in witsteen dat boven de hoofdingang hangt.  Het stelt Onze Lieve Vrouw met kind voor, omringd door 'zieken en zuchtigen' met links en rechts ervan twee engelen als penanten.
    Daarnaast bemerken we onder twee baldakijnen links Sint Jozef met een bloeiende lelie als attribuut en rechts Sint-Donaas, patroon van het bisdom van Brugge.  De twee beelden (1,40 m hoog) werden door de Brugse beeldhouwer P. de Wispelaere in witte St.-Joiresteen uitgevoerd.

    28-07-2006, 21:16 geschreven door Bruggeblog  
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Minnewaterkliniek (4)
    Klik op de afbeelding om de link te volgen De prachtige gevel boven de ingang tot het grote gebouw, gekend onder de naam 'Minnewaterkliniek'.

    28-07-2006, 21:05 geschreven door Bruggeblog  
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Minnewaterkliniek (3)
    Klik op de afbeelding om de link te volgen Om maar eens te tonen hoe imposant die Minnewaterkliniek wel is.  Deze foto is genomen vanuit het begijnhof en de huisjes van het begijnhof zelf, die nu toch ook niet van de kleinste zijn, tonen zich maar nietig in vergelijking met de kliniek die daarachter opdoemt.
    De Minnewaterkliniek zelf die nu ingericht werd als woon- en zorgcentrum en waar sinds een tiental jaren ook de dienst 'Palliatieve Zorgen' in gevestigd is werd in oorsprong gebruikt door de Zusters van Liefde.  Op 18 oktober 1892 openden zij er officieel het Sint-Antoniusgesticht.  Hulpbehoevende vrouwen werden er verzorgd.
    Voor de tweede wereldoorlog verdwenen de Zusters van Liefde en onder impuls van professor dokter J. Sebrechts (naar wie de straat tegenwoordig genoemd is) breidde het nabijgelegen Sint Janshospitaal zich naar hier uit en werd in de Minnewaterkliniek de dienst heelkunde geopend.  Dit gebeurde pas in 1947 omdat tijdens WO II de Duitsers die plannen tijdelijk gedwarsboomd hadden.
    Toen in 1977 de kliniek Sint Jan volledig verhuisde naar het toen gloednieuwe complex buiten de stad moest een nieuwe bestemming voor dit gebouw gevonden worden.  Het werd dus, zoals reeds genoemd, een woon- en zorgcentrum en nog later kwam de dienst 'Palliatieve Zorgen' er bij.

    28-07-2006, 21:01 geschreven door Bruggeblog  
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Minnewaterkliniek (2)
    Klik op de afbeelding om de link te volgen We blijven nog even bij de Minnewaterkliniek.  Bekeken nu van de andere kant van de straat.  Dit indrukwekkende gebouw werd hier gezet tussen 1884 en 1892.   De architect van dienst: niemand minder dan Louis Delacencerie, de man die eind de 19de eeuw een serieuze stempel op Brugge gedrukt heeft.  Dit is opnieuw neogotische stijl, geïnspireerd op de Brugse gotische stijl.  Kenmerken van die gotische stijl zoals de rode baksteen, traveeën, spitsboogvensters, trapgevels, boogfriezen en hoge schoorsteenschachten werden hier op een aparte manier gecombineerd. 

    28-07-2006, 20:45 geschreven door Bruggeblog  
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Minnewaterkliniek
    Klik op de afbeelding om de link te volgen Het gebouw met de langste gevel van Brugge beslaat een volledige zijde van de Professor Dr. J. Sebrechtsstraat.  Het gebouw is het best gekend onder de naam Minnewaterkliniek.  Een groot deel van de zolderverdieping ervan wordt in beslag genomen door het archief van het O.C.M.W. en dat is een heel uitgebreid en interessant archief.  Het bezit naast de archieven van het OCMW en haar voorgangers (bvb. het Bureel van Weldadigheid) ook de archieven van andere instellingen (Magdalenaleprozerie, begijnhof, Sint-Janshospitaal, de godshuizen, enz. ...).  Naast veel documenten (het oudste dateert van 1185) is hier ook de kunstcollectie van het OCMW aanwezig.   Dit archief is op aanvraag te bezoeken maar nodigt normaliter weinig uit tot opzoekingswerk omdat het niet ontsloten werd, ik bedoel:  nog altijd is er niemand aangesteld om eindelijk eens een volledige en gedetailleerde inventaris van dit toch wel uiterst belangrijk archief op te maken.  Ik weet het, het is een kwestie van centen want er is personeel voor nodig.   Maar als zoiets in het Provinciaal en het Stadsarchief kan, waarom kan dat dan niet hier?
    O ja:  deze gevel, mocht u ooit de neiging voelen om het na te meten, is om en bij de 175 meter lang.

    28-07-2006, 13:45 geschreven door Bruggeblog  
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.zonnekloppers
    Klik op de afbeelding om de link te volgen "Zonnekloppers".  Dat is een typisch Vlaamse uitdrukking voor mensen die niets anders en liever doen dan in de zon liggen en genieten.  Terwijl de meesten lam en loom zijn van de hitte en nu al weken op zoek zijn naar zo veel mogelijk koelte en beschutting is er nog altijd een soort van mensen voor wie het zelfs nu nog niet warm genoeg is.  Dat zijn de echte, onvervalste zonnekloppers.

    28-07-2006, 13:09 geschreven door Bruggeblog  
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.kantwerksters
    Klik op de afbeelding om de link te volgen ... boven op het eerste verdiep van de Wollestraat nummer 9.  U heeft hen al eens gezien overdag op deze foto.   Nu ziet u hen ook eens aan het werk 's avonds laat.

    28-07-2006, 13:01 geschreven door Bruggeblog  
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Quizvraag 48 - de oplossing
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Het heeft een tijdje geduurd maar vanmorgen werd het toch gevonden door Carlos Dejaegher.  Dit is, samen met de vorige foto's van quizvraag 48, zoals hij antwoordde te zien in het Begijnhof, meer bepaald als u het bruggetje naar het begijnhof oversteekt komt u de de poort door, dan loopt u het pad recht voor u uit en op het einde ervan kunt u een openstaand poortje in en dan komt u hier terecht.  Aan de linkerzijde van dit binnenpleintje bevindt zich de kapel met het beeld van de OLV van Banneux.



    28-07-2006, 12:56 geschreven door Bruggeblog  
    27-07-2006
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.weerspiegeling (detail)
    Klik op de afbeelding om de link te volgen Mocht u mijn bewering van daarstraks niet geloven dat het een weerspiegeling in de Dijver was en niet het gebouw zelf: ziehier een detail van de vorige foto waarin lichtjes een rimpeling in het water waargenomen wordt.   Of hoe de illusie soms schoner is dan de werkelijkheid.

    27-07-2006, 21:57 geschreven door Bruggeblog  
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Weerspiegeling
    Klik op de afbeelding om de link te volgen Wandelend langs de Dijver kwam ik weer een van mijn stokpaardjes tegen: een pracht van een weerspiegeling.  De achterkant van het gebouw van het OCMW perfect weerspiegeld in 't water.

    27-07-2006, 21:50 geschreven door Bruggeblog  
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Quizvraag 48 (deel 4)
    Klik op de afbeelding om de link te volgen Allez, omdat u erom vraagt: een vierde foto van deze plek diep in Brugge city.  Waar is dit?

    27-07-2006, 21:47 geschreven door Bruggeblog  
    Foto
    I have been standing where everybody has stood, opposite the Great Belfry Tower of Bruges, and thinking, as every one has thought, that it is built in defiance of all decencies of architecture. Gilbert Keith CHESTERTON
    Blog als favoriet !
    E-mail mij

    Druk op onderstaande knop om mij te e-mailen.

    Gastenboek

    Druk op onderstaande knop om een berichtje achter te laten in mijn gastenboek

    Bruggeblogs ABSOLUTE favorieten
  • Moon Art Gallery
  • Bruggelingen buiten Brugge
  • Bruggelin(k)
  • veel meer dan een weerstation!
  • Justine Henin
  • Flanders Inside
  • Willekeurig SeniorenNet Blogs
    carla2008
    blog.seniorennet.be/carla20
    Archief per week
  • 06/04-12/04 2009
  • 26/01-01/02 2009
  • 29/12-04/01 2009
  • 22/12-28/12 2008
  • 09/06-15/06 2008
  • 26/05-01/06 2008
  • 19/05-25/05 2008
  • 12/05-18/05 2008
  • 05/05-11/05 2008
  • 28/04-04/05 2008
  • 21/04-27/04 2008
  • 14/04-20/04 2008
  • 07/04-13/04 2008
  • 31/03-06/04 2008
  • 24/03-30/03 2008
  • 17/03-23/03 2008
  • 10/03-16/03 2008
  • 18/02-24/02 2008
  • 11/02-17/02 2008
  • 04/02-10/02 2008
  • 28/01-03/02 2008
  • 21/01-27/01 2008
  • 14/01-20/01 2008
  • 07/01-13/01 2008
  • 31/12-06/01 2008
  • 24/12-30/12 2007
  • 17/12-23/12 2007
  • 10/12-16/12 2007
  • 03/12-09/12 2007
  • 26/11-02/12 2007
  • 19/11-25/11 2007
  • 12/11-18/11 2007
  • 05/11-11/11 2007
  • 29/10-04/11 2007
  • 22/10-28/10 2007
  • 15/10-21/10 2007
  • 08/10-14/10 2007
  • 01/10-07/10 2007
  • 24/09-30/09 2007
  • 17/09-23/09 2007
  • 10/09-16/09 2007
  • 03/09-09/09 2007
  • 27/08-02/09 2007
  • 20/08-26/08 2007
  • 13/08-19/08 2007
  • 06/08-12/08 2007
  • 30/07-05/08 2007
  • 23/07-29/07 2007
  • 16/07-22/07 2007
  • 09/07-15/07 2007
  • 02/07-08/07 2007
  • 25/06-01/07 2007
  • 18/06-24/06 2007
  • 11/06-17/06 2007
  • 04/06-10/06 2007
  • 28/05-03/06 2007
  • 21/05-27/05 2007
  • 14/05-20/05 2007
  • 07/05-13/05 2007
  • 30/04-06/05 2007
  • 23/04-29/04 2007
  • 16/04-22/04 2007
  • 09/04-15/04 2007
  • 02/04-08/04 2007
  • 26/03-01/04 2007
  • 19/03-25/03 2007
  • 12/03-18/03 2007
  • 05/03-11/03 2007
  • 26/02-04/03 2007
  • 19/02-25/02 2007
  • 12/02-18/02 2007
  • 05/02-11/02 2007
  • 29/01-04/02 2007
  • 22/01-28/01 2007
  • 15/01-21/01 2007
  • 08/01-14/01 2007
  • 01/01-07/01 2007
  • 25/12-31/12 2006
  • 18/12-24/12 2006
  • 11/12-17/12 2006
  • 04/12-10/12 2006
  • 27/11-03/12 2006
  • 20/11-26/11 2006
  • 13/11-19/11 2006
  • 06/11-12/11 2006
  • 30/10-05/11 2006
  • 23/10-29/10 2006
  • 16/10-22/10 2006
  • 09/10-15/10 2006
  • 02/10-08/10 2006
  • 25/09-01/10 2006
  • 18/09-24/09 2006
  • 11/09-17/09 2006
  • 04/09-10/09 2006
  • 28/08-03/09 2006
  • 21/08-27/08 2006
  • 14/08-20/08 2006
  • 07/08-13/08 2006
  • 31/07-06/08 2006
  • 24/07-30/07 2006
  • 17/07-23/07 2006
  • 10/07-16/07 2006
  • 03/07-09/07 2006
  • 26/06-02/07 2006
  • 19/06-25/06 2006
  • 12/06-18/06 2006
  • 05/06-11/06 2006
  • 29/05-04/06 2006
  • 22/05-28/05 2006
  • 15/05-21/05 2006
  • 08/05-14/05 2006
  • 01/05-07/05 2006
  • 24/04-30/04 2006
  • 17/04-23/04 2006
  • 10/04-16/04 2006
  • 03/04-09/04 2006
  • 27/03-02/04 2006
  • 20/03-26/03 2006
  • 13/03-19/03 2006
  • 06/03-12/03 2006

    Blog tegen de regels? Meld het ons!
    Gratis blog op http://blog.seniorennet.be - SeniorenNet Blogs, eenvoudig, gratis en snel jouw eigen blog!