Bruggeblog
een blik op het Brugge van nu
Foto
Wie ik ben?
... Speelt geen enkele rol.
Mijn naam?
... misschien de Brugschen Stroatendwil?


Na een half jaar ziekte werd ik in 2005 op het werk bedankt voor bewezen diensten en prompt op pensioen gesteld.  Als 47-jarige zo uitgerangeerd worden uit deze jachtige en niets ontziende maatschappij komt hard aan.  Ondertussen heb ik me herpakt en  voortaan blog ik als een oudje hier op www.seniorennet.be met slechts één onderwerp: BRUGGE!

Inhoud blog
  • Heras
  • over slapende rekeningen en slapende blogs
  • Lopen-op-de-Vesten
  • de Gentpoortvesten
  • Sparco
  • Een zalig kerstfeest
  • baggerwerken
  • quizvraag 184 (deel 2)
  • oeps ...
  • quizvraag 184
  • Kersenboomstraat
  • vier luchtroosters
  • quizvraag 183 - de oplossing
  • Rainer Maria Rilke in Brugge
  • madeliefjesvelden
    Zoeken in blog

    11-02-2007
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Quizvraag 134
    Klik op de afbeelding om de link te volgen Sorry hoor jongens en meisjes, maar Brugge anno 2007 is Brugge anno 2007 en onze stad is in deze 21ste eeuw jammer genoeg iets meer dan een Brugge die Scone van de schone prentjes.  Want ook iets als dit wat ik u nu presenteer is er vandaag de dag te zien.  Weet u soms waar in Brugge city dit wansmakelijke blubbergedrocht te zien is?


    11-02-2007, 22:03 geschreven door Bruggeblog  
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Maart maand van de netheid (3)
    Klik op de afbeelding om de link te volgen Voilà zie, omdat ik graag gelijk heb (mijn sterrenbeeld is niet voor niets 'leeuw'!), een fotootje van tien meter voorbij die diepvrieskist.  Hier hangt geen lint van de politie aan, en ook niet aan alle weggeworpen drankblikjes rondomrond. 


    11-02-2007, 18:24 geschreven door Bruggeblog  
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Maart maand van de netheid (2)
    Klik op de afbeelding om de link te volgen Even een rechtzetting.  Bij mijn vorige artikel over de netheid van ons Bruggelingen reageerde Frederik Cloetens met volgende tekst: "Hangt er geen lint van de politie aan dat handvat, misschien heeft het iets te maken met een brandje op ne schip of lozing int kanaal en dat dan de politie ne pv opmaakt , wie weet, misschien ist gewoon simpelweg zwerfvuil gelijk da je zegt."  Welnu, ik ben daarstraks nog eens speciaal naar dat pad gefietst om dat hoopje "zwerfvuil" nog eens beter te bekijken en, jawel, aan het handvat van deze diepvrieskoffer hangt een lint van de politie.  Dat was me gisteren niet opgevallen.  Toch blijf ik erbij dat de omgeving vol ligt met zwerfvuil.  De weggeworpen blikjes zijn er gewoonweg niet te tellen, het zijn er zeker honderden.


    11-02-2007, 18:18 geschreven door Bruggeblog  
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Eva
    Klik op de afbeelding om de link te volgen Ik kon het niet laten om 'ons Evaatje' eens op een artistieke manier te presenteren.  Neen, jammer genoeg is het niet mijn jacht en ik ken ook geen Evaatje tenzij die Eva uit de TV-soapserie Thuis.  Laatstgenoemde verdwijnt (tenminste als we de roddelbladen mogen geloven) binnenkort van het scherm.  Dit eventjes terloops... 


    11-02-2007, 17:20 geschreven door Bruggeblog  
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.jachtclub Flandria
    Klik op de afbeelding om de link te volgen De eigenaars van een 'bootje' in de jachthaven Flandria die dezer dagen hun schip willen bereiken worden aangeraden om een paar laarzen aan te trekken om eerst veilig door deze blubber heen te waden vooraleer zij hun jacht kunnen bereiken.  Men is hier namelijk bezig met het aanleggen van een kampeerautoterrein.  De tekst op dit bord zal dus binnen afzienbare tijd aangepast moeten worden, want dat 'no mobilhomes' zal worden: 'mobilhomes allowed'.  Toegestaan ja, tenminste als men zal betalen!


    11-02-2007, 17:13 geschreven door Bruggeblog  
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Quizvraag 133 - de oplossing
    Klik op de afbeelding om de link te volgen Het is misschien niet helemaal correct geformuleerd, maar het is toch Claudine van Peteghem die wist (of erop gokte) dat het een van die bootjes was die ligt in de jachthaven van de club Flandria, gelegen aan het kanaaleiland, dus aan het begin van het kanaal Gent-Brugge.


    11-02-2007, 17:01 geschreven door Bruggeblog  
    10-02-2007
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.quizvraag 133 (deel 2)
    Klik op de afbeelding om de link te volgen Totnogtoe is er geen juist antwoord binnengekomen op deze quizvraag.  Daarom zoomen we uit op de plaats in Brugge waar dit te zien is.  De vraag is simpel: waar?


    10-02-2007, 22:35 geschreven door Bruggeblog  
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Maart maand van de netheid
    Klik op de afbeelding om de link te volgen Maart wordt de maand van de netheid.  Dat verkondig ik niet, dat verkondigt 't stad.  Kijk hier maar.  Wijkcomité's in Groot-Brugge kunnen geldprijzen verdienen als ze volgende maand al het gesluikstorte netjes uit hun buurt verwijderen.  De buurt van Assebroek, meer bepaald de wijk tussen de Baron Ruzettelaan en het kanaal Brugge-Gent, wel als die het volgende maand in hun hoofd zouden halen om mee te dingen naar de hoofdprijs van 150 euro, dan zullen ze flink de handen uit de mouwen moeten steken.   Het tart eenieders verbeelding wat er allemaal voor rommel te vinden is in de bosjes langs het kanaal.  En de vermetelheid van sommige sluikstorters grenst aan het ongelooflijke.   Ik toon één voorbeeld.  Sinds kort treffen we deze stapel (dat moeten we toegeven: het staat netjes geklasseerd) op en naast het fiets- en wandelpad aan.


    10-02-2007, 18:28 geschreven door Bruggeblog  
    09-02-2007
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Exclusief wonen
    Klik op de afbeelding om de link te volgen Wat het woordenboek Van Dale zegt over het woord exclusief:
    1. Iets of iemand anders uitsluitend.
    2. Niet inbegrepen.
    3. (pregnant) zonder bedieningsgeld, btw en dergelijke.
    4. mensen van een andere (met name lagere) klasse uitsluitend.
    5. zeer chic, niet overal verkrijgbaar.

    Waarom ik het woord exclusief in reclameboodschappen verafschuw:
    1. Niemand mag uitgesloten worden, ook daklozen niet, die zijn hier evengoed welkom.  Het voelt op het ogenblik misschien wat tochtig aan, maar iedereen die hier komt heeft tenminste een (gekleurd) dak boven zijn hoofd.
    2. Exclusief wil altijd zeggen dat het kostenplaatje hoger zal oplopen dan eerst beraamd.
    3. Zie punt 2.
    4. Dat woord is een goedkoop maar beproefd middel om dikke nekken te lijmen voor een project dat hen het gevoel geeft dat zij boven het plebs verheven staan, tenminste als zij zo vrij zijn om een flink stuk van de inhoud van hun portefeuille aan het project af te staan.
    5. Niet van toepassing, aangezien het woord overal te pas en te onpas opduikt.

    Dit 'exclusief' woonproject (waarvan de werken ondertussen alweer een maandje of twee stilliggen) situeert zich tussen het Minnewaterpark en de Sulferbergstraat.



    09-02-2007, 22:50 geschreven door Bruggeblog  
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Quizvraag 133
    Klik op de afbeelding om de link te volgen Dankzij Marie-Rose Van Acker krijgt u vanavond al een nieuwe fotovraag.  Waar ergens in de kern van Brugge kunt u dit zien?  De naam van wie als eerste het juiste antwoord geeft zal met een gouden pen geschreven worden in het gulden boek van Bruggeblog op de pagina van de beste Bruggekenners ooit.


    09-02-2007, 21:47 geschreven door Bruggeblog  
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Quizvraag 132 - de oplossing
    Klik op de afbeelding om de link te volgen Deze keer was het Marie-Rose Van Acker die de juiste oplossing gaf.  Het monstertje van de vorige foto blijkt niks anders te zijn dan een onderdeel van de pomp die we aantreffen op het Simon Stevinplein, meer bepaald in de onmiddellijke nabijheid van het standbeeld van Simon Stevin zelf.


    09-02-2007, 19:58 geschreven door Bruggeblog  
    08-02-2007
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.besneeuwd begijnhof
    Klik op de afbeelding om de link te volgen Afsluiten doe ik vanavond met een der smartlappen onder de Bruggefoto's.  Ik toon u namelijk een besneeuwd begijnhof.  Heeft u het ook al gemerkt dat u tegenwoordig dit begijnhof niet meer indenken kunt zonder dat er hier een auto of bestelwagen het rustige uitzicht verstoort?  Op deze foto van vanmorgen heb ik de twee aanwezige bestelwagens nog min of meer achter de bomen kunnen verstoppen maar ze waren er toch maar weer hé!


    08-02-2007, 21:26 geschreven door Bruggeblog  
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Quizvraag 132
    Klik op de afbeelding om de link te volgen Een nieuwe fotovraag.  Waar in Brugge kunt u dit zien?  Die oogjes moet u weliswaar wegdenken, want die zijn er in het echt niet.  Die zijn ontstaan in de fantasiewereld van Marc Willems, de fotograaf van dienst.


    08-02-2007, 21:19 geschreven door Bruggeblog  
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.fotograaf gefotografeerd
    Klik op de afbeelding om de link te volgen Fotografen houden soms de stomste poses aan om telkens weer die foto van hun leven te maken.  Dat hun manier van werken vaak ridicuul kan overkomen beseffen ze meestal niet.  Akkoord, akkoord, ik geef het grif toe: zelf zal ik als fotograaf ook wel al meer dan eens op de lachspieren van toevallige passanten gewerkt hebben.


    08-02-2007, 21:14 geschreven door Bruggeblog  
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Quizvraag 131 - de oplossing
    Klik op de afbeelding om de link te volgen Marnix Knockaert sloeg de spijker op de kop. "Deze foto is terug te vinden in de Rolweg, helemaal op het einde, rechtover de tuin van het Guido Gezellemuseum. Dit is de dorpel van een poortje dat toegang geeft (veronderstel ik toch) tot de Sint-Sebastiaansgilde. Vandaar wellicht ook deze inscriptie." schreef Marnix.  Die tekst 'den booghe can nyt altyd gespannen staen' is inderdaad terug te vinden voor dit poortje van de Sint-Sebastiaansgilde.  Mijn dank gaat uit naar Martine Verhaeghe voor het leveren van het idee en voor de eerste twee foto's van deze quizvraag.


    08-02-2007, 18:34 geschreven door Bruggeblog  
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.vergankelijke kunst (2)
    Klik op de afbeelding om de link te volgen Dit is wat na enkele uren nog van het sneeuwkoppel overblijft: één hoopje witte ellende.


    08-02-2007, 18:25 geschreven door Bruggeblog  
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.vergankelijke kunst
    Klik op de afbeelding om de link te volgen Geen kunst is zo vergankelijk als de kunst van het sneeuwmannen maken.   Deze namiddag heeft een kindje (vooral bijgestaan door haar oma) dit kunstwerkje gemaakt.  Het stelt een sneeuwkoppel voor.  Of het nu twee sneeuwmannen zijn of twee sneeuwvrouwen of een sneeuwman en een sneeuwvrouw, dat laat ik wijselijk in het midden.  Tegenwoordig is alles mogelijk en daarom laat ik de keuze over aan uw fantasierijke geest.


    08-02-2007, 18:23 geschreven door Bruggeblog  
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.sneeuwbuien
    Klik op de afbeelding om de link te volgen Bijna heel deze morgen heeft het in Brugge gesneeuwd.  Zes uur later is al die sneeuw nagenoeg allemaal gesmolten ... als sneeuw voor de zon.


    08-02-2007, 18:04 geschreven door Bruggeblog  
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.struik
    Klik op de afbeelding om de link te volgen Net zoals die boom van daarstraks heb ik ook dit struikje in het Minnewaterpark ik al honderden keren voorbijgelopen zonder het feitelijk te zien.  Vandaag, nu het struikje zwaarbeladen met sneeuw is, verdient het eindelijk zijn plaatsje op Bruggeblog.


    08-02-2007, 16:27 geschreven door Bruggeblog  
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.takkenspel
    Klik op de afbeelding om de link te volgen Deze boom die naast de poertoren staat was me totnogtoe nog nooit opgevallen.  Maar nu met de sneeuw erop valt het me op hoe grillig maar fraai zijn takkenspel wel is.


    08-02-2007, 16:20 geschreven door Bruggeblog  
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.werkeloos
    Klik op de afbeelding om de link te volgen De Katelijnestraat lag er vandaag werkeloos bij.  De rupskranen, de hoopjes losgewrikte kasseien, alles geraakte oversneeuwd en de werklui voelden zich in deze omstandigheden op en top werk-lui.


    08-02-2007, 15:55 geschreven door Bruggeblog  
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.voetspoor
    Klik op de afbeelding om de link te volgen Vanmorgen was het voor u een unieke gelegenheid om mijn voetspoor te volgen, maar u heeft het niet gedaan.  Nu is het natuurlijk te laat want de meeste van mijn voetafdrukken in de sneeuw zijn al gewist over overstapt door anderen.


    08-02-2007, 15:48 geschreven door Bruggeblog  
    07-02-2007
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Tros Mayflower
    Klik op de afbeelding om de link te volgen Voor de mooiste kiekjes van Brugge moet u meestal naar andere sites surfen.  Bruggeblog toont pas iets moois van Brugge als er op zijn minst een verhaaltje aan vasthangt, zoals hier aan deze tros van het schip de Mayflower dat  sinds jaren voor anker gegaan is ter hoogte van het kanaaleiland.  Dit kiekje werd geschoten deze morgen omstreeks negen uur.  Om eventuele grappenmakers het leven zuur te maken heeft men hier rond de tros meters en meters prikkeldraad gehangen.  Op die manier kunnen die leukerds niet zo maar bij nacht en ontij de trossen losgooien en het schip op rust dat de Mayflower is overlaten aan de elementen van het kanaalwater waarin het dobbert.


    07-02-2007, 22:01 geschreven door Bruggeblog  
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Quizvraag 131 (deel 2)
    Klik op de afbeelding om de link te volgen GOENOAVEND BRUHHE EN OL ZIEN BRUHHEZOTTEN OL TEGOARE!  Wij gaan nog eens quizzen vanavond.  Quizvraag 131, deel twee.  Ik weet niet goed of u uw hoofd in uw nek moet leggen om dit te zien maar antwoordend op uw vraag of dit hier echt te zien is in het binnenste ei van ons aller Brugge, mja, daar kan ik niets anders dan affirmatief op antwoorden.  Als u dan ook nog als eerste antwoorden kunt waar ergens in dit Brugse ei deze tekst zich vertoont, dan wordt u voor één dag met de hier op Bruggeblog o zo gegeerde medaille van Bruggekenner beloond.
    Mocht u bovenstaande mededeling niet meteen begrijpen, de vraag is nochtans simpel: weet u waar precies in de Brugse binnenstad dit te zien is?


    07-02-2007, 21:41 geschreven door Bruggeblog  
    06-02-2007
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Idesbald van der Gracht (10)
    Klik op de afbeelding om de link te volgen Het vreemde aan Idesbald van der Gracht is dat de loden kist waarin de man bij zijn overlijden in 1167 geplaatst werd gedurende de loop der tijden meermaals geopend werd, vooral op de momenten waarop die verplaatst werd, en dat men toen meermaals vaststellen kon dat het lichaam van de derde abt van de Duinenabdij - dit in tegenstelling tot de lichamen van de overige in zijn tijd begraven monniken - heel lang intact gebleven is.  Zo vermeldt men bijvoorbeeld in 1650 (bijna 500 jaar na zijn overlijden) dat men bij de opening van de kist een aangename geur gewaarwerd en dat men zelfs het water dat het lichaam omringde proefde en zuiver van smaak bevond.


    06-02-2007, 22:09 geschreven door Bruggeblog  
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Idesbald van der Gracht (9)
    Klik op de afbeelding om de link te volgen Dit is het Maria-altaar in de zogenaamde Mariakapel van de kerk van de  OLV  Ter Potterie in, hoe kan het ook anders, de Potterierei.  Dankzij Nicolaas De Roover, de laatste overlevende Duinheer van de Duinenabdij, werd op zijn kosten dit altaar vernieuwd en daaronder werd een getrouwe kopie geplaatst van de marmeren tombe van de Duinenabdij waarin vroeger de relieken van Idesbald van der Gracht lagen.  Het plaatsen van deze tombe gebeurde op 6 april 1831.


    06-02-2007, 21:55 geschreven door Bruggeblog  
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Idesbald van der Gracht (8)
    Klik op de afbeelding om de link te volgen De moderne mens is een doe-mens.  Men laat hem iets doen en dan is dat modern.  Op die manier poogt men ons in kerken en musea meer bij het gebeuren te betrekken.  Dezer dagen valt in deze context dit paneel in de schaars verlichte kerk van Onze-Lieve-Vrouw Ter Potterie te bewonderen.  Bemerk vooral de verwijzing naar de zalige Idesbald.


    06-02-2007, 21:47 geschreven door Bruggeblog  
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Quizvraag 131
    Klik op de afbeelding om de link te volgen Meer dan een week heeft u moeten wachten op een nieuwe fotovraag.  Dat is hoogst uitzonderlijk maar de oorzaak lag deze keer vooral bij mij en niet bij u want u, met name Claudia Van Peteghem en Carlos Knockaert, u wist al na drie foto's de oplossing van de vorige vraag.
    Maar hier is hij dan, de nieuwe quizvraag die luistert naar de naam 131 (oendert einen dèrtig).
    Waar in 't centrum van Brugge kunt u dit zien?


    06-02-2007, 21:36 geschreven door Bruggeblog  
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Eerste spadesteek
    Klik op de afbeelding om de link te volgen Deze foto kunt u misschien niet meteen situeren.  Ik zal u helpen.  Dit is het Kanaaleiland, waar totnogtoe alleen een parking voor autocars was.  Ik was hier gisterenmorgen.  Gisterennamiddag waren op bijna dezelfde plek enkele prominenten aanwezig om de eerste spadesteek te geven voor een project dat binnen afzienbare tijd een kampeerautoterrein én een kampeerterrein zal opleveren.  Die eerste spadesteek!  Ach, laat me niet lachen!  Onder andere Jean-Marie (Bogaert) en Patrick (Moenaert) gaven hier gisterennamiddag de eerste spadesteek!  Natuurlijk was dat zo!  Als het van hen en de spaden zou afhangen, dan zou dit project zelfs in 2010 nog niet afgewerkt zijn.  Neen toch?  Al sinds geruime tijd zijn rupskranen hier op deze plek druk in de weer. Dankzij die dingen wordt tenminste efficiënt gewerkt.  Heeft u trouwens ook opgemerkt dat die spaden er nagelnieuw uitzagen?  Ik hoop nu van ganser harte dat Patrick en Jean-Marie aan het voorval van gisteren geen blaren op hun fijne handen overgehouden hebben want dat kan nogal pijnlijk zijn bij het handtekeningen zetten of bij het handjes schudden.


    06-02-2007, 21:19 geschreven door Bruggeblog  
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Katelijnestraat opgebroken (2)
    Klik op de afbeelding om de link te volgen Nu de Katelijnestraat voor alle groot verkeer afgesloten is (bemerk de blokken en hekken die de doorgang vanuit de zijstraat versperren) is het een unieke gelegenheid om eens risicoloos als wandelaar in het midden van de rustige straat te lopen zonder van je sokken gereden te worden.  Het is ook de gelegenheid om om uw gemak een mooi fotootje te nemen.


    06-02-2007, 17:51 geschreven door Bruggeblog  
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Katelijnestraat opgebroken
    Klik op de afbeelding om de link te volgen Het is zo ver.  Na enkele andere belangrijke straten in de binnenstad is het sinds gisteren ook de beurt aan de Katelijnestraat om opgebroken te worden.  De werkmannen zijn zoals men hier zou zeggen "nog in rodage".   We zijn twee dagen ver, heel veel is er nog niet gebeurd en nu moeten ze al onmiddellijk stoppen voor de sneeuw en morgenochtend waarschijnlijk de vorst.  Meer info over de werken en wat dat voor de buurt teweegbrengt kunt u lezen op de site van Brugge Bereikbaar.


    06-02-2007, 17:44 geschreven door Bruggeblog  
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Quizvraag 130 - de oplossing
    Klik op de afbeelding om de link te volgen Van een bankje langs de Vesten gaan we naar een bank in de binnenstad, de Dexiabank.  U heeft enkele dagen de tijd gekregen om te antwoorden op de quizvraag.  En u heeft het antwoord gevonden.  Eigenlijk was Claudia Van Peteghem de eerste die de plaats wist, maar zoals Marnix Knockaert al aangaf, het is niet in de Nieuwstraat nr 30 maar in de Oude Burg 30 dat we dit huis moeten zoeken met de specifieke ornamenten van op de eerste foto's. 
    Voor vanavond beloof ik u een nieuwe fotovraag te leveren.


    06-02-2007, 17:16 geschreven door Bruggeblog  
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.besneeuwd bankje
    Klik op de afbeelding om de link te volgen Een besneeuwd Brugs bankje, altijd leuk om te zien.


    06-02-2007, 16:53 geschreven door Bruggeblog  
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.sneeuwlandschap
    Klik op de afbeelding om de link te volgen Hallo, hier ben ik terug.  Vandaag krijgt u een extra dikke aflevering Bruggeblog.  Laten we starten met het meest recente nieuws, namelijk dat er tussen 15u30 en 16u15 een sneeuwbui boven Brugge hing.  Het was weliswaar smeltende sneeuw maar aangezien alles bij pakken van bovenaf uitschud werd bleef het toch een tijdje liggen.


    06-02-2007, 16:50 geschreven door Bruggeblog  
    Foto
    I have been standing where everybody has stood, opposite the Great Belfry Tower of Bruges, and thinking, as every one has thought, that it is built in defiance of all decencies of architecture. Gilbert Keith CHESTERTON
    Blog als favoriet !
    E-mail mij

    Druk op onderstaande knop om mij te e-mailen.

    Gastenboek

    Druk op onderstaande knop om een berichtje achter te laten in mijn gastenboek

    Bruggeblogs ABSOLUTE favorieten
  • Moon Art Gallery
  • Bruggelingen buiten Brugge
  • Bruggelin(k)
  • veel meer dan een weerstation!
  • Justine Henin
  • Flanders Inside
  • Willekeurig SeniorenNet Blogs
    jacobs1948
    blog.seniorennet.be/jacobs1
    Archief per week
  • 06/04-12/04 2009
  • 26/01-01/02 2009
  • 29/12-04/01 2009
  • 22/12-28/12 2008
  • 09/06-15/06 2008
  • 26/05-01/06 2008
  • 19/05-25/05 2008
  • 12/05-18/05 2008
  • 05/05-11/05 2008
  • 28/04-04/05 2008
  • 21/04-27/04 2008
  • 14/04-20/04 2008
  • 07/04-13/04 2008
  • 31/03-06/04 2008
  • 24/03-30/03 2008
  • 17/03-23/03 2008
  • 10/03-16/03 2008
  • 18/02-24/02 2008
  • 11/02-17/02 2008
  • 04/02-10/02 2008
  • 28/01-03/02 2008
  • 21/01-27/01 2008
  • 14/01-20/01 2008
  • 07/01-13/01 2008
  • 31/12-06/01 2008
  • 24/12-30/12 2007
  • 17/12-23/12 2007
  • 10/12-16/12 2007
  • 03/12-09/12 2007
  • 26/11-02/12 2007
  • 19/11-25/11 2007
  • 12/11-18/11 2007
  • 05/11-11/11 2007
  • 29/10-04/11 2007
  • 22/10-28/10 2007
  • 15/10-21/10 2007
  • 08/10-14/10 2007
  • 01/10-07/10 2007
  • 24/09-30/09 2007
  • 17/09-23/09 2007
  • 10/09-16/09 2007
  • 03/09-09/09 2007
  • 27/08-02/09 2007
  • 20/08-26/08 2007
  • 13/08-19/08 2007
  • 06/08-12/08 2007
  • 30/07-05/08 2007
  • 23/07-29/07 2007
  • 16/07-22/07 2007
  • 09/07-15/07 2007
  • 02/07-08/07 2007
  • 25/06-01/07 2007
  • 18/06-24/06 2007
  • 11/06-17/06 2007
  • 04/06-10/06 2007
  • 28/05-03/06 2007
  • 21/05-27/05 2007
  • 14/05-20/05 2007
  • 07/05-13/05 2007
  • 30/04-06/05 2007
  • 23/04-29/04 2007
  • 16/04-22/04 2007
  • 09/04-15/04 2007
  • 02/04-08/04 2007
  • 26/03-01/04 2007
  • 19/03-25/03 2007
  • 12/03-18/03 2007
  • 05/03-11/03 2007
  • 26/02-04/03 2007
  • 19/02-25/02 2007
  • 12/02-18/02 2007
  • 05/02-11/02 2007
  • 29/01-04/02 2007
  • 22/01-28/01 2007
  • 15/01-21/01 2007
  • 08/01-14/01 2007
  • 01/01-07/01 2007
  • 25/12-31/12 2006
  • 18/12-24/12 2006
  • 11/12-17/12 2006
  • 04/12-10/12 2006
  • 27/11-03/12 2006
  • 20/11-26/11 2006
  • 13/11-19/11 2006
  • 06/11-12/11 2006
  • 30/10-05/11 2006
  • 23/10-29/10 2006
  • 16/10-22/10 2006
  • 09/10-15/10 2006
  • 02/10-08/10 2006
  • 25/09-01/10 2006
  • 18/09-24/09 2006
  • 11/09-17/09 2006
  • 04/09-10/09 2006
  • 28/08-03/09 2006
  • 21/08-27/08 2006
  • 14/08-20/08 2006
  • 07/08-13/08 2006
  • 31/07-06/08 2006
  • 24/07-30/07 2006
  • 17/07-23/07 2006
  • 10/07-16/07 2006
  • 03/07-09/07 2006
  • 26/06-02/07 2006
  • 19/06-25/06 2006
  • 12/06-18/06 2006
  • 05/06-11/06 2006
  • 29/05-04/06 2006
  • 22/05-28/05 2006
  • 15/05-21/05 2006
  • 08/05-14/05 2006
  • 01/05-07/05 2006
  • 24/04-30/04 2006
  • 17/04-23/04 2006
  • 10/04-16/04 2006
  • 03/04-09/04 2006
  • 27/03-02/04 2006
  • 20/03-26/03 2006
  • 13/03-19/03 2006
  • 06/03-12/03 2006

    Blog tegen de regels? Meld het ons!
    Gratis blog op http://blog.seniorennet.be - SeniorenNet Blogs, eenvoudig, gratis en snel jouw eigen blog!