Bruggeblog
een blik op het Brugge van nu
Foto
Wie ik ben?
... Speelt geen enkele rol.
Mijn naam?
... misschien de Brugschen Stroatendwil?


Na een half jaar ziekte werd ik in 2005 op het werk bedankt voor bewezen diensten en prompt op pensioen gesteld.  Als 47-jarige zo uitgerangeerd worden uit deze jachtige en niets ontziende maatschappij komt hard aan.  Ondertussen heb ik me herpakt en  voortaan blog ik als een oudje hier op www.seniorennet.be met slechts één onderwerp: BRUGGE!

Inhoud blog
  • Heras
  • over slapende rekeningen en slapende blogs
  • Lopen-op-de-Vesten
  • de Gentpoortvesten
  • Sparco
  • Een zalig kerstfeest
  • baggerwerken
  • quizvraag 184 (deel 2)
  • oeps ...
  • quizvraag 184
  • Kersenboomstraat
  • vier luchtroosters
  • quizvraag 183 - de oplossing
  • Rainer Maria Rilke in Brugge
  • madeliefjesvelden
    Zoeken in blog

    20-05-2007
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Heilig Bloedprocessie 2007 (24ste en aller- allerlaatste)
    Klik op de afbeelding om de link te volgen YouTube is tegenwoordig in ("de max").  Aangezien ik beschik over een cameraatje met een redelijk goeie kwaliteit om er korte filmpjes mee te maken dacht ik om daar tijdens de Heilig Bloedprocessie eens mee te experimenteren. Toen bleek dat ik voor het uploaden naar YouTube de kwaliteit van het filmpje drastisch moest verminderen en dat YouTube dat zelf daarna ook nog eens deed, doet mij voorlopig niet beslissen om nog meer filmpjes te maken om u op die manier het Brugge zoals ik het soms zie aan u te tonen.  Ziehier slechts één van mijn experimentjes.  Hopelijk heeft u er toch nog iets aan.  We bevinden ons aan de Dijver en zien een bijbels tafereel uit de Heilig Bloedprocessie waarin Abraham zijn broer Lot overhaalt om samen met zijn volk mee naar Kanaän te trekken.



    20-05-2007, 21:28 geschreven door Bruggeblog  
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.quizvraag 175
    Klik op de afbeelding om de link te volgen Een nieuwe plek in Brugge, meer bepaald in het centrum.  Deze affiche hangt er pas sinds enkele dagen.  Mijn vraag is natuurlijk: waar hangt dit ding dat volgens het stadsbestuur zogezegd als 'de max' beschouwd wordt?  Weet u voorlopig niet waar het hangt?  Geen probleem, commentaar op de affiche en de actie van stadswege is ook altijd welkom!  Zelf vond ik de 1-aprilactie langs de Potterierei die hier op Bruggeblog gelanceerd werd stukken beter, maar wie ben ik om hierover te oordelen?
    Wel, waar hangt het? Of wat denkt u ervan?


    20-05-2007, 21:14 geschreven door Bruggeblog  
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.meifoor 2007 (8)
    Klik op de afbeelding om de link te volgen De jaarlijkse Brugse Meifoor eindigt vandaag dankzij het regenachtige weer min of meer in mineur.  Of er dit jaar genoeg verteerd werd, dat moet u aan de foorkramers zelf vragen, dat zijn namelijk de enigen die dàt kunnen weten.  Aan diegenen onder hen die gedurende die enkele weken het Simon Stevinplein bevolkten zult u het nog moeilijk kunnen vragen want een uurtje geleden zag ik hen bij valavond allemaal even stiekem verdwijnen als ons waterzonnetje vanmiddag.  Als u zich evenwel nu nog haast, dan kunt u hoe dan ook nog iets van de laatste uren van de Meifoor van 2007 meepikken, maar u moet daarvoor wel op het Zand, het Koning Albert I park en de omgeving van de Beurshal zijn.


    20-05-2007, 20:58 geschreven door Bruggeblog  
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Quinten Metsys
    Klik op de afbeelding om de link te volgen Het basreliëf dat we aantreffen in de ingang naar het huis Witte-leertouwersstraat 38 bevat linksonder de moeilijk leesbare vermelding: "naar Q. Metsys".  Uit het werk zelf valt trouwens moeilijk op te maken wie de bankier en wie "syne vrouwe" is.  We gaan er dan maar van uit dat - net zoals op het schilderij van Quinten Metsys - de man links afgebeeld wordt en de vrouw rechts.


    20-05-2007, 15:19 geschreven door Bruggeblog  
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.quizvraag 174 - de oplossing
    Klik op de afbeelding om de link te volgen De oplossing werd weer maar eens gegeven door Chris Weymeis:
    "Deze ingang is te vinden in de Witte-leertouwersstraat 38. Het basreliëf is van de hand van A. Blomme uit 1987 en stelt de "Bankier en syne Vrouwe" voor, een schilderij van Marinus Claeszoon van Reymerswaele."
    Toch is dit antwoord niet helemaal juist.  Net zoals dit basreliëf naar een voorbeeld gemaakt werd, was dat schilderij van Marinus van Reymerswaele, gemaakt in 1539, dat ook.  Als we goed kijken naar de vorige foto's van deze quizvraag dan merken we dat A. Blomme wel degelijk het beroemdste schilderij van Quinten Metsys als inspiratiebron genomen heeft.


    20-05-2007, 15:14 geschreven door Bruggeblog  
    19-05-2007
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.quizvraag 174 (deel 3)
    Klik op de afbeelding om de link te volgen Nog maar eens datzelfde plekje in hartje Brugge.  Waar bevindt het zich?


    19-05-2007, 21:20 geschreven door Bruggeblog  
    18-05-2007
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Heilig Bloedprocessie 2007 (23ste en allerlaatste)
    Klik op de afbeelding om de link te volgen Met dit vertederende beeld sluit ik het Heilig Bloedprocessiehoofdstuk van dit jaar af.  Het is genoeg geweest.  'Brugges mooiste dag' zoals velen die dag omschrijven is dit jaar alweer voorbij.  Wie er zelf niet was heeft dankzij Bruggeblog gelukkig toch ook nog iets van de sfeer kunnen opsnuiven.


    18-05-2007, 23:19 geschreven door Bruggeblog  
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Heilig Bloedprocessie 2007 (22)
    Klik op de afbeelding om de link te volgen Twee figuranten die gisteren mee opstapten.


    18-05-2007, 23:08 geschreven door Bruggeblog  
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Heilig Bloedprocessie 2007 (21)
    Klik op de afbeelding om de link te volgen Wat ook gans het jaar door in De Bond netjes bewaard wordt zijn deze vlaggen en borden.  Eén keer per jaar worden ze naar de Beurshal vervoerd om daar pas vlak voor het begin van de optocht uitgedeeld te worden.  Deze Beurshal wordt ook gebruikt om er de repetities voor de stoeten en processies in te houden, allemaal zonder deze accessoires dan.


    18-05-2007, 23:03 geschreven door Bruggeblog  
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Heilig Bloedprocessie 2007 (20)
    Klik op de afbeelding om de link te volgen De kleurrijke kostuums hangen nu nog netjes bijeen aan de kapstokken maar daaronder liggen sandalen kriskras dooreen.  Na de Heilig Bloedprocessie wordt alles weer zorgvuldig opgeborgen op de bovenverdiepingen van De Bond, een bakstenen gebouw gelegen in de Buiten de Smedenpoort.  De stad heeft een stedelijke kleedploeg en die zorgt er voor dat daar alles in goede staat bewaard wordt tot een volgende stoet of processie uitgaat.


    18-05-2007, 22:52 geschreven door Bruggeblog  
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Heilig Bloedprocessie 2007 (20)
    Klik op de afbeelding om de link te volgen De Heilig Bloedprocessie bevat altijd een onderdeel waarin het bijbelse tafereel 'Jozef bij de Farao' uitgebeeld wordt.  Om dat te bekomen moeten we uiteraard een flink uitgedoste farao samen met een al even fraai geklede gemalin hebben.  Hier liggen de sieraden van beiden al op hen te wachten.


    18-05-2007, 22:34 geschreven door Bruggeblog  
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Heilig Bloedprocessie 2007 (20)
    Klik op de afbeelding om de link te volgen Brugges jong en oud doet jaarlijks aan de Heilig Bloedprocessie mee.  Er zijn mensen van 80 jaar bij en er zijn baby's bij.  Dit jongetje bevindt zich op de rand van zijn baby- en peuterbestaan en toch mag hij straks ook mee opstappen in die grote processie en wordt hij daarin te moe, dan zal zijn mama hem wel verder op haar arm meedragen.


    18-05-2007, 22:27 geschreven door Bruggeblog  
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Heilig Bloedprocessie 2007 (20)
    Klik op de afbeelding om de link te volgen In tegenstelling tot het vorige groepje heeft deze groep vrouwen duidelijk last van plankenkoorts.


    18-05-2007, 22:07 geschreven door Bruggeblog  
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Heilig Bloedprocessie 2007 (19)
    Klik op de afbeelding om de link te volgen Het zou een fragment kunnen zijn uit een der legendarische jeugdreeksen die de vroegere BRT maakte: Fabian van Fallada, Keromar, Johan en de Alverman, ...  Maar dat is het niet.  Het zijn drie deelnemers aan de processie die gezellig bijeen op een bankje wachten tot zij het signaal krijgen dat zij mogen vertrekken.


    18-05-2007, 21:56 geschreven door Bruggeblog  
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Heilig Bloedprocessie 2007 (18)
    Klik op de afbeelding om de link te volgen Een prachtig sfeerbeeld.  Terwijl op de achtergrond verschillende figuranten wat rondlummelen wordt hier het haar van een andere figurante geborsteld.


    18-05-2007, 21:51 geschreven door Bruggeblog  
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Heilig Bloedprocessie 2007 (17)
    Klik op de afbeelding om de link te volgen Echt niets wordt aan het toeval overgelaten.  Hier wordt de baard van een figurant nog vlug bijgewerkt (bijgekleurd?).  Het is algemeen geweten dat Brugse politici die 'bunker' die de Beurshal is al jaren liever zouden zien verdwijnen.  Nog niet zo lang geleden werden de plannen getoond om een volledige nieuwe beurshal te bouwen op de plaats waar nu de 'oesterparking' is tussen het station en de Onze-Lieve-Vrouwkliniek in Sint-Michiels in.  Als dat gebouw er effectief komt, dan zou de Heilig Bloedprocessie van daar uit moeten starten en zo via de Boeveriestraat het centrum bereiken, wat meteen het parcours enkele honderden meters langer zou maken.  Dat zal de figurant die jaar na jaar de Christusfiguur speelt die het zware houten kruis meesleurt niet graag horen!


    18-05-2007, 21:48 geschreven door Bruggeblog  
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Heilig Bloedprocessie 2007 (16)
    Klik op de afbeelding om de link te volgen Geduldig wachten, deel 2.  Maar deze keer zijn het niet de toeschouwers, maar de deelnemers aan de Heilig Bloedprocessie die wachten tot ze eindelijk mogen vertrekken.  Deze momentopname en ook de volgende was gisterenmiddag te zien in de Beurshal aan de Hauwerstraat.  Deze Beurshal is al sinds zijn opening in 1967 de ontmoetings- en startplaats van vele stoeten geweest.  Elk jaar sindsdien komen de zowat 1500 figuranten van de Heilig Bloedprocessie hier op Hemelvaartsdag bijeen.  Let op mijn woordkeuze 'figuranten'.  Iedereen die meedoet aan de processie vindt het een hele eer om dat te doen en iedereen wordt gelijk behandeld.  Toch is het natuurlijk zo dat iemand die Christus speelt of Maria of Mozes of Diederik Van den Elzas veel meer in de kijker loopt.


    18-05-2007, 21:35 geschreven door Bruggeblog  
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Heilig Bloedprocessie 2007 (15)
    Klik op de afbeelding om de link te volgen Vandaag doe ik verder met mijn reeksje over de Heilig Bloedprocessie die gisteren opnieuw door de Brugse straten trok.  Trouwe Bruggebloglezers weten dat Marc Willems (die zelf een interessante site heeft, Weathercam) regelmatig bijdragen levert voor dit blog.   Omdat verschillende van zijn foto's van gisteren zo uniek zijn, wil ik vanavond niks anders dan foto's van hem op u loslaten.  Hier en daar heb ik ze alleen nog een beetje verknipt om ze nog krachtiger te maken dan ze al waren.  Wat denkt u bijvoorbeeld hier van?  Geduldig wachten groot en klein, jong en oud langs de kant van de weg tot de processie eindelijk aan hen zal voorbijtrekken.


    18-05-2007, 21:22 geschreven door Bruggeblog  
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.quizvraag 174 (deel 2)
    Klik op de afbeelding om de link te volgen Laat ik deze avond starten met het plaatsen van een tweede fotootje i.v.m. de lopende quizvraag.  Waar in het centrum kunnen we dit zien en weet u soms ook wat het voorstelt?


    18-05-2007, 21:10 geschreven door Bruggeblog  
    17-05-2007
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Heilig Bloedprocessie 2007 (14)
    Klik op de afbeelding om de link te volgen Zegt de ene grapjas tegen de andere:
    "Zeg, als broers van Jozef hebben we hem als ik me niet vergis nu al zo'n acht keer verkocht.  Laat ons hem de volgende keer gewoon gratis weggeven.  Misschien spelen we hem dan eindelijk definitief kwijt en kunnen we ons meer beginnen toeleggen op al die schone vrouwtjes die hier langs de kant van de weg zitten."
    "Ha, je weet het," zegt de andere, "ware het niet van die vrome, ingetogen sfeer die hier in de straten heerst, ik had er al lang eentje tussen de bulten van mijn dromedaris gegooid om er later na deze vertoning beter kennis mee te maken!"  Ik ben de laatste jaren wat hardhorig, daarom kan het dus gerust zijn dat ik hier en daar een woord of een zin uit dit gesprek verkeerd begrepen heb.  Mijn excuses daarvoor.
    A propos: mocht u nog andere fantastische sfeerbeelden van de Heilig Bloedprocessie van vandaag willen zien, dan kunt u in alle geval terecht op de special van Marc Willems, en die vindt u hier.


    17-05-2007, 22:29 geschreven door Bruggeblog  
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Heilig Bloedprocessie 2007 (13)
    Klik op de afbeelding om de link te volgen Mak als lammeren, zo kunnen we het zeer geëerde publiek voor de jaarlijkse Heilig Bloedprocessie gerust noemen.  Ja, ik weet het, dit is weer maar eens een goedkope woordspeling, maar zo debiteert Ben Crabbé er tijdens zijn dagelijks kwisje 'Blokken' duizenden.  Waarom zou ik dat dan niet mogen doen?  Vooral als het nog waar is ook?  Geeft u gerust toe:  welke manifestatie die zo'n dertigduizend toeschouwers op de been kan brengen is zo tam, zo mak, zo vroom, zo gedisciplineerd als hier tijdens de Heilig Bloedprocessie?  De tegenstelling met een kolkend Jan Breydelstadion als Club Brugge erin thuisspeelt en de pannen van het dak speelt (wat dit jaar jammerlijk genoeg nog niet gebeurd is) kan echt niet groter zijn.


    17-05-2007, 21:50 geschreven door Bruggeblog  
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Heilig Bloedprocessie 2007 (12)
    Klik op de afbeelding om de link te volgen Dagelijks staat zij ons vanuit de honderden nissen in de Brugse huizen op een gelijkaardige wijze gekleed en gekroond (maar meestal grijs oftewel zwartgeblakerd) aan te gapen.  Slechts één keer per jaar kunnen we haar (of toch tenminste een springlevende kopie van haar) in volle glorie en altijd bijzonder kleurrijk uitgedost komen bewonderen.  Ik heb het natuurlijk over de Maagd Maria, die altijd al een der meest opmerkelijke figuren uit de Heilig Bloedprocessie geweest is.  Dit jaar was dat natuurlijk niet anders.


    17-05-2007, 21:40 geschreven door Bruggeblog  
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Heilig Bloedprocessie 2007 (11)
    Klik op de afbeelding om de link te volgen Een onscherpe foto maar ik wil hem u toch tonen omdat u hieraan merken kunt dat ook een oude draak zoals de Heilig Bloedprocessie eigenlijk is toch jaar na jaar een beetje mee-evolueert met zijn tijd.  De stad heeft zijn logo onlangs veranderd?  Welnu, ook de processie der processies doet daar in zijn recentste editie stilletjes aan mee. 


    17-05-2007, 21:14 geschreven door Bruggeblog  
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Quizvraag 174
    Klik op de afbeelding om de link te volgen Tussen alle items over de Heilig Bloedprocessie van vandaag in geef ik u een nieuwe fotovraag.  Zoals altijd kunt u dit zien in het centrum van Brugge.  Het is aan u om te weten waar.  Ik weet het, maar verklap het voorlopig lekker niet.


    17-05-2007, 21:05 geschreven door Bruggeblog  
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Heilig Bloedprocessie 2007 (10)
    Klik op de afbeelding om de link te volgen De instrumenten van de leden van de speelschaar S.F.X., altijd present op de Heilig Bloedprocessie, glommen net zoals hun eigenaar van trots.


    17-05-2007, 20:08 geschreven door Bruggeblog  
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Heilig Bloedprocessie 2007 (9)
    Klik op de afbeelding om de link te volgen Aan het gezicht van deze man is duidelijk te merken dat dit voor hem een verplicht nummertje geworden is.  We zien hem heel duidelijk denken: "och god, och god, waar ben ik ooit aan begonnen om lid te worden van de Confrerie van het Heilig Bloed.  Zie me hier nu weer eens lopen, in dit koddige kostuum, en volgend jaar heb ik het weeral zitten!".


    17-05-2007, 19:59 geschreven door Bruggeblog  
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Heilig Bloedprocessie 2007 (8)
    Klik op de afbeelding om de link te volgen De paarden die dagelijks de koetsen doorheen Brugge trekken worden verplicht om zo'n poepzak achter zich te hebben hangen.  Zij eigenlijk niet: hun baasjes moeten het hen dagelijks omdoen.  Zo blijven onze straten poepchic, zo redeneert men toch.  Tijdens de Heilig Bloedprocessie veegt men aan dat reglement altijd zijn gat.  Sorry voor de platvloerse uitdrukking maar het is nu eenmaal zo dat er op alle regels uitzonderingen zijn, en dit is er zo eentje.  De bereden politie die altijd voorop gaat zou het goeie voorbeeld moeten geven, maar doet het dus ook niet.


    17-05-2007, 19:53 geschreven door Bruggeblog  
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Heilig Bloedprocessie 2007 (7)
    Klik op de afbeelding om de link te volgen Iemand had de snelle beslissing genomen om het goedje uit de omgekieperde sanitaire cabine snel in de greppel te schuren.  Al bij al heeft dit incident de Heilig Bloedprocessie maar vijf minuutjes opgehouden.


    17-05-2007, 18:44 geschreven door Bruggeblog  
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Heilig Bloedprocessie 2007 (6)
    Klik op de afbeelding om de link te volgen Het lijkt net alsof ik altijd ergens ben waar er iets te beleven valt.  Langs de Dijver staat een huis waarin vroeger een antiquairsbedrijf was maar dat nu gerenoveerd wordt.  Voor dat huis staat al sinds enige tijd een sanitaire cabine ten gerieve van de werklieden.  Die cabine staat vreemd genoeg op een lattenrooster.  Ik had al gezien dat er enkele mannen die nodig moesten er handig gebruik van hadden genomen.  Op het ogenblik toen de politie als voorbode van de processie op de brug op de hoek van de Nieuwstraat met de Dijver arriveerde hoorde ik plots een doffe knal.  De cabine was van zijn lattenrooster gevallen en de inhoud liep eruit, onder de stoeltjes waarop mensen zaten, naar de straat toe.  Gelukkig zat er op dat ogenblik niemand in de cabine (het zou je maar overkomen!) en er liep gelukkig juist ook niemand voor.  Twee politiemannen zetten het zaakje opnieuw recht, niet zonder er zich van vergewist te hebben dat het voortaan rechtop zou blijven.


    17-05-2007, 18:40 geschreven door Bruggeblog  
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Heilig Bloedprocessie 2007 (5)
    Klik op de afbeelding om de link te volgen Zoals elk jaar kon men langsheen het parcours van de processie een stoeltje huren.  Die huurprijs moet overal dezelfde vooraf vastgestelde prijs zijn.


    17-05-2007, 18:28 geschreven door Bruggeblog  
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Heilig Bloedprocessie 2007 (4)
    Klik op de afbeelding om de link te volgen Het werd deze namiddag uiteindelijk nog een gezellig weertje.  Voor de processie passeerde zag ik heel wat kijklustigen al op hun stoeltje zitten, sommigen met een frisse Brugse Zot in de hand.  Anderen, zoals hier het geval was, hielden het liever bij een al even fris ijsje.


    17-05-2007, 18:20 geschreven door Bruggeblog  
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Heilig Bloedprocessie 2007 (3)
    Klik op de afbeelding om de link te volgen Verwacht geen gewoon verslag van de Heilig Bloedprocessie.  Aangezien die elk jaar min of meer hetzelfde is en ik het er verleden jaar al uitgebreid over gehad heb, wilde ik het deze keer eens over een andere boeg gooien en gewoonweg leuke dingetjes fotograferen.  Dit is de eerste.  Bekende figuren liepen er vandaag doorheen Brugge.  Ik zag bijvoorbeeld Pol Vandendriessche maatjes zijn met Yves Leterme en gezellig keuvelend door de Wollestraat wandelen.  Maar niet alleen bekende CD&V'ers dartelden door onze stad.  Ook het N-VA kopstuk liet ons vandaag zijn bekende gezicht zien.


    17-05-2007, 18:15 geschreven door Bruggeblog  
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Heilig Bloedprocessie 2007 (2)
    Klik op de afbeelding om de link te volgen Onder belangstelling en in de regen werd vanmorgen het Heilig Bloed door de Confrerie van het Heilig Bloed uit de Baseliuskapel op de Burg gehaald en overgebracht naar de Sint-Salvatorskathedraal alwaar de groep straks samen met het schrijn waarin het Heilig Bloed gevat zit aansluiten zal bij de processie die even tevoren starten zal vanuit de Beurshalle.

    foto: Marc Willems


    17-05-2007, 14:32 geschreven door Bruggeblog  
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Heilig Bloedprocessie 2007
    Klik op de afbeelding om de link te volgen Vanmorgen regende het nog oude wijven.  Tot vanmiddag zelfs.  Maar deze namiddag belooft droog te blijven.  Gelukkig maar.  Half Brugge en het grootste deel van de toeristen die komt kijken naar de Heilig Bloedprocessie hield deze morgen zijn hart vast want bij hevige regen gaat de processie immers niet door.
    Dit zijn de stoeltjes op de Burg waar in de vooravond, vlak na de Heilig Bloedprocessie een mis opgedragen wordt zoals ze er enkele uren geleden nog uitzagen.

    Foto: Marc Willems


    17-05-2007, 14:27 geschreven door Bruggeblog  
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.quizvraag 173 - de oplossing
    Klik op de afbeelding om de link te volgen Ben ik verkeerd als ik zeg dat Chris Weymeis de grootste Bruggekenner van het ogenblik is (tenminste toch van diegenen die Bruggeblog bezoeken)?  Weinig details heeft hij nodig om te weten waar in Brugge een foto genomen is.  Deze keer ook weer.  Het kopje en het leeuwtje, samen met de soort steen waaruit alles gemaakt is waren voor hem voldoende om te weten dat dit te zien is boven de ingangspoort van de Proosdij op de Burg.  Chapeau Chris!  Om dit op deze manier te kunnen zien moet men werkelijk onder de poortingang staan en naar boven kijken.  Dat deed Marc Willems en dat leverde op die manier deze leuke foto's op.


    17-05-2007, 14:22 geschreven door Bruggeblog  
    16-05-2007
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Restaureren (2)
    Klik op de afbeelding om de link te volgen Blijkbaar het enige wat de tand des tijds doorstaan heeft is het kopje bovenaan het bovenste venster van dit huis op de hoek van de Mallebergplaats met de Middelburgstraat.  Ik ben razend benieuwd hoe dit huis binnen pakweg nu en een jaar er uit zal zien.  U ook?


    16-05-2007, 23:43 geschreven door Bruggeblog  
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Restaureren
    Klik op de afbeelding om de link te volgen Dit is de Mallebergplaats.  Chris Weymeis kan ons waarschijnlijk heel wat verhalen vertellen over de oorsprong van deze plaats.  Ikzelf spits vooral mijn aandacht toe op dit huis op de hoek van de Mallebergplaats met de Middelburgstraat.  Daar is sinds lang dit huis aan het verkommeren, maar gelukkig zijn er van nu af aan  voor deze plek voorspoediger dagen in het verschiet.  De restauratiewerken aan het huis zijn namelijk eindelijk begonnen.  Het mag voorwaar gezegd worden: ons Brugge ziet er, dankzij projecten als dit en bijvoorbeeld het project aan de vroegere 'hippodrome Brugeois', jaar na jaar mooier uit.  Stadsverloedering is in onze stad meestal een loos woord.


    16-05-2007, 23:33 geschreven door Bruggeblog  
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Hippodrome Brugeois (7)
    Klik op de afbeelding om de link te volgen Ik ben benieuwd wat men doen zal met deze vage herinnering.  Dit opschrift, vandaag de dag nog nauwelijks te lezen, maar u moet er niet aan twijfelen: het opschrift luidde "Hippodrome Brugeois" en het verwijst naar een heus circus dat ooit binnenin de Brugse stadsmuren bevond (met de nadruk op muren).  We kunnen tegenwoordig alleen maar dromen wat zich vroeger achter deze gevel afspeelde.


    16-05-2007, 21:58 geschreven door Bruggeblog  
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Hippodrome Brugeois (6)
    Klik op de afbeelding om de link te volgen Muurankers noemt men dat, die cijfers die een jaartal vermelden.  We merken alleen nog een 64 op.  De 15 die eraan voorafging is inmiddels verdwenen.  Volgens dat vroegere muuranker (en ook volgens andere bronnen) weten we dat de originele gedeelten van deze voorgevel (met uitzondering van het gedeelte op de begane grond) al van 1564 zijn.  Alles wat zich daarachter bevindt en zich binnenkort zal bevinden zal zonder twijfel 21ste eeuws zijn.  Deze info is er om u nog maar eens te vertellen dat de boutade dat Brugge een façadestad is en niks meer in dit geval zeker en vast opgaat.  Maar gelukkig heeft Brugge ook nog vele andere schitterende gebouwen waarvan de eeuwenoude ruimten binnenin nog relatief gaaf gebleven zijn.


    16-05-2007, 21:51 geschreven door Bruggeblog  
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Hippodrome Brugeois (5)
    Klik op de afbeelding om de link te volgen Tikt u in de linkerkolom van mijn blog het woord 'hippodrome' in bij 'zoeken in blog' en drukt u daarna op het woord zoeken eronder, dan vindt u de eerste vier artikeltjes over dit voormalige circuscomplex in het centrum van Brugge.  De artikels dateren van oktober 2006 en tonen dat er in de Witte-Leertouwerstraat op deze plek toen alleen nog maar een voorgevel overschoot van wat tussen 1893 en 1900 een heus circusgebouw was.  Ondertussen zijn we alweer een half jaar verder en we merken dat het gat achter de voorgevel stilaan opgevuld geraakt.  U merkt het hier misschien nog niet helemaal, maar de volgende foto's zullen het hopelijk duidelijker maken.


    16-05-2007, 21:36 geschreven door Bruggeblog  
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.fietsstalling (2)
    Klik op de afbeelding om de link te volgen Die extra fietsstalling bevindt zich tussen de steunberen die maken dat de monumentale 16de-eeuwse schouw van het voormalige Bogardenklooster niet omvalt.


    16-05-2007, 21:21 geschreven door Bruggeblog  
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.fietsstalling
    Klik op de afbeelding om de link te volgen Klagen kunnen we altijd want ons comfort kan altijd verbeteren, maar we moeten ook eerlijk zijn.  In tegenstelling tot een stad zoals Brussel is Brugge een waar fietsparadijs.  Deze stad probeert hoe langer hoe meer de fietsers in de watten te leggen.  De verplaatsbare extra fietsstallingen die men sinds een tijdje plaatst in de omgeving van speciale happenings is daar een voorbeeld van.  Maar hoe dan ook, of er nu in de buurt een fietsrek te bespeuren valt of niet, de Bruggeling is heel vindingrijk in het zoeken van een speciaal plekje voor zijn dierbaar stalen ros.  Zoals hier bijvoorbeeld, in de schaduw van de Stedelijke Academie.  Zo te zien wordt dit beschutte plekje waarschijnlijk ook regelmatig gebruikt voor wildplassers.  Het dichtstbijzijnde openbare urinoir /pissijn / vespasienne / krul bevindt zich op driehonderd meter hier vandaan, namelijk tegenaan de gevel van de Onze-Lieve-Vrouwkerk, maar laat voor sommigen die driehonderd meter nu exact driehonderd meter te ver zijn.  Ik bedank overigens iedereen voor de prachtige en in sommige gevallen leerrijke commentaar op mijn blogberichtje i.v.m. het openbare urinoir in het Arentshof.


    16-05-2007, 21:17 geschreven door Bruggeblog  
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.quizvraag 173 (deel 2)
    Klik op de afbeelding om de link te volgen Ik geef u vlug de tweede foto van de quizvraag, dan kan ik voor de rest van deze avond op mijn gemak verder bloggen over dit binnenstadje dat Brugge heet.  Waar in 's hemelsnaam in dit Brugge zijn dez fraaie versieringen te zien?


    16-05-2007, 21:01 geschreven door Bruggeblog  
    15-05-2007
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.broedtijd van de zwanen (3)
    Klik op de afbeelding om de link te volgen Het nest is gemaakt van takken en plantenmateriaal die de zwanen in de omgeving aantreffen.  In het midden is een holte en daarin liggen meestal zo'n 5 tot 8 ovale eieren.  Ik heb niet de 'goesting' om hier op deze plek urenlang met mijn camera op de loer te liggen tot de zwaan eventjes de inhoud van het nest aan mij wil tonen.  Als u dat wil doen, gaat u gerust uw gang, u weet ondertussen wel waar het nest zich bevindt.


    15-05-2007, 21:27 geschreven door Bruggeblog  
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.broedtijd van de zwanen (2)
    Klik op de afbeelding om de link te volgen Hier aan de achterzijde van het Bargehuis is een ander koppel zwanen zijn nest aan het uitbroeden.  Knobbelzwanen houden - in tegenstelling tot wat we soms zouden denken - van brak water of toch tenminste van weinig stromend water.  Dit hier aan de achterkant van het Bargehuis is een afgesloten kanaalarm.  De mannen van 't Stad reinigen dagelijks de reitjes maar tot hier komen ze quasi nooit.  Dat zal de zwanen in dit stukje 'water' een zorg wezen.  Ze voelen er zich namelijk prima op hun plaats.


    15-05-2007, 21:20 geschreven door Bruggeblog  
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.broedtijd van de zwanen
    Klik op de afbeelding om de link te volgen Op het ogenblik is het de broedtijd van de zwanen.  Brugge houdt volgens de traditie sinds mensenheugenis zwanen binnen zijn stadsmuren.  Om het zwanenbestand op peil te houden hield de stad er al sinds de 14de eeuw een zwanenfokkerij in Meetkerke op na.  Maar ook binnen de stadsmuren broeden de zwanen er dezer dagen lustig op los.  Dit hier is een nest middenin het graspleintje aan het Wijngaardplein.  Brugge heeft vooral knobbelzwanen.  De broedtijd duurt een kleine 40 dagen.  Niet alleen het wijfje kunnen we op het nest aantreffen, maar als het moet neemt het mannetje die taak met graagte over.


    15-05-2007, 21:09 geschreven door Bruggeblog  
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.quizvraag 173
    Klik op de afbeelding om de link te volgen Dit is een nieuw plekje, speciaal voor u uitgezocht.  Een plekje in het centrum van Brugge, waar u niet alleen grappige, komische gezichten over straat ziet lopen, maar ook grappige gezichten aan de huizen ziet hangen.  Mijn vraag is zoals altijd: waar in Brugge is dit te zien?


    15-05-2007, 20:57 geschreven door Bruggeblog  
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Katelijnestraat 66 (4)
    Klik op de afbeelding om de link te volgen De reactie daarstraks van Jean Pierre de Keersmaeker (een pracht van een naam heeft u trouwens, Jean Pierre, daarbij verbleekt de mijne onmiddellijk!) zette me verder op weg.  Het boekje van Johan Ballegeer dat een iconografische gids van Brugge wil zijn dateert van de jaren 70 van de vorige eeuw.  Ruim 30 jaar later is er in deze stad natuurlijk wel het een en ander veranderd.  Zo bijvoorbeeld bestaat het huisnummer Wijngaardstraat 1 niet meer waar we normaal gezien het beeld van de heilige Vincentius a Paulo volgens de ondertussen al overleden schrijver zouden moeten aantreffen.  Dat huis is namelijk opgenomen in het huis Katelijnestraat 66.  De Wijngaardstraat begint aan deze kant met dit souvenirswinkeltje dat een dubbel huisnummer meegekregen heeft: 3 en 5.  Links ervan zien we een kleiner huisje, dat moet nummer 1 geweest zijn, en als we heel goed kijken, dan zien we boven het middelste venster van het vroeger aparte huisje een nis die toegemetseld is.  Dààr moet het beeldje van de heilige Vincentius in gestaan hebben!
    Meteen weten we ook maar weer eens hoe voorzichtig we alle informatie die we zelfs van stadsdiensten binnen krijgen (in casu het huizenonderzoek van het stadsarchief) nooit voor de volle 100 procent mogen betrouwen.


    15-05-2007, 20:37 geschreven door Bruggeblog  
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.herstellingswerken
    Klik op de afbeelding om de link te volgen Vanmorgen.  Herstellingswerken aan de Mayflower.  Van aan de overkant van het kanaal Brugge-Gent hoorde men deze man kloppen.  Eén vraagje: hoe is hij droogweg op die ladder geraakt?


    15-05-2007, 18:31 geschreven door Bruggeblog  
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Katelijnestraat 66 (3)
    Klik op de afbeelding om de link te volgen Net zoals veel huizen in Brugge bevat ook dit huis in de Katelijnestraat verscheidene fraaie kopjes die de gevel versieren.  Eentje is er wel in de loop der jaren zijn neus kwijtgeraakt.  Het is te zien in de zijgevel (Wijngaardstraat).


    15-05-2007, 18:26 geschreven door Bruggeblog  
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Katelijnestraat 66 (2)
    Klik op de afbeelding om de link te volgen Op de hoek van de Katelijnestraat met de Wijngaardstraat bevindt zich dit Mariabeeld dat dateert uit 1901.  Het is een van de talrijke 'zwarte madonna's' die Brugge rijk is, als u begrijpt wat ik bedoel.
    Het stadsarchief vermeldt op hun site huizenonderzoek dat dit gaat om een beeld van St-Vincentius a Paulo (zie hier), een bewering die ik toch heel sterk in twijfel trek.


    15-05-2007, 18:22 geschreven door Bruggeblog  
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Katelijnestraat 66
    Klik op de afbeelding om de link te volgen Het huis langsheen de Katelijnestraat heeft buiten dat 'kantoor'-opschrift nog tal van andere versieringen aan de gevel.  Dit hier is een gebeeldouwd reliëf uit de 18de eeuw (waarschijnlijk uit 1726) dat door zijn vervallen staat tegenwoordig met veel moeite en inlevingszin herkend kan worden als een uitbeelding van de boodschap die de engel Gabriël aan Maria bracht.  (Zie bijbel: Luc. 1, 26-38).


    15-05-2007, 17:55 geschreven door Bruggeblog  
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.quizvraag 172 - de oplossing
    Klik op de afbeelding om de link te volgen Al na 1 foto werd de oplossing gevonden.  Het opschrift 'kantoor' vinden we namelijk aan het huis in de Katelijnestraat 66 zoals Chris Weymeis vertelde.  Maar Roland Rotsaert heeft gelijk dat het opschrift zelf niet in de Katelijnestraat te zien is, maar wel in de zijstraat, de Wijngaardstraat.  Op bijgaande foto is het opschrift nog vaag te zien boven de deur ergens juist boven het hoofd van de tiener met oranje-groen gestreept T-shirt die de Wijngaardstraat inloopt.  Of dokter Dehaene samen met zijn kroostrijk gezin - waarvan Jean-Luc natuurlijk de bekendste is - vroeger in dit huis gewoond heeft, weet ik niet.  Het is in alle geval in een van de herenhuizen in dit stukje van de Katelijnestraat dat onze vroegere premier zijn jeugdjaren doorgebracht heeft.


    15-05-2007, 17:47 geschreven door Bruggeblog  
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Het Diamantmuseum (22ste en allerlaatste)
    Klik op de afbeelding om de link te volgen Nog een uitsmijtertje om het hoofdstuk Diamantmuseum op mijn blog op gepaste wijze af te ronden.  Conservator Jan Devos past zich probleemloos aan elk publiek aan.  Op de klassite van het eerste leerjaar A van de basisschool Het Palet zien we o.a. deze foto, maar ook verschillende andere waaruit we merken dat de man ook kinderen perfect kan boeien.  Wie veel met kinderen werkt weet dat dat tegenwoordig niet eenvoudig is.


    15-05-2007, 15:53 geschreven door Bruggeblog  
    14-05-2007
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Als de nood het hoogst is ...
    Klik op de afbeelding om de link te volgen ... dan vindt een man in Brugge nog altijd een openbaar urinoir ter zijner beschikking.  Het blijft, ondanks het protest van enkele vrouwelijke gemeenteraadsleden verleden jaar, nu nog altijd wachten op de eerste urinoir voor vrouwen.  Over discriminatie gesproken!  Dit urinoir situeert zich in het Arentshof.  Ikzelf heb weet van zo'n negental van dergelijke dingen die nog altijd staan binnen de Brugse stadsmuren.  Het is deze keer geen kwisvraag hoor, maar weet u als man ze allemaal staan?  Of ben ik gemist en staan er nog enkele meer?


    14-05-2007, 22:02 geschreven door Bruggeblog  
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.garages (2)
    Klik op de afbeelding om de link te volgen Die garages van daarstraks gaven voor mij vooral aanleiding om uw aandacht te vestigen op dit prachtig staaltje van literatuur dat hangt in de inrit naar de garages.  Echt mooi hé, hoe hier alles moet en niks mag!  Maar het meest originele van die tekst vind ik vooral de uitdrukking 'gebeurtelijke ongevallen'.  Daar doe ik echt mijn pet voor af.  Hoe verzint iemand zoiets?  Deze bewust gecreëerde contaminatie van de uitdrukking 'gebeurlijke ongevallen' met het Westvlaamse woord 'gebeurte' dat 'gebuurte' betekent, awel, dat vind ik echt leuk gevonden!  Als dus in die 'gebeurte' ongevallen 'gebeuren', dan is de schrijver van deze tekst in alle geval niet verantwoordelijk.  Ik vind het alleen jammer dat hij of zij zich niet kenbaar wil maken.  Ik zou hem (haar) anders graag willen feliciteren voor de woordspeling en trouwens ook voor de rest van dit hoogstaand stukje literatuur.


    14-05-2007, 21:36 geschreven door Bruggeblog  
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.garages
    Klik op de afbeelding om de link te volgen Ook een prachtig stadje als Brugge kan er niet omheen.  Koning auto heeft zijn plaats nodig en daarvoor zijn niet alleen parkeerplaatsen maar ook parkeergarages nodig.  Dit is een der vele binnenpleintjes van onze binnenstad die leidt naar een handjevol garages.  Het is gelegen tussen het Walplein en de Katelijnestraat in.  Of u van deze plek de charmes kunt inzien weet ik niet, want ook voor mij valt zo'n zicht altijd lelijk tegen.  Die kakofonie aan bouwstijlen en de zichtbare vele verbouwingen rondom, da's allemaal typisch Belgisch. 


    14-05-2007, 21:06 geschreven door Bruggeblog  
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.quizvraag 172
    Klik op de afbeelding om de link te volgen Ik heb een nieuwe fotovraag voor u als Bruggeliefhebber.  We zoeken zoals altijd een fragment van een plek in het hartje van Brugge, klaar en duidelijk zichtbaar voor iedereen die er passeert.  U moogt raden waar dit te zien is.  Wie als eerste correct antwoordt mag gerust beschouwd worden als iemand die doorheen Brugge wandelt, fietst, loopt of rijdt zonder oogkleppen op.  Van die laatste soort (die mèt oogkleppen) lopen er in onze stad al genoeg exemplaren rond, en ik heb het nu voor een keer niet over de paarden die de koetsten voorttrekken.


    14-05-2007, 20:53 geschreven door Bruggeblog  
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.quizvraag 171 - de oplossing
    Klik op de afbeelding om de link te volgen Zowel Marnix als Sonja hebben een goed visueel geheugen.  Het huis met de kopjes in de gevel bevindt zich zoals zij vermoeden in de Jeruzalemstraat.  Het is het huis hier rechts op de foto (huisnummer 26).  Een beetje verderop zien we aan dezelfde kant de vlaggenstokken van de school Stuifzande, die zich zowat halverwege de straat bevindt.  Gaan we nog verder, dan komen we rechts aan de Sint-Annakerk en gaan we nog iets verder, dan bereiken we het Kantwerksterspleintje met ervoor links de Jeruzalemkerk.  Maar dat is allemaal niet te zien op deze foto.  Wat we wel zien is het huis dat we zochten voor de quizvraag, en Marnix bewees weer maar eens dat hij Brugge door en door kent én dat hij dikwijls als snelste de juiste oplossing weet te vinden.


    14-05-2007, 13:16 geschreven door Bruggeblog  
    Foto
    I have been standing where everybody has stood, opposite the Great Belfry Tower of Bruges, and thinking, as every one has thought, that it is built in defiance of all decencies of architecture. Gilbert Keith CHESTERTON
    Blog als favoriet !
    E-mail mij

    Druk op onderstaande knop om mij te e-mailen.

    Gastenboek

    Druk op onderstaande knop om een berichtje achter te laten in mijn gastenboek

    Bruggeblogs ABSOLUTE favorieten
  • Moon Art Gallery
  • Bruggelingen buiten Brugge
  • Bruggelin(k)
  • veel meer dan een weerstation!
  • Justine Henin
  • Flanders Inside
  • Willekeurig SeniorenNet Blogs
    vanhissenhoven
    blog.seniorennet.be/vanhiss
    Archief per week
  • 06/04-12/04 2009
  • 26/01-01/02 2009
  • 29/12-04/01 2009
  • 22/12-28/12 2008
  • 09/06-15/06 2008
  • 26/05-01/06 2008
  • 19/05-25/05 2008
  • 12/05-18/05 2008
  • 05/05-11/05 2008
  • 28/04-04/05 2008
  • 21/04-27/04 2008
  • 14/04-20/04 2008
  • 07/04-13/04 2008
  • 31/03-06/04 2008
  • 24/03-30/03 2008
  • 17/03-23/03 2008
  • 10/03-16/03 2008
  • 18/02-24/02 2008
  • 11/02-17/02 2008
  • 04/02-10/02 2008
  • 28/01-03/02 2008
  • 21/01-27/01 2008
  • 14/01-20/01 2008
  • 07/01-13/01 2008
  • 31/12-06/01 2008
  • 24/12-30/12 2007
  • 17/12-23/12 2007
  • 10/12-16/12 2007
  • 03/12-09/12 2007
  • 26/11-02/12 2007
  • 19/11-25/11 2007
  • 12/11-18/11 2007
  • 05/11-11/11 2007
  • 29/10-04/11 2007
  • 22/10-28/10 2007
  • 15/10-21/10 2007
  • 08/10-14/10 2007
  • 01/10-07/10 2007
  • 24/09-30/09 2007
  • 17/09-23/09 2007
  • 10/09-16/09 2007
  • 03/09-09/09 2007
  • 27/08-02/09 2007
  • 20/08-26/08 2007
  • 13/08-19/08 2007
  • 06/08-12/08 2007
  • 30/07-05/08 2007
  • 23/07-29/07 2007
  • 16/07-22/07 2007
  • 09/07-15/07 2007
  • 02/07-08/07 2007
  • 25/06-01/07 2007
  • 18/06-24/06 2007
  • 11/06-17/06 2007
  • 04/06-10/06 2007
  • 28/05-03/06 2007
  • 21/05-27/05 2007
  • 14/05-20/05 2007
  • 07/05-13/05 2007
  • 30/04-06/05 2007
  • 23/04-29/04 2007
  • 16/04-22/04 2007
  • 09/04-15/04 2007
  • 02/04-08/04 2007
  • 26/03-01/04 2007
  • 19/03-25/03 2007
  • 12/03-18/03 2007
  • 05/03-11/03 2007
  • 26/02-04/03 2007
  • 19/02-25/02 2007
  • 12/02-18/02 2007
  • 05/02-11/02 2007
  • 29/01-04/02 2007
  • 22/01-28/01 2007
  • 15/01-21/01 2007
  • 08/01-14/01 2007
  • 01/01-07/01 2007
  • 25/12-31/12 2006
  • 18/12-24/12 2006
  • 11/12-17/12 2006
  • 04/12-10/12 2006
  • 27/11-03/12 2006
  • 20/11-26/11 2006
  • 13/11-19/11 2006
  • 06/11-12/11 2006
  • 30/10-05/11 2006
  • 23/10-29/10 2006
  • 16/10-22/10 2006
  • 09/10-15/10 2006
  • 02/10-08/10 2006
  • 25/09-01/10 2006
  • 18/09-24/09 2006
  • 11/09-17/09 2006
  • 04/09-10/09 2006
  • 28/08-03/09 2006
  • 21/08-27/08 2006
  • 14/08-20/08 2006
  • 07/08-13/08 2006
  • 31/07-06/08 2006
  • 24/07-30/07 2006
  • 17/07-23/07 2006
  • 10/07-16/07 2006
  • 03/07-09/07 2006
  • 26/06-02/07 2006
  • 19/06-25/06 2006
  • 12/06-18/06 2006
  • 05/06-11/06 2006
  • 29/05-04/06 2006
  • 22/05-28/05 2006
  • 15/05-21/05 2006
  • 08/05-14/05 2006
  • 01/05-07/05 2006
  • 24/04-30/04 2006
  • 17/04-23/04 2006
  • 10/04-16/04 2006
  • 03/04-09/04 2006
  • 27/03-02/04 2006
  • 20/03-26/03 2006
  • 13/03-19/03 2006
  • 06/03-12/03 2006

    Blog tegen de regels? Meld het ons!
    Gratis blog op http://blog.seniorennet.be - SeniorenNet Blogs, eenvoudig, gratis en snel jouw eigen blog!