Bruggeblog
een blik op het Brugge van nu
Foto
Wie ik ben?
... Speelt geen enkele rol.
Mijn naam?
... misschien de Brugschen Stroatendwil?


Na een half jaar ziekte werd ik in 2005 op het werk bedankt voor bewezen diensten en prompt op pensioen gesteld.  Als 47-jarige zo uitgerangeerd worden uit deze jachtige en niets ontziende maatschappij komt hard aan.  Ondertussen heb ik me herpakt en  voortaan blog ik als een oudje hier op www.seniorennet.be met slechts één onderwerp: BRUGGE!

Inhoud blog
  • Heras
  • over slapende rekeningen en slapende blogs
  • Lopen-op-de-Vesten
  • de Gentpoortvesten
  • Sparco
  • Een zalig kerstfeest
  • baggerwerken
  • quizvraag 184 (deel 2)
  • oeps ...
  • quizvraag 184
  • Kersenboomstraat
  • vier luchtroosters
  • quizvraag 183 - de oplossing
  • Rainer Maria Rilke in Brugge
  • madeliefjesvelden
    Zoeken in blog

    21-10-2007
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.extreem
    Klik op de afbeelding om de link te volgen Terwijl vandaag zowel extreem links als extreem rechts doorheen de Brugse straten marcheerde ben ikzelf wijselijk eens extreem binnenshuis gebleven.  Ik weet het, dit is een goedkoop excuus, maar het is een feit dat ik vandaag mijn zelfgekozen titel van 'Brugschen Stroatendwil' helemaal geen eer aangedaan heb.  Ik heb veeleer liggen luieren in mijn luie zetel en ondertussen vooral genoten en nagenoten van Justine's zoveelste tornooioverwinning in het vrouwentennis.
    Wat die 'chapellerie' betreft: ik bedoelde natuurlijk dat ik het een schande vind dat er hier helemaal NIET te lezen staat: 'hoedenwinkel B.'  en dat zoiets ook het stokpaardje is van het Taal Aktie Komitee.  In Vlaanderen Vlaams is namelijik een van hun leuzen!  Mocht hier nu nog staan 'hoedenwinkel B. chapellerie', dan zou ik zo'n opschrift gewoon jammer vinden, zeker in een wijk waar nauwelijks toeristen komen, maar meer ook niet.  Maar dat staat er dus NIET.  Er staat alleen maar 'chapellerie B.', en dat zou dus volgens mij echt niet mogen in een stad die zonder enige twijfel aan de Vlaamse kant ligt van een land dat nu al drie maanden zonder opperste bestuur zit dankzij het struikelblok dat het splitsen van Brussel-Halle-Vilvoorde is.   Begrijp je me nu, Hubert De Busscher?

    Wat de laatste quizvraag betreft: die is ondertussen al tot mijn allergrootste verbazing opgelost.  Meer daarover morgen.

    Verder veel Brugse groeten,
    Bruggeblog



    21-10-2007, 22:07 geschreven door Bruggeblog  
    20-10-2007
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Quizvraag 234
    Klik op de afbeelding om de link te volgen Voor quizvraag 234 ga ik het eens heel moeilijk maken.  Alla, dat hoop ik toch, tenzij u dit ding uitgerekend voor uw deur liggen heeft!  Waar in het centrum van Brugge is dit te zien?  Wie als eerste het juiste antwoord geeft vergaart hier op Bruggeblog eeuwige roem.


    20-10-2007, 21:30 geschreven door Bruggeblog  
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.quizvraag 233 - de oplossing
    Klik op de afbeelding om de link te volgen Jammer voor Marnix Knockaert, hij bedoelde het misschien goed, maar het is niet in de Sint-Jacobsstraat.  Na hem gaven zowel Marie Delange als Chris Weymeis de juiste oplossing.  Maar het is Chris die de eerste was en dus met de eer gaat lopen.  De kop van de eerste foto's hangt namelijk boven de deur van de hoedenwinkel op het einde van de Ezelstraat, vlakbij de Ezelpoort en bij wijze van spreken op de hoek van de verkeerslichten met links de Gulden-Vlieslaan en rechts de Koningin Elisabethlaan.  Ik vind het eerlijk gezegd een schande.  Niet dat die mansfiguur boven de deur zelf geen hoed draag, maar wel dat hier niet te lezen staat "hoedenwinkel Baeckelandt".  Ik ben geen harde flamingant maar een dergelijk opschrift aantreffen in een wijk van Brugge waar nauwelijks een toerist komt, dat doet me toch even slikken.  Zal ik er het TAK op afsturen?


    20-10-2007, 21:26 geschreven door Bruggeblog  
    19-10-2007
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Rijksnormaalschool (41)
    Klik op de afbeelding om de link te volgen Hier zijn ze dan: die 'vuilnisrecipiënten' zoals kunstcriticus Johan Debruyne het zo mooi omschreven heeft.
     Vooraan die van Brugge, dan die van Gent, die Brussel, enz. ...
    Let wel: dit zijn geen 'vuilnisrecipiënten' meer, zeker ook geen vuilnisbakken, maar onderdelen van een kunstwerk geworden en de leerlingen aan deze school worden daar attent op gemaakt.  Dit zijn dus zeker geen Holle Bolle Gijzen (de Efteling, remember!) die om de haverklap "papier hier" of "dank u wel" zeggen.  De échte vuilnisbakken bevinden zich op ander plaatsen in de school.




    19-10-2007, 23:06 geschreven door Bruggeblog  
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Rijksnormaalschool (40)
    Klik op de afbeelding om de link te volgen Eveneens in 2002 (toen Brugge uitgeroepen werd als 'Culturele Hoofdstad van Europa') verscheen er naast het werk van Jef Geys in deze Rijksnormaalschool (nu een afdeling van de Hogeschool van West-Vlaanderen) een nieuw werk van een moderne kunstenaar.  Daniël Dewaele is de naam en de man is afkomstig van Knokke, maar hij woont sinds lang in het Brugse.
    Voor zijn werk 11 days including 11 nights had deze man de elf provinciehoofdsteden aangeschreven en gevraagd of zij één exemplaar van hun vuilnisbakken missen konden.   Die elf verrassend diverse vuilnisbakken werden op een graspleintje in de school zodanig neergezet dat alles geografisch maar ook communautair goed overeenkwam.  Gezien de huidige regeringsperikelen kan zoiets tellen.  De vuilnisbakken staan er nu nog altijd gebroederlijk overeen te komen.  Da's iets wat we van onze regering voorlopig niet kunnen zeggen.


    19-10-2007, 23:06 geschreven door Bruggeblog  
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.De Orient Express in Brugge (4de en laatste)
    Klik op de afbeelding om de link te volgen Dit is een der 'sleeping-cars'.  Wetende dat een ritje Venetië-Londen zo verschrikkelijk veel kost, dan zou ik toch zeker niet de helft van de rit al slapend willen doorbrengen, maar integendeel elke seconde al wakend willen beleven, maar ik vrees natuurlijk dat er 's nachts nog weinig te beleven valt, ook in zo'n trein, en ook het uitzicht op het voorbijschuivende landschap zal op dat ogenblik, vrees ik, nogal donkertjes uitvallen.  Maar blijkbaar is er voor dergelijke evenementen een publiek voorhanden dat zich dit kan permitteren.

    foto: Flater


    19-10-2007, 22:28 geschreven door Bruggeblog  
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.De Orient Express in Brugge (3)
    Klik op de afbeelding om de link te volgen Eén enkele rit tussen bijvoorbeeld Venetië en Londen met deze trein kost 1 reiziger gauw 2200 euro, maaltijden gelukkig inbegrepen.  Gisterenavond moesten die reizigers dankzij een staking bij het Franse spoorwegpersoneel de rit met een autocar in mineur verder afleggen tussen Brugge en Calais.  Parijs hebben ze helaas niet gezien.

    foto: Flater


    19-10-2007, 22:11 geschreven door Bruggeblog  
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.De Orient Express in Brugge (2)
    Klik op de afbeelding om de link te volgen Ik ken weinig Italiaans, maar deze tekst 'carrozza di servizio' is zelfs voor mij gemakkelijk te vertalen als 'restauratiewagen', de spoorwagen die ingericht is als eet- en drinkgelegenheid.  Dat was niet moeilijk te raden, afgaande op het personeel dat binnen en buiten de wagon te zien was.

    foto: Flater


    19-10-2007, 21:59 geschreven door Bruggeblog  
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.De Orient Express in Brugge
    Klik op de afbeelding om de link te volgen De legendarische Orient Express bestaat sinds 1977 niet meer.  Eigenlijk niet maar eigenlijk ook wel.  Als men het tegenwoordig enigszins nog hebben wil over 'de Orient Express', dan gaat het voornamelijk om de Venice-Simplon-Orient-Express. Die werd in 1999 of daaromtrent opnieuw op de sporen gezet met gerestaureerde treinstellen.  Normaal gezien onderhoudt deze VSOE een verbinding tussen Londen en Venetië met o.a. een tussenstop in Parijs.  Maar aangezien er gisteren in Frankrijk treinstakingen waren, deed deze trein, komende van Venetië een ommetje via Aken en Brussel om uiteindelijk te stranden in Brugge, vanwaar bussen de reizigers naar Calais voerden, om van daar uit het traject naar Londen te kunnen voortzetten.
    Dit was dus een uitzonderlijke gelegenheid om 'deze' Orient Express in Brugge te zien, en onze Flater, die ons gisteren ook al een unieke foto bezorgde van de verfilming van de Buddenbrooks was daar gisteren toevallig getuige van.
    Buddenbrooks - Orient Express.   Het moet bijna een speling van het lot zijn.  Nostalgie troef dus dezer dagen in Brugge.  Jammer genoeg lag het draaiboek voor de Duitse film al volledig vast, anders kon men hier zeker nog enkele toepasselijke fragmenten voor de film gedraaid hebben.
    Let op de trein, maar zeker ook ook op de treinbedienden.  Vooral het exemplaar hier vooraan leeft zich keurig in zijn rol in.  Let op het kraakzindelijk gesteven kostuum, de witte handschoenen, het horloge, de stand van zijn voeten, zijn serviele blik....


    19-10-2007, 21:52 geschreven door Bruggeblog  
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.quizvraag 233 (deel 2)
    Klik op de afbeelding om de link te volgen Diezelfde plek in Brugge, maar nu een beetje meer uitgezoomd.  Herkent u het nu?


    19-10-2007, 21:22 geschreven door Bruggeblog  
    18-10-2007
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.quizvraag 233
    Klik op de afbeelding om de link te volgen Voilà, een nieuwe plek in hartje Brugge.  Het is aan u om te zeggen waar dit is en, eventueel, wat dit is.


    18-10-2007, 21:45 geschreven door Bruggeblog  
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.quizvraag 232 - de oplossing
    Klik op de afbeelding om de link te volgen Die oplossing werd een dag eerder al gegeven door Jean Pierre de Keersmaeker, maar ik moest streng maar rechtvaardig zijn.  Per foto die in de quizvragenronde verschijnt mag per deelnemer maar één antwoord gegeven worden.  Dit om iedereen gelijke kansen te geven.
    Daarom is het Marnix Knockaert die met de eer gaat lopen.  Die kopie van het beroemde Maria met kind van Michelangelo is te vinden in de Sint-Salvatorskathedraal, meer bepaald in het zuidelijke deel van de kooromgang.  Het is onderdeel van wat men noemt een epitaaf van F. d'Herts (gest. 1628) en van diens vrouw Marie Breydel (gest. 1642).  In de nis bovenaan bevindt zich dus die verkleinde kopie (69 cm hoog) van Michelangelo's beroemde werk.
    Deze quizvraag kwam er dankzij een tip van Gerard Cottyn die voor het eerst op de hoogte gebracht werd van die aanwezigheid van die kopie in een foldertje over Brugge dat hij vond op de overzetboot naar Hull.  Door wie het beeldje gemaakt werd, dat is niet helemaal duidelijk.


    18-10-2007, 21:29 geschreven door Bruggeblog  
    17-10-2007
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.de Buddenbrooks
    Klik op de afbeelding om de link te volgen Dit is een prachtfoto van Flater.  We weten dat dit voorjaar een Hollywood filmploeg in Brugge neerstreek voor het verfilmen van een film die volgend jaar 2008 in premiere zal gaan met als titel 'In Bruges'.  En op dit ogenblik is een Duitse filmploeg eveneens bezig met ons eigenste Brugge als decor voor een TV-film vast te leggen.  Eigenlijk wilden die Duitsers het oude Amsterdam filmen maar daar vonden zij ons Brugge veel geschikter voor.  De verfilming gaat over een nieuwe bewerking van de Duitse Thomas Mannklassieker 'de Buddenbrooks'.
    Wat ik zo leuk vind aan Flaters foto is dat er gefilmd werd aan de Brugse reitjes, met acteurs die op het eerste zicht zich 100 en meer jaren geleden hier ophielden (let op de nu belachelijk hoge hoeden!), maar tijdens een pauze tussen de filmopnames werden zij alledrie door Flater betrapt op het stiekem controleren van hun GSM, en laat die rotdingen nu net typische producten zijn van onze begin-21ste eeuw!


    17-10-2007, 22:50 geschreven door Bruggeblog  
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Het Brugse Flatiron gebouw (3)
    Klik op de afbeelding om de link te volgen Dankzij het tijdelijk wegvallen van een naburig gebouw krijgen we dit verrassende zicht op Brugges Flatiron.  Langs de straatzijde van de Gulden Vlieslaan valt deze spreuk af te lezen: "Wiens brood men eet, diens woord men spreekt".
    (met vriendelijke dank aan Peter G. voor deze tip)


    17-10-2007, 21:40 geschreven door Bruggeblog  
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Het Brugse Flatiron gebouw (2)
    Klik op de afbeelding om de link te volgen Kijk, dit is het ongewone zicht dat we dezer dagen krijgen als we wandelen langsheen de Gulden Vlieslaan in de richting van het kruispunt met de Ezelstraat.  Vlak voor het kruispunt staat nu eenzaam en alleen het gebouwencomplex uit 1905 in Brugse neo-gotiek.  En het staat er flink driehoekig te wezen.


    17-10-2007, 21:33 geschreven door Bruggeblog  
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Het Brugse Flatiron gebouw
    Klik op de afbeelding om de link te volgen Even een kleine toelichting.  In New-York verrees in 1902 een driehoekig gebouw, 91 meter hoog, en dankzij zijn vorm kreeg het de bijnaam en later de officiële benaming 'The Flatiron Building'  (het strijkijzer, zo ook genoemd omdat er in het gebouw veel ijzer verwerkt werd).  Rond diezelfde periode bouwde men in Brugge eveneens een strijkijzer, weliswaar minder van ijzer en zeker minder hoog.  Het gaat 'm om de Gulden-Vlieslaan 69-70 met daarbij aansluitend het hoekhuis met de Ezelstraat.  Lange tijd kon dit gebouw aan onze aandacht ontsnappen, maar nu men de vroegere Garage Ford ernaast gesloopt heeft, hebben we plots een nieuwe kijk op dit gebouw gekregen.


    17-10-2007, 21:26 geschreven door Bruggeblog  
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.quizvraag 232 (deel 3)
    Klik op de afbeelding om de link te volgen Als iemand in zijn of haar voortvarendheid om de juiste oplossing te geven meer dan één plek in Brugge aanduidt, dan kan ik helaas niks daarvan goedkeuren.  Want deze quiz kent slechts één beperking: per gepubliceerde foto mag elkeen niet meer dan één (1) oplossing ingeven.  Deze beperking is er gekomen om iedereen gelijke kansen te geven.  In het geval van deze fotovraag zou het bijvoorbeeld  volstaan om een lijstje van alle kerken en kapellen in Brugge op te sommen om prijs te hebben.   Toch moet ik bekennen  onder de indruk te zijn van Jean Pierre De Keersmaekers redenering.
    Ik stel de vraag dus nog maar eens: waar in Brugge is dit te zien?



    17-10-2007, 21:12 geschreven door Bruggeblog  
    16-10-2007
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Johan Lootens (5)
    Klik op de afbeelding om de link te volgen Prachtig vind ik dan weer dit portret van collega-kunstenaar Marcaine, de man die onlangs nog op dit blog flink in de bloemetjes gezet werd.


    16-10-2007, 22:07 geschreven door Bruggeblog  
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Johan Lootens (4)
    Klik op de afbeelding om de link te volgen Wat bleek tijdens mijn rondgang in Johans 'Watercolour Garden' besides the famous Brugse Zot Brewery?  Dat deze kunstenaar zichzelf kopieert.  Dit werk hangt in de galerij en, mijn kop eraf, maar zijn dat niet diezelfde zwanen in exact diezelfde houding die we zagen op het werk dat vandaag ter plekke geconcipieerd werd?


    16-10-2007, 22:02 geschreven door Bruggeblog  
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Johan Lootens (3)
    Klik op de afbeelding om de link te volgen Curieus als ik was bezocht ik deze namiddag de tentoonstelling van een deel van Johans werken.  Ondertussen had ik al goed begrepen dat Johan een 'watercolour man' in hart en nieren is.  Ik was benieuwd.


    16-10-2007, 21:57 geschreven door Bruggeblog  
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Johan Lootens (2)
    Klik op de afbeelding om de link te volgen Met zijn rug naar het Sashuis, probeerde Johan Lootens het moment van de dag te vatten.  Dat de toeristenbootjes zoals op deze foto vervangen werden door zwanen mag toegeschreven worden aan Johans subtiele kunstenaarsblik.  Die blik was er namelijk al voor 10 uur deze morgen, en dan varen die bootjes nog niet uit.  De reitjes behoren op dat ogenblik enkel en alleen toe aan de zwanen.
    Eerlijk gezegd: wat verkoopt bij toeristen beter?  Een schilderij met daarop een koppel moderne bootjes of een schilderij met prominent in beeld enkele sierlijke zwanen?  De keuze is, vermoed ik, gauw gemaakt.


    16-10-2007, 21:49 geschreven door Bruggeblog  
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Johan Lootens
    Klik op de afbeelding om de link te volgen Vandaag maakte ik kennis met Johan Lootens, de kunstenaar.  Johan is afkomstig uit het Gentse en stelt momenteel werken van hemzelf tentoon in de galerie palend aan wat we kennen de brouwerij Henri Maes langs het Walplein.  Johan is een toffe knul met blijkbaar een kunstenaarsblik.  Die blik strekte zich vanmorgen uit over ons Minnewater.


    16-10-2007, 21:41 geschreven door Bruggeblog  
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.quizvraag 232 (deel 2)
    Klik op de afbeelding om de link te volgen Deze plek in het centrum van Brugge werd voorlopig nog niet herkend.  Daarom pleeg ik deze tweede, al iets meer onthullende foto.  Waar is dit te zien?


    16-10-2007, 21:25 geschreven door Bruggeblog  
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Het gebuurte 1904 (3)
    Klik op de afbeelding om de link te volgen Ik weet niet wie dit nieuwe beeld ontworpen heeft, maar ik heb zo de indruk dat het kindeke Jezus stilaan de sterke armen van zijn moeder Maria aan het ontgroeien is.  Amai, wat voor een kopje heeft hij gekregen!  En, afgaand op zijn gelaatsuitdrukking, lijkt hij niet bepaald de snuggerste thuis te zijn.  Ach kom, hij zit in goed gezelschap: ook onze prins Filip zit met hetzelfde (imago-)probleem opgescheept.


    16-10-2007, 21:19 geschreven door Bruggeblog  
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Het gebuurte 1904 (2)
    Klik op de afbeelding om de link te volgen Vandalisme!!!  Wat de Duitsers tijdens de twee wereldoorlogen niet gedaan hebben, hebben vandalisten wél gedaan.  Ze hebben namelijk ons kindje Jezus, thans zittend in de armen van zijn moeder op het pleintje voor de Magdalenakerk een kopje maar ook een handje kleiner gemaakt.
    Dat 'het gebuurte' dit enkele jaren lijdzaam moest aanzien, werd voor sommigen blijkbaar te veel.  In alle stilte werd een nieuw beeld vervaardigd.  En kijk: hier prijkt het nieuwe beeld in zijn volle glorie.   Waarom men aan het vervangen van het oude beeld door het nieuwe weinig ruchtbaarheid gegeven heeft, dat laat zich makkelijk raden: de schrik voor vandalisme!!!!


    16-10-2007, 21:12 geschreven door Bruggeblog  
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Het gebuurte 1904
    Klik op de afbeelding om de link te volgen We tonen nog maar eens een foto vanuit onze zogezegde oude doos.  Deze foto toont de Gentpoort zoals die er uitzag in het jaar 1914.  De Duitsers hadden toen al kennelijk ons land overspoeld.  Frappant aan deze foto zijn niet alleen de tramrails, ook niet de Duitse tekst, en nog evenmin het bedrijfsgebouw links in beeld dat er nu al lang niet meer is.  Het meest frappante voor mij is de aanwezigheid van de madonna met kind in de nis bovenaan de poort.  De Duitsers hebben dit beeld dat in 1904 gemaakt werd onaangeroerd gelaten, ook bij hun aftocht.  Nu prijkt er in die nis de Heilige Adriaan.  De madonna met kind werd namelijk geplaatst op het pleintje even verderop vlak voor de Magdalenakerk.


    16-10-2007, 21:00 geschreven door Bruggeblog  
    15-10-2007
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.quizvraag 232
    Klik op de afbeelding om de link te volgen Dit is quizvraag 232.  Altijd wordt iets getoond wat in de binnenstad van Brugge door iedereen die doorheen deze stad wandelt vrijelijk te zien is.  Waar precies is dit te zien?


    15-10-2007, 21:13 geschreven door Bruggeblog  
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.quizvraag 231 - de oplossing
    Klik op de afbeelding om de link te volgen Marnix Knockaert zorgde voor die oplossing. Gisteren toonde ik de in deze periode van het jaar uiterst schilderachtige Gouden-Handrei.  Dat toont vooral de achterkant van de huizen uit de Gouden-Handstraat.  Dat de voorkant van die huizen langsdaar ferm tegenvallen kunnen, dat bewijst vooral dit huis ergens halverwege de Gouden-Handstraat.  Meer nog: dit is het huis genaamd 'de Gouden Handt', en het heeft een barokke trapgevel van 1632 en het gebouw biedt naast die trapgevel nog veel meer ander moois.  Het is alleen uiterst moeilijk om uit de vervallen staat waarin het gebouw zich nu bevindt dit moois nog allemaal te herkennen.
    Van stadswege wil men ons graag vertellen dat het huis de Zeven Torens in de Hoogstraat de enige kankerplek van onze binnenstad is en dat die kankerplek binnenkort omgeturnd wordt tot een der mooiste plekjes van Brugge.  Dat kan dus allemaal waar zijn, maar wat moeten we dan denken van bijvoorbeeld dit huis in de Gouden-Handstraat?


    15-10-2007, 21:08 geschreven door Bruggeblog  
    Foto
    I have been standing where everybody has stood, opposite the Great Belfry Tower of Bruges, and thinking, as every one has thought, that it is built in defiance of all decencies of architecture. Gilbert Keith CHESTERTON
    Blog als favoriet !
    E-mail mij

    Druk op onderstaande knop om mij te e-mailen.

    Gastenboek

    Druk op onderstaande knop om een berichtje achter te laten in mijn gastenboek

    Bruggeblogs ABSOLUTE favorieten
  • Moon Art Gallery
  • Bruggelingen buiten Brugge
  • Bruggelin(k)
  • veel meer dan een weerstation!
  • Justine Henin
  • Flanders Inside
  • Willekeurig SeniorenNet Blogs
    kampeerauto2
    blog.seniorennet.be/kampeer
    Archief per week
  • 06/04-12/04 2009
  • 26/01-01/02 2009
  • 29/12-04/01 2009
  • 22/12-28/12 2008
  • 09/06-15/06 2008
  • 26/05-01/06 2008
  • 19/05-25/05 2008
  • 12/05-18/05 2008
  • 05/05-11/05 2008
  • 28/04-04/05 2008
  • 21/04-27/04 2008
  • 14/04-20/04 2008
  • 07/04-13/04 2008
  • 31/03-06/04 2008
  • 24/03-30/03 2008
  • 17/03-23/03 2008
  • 10/03-16/03 2008
  • 18/02-24/02 2008
  • 11/02-17/02 2008
  • 04/02-10/02 2008
  • 28/01-03/02 2008
  • 21/01-27/01 2008
  • 14/01-20/01 2008
  • 07/01-13/01 2008
  • 31/12-06/01 2008
  • 24/12-30/12 2007
  • 17/12-23/12 2007
  • 10/12-16/12 2007
  • 03/12-09/12 2007
  • 26/11-02/12 2007
  • 19/11-25/11 2007
  • 12/11-18/11 2007
  • 05/11-11/11 2007
  • 29/10-04/11 2007
  • 22/10-28/10 2007
  • 15/10-21/10 2007
  • 08/10-14/10 2007
  • 01/10-07/10 2007
  • 24/09-30/09 2007
  • 17/09-23/09 2007
  • 10/09-16/09 2007
  • 03/09-09/09 2007
  • 27/08-02/09 2007
  • 20/08-26/08 2007
  • 13/08-19/08 2007
  • 06/08-12/08 2007
  • 30/07-05/08 2007
  • 23/07-29/07 2007
  • 16/07-22/07 2007
  • 09/07-15/07 2007
  • 02/07-08/07 2007
  • 25/06-01/07 2007
  • 18/06-24/06 2007
  • 11/06-17/06 2007
  • 04/06-10/06 2007
  • 28/05-03/06 2007
  • 21/05-27/05 2007
  • 14/05-20/05 2007
  • 07/05-13/05 2007
  • 30/04-06/05 2007
  • 23/04-29/04 2007
  • 16/04-22/04 2007
  • 09/04-15/04 2007
  • 02/04-08/04 2007
  • 26/03-01/04 2007
  • 19/03-25/03 2007
  • 12/03-18/03 2007
  • 05/03-11/03 2007
  • 26/02-04/03 2007
  • 19/02-25/02 2007
  • 12/02-18/02 2007
  • 05/02-11/02 2007
  • 29/01-04/02 2007
  • 22/01-28/01 2007
  • 15/01-21/01 2007
  • 08/01-14/01 2007
  • 01/01-07/01 2007
  • 25/12-31/12 2006
  • 18/12-24/12 2006
  • 11/12-17/12 2006
  • 04/12-10/12 2006
  • 27/11-03/12 2006
  • 20/11-26/11 2006
  • 13/11-19/11 2006
  • 06/11-12/11 2006
  • 30/10-05/11 2006
  • 23/10-29/10 2006
  • 16/10-22/10 2006
  • 09/10-15/10 2006
  • 02/10-08/10 2006
  • 25/09-01/10 2006
  • 18/09-24/09 2006
  • 11/09-17/09 2006
  • 04/09-10/09 2006
  • 28/08-03/09 2006
  • 21/08-27/08 2006
  • 14/08-20/08 2006
  • 07/08-13/08 2006
  • 31/07-06/08 2006
  • 24/07-30/07 2006
  • 17/07-23/07 2006
  • 10/07-16/07 2006
  • 03/07-09/07 2006
  • 26/06-02/07 2006
  • 19/06-25/06 2006
  • 12/06-18/06 2006
  • 05/06-11/06 2006
  • 29/05-04/06 2006
  • 22/05-28/05 2006
  • 15/05-21/05 2006
  • 08/05-14/05 2006
  • 01/05-07/05 2006
  • 24/04-30/04 2006
  • 17/04-23/04 2006
  • 10/04-16/04 2006
  • 03/04-09/04 2006
  • 27/03-02/04 2006
  • 20/03-26/03 2006
  • 13/03-19/03 2006
  • 06/03-12/03 2006

    Blog tegen de regels? Meld het ons!
    Gratis blog op http://blog.seniorennet.be - SeniorenNet Blogs, eenvoudig, gratis en snel jouw eigen blog!