Bruggeblog
een blik op het Brugge van nu
Foto
Wie ik ben?
... Speelt geen enkele rol.
Mijn naam?
... misschien de Brugschen Stroatendwil?


Na een half jaar ziekte werd ik in 2005 op het werk bedankt voor bewezen diensten en prompt op pensioen gesteld.  Als 47-jarige zo uitgerangeerd worden uit deze jachtige en niets ontziende maatschappij komt hard aan.  Ondertussen heb ik me herpakt en  voortaan blog ik als een oudje hier op www.seniorennet.be met slechts één onderwerp: BRUGGE!

Inhoud blog
  • Heras
  • over slapende rekeningen en slapende blogs
  • Lopen-op-de-Vesten
  • de Gentpoortvesten
  • Sparco
  • Een zalig kerstfeest
  • baggerwerken
  • quizvraag 184 (deel 2)
  • oeps ...
  • quizvraag 184
  • Kersenboomstraat
  • vier luchtroosters
  • quizvraag 183 - de oplossing
  • Rainer Maria Rilke in Brugge
  • madeliefjesvelden
    Zoeken in blog

    25-06-2006
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.exotisch eten
    Klik op de afbeelding om de link te volgen Een wereldfeest zoals 'Feest in 't Park' er een is kan men niet meer indenken zonder de vele kraampjes met exotisch eten.  En daar horen soms al eens stokjes bij.

    25-06-2006, 20:40 geschreven door Bruggeblog  
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.feest voor iedereen
    Klik op de afbeelding om de link te volgen Feest in 't Park was gisteren waarlijk feest voor iedereen.  Ook voor de hond die een ijsje mocht likken.

    25-06-2006, 20:36 geschreven door Bruggeblog  
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.karretje duwen
    Klik op de afbeelding om de link te volgen Animatie genoeg voor kinderen gisterennamiddag in het Minnewaterpark.  Ze konden er bijvoorbeeld dit karretje voortduwen.

    25-06-2006, 20:34 geschreven door Bruggeblog  
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.haarlint
    Klik op de afbeelding om de link te volgen Hier wordt een lint in het haar van dit kind gevlochten.  Was te zien aan een stand op het 'feest in 't park'.

    25-06-2006, 20:32 geschreven door Bruggeblog  
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Quizvraag 35 (deel 3)
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Staat u recht voor het huis dan ziet het er zo uit.  Herkent u het nu of heeft u nog een foto nodig.  Hoe dan ook, tot morgenavond moet u het met deze stellen om uit te vissen waar ik mij bevond toen ik deze foto nam.  De naam van de straat graag.



    25-06-2006, 20:28 geschreven door Bruggeblog  
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Multicultureel familiefeest
    Klik op de afbeelding om de link te volgen Om maar eens te bewijzen dat het 'Feest in 't Park' elk jaar een multicultureel familiefeest is.

    25-06-2006, 15:56 geschreven door Bruggeblog  
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.gezellig bijeen
    Klik op de afbeelding om de link te volgen De weergoden waren de organisatie van het 'Feest in 't Park' alleszins gunstig gezind.  Terwijl het vandaag al bijna de hele dag geregend heeft zat iedereen gisteren gezellig bijeen bij schitterend weer.

    25-06-2006, 15:52 geschreven door Bruggeblog  
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.aandachtig publiek
    Klik op de afbeelding om de link te volgen Aandachtig publiek bij de optredens in het Minnewaterpark.

    25-06-2006, 15:49 geschreven door Bruggeblog  
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Feest in 't Park
    Klik op de afbeelding om de link te volgen Maar laat ik eerst terugkeren naar het 'Feest in 't Park' dat altijd een feest is voor iedereen die wandelend of per fiets het Minnewater op die dag komt bezoeken.  Met de groeten aan Mike en Nafula en hun kroost die hier, zonder dat ik er goed erg in had, het feest verlieten op het ogenblik dat ik er aankwam.

    25-06-2006, 12:57 geschreven door Bruggeblog  
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.kraampjes
    Klik op de afbeelding om de link te volgen Op een evenement als 'Feest in 't Park' kunnen de kraampjes met kleren en andere spullen natuurlijk niet ontbreken.

    25-06-2006, 12:57 geschreven door Bruggeblog  
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.animatie
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Muzikale animatie was er opnieuw genoeg op het 'Feest in 't Park' gisteren.  En de muzikanten vertonen soms nog kunstjes ook.



    25-06-2006, 12:54 geschreven door Bruggeblog  
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Museumnacht - de Gentpoort
    Klik op de afbeelding om de link te volgen Speciaal was ook de voorstelling in de Gentpoort die voor het eerst sinds lang voor het 'grote' publiek open was, zoals opnieuw het foldertje vertelt.  Gelukkig was dat 'grote' publiek niet zo talrijk als op andere plaatsen want per rondgang mochten maar een twintigtal personen binnen.  Dat was aanschuiven en wachten dus.  Toen ik deze file zag besloot ik later op de avond hier nog eens terug te komen.



    25-06-2006, 09:42 geschreven door Bruggeblog  
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Museumnacht - Gentpoort (2)
    Klik op de afbeelding om de link te volgen Maar later op de avond was het nog altijd aanschuiven en wachten.  Toch ben ik binnengeraakt.  Op een ludieke wijze (Blues Brothers-achtig plus schimmenspel) werd de rol van de stadspoorten en deze Gentpoort vooral geschetst.  Zo werd vooral de periode 1383 tot 1403 aangehaald toen de Bruggelingen de Gentenaars verslagen hadden ter hoogte van Assebroek.  De roemrijke rol van Brugge werd meermaals aangehaald.  Dat de Gentenaars meermaals Brugge plunderend binnengevallen waren, daar werd niks over gerept, maar soit, het was niet mis, de voorstelling van de 'historico's' zoals zij zichzelf noemen.  En wat meer was, voor het eerst kon hier bovenop de poort gestaan worden en uitgekeken worden op zowel Assebroek en de Brugse binnenstad.  Jammer genoeg was het toen al twaalf uur gepasseerd en weinig is verlicht.  De Halletoren, ja, die was verlicht, maar de Magdalenakerk dichterbij niet en dat was een zwarte vlek.
    Toch was het een unieke belevenis, daar staan bovenop die poort, uniek vooral ook omdat hier waarschijnlijk nooit meer publiek mag komen. 

    25-06-2006, 09:42 geschreven door Bruggeblog  
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Lantaarntoren
    Klik op de afbeelding om de link te volgen Het was gisteren dus Museumnacht.  Voor de derde keer.  Mijn eerste indruk was dat het elk jaar drukker wordt en dat daardoor een selectie gemaakt moet worden.  Zo bijvoorbeeld stond ik klokkeslag half elf aan het stadhuis waar er een voorstelling was van dertig bruiden die in hun oude trouwjurk opnieuw zouden defileren in de Gotische zaal op de eerste verdieping.  "Wie niet binnen geraakt in die Gotische zaal kan beneden volgen op een extra scherm."  vermeldde de folder van Museumnacht.  Welnu, om half elf, het uur van aanvang was ook die benedenzaal proppensvol mensen en kon ik van door de poortingang een glimp van het scherm opvangen.  Te druk dus.  Toch denk ik niet dat ik daarmee het beste van gisterenavond gemist heb.  Hier, de lantaarntoren van het Concertgebouw bijvoorbeeld dat speciaal opengesteld was voor het publiek en van waaruit men een prachtig zicht heeft over Brugge-by-night, was gisteren een van de aanraders.  Op de vijfde en hier de zevende en hoogste verdieping was er de premiere van de tentoonstelling van de Uruguayaanse kunstenaar Atchugarry.  Deze man werkt in verschillende soorten marmer maar vooral in dit Carrara marmer.

    25-06-2006, 09:23 geschreven door Bruggeblog  
    24-06-2006
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.feest in 't Park - een voorproefje
    Klik op de afbeelding om de link te volgen Een voorsmaakje van wat u de komende dagen aan foto's kunt verwachten.   Het 'feest in 't Park' is vooral 's namiddags een feest voor de kinderen.  En schminken is een vast onderdeel daarvan.
    Zo, nu vertrek ik naar monumentennacht.

    24-06-2006, 21:03 geschreven door Bruggeblog  
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Quizvraag 35 (deel 2)
    Klik op de afbeelding om de link te volgen Tussen twee evenementen in nog vlug eens de quizvraag.  Wie weet waar dit huis staat?

    24-06-2006, 20:53 geschreven door Bruggeblog  
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.laag standpunt
    Klik op de afbeelding om de link te volgen Nog eentje vanuit de bootjes.  Om te tonen dat vanuit dat lage standpunt Brugge er totaal anders uitziet.  Recht voor ons de Bonifaciusbrug en het hoge gebouw rechts is het museum Gruuthuse dat van 16 augustus tot 21 september een maandje gesloten zal zijn om toe te laten er een tentoonstelling 'Geloof en Geluk' op te bouwen.  Momenteel zijn ze bezig met de voorgevel te restaureren.

    24-06-2006, 12:40 geschreven door Bruggeblog  
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Spiegelrei
    Klik op de afbeelding om de link te volgen Laat me nog een laatste reeksje van drie foto's tonen van weerspiegelingen in de reitjes.  Fotoboeken over Brugge worden er altijd graag mee gevuld.  Dit is de bocht in de Spiegelrei.

    24-06-2006, 09:57 geschreven door Bruggeblog  
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Carmersbrug
    Klik op de afbeelding om de link te volgen Deze namiddag en vanavond zult u minder berichten aantreffen want dan zal ik op pad zijn.  Er is veel te doen in Brugge.  Maar morgen breng ik zeker verslag uit.

    24-06-2006, 09:54 geschreven door Bruggeblog  
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Spinolarei
    Klik op de afbeelding om de link te volgen ... met op de achtergrond de toren van de Sint-Walburgakerk.

    24-06-2006, 09:47 geschreven door Bruggeblog  
    23-06-2006
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.De vier Vlaamse steden
    Klik op de afbeelding om de link te volgen Het kunstwerk op het Zand telt verschillende beeldengroepen.  De oostelijke beeldengroep stelt de vier Vlaamse steden Brugge, Kortrijk, Gent en Antwerpen voor.  Eronder vindt u deze koperen plaat met een fragment uit een gedicht van Rene De Clercq, de man die veel geschreven heeft, maar voor altijd onsterfelijk zal blijven door dat ene volksgedichtje eveneens van zijn hand:  'Tineke van Heule'.

    23-06-2006, 22:08 geschreven door Bruggeblog  
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.fonteintje op 't Zand
    Klik op de afbeelding om de link te volgen Naast de grote fonteinen bezit dit kunstwerk ook nog kleinere fonteintjes zoals dit hier waar dit jongetje zich aan vergaapt.  Deze foto is geen verdienste van mij: als u zich vijf minuten getroost kunt u hier ook een prachtige actiefoto nemen want op een zomerdag zitten hier voortdurend mensen aan en op dit standbeeld met fonteinen.  En zeggen dat er een plaatje hangt met 'verboden op de beelden te klauteren' op.  Niemand die zich daar aan stoort.  De ene helft kan het toch niet lezen en de andere helft heeft het nog nooit zien hangen.

    23-06-2006, 21:52 geschreven door Bruggeblog  
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Fontein op 't Zand
    Klik op de afbeelding om de link te volgen Vandaag heb ik wat met water.  Geen reitje deze keer, wel de fontein met standbeeld op 't Zand.  Dit jongetje geniet er alleszins van.  Mocht u denken, oei wat gevaarlijk, let dan eens goed op.  Zijn papa staat juist achter hem om alles in de gaten te houden, u ziet nog juist zijn benen vanachter het beeld uitsteken.

    23-06-2006, 21:36 geschreven door Bruggeblog  
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Quizvraag nummer 35
    Klik op de afbeelding om de link te volgen Om Bruggeblogs quizvragen op te lossen kan het nooit kwaad om met het hoofd in de nek Brugge te doorkruisen.  Wel nog op die manier het verkeer in de gaten houden a.u.b.  Ik wil echt niet horen dat u onder een auto gelopen hebt omdat u mijn raad opgevolgd heeft.  Al bij al valt het met het verkeer dat dit huis passeert nog heel goed mee.  Weet u soms waar dit is?

    23-06-2006, 21:09 geschreven door Bruggeblog  
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Spiegelrei (2)
    Klik op de afbeelding om de link te volgen Als u dit verkiest kunt u deze foto ook 180° draaien.

    23-06-2006, 15:52 geschreven door Bruggeblog  
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Spiegelrei
    Klik op de afbeelding om de link te volgen Het heeft zijn naam echt niet gestolen.  De huizen langs de Spiegelrei spiegelen zichzelf in de Rei.

    23-06-2006, 15:49 geschreven door Bruggeblog  
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Oud Sint-Jan
    Klik op de afbeelding om de link te volgen Dit stukje van het Oud Sint-Jan langs de reien en gezien vanaf de Mariabrug het ik al meerdere keren gefotografeerd maar zo mooi als deze morgen heb ik dit plekje nog nooit kunnen betrappen.

    23-06-2006, 15:45 geschreven door Bruggeblog  
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Feestgevierd?
    Klik op de afbeelding om de link te volgen Hier hebben ze gisteren duidelijk feestgevierd.

    23-06-2006, 09:25 geschreven door Bruggeblog  
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.weerspiegelingen in 't water
    Klik op de afbeelding om de link te volgen Vandaag heb ik eens zin om veel in de reitjes te kijken.  De weerspiegelingen erin zijn wereldvermaard.  Zoals de Franse schrijver het heeft verwoord: "Bruges est une ville voilée d'arbres et mirée dans des canaux".

    23-06-2006, 09:20 geschreven door Bruggeblog  
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Architect Erik Van Biervliet.
    Klik op de afbeelding om de link te volgen Eén foto slechts had Carlos Dejaeger nodig om te weten dat de quizvraag nummer 34 ging over dit huis langs de Sint Annarei.  Dit is vanmorgen in alle vroegte gefotografeerd.   Op de achtergrond rijst de spits toren van de Sint Annakerk op.  Wilt u meer weten over dit huis en de bewoner, er is een website over.

    23-06-2006, 08:57 geschreven door Bruggeblog  
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.druk weekend
    Klik op de afbeelding om de link te volgen Er staat heel wat te gebeuren het komende weekend.  Er is braderie van Smedenstraat tot Eiermarkt en van de Markt tot 't Zand.  Er is Monumentennacht.  En er is op zaterdag ook nog eens 'Feest in 't Park', een wereldfeest zoals de organisatie het aankondigt.  Dit is een snapshot van een vorige editie.

    23-06-2006, 08:50 geschreven door Bruggeblog  
    22-06-2006
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Spinolarei
    Klik op de afbeelding om de link te volgen Herkent u in de figuur links opnieuw deze die-hard Bruggebezoeker staande onder dat Mariabeeld van een der vorige foto's.  Welnu, deze man staat er nog, zelf verworden tot een levend standbeeld als pars pro toto voor de universele cultuurtoerist die onze stad bezoekt.

    22-06-2006, 23:09 geschreven door Bruggeblog  
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Quizvraag 34 - de oplossing
    Klik op de afbeelding om de link te volgen Excuseer, maar nu pas heb ik gemerkt dat Carlos Dejaegher deze namiddag de oplossing gegeven heeft.  Dit is wel degelijk te zien langs de Sint Annarei.  Sorry dat ik voorlopig geen betere foto leveren kan die de omgeving meer kan plaatsen omdat het foto's zijn genomen vanuit het toeristenbootje.  Niet elke gids doet het, verwijzen naar dit huis.  Toen ik deze week het bootje nam heeft mijn gids er niks over vermeld.  Maar ik herinner me nog van een vorig tochtje op de reitjes dat mijn gids van toen er wel iets over zei.  Het is het huis van een architect en de verwijzing naar het beroep van de eigenaar is het attribuut dat dit kereltje in zijn hand heeft: de passer.  Op de vorige foto kon u het beter zien.
    Staat u mij toe pas morgen een volgende fotovraag te leveren.  Enne, proficiat aan Carlos Dejaegher.

    22-06-2006, 21:05 geschreven door Bruggeblog  
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Meebrug
    Klik op de afbeelding om de link te volgen De Meebrug is nog een brug die in 1390 gebouwd werd door Jan van Oudenaerde.  En zoals u ziet is ook die brug weelderig begroeid.

    22-06-2006, 15:51 geschreven door Bruggeblog  
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Plantengroei
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    De kaaimuren langsheen de reitjes maar ook verschillende bruggen zijn rijkelijk begroeid.    Daar zitten heel speciale plantensoorten tussen zoals glaskruid, muurvaren, eikvaren, muurleeuwenbek, vroegeling en kandelaartje.  Enkele van die muurplanten bevinden zich hier samen op deze brug aan Zonnekemeers.  In tegenstelling tot wat u denken zou doen die planten de bruggen weinig tot geen schade want daarvoor zijn ze te teer.  Boosdoeners voor het verval van muren en bruggen zijn vooral weer en wind en de luchtverontreiniging.



    22-06-2006, 15:45 geschreven door Bruggeblog  
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Kastanjeboomstraat
    Klik op de afbeelding om de link te volgen Dit is het achterhofje waarvan sprake in het boek 'Een mei van vroomheid' uit 1903 van Maurits Sabbe.  Het kan zowel het koertje links als dat rechts geweest zijn.  Vanop deze koertjes kan men recht voor zich uit de Bonifaciusbrug zien liggen maar in 1903 had men er nog zicht op het Arentshuis.

    22-06-2006, 15:36 geschreven door Bruggeblog  
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.overwelfde reitjes
    Klik op de afbeelding om de link te volgen Aan de Jan Van Eyckplaats moeten de bootjes noodgedwongen rechtsomkeer maken.  Vroeger was dat anders.  Links in de hoek kunt u nog zien dat de reitjes eigenlijk verder lopen.  Vroeger konden bootjes via daar verder varen tot langs de Markt en nog verder tot aan de Rozenhoedkaai.  Tegenwoordig is dat allemaal overwelfd en sedert 1971 zelfs drooggelegd om het overtollige slib te kunnen verwijderen.  Vroeger was er dus geen sprake van een Jan Van Eyckplaats maar liepen de reien hier links verder in de Kraanrei.  Maar in 1780 merkte men dat de brug die er stond, de Sint-Jansbrug in slechte staat was en dat ook de kaaimuren van de Kraanrei herstellingswerken nodig hadden.  In plaats van te herstellen heeft men de brug afgebroken, alles overkoepeld en hier een plein van gemaakt dat eerst nog het Academieplein noemde om dat in het gebouw hier rechtop, de Poortersloge nog de kunstacademie in gevestigd was.

    22-06-2006, 15:01 geschreven door Bruggeblog  
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.onder Arentshuis
    Klik op de afbeelding om de link te volgen Hier varen de bootjes onder de Gruuthusebrug, een stenen boogbrug die in 1388 door Jan van Oudenaerde werd gebouwd ter vervanging van een houten brug die exact een eeuw eerder op dezelfde plaats stond.  En bovenop het verste gedeelte van deze stenen Gruuthusebrug staat sinds het eind van de 18de eeuw  het Arentshuis zoals we het nu nog kennen.  In de verte herkennen we de contouren van de Bonifaciusbrug. 

    22-06-2006, 14:39 geschreven door Bruggeblog  
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Koningsbrug
    Klik op de afbeelding om de link te volgen Twee jaar ouder dan de Bonifaciusbrug is deze Koningsbrug uit 1910.  Voordien, van 1753 tot dan, lag hier een andere brug, een draaibrug om toe te laten dat zelfs grote schepen tot in het centrum van Brugge konden geraken .  Deze brug die we er nu hebben is een reconstructie van het exemplaar uit 1332 dat hier lag.  Het heeft aan de binnenzijde van de borstwering stenen banken die dienden voor de vrouwen om er hun koopwaar op uit te stallen.

    22-06-2006, 10:40 geschreven door Bruggeblog  
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Bonifaciusbrug
    Klik op de afbeelding om de link te volgen Zoals ik eergisteren al zei, ik heb een tochtje met de bootjes gemaakt.  Natuurlijk had ik mijn camera mee, dat spreekt vanzelf.  Zo'n kans laat ik niet liggen.  En zo kunt u rustig meegenieten van de reitjes en de gebouwen rondom bekeken vanuit een bootje.   Vandaag zal ik het speciaal over de bruggen hebben.  En met welke brug kan je beter starten dan met dit Bonifaciusbruggetje, door velen ten onrechte beschouwd als het oudste maar het is een der jongste.   Nooit was hier een brug tot men er in 1911-1912 op deze plaats een bouwde.  Maurits Sabbe schreef in een van zijn boeken, 'een mei van vroomheid', het volgende:
    "Leunend op 't half vermolmde latwerk, dat zijn achterhofje van het Gruthuzereitje scheidde, stond jonge Free de wedergeboorte van den Mei te genieten.  't Was alles teer, bleek goud, dat uit den hemel lichtte en de heele omgeving met ambergele klaarte vulde.  Een wonderbaar licht!  Het siddderde in de lucht, rondom den hoogen Lieve-Vrouwentoren; het daalde in 't water en trok een goudvoor tot onder den donkeren boog van het brughuis; het kleefde aan de grijze muren en blonk in de starende ruitjes van de oude heerenwoon."
    Het achterhofje waar het personage Free uit het boek zich bevindt is er nu nog altijd en het ligt achter een der huizen van de Kastanjeboomstraat.  Vanuit dat achterhofje kon Free  kijken tot aan het brughuis en hiermee wordt het Arentshuis bedoeld dat over de reien gebouwd is.  Toen Maurits Sabbe dit schreef was het 1903 en toen kon van daaruit het Arentshuis onbelemmerd aanschouwd worden.   Pas vanaf 1912 onttrok deze Bonifaciusbrug het zicht erop, tenminste vanaf dat hofje in de Kastanjeboomstraat.  Van hieruit vanop het bootje zien we het nog vaag op de achtergrond, maar ook weer niet helemaal, dit Arentshuis.

    22-06-2006, 10:30 geschreven door Bruggeblog  
    21-06-2006
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Langste dag
    Klik op de afbeelding om de link te volgen Om deze langste dag stichtend te beëindigen dit poëtisch besluit.  Mocht u het niet helemaal ontcijferen kunnen, hier is de volledige tekst:
    "Van wat voorbij is, hoor je de slag
    in het water en van de spatten
    blijft alleen de spot
    die het leven drijft.

    Het water is weer rustig
    Het vergeet zo vlug
    zijn rimpels."

    De tekst is van Armand Van Assche.  Het ontwerp is van de beroemde kalligraaf van Texaanse afkomst Brody Neuenschwander (gekend bijvoorbeeld van zijn medewerking aan de films van Peter Greenaway).   De man is uitgerekend hier in Brugge blijven hangen.

    21-06-2006, 22:50 geschreven door Bruggeblog  
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Quizvraag 34
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Om quizvraag 34 opgelost te krijgen kan het interessant zijn om omhoog te kijken als u op uw speurtocht doorheen Brugge stapt.  Wie weet in welke straat dit kereltje weer en wind trotseert bovenop de trapgevel van een huis?



    21-06-2006, 20:20 geschreven door Bruggeblog  
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Hof Lanchals (7de en laatste)
    Klik op de afbeelding om de link te volgen Een laatste blik op deze merkwaardige binnentuin in Brugge die de rijkdom van de vroegere bewoners weerspiegelt.  De Oude Burg is gelegen in de oudste wijk van Brugge en vele eeuwen lang woonden in deze straat de rijkere burgers in luxueus ingerichte herenhuizen.  Terwijl enkele straten verderop mensen in erbarmelijke omstandigheden samenhokten in veel te kleine arbeidershuisjes.

    21-06-2006, 20:04 geschreven door Bruggeblog  
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Hof Lanchals (6)
    Klik op de afbeelding om de link te volgen    Aan weerskanten van de tuin is er een loofgang van gewone haagbeuk.



    21-06-2006, 19:56 geschreven door Bruggeblog  
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Hof Lanchals (5)
    Klik op de afbeelding om de link te volgen     Mooi deze buxus in deze vorm die gebaseerd is op 18de eeuwse motieven maar toch een eigen stempel opgedrukt kreeg.  Ontwerper van dienst: landschapsarchitect Paul de Roose.



    21-06-2006, 19:56 geschreven door Bruggeblog  
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Hof Lanchals (4)
    Klik op de afbeelding om de link te volgen Dit is de binnentuin van 'Hof Lanchals'.  Aangelegd in 1995 door landschapsarchitect Paul de Roose in opdracht van de Christelijke Mutualiteit, de nieuwe eigenaars van het gebouw.  Van 1858 tot 1991 was het in handen van de familie de Halleux.  Niet meer in Brugge willen wonen en de hoge (herstelling-)kosten niet meer willen dragen noopten die familie om het hele pand te koop te zetten.  Toen was de tuin niet meer in overeenstemming met vooral de rococostijl van de oranjerie die eerst gerestaureerd was.  Door de heraanleg van de tuin sluit alles opnieuw perfect aan met het huis.
    De mutualiteit gaf het huis de naam 'Hof Lanchals' mee omdat ze vermoedden dat de fameuze heer Lanchals (die van de zwanenlegende) hier eigenaar van was en ook gewoond heeft.  Ondertussen is gebleken dat ook dit een fabeltje is.  Hij heeft er nooit gewoond.  Toch blijven ze vasthouden aan die naam 'Hof Lanchals' (klinkt leuker hé) terwijl 'huis de Halleux' juister is. 

    21-06-2006, 19:50 geschreven door Bruggeblog  
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Hof Lanchals (3)
    Klik op de afbeelding om de link te volgen Zoals overal in Brugge binnenstad: de Halletoren is nooit ver af.

    21-06-2006, 09:43 geschreven door Bruggeblog  
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Hof Lanchals (2)
    Klik op de afbeelding om de link te volgen Hetzelfde als de vorige foto, maar nu omgekeerd: de binnentuin gezien vanuit de oranjerie.

    21-06-2006, 09:40 geschreven door Bruggeblog  
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Hof Lanchals
    Klik op de afbeelding om de link te volgen Laat ik het vanaf nu 'Hof Lanchals' noemen zoals het ook vanaf de straatkant, de Oude Burg, geafficheerd wordt, dit bijzonder huis in Brugge.  Deze namiddag zal ik nog wat meer vertellen over het huis maar nu laat ik u voorlopig genieten van de prachtige beelden.  En wat nog meer is: de mooiste foto's komen pas deze namiddag.
    Dit is de oranjerie gezien vanuit de binnentuin.

    21-06-2006, 09:38 geschreven door Bruggeblog  
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Quizvraag 33 - de oplossing
    Klik op de afbeelding om de link te volgen   Gevonden door Flater alhoewel hij niet op de naam van het park kon komen.  Heel typisch want het is het minst gekende park van Brugge, dit Sincfalpark.  Gelegen in het noorden tussen de Komvest, Sint-Claradreef en Calvariebergstraat in.  De straat die u hier rechtop ziet is trouwens de Sint-Claradreef.  Weet ook dat de plaats hier aan het vijvertje met het bruggetje slecht een deel van het park is.  Er zijn bijvoorbeeld ook toestellen aanwezig voor de kinderen om te spelen, er zijn enkele bankjes, een bosje, ...  Net zoals elk park in Brugge was het grootste deel ooit een kloostertuin.  Eerst van de rijke klaren en sinds 1867 van de paters capucijnen die hier langs de Komvest ook de schipperschool gesticht hebben.  Sinds 1974 is het een openbaar park geworden en onlangs was er nieuws dat het park nog zal uitbreiden.

    21-06-2006, 09:34 geschreven door Bruggeblog  
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Een die-hard Bruggetoerist
    Klik op de afbeelding om de link te volgen Dit is 'm dan: die echte die-hard Bruggetoerist.  Gewapend met alles wat een cultuurtoerist zich wensen kan.  Een zakje links, een zakje recht, de camera schietensgereed op de borst en - ontontbeerlijk - het Bruggegidsje waarin alles waar deze man zich op dit eigenste ogenblik bevindt haarfijn uitgelegd wordt.  Dat zich boven zijn hoofd zo een schoon tafereel afspeelt, een der weinige Mariabeelden in het Brugse standbeeld die haar kind Jezus de borst geeft, dat gegeven is onze cultureel begaafde toerist even ontgaan.  Dit is de prachtige Spinolarei.

    21-06-2006, 09:01 geschreven door Bruggeblog  
    20-06-2006
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.poseren in 't groen
    Klik op de afbeelding om de link te volgen Dit stukje reien heet niet voor niets Groenerei.

    20-06-2006, 22:08 geschreven door Bruggeblog  
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Chinezen
    Klik op de afbeelding om de link te volgen Een beetje onscherp maar het ontwapenende van het moment maakt alles goed.

    20-06-2006, 22:07 geschreven door Bruggeblog  
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.gesluierde toeristen
    Klik op de afbeelding om de link te volgen Vanavond krijgt u alleen nog wat foto's vanuit de bootjes gericht op de toeristen die wandelen langs de reitjes.  U zult snel doorhebben dat ze van overal over de wereld naar Brugge afgezakt komen.  Hier enkele gesluierden, elk met hun klein digitaal fotoapparaatje in de hand.  Dit is de Dijver.

    Tussen haakjes: de fotoquiz nummer 33 werd door Flater opgelost.  Meer daarover morgen.

    20-06-2006, 22:05 geschreven door Bruggeblog  
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Quizvraag 33 (deel 3)
    Klik op de afbeelding om de link te volgen Nog altijd geen respons.  Dan maar een derde foto van deze plek in Brugge centrum op u loslaten.  Waar is dit?

    20-06-2006, 20:32 geschreven door Bruggeblog  
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.dag van de mantelzorger (5)
    Klik op de afbeelding om de link te volgen En dit is dan die fameuze oranjerie.  Alles is in Lodewijk XVI stijl.  Hier kregen wij koffie en taart.  Doorheen de ramen hebt u een apart uitzicht op de Dijver.  Weet dat deze ruimte voor feesten kan afgehuurd worden.

    20-06-2006, 18:17 geschreven door Bruggeblog  
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.dag van de mantelzorger (4)
    Klik op de afbeelding om de link te volgen   Dat het begrip 'mantelzorger' rekbaar is bewijst deze foto. 
    De mantelzorger is deze hond die speciaal opgeleid is om dit kind te helpen.  Valt er al eens iets op de grond bijvoorbeeld, dan is de hond er om ervoor te zorgen dat zij het opnieuw in handen krijgt.




    20-06-2006, 18:13 geschreven door Bruggeblog  
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.dag van de mantelzorger (3)
    Klik op de afbeelding om de link te volgen Dit is dan de fototentoonstelling 'Mantelzorg in beeld' op de zolders van Hof Lanchals.  Alle personen die rondlopen zijn zelf mantelzorgers, mensen die dag in dag uit klaar staan om een ziek, bejaard of gehandicapt familielid of kennis te helpen.  Zelf help ik mijn vrouw die gehandicapt is.  Het feit dat ik zo vroeg op pensioen geplaatst werd heeft ook met haar handicap en hulpbehoevendheid te maken.  Doordat in 2004 de werkdruk verhoogde kon ik werk, hobby's en thuiszorg niet meer combineren.  Ik sliep de laatste jaren toen ik nog werkte per etmaal meestal maar 4-5 uur.  Tot ik er onderdoor ging.  Nu heb ik me gelukkig kunnen herpakken en dit Bruggeblog is mijn uitlaatklep.

    20-06-2006, 18:08 geschreven door Bruggeblog  
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.dag van de mantelzorger (2)
    Klik op de afbeelding om de link te volgen Dit is toen we ons boottochtje op de Reien al achter de rug hadden en uitstapten.  De komende dagen kunt u verschillende foto's van dat boottochtje verwachten maar laat me eerst nog wat vertellen en tonen over die 'dag van de mantelzorger' én over het huis Lanckhals waarvan u op deze foto trouwens de achterzijde langsheen de Dijver, de oranjerie, bewonderen kunt.  Tijdens de Reiefeesten worden van dit gebouw de ramen wagenwijd opengezet en wordt hier altijd wel iets uitgebeeld.  Zo was er tijdens een van die Reiefeesten eens het ballet Olivia Geerolf present om op de plankenvloer een danschoreografie uit te voeren.

    20-06-2006, 17:58 geschreven door Bruggeblog  
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.dag van de mantelzorger
    Klik op de afbeelding om de link te volgen Vanuit de Christelijke Mutualiteit werd vandaag de 'dag van de mantelzorger' gevierd.  Aangezien ik ook mantelzorger ben werd ik tot het feestgebeuren uitgenodigd.   Op het programma stond er
    1. een boottochtje op de Reien 
    2. een rondleiding op de fototentoonstelling 'mantelzorg in beeld' op de zolderverdieping van het Hof Lanckhals
    3. een gezellige babbel in de oranjerie van het Hof Lanckhals bij een stuk taart met koffie.
    U kunt begrijpen dat ik toehapte.  Een boottochtje op de Reien is altijd leuk en vooral het Hof Lanckhals is een der meest opmerkelijke gebouwen in Brugge en daar komt men ook niet elke dag.
    In de inkomhal van het huis dat ook huis de Halleux genoemd wordt valt dit kunstwerk te bewonderen.  Het noemt 'de mantelzorger' en heeft een tijdje op de Burg naast het paviljoentje van Toyo Ito gestaan maar nu staat het hier.

    20-06-2006, 17:47 geschreven door Bruggeblog  
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.5de museumnacht
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

        Nu komende zaterdag 24 juni is er voor de vijfde keer een open museumnacht. 
    Alhoewel dat woord 'nacht' een beetje overroepen is (het is maar tot 01 uur 's nachts en dan is het afgelopen) blijft het een prachtig initiatief om de verschillende musea in Brugge ook eens 's avonds laat en dan nog gratis open te stellen.   U zult er zaterdag opnieuw niet naast kunnen kijken.  De verlichte kegels zullen u de weg wijzen.




    20-06-2006, 10:31 geschreven door Bruggeblog  
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.5de museumnacht (2)
    Klik op de afbeelding om de link te volgen   Die kegels aan de ingang van de musea veranderen constant van kleur.


    20-06-2006, 10:30 geschreven door Bruggeblog  
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.5de museumnacht (3)
    Klik op de afbeelding om de link te volgen   In het volkskundig museum kunt u zaterdagavond leren Indisch dansen.  Maar u kunt er ook gewoon eens langsgaan bij deze kleermaker in kleermakerszit.


    20-06-2006, 10:25 geschreven door Bruggeblog  
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.5de museumnacht (4)
    Klik op de afbeelding om de link te volgen Ook deze apotheker in het volkskundig museum zal zaterdagavond zijn zaak voor u openhouden van 19u tot 01u 's nachts.

    20-06-2006, 10:25 geschreven door Bruggeblog  
    19-06-2006
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Vreemde vogels (2)
    Klik op de afbeelding om de link te volgen De jeugd steekt natuurlijk graag een handje toe om alles weer af te breken.  Deze witte dingen werden netjes op een rij op stokjes in het midden van de brug opgesteld en dat was het.  Deze namiddag te zien tussen vier en vijf uur.   Waarna alles weer doodleuk afgebroken werd.   Begrijpe wie kan.   Als u het snapt, graag een reactie a.u.b.

    19-06-2006, 22:15 geschreven door Bruggeblog  
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Vreemde vogels
    Klik op de afbeelding om de link te volgen Ik heb het over die witte dingen die deze namiddag opgesteld werden in het midden van de Conzettbrug.  Die voetgangers- en fietsersbrug werd een uur lang voor iedereen afgesloten.  Aan weerszijden van de brug stond er zelfs een politieagent.  Dit allemaal om de artiest achteraan op de brug, eveneens in het wit, even zijn ding te laten doen.  Zoals ik dus al zei in de titel: vreemde vogels strijken er hier soms neer in ons Brugge.

    19-06-2006, 22:14 geschreven door Bruggeblog  
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Jeugdsteekspelen
    Klik op de afbeelding om de link te volgen Kijk, om al in de ambiance van de nieuwe steekspelen van komend weekend te geraken zijn deze kinderen al op hun manier aan het oefenen hier op de Conzettbrug over de Coupure.

    19-06-2006, 21:59 geschreven door Bruggeblog  
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Quizvraag 33 (deel 2)
    Klik op de afbeelding om de link te volgen Het is een openbare plaats ergens in hartje Brugge.  Niet de 'Botanieken Hof' of 'Astridpark' zoals Flater gisteren gokte.  Bij mijn weten is daar geen brugje.  Waar is dit dan wel?

    19-06-2006, 20:33 geschreven door Bruggeblog  
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.nieuwe steekspelen !!!
    Klik op de afbeelding om de link te volgen Het stadsbestuur heeft unaniem besloten om komende zondag hier langs de Kazernevest nieuwe steekspelen in te richten.  De eerste werkzaamheden zijn zoals u kunt zien al begonnen.  Na de storm van protest na de steekspelen van verleden week vond men dat er iets moest gedaan worden om de teleurgestelde kijkers toch nog dat te geven waar ze recht op hebben.  Deze plaats vlak bij het water leent zich uiteraard veel beter voor zo'n spektakel.  De straat zelf zal tot en met zondag afgesloten worden want daar komen de tribunes.   Uit goeie bron heb ik vernomen dat de burgemeester in hoogsteigen persoon de rol van Jan Breydel zal vertolken.   Hij heeft ons ten stelligste beloofd die dag niet te drinken zodat men achteraf niet moet komen vertellen dat men een zatte Jan Breydel aan het werk gezien heeft.  En ook baron Andries van den Abeele was onmiddellijk bereid om de rol van Pieter de Koninck op zich te nemen.  Hij is altijd al de slimste en de kleinste geweest en dat was Pieter de Koninck ook.  Hilde Decleer had voorgesteld om de rol van Jeanne D'Arc te spelen maar dan wilde baron van den Abeele niet meer meedoen omdat het niet meer historisch verantwoord zou zijn en bovendien zou ze toch maar uit haar rol vallen.  Eén zaak is zeker: iedereen die een geldig toegangsbewijs van de steekspelen van het vorige weekend voorleggen kan mag er gratis in.  De resterende zitjes zullen verkocht worden aan de schappelijke prijs van 10 euro.  Zeg nu nog eens dat de stad niks voor ons doet!  Allen daarheen.  Komende zondag.  Er is een namiddagvoorstelling die om 14u begint en er is ook nog een avondvoorstelling en die begint om 22u30. 

    19-06-2006, 20:16 geschreven door Bruggeblog  
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.fietsroutes
    Klik op de afbeelding om de link te volgen Men zou het zo gauw niet denken maar het totaal aantal bewegwijzerde kilometers fietsroutes van het Brugse Ommeland benadert stilaan de DUIZEND kilometer.  Tegen dat u dat allemaal minstens één keer afgefiets hebt ...      Dit bordje treft u aan langs de Kazernevest.

    19-06-2006, 18:37 geschreven door Bruggeblog  
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Simon Stevinplaats
    Klik op de afbeelding om de link te volgen Leuk deze Simon Stevinplaats zoals u hem kunt zien vanaf de Halletoren.  Mooi ook dat op deze manier pas opvalt hoe de Sint Salvatorskathedraal gebouwd is met zijn kooromgang en daar rondom de vijf transkapellen.  Transkapellen zijn kapellen die het hoofdaltaar in een krans omgeven als symbool van de stralenkrans van Jezus.  Ze werden door meestermetselaar Jan Vanden Poele tussen 1481 en 1557 ontworpen naar het voorbeeld van de Franse gotiek van die tijd. 

    19-06-2006, 12:26 geschreven door Bruggeblog  
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.aansteker
    Klik op de afbeelding om de link te volgen Terug naar Brugge nu met deze aansteker.

    19-06-2006, 12:14 geschreven door Bruggeblog  
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Nacht van Vlaanderen
    Klik op de afbeelding om de link te volgen Laat me nog 1 keer terugkeren naar die loopwedstrijd 'de Nacht van Vlaanderen', een Vlaamse klassieker over honderd kilometer.  Het was trouwens het Europees kampioenschap over die afstand. Eerst en vooral dank aan Hildegarde voor de appreciatie voor de foto die ik gisteren (eergisteren?) in verband met de Nacht geplaatst heb.  De reeks foto's die ik op dat ogenblik nam tarten zelfs mijn eigen verbeelding.  U moet het zich indenken:  afgelopen vrijdag om 20u werd het startschot voor deze loopwedstrijd gelost.  Die avond heb ik, mijn vriend Pierre begeleidend, bij aanvang enkele foto's van het gebeuren genomen maar dat was het dan.  Voor één keer was ik me die nacht niet echt bewust dat ik mijn camera mee had.  Pas vele uren later, de zaterdagochtend daarop, toen de zon net opkwam, in deze weilanden tussen de dorpen Zarren en Werken in besefte ik pas ten volle wat voor een prachtsfeer deze natuur ons opleverde en ik herinnerde me opeens weer dat ik mijn fototoestel bij me had.   Alle foto's zijn al fietsend genomen met  Pierre lopend naast me.  Laat dit tevens een huldebetoon zijn aan deze man die tien jaar op rij deze loopwedstrijd met succes binnen de tijdslimiet volbracht.  56 jaar is hij nu en nog doet hij het.  En wat meer is: in die tien jaar heeft hij zich steeds laten sponsoren en de  duizenden euro's die hem dat elk jaar opleverden stortte hij die tien volle jaren volledig door aan de Multiple Sclerose-liga van het gewest Brugge.  De naam van mijn vriend?  Pierre Van de Langerijt en hij is woonachtig in Knokke-Heist. Deze buitengewoon gewone man met een buitengewoon karakter met altruïstische inslag verdient volgens mij een standbeeld. 
    P.S.: een kwartier later kreeg ik met mijn fiets een klapband en mocht ik zelf dus ook nog het laatste stukje lopen.

    19-06-2006, 00:24 geschreven door Bruggeblog  
    Foto
    I have been standing where everybody has stood, opposite the Great Belfry Tower of Bruges, and thinking, as every one has thought, that it is built in defiance of all decencies of architecture. Gilbert Keith CHESTERTON
    Blog als favoriet !
    E-mail mij

    Druk op onderstaande knop om mij te e-mailen.

    Gastenboek

    Druk op onderstaande knop om een berichtje achter te laten in mijn gastenboek

    Bruggeblogs ABSOLUTE favorieten
  • Moon Art Gallery
  • Bruggelingen buiten Brugge
  • Bruggelin(k)
  • veel meer dan een weerstation!
  • Justine Henin
  • Flanders Inside
  • Willekeurig SeniorenNet Blogs
    klaproos
    blog.seniorennet.be/klaproo
    Archief per week
  • 06/04-12/04 2009
  • 26/01-01/02 2009
  • 29/12-04/01 2009
  • 22/12-28/12 2008
  • 09/06-15/06 2008
  • 26/05-01/06 2008
  • 19/05-25/05 2008
  • 12/05-18/05 2008
  • 05/05-11/05 2008
  • 28/04-04/05 2008
  • 21/04-27/04 2008
  • 14/04-20/04 2008
  • 07/04-13/04 2008
  • 31/03-06/04 2008
  • 24/03-30/03 2008
  • 17/03-23/03 2008
  • 10/03-16/03 2008
  • 18/02-24/02 2008
  • 11/02-17/02 2008
  • 04/02-10/02 2008
  • 28/01-03/02 2008
  • 21/01-27/01 2008
  • 14/01-20/01 2008
  • 07/01-13/01 2008
  • 31/12-06/01 2008
  • 24/12-30/12 2007
  • 17/12-23/12 2007
  • 10/12-16/12 2007
  • 03/12-09/12 2007
  • 26/11-02/12 2007
  • 19/11-25/11 2007
  • 12/11-18/11 2007
  • 05/11-11/11 2007
  • 29/10-04/11 2007
  • 22/10-28/10 2007
  • 15/10-21/10 2007
  • 08/10-14/10 2007
  • 01/10-07/10 2007
  • 24/09-30/09 2007
  • 17/09-23/09 2007
  • 10/09-16/09 2007
  • 03/09-09/09 2007
  • 27/08-02/09 2007
  • 20/08-26/08 2007
  • 13/08-19/08 2007
  • 06/08-12/08 2007
  • 30/07-05/08 2007
  • 23/07-29/07 2007
  • 16/07-22/07 2007
  • 09/07-15/07 2007
  • 02/07-08/07 2007
  • 25/06-01/07 2007
  • 18/06-24/06 2007
  • 11/06-17/06 2007
  • 04/06-10/06 2007
  • 28/05-03/06 2007
  • 21/05-27/05 2007
  • 14/05-20/05 2007
  • 07/05-13/05 2007
  • 30/04-06/05 2007
  • 23/04-29/04 2007
  • 16/04-22/04 2007
  • 09/04-15/04 2007
  • 02/04-08/04 2007
  • 26/03-01/04 2007
  • 19/03-25/03 2007
  • 12/03-18/03 2007
  • 05/03-11/03 2007
  • 26/02-04/03 2007
  • 19/02-25/02 2007
  • 12/02-18/02 2007
  • 05/02-11/02 2007
  • 29/01-04/02 2007
  • 22/01-28/01 2007
  • 15/01-21/01 2007
  • 08/01-14/01 2007
  • 01/01-07/01 2007
  • 25/12-31/12 2006
  • 18/12-24/12 2006
  • 11/12-17/12 2006
  • 04/12-10/12 2006
  • 27/11-03/12 2006
  • 20/11-26/11 2006
  • 13/11-19/11 2006
  • 06/11-12/11 2006
  • 30/10-05/11 2006
  • 23/10-29/10 2006
  • 16/10-22/10 2006
  • 09/10-15/10 2006
  • 02/10-08/10 2006
  • 25/09-01/10 2006
  • 18/09-24/09 2006
  • 11/09-17/09 2006
  • 04/09-10/09 2006
  • 28/08-03/09 2006
  • 21/08-27/08 2006
  • 14/08-20/08 2006
  • 07/08-13/08 2006
  • 31/07-06/08 2006
  • 24/07-30/07 2006
  • 17/07-23/07 2006
  • 10/07-16/07 2006
  • 03/07-09/07 2006
  • 26/06-02/07 2006
  • 19/06-25/06 2006
  • 12/06-18/06 2006
  • 05/06-11/06 2006
  • 29/05-04/06 2006
  • 22/05-28/05 2006
  • 15/05-21/05 2006
  • 08/05-14/05 2006
  • 01/05-07/05 2006
  • 24/04-30/04 2006
  • 17/04-23/04 2006
  • 10/04-16/04 2006
  • 03/04-09/04 2006
  • 27/03-02/04 2006
  • 20/03-26/03 2006
  • 13/03-19/03 2006
  • 06/03-12/03 2006

    Blog tegen de regels? Meld het ons!
    Gratis blog op http://blog.seniorennet.be - SeniorenNet Blogs, eenvoudig, gratis en snel jouw eigen blog!