Bruggeblog
een blik op het Brugge van nu
Foto
Wie ik ben?
... Speelt geen enkele rol.
Mijn naam?
... misschien de Brugschen Stroatendwil?


Na een half jaar ziekte werd ik in 2005 op het werk bedankt voor bewezen diensten en prompt op pensioen gesteld.  Als 47-jarige zo uitgerangeerd worden uit deze jachtige en niets ontziende maatschappij komt hard aan.  Ondertussen heb ik me herpakt en  voortaan blog ik als een oudje hier op www.seniorennet.be met slechts één onderwerp: BRUGGE!

Inhoud blog
  • Heras
  • over slapende rekeningen en slapende blogs
  • Lopen-op-de-Vesten
  • de Gentpoortvesten
  • Sparco
  • Een zalig kerstfeest
  • baggerwerken
  • quizvraag 184 (deel 2)
  • oeps ...
  • quizvraag 184
  • Kersenboomstraat
  • vier luchtroosters
  • quizvraag 183 - de oplossing
  • Rainer Maria Rilke in Brugge
  • madeliefjesvelden
    Zoeken in blog

    02-07-2006
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Quizvraag 37
    Klik op de afbeelding om de link te volgen Een nieuwe fotovraag voor u.  Waar kunt u dit zien?  Het is al sinds jaar en dag een vast onderdeel van het Brugse straatbeeld.

    02-07-2006, 20:36 geschreven door Bruggeblog  
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Na de marathon
    Klik op de afbeelding om de link te volgen ... nog gezellig wat babbelen.   Of poseren.

    02-07-2006, 20:26 geschreven door Bruggeblog  
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Cercle Brugge fans
    Klik op de afbeelding om de link te volgen Iets wat we zo gauw niet verwachten aan de aankomst van een marathon: voetbaleuforie.  Een van de 'Cercle Brugge'-fans heeft met succes meegedaan en wordt door zijn mede-voetbalfans op de hun gebruikelijke wijze hartelijk ontvangen:  ratels, handen die juichend de hoogte in gaan, geroep en gebrul en, ... niet te vergeten, de groen-zwarte Cerclevlag.
    Ik laat u twee keer raden wie op de foto de persoon is  die de Guldensporenmarathon uitgelopen heeft.
    (oplossing: po pelk ed tem ejtep teh tem enegeid)

    02-07-2006, 20:23 geschreven door Bruggeblog  
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Televisieploeg
    Klik op de afbeelding om de link te volgen En bij aankomst, na uw marathon, kunt u wel eens een microfoon onder uw neus geduwd krijgen met daarbij een camera pal op uw gezicht gericht.

    02-07-2006, 20:12 geschreven door Bruggeblog  
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.diep gegaan
    Klik op de afbeelding om de link te volgen Deze twee heren zijn diep gegaan tijdens deze hete Guldensporenmarathon maar voelen zich ondanks alles overgelukkig.  Onder het eerste tentje dat ze vinden in de nabijheid van de aankomst blazen ze uit.  Ze hebben daarstraks hun medaille omgehangen gekregen en zijn toch nog curieus genoeg om te kijken naar het bedrukte T-shirt dat voor hen, samen met de medaille,  het tastbare bewijs is dat ze de marathon volledig op eigen houtje uitgelopen hebben.

    02-07-2006, 20:10 geschreven door Bruggeblog  
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.aankomen op de Burg
    Klik op de afbeelding om de link te volgen Deze foto kan bedrieglijk lijken.  Veel volk was er op de Burg, ook bij aankomst van de mindere goden die het heuglijke nieuws vanuit Kortrijk brachten.  Alleen zit niet iedereen graag op die tribunes in de blakende zon maar liever erachter en ernaast.  Trouwens het rechtergedeelte was veel meer bezet omdat van daaruit iedereen een fantastisch zicht had op het Blinde Ezelstraatje van waaruit de marathonlopers hun laatste meters afhaspelden.

    02-07-2006, 15:55 geschreven door Bruggeblog  
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.De Rampe
    Klik op de afbeelding om de link te volgen De Guldensporenmarathon nu.  Start in Kuurne vanmorgen om negen uur.  Aankomst in Brugge op het tijdstip waarin men er zo snel mogelijk al lopend geraken kan en het liefst binnen de vooropgestelde limiettijd van vijf uur.  Gekkenwerk eigenlijk om in deze tropische temperaturen te lopen.  Tenzij men een getraind loper is én men het tempo matigt.  Dan kan zelfs 42 kilometer lopen bij een 25 graden en meer in de schaduw probleemloos verlopen.  Ook als er beklimmingen onder de voeten geschoven worden zoals deze 'Rampe' te Oostkamp, de laatste maar serieuze kuitenbijter voor het verzamelde guldensporenmarathonheir op hun glorieuze weg naar Brugge die Scone.  Dat zelf de jeugd een dergelijke inspanning gerust aan kan bewijst deze jongeman.  Zijn zuster (of vriendin?) fietst gezellig mee 'Rampe-op' en straks 'Rampe-af'.

    02-07-2006, 15:40 geschreven door Bruggeblog  
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Stadsspin
    Klik op de afbeelding om de link te volgen Een klein tussendoortje tussen alle looptoestanden in.
    Onlangs werd in Antwerpen een onderzoek gedaan naar het aantal en de soorten spinnen die er zich in die stad bevinden.  Men kwam tot de onthutsende constatatie dat er veel soorten waren waar men tot voor het onderzoek geen weet van had dat die zich in 't Stad bevonden.  Mocht men voor Brugge een gelijkaardig onderzoek willen opstarten: ik ben altijd paraat om er enkele die zich in, op of aan mijn huis bevinden te fotograferen.  Dit heerschap hier heeft zijn of haar stek gevonden aan mijn voorgevel en ik laat hem (of haar) met veel plezier zitten.  Boven mijn voordeur bevindt er zich namelijk een straatlantaarn en de laatste dagen krioelt het er 's avonds van de muggen.  Deze spin en zijn soortgenoten houden gelukkig het muggenbestand binnen de perken.  Of hoe het ecologisch evenwicht zonder inmenging van de mens perfect kan werken...

    02-07-2006, 15:28 geschreven door Bruggeblog  
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Quizvraag 36 - de oplossing
    Klik op de afbeelding om de link te volgen Gevonden door Flater.  Het beertje, de spreuk, het huis, het is allemaal te vinden in de Oude Gentweg.  Nu moet ik zeggen dat ik pas nadat ik de vorige foto geplaatst had ik gemerkt had dat die letters van de drukkerij 'die Keure' zichtbaar waren.  Anders had ik dat wel eventjes gewist.  Wat nu dat beeldje betreft van het huis ernaast, dat beeldje is eigenlijk nog niet zo speciaal, maar die tekst eronder intrigeert me. "Het hert van Jezus vlamt voor u, O mensen waar is uw liefde nu.  1866-1930".  Wat heeft dit te betekenen.   Zou het misschien iets te maken hebben met de kunstenaar Henry De Groux?    Ik weet het echt niet.

    02-07-2006, 10:51 geschreven door Bruggeblog  
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.vlak voor de start
    Klik op de afbeelding om de link te volgen ... van de Brugge 10 mijl.  Van alle soorten, maten, kleuren en gewichten staat iedereen nog gezellig warm bijeen.

    02-07-2006, 10:15 geschreven door Bruggeblog  
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Stretchen
    Klik op de afbeelding om de link te volgen Als ik atleten of would-be atleten zie stretchen voor een wedstrijd schieten mij altijd de gevleugelde woorden van Kareltje Lismont, een van onze grootste langeafstandslopers ooit, te binnen: "Stretchen is niks voor lopers, koerspaarden stretchen ook nooit".

    02-07-2006, 10:10 geschreven door Bruggeblog  
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Guldensporenmarathon
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Vanmorgen, meer precies om 09 uur, is de Guldensporenmarathon in Kuurne van start gegaan.  Terzelfder tijd was er op de Markt van Brugge een 10 mijlsloop en nog een jogging waaraan meer dan achthonderd mensen deelnamen.
    Let eens op de weerspiegeling van het Provinciaal Hof in de helmen van de motards.



    02-07-2006, 10:06 geschreven door Bruggeblog  
    01-07-2006
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Quizvraag 36 (deel 4)
    Klik op de afbeelding om de link te volgen Een beetje later deze avond, maar hier ben ik toch maar weer met een nieuwe tip in verband met de fotozoekvraag.  Waar in Brugge is dit?

    01-07-2006, 22:03 geschreven door Bruggeblog  
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Zwaan
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Sinds de ophokplicht voor de vogels en dus ook voor de zwanen opgeheven werd is een boottochtje op de reitjes opnieuw een belevenis.   Altijd komt u op uw tochtje zwanen tegen die die bootjes zo gewoon zijn dat ze er vlak naast zwemmen.  U kunt ze bij wijze van spreken strelen, maar ik zou het toch niet aanraden om een hand naar ze uit te steken.   Ze hebben van die priemende oogjes die ondanks de ogenschijnlijke rust die ze uitstralen u heel goed in de gaten houden.  Ze kunnen zelfs heel agressief uit de hoek komen en u zou de eerste niet zijn die verwond geraakt van hun fameuze vleugelslag.  Bemerk de golfjes die het bootje veroorzaakt heeft en waarop mijnheer of mevrouw zwaan dobbert.



    01-07-2006, 18:32 geschreven door Bruggeblog  
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Sashuis
    Klik op de afbeelding om de link te volgen Ook het sashuis aan het Minnewater geeft vanop het water sommige van haar geheimen prijs.  Zo die brug bijvoorbeeld.  Nog nooit had ik gemerkt dat daar een datum op staat om het jaar aan te duiden waarin het gebouwd werd.  Maar als u goed kijkt kunt u het lezen: 'anno 1888'  met daar tussenin het 'b'-tje, het logo van Brugge.

    01-07-2006, 18:13 geschreven door Bruggeblog  
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Brouwerij de Halve Maan
    Klik op de afbeelding om de link te volgen De enige nog werkende brouwerij in de binnenstad is gelegen aan het Walplein.  Maar gezien vanuit de bootjes die langs de reien varen levert het gebouw dit beeld op. 


    01-07-2006, 18:05 geschreven door Bruggeblog  
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Kastanjeboomstraat
    Klik op de afbeelding om de link te volgen Vandaag was het de eerste dag van de koopjes, 'solden' zoals we het in Vlaanderen graag noemen, en ik heb het geweten.  Mijn vrouw wilde kost wat kost die eerste koopjesdag meemaken en aangezien zij gehandicapt is moet ik noodgedwongen altijd mee.  Warm weer of niet, het moest gebeuren.  Voor een blik op Brugge was mij niet veel gegund, trouwens ik heb er toch weinig zin in als Brugge ligt te bakken onder de zon.  Daarom heb ik nog wat in mijn recente archief gegrabbeld.  Het boottochtje op de reitjes bijvoorbeeld.  Sommige dingen zie je op die manier die je zelfs te voet wandelend door de stad niet kan ontdekken.  Dit hier bijvoorbeeld is in de Kastanjeboomstraat, uitsluitend te zien vanaf de reitjes.

    01-07-2006, 18:04 geschreven door Bruggeblog  
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Arentshuis
    Klik op de afbeelding om de link te volgen Spiegeltje, spiegeltje in 't water
    Draai ik me nu of draai ik me later?
    Straks wanneer de toeristen komen
    Zal ik mijn andere kant maar tonen.

    01-07-2006, 09:35 geschreven door Bruggeblog  
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Wijngaardplein
    Klik op de afbeelding om de link te volgen Het Wijngaardplein 's morgens in de vroegte.  Stil en verlaten.  De fameuze waterpomp met paardenkop.  De sporen van gisteren nog van de koetsen die hier gestaan hebben.  Stoelen en tafels netjes met een ketting samengebonden.  "Il est cinq heures, Bruges ne s'éveille pas encore".

    01-07-2006, 09:27 geschreven door Bruggeblog  
    30-06-2006
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.vrijdag
    Klik op de afbeelding om de link te volgen Om deze dag af te sluiten en omdat het nu eenmaal vrijdag is, deze cynische tekst, eveneens te zien langsheen de straat Groeninge.  Opgedragen aan alle pas getrouwden.

    30-06-2006, 22:42 geschreven door Bruggeblog  
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Groeninge
    Klik op de afbeelding om de link te volgen Een der meest geliefde plekjes van me in een der mooiste straten van Brugge: Groeninge.  En dit jaar heeft men een poging gedaan om door het plaatsen van bloembakken het plekje nog fraaier te maken.

    30-06-2006, 22:37 geschreven door Bruggeblog  
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Quizvraag 36 (deel 3)
    Klik op de afbeelding om de link te volgen Brugge kent nog altijd veel verrassende dingen, plaatsen die zelfs bewoners uit de omtrek niet helemaal herkennen, laat staan vatten.  Dit is er misschien een van.  Kent u deze plaats?

    30-06-2006, 20:49 geschreven door Bruggeblog  
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Michelangelo
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Verschillende maanden al bestaat dit blog over Brugge en ik heb het nog niet gehad over de 'Madonna met kind' van Michelangelo.  Ik heb eerlijkheidshalve wat gewacht.  Iedereen die iets schrijft of toont over Brugge komt automatisch uit op dit beeld dat heel toevallig hier in onze stad terechtgekomen is.  Het is het enige werk van de meester Michelangelo dat zich buiten Italië bevindt en alleen daarom al is het uniek.  De organisatoren van de tentoonstelling van marmeren sculpturen van Pablo Atchugarry verwijzen naar de aanwezigheid van dit beeld als een der drijfveren van de man om mee te werken aan een tentoonstelling in Brugge.  Of dit waar is hou ik in het midden. 



    30-06-2006, 20:45 geschreven door Bruggeblog  
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Minnewaterbrug
    Klik op de afbeelding om de link te volgen Een kijkje op de Minnewaterbrug vanuit een niet alledaagse hoek.
    Het weekend komt er weer aan en dan is er in Brugge altijd van alles te doen.  Ik laat het  op me af komen maar schrik een beetje van de temperaturen.  Die warmte, daar kan ik niet zo goed meer tegen.  En zeggen dat ik nog bij temperaturen van 27 graden Celsius de Guldensporenmarathon gelopen heb.  Zondag is er de twintigste editie van.  Gestart wordt in Kuurne bij Kortrijk en de aankomst is op de Burg te Brugge.  42 kilometer en 195 meter moeten alle lopers overbruggen tussen die twee steden met een historisch verleden.  1302, weet u wel!  Deze Guldensporenmarathon werd trouwens opgericht met in het achterhoofd de mythe van de oorspronkelijke marathon toen zogezegd Pheidippides als koerier van Marathon naar Athene liep om het heuglijke nieuws van de overwinning op de Perzen te melden: "Verheugt u, wij hebben gewonnen" kon Pheidippides nog uitbrengen en daarna zeeg hij dood neer.  Diezelfde mythe wil men hier in stand houden.  Toen in 1302 de Vlamingen in de Groeningebeek nabij Kortrijk het Franse leger verslagen hadden zal er misschien ook een koerier naar Brugge teruggelopen zijn om alhier het heuglijke nieuws te melden. 

    30-06-2006, 20:20 geschreven door Bruggeblog  
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Rugzaktoeristen
    Klik op de afbeelding om de link te volgen Vandaag is eindelijk de vakantie aangebroken voor alle scholieren.  Het is tijd voor hen om ofwel een vakantiejob aan te nemen ofwel om op vakantie te trekken ofwel om de twee te combineren, bijvoorbeeld een maandje werken en een maandje op reis gaan.  En als jongeren op reis trekken, gebeurt dat meestal volgens hun budget, dus vooral rugzak en tent wordt bovengehaald.  Ik herinner me mijn vakanties in mijn jeugd en ik heb er niks dan goeie herinneringen aan overgehouden.  Ook ik heb meer dan een vakantiejob gedaan en ook ik heb meer dan eens met rugzak en tent de wereld verkend.

    30-06-2006, 18:42 geschreven door Bruggeblog  
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.kapel Sint-Joos (2)
    Klik op de afbeelding om de link te volgen Het klokkentorentje van de kapel Sint-Joos, gelegen in de Ezelstraat.

    30-06-2006, 09:43 geschreven door Bruggeblog  
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Kapel Sint-Joos
    Klik op de afbeelding om de link te volgen Elk jaar gebeuren er in opdracht van het OCMW verschillende prestigieuze restauratiewerken, in hoofdzaak aan de godshuizen die zij in hun beheer hebben.  Na de restauratie wordt het gebouw altijd plechtig aan pers en publiek voorgesteld.  Dat gebeurde afgelopen 19de juni eveneens met dit gebouw, genaamd 'Kapel Sint-Joos'.  De godshuizen zelf die achter de kapel liggen zullen in een volgende fase opgeknapt worden.
    Nu zou ik hier veel over kunnen schrijven, maar u kunt alles zelf op twaalf PDF-pagina's lezen op de site van het OCMW zelf.  Ik wil alleen nog kwijt dat deze kapel en de ernaast gelegen passantenwoning tegenwoordig gebruikt worden door de oecumenische kerk en de orthodoxe parochie, afdeling Brugge.

    30-06-2006, 09:39 geschreven door Bruggeblog  
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.kasseien
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Juist onder de hoge brug van de ring, tussen het kanaal Brugge-Gent en het vaartje Trudoledeke in ligt er een braakliggend terrein.  De afgelopen jaren heeft men al enkele keren het terrein vooraan tot onder de brug geëffend en er later niks meer mee aangevangen zodat de wilde planten er opnieuw welig tieren konden.  Afgelopen winter heeft men het terrein opnieuw geëffend maar deze keer werd ook de strook langs het Trudoledeke geëffend.  Misschien met de bedoeling om er een pad langs te maken voor fietsers en wandelaars, net zoals gebeurd is met de strook langs het kanaal Brugge-Gent.  En plots werd op een bepaalde dag hier enkele hoopjes kasseien gelegd om er tot op vandaag te blijven liggen.  Begrijpe wie kan.



    30-06-2006, 09:14 geschreven door Bruggeblog  
    29-06-2006
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Avondlicht
    Klik op de afbeelding om de link te volgen Dit is mijn Brugge.  Mijn blog, mijn Brugge.   Anderen zullen deze stad misschien totaal anders bekijken maar ik zie het zo.  En ik heb blijkbaar een zwak voor de omgeving 'hoge brug' - kanaaleiland - bargehuis.

    29-06-2006, 21:38 geschreven door Bruggeblog  
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.De hoge brug
    Klik op de afbeelding om de link te volgen "d' oge brugge" wordt hij hier genoemd, dit gedeelte van de ring dat met een bocht in de richting van het station gaat.  Duizenden auto's passeren hier, maar ook nog tamelijk veel voetgangers.  Deze figuur bovenaan wandelend, wedden dat het een rugzaktoerist is die van het station de kortste weg neemt naar de jeugdherberg, gelegen langs de Baron Ruzettelaan?  Nog een kilometertje en hij is er. 

    29-06-2006, 21:34 geschreven door Bruggeblog  
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Quizvraag 36 (deel 2)
    Klik op de afbeelding om de link te volgen Terwijl op het ogenblik Frans Bauer zich aan het opwarmen is om op te treden op de Markt voor  duizenden toeschouwers  (tenminste dat hopen de organisatoren en het is hen van harte gegund want de opbrengst gaat naar een goed doel)  geef ik u de gebruikelijke fotovraag.  Na de eerste foto kwam er nog geen reactie, daarom krijgt u er vanavond een tweede.  Waar in Brugge kunt u dit zien?

    29-06-2006, 20:30 geschreven door Bruggeblog  
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Brugge nooit hetzelfde
    Klik op de afbeelding om de link te volgen Om maar eens te bewijzen dat Brugge nooit twee keer hetzelfde is.  Deze foto hiernaast is deze week genomen en toont de Spiegelrei op een zomeravond heel laat.  Exact dezelfde plaats heb ik onlangs getoond, maar dan gefotografeerd op een zomerochtend erg vroeg en met een tikkeltje wind.  Geef toe: Brugge is nooit twee keer hetzelfde.

    29-06-2006, 20:23 geschreven door Bruggeblog  
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.vroeg begonnen
    Klik op de afbeelding om de link te volgen Een laatste blik op een der werken  van de Uruguayaanse kunstenaar Pablo Atchugarry die al op 11-jarige leeftijd kunstwerkjes maakte en op 18-jarige leeftijd zijn eerste solo-tentoonstelling had.  Dat zijn vader ook beeldend kunstenaar was zal er veel mee te maken hebben dat Pablo zelf zo vroeg eraan begon.

    29-06-2006, 10:44 geschreven door Bruggeblog  
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.drie soorten marmer
    Klik op de afbeelding om de link te volgen Meestal werkt Pablo Atchugarry in het witte Carraramarmer, zijn geliefde marmersoort.  Maar af en toe gebruikt hij ook andere marmersoorten.

    29-06-2006, 10:34 geschreven door Bruggeblog  
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Museumtuin Groeninge
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Het Groeningemuseum is gebouwd op de gronden van de vroegere Eekhoutabdij.  Restanten ervan zijn nog terug te vinden in bijvoorbeeld deze muur en poortingang.  Het museum zelf is naar een ontwerp van de architect Joseph Viérin en is uit 1930.  Recent nog, naar aanleiding van 'Brugge 2002, culturele hoofdstad van Europa', werd het museum vernieuwd.



    29-06-2006, 10:29 geschreven door Bruggeblog  
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Atchugarry
    Klik op de afbeelding om de link te volgen Vandaag ga ik nog wat Atchugarry'kes aan u tonen.  Meer bepaald de beelden van de kunstenaar die u nog enkele maanden lang aantreffen kunt in de binnentuin van het Groeningemuseum.

    29-06-2006, 10:15 geschreven door Bruggeblog  
    28-06-2006
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Concertgebouw 's avonds
    Klik op de afbeelding om de link te volgen Dit is een der weinige foto's van de laatste tijd waarop ikzelf bijzonder trots ben.  Het portretteert het Brugse concertgebouw des avonds, om nog exacter te zijn, het werd gefotografeerd afgelopen zaterdagavond want daarvan getuigen die lichtgevende kegels die een evenement van Monumentennacht aankondigen.   Maar wat vooral uitzonderlijk aan deze foto is, dat is het feit dat bijna elke verdieping van het fameuze Concertgebouw verlicht is.  Dit is vooral daarom een unieke momentopname geweest.  In gelijk welke portfolio over dit gebouw zou deze foto zeker niet misstaan.

    28-06-2006, 23:15 geschreven door Bruggeblog  
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Quizvraag 36
    Klik op de afbeelding om de link te volgen Iets eerder de nieuwe Quizvraag vandaag omdat ik graag straks iets wil bekijken op televisie.  We zijn al aan quizvraag 36 aanbeland en de 35 voorgaande zijn er al verschillende namen gepasseerd van personen die de juiste oplossing vonden.  Soms was zelfs maar 1 foto nodig.  Soms, zoals uitgerekend met de laatste vraag het geval was, waren er 5 foto's nodig. 
    zo, een nieuwe plaats in de binnenstad van Brugge.  Zoals altijd is het te zien in het straatbeeld of is het toch ten minste publiek toegankelijk.  Rara, waar is dit?

    28-06-2006, 20:07 geschreven door Bruggeblog  
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.candid camera
    Klik op de afbeelding om de link te volgen "stick your head into it" zei deze Engelse dame tegen haar man en prompt deed ze het zelf.  En zo werd een werk van Atchugarry door haar van naderbij bekeken.  Bruggebloglezers weten het ondertussen al dat zij op hun hoede moeten zijn als ze door de binnenstad lopen want de camera van Bruggeblog ligt altijd op de loer.  Deze Engelse dame wist dat uiteraard nog niet. 

    28-06-2006, 18:46 geschreven door Bruggeblog  
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Pablo Atchugarry
    Klik op de afbeelding om de link te volgen Terug naar de tentoonstelling van Pablo Atchugarry.  Verspreid over een paar locaties staan sinds kort tientallen werken van deze man in Brugge opgesteld.

    28-06-2006, 18:40 geschreven door Bruggeblog  
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.sponsors
    Onder deze titel een artikel in de Streekkrant van West-Vlaanderen, editie Brugge - Oostkust:

    "Kunstenaar Sylvère Declerck is op zoek naar een hectare terrein en 100.000 euro om er duizend kunstvogels, zogenaamde 'Sylver Birds' neer te poten.  De ereburgemeester van Blankenberge gaf onlangs een voorproefje van dit project op de Concertbrug in Brugge.  Het is zijn bedoeling om duizend Canadeze ganzen in polyester in het polderlandschap tussen Brugge en de kust neer te poten.  Voor dit project is hij nog op zoek naar een sponsor."

    Hihihi, de 'Concertbrug', daar bedoelen ze de Conzettbrug mee natuurlijk!  Maar nu is mij en u Bruggebloglezer alles duidelijk geworden natuurlijk wat dat vreemde gedoe daar op die Conzettbrug betekende op 19 juni tussen vier en vijf uur in de namiddag.

    28-06-2006, 18:27 geschreven door Bruggeblog  
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Het frisbee accident.
    Klik op de afbeelding om de link te volgen Gisterenavond even voor 10 uur.  Enkele jongeren spelen met de frisbee op de Burg, in de nabijheid van het stadhuis.    Bij een van de worpen belandt de frisbee tegen een glasraam van het stadhuis.  Spijtig genoeg voor de jongeren was er net op dat ogenblik politie omdat die er patrouilleerden omwille van een gemeenteraadszitting die op dat ogenblik in het stadhuis plaatsvond.  Hopelijk hebben die gasten een familiale verzekering of anders kunnen ze opdraaien voor de herstellingen en hoe ouder de raampjes geschat worden, hoe meer zij (of hun ouders) in hun geldbeugel zullen mogen tasten.

    28-06-2006, 16:13 geschreven door Bruggeblog  
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.schooljaar bijna gedaan
    Klik op de afbeelding om de link te volgen Het schooljaar is zo goed als gedaan.  In de onmiddelijke omtrek van de 'Frèresschool' heeft men er iets op gevonden mochten er leerlingen op het idee komen hun klasjuf of -leraar te bedanken voor het afgelopen jaar:  een stuk speculoos met een originele tekst erop.

    28-06-2006, 16:00 geschreven door Bruggeblog  
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Quizvraag 35 - de oplossing
    Klik op de afbeelding om de link te volgen Marie-Rose Vanacker kwam vanmorgen met de oplossing.  Dit is inderdaad de Korte Winkel, een straat die de Spanjaardstraat met de Vlamingstraat verbindt.  Met deze foto zal het bij velen duidelijker zijn.  Rechts, als u goed kijkt ziet u nog die vogel die bovenaan op de trapgevel van het huis, Korte Winkel nummer 11 staat.   links is het Jezuïetenklooster en daarachter de toren van de kerk die in oorsprong diende ter vervanging van de vroegere jezuïetenkerk, de Heilig Hartkerk.   Denk nu niet dat de gevel van Korte Winkel 11 een heel oude gevel is.  Ze dateert van 1907.  Een honderdjarige gevel.  In Brugge doen we er smalend om.  Poeh, in neo-Brugse stijl, nep dus!  Gelijk waar in pakweg de Verenigde Staten zou men er fier op zijn: een honderdjarige gevel is daar geen alledaags feit.
    Vanavond is er een nieuwe fotovraag.

    28-06-2006, 10:58 geschreven door Bruggeblog  
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Forum +
    Klik op de afbeelding om de link te volgen 2.537 bezoekers waren er zaterdagavond hier voor Forum + tijdens Museumnacht.  Waarschijnlijk zullen er maar enkele tientallen daarvan echt belangstelling gehad hebben voor de kunstwerken van Atchugarry.  Alle anderen keken naar de kunstwerken van zo vele honderden jaren geleden: Brugges schone torens. 

    28-06-2006, 09:43 geschreven door Bruggeblog  
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.torens anders verlicht
    Klik op de afbeelding om de link te volgen Eigenlijk was het me nog nooit opgevallen maar blijkbaar is de Sint-Salvatorkathedraal 's avonds anders verlicht dan de meeste andere torens.  Terwijl die andere toren en andere belangrijke gebouwen een rode, rosse gloed meekrijgen steekt de Sint-Salvatorskathedraal af door de vale grijswitte kleur die ze toebedeeld krijgt. 

    28-06-2006, 09:36 geschreven door Bruggeblog  
    27-06-2006
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Atchugarry in de lantaarntoren
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Een kunstpremiere was er zaterdagavond op verschillende plaatsen binnen Brugge wat betreft de marmeren beelden van de Uruguayaanse kunstenaar Atchugarry.  Zo ook bovenop de lantaarntoren van het Concertgebouw.  En dat stond garant voor soms verrassende combinaties tussen de oude grauwe stad en deze blanke moderne kunst. 



    27-06-2006, 23:47 geschreven door Bruggeblog  
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Gekleurde kegels
    Klik op de afbeelding om de link te volgen Die gekleurde kegels waren er opnieuw om aan te duiden dat op die plaats deelgenomen werd zaterdag jongstleden aan de derde editie van 'Museumnacht'.  Hier de kegels aan het stadhuis.  Veel verder geraakte ik niet.  Tot aan de poort nog, maar niet verder.    Zowel de bovenzaal als de benedenzaal zaten en stonden stampvol.  Iedereen wilde een glimp opvangen van de dertig bruiden van weleer.  Konden ze nog in hun trouwjurk? was de hamvraag.  Dit is blijkbaar ook geschiedenis, geschiedenis op z'n Brugs.  Hoe een bruid haar huwelijk herbeleeft zoveel jaren na (van) dat(t)um.

    27-06-2006, 23:40 geschreven door Bruggeblog  
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Jantje van Pardoens
    Klik op de afbeelding om de link te volgen Op 1 april berichtte ik op mijn blog dat er niets nog herinnerde aan de legende van Jantje van Pardoens.  Correctie dus: in het volkskundig museum is er wel nog zo een herinnering.  Boven de deur van de binnentuin staat ons Jantje van Pardoens zoals we hem zouden moeten kennen: leunend op het vensterraam, tevergeefs wachtend op zijn geliefde die via de Barge naar Gent vertrok maar nooit terugkwam.  Jammer genoeg dat langs het Walplein het café Jantje van Pardoens niet meer bestaat en ook dat de uitbater van het Bargehuis zelf geen stappen onderneemt om die legende in stand te houden.

    27-06-2006, 23:32 geschreven door Bruggeblog  
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Quizvraag 35 (deel 5)
    Klik op de afbeelding om de link te volgen Sonia Deblaere gokte op de Sint-Jacobsstraat.  Ik kan alleen maar zeggen dat we in de buurt zitten maar echt warm is het nog niet.  Hoe dan ook vindt u het met deze foto nog niet, morgen zal alles duidelijk worden.
    Nogmaals, welke straat is dit?

    27-06-2006, 21:32 geschreven door Bruggeblog  
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Indisch dansen
    Klik op de afbeelding om de link te volgen Dit was het dan.  Om een beetje extra volk te lokken werden er in de binnentuin van het volkskundig museum afgelopen zaterdag initiatielessen Indisch dansen gehouden.  Het had diezelfde dag beter gepast in het Minnewaterpark waar een soort van wereldfeest gehouden werd.  Hier paste meer een volksdansgroep of een folk muziekgroep, maar soit, wie ben ik om daarop te vitten.

    27-06-2006, 18:23 geschreven door Bruggeblog  
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.binnentuin Volkskundig Museum
    Klik op de afbeelding om de link te volgen Opnieuw een binnentuin, maar nu die van het Volkskundig Museum waar iedereen geduldig wacht op de initiatielessen Indisch dansen.  Wie zich geroepen voelde mocht meedoen.

    27-06-2006, 18:19 geschreven door Bruggeblog  
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Gezellige tuin
    Klik op de afbeelding om de link te volgen De relativiteit van cijfers.  Links in mijn blog staat een teller die nu zo omtrent de 20.500 geraakt is.  Betekent dat daarom dat u de 20.500ste bezoeker van Bruggeblog bent?  Neen toch!  Elke keer dat een eerste pagina van mijn blog opgevraagd wordt of een pagina ververst wordt loopt de teller met 1 eenheid op.  Bruggeblog heeft al heel wat trouwe bezoekers, bezoekers die zelfs elke dag terugkeren, sommigen zelfs meerdere keren per dag.   En elke keer dat zij, pardon: u, dat doet loopt de teller op.
    Waar ik wilde toe komen:  er werden officiële cijfers vrijgegeven van het aantal bezoekers van de derde Museumnacht, namelijk 26.142.  Wel wordt er bij verteld dat het een schatting is.  Wat ze hebben gedaan is de geschatte bezoekersaantallen van alle dertien de evenementen opgeteld en zo kwam men aan dit mooie cijfer.  Nu komt het.   Dit wordt afgedaan als 26.142 unieke bezoekers.  Dat sommigen meerdere evenementen die avond aangedaan hebben, komt in hen niet op om te vermelden.  Ha ja, waar waren anders die busjes voor nodig om iedereen te vervoeren en hebt u ook de vele fietsen gezien?  Zelf ben ik misschien wel de recordhouder van de avond geweest.  Acht van de dertien locaties heb ik bezocht en bovendien heb ik die avond nog eens bij het 'Feest in 't Park' binnengewipt.   Enfin, wil ik maar zeggen: de relativiteit van cijfers.
    Hier nog eens de 'gezellige' binnentuin van het Guido Gezellemuseum waar rustig naar poëzie geluisterd werd.

    27-06-2006, 18:16 geschreven door Bruggeblog  
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Museumnacht - Guido Gezellemuseum
    Klik op de afbeelding om de link te volgen   Zoals beloofd krijgt u vandaag mijn verslag over mijn bezoek aan de Museumnacht die afgelopen zaterdag doorging in de meeste Brugse musea van 's avonds zeven uur tot 's nachts een uur.  Het weer zat alleszins mee.  In de vroege avond trok ik eerst naar het Guido Gezellemuseum en kijk, waar ik het minst van verwacht had werd voor mij een aangename verrassing.  Want vooraf werd aangekondigd dat er lettersoep verkrijgbaar zou zijn, dat er brood zou gebakken worden en dat er gedemonstreerd zou worden hoe manden gevlochten worden.  Dat allemaal in de binnentuin van het Guido Gezellemuseum.  Nu moet ik eerlijk bekennen dat ik dat allemaal weinig gepast vond voor een museum die gewijd is aan de grootste dichter die de Nederlanden ooit gekend heeft en dat ik eerlijk gezegd niet stond te springen om hier naar binnen te gaan.  Maar ik heb het toch gedaan en ziet, naast al dat gedoe stond in die binnentuin ook een tafeltje met een micro opgesteld en iedereen die wou kon een gedicht voorlezen.  Hier werd een gedicht van Gezelle voorgedragen.




    27-06-2006, 14:42 geschreven door Bruggeblog  
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Museumnacht - Guido Gezellemuseum (2)
    Klik op de afbeelding om de link te volgen Uit het hoofd voordragen mocht ook natuurlijk zoals deze man deed.  Hij is meerdere keren aan dit tafeltje komen zitten.  Hier droeg hij een gedichtje voor over een ijskreempje.

    27-06-2006, 14:39 geschreven door Bruggeblog  
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Museumnacht - Guido Gezellemuseum (3)
    Klik op de afbeelding om de link te volgen En ook dit jongetje demonstreerde dat hij talent had bij het voorlezen.  Links stond een tafeltje met daarop vele dichtbundels en het jongetje heeft het zich niet gemakkelijk gemaakt door gelijk een moeilijk gedicht uit het werk van als ik me niet vergis Vasalis te kiezen.

    27-06-2006, 14:39 geschreven door Bruggeblog  
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.pijpje roken
    Klik op de afbeelding om de link te volgen Rustig een pijpje roken.  Het moet nog altijd kunnen in deze tijd waarin rokende medemensen als destructieve individuen beschouwd worden die onze maatschappelijke gezondheid willen ondermijnen.  U gelooft het of niet, maar het is echt de waarheid.  Deze man die hier in het wit bovenop het Concertgebouw temidden alles rustig zijn pijpje rookt is een Amerikaan, momenteel gevestigd in Brussel en toevallig hier omdat hij in een feestje verzeild geraakte enkele verdiepingen lager.  Omdat rokers paria's geworden zijn nam hij hier zijn toevlucht op de open bovenverdieping en liet zich echt niks aan zijn hart komen.  Om de haverklap ging hier een vervelend alarm af.  Toen ik me luidop aan hem afvroeg wat de oorzaak van dat alarm kon zijn antwoordde hij laconiek "mijn rook misschien?" en hij pafte verder.

    27-06-2006, 00:00 geschreven door Bruggeblog  
    26-06-2006
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Feest in 't Park - de laatste foto
    Klik op de afbeelding om de link te volgen Morgenochtend ben ik er even niet maar vanaf morgennamiddag kunt u opnieuw een portie Bruggeblog verwachten met daarin een hele brok (fotografisch) verslag over de  'Museumnacht' van afgelopen zaterdagavond.  Tot kijk!

    26-06-2006, 23:01 geschreven door Bruggeblog  
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.no security
    Klik op de afbeelding om de link te volgen Let er eens op, tussen het podium en de hekkens waarachter zich het publiek bevindt: geen security.  Dat is hier bij 'Feest in 't Park' bijlange niet nodig.  Het blijft een gezellig feest voor de vele honderden aanwezigen.  Sommigen vergelijken de sfeer hier met de beginjaren van het Cactusfestival.  Laat ons echt hopen dat het met dit festival niet dezelfde weg opgaat zoals het het Cactusfestival de laatste jaren verging en dat het nog altijd gezellig en relatief kleinschalig - en, niet onbelangrijk: gratis - blijft.

    26-06-2006, 22:59 geschreven door Bruggeblog  
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Afsluitende optreden
    Klik op de afbeelding om de link te volgen Als uitsmijter voor vanavond nog enkele foto's van het afsluitende optreden op 'Feest in 't Park' van afgelopen zaterdag.  Jammer genoeg kan ik er de muziek niet bijzetten.  Die moet u er liefst zelf bijdenken.

    26-06-2006, 22:52 geschreven door Bruggeblog  
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Quizvraag 35 (deel 4)
    Klik op de afbeelding om de link te volgen Met deze foto krijgt u al iets meer te zien van de straat waar het bewuste huis staat.  Weet u nu welke straat dit is?

    26-06-2006, 20:52 geschreven door Bruggeblog  
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.afsluitend optreden
    Klik op de afbeelding om de link te volgen 's avonds laat tijdens het 'Feest in 't Park'.  Vraag me opnieuw niet naar de naam van de groep.  Ik weet alleen dat het waarschijnlijk een Zaïrese groep is en dat ze prachtige muziek maakten.  Vooral dat instrument dat deze man hanteerde bracht een heel speciaal eigen geluid voort.  Ik heb jammer genoeg niet lang kunnen blijven want er was ook Museumnacht.

    26-06-2006, 15:51 geschreven door Bruggeblog  
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.optreden
    Klik op de afbeelding om de link te volgen 's namiddag omstreeks 17 u.  Vraag me niet naar de naam van de groep, ik zou het echt niet weten.

    26-06-2006, 15:46 geschreven door Bruggeblog  
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Beschilderde gezichten
    Klik op de afbeelding om de link te volgen ... op het feest in 't park afgelopen zaterdag.  Het viel me op dat het vooral meisjes waren die zich lieten beschilderen.

    26-06-2006, 15:43 geschreven door Bruggeblog  
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.beschilderde gezichten
    Klik op de afbeelding om de link te volgen Vandaag blijf ik hangen in het Minnewaterpark waar eergisteren het fantastische 'Feest in 't Park' voor het zeventiende jaar op rij al doorging.  Ook de jongsten amuseerden er zich enorm.  Hier twee beschilderde meisjes die het optreden van een groep trommelaars aandachtig gadeslaan.


    26-06-2006, 10:42 geschreven door Bruggeblog  
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Feest in 't Park
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    26-06-2006, 10:42 geschreven door Bruggeblog  
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Feest in 't Park
    Klik op de afbeelding om de link te volgen ... gewoon een sfeerbeeld.  Gezelligheid was duidelijk troef.

    26-06-2006, 10:41 geschreven door Bruggeblog  
    Foto
    I have been standing where everybody has stood, opposite the Great Belfry Tower of Bruges, and thinking, as every one has thought, that it is built in defiance of all decencies of architecture. Gilbert Keith CHESTERTON
    Blog als favoriet !
    E-mail mij

    Druk op onderstaande knop om mij te e-mailen.

    Gastenboek

    Druk op onderstaande knop om een berichtje achter te laten in mijn gastenboek

    Bruggeblogs ABSOLUTE favorieten
  • Moon Art Gallery
  • Bruggelingen buiten Brugge
  • Bruggelin(k)
  • veel meer dan een weerstation!
  • Justine Henin
  • Flanders Inside
  • Willekeurig SeniorenNet Blogs
    de2zottevinten
    blog.seniorennet.be/de2zott
    Archief per week
  • 06/04-12/04 2009
  • 26/01-01/02 2009
  • 29/12-04/01 2009
  • 22/12-28/12 2008
  • 09/06-15/06 2008
  • 26/05-01/06 2008
  • 19/05-25/05 2008
  • 12/05-18/05 2008
  • 05/05-11/05 2008
  • 28/04-04/05 2008
  • 21/04-27/04 2008
  • 14/04-20/04 2008
  • 07/04-13/04 2008
  • 31/03-06/04 2008
  • 24/03-30/03 2008
  • 17/03-23/03 2008
  • 10/03-16/03 2008
  • 18/02-24/02 2008
  • 11/02-17/02 2008
  • 04/02-10/02 2008
  • 28/01-03/02 2008
  • 21/01-27/01 2008
  • 14/01-20/01 2008
  • 07/01-13/01 2008
  • 31/12-06/01 2008
  • 24/12-30/12 2007
  • 17/12-23/12 2007
  • 10/12-16/12 2007
  • 03/12-09/12 2007
  • 26/11-02/12 2007
  • 19/11-25/11 2007
  • 12/11-18/11 2007
  • 05/11-11/11 2007
  • 29/10-04/11 2007
  • 22/10-28/10 2007
  • 15/10-21/10 2007
  • 08/10-14/10 2007
  • 01/10-07/10 2007
  • 24/09-30/09 2007
  • 17/09-23/09 2007
  • 10/09-16/09 2007
  • 03/09-09/09 2007
  • 27/08-02/09 2007
  • 20/08-26/08 2007
  • 13/08-19/08 2007
  • 06/08-12/08 2007
  • 30/07-05/08 2007
  • 23/07-29/07 2007
  • 16/07-22/07 2007
  • 09/07-15/07 2007
  • 02/07-08/07 2007
  • 25/06-01/07 2007
  • 18/06-24/06 2007
  • 11/06-17/06 2007
  • 04/06-10/06 2007
  • 28/05-03/06 2007
  • 21/05-27/05 2007
  • 14/05-20/05 2007
  • 07/05-13/05 2007
  • 30/04-06/05 2007
  • 23/04-29/04 2007
  • 16/04-22/04 2007
  • 09/04-15/04 2007
  • 02/04-08/04 2007
  • 26/03-01/04 2007
  • 19/03-25/03 2007
  • 12/03-18/03 2007
  • 05/03-11/03 2007
  • 26/02-04/03 2007
  • 19/02-25/02 2007
  • 12/02-18/02 2007
  • 05/02-11/02 2007
  • 29/01-04/02 2007
  • 22/01-28/01 2007
  • 15/01-21/01 2007
  • 08/01-14/01 2007
  • 01/01-07/01 2007
  • 25/12-31/12 2006
  • 18/12-24/12 2006
  • 11/12-17/12 2006
  • 04/12-10/12 2006
  • 27/11-03/12 2006
  • 20/11-26/11 2006
  • 13/11-19/11 2006
  • 06/11-12/11 2006
  • 30/10-05/11 2006
  • 23/10-29/10 2006
  • 16/10-22/10 2006
  • 09/10-15/10 2006
  • 02/10-08/10 2006
  • 25/09-01/10 2006
  • 18/09-24/09 2006
  • 11/09-17/09 2006
  • 04/09-10/09 2006
  • 28/08-03/09 2006
  • 21/08-27/08 2006
  • 14/08-20/08 2006
  • 07/08-13/08 2006
  • 31/07-06/08 2006
  • 24/07-30/07 2006
  • 17/07-23/07 2006
  • 10/07-16/07 2006
  • 03/07-09/07 2006
  • 26/06-02/07 2006
  • 19/06-25/06 2006
  • 12/06-18/06 2006
  • 05/06-11/06 2006
  • 29/05-04/06 2006
  • 22/05-28/05 2006
  • 15/05-21/05 2006
  • 08/05-14/05 2006
  • 01/05-07/05 2006
  • 24/04-30/04 2006
  • 17/04-23/04 2006
  • 10/04-16/04 2006
  • 03/04-09/04 2006
  • 27/03-02/04 2006
  • 20/03-26/03 2006
  • 13/03-19/03 2006
  • 06/03-12/03 2006

    Blog tegen de regels? Meld het ons!
    Gratis blog op http://blog.seniorennet.be - SeniorenNet Blogs, eenvoudig, gratis en snel jouw eigen blog!