Bruggeblog
een blik op het Brugge van nu
Foto
Wie ik ben?
... Speelt geen enkele rol.
Mijn naam?
... misschien de Brugschen Stroatendwil?


Na een half jaar ziekte werd ik in 2005 op het werk bedankt voor bewezen diensten en prompt op pensioen gesteld.  Als 47-jarige zo uitgerangeerd worden uit deze jachtige en niets ontziende maatschappij komt hard aan.  Ondertussen heb ik me herpakt en  voortaan blog ik als een oudje hier op www.seniorennet.be met slechts één onderwerp: BRUGGE!

Inhoud blog
  • Heras
  • over slapende rekeningen en slapende blogs
  • Lopen-op-de-Vesten
  • de Gentpoortvesten
  • Sparco
  • Een zalig kerstfeest
  • baggerwerken
  • quizvraag 184 (deel 2)
  • oeps ...
  • quizvraag 184
  • Kersenboomstraat
  • vier luchtroosters
  • quizvraag 183 - de oplossing
  • Rainer Maria Rilke in Brugge
  • madeliefjesvelden
    Zoeken in blog

    03-11-2007
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Rijksnormaalschool (53)
    Klik op de afbeelding om de link te volgen De trouwe Bruggebloglezer weet het ondertussen wel.  Voor de 'normale' foto's van onze stad kunt u overal elders op 't www-wijde web terecht, maar wilt u af en toe heel aparte dingetjes zien, dan moet u vooral toch op Bruggeblog afstemmen.  Dit is bijvoorbeeld zo'n apart dingetje: het uitzicht twintig meter hoog vanaf de oude Rijksnormaalschool, met een prachtige kijk op de mossen die de borstwering begroeien met daarachter het 'Zilletje', Sint-Gillis, letterlijk vanuit de hoogte bekeken.


    03-11-2007, 22:46 geschreven door Bruggeblog  
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Rijksnormaalschool (52)
    Klik op de afbeelding om de link te volgen Dit valt te zien dwars doorheen het brandglas van de Blauwe Zaal: vooraan de balustrade, daarachter de Kapelstraat en rechts, nog iets verderop de Sint-Gilliskerk.


    03-11-2007, 22:30 geschreven door Bruggeblog  
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Rijksnormaalschool (51)
    Klik op de afbeelding om de link te volgen O.a. deze en de volgende foto's heb ik dus nog uit de brand kunnen slepen.  Ze stonden nog geparkeerd op m'n oude harde schijf die opeens niet meer zo bereikbaar bleek te zijn als ze voordien was.  Het zou jammer zijn mocht ik door onwil of moedwil van zo'n gebruiksvoorwerp u een verdere blik binnenin de vroegere Rijksnormaalschool te Brugge zou moeten misgunnen.
    Eigenlijk kunnen we nog uren ronddolen in deze school en er telkens nieuwe, schitterende plekjes ontdekken.  Toch wordt het onderhand tijd dat ik dit hoofdstuk afsluit.  Later kunnen we altijd nog eens terugkeren, want dit blijkt een school in volle evolutie te zijn.  Ook het feit dat de eeuwenoude toren van de Sint-Jorisgilde volgend jaar gerestaureerd wordt, doet me al met plezier vooruitdenken naar het einde van de restauratiewerken.  We hebben gezien hoe de toren er momenteel uitziet, zowel vanbuiten als vanbinnen.  We zijn benieuwd hoe alles er na restauratie zal uitzien.
    Voorlopig rest er mij alleen nog u wat speciale plekjes te tonen van wat nu de Hogeschool West-Vlaanderen, afdeling lerarenopleiding is.  Wat denkt u bijvoorbeeld van deze 'Blauwe Kamer'?


    03-11-2007, 21:16 geschreven door Bruggeblog  
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.quizvraag 238 (deel 2)
    Klik op de afbeelding om de link te volgen De laatste dagen draait Bruggeblog op halve toeren, en gisteren zelfs helemaal niet.  Veel heeft te maken met de overschakeling naar een nieuwe computer en het plotseling laten afweten van de oude.  Ondertussen zijn alle noodzakelijke bestanden (waaronder honderden foto's van de afgelopen weken en maanden) gelukkiglijk in veiligheid gebracht op een externe harde schijf.  Pas was alles in veiligheid, of ook die zogezegd 'veilige' modus van m'n ouwe Windows XP'tje vertikte het om nog op te starten.  Al wat ik tegenwoordig op dat rotding nog zie is ofwel een zwart scherm ofwel dat vervloekte openingsscherm waarop Win XP me zogezegd vrolijk toelacht.  Uitlacht, ja! Een reserve CD met daarop Windows XP blijk ik helemaal niet te hebben.  Packard Bell zweert namelijk bij reservebestanden die op een veilig afgesloten partitie op de harde schijf staan, maar wat heb je daaraan als ook dat opeens niet meer bereikbaar blijkt te zijn.  Tot overmaat van ramp merk ik dat ook de backup-DVD die ik indertijd aangemaakt heb helemaal niet meer werkt.
    Tot zover mijn penibele PC-perikelen.
    Brugge nu.  Staat u me toe om naar goeie gewoonte deze avond te starten met een nieuwe foto voor de quizvraag.  Dit is nog altijd quizvraag 238.  Herkent u deze plek in hartje Brugge?


    03-11-2007, 20:45 geschreven door Bruggeblog  
    01-11-2007
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.verse vis
    Klik op de afbeelding om de link te volgen ... is dit niet, want ze is van een week geleden, maar omdat zij goed ingevroren werd blijkt ze vandaag nog altijd, mits eenmaal terug op normale temperatuur, best appetijtelijk te zijn.  Ik zou het trouwens echt niet willen dat u dit nieuws van verleden week niet weet, vandaar deze ietwat ontdooide kost.  Hier komt het:
    Commissaris Van In werd de laatste week nog maar eens in onze stad gesignaliseerd, meer bepaald toen hij samen met zijn baas (als een gladde paling ontglipt diens naam me nu even) het restaurant De Visscherie op de Vismarkt glunderend buitenstapte.  Ik vermoed daarom dat beiden, na weken van onafgebroken aanmodderen,  eindelijk eens beet hadden.
    Voor wie dit blogberichtje niet helemaal snapt: leest u dan a.u.b. even deze spoedcursus op VTM.

    Foto: Martine Verhaeghe


    01-11-2007, 21:39 geschreven door Bruggeblog  
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.quizvraag 238
    Klik op de afbeelding om de link te volgen Ziehier de nieuwe fotovraag.  Dit is zoals alle voorgaande quizvragen op het ogenblik ergens in het centrum van Brugge te zien.  Weet u precies waar?


    01-11-2007, 21:10 geschreven door Bruggeblog  
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.quizvraag 237 - de oplossing
    Klik op de afbeelding om de link te volgen Sorry, maar ik zal me voorlopig opnieuw proberen in te houden en proberen geen bijkomende tip meer te geven want dan blijkt het niet meer leuk te zijn, deze quizvraag.  De tip dat ik deze plek al eens op Bruggeblog beschreven had bleek dus een tip te veel te zijn.  Dat zonnetje straalt van de gevel van het godshuis Van der Meulen in de Greinschuurstraat af.  Chris Weymeis denkt geen verdienste te hebben aan het correct oplossen van deze quizvraag, maar hij heeft dan wel de verdienste om ons te wijzen op de herkomst van de versregel "niets nieuws zonder de zon".  Die regel komt dus uit het gedicht "Winter" van Herman de Coninck.  Voor wie de diepere betekenis van dit gedicht (en ook de versregel die men eruit gebruikt heeft) weten wilt (of tenminste toch een interpretatie ervan), die kan hier terecht.  En voor een ZONnigere foto van het godshuizencomplex moet je hier zijn.
    Tot slot nog voor wie de Greinschuurstraat niet kent: dat is een van die stille zijstraatjes van die altijd drukke Smedenstraat.


    01-11-2007, 21:04 geschreven door Bruggeblog  
    31-10-2007
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.quizvraag 237 (deel twee)
    Klik op de afbeelding om de link te volgen Kijk, omdat u enkele dagen langer heeft moeten wachten op de tweede foto van de quizvraag gooi ik er om het goed te maken nog een tip bovenop:  deze plek in hartje Brugge is ooit al eens beschreven én getoond geworden op Bruggeblog zelf.
    Weet u nu waar dit zonnetje in huis te zien is?
    (tussen haakjes nog een berichtje aan Flater: vertel je pa vlug dat hij vanavond nog altijd niet naar 'De slimste mens ter wereld' mag kijken, want 'zien moat' de wereldberoemde zanger zit er nog altijd bij)


    31-10-2007, 21:38 geschreven door Bruggeblog  
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.herfst in Brugge (4)
    Klik op de afbeelding om de link te volgen ...  In tegenstelling tot wat we op vorige foto zagen kan het samenrapen van afgevallen bladeren tegenwoordig veel vlugger gebeuren.  Op deze manier bijvoorbeeld.  Het kan uiteraard ook zijn dat de stad, in verhouding tot het beschikbaar personeel van de groendienst, tijdens de herfst een nijpend tekort aan dergelijke apparaten heeft en dat daarom een deel van hen noodgedwongen de hark hanteren moet.  Ik gok maar wat.  Misschien heeft men wel een opleiding nodig om zo'n ding vakkundig in de hand te houden.  Ik gok maar wat verder.  Wie weet moet men ...  Neen, ik gok niet meer verder.


    31-10-2007, 21:26 geschreven door Bruggeblog  
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.herfst in Brugge (3)
    Klik op de afbeelding om de link te volgen ... Die afgevallen bladeren werden vroeger op deze manier bijeengeharkt.  Dat moet elke herfst een titanenwerk geweest zijn om alle parken in Brugge en daar bovenop de Vesten keer op keer schoon te maken.  Ondanks de drastischere hulpmiddelen die de groendienst in deze 21ste eeuw voorhanden heeft, blijven sommigen blijkbaar toch nog altijd de hark trouw.  Misschien voor het fijnere afwerken?  (Of, wie weet, om vooral toch maar wat om handen te hebben en dus tijdens de diensturen bezig te zijn?)


    31-10-2007, 21:13 geschreven door Bruggeblog  
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.herfst in Brugge (2)
    Klik op de afbeelding om de link te volgen Bij een herfst horen afgevallen bladeren, vèèl afgevallen bladeren.


    31-10-2007, 21:01 geschreven door Bruggeblog  
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.herfst in Brugge
    Klik op de afbeelding om de link te volgen Alles  gebeurt voorlopig allemaal via de nieuwe computer, aangezien de oude het vertikt om anders dan in veilige modus op te starten.
    Brugge nu.  Het wordt dit jaar weer eens hoog tijd dat ik ons Brugge in zijn herfsttooi toon, want binnen enkele weken moeten we er echt niet meer op uit om al die herstkleuren te zien, want ze zullen er gewoonweg niet meer zijn!


    31-10-2007, 20:55 geschreven door Bruggeblog  
    30-10-2007
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Even geduld
    Uitgerekend op de dag dat ik een nieuwe computer in huis haalde begon het oudere ding zijn kuren te vertonen, precies alsof het jaloers was.  De bedoeling van de aanschaf van die tweede computer was vooral om, mocht mijn oude getrouwe Packard Bell het op een bepaalde dag eens laten afweten, alle taken die ik normaal gezien computergewijs verricht gewoon direct te kunnen overnemen.  Ik had werkelijk niet verwacht dat dat nu al in de praktijk omgezet moest worden.  Nog lang niet alle programma's, bestanden, favorieten, enz.  waren naar de nieuwe computer overgezet toen mijn Packardje al begon te protesteren.
    Nog even geduld dus.  Hopelijk heeft u begrip voor mijn computerproblemen.  Die Packard Bell werkt nog op Windows XP en momenteel zie ik enkel en alleen dat rotding van een openingsscherm met daaronder dat lijntje dat tot in het oneindige doldraait.  Verder gebeurt er niks.  Via veilige modus geraak ik wel nog binnen maar voorlopig helpt ook dat niet.  Terugkeren naar een herstelpunt waarop alles nog vlot ging?  Neen, het lukte niet.  De pc via veilige modus opschonen met alle mogelijke en onmogelijke programma's gaf ook al geen resultaat.  Maar ik geef het niet op.  En misschien is er een goeie ziel onder u die me voor een keer niet iets prachtigs vertellen kan over Brugge, maar die me dé ultieme tip kan geven om zo snel mogelijk dat vervelende ding waar we allemaal al min of meer aan verslaafd geraakt zijn opnieuw aan de praat te krijgen.
    En, jawel, ik kan me nu al de reactie van Flater voorstellen: "Ik heb een Apple Macintosh en daarmee gebeurt nooit niks verkeerds".  Flater kan waarschijnlijk wel gelijk hebben, maar met zo'n antwoord ben ik eerlijk gezegd niet veel.  Komaan, waar zijn de Windows Whizkidz?
    Ik bied u in alle geval mijn excuses aan voor het feit dat u voorlopig uw dagelijkse portie Bruggeblog missen moet.


    30-10-2007, 20:33 geschreven door Bruggeblog  
    Foto
    I have been standing where everybody has stood, opposite the Great Belfry Tower of Bruges, and thinking, as every one has thought, that it is built in defiance of all decencies of architecture. Gilbert Keith CHESTERTON
    Blog als favoriet !
    E-mail mij

    Druk op onderstaande knop om mij te e-mailen.

    Gastenboek

    Druk op onderstaande knop om een berichtje achter te laten in mijn gastenboek

    Bruggeblogs ABSOLUTE favorieten
  • Moon Art Gallery
  • Bruggelingen buiten Brugge
  • Bruggelin(k)
  • veel meer dan een weerstation!
  • Justine Henin
  • Flanders Inside
  • Willekeurig SeniorenNet Blogs
    virginia64
    blog.seniorennet.be/virgini
    Archief per week
  • 06/04-12/04 2009
  • 26/01-01/02 2009
  • 29/12-04/01 2009
  • 22/12-28/12 2008
  • 09/06-15/06 2008
  • 26/05-01/06 2008
  • 19/05-25/05 2008
  • 12/05-18/05 2008
  • 05/05-11/05 2008
  • 28/04-04/05 2008
  • 21/04-27/04 2008
  • 14/04-20/04 2008
  • 07/04-13/04 2008
  • 31/03-06/04 2008
  • 24/03-30/03 2008
  • 17/03-23/03 2008
  • 10/03-16/03 2008
  • 18/02-24/02 2008
  • 11/02-17/02 2008
  • 04/02-10/02 2008
  • 28/01-03/02 2008
  • 21/01-27/01 2008
  • 14/01-20/01 2008
  • 07/01-13/01 2008
  • 31/12-06/01 2008
  • 24/12-30/12 2007
  • 17/12-23/12 2007
  • 10/12-16/12 2007
  • 03/12-09/12 2007
  • 26/11-02/12 2007
  • 19/11-25/11 2007
  • 12/11-18/11 2007
  • 05/11-11/11 2007
  • 29/10-04/11 2007
  • 22/10-28/10 2007
  • 15/10-21/10 2007
  • 08/10-14/10 2007
  • 01/10-07/10 2007
  • 24/09-30/09 2007
  • 17/09-23/09 2007
  • 10/09-16/09 2007
  • 03/09-09/09 2007
  • 27/08-02/09 2007
  • 20/08-26/08 2007
  • 13/08-19/08 2007
  • 06/08-12/08 2007
  • 30/07-05/08 2007
  • 23/07-29/07 2007
  • 16/07-22/07 2007
  • 09/07-15/07 2007
  • 02/07-08/07 2007
  • 25/06-01/07 2007
  • 18/06-24/06 2007
  • 11/06-17/06 2007
  • 04/06-10/06 2007
  • 28/05-03/06 2007
  • 21/05-27/05 2007
  • 14/05-20/05 2007
  • 07/05-13/05 2007
  • 30/04-06/05 2007
  • 23/04-29/04 2007
  • 16/04-22/04 2007
  • 09/04-15/04 2007
  • 02/04-08/04 2007
  • 26/03-01/04 2007
  • 19/03-25/03 2007
  • 12/03-18/03 2007
  • 05/03-11/03 2007
  • 26/02-04/03 2007
  • 19/02-25/02 2007
  • 12/02-18/02 2007
  • 05/02-11/02 2007
  • 29/01-04/02 2007
  • 22/01-28/01 2007
  • 15/01-21/01 2007
  • 08/01-14/01 2007
  • 01/01-07/01 2007
  • 25/12-31/12 2006
  • 18/12-24/12 2006
  • 11/12-17/12 2006
  • 04/12-10/12 2006
  • 27/11-03/12 2006
  • 20/11-26/11 2006
  • 13/11-19/11 2006
  • 06/11-12/11 2006
  • 30/10-05/11 2006
  • 23/10-29/10 2006
  • 16/10-22/10 2006
  • 09/10-15/10 2006
  • 02/10-08/10 2006
  • 25/09-01/10 2006
  • 18/09-24/09 2006
  • 11/09-17/09 2006
  • 04/09-10/09 2006
  • 28/08-03/09 2006
  • 21/08-27/08 2006
  • 14/08-20/08 2006
  • 07/08-13/08 2006
  • 31/07-06/08 2006
  • 24/07-30/07 2006
  • 17/07-23/07 2006
  • 10/07-16/07 2006
  • 03/07-09/07 2006
  • 26/06-02/07 2006
  • 19/06-25/06 2006
  • 12/06-18/06 2006
  • 05/06-11/06 2006
  • 29/05-04/06 2006
  • 22/05-28/05 2006
  • 15/05-21/05 2006
  • 08/05-14/05 2006
  • 01/05-07/05 2006
  • 24/04-30/04 2006
  • 17/04-23/04 2006
  • 10/04-16/04 2006
  • 03/04-09/04 2006
  • 27/03-02/04 2006
  • 20/03-26/03 2006
  • 13/03-19/03 2006
  • 06/03-12/03 2006

    Blog tegen de regels? Meld het ons!
    Gratis blog op http://blog.seniorennet.be - SeniorenNet Blogs, eenvoudig, gratis en snel jouw eigen blog!