Bruggeblog
een blik op het Brugge van nu
Foto
Wie ik ben?
... Speelt geen enkele rol.
Mijn naam?
... misschien de Brugschen Stroatendwil?


Na een half jaar ziekte werd ik in 2005 op het werk bedankt voor bewezen diensten en prompt op pensioen gesteld.  Als 47-jarige zo uitgerangeerd worden uit deze jachtige en niets ontziende maatschappij komt hard aan.  Ondertussen heb ik me herpakt en  voortaan blog ik als een oudje hier op www.seniorennet.be met slechts één onderwerp: BRUGGE!

Inhoud blog
  • Heras
  • over slapende rekeningen en slapende blogs
  • Lopen-op-de-Vesten
  • de Gentpoortvesten
  • Sparco
  • Een zalig kerstfeest
  • baggerwerken
  • quizvraag 184 (deel 2)
  • oeps ...
  • quizvraag 184
  • Kersenboomstraat
  • vier luchtroosters
  • quizvraag 183 - de oplossing
  • Rainer Maria Rilke in Brugge
  • madeliefjesvelden
    Zoeken in blog

    03-06-2007
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.quizvraag 180
    Klik op de afbeelding om de link te volgen Mijn blogje draagt van in den beginne als ondertitel "een blik op het Brugge van nu".  En dat is niet gelogen!  Dit was vandaag mijn blik op dit kleine stukje Brugge van nu.  Of dit stukje Brugge nu mooi is of niet, lekker afgestoft of niet, recent of eeuwenoud, ... dat doet er allemaal niet toe.  Wat er wel toe doet is of u dit stukje van onze stad net als ik herkent en, zo ja, waar denkt u dan dat dit zich bevindt?


    03-06-2007, 21:35 geschreven door Bruggeblog  
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.omegaprofiel (3de en laatste)
    Klik op de afbeelding om de link te volgen Deze plek van het Oud Sint-Jan met zicht op de ingang tot de Onze-Lieve-Vrouwkerk smeekt om een zwartwitje.


    03-06-2007, 21:18 geschreven door Bruggeblog  
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.omegaprofiel (2)
    Klik op de afbeelding om de link te volgen voor commentaar: zie vorig bericht.


    03-06-2007, 21:09 geschreven door Bruggeblog  
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.omegaprofiel
    Klik op de afbeelding om de link te volgen Omegaprofiel.  Een prachtwoord is dat voor zo'n ding dat de weg belemmert aan verstrooide of onwillige chauffeurs van voertuigen die ergens rijden willen waar dat niet mag.  Deze stalen buis, min of meer in de vorm van de Griekse letter omega doet hier in de doorgang van het Oud St-Jan wat men ervan verwacht.  Fietsers of bromfietsers snorren hier gezwind doorheen, maar auto's kunnen dat niet.  Men had beter rondom het paviljoen van Toyo Ito ook van die omegaprofielen aangebracht, dan was het tenminste niet zo verhakkeld als het nu is.  Maar ja, esthetisch zou dat niet verantwoord geweest zijn.  Maar is dat hier dan wel?


    03-06-2007, 21:07 geschreven door Bruggeblog  
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.quizvraag 179 - de oplossing
    Klik op de afbeelding om de link te volgen Chris Weymeis heeft de oplossing gegeven.  Dit is wel degelijk het huis Jeruzalemstraat 37.  Toch had ik niet Chris maar eerder Martine als eerste verwacht om de plaats te raden.  Zij heeft mij maanden geleden eens gewezen op die kolossale schouw van het huis Jeruzalemstraat 33 waar men indertijd (zogezegd) gedurende enkele jaren de relieken van de zalige Idesbald van der Gracht voor de Fransen zou verborgen hebben.  Die schouw was op de foto van gisteren al te zien.


    03-06-2007, 20:18 geschreven door Bruggeblog  
    02-06-2007
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.quizvraag 179 (deel 3)
    Klik op de afbeelding om de link te volgen Deze derde foto van de plek in Brugge zal voor sommigen een weggevertje zijn.  Het zal er dus om draaien wie als eerste antwoordt. 
    Vanaf morgen krijgt u opnieuw meer dan de quizvraag alleen.  Ik heb het gewoonweg enkele daagjes wat kalmer aan gedaan om er daarna weer met volle moed tegenaan te kunnen.  Om u het Brugge te tonen, gezien door mijn eigen bril, en jawel, ik weet het: die bril kan af en toe wel eens verkleuren of vervormen.


    02-06-2007, 21:38 geschreven door Bruggeblog  
    01-06-2007
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.quizvraag 179 (deel 2)
    Klik op de afbeelding om de link te volgen Ook vandaag ga ik me voorlopig beperken tot de quizvraag.  De plaats werd nog niet gevonden.  Waar in Brugge is het dan wel?



    01-06-2007, 21:42 geschreven door Bruggeblog  
    31-05-2007
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.quizvraag 179
    Klik op de afbeelding om de link te volgen Regelmatig proberen Bruggelingen Buiten Brugge of zelfs Buitenlanders maar Rabiate Bruggezotten mee te doen aan deze quiz maar telkens vangen zij jammer genoeg bot.  Dat is gemakkelijk te begrijpen want deze fotovraag is van bij aanvang bedoeld om een moeilijke fotoquiz te zijn voor iedereen die Bruggeblog bezoekt.  En aangezien er tamelijk veel echte Bruggekenners mijn blogje bezoeken mag ik de fotoquiz echt niet gemakkelijk maken.  Sorry hoor aan alle BBB's of BRB's, maar ik hoop uit de grond van mijn hart dat u er toch evenveel plezier aan beleeft als gelijk wie anders.  De hoofdbedoeling is trouwens dat dankzij deze fotoquiz telkens weer een ander facet van Brugge aan iedereen getoond wordt.
    Dit gezegd zijnde luidt de vraag opnieuw:  waar in het centrum van Brugge bevond ik me toen ik deze foto nam?



    31-05-2007, 21:49 geschreven door Bruggeblog  
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.quizvraag 178 - de oplossing
    Klik op de afbeelding om de link te volgen Martine schreef: "de Schaarstraat heette vroeger Ten Hoye , en die drie hooi/graanschoven horen bij het Huis De Wildeman . Die familie (Van De Walle) die in dat huis woonde bezat o.a. enkele van de windmolens rond Brugge. De Gapaardstraat heette vroeger de Boninswal"  Helemaal correct, maar toch was het niet Martine, maar Carlos Dejaegher die als eerste wist te vertellen dat het symbool van de drie hooischoven van de vorige foto's wel degelijk in de Schaarstraat te zien is en niet in de Gapaardstraat.  Dit is trouwens het pas onlangs gerestaureerde huis op de hoek van de Gapaardstraad met de Schaarstraat.  In dit huis bevindt zich tegenwoordig o.a. de praktijk van de tandarts - whats in a name? - Kiekens. Het embleem met de drie hooischoven bevindt zicht boven de poort hier rechts vooraan.  Voor wie bij het zien van deze foto nog altijd het noorden kwijt is: recht tegenover dit gebouw bevindt zich de ingang tot de Magdalenakerk.


    31-05-2007, 21:33 geschreven door Bruggeblog  
    30-05-2007
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.gidsenwandeling Sint-Jozefsinstituut (10)
    Klik op de afbeelding om de link te volgen De schilderskapel is ook van buitenaf te zien via dit steegje dat zich bevindt in de Noordzandstraat tussen de Giststraat en de Kopstraat in.  Bruggelingen zouden geen Bruggelingen zijn als zij dit steegje dat eigenlijk geen naam heeft plastisch omdoopten tot het 'Nunnengat'.  Boven de ingang tot het steegje vinden we niet toevallig een beeld van de Heilige Jozef met het kind Jezus.  Jozef begeleidt als het ware Jezus, wat wijst op diens voedstervaderschap.


    30-05-2007, 22:00 geschreven door Bruggeblog  
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.gidsenwandeling Sint-Jozefsinstituut (9)
    Klik op de afbeelding om de link te volgen 'de geheime stad'.  Brugge kent veel geheime, verborgen plekjes, waar buitenstaanders nauwelijks komen.  Een der meest vreemde geheime plekjes van onze binnenstad is heel zeker dit kleine koertje ergens tussen de Kopstraat en de voormalige Schilderskapel in.  Dit zou een koertje als een andere zijn, ware het niet dat men twee grafplaten die men in het klooster van de zusters van de Jozefienen teruggevonden had, hier in deze muur ingemetseld heeft.  Zeker is men het niet maar er wordt vermoed dat de rechter grafplaat ooit gelegen moet hebben op de vloer van de eerste Schilderskapel ooit, die kapel waar vroeger schilders als Van Eyck moeten neergeknield hebben om er te bidden.


    30-05-2007, 21:43 geschreven door Bruggeblog  
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.gidsenwandeling Sint-Jozefsinstituut (8)
    Klik op de afbeelding om de link te volgen Op de schitterende site www.beeldbankbrugge.be vindt u, als u bij zoeken het woord schilderskapel intikt, welgeteld 1 foto terug van hoe deze kapel er anno 1905 moet uitgezien hebben.  Als we die foto vergelijken met de huidige situatie anno 2007, wel, wel, dan valt er buiten het grondplan van de kapel die weinig veranderd is, voor het overige absoluut niks meer te vergelijken.  Het interieur is verdwenen, de vroegere brandglazen zijn verwijderd en gemoderniseerd, het nieuwe kruisbeeld dat er nu hangt wordt tegenwoordig zelfs meer wegggemoffeld dan getoond, ... enz ...


    30-05-2007, 21:30 geschreven door Bruggeblog  
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.quizvraag 178 (deel 2)
    Klik op de afbeelding om de link te volgen Het raadsel wordt meer en meer ontsluierd.  Waar in 's hemelsnaam bevindt zich dit?  Als ik u een goeie tip mag geven: het is alleszins in de binnenstad van Brugge.


    30-05-2007, 21:22 geschreven door Bruggeblog  
    29-05-2007
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.gidsenwandeling Sint-Jozefsinstituut (7)
    Klik op de afbeelding om de link te volgen Het is onbegrijpelijk eigenlijk, maar onder het dak van deze kapel bevindt er zich een ander, een ouder, een 19de eeuws dak, met daartussenin zelfs nog enkele restanten van de muurschilderingen van toen.  Tijdens de jaren '60 van de vorige eeuw maakte men tabula rasa en slechts soberheid en functionaliteit werden nog gewaardeerd.  Ach, arm Brugge van toen!


    29-05-2007, 22:19 geschreven door Bruggeblog  
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.gidsenwandeling Sint-Jozefsinstituut (6)
    Klik op de afbeelding om de link te volgen Een blik via een privé-binnenkoer langs de Kopstraat op de voormalige Schilderskapel.  Mooier dan dit kunt u hem helaas van buitenaf nooit meer zien.


    29-05-2007, 21:57 geschreven door Bruggeblog  
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.gidsenwandeling Sint-Jozefsinstituut (5)
    Klik op de afbeelding om de link te volgen Als we weerom dé referentiekaart van vroeger bekijken, namelijk die van Marcus Gerard uit 1562, dan zien we duidelijk dat de schilderskapel vroeger een driebeukige kapel was die fel uitstak boven zijn omgeving.  Thans ligt die kapel volledig ingekapseld door alle andere even grote of zelfs nog grotere gebouwen rondom.  Slechts het kapeltorentje steekt nu nog iet of wat uit.


    29-05-2007, 21:52 geschreven door Bruggeblog  
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.gidsenwandeling Sint-Jozefsinstituut (4)
    Klik op de afbeelding om de link te volgen Tijdens de jaren '60- '70 van de vorige eeuw werd alle zogezegde rotzooi van vroeger buitengegooid en men maakte van deze schilderskapel een moderne kapel.  De muren werden wit gekalkt en de oude glasramen werden vervangen door moderne.  Anno 2007 is dit zelfs geen kapel meer maar hooguit nog een bezinningsruimte maar meestal zelfs dat niet meer.  Als het gebruikt wordt dan is het voornamelijk om dienst te doen als tentoonstellingsruimte.  21 april jongstleden was dat niet anders.


    29-05-2007, 21:35 geschreven door Bruggeblog  
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.gidsenwandeling Sint-Jozefsinstituut (3)
    Klik op de afbeelding om de link te volgen Hoofdbrok van de gidsenwandeling in het Sint-Jozefsinstituut is deze Sint-Lucaskapel oftewel Schilderskapel.  Zoal elke beroepsgilde in Brugge hadden ook de schilders een eigen kapel en die bevond zich op deze plaats.  Ze werd genoemd naar hun patroonheilige, de heilige Lucas.  Van die oorspronkelijke kapel is er niks meer overgebleven.  Eind de negentiende eeuw bouwde men hier op dezelfde plek een nieuwe kapel volgens de toen geldende stijl.  Ook daarvan is, hier van de hoofdbinnenkoer af gezien nog bitter weinig van overgebleven.


    29-05-2007, 21:28 geschreven door Bruggeblog  
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.gidsenwandeling Sint-Jozefsinstituut (2)
    Klik op de afbeelding om de link te volgen De gidsenwandeling van Pol Martens was een onderdeel van de infodag van 21 april ll. van het Brugse Sint-Jozefsinstituut.  De Bruggelingen noemen die school nog altijd de Jozefienen en die school 'de Jozefienen' bevindt zich grosso modo tussen de Noordzandstraat, de Zilverstraat, de Giststraat en de Kopstraat in.  Pol Martens wist ons bij aanvang van zijn discours al te vertellen dat er op deze plek nog weinig tastbaar bewijs van geschiedenis aanwezig is.  Toch wist hij ons en mij twee uur lang perfect te boeien met dus twee keer niks.


    29-05-2007, 21:21 geschreven door Bruggeblog  
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.gidsenwandeling Sint-Jozefsinstituut
    Klik op de afbeelding om de link te volgen Een goeie maand geleden maakte ik u via deze foto al warm voor een gidsenwandeling die ik meemaakte onder leiding van de stadsgids én leraar van het Sint-Jozefsinstituut Pol Martens.  Maar ondertussen heb ik u er nog altijd niks meer over getoond of verteld.  Dat zal ik bij dezen goedmaken.


    29-05-2007, 21:12 geschreven door Bruggeblog  
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.quizvraag 178
    Klik op de afbeelding om de link te volgen Aangezien Martine gisteren onmiddellijk de oplossing vond van de vorige fotovraag ben ik wel verplicht om er vandaag een nieuwe tegenaan te gooien.  De vraag is zoals altijd: waar in het centrum van Brugge bevindt zich dit?


    29-05-2007, 21:04 geschreven door Bruggeblog  
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.moerbeiboom (2)
    Klik op de afbeelding om de link te volgen Daar zou ik mijn hoofd niet om durven verwedden, maar toch vermoed ik dat de twee boompjes die in het Wevershof staan te bloeien rode moerbeibomen zijn.  De vruchten lijken op braambessen en zijn eveneens eetbaar.  Nu moet u natuurlijk niet allemaal tegelijk op deze twee boompjes afstormen om ze kaal te plukken om de vruchten ervan in uw taart of confituur te mengen. 


    29-05-2007, 17:15 geschreven door Bruggeblog  
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Moerbeiboom
    Klik op de afbeelding om de link te volgen Diezelfde Martine die ons als eerste de juiste oplossing gaf van quizvraag 177 gaf ons ook een interessante tip in verband met de vorige quizvraag.  In de gevel van het huis van die fotovraag stond een moerbeiboom afgebeeld.  Martine meldde ons: "Wil je er één zien (een moerbeziënboom)?Er staat een prachtige (jonge) moerbeiboom , met honderden vruchten aan , in het Wevershof (ingang via Zonnekemeers)"  In feite is Martine mis: er staat er niet 1, er staan er 2. 


    29-05-2007, 17:03 geschreven door Bruggeblog  
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.quizvraag 177
    Klik op de afbeelding om de link te volgen ... en die quizvraag werd meteen correct opgelost door Martine.  Het Mariabeeldje bevindt zich inderdaad in  een 'volks kapelletje', onlangs nog gerestaureerd, en zich bevindend in de gevel van het huis net naast het volkskundig museum in de Balstraat.



    29-05-2007, 16:56 geschreven door Bruggeblog  
    28-05-2007
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.20 km van Brussel (5de en laatste)
    Klik op de afbeelding om de link te volgen Autoworld had ik in het verleden al eens bezocht.  Het is een prachtig museum dat een mooi overzicht toont van de geschiedenis van de wagen.  Maar gisteren kon men er naar aanleiding van het openstellen van deze ruimte voor zo'n kleine 500 uitverkoren loopfanaten de meest vreemde situaties aantreffen.  Zoals de confrontatie van de oldsmobiles met dit 'stretchkonijn' bijvoorbeeld.
    Geen nood: vanaf morgen krijgt u weer volop Brugge in Bruggeblog!


    28-05-2007, 22:04 geschreven door Bruggeblog  
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.20 km van Brussel (4)
    Klik op de afbeelding om de link te volgen Ik nam gisteren deel aan de 20 km van Brussel als VIPPER.  De ruimte achteraan bovenin het museum Autoworld (gelegen aan het Jubelpark) werd voor de gelegenheid omgetoverd tot VIP-ruimte.  Via een krant mocht ik gratis aan de wedstrijd deelnemen, kreeg daar bovenop nog twee T-shirts en een handdoek en ook nog volop eten en drinken zowel vooraf als achteraf.  Dit alles natuurlijk dankzij de gulle sponsors (waaronder Nike en Spa) die voor een vijfhonderdtal uitverkorenen werkelijk op kosten noch moeite zagen.  Dit is trouwens een van mijn Spablikjes die ik voor de loopwestrijd uitdronk en als u goed kijkt ziet u achter dat blikje rechts Rik Ceulemans samen met enkele vrouwelijke fans staan.  Rik Ceulemans is de huidige Belgische veldloopkampioen en was verleden jaar de winnaar van deze 20 km door Brussel maar hij werd gisteren helaas pas vijfde.  Deze Rik is gemakkelijk te herkennen aan zijn hanenkam met achteraan zijn hoofd alles weggeschoren met uitzondering van het logo van Nike, zijn hoofdsponsor, u weet wel: 't is die die sierlijke krul die we achteraan zijn hoofd zoeken moeten.  Zot zijn doet geen zeer, maar in het geval van Rik Ceulemans levert zijn hoofdtooi natuurlijk de nodige extra publiciteit op.


    28-05-2007, 21:56 geschreven door Bruggeblog  
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.20 km van Brussel (3)
    Klik op de afbeelding om de link te volgen Sorry voor het onscherpe beeld, maar dit komt uit mijn kleine digitale cameraatje terwijl ikzelf middenin de meute aan het lopen was.  Had ik ook maar eventjes stilgestaan om dit plaatje mooier te maken, dan was er helemaal geen plaatje want dan was ik ter plekke verpletterde door de honderden lopers die vlak achter mij liepen.  Onscherp of niet: zo heeft u waarschijnlijk nog nooit het Justitiepaleis gezien!


    28-05-2007, 21:38 geschreven door Bruggeblog  
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.20 km van Brussel (2)
    Klik op de afbeelding om de link te volgen Een Bruggeling in Brussel.  Het voelt elke keer onwennig aan.   Zelfs wanneer men loopt tussen zo'n tientallen duizenden gelijkgestemden (in dit geval lopers), het voelt voor ons West-Vlamingen altijd aan alsof we ons in Brussel in het buitenland bevinden. 
    Dit is de Wetstraat.  Men kon er gisterennamiddag op de koppen lopen, ware het niet dat die koppen zelf allemaal aan het lopen waren.


    28-05-2007, 21:34 geschreven door Bruggeblog  
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.20 km van Brussel
    Klik op de afbeelding om de link te volgen Uitzonderingen bevestigen altijd de regel.  Daarom wil ik vandaag u iets in mijn Bruggeblog tonen en vertellen over mijn 20 km lopen (ahum!) gisteren in Brussel.  Jaarlijks in mei gaat daar namelijk een 20 km wedstrijd door waaraan vele duizenden getrainde en minder getrainde lijven deelnemen.  Dit jaar viel de teller stil op om en bij de 28.000 deelnemers.  Bij die minder getrainde lijven mocht ik mezelf zeker meerekenen.  Gek eigenlijk dat ik deelnam.  Tot op gisteren had ik dit jaar misschien een tiental keren getraind.  Voor iemand die de vijftig nadert is normaal gezien meer omzichtigheid en vooral veel meer training geboden.
    De start was zoals vanouds voorzien om 15 uur in het Jubelpark (le Cinquantenaire pour les Francophones).  Bovenop de triomfboog die het plein beheerst staat een kanon en, na alle 28000 lopers 16 minuten lang opgewarmd te hebben met de Bolero van Ravel en daarna een korte versie van ons nationaal volkslied, gaf dit kanonschot het startsignaal voor de 20 kilometer loopwedstrijd.


    28-05-2007, 21:29 geschreven door Bruggeblog  
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.quizvraag 177
    Klik op de afbeelding om de link te volgen ... long time no seen.  't Zit 'm namelijk zo dat ik gisteren bijna de hele dag in Brussel was en dat ik daar vandaag nog altijd de gevolgen van draag (meer uitleg daarover krijgt u in mijn volgende berichten).  Ondertussen heb ik wel gezien dat u volop commentaar gaf op sommige vorige berichten.  Prima!
    Hier is alvast de nieuwe fotovraag.  Waar in Brugge hangt deze schone madam met kind?


    28-05-2007, 21:16 geschreven door Bruggeblog  
    Foto
    I have been standing where everybody has stood, opposite the Great Belfry Tower of Bruges, and thinking, as every one has thought, that it is built in defiance of all decencies of architecture. Gilbert Keith CHESTERTON
    Blog als favoriet !
    E-mail mij

    Druk op onderstaande knop om mij te e-mailen.

    Gastenboek

    Druk op onderstaande knop om een berichtje achter te laten in mijn gastenboek

    Bruggeblogs ABSOLUTE favorieten
  • Moon Art Gallery
  • Bruggelingen buiten Brugge
  • Bruggelin(k)
  • veel meer dan een weerstation!
  • Justine Henin
  • Flanders Inside
  • Willekeurig SeniorenNet Blogs
    luckruisstraat
    blog.seniorennet.be/luckrui
    Archief per week
  • 06/04-12/04 2009
  • 26/01-01/02 2009
  • 29/12-04/01 2009
  • 22/12-28/12 2008
  • 09/06-15/06 2008
  • 26/05-01/06 2008
  • 19/05-25/05 2008
  • 12/05-18/05 2008
  • 05/05-11/05 2008
  • 28/04-04/05 2008
  • 21/04-27/04 2008
  • 14/04-20/04 2008
  • 07/04-13/04 2008
  • 31/03-06/04 2008
  • 24/03-30/03 2008
  • 17/03-23/03 2008
  • 10/03-16/03 2008
  • 18/02-24/02 2008
  • 11/02-17/02 2008
  • 04/02-10/02 2008
  • 28/01-03/02 2008
  • 21/01-27/01 2008
  • 14/01-20/01 2008
  • 07/01-13/01 2008
  • 31/12-06/01 2008
  • 24/12-30/12 2007
  • 17/12-23/12 2007
  • 10/12-16/12 2007
  • 03/12-09/12 2007
  • 26/11-02/12 2007
  • 19/11-25/11 2007
  • 12/11-18/11 2007
  • 05/11-11/11 2007
  • 29/10-04/11 2007
  • 22/10-28/10 2007
  • 15/10-21/10 2007
  • 08/10-14/10 2007
  • 01/10-07/10 2007
  • 24/09-30/09 2007
  • 17/09-23/09 2007
  • 10/09-16/09 2007
  • 03/09-09/09 2007
  • 27/08-02/09 2007
  • 20/08-26/08 2007
  • 13/08-19/08 2007
  • 06/08-12/08 2007
  • 30/07-05/08 2007
  • 23/07-29/07 2007
  • 16/07-22/07 2007
  • 09/07-15/07 2007
  • 02/07-08/07 2007
  • 25/06-01/07 2007
  • 18/06-24/06 2007
  • 11/06-17/06 2007
  • 04/06-10/06 2007
  • 28/05-03/06 2007
  • 21/05-27/05 2007
  • 14/05-20/05 2007
  • 07/05-13/05 2007
  • 30/04-06/05 2007
  • 23/04-29/04 2007
  • 16/04-22/04 2007
  • 09/04-15/04 2007
  • 02/04-08/04 2007
  • 26/03-01/04 2007
  • 19/03-25/03 2007
  • 12/03-18/03 2007
  • 05/03-11/03 2007
  • 26/02-04/03 2007
  • 19/02-25/02 2007
  • 12/02-18/02 2007
  • 05/02-11/02 2007
  • 29/01-04/02 2007
  • 22/01-28/01 2007
  • 15/01-21/01 2007
  • 08/01-14/01 2007
  • 01/01-07/01 2007
  • 25/12-31/12 2006
  • 18/12-24/12 2006
  • 11/12-17/12 2006
  • 04/12-10/12 2006
  • 27/11-03/12 2006
  • 20/11-26/11 2006
  • 13/11-19/11 2006
  • 06/11-12/11 2006
  • 30/10-05/11 2006
  • 23/10-29/10 2006
  • 16/10-22/10 2006
  • 09/10-15/10 2006
  • 02/10-08/10 2006
  • 25/09-01/10 2006
  • 18/09-24/09 2006
  • 11/09-17/09 2006
  • 04/09-10/09 2006
  • 28/08-03/09 2006
  • 21/08-27/08 2006
  • 14/08-20/08 2006
  • 07/08-13/08 2006
  • 31/07-06/08 2006
  • 24/07-30/07 2006
  • 17/07-23/07 2006
  • 10/07-16/07 2006
  • 03/07-09/07 2006
  • 26/06-02/07 2006
  • 19/06-25/06 2006
  • 12/06-18/06 2006
  • 05/06-11/06 2006
  • 29/05-04/06 2006
  • 22/05-28/05 2006
  • 15/05-21/05 2006
  • 08/05-14/05 2006
  • 01/05-07/05 2006
  • 24/04-30/04 2006
  • 17/04-23/04 2006
  • 10/04-16/04 2006
  • 03/04-09/04 2006
  • 27/03-02/04 2006
  • 20/03-26/03 2006
  • 13/03-19/03 2006
  • 06/03-12/03 2006

    Blog tegen de regels? Meld het ons!
    Gratis blog op http://blog.seniorennet.be - SeniorenNet Blogs, eenvoudig, gratis en snel jouw eigen blog!