Bruggeblog
een blik op het Brugge van nu
Foto
Wie ik ben?
... Speelt geen enkele rol.
Mijn naam?
... misschien de Brugschen Stroatendwil?


Na een half jaar ziekte werd ik in 2005 op het werk bedankt voor bewezen diensten en prompt op pensioen gesteld.  Als 47-jarige zo uitgerangeerd worden uit deze jachtige en niets ontziende maatschappij komt hard aan.  Ondertussen heb ik me herpakt en  voortaan blog ik als een oudje hier op www.seniorennet.be met slechts één onderwerp: BRUGGE!

Inhoud blog
  • Heras
  • over slapende rekeningen en slapende blogs
  • Lopen-op-de-Vesten
  • de Gentpoortvesten
  • Sparco
  • Een zalig kerstfeest
  • baggerwerken
  • quizvraag 184 (deel 2)
  • oeps ...
  • quizvraag 184
  • Kersenboomstraat
  • vier luchtroosters
  • quizvraag 183 - de oplossing
  • Rainer Maria Rilke in Brugge
  • madeliefjesvelden
    Zoeken in blog

    25-02-2007
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.quizvraag 139 (deel 4)
    Klik op de afbeelding om de link te volgen een drie negen deel vier
    voor alle zekerheid heb ik de naam van de zaak die op de luifel staat gewist.
    Het is namelijk niet de bedoeling om van deze quiz iets te maken waarvan iedereen bij de eerste oogopslag de oplossing van weet.  Toch ben ik er quasi zeker van dat er vanavond laat hier nog een winnaar uit de bus zal vallen.  Iemand die perfect weet waar in hartje Brugge deze foto genomen werd.


    25-02-2007, 22:13 geschreven door Bruggeblog  
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.MAG nite
    De jaarlijkse happening ten voordele van www.moonartgallery.be heb ik gisterenavond incognito bijgewoond.  Bewust heb ik er geen enkele foto van genomen maar ik heb alles in mij opgeslorpt.  Eén of enkele foto's gebruiken om het gebeuren van deze derde nacht van de MoonArtGallery hier op mijn blog te illusteren zou afbreuk doen aan de andere niet gefotografeerde performers die stuk voor stuk kosteloos het beste van zichzelf gaven voor MoonArt (niet te verwarren met onze burgervader Moenaert die, in tegenstelling tot Yves Roose, gisterenavond verstek gaf).  Ik mag zeggen dat ik aan deze happening stijve kuiten overgehouden heb (vier uur lang rechtstaan temidden enkele honderden in die krappe Biekorfruimte vreet nu eenmaal aan 's mans 'kieten', zeker weten.  Gelukkig was ik zo slim om me samen met mijn  eveneens incognito kompaan iets voor de opkomst van Red Zebra een halfuurtje in een van de schaarse stoeltjes van het Biekorfcafé neer te vlijen.  De finale van Peter Slabbynck en zijn rode gestreepte vrienden was er daarna, onze kuiten opnieuw paraat, eentje om duimen en vingers van af te likken.  Zes nummers lang.  Niks meer.  Niks minder.  Punk punkt in België anno 2007 nog altijd dankzij onze Brugse Peter die in het dagelijks leven zo mak is als een lammetje, maar die - eenmaal hij op een of ander verduivelde podium geraakt - zich ontpopt tot een punkicoon zoals België er geen tweede heeft.
    U twijfelt eraan of ik er wel degelijk was?  Welnu, ik heb "onzen rosten Peter" perfect weten zingen in twee microfoons tegelijk, toen eentje ervan het wat liet afweten, ik weet het niet meer zeker maar 'k vermoed dat het was tijdens het nummer "Too Far West".
    U verwacht het niet meteen van de schrijver van Bruggeblog maar hij voelt dagelijks de rauwe punk in zijn aderen stromen.  (Neen, hij was niet die enige en unieke hanenkam in de zaal gisteren, Bruggeblog beleeft alles veel ingetogener)  Bruggeblog en niemand anders was in die bewuste roemrijke Britse punkjaren 1976-1978 enkele keren in Londen en maakte in die periode o.a. enkel fantastische concerten in de legendarische Marquee mee.  Ook een der eerste optredens in onze streek van de allereerste bezetting van Red Zebra in - ik vermoed - 1979 heeft schrijver dezes bijgewoond en gelukzalig overleefd.
    Toch was gisteren in de Biekorfzaal waar alles doorging enkele uren voor het optreden van Red Zebra het meeste volk en de meeste ambiance weggelegd voor good old Ricky Morvan, een echte Bruggeling, 70 jaar oud, en iemand die nog altijd rock and rollend als voorheen iedereen moeiteloos om zijn vinger wond.  En denk nu echt niet dat de zaal alleen maar plat ging voor hem uit pure nostalgie of uit medeleven.  Bah, neen, 't zit bij onze Rikken nog altijd vanbinnen in en 't komt er ondanks zijn leeftijd nog altijd perfect uit: ik heb het over die pure rock 'n roll attitude. Die uitstraling, die heb je of die heb je niet.  Ricky heeft het nog altijd, dat is sinds gisteren duidelijk gebleken.


    25-02-2007, 22:03 geschreven door Bruggeblog  
    24-02-2007
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.quizvraag 139 (deel 3)
    Klik op de afbeelding om de link te volgen Een beetje vroeger dan anders krijgt u vandaag de derde foto in het rijtje betreffende deze quizvraag.
    Zoals u de afgelopen dagen merken kunt staan mijn blogcreaties tijdelijk op een laag pitje maar vanaf morgen maak ik dit weer goed.  Ik heb namelijk nog het een en ander in de pijplijn zitten.
    Ondertussen kunt u uw eigen fotografisch geheugen van Brugge aanspreken om uit te vissen waar exact in de binnenstad dit te zien is.  Antwoorden graag via "Reacties".
    Tot kijk!


    24-02-2007, 19:09 geschreven door Bruggeblog  
    23-02-2007
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.quizvraag 139 (deel 2)
    Klik op de afbeelding om de link te volgen "Want ik schreeuw het van de daken
    Dat ik Brugge zo graag zie
    'k Zal het proberen goed te maken
    met wat verf en veel fantasie"
    Een tweede foto van ergens hoog boven Brugge.  Ik heb vandaag opvallend veel mensen in onze stad naar boven zien kijken en dat is een pluspunt.  Meestal zien wij onze stad alleen zoals ze is beneden, maar daarboven valt nochtans ook veel te beleven.
    Heeft u nu al een idee waar dit te zien is?


    23-02-2007, 21:59 geschreven door Bruggeblog  
    22-02-2007
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Het jaar van de kerst (15)
    Klik op de afbeelding om de link te volgen It's all in the name of the movie (in Bruges).
    Bij gebrek aan echte sneeuw werd er dan maar op de Rozenhoedkaai valse sneeuw uitgestrooid.  Let op het contrast met de sneeuwloze daken.   Als die in de film in beeld komen, (en dat zullen ze !) wedden dat ze dan dankzij computertrucage besneeuwd zullen zijn? 

    Foto: Marc Willems


    22-02-2007, 21:50 geschreven door Bruggeblog  
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Het jaar van de kerst (14)
    Klik op de afbeelding om de link te volgen Even ter duiding voor die surfers die toevallig op deze pagina met foto's van het Blinde Ezelsstraatje stoten.  Neen, dit zijn geen foto's van Brugge tijdens de kerstperiode, het zijn wel degelijk kersverse foto's,  vandaag zomaar uit de losse pols geschud door Marc Willems.  En neen, die van Brugge zijn niet compleet zot geworden.  Alle kerstversiering die in het centrum hangt dient als decor voor het maken van een film die zich afspeelt in 'een' kerstperiode in Brugge.


    22-02-2007, 21:42 geschreven door Bruggeblog  
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Het jaar van de kerst (13)
    Klik op de afbeelding om de link te volgen Een prachtig sfeerbeeld van het Blinde Ezelsstraatje zoals het er dezer dagen bij ligt.
    ... en hangt (de kerstversiering voor 'In Bruges')

    foto: Marc Willems


    22-02-2007, 21:31 geschreven door Bruggeblog  
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.quizvraag 139
    Klik op de afbeelding om de link te volgen We hebben nog maar eens een andere plek voor u gefotografeerd in het prachtige Brugse centrum, het Brugge zoals zij er nu op dit ogenblik uitziet.   En wat blijkt als we er voor een keer ons vergrootglas bijhalen: dat dit "Brugge die Scone" toch niet altijd zo schoon is als we denken.
    Allez, waar denkt u dat u dit met uw vergrootglas kunt zien?  Zonder lukt het ook wel maar dan mist u de details.


    22-02-2007, 21:24 geschreven door Bruggeblog  
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.windenergie
    Klik op de afbeelding om de link te volgen Het is niet helemaal in 't centrum van ons Brugge te zien, maar het is ook weer eens iets typisch van onze tijd: windenergie.  Deze reusachtige windmolens staan in de Brugse achterhaven.  De fotograaf van dit plaatje is Marc 'Weathercam' Willems.    Het is er eentje van gisteren, toen een van die buien op hem en de windmolens afstevende.


    22-02-2007, 16:19 geschreven door Bruggeblog  
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Spikkelboorstraat (2)
    Klik op de afbeelding om de link te volgen De Spikkelboorstraat is een doodlopend, klein en smal straatje.  Het eindigt hier aan deze poort die ons klaar en duidelijk vertelt dat we in de 21ste eeuw aanbeland zijn.  We leven namelijk in een tijdperk waarin het zoveel mogelijk uiten van Engelstalige vierletterwoorden (of de Nederlandstalige drieletterwoordvarianten) als cool beschouwd wordt.    Herman Brusselmans, om een voorbeeld te noemen, graait graag in die kortewoordjesgrabbelton en vult er met sprekend gemak elk jaar verschillende boeken mee.  Men durft hem zelfs een 'groot schrijver' van deze tijd te noemen (net zoals de anonieme auteur van de tekst op deze poort dus).!


    22-02-2007, 16:12 geschreven door Bruggeblog  
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Spikkelboorstraat
    Klik op de afbeelding om de link te volgen Het is haast ongelooflijk dat er in het Brugge van de 21ste eeuw nog dergelijke straatjes bestaan.  Slechts enkele zaken op de foto (electriciteitskabels, buizen, dakgoten, ..) doen vermoeden dat dit wel degelijk een foto van het Brugge van nu is.


    22-02-2007, 15:45 geschreven door Bruggeblog  
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.quizvraag 138 - de oplossing
    Klik op de afbeelding om de link te volgen Marnix Knockaert was opnieuw de eerste die met de naam van de straat op de proppen kwam.  Dit is de Spikkelboorstraat.  Maar, ere wie ere toekomt, het was wel Tijs Synaeve die het eerst wist welke plaats we zochten.  Zijn antwoord was: "Is dat geen straatje (de naam ontsnapt me) tussen de Moerstraat en de Oude Zak? Niet ver van Sebrechtspark en geeft uit op de Beenhouwersstraat...maar ja die naam nog...." klopt als een bus.


    22-02-2007, 15:36 geschreven door Bruggeblog  
    21-02-2007
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.quizvraag 138 (deel 2)
    Klik op de afbeelding om de link te volgen Ja, die eerste foto bij een nieuwe quizvraag, dat blijft toch meestal gokken hé!  Flater gaf daarstraks de opmerking dat deze straat toch wel in de tijd van de Romeinen moet aangelegd zijn.  Fel overdreven natuurlijk, maar dat deze plek hier in hartje Brugge gemakkelijk kan dienen als locatie voor films die het grauwe bestaan van die 'arme Westvlomsche werkmenschen' in vorige eeuwen willen tonen, daar zult u, bij het zien van deze foto (nochtans pas gisteren genomen) zeker niet aan twijfelen.
    Komaan jongens en meisjes, waar in Brugge kunt u dit hier exact zien zoals ik het toon, tenminste als u, net als ik, daarvoor bereid bent om plat op uw buik te willen gaan?


    21-02-2007, 21:39 geschreven door Bruggeblog  
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Brugse Zot
    Klik op de afbeelding om de link te volgen Van de Oude Zak naar de Brugse Zot.  Dat biertje met deze welluidende naam bestaat echt nog niet zo lang,  maar - mede dankzij de (internationale) prijzen die het in zijn korte bestaan al gekregen heeft - is er op het ogenblik veel vraag naar.  Deze brouwerij  (de Halve Maan), gelegen langs het Walplein, is ook verantwoordelijk voor onze 'Straffe Hendrik', maar die wordt ergens buiten Brugge gebrouwen.  De Brugse Zot daarentegen is het enige bier dat momenteel binnenin het centrum van Brugge, namelijk hier aan het Walplein, gebrouwen wordt.  En aangezien het een gegeerd biertje is zullen de buren dat geweten hebben!  Vanaf elf uur 's morgens zijn er in dit gebouw rondleidingen voor de toeristen voorzien maar voor dat uur wordt er de laatste tijd duchtig op los gebrouwen.  Afgelopen week stond ik op een ochtend vlak voor de Onze-Lieve-Vrouwekerk en de geur die het brouwen van die 'Zot' veroorzaakt bereikte mij tot daar.  Mensen die in de omtrek van de vroegere Gist- en Spiritusfabriek aan de Komvest (thans het bedrijf Genencor) wonen of gewoond hebben zullen heel goed begrijpen over welke indringende geur ik het heb.  Het is een geur die heel ver reiken kan.  Sommigen kunnen daar misschien 'zot' van zijn maar ik vermoed dat de meesten dat eerder als 'ambetant' beschouwen.


    21-02-2007, 21:00 geschreven door Bruggeblog  
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.winter welcome
    Klik op de afbeelding om de link te volgen Te zien aan een gastenverblijf in de Oude Zak (voor wie niet zo vertrouwd is met Brugge: dit is wel degelijk de naam van deze straat en niemand hoeft die benaming persoonlijk op te nemen).  Winter welcome?  Hoezo winter?  Vanmiddag was het 10 graden celsius en we kregen bij die temperatuur om half vier een regenbui die overging in een hagelbui.  Winter?  Bah neen, ik zou het eerder als een eerste maartse bui bestempelen ware het niet dat het nu nog altijd februari is.
    Daarstraks heb ik ook zitten lezen in een boek van Johan Daisne uit 1966, namelijk in 'Reveillon, reveillon'.  Ik geef een klein citaat dat te vinden is op de eerste pagina's:
    "Enfin, echt Belgisch weer, altijd contrarie, zoals we sinds de oorlog ongeveer niet anders meer hebben gekend, en gelijk ik blijf beweren dat zulks 'ergens' verband moet houden met de techniek, die zoals iedereen weet, met elke oorlog een flinke stap voorwaarts doet. [...]
    Hoe zouden thans de schoten waarvan onze hemel voortdurend rammelt, dank zij de kernproeven en de straalvliegtuigen, geen bestendige orkanen ontwikkelen?"
    Deze uitspraken moeten we natuurlijk bekijken in het licht van de jaren zestig maar Johan Daisne zat er echt niet helemaal naast.  Nu, 40 jaar later is er op de wereld altijd wel ergens oorlog en 'de techniek' doet zienderogen stappen voorwaarts.  Dat wij als mens (maar niet alleen door onze oorlogsvoering) veel te maken hebben met de toenemende vreemde klimaatswisselingen en de vele stormen van de laatste tijd, dat wist deze eenvoudige Oostvlaamse schrijver toen al, ruim 40 jaar geleden.  Ik vermoed dat iedereen die dat indertijd las als vreemde verzinselen tussenin beschouwde.  De man schreef toch in het genre van het magisch-realisme, dus zo'n zinnetjes tussenin mochten maar men stond er niet bij stil en dacht dat dat gewoonweg wat magisch-realistische sfeerschepping was.


    21-02-2007, 20:09 geschreven door Bruggeblog  
    20-02-2007
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.quizvraag 138
    Klik op de afbeelding om de link te volgen Voilà, ik gooi er meteen een nieuwe fotovraag tegenaan met daarbij de steeds weerkerende vraag: waar in het centrum van Brugge kunt u dit zien?  Let wel: per foto liefst maar 1 keer antwoorden a.u.b.


    20-02-2007, 21:26 geschreven door Bruggeblog  
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.quizvraag 137 - de oplossing
    Klik op de afbeelding om de link te volgen Dit is de oplossing, die weeral gevonden werd door Marnix Knockaert.  Het fietsslot met de eventueel bijhorende fiets valt te bewonderen in de Langestraat, vlak voor restaurant De Torre.  In antwoord op een reactie van Marna: neen deze fiets staat niet verkeerd geparkeerd.  Overal waar dergelijke fietsstallingen zijn ziet men zo een schuine witte lijnen.  Ik ben niet 100 procent zeker, maar ik vermoed dat die lijnen betekenen dat op die plaats geen gemotoriseerde voertuigen mogen staan, dus ook geen bromfietsen (die men heel dikwijls wèl ziet op dergelijke plaatsen).
    Tot slot nog één mededeling aan Marnix.  Normaal gezien is het de bedoeling dat per getoonde foto iedereen slechts één keer mag antwoorden.  Deze kwis moet een gezonde mix zijn tussen ofwel eventueel snel gokken ofwel wachten tot men zeker van zijn stuk is, maar dan misschien het risico lopen dat iemand anders u voor is.  Het is natuurlijk leuk om uw gedachtengang te volgen maar we houden het liever fair met de anderen die maar een keer antwoorden.  Dit hier op Bruggeblog is natuurlijk maar een quiz waarmee u niks kunt winnen behalve de eer een Bruggekenner te zijn, maar de gouden stelregel bij quasi alle quizzen, ook die waar kleine fortuinen mee te verdienen zijn, is dat 'het eerste antwoord plakt' (dixit Ben Crabbé in Blokken).


    20-02-2007, 21:22 geschreven door Bruggeblog  
    19-02-2007
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.quizvraag 137 (deel 2)
    Klik op de afbeelding om de link te volgen Ik moet eerlijk bekennen dat een iemand van de antwoorders op het eerste deel van deze nieuwe quizvraag verrassend dicht bij de oplossing zat, maar net niet juist genoeg zijn/haar antwoord formuleerde.
    Kijk, dit is opnieuw de plaats.  We kunnen blijkbaar van een gratis privé fietsparking spreken.  's Avonds hangt op deze plaats alleen het fietsslot en overdag staat hier de fiets in volle glorie te blinken.  Nogmaals: u moet mij niet vertellen van welke slimmerd deze fiets is, de exacte plaats in Brugge waar we dit kunnen zien is al voldoende.


    19-02-2007, 21:31 geschreven door Bruggeblog  
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.d'Hanins de Moerkerke (4)
    Klik op de afbeelding om de link te volgen Met de nakende restauratiewerken zal uiteraard dit grappige bord dat te zien is langs de kant van de Coupure verdwijnen.  "Grappig?"  hoor ik u denken.  Jawel: grappig, vooral om de manier waarom men hier al jaren tevergeefs moet bellen vanwege geen bewoners meer en dat de brieven die in de brievenbus gedeponeerd moeten worden natuurlijk ook nooit meer terechtkomen, maar daarenboven ook grappig vanwege de tikfout (in het Nederlands natuurlijk!).  Ooit al gehoord van een 'gastrvij monument'?  Ik alleszins niet, maar wel van een 'monument hospitalier'.  Laat ons hopen dat we dit gebouw eerlang opnieuw als een 'gastvrij monument' zullen kunnen aanschouwen.


    19-02-2007, 21:21 geschreven door Bruggeblog  
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.d'Hanins de Moerkerke (3)
    Klik op de afbeelding om de link te volgen De glorie van weleer is nog min of meer te zien, o.a. aan deze witgeschilderde erker van het gebouw waar vroeger nog mensen in woonden die luisterden naar klinkende namen zoals Ganshof van der Meersch, van Zuylen van Nyevelt en d'Hanins de Moerkerke.  Let vooral op de kleine letters 'd' en 'v' in de namen.  Die kleine letters verraden volk van verheven afkomst.  Mijn familienaam daarentegen telt welgeteld drie letters, echt waar: DRIE LETTERS.  Dat is kort en goed, typisch voor iemand van eenvoudige komaf. 


    19-02-2007, 21:09 geschreven door Bruggeblog  
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.d'Hanins de Moerkerke (2)
    Klik op de afbeelding om de link te volgen Te lezen deze week in het Brugsch Handelsblad, namelijk een reactie van ons aller schepen voor ruimtelijke ordening Mercedes van Volcem op de plannen van de Parijse cultuurliefhebbers om eindelijk het vroegere Hotel d'Hanins de Moerkerke haar 18de eeuwse glorie terug te geven en er ook meteen een cultuur- en kunstencentrum in onder te brengen:
    "Het stadsbestuur is heel tevreden met dit privé-initiatief.  Daarmee komt een eind aan een van de twee laatste zwarte plekken in ons stadsbeeld."  Met die allerlaatste kankerplek bedoelt ons aller Mercedes (niet te verwarren met de Duitse gelijknamige wagen) het 'zorgenkind' Huis de Zeven Torens.  Pardon?!? Allerlaatste kankerplek?  Dan vermoed ik dat 'ons aller Mercedes' - om een voorbeeld te noemen - nog nooit gehoord heeft van de Hugo Losschaertstraat en het zich aldaar liggende immense pand van de vroegere ongeschoeide Karmelietessen.  Of aanziet zij dat niet als een 'zwarte plek' omdat daar bijna nooit iemand passeert?  Goe bezig, Mercedes, goe bezig!
    Voor alle duidelijkheid: op de foto hier ziet u nog altijd de kant van de Witte-Leertouwersstraat van het huizencomplex d'Hanins de Moerkerke.


    19-02-2007, 20:53 geschreven door Bruggeblog  
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.d'Hanins de Moerkerke
    Klik op de afbeelding om de link te volgen Vanavond zendt de televisiezender Canvas de finale van haar programma 'Monumentenstrijd' uit.  Eén monument uit Vlaanderen krijgt 500.000 euro om gerestaureerd te worden.  In deze finaleaflevering moet wel eerst nog een Westvlaamse kandidaat geselecteerd worden.  Uit Brugge heeft geen enkel project het gehaald, dat is nu, nog voor de uitzending, al zeker.  Toch is het zo dat Brugge onlangs al op het gebied van monumentenzorg een veel grotere prijs binnengehaald heeft.  En die prijs kwam vanuit een onverwachte hoek.  Vijf Parijzenaars die in de kunstwereld leven hebben namelijk het huis d'Hanins de Moerkerke opgekocht voor zo'n kleine 1,5 miljoen euro.  Daar bovenop hebben die nog zo'n gelijkaardig bedrag voorzien om dit 18de eeuwse Brugse monument in vervallen staat te restaureren.  Alstjeblieft!  Daartegen verzinkt 'Monumentenstrijd' van vanavond in het niets.
    Het gebouw d'Hanins de Moerkerke situeert zich tussen de Coupure, de Predikherenstraat en de Witte-Leertouwersstraat.  Aan de laatstgenoemde straatzijde bevindt er zich al sinds 1999 dit stil protest tegen de nu 20jarige leegstand en verloedering van het domein.  Dankzij die Parijzenaars is er dus nog hoop voor Brugge.


    19-02-2007, 20:10 geschreven door Bruggeblog  
    Foto
    I have been standing where everybody has stood, opposite the Great Belfry Tower of Bruges, and thinking, as every one has thought, that it is built in defiance of all decencies of architecture. Gilbert Keith CHESTERTON
    Blog als favoriet !
    E-mail mij

    Druk op onderstaande knop om mij te e-mailen.

    Gastenboek

    Druk op onderstaande knop om een berichtje achter te laten in mijn gastenboek

    Bruggeblogs ABSOLUTE favorieten
  • Moon Art Gallery
  • Bruggelingen buiten Brugge
  • Bruggelin(k)
  • veel meer dan een weerstation!
  • Justine Henin
  • Flanders Inside
  • Willekeurig SeniorenNet Blogs
    jempi_hoegaarden
    blog.seniorennet.be/jempi_h
    Archief per week
  • 06/04-12/04 2009
  • 26/01-01/02 2009
  • 29/12-04/01 2009
  • 22/12-28/12 2008
  • 09/06-15/06 2008
  • 26/05-01/06 2008
  • 19/05-25/05 2008
  • 12/05-18/05 2008
  • 05/05-11/05 2008
  • 28/04-04/05 2008
  • 21/04-27/04 2008
  • 14/04-20/04 2008
  • 07/04-13/04 2008
  • 31/03-06/04 2008
  • 24/03-30/03 2008
  • 17/03-23/03 2008
  • 10/03-16/03 2008
  • 18/02-24/02 2008
  • 11/02-17/02 2008
  • 04/02-10/02 2008
  • 28/01-03/02 2008
  • 21/01-27/01 2008
  • 14/01-20/01 2008
  • 07/01-13/01 2008
  • 31/12-06/01 2008
  • 24/12-30/12 2007
  • 17/12-23/12 2007
  • 10/12-16/12 2007
  • 03/12-09/12 2007
  • 26/11-02/12 2007
  • 19/11-25/11 2007
  • 12/11-18/11 2007
  • 05/11-11/11 2007
  • 29/10-04/11 2007
  • 22/10-28/10 2007
  • 15/10-21/10 2007
  • 08/10-14/10 2007
  • 01/10-07/10 2007
  • 24/09-30/09 2007
  • 17/09-23/09 2007
  • 10/09-16/09 2007
  • 03/09-09/09 2007
  • 27/08-02/09 2007
  • 20/08-26/08 2007
  • 13/08-19/08 2007
  • 06/08-12/08 2007
  • 30/07-05/08 2007
  • 23/07-29/07 2007
  • 16/07-22/07 2007
  • 09/07-15/07 2007
  • 02/07-08/07 2007
  • 25/06-01/07 2007
  • 18/06-24/06 2007
  • 11/06-17/06 2007
  • 04/06-10/06 2007
  • 28/05-03/06 2007
  • 21/05-27/05 2007
  • 14/05-20/05 2007
  • 07/05-13/05 2007
  • 30/04-06/05 2007
  • 23/04-29/04 2007
  • 16/04-22/04 2007
  • 09/04-15/04 2007
  • 02/04-08/04 2007
  • 26/03-01/04 2007
  • 19/03-25/03 2007
  • 12/03-18/03 2007
  • 05/03-11/03 2007
  • 26/02-04/03 2007
  • 19/02-25/02 2007
  • 12/02-18/02 2007
  • 05/02-11/02 2007
  • 29/01-04/02 2007
  • 22/01-28/01 2007
  • 15/01-21/01 2007
  • 08/01-14/01 2007
  • 01/01-07/01 2007
  • 25/12-31/12 2006
  • 18/12-24/12 2006
  • 11/12-17/12 2006
  • 04/12-10/12 2006
  • 27/11-03/12 2006
  • 20/11-26/11 2006
  • 13/11-19/11 2006
  • 06/11-12/11 2006
  • 30/10-05/11 2006
  • 23/10-29/10 2006
  • 16/10-22/10 2006
  • 09/10-15/10 2006
  • 02/10-08/10 2006
  • 25/09-01/10 2006
  • 18/09-24/09 2006
  • 11/09-17/09 2006
  • 04/09-10/09 2006
  • 28/08-03/09 2006
  • 21/08-27/08 2006
  • 14/08-20/08 2006
  • 07/08-13/08 2006
  • 31/07-06/08 2006
  • 24/07-30/07 2006
  • 17/07-23/07 2006
  • 10/07-16/07 2006
  • 03/07-09/07 2006
  • 26/06-02/07 2006
  • 19/06-25/06 2006
  • 12/06-18/06 2006
  • 05/06-11/06 2006
  • 29/05-04/06 2006
  • 22/05-28/05 2006
  • 15/05-21/05 2006
  • 08/05-14/05 2006
  • 01/05-07/05 2006
  • 24/04-30/04 2006
  • 17/04-23/04 2006
  • 10/04-16/04 2006
  • 03/04-09/04 2006
  • 27/03-02/04 2006
  • 20/03-26/03 2006
  • 13/03-19/03 2006
  • 06/03-12/03 2006

    Blog tegen de regels? Meld het ons!
    Gratis blog op http://blog.seniorennet.be - SeniorenNet Blogs, eenvoudig, gratis en snel jouw eigen blog!