Bruggeblog
een blik op het Brugge van nu
Foto
Wie ik ben?
... Speelt geen enkele rol.
Mijn naam?
... misschien de Brugschen Stroatendwil?


Na een half jaar ziekte werd ik in 2005 op het werk bedankt voor bewezen diensten en prompt op pensioen gesteld.  Als 47-jarige zo uitgerangeerd worden uit deze jachtige en niets ontziende maatschappij komt hard aan.  Ondertussen heb ik me herpakt en  voortaan blog ik als een oudje hier op www.seniorennet.be met slechts één onderwerp: BRUGGE!

Inhoud blog
  • Heras
  • over slapende rekeningen en slapende blogs
  • Lopen-op-de-Vesten
  • de Gentpoortvesten
  • Sparco
  • Een zalig kerstfeest
  • baggerwerken
  • quizvraag 184 (deel 2)
  • oeps ...
  • quizvraag 184
  • Kersenboomstraat
  • vier luchtroosters
  • quizvraag 183 - de oplossing
  • Rainer Maria Rilke in Brugge
  • madeliefjesvelden
    Zoeken in blog

    15-07-2007
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.quizvraag 195
    Klik op de afbeelding om de link te volgen Daarstraks heb ik een klein foutje gemaakt.  De oplossing was niet die van quizvraag 195 maar die van quizvraag 194.  Pas vanaf nu vuur ik quizvraag 195 op u af met daarbij de vraag:
    waar in het centrum van Brugge is dit te zien?


    15-07-2007, 21:16 geschreven door Bruggeblog  
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.buurtfeest Annabil (4)
    Klik op de afbeelding om de link te volgen Hm!  Eens even kijken.  Wat zijn de beste ingrediënten voor een geslaagd buurtfeest?  Een springkasteel! (zie vorig artikel)  Een rommelmarkt!  (zie deze foto) Op zo'n zomerse rommelmarkt flaneert over het algemeen veel schoon maar ook veel minder schoon volk.  Het is aan u om het onderscheid te maken.


    15-07-2007, 21:13 geschreven door Bruggeblog  
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.buurtfeest Annabil (3)
    Klik op de afbeelding om de link te volgen Als er een familieparty gehouden wordt, dan verschijnt er dikwijls al eens een springkasteel in de tuin.  Wel, het buurtfeest van Annabil kon als een supergrote familieparty beschouwd worden, met een navenant supergroot springkasteel waarop de kleinsten zich konden uitleven.


    15-07-2007, 21:07 geschreven door Bruggeblog  
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.buurtfeest Annabil (2)
    Klik op de afbeelding om de link te volgen Afgaande op deze en de voorgaande foto zou u kunnen denken dat het buurtfeest Annabil in het water zou vallen.  Dat leek ook zo tot even na tienen vanmorgen, maar daarna kon het feest gelukkig wel, maar met een klein beetje vertraging beginnen.


    15-07-2007, 21:02 geschreven door Bruggeblog  
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.buurtfeest Annabil
    Klik op de afbeelding om de link te volgen Vandaag was er het buurtfeest van Annabil.  Annabil klinkt misschien vreemd in sommigen hun oren, maar 't is gewoon een samentrekking van Sint-Anna en Bilkske.  Annabil is namelijk een wijkcomité dat zich uitstrekt over de parochie Sint-Anna en de wijk tussen de Langestraat-Coupure-Kazernevest.  Op laatstgenoemde Kazernevest vond trouwens het buurtfeest plaats.
    Dat uitgerekend nu de hondsdagen begonnen zijn, dat heeft men vooral op het buurtfeest goed geweten.  Omtrent halftien vanmorgen regende het namelijk katten en honden en daarna werd het uitzonderlijk warm met nog altijd kans op buien.


    15-07-2007, 20:59 geschreven door Bruggeblog  
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.quizvraag 195 - de oplossing
    Klik op de afbeelding om de link te volgen In antwoord op Artemis: de fotovragen zijn meestal met opzet moeilijk gemaakt, om niet iedere keer van bij de eerste foto een lawine aan correcte antwoorden te ontvangen.  Langs de andere kant kent niemand Brugge helemaal en elk van ons heeft zijn interessegebieden of zijn wijk die hij of zij het best kent.   Gewoon verder blijven meezoeken, Artemis, en ooit komt u ook wel eens als winnaar uit de bus.
    Wat quizvraag 195 betreft: dat was blijkbaar een kolfje naar de hand van Nolfinarium.  Wat hij antwoordde is meer dan ik verwachten mocht.  Dit is zoals hij schrijft de brievenbus van het huis Vuldersstraat 88.  Laat ik bij De Nolf zijn antwoord alleen nog aanstippen dat het kunstwerkje aan de brievenbus gemaakt is van de bekende beeldhouwer uit Oedelem Jef Claerhout. 

    Het idee en de eerste foto van deze quizvraag kwam trouwens van Martine.


    15-07-2007, 20:43 geschreven door Bruggeblog  
    14-07-2007
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Herdersbrug (16)
    Klik op de afbeelding om de link te volgen De eetzaal.  U kunt er zelfs spreekwoordelijk van de vloer eten.


    14-07-2007, 22:07 geschreven door Bruggeblog  
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Herdersbrug (15)
    Klik op de afbeelding om de link te volgen Een hotel zonder keuken is als een café zonder bier, iets totaal ondenkbaars dus! Dit is de keuken van de jeugdherberg Herdersbrug.  Een jeugdherberg verschilt wel hierin van een normaal hotel dat soms ook de logé's zelf hier hun eigen potje mogen komen koken terwijl in een gewoon hotel de keuken voor alle gasten strikt verboden terrein blijft.


    14-07-2007, 21:55 geschreven door Bruggeblog  
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.quizvraag 194
    Klik op de afbeelding om de link te volgen Een nieuwe fotovraag.  Antwoorden mag iedereen die dat wil en die op die manier tonen wil dat hij of zij het antwoord weet.  Wie om welke reden niet antwoorden wil: ook goed hoor, we blijven nog altijd even goeie vrienden.  In het verleden zijn hier in alle geval al verschillende namen naar voren gekomen van winnaars die blijkbaar een of meerdere hoekjes van Brugge verdomd goed kennen.  Wie weet hoort u vanaf vandaag ook bij die elite van Bruggekenners.  Tenminste als u antwoorden kunt waar in het centrum van onze schoonste stad van 't land zich dit bevindt?


    14-07-2007, 21:25 geschreven door Bruggeblog  
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Herdersbrug (14)
    Klik op de afbeelding om de link te volgen Wat veel hotels nog niet eens voorzien hebben, heeft deze jeugdherberg wèl, namelijk kamers die compleet aangepast zijn voor minder-validen.


    14-07-2007, 21:10 geschreven door Bruggeblog  
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Herdersbrug (13)
    Klik op de afbeelding om de link te volgen Aan alles werd gedacht.  Achter deze deur bevindt zich niet alleen een gemeenschappelijk mannentoilet, maar ook nog een condoom-automaat.


    14-07-2007, 21:05 geschreven door Bruggeblog  
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Herdersbrug (12)
    Klik op de afbeelding om de link te volgen Een jeugdherberg zoals deze Herdersbrug werkt nog altijd volgens het principe 'gemeenschappelijke kamers'.  Een kamer hier bestaat normaal gezien uit vier bedden, maar wil men de kamer voor slechts ziijn tweeën of zelfs voor zichzelf alleen, dan kan dat ook, maar dan betaalt men gewoon de prijs voor een volle kamer.  Twee jaar terug werd de herberg nog officiëel heropend door Geert Bourgeouis naar aanleiding van grondige renovaties die gebeurd zijn.  Kamers genieten sindsdien van o.a. een ijskast, moderne stoelen en tafels, een internet- en televisieaansluiting.


    14-07-2007, 21:02 geschreven door Bruggeblog  
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Herdersbrug (11)
    Klik op de afbeelding om de link te volgen Dit is de inkomhal van de jeugdherberg.  Langs één wand bevindt zich deze luchtfoto van Brugge met pas helemaal bovenaan de locatie van de herberg zichtbaar.


    14-07-2007, 20:21 geschreven door Bruggeblog  
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Kim Clijsters in Brugge
    Klik op de afbeelding om de link te volgen De laatste tijd deden de geruchten de ronde dat gisteren, tussen het burgerlijk en het kerkelijk huwelijk in van onze ex-tennisster Kim Clijsters en de (nog altijd) baskettende Brian Lynch, zij tweeën samen met hun internationaal (sportief) gezelschap Brugge aandoen zouden.  Er waren naar het schijnt al boekingen voorzien met restaurants in onze binnenstad.  Gisteren vrijdag is roemloos gepasseerd en Kim heeft samen met haar gezelschap haar spreekwoordelijke kat naar Brugge gestuurd. 


    14-07-2007, 20:17 geschreven door Bruggeblog  
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.quizvraag 193 - de oplossing
    Klik op de afbeelding om de link te volgen Die oplossing werd niet echt gegeven door mijzelf, zoals Chris Weymeis schreef.  U moest er altijd zelf nog naar zoeken.  Ofwel door te zoeken binnenin de binnenstad van Brugge, ofwel door te zoeken binnenin het blog van Bruggeblog.  Dankzij die laatste methode wist Chris Weymeis gisterenavond al dat deze plek in Brugge die we zochten gelegen is op de hoek van de Fonteinstraat en de Boeveriestraat.  Het betreft een der twee beeldjes die in Brugge terug te vinden zijn die opgedragen zijn aan de OLV van La Salette.  Het is hier natuurlijk niet de bedoeling om alles wat ik ooit al geschreven heb te herhalen.  Tikt u gewoonweg 'la salette' in de linkerkolom bij 'zoeken in blog' in, en daarna op 'zoeken', dan vindt u alles terug wat u weten wilt over dit beeldje en de reden van zijn aanwezigheid in Brugge.


    14-07-2007, 20:08 geschreven door Bruggeblog  
    13-07-2007
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Herdersbrug (10)
    Klik op de afbeelding om de link te volgen U begrijpt het ondertussen misschien al: deze jeugdherberg is niet meteen de meest bereikbare van het land, zeker niet voor de rugzaktoerist.  De dichtstbijzijnde bushalte is 800 meter verderop en dat is al een heel eind voor iemand met 10 tot 20 kilo bagage op zijn of haar rug geladen.  Er bestaat bij De Lijn tegenwoordig ook wel zoiets als de belbus, maar die bus is lang niet altijd beschikbaar.  U kent dat wel: busje komt zo ... Maar bij deze jeugdherberg heeft men zelf ook een busje en als het even kan voert men (volledig gratis!!!!!) de gestrande logé's bijvoorbeeld naar het centrum van Brugge.  Als dat geen service is!


    13-07-2007, 22:28 geschreven door Bruggeblog  
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Herdersbrug (9)
    Klik op de afbeelding om de link te volgen ... en de Herdersbrug ligt uitgerekend 5,8 km verwijderd van de haven van Zeebrugge.


    13-07-2007, 22:08 geschreven door Bruggeblog  
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Herdersbrug (8)
    Klik op de afbeelding om de link te volgen Het Boudewijnkanaal verbindt in rechte lijn Brugge met de zee, meer bepaald met Zeebrugge.  Exact halverwege ligt de Herdersbrug met de daarbij gelegen jeugdherberg.  Het is van hieruit precies 5,8 km naar Brugge ...


    13-07-2007, 22:05 geschreven door Bruggeblog  
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.bijgeloof
    Klik op de afbeelding om de link te volgen Kom, de dag is toch bijna om, laat ik het lot eens tarten.  Ik toon u een zwarte kat op deze vrijdag de dertiende.  Deze kat was/is (net zoals die tijgerkat van gisteren trouwens) gedomesticeerd in het begijnhof.
    Sorry hoor voor al die horden bijgelovigen die vanaf nu vlug wegsurfen van Bruggeblog om nooit, neen nooit meer terug te keren, maar ik moet dit toch even kwijt.   Het feit dat aan de oorsprong lag van het bijgeloof van vrijdag de dertiende. Ik zou het hier allemaal kunnen neerschrijven, maar beter nog kunt u het lezen op wikipedia, of ook nog uitgebreider in het boek "De heilige graal, het heilig bloed", een boek waaruit veel gehaald werd als basis voor de bestseller "de Da Vinci Code".

    Foto: Marc Willems


    13-07-2007, 21:50 geschreven door Bruggeblog  
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.quizvraag 193 (deel 3)
    Klik op de afbeelding om de link te volgen Als deze foto nog niet genoeg is om u op weg te helpen naar de plaats in het centrum van Brugge die we zoeken, wel, dan heb ik nog een tip voor u: deze plek heb ik vele maanden geleden als eens beschreven.  Aan u om het archief van Bruggeblog op internet eens na te pluizen!


    13-07-2007, 21:24 geschreven door Bruggeblog  
    Foto
    I have been standing where everybody has stood, opposite the Great Belfry Tower of Bruges, and thinking, as every one has thought, that it is built in defiance of all decencies of architecture. Gilbert Keith CHESTERTON
    Blog als favoriet !
    E-mail mij

    Druk op onderstaande knop om mij te e-mailen.

    Gastenboek

    Druk op onderstaande knop om een berichtje achter te laten in mijn gastenboek

    Bruggeblogs ABSOLUTE favorieten
  • Moon Art Gallery
  • Bruggelingen buiten Brugge
  • Bruggelin(k)
  • veel meer dan een weerstation!
  • Justine Henin
  • Flanders Inside
  • Willekeurig SeniorenNet Blogs
    gerdi
    blog.seniorennet.be/gerdi
    Archief per week
  • 06/04-12/04 2009
  • 26/01-01/02 2009
  • 29/12-04/01 2009
  • 22/12-28/12 2008
  • 09/06-15/06 2008
  • 26/05-01/06 2008
  • 19/05-25/05 2008
  • 12/05-18/05 2008
  • 05/05-11/05 2008
  • 28/04-04/05 2008
  • 21/04-27/04 2008
  • 14/04-20/04 2008
  • 07/04-13/04 2008
  • 31/03-06/04 2008
  • 24/03-30/03 2008
  • 17/03-23/03 2008
  • 10/03-16/03 2008
  • 18/02-24/02 2008
  • 11/02-17/02 2008
  • 04/02-10/02 2008
  • 28/01-03/02 2008
  • 21/01-27/01 2008
  • 14/01-20/01 2008
  • 07/01-13/01 2008
  • 31/12-06/01 2008
  • 24/12-30/12 2007
  • 17/12-23/12 2007
  • 10/12-16/12 2007
  • 03/12-09/12 2007
  • 26/11-02/12 2007
  • 19/11-25/11 2007
  • 12/11-18/11 2007
  • 05/11-11/11 2007
  • 29/10-04/11 2007
  • 22/10-28/10 2007
  • 15/10-21/10 2007
  • 08/10-14/10 2007
  • 01/10-07/10 2007
  • 24/09-30/09 2007
  • 17/09-23/09 2007
  • 10/09-16/09 2007
  • 03/09-09/09 2007
  • 27/08-02/09 2007
  • 20/08-26/08 2007
  • 13/08-19/08 2007
  • 06/08-12/08 2007
  • 30/07-05/08 2007
  • 23/07-29/07 2007
  • 16/07-22/07 2007
  • 09/07-15/07 2007
  • 02/07-08/07 2007
  • 25/06-01/07 2007
  • 18/06-24/06 2007
  • 11/06-17/06 2007
  • 04/06-10/06 2007
  • 28/05-03/06 2007
  • 21/05-27/05 2007
  • 14/05-20/05 2007
  • 07/05-13/05 2007
  • 30/04-06/05 2007
  • 23/04-29/04 2007
  • 16/04-22/04 2007
  • 09/04-15/04 2007
  • 02/04-08/04 2007
  • 26/03-01/04 2007
  • 19/03-25/03 2007
  • 12/03-18/03 2007
  • 05/03-11/03 2007
  • 26/02-04/03 2007
  • 19/02-25/02 2007
  • 12/02-18/02 2007
  • 05/02-11/02 2007
  • 29/01-04/02 2007
  • 22/01-28/01 2007
  • 15/01-21/01 2007
  • 08/01-14/01 2007
  • 01/01-07/01 2007
  • 25/12-31/12 2006
  • 18/12-24/12 2006
  • 11/12-17/12 2006
  • 04/12-10/12 2006
  • 27/11-03/12 2006
  • 20/11-26/11 2006
  • 13/11-19/11 2006
  • 06/11-12/11 2006
  • 30/10-05/11 2006
  • 23/10-29/10 2006
  • 16/10-22/10 2006
  • 09/10-15/10 2006
  • 02/10-08/10 2006
  • 25/09-01/10 2006
  • 18/09-24/09 2006
  • 11/09-17/09 2006
  • 04/09-10/09 2006
  • 28/08-03/09 2006
  • 21/08-27/08 2006
  • 14/08-20/08 2006
  • 07/08-13/08 2006
  • 31/07-06/08 2006
  • 24/07-30/07 2006
  • 17/07-23/07 2006
  • 10/07-16/07 2006
  • 03/07-09/07 2006
  • 26/06-02/07 2006
  • 19/06-25/06 2006
  • 12/06-18/06 2006
  • 05/06-11/06 2006
  • 29/05-04/06 2006
  • 22/05-28/05 2006
  • 15/05-21/05 2006
  • 08/05-14/05 2006
  • 01/05-07/05 2006
  • 24/04-30/04 2006
  • 17/04-23/04 2006
  • 10/04-16/04 2006
  • 03/04-09/04 2006
  • 27/03-02/04 2006
  • 20/03-26/03 2006
  • 13/03-19/03 2006
  • 06/03-12/03 2006

    Blog tegen de regels? Meld het ons!
    Gratis blog op http://blog.seniorennet.be - SeniorenNet Blogs, eenvoudig, gratis en snel jouw eigen blog!