Bruggeblog
een blik op het Brugge van nu
Foto
Wie ik ben?
... Speelt geen enkele rol.
Mijn naam?
... misschien de Brugschen Stroatendwil?


Na een half jaar ziekte werd ik in 2005 op het werk bedankt voor bewezen diensten en prompt op pensioen gesteld.  Als 47-jarige zo uitgerangeerd worden uit deze jachtige en niets ontziende maatschappij komt hard aan.  Ondertussen heb ik me herpakt en  voortaan blog ik als een oudje hier op www.seniorennet.be met slechts één onderwerp: BRUGGE!

Inhoud blog
  • Heras
  • over slapende rekeningen en slapende blogs
  • Lopen-op-de-Vesten
  • de Gentpoortvesten
  • Sparco
  • Een zalig kerstfeest
  • baggerwerken
  • quizvraag 184 (deel 2)
  • oeps ...
  • quizvraag 184
  • Kersenboomstraat
  • vier luchtroosters
  • quizvraag 183 - de oplossing
  • Rainer Maria Rilke in Brugge
  • madeliefjesvelden
    Zoeken in blog

    14-08-2006
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Quizvraag 57 (deel 3)
    Klik op de afbeelding om de link te volgen We zijn er bijna.  Ik vermoed dat foto 3 voor velen alles duidelijk maakt.  Waar in Brugge is dit?

    14-08-2006, 21:36 geschreven door Bruggeblog  
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Astridpark
    Klik op de afbeelding om de link te volgen In de buurt van het station kunnen we ons de vraag stellen: moet er nog zand zijn
    Overal elders is de vraag: moet er nog regen zijn?

    14-08-2006, 17:23 geschreven door Bruggeblog  
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Panier d' Or
    Klik op de afbeelding om de link te volgen Heeft u er ook al op gelet dat dit jaar het welbekende restaurant Le Panier d'Or op de Markt zijn panier d'Or kwijt is?  Op hun eigen website ziet u hoe de situatie verleden jaar was, namelijk met een gevaarlijk overhellende mand bovenop het topstuk van hun bakstenen trapgevel.  De mand was weliswaar niet van goud maar verguld en hij stond er toch al sinds 1887.  Maar nu is hij zoek.


    14-08-2006, 15:20 geschreven door Bruggeblog  
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Achille Charbon
    Klik op de afbeelding om de link te volgen In de Walstraat is er een antiquariaat gevestigd en in de etalage ervan ligt momenteel deze spotprent.  Wat nu cartoons noemt waren vroeger pure spotprenten.  Mikpunt van dit exemplaar is onze Achille Van Acker, die na de tweede wereldoorlog eerste minister van ons land was geweest en ook verantwoordelijk werd voor de kolenmijnen.  Vandaar zijn bijnaam Achille Charbon en zijn manier van optreden deed de tekenaar verwijzen naar een collega van hem voordien, de heer Paul Tschoffen, oud-minister geweest van de Koloniën en tijdens WO II ook zetelend in de regering in Londen, tevens een vertrouwenspersoon van onze toenmalige koning.    Na de bevrijding kwam die Tschoffen in dienst van de Civil Affaires terug in België als geïmproviseerd luitenant-generaal.
    Natuurlijk bevat de spotprent ook een verwijzing naar het aparte gebruik van de franse taal dat Achille Van Acker hanteerde: "zénéral en cef".
    O, ja: voor de spotprijs van 125 euro is de spotprent van u, ingelijst en al.

    14-08-2006, 15:16 geschreven door Bruggeblog  
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.de klos
    Klik op de afbeelding om de link te volgen Als u hierin het overzicht kwijt bent, dan bent u gegarandeerd de klos.

    14-08-2006, 14:59 geschreven door Bruggeblog  
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Bobowa, Polen
    Klik op de afbeelding om de link te volgen Vanuit Bobowa, Polen is er een delegatie naar het Brugse Walplein komen afzakken om er hun eigen kantkloskunsten te demonstreren en ons tevens warm te maken voor hun eigen opendeurdagen van 4 tot 8 oktober.  Wat bij ons de Brugse Kantdagen zijn noemt bij hen Bobowska Koronka Klockowa.  Ik zou zo zeggen, als we begin oktober toch niks om handen hebben: allen daarheen!  Ik zou u wel aanraden om vooraf goed te informeren waar Bobowa ligt.  Naar het schijnt ergens iets voorbij Krakau.   Niet te verwarren met Bobowo, nog zo een plaatsje ergens in het hol van Pluto, excuseer: in Polen, maar wel een kleine 600 kilometer daar vandaan. 

    14-08-2006, 11:03 geschreven door Bruggeblog  
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Uitzonderingen
    Klik op de afbeelding om de link te volgen ... bevestigen altijd de regel.  Dit is de witte raaf tussen alle kantklossters in die het Walplein dezer dagen overspoelen: een kantklosser.!

    14-08-2006, 10:30 geschreven door Bruggeblog  
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.benenwerk - 1 avond later
    Klik op de afbeelding om de link te volgen 1 avond na het succesvolle benenwerk.  Weinig volk op straat en overal lege tenten die wachten om afgebroken te worden.

    14-08-2006, 09:44 geschreven door Bruggeblog  
    13-08-2006
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Quizvraag 57 (deel 2)
    Klik op de afbeelding om de link te volgen Jan Peere stuurde via e-mail een antwoord in.  Hij dacht aan een van de twee bruggen aan de Kruispoort.  Sorry Jan, maar daar stond ik niet.  Daarom een tweede foto van de plek in Brugge.  Ook dit is daar te zien.  Waar?

    13-08-2006, 20:46 geschreven door Bruggeblog  
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Guido Depraetere gestorven
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Guido Depraetere, een der meest gekende Bruggelingen,  is gisteren op veel te jonge leeftijd gestorven.  Als een bescheiden eerbetoon aan hem geef ik hier een Bazielmop ten beste.  Van oorsprong kwamen de moppen van Baziel niet uit Depraeteres eigen moppentrommel maar hij heeft de verdienste dat hij ze onsterfelijk gemaakt heeft.  Dankzij hem denkt iedere Vlaming tegenwoordig bij het horen van de naam Baziel of zelfs Flavie: "Ha,  een mop!".
    Hier komt hij dan:
     Baziel ligt in het hospitaal na een zware operatie. Hij komt heel even bij kennis en mompelt tegen Flavie: "Je ziet er ut lik een fielmsterre, schatje". Nadien valt Baziel opnieuw in slaap. Flavie, die zeer geflateerd is blijft wachten aan de rand van z'n bed. Later wordt Baziel opnieuw wakker en hij zucht" Je ziet er ut lik dajje nie gesloapen et" "Uila, Baziel", zegt Flavie "Woarom zien'k der ineens nie mir ut lik een fielmsterre, da?!" "Eu" zegt Baziel "omda m'n verdovienge biekan utgewerkt is". 
     



    13-08-2006, 20:33 geschreven door Bruggeblog  
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.op een kussentje
    Klik op de afbeelding om de link te volgen In een der vitrinekasten van de huidige kanttentoonstelling in de brouwerij Straffe Hendrik ligt op een blauw kussentje, samen met een ring, dit kunstig doosje. 

    13-08-2006, 18:46 geschreven door Bruggeblog  
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Waterkantdagen
    Klik op de afbeelding om de link te volgen De organisatoren van de 'Kantdagen' kunnen misschien eens overwegen om hun evenement tot 'Waterkantdagen' om te dopen.  Bij momenten valt de regen bij bakken uit de lucht.  Toch schrikt het de bezoekers niet af.

    13-08-2006, 18:24 geschreven door Bruggeblog  
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Jaah, er is kant te zien
    Klik op de afbeelding om de link te volgen    ... op de Brugse Kantdagen die nog tot en met dinsdag op en rond het Walplein plaatsvinden.  De foto's van gisteren zouden dit kunnen tegenspreken hebben, maar vandaag maak ik het voor de liefhebbers/liefhebsters van kant dubbel en dik goed.  Hou u vast, hier gaan we.


    13-08-2006, 15:38 geschreven door Bruggeblog  
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Kanttentoonstelling
    Klik op de afbeelding om de link te volgen   In de expositiezaal van de brouwerij Straffe Hendrik op het Walplein valt er, samenvallend met de Brugse Kantdagen, een expositie over kant gratis te bezoeken.  Dit is een hoekje in de bovenzaal.


    13-08-2006, 15:37 geschreven door Bruggeblog  
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.gastenboek kanttentoonstelling
    Klik op de afbeelding om de link te volgen Een willekeurige pagina uit het gastenboek van de kanttentoonstelling.

    13-08-2006, 15:37 geschreven door Bruggeblog  
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Italiaanse kantklosster
    Klik op de afbeelding om de link te volgen Dat de Brugse Kantdagen een internationaal gebeuren is bewijst alvast deze dame die samen met enkele vriendinnen speciaal uit Italië is komen afzakken.  Daarnaast zijn er ook Tsjechen, Polen, Duitsers, enz.  .. hier in Brugge aanwezig om ons hun kantkunsten te tonen.

    13-08-2006, 15:25 geschreven door Bruggeblog  
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Silent Stage
    Klik op de afbeelding om de link te volgen Een der smaakmakers elk jaar op benenwerk (en altijd goed in trek bij het jongere volk) is deze silent stage die doorging op de binnenkoer van de stadshallen.  Ambiance met de hoofdtelefoon op en de stille deejay van dienst was de Nederlander DJ OD, een deejaypiraat van de 21ste eeuw. 

    13-08-2006, 14:55 geschreven door Bruggeblog  
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Kraak & Smaak
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Weinig benenwerk, zelfs weinig handenwerk gezien op de Burg, een der weinige locaties van 'Benenwerk' waar het publiek onder de blote hemel stond.  Het regende nochtans niet meer gisterenavond, maar blijkbaar kon het polderfunk trio Kraak & Smaak het nochtans talrijk opgekomen publiek niet bijster goed begeesteren.  Misschien dat de hoofdact hier, de Cubaanse groep Orishas, dat wel kon maar dat heb ik niet meer meegemaakt.



    13-08-2006, 14:44 geschreven door Bruggeblog  
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.bal muzette
    Klik op de afbeelding om de link te volgen In de tent op de Markt zelf bouwde gisterenavond in het kader van 'Benenwerk' de Belgische Accordeonist André Loppe samen met zijn orkest een bal muzette vol ambiance.  Het jonge volkje, maar vooral de oude(re) garde wist dit te appreciëren.

    13-08-2006, 14:16 geschreven door Bruggeblog  
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.La Premiato Orchestra de Ballo
    Klik op de afbeelding om de link te volgen Sorry hoor, maar 't is een eeuwenoude Bruggemisvorming in mij dat me, als ik, zoals gisterenavond, anderen zie dansen altijd aan dat kwezelke of begijntje denken moet uit dat liedje:

    zeg kwezelke, wilde gij dansen , ik zal u geven een ei
    `wel neen  ik` , zei dat kwezelken,
    van dansen ben ik vrij
    ik kan niet dansen , ik mag niet dansen
    dansen is onze regel niet ,
    begijntjes en kwezelkes dansen niet
     
     
    zeg kwezelke, wilde gij dansen , ik zal u geven een koe
    `wel neen  ik` , zei dat kwezelken,
    van dansen word ik te moe
    ik kan niet dansen , ik mag niet dansen
    dansen is onze regel niet ,
    begijntjes en kwezelkes dansen niet
     
     
    zeg kwezelke, wilde gij dansen , ik zal u geven een peerd
    `wel neen  ik` , zei dat kwezelken,
    dat is mij het dansen niet weerd
    ik kan niet dansen , ik mag niet dansen
    dansen is onze regel niet ,
    begijntjes en kwezelkes dansen niet
     
     
    zeg kwezelke, wilde gij dansen , ik zal u geven een man
    `wel ja  ik` , zei dat kwezelken,
    ik zal dansen al wat ik kan
    ik kan wel dansen , ik mag wel dansen
    dansen is onze regel wel ,
    begijntjes en kwezelkes dansen wel !


    13-08-2006, 11:31 geschreven door Bruggeblog  
    Foto
    I have been standing where everybody has stood, opposite the Great Belfry Tower of Bruges, and thinking, as every one has thought, that it is built in defiance of all decencies of architecture. Gilbert Keith CHESTERTON
    Blog als favoriet !
    E-mail mij

    Druk op onderstaande knop om mij te e-mailen.

    Gastenboek

    Druk op onderstaande knop om een berichtje achter te laten in mijn gastenboek

    Bruggeblogs ABSOLUTE favorieten
  • Moon Art Gallery
  • Bruggelingen buiten Brugge
  • Bruggelin(k)
  • veel meer dan een weerstation!
  • Justine Henin
  • Flanders Inside
  • Willekeurig SeniorenNet Blogs
    annechiens_mythische_plaatjes
    blog.seniorennet.be/annechi
    Archief per week
  • 06/04-12/04 2009
  • 26/01-01/02 2009
  • 29/12-04/01 2009
  • 22/12-28/12 2008
  • 09/06-15/06 2008
  • 26/05-01/06 2008
  • 19/05-25/05 2008
  • 12/05-18/05 2008
  • 05/05-11/05 2008
  • 28/04-04/05 2008
  • 21/04-27/04 2008
  • 14/04-20/04 2008
  • 07/04-13/04 2008
  • 31/03-06/04 2008
  • 24/03-30/03 2008
  • 17/03-23/03 2008
  • 10/03-16/03 2008
  • 18/02-24/02 2008
  • 11/02-17/02 2008
  • 04/02-10/02 2008
  • 28/01-03/02 2008
  • 21/01-27/01 2008
  • 14/01-20/01 2008
  • 07/01-13/01 2008
  • 31/12-06/01 2008
  • 24/12-30/12 2007
  • 17/12-23/12 2007
  • 10/12-16/12 2007
  • 03/12-09/12 2007
  • 26/11-02/12 2007
  • 19/11-25/11 2007
  • 12/11-18/11 2007
  • 05/11-11/11 2007
  • 29/10-04/11 2007
  • 22/10-28/10 2007
  • 15/10-21/10 2007
  • 08/10-14/10 2007
  • 01/10-07/10 2007
  • 24/09-30/09 2007
  • 17/09-23/09 2007
  • 10/09-16/09 2007
  • 03/09-09/09 2007
  • 27/08-02/09 2007
  • 20/08-26/08 2007
  • 13/08-19/08 2007
  • 06/08-12/08 2007
  • 30/07-05/08 2007
  • 23/07-29/07 2007
  • 16/07-22/07 2007
  • 09/07-15/07 2007
  • 02/07-08/07 2007
  • 25/06-01/07 2007
  • 18/06-24/06 2007
  • 11/06-17/06 2007
  • 04/06-10/06 2007
  • 28/05-03/06 2007
  • 21/05-27/05 2007
  • 14/05-20/05 2007
  • 07/05-13/05 2007
  • 30/04-06/05 2007
  • 23/04-29/04 2007
  • 16/04-22/04 2007
  • 09/04-15/04 2007
  • 02/04-08/04 2007
  • 26/03-01/04 2007
  • 19/03-25/03 2007
  • 12/03-18/03 2007
  • 05/03-11/03 2007
  • 26/02-04/03 2007
  • 19/02-25/02 2007
  • 12/02-18/02 2007
  • 05/02-11/02 2007
  • 29/01-04/02 2007
  • 22/01-28/01 2007
  • 15/01-21/01 2007
  • 08/01-14/01 2007
  • 01/01-07/01 2007
  • 25/12-31/12 2006
  • 18/12-24/12 2006
  • 11/12-17/12 2006
  • 04/12-10/12 2006
  • 27/11-03/12 2006
  • 20/11-26/11 2006
  • 13/11-19/11 2006
  • 06/11-12/11 2006
  • 30/10-05/11 2006
  • 23/10-29/10 2006
  • 16/10-22/10 2006
  • 09/10-15/10 2006
  • 02/10-08/10 2006
  • 25/09-01/10 2006
  • 18/09-24/09 2006
  • 11/09-17/09 2006
  • 04/09-10/09 2006
  • 28/08-03/09 2006
  • 21/08-27/08 2006
  • 14/08-20/08 2006
  • 07/08-13/08 2006
  • 31/07-06/08 2006
  • 24/07-30/07 2006
  • 17/07-23/07 2006
  • 10/07-16/07 2006
  • 03/07-09/07 2006
  • 26/06-02/07 2006
  • 19/06-25/06 2006
  • 12/06-18/06 2006
  • 05/06-11/06 2006
  • 29/05-04/06 2006
  • 22/05-28/05 2006
  • 15/05-21/05 2006
  • 08/05-14/05 2006
  • 01/05-07/05 2006
  • 24/04-30/04 2006
  • 17/04-23/04 2006
  • 10/04-16/04 2006
  • 03/04-09/04 2006
  • 27/03-02/04 2006
  • 20/03-26/03 2006
  • 13/03-19/03 2006
  • 06/03-12/03 2006

    Blog tegen de regels? Meld het ons!
    Gratis blog op http://blog.seniorennet.be - SeniorenNet Blogs, eenvoudig, gratis en snel jouw eigen blog!