Inhoud blog
Zoeken in blog
Categorieën
E-mail mij
Beoordeel dit blog
Inhoud blog
Wie Weet
bloggen om te leren
10-08-2010
nieuwsgierig h�Biest

B    i    e
B     b    B     b    9 e (6)
Biest (melk)
Biest of colostrum is de tweede melk die gevormd wordt als een zoogdier bevallen is.

Biest is dikker en geler dan melk en bevat veel afweerstoffen. Een dier dat net is geboren, heeft nog geen eigen afweer, dus is het heel belangrijk dat het dier biest drinkt.
75% van de eiwitten in biest bestaat uit immunoglobulinen en albuminen.
Normaal kunnen deze grote eiwitketens de darmwand niet passeren;
alleen in de eerste 24 tot 36 levensuren staat de darmwand open voor deze afweerstoffen.
Door de hoge concentratie aan zouten in de biest wordt de darmfunctie bevorderd.
Ook bevat biest meer vitamine A en caroteen dan gewone melk.
Daarnaast bevat het meer vetten, wat bevorderlijk is voor het pasgeboren dier, dat veel energie nodig heeft.

De eerste 24 uur na de bevalling is de biest het rijkst aan afweerstoffen, daarna loopt ze snel terug en komt de gewone melkproductie op gang.

De eerste melk, die een koe geeft, wordt griest genoemd.
De biest die een koe vanaf 12 uur na een bevalling geeft, is ook geschikt voor menselijke consumptie.

Er kan pap van gemaakt worden.

Biest moet wellen, daarvoor moet ze heel langzaam warm worden op een klein vuurtje.
Ze mag niet koken of te heet worden, want dan gaat het klonteren.
Er moet constant worden geroerd.
Na enige tijd wordt de biest dikker, dan is ze goed geweld.
Tijdens het afkoelen moet ook geroerd worden.

De biest kan met suiker gegeten worden of met beschuit en kaneelsuiker.

Biest kan ook ter vervanging van melk gebruikt worden bij het bakken van pannenkoeken.
Bron :  Wikipedia    CC 3.0

10-08-2010 om 18:34 geschreven door waaroemni

0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (1 Stemmen)
Categorie:eten & drinken
(4)
01-08-2010
nieuwsgierig h�Bibimbap

B    i    b
B  b B  b  9 a
Bibimbap
Bibimbap is een populair Koreaans gerecht.
Het woord betekent letterlijk gemixte rijst of gemixte maaltijd en bestaat dan ook uit rijst met een aantal groenten die door elkaar gemixt worden.

Bibimbap wordt voor het eerst genoemd in een Koreaans kookboek uit de late 19e eeuw, Siui jeonseo, waar het wordt aangeduid als bubuimbap.


Dolsot bibimbap
auteur : flickr gebruiker abex    CC 2.0
Bibimbap wordt opgediend als een kom warme rijst met een aantal geselecteerde groenten, vlees, gebakken ei, en gochujang.
Bibimbap kan ook als vegetarisch gerecht, dus zonder het vlees, gegeten worden.
De ingrediënten worden door degene die het gerecht nuttigt zelf door elkaar geroerd alvorens hij het tot zich neemt.
Het gerecht kan zowel warm als koud gegeten worden.

In de moderne Koreaanse keuken wordt bibimbap ook wel bereid met restjes groente en vlees van een eerdere maaltijd.


bibimbap ingrediënten
auteur : flickr gebruiker dizznbonn    CC 2.0
Groenten die men vaak terug zal vinden in bimbimbap zijn onder meer komkommer, asperge, mu (daikon), paddenstoelen, doraji (wortel van de ballonbloem) en gim (zeewier), maar ook spinazie, kongnamul (spruiten van de sojaboon) en gosari (varenstam).
Het vlees kan eventueel weggelaten worden of vervangen door kip, tofu of vis.


Nakji bibimbap (met inktvis)
auteur : flickr gebruiker cube300    CC 2.0
Dolsot bibimbap

De bekendste variatie is waarschijnlijk dolsot bibimbap (dolsot betekent stenen pot), waar de ingrediënten opgediend worden in een verwarmde stenen pot.
Het gebakken ei is vervangen door een rauw ei dat door de warmte van de pot automatisch gebakken wordt.
Voor de rijst in de pot wordt gedaan, smeert men de bodem in met sesamolie waardoor de rijst onderin knapperig wordt.


Jeonju bibimbap
auteur : flickr gebruiker aka_maya    CC 2.0
Jeonju bibimbap

De bibimbap uit de stad Jeonju is beroemd in geheel Korea. De Jeonju-versie zou gebaseerd zijn op een recept uit het hof van de Koreaanse koning uit de Joseondynastie.
Bron :  Wikipedia    CC 3.0

01-08-2010 om 16:27 geschreven door waaroemni

0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (1 Stemmen)
Categorie:eten & drinken
(2)
01-05-2010
nieuwsgierig h�Bergamot(vrucht)

B       e       r
B  b B  b  5 r(10)
Bergamot (vrucht)
Bergamot (Citrus bergamia, ook wel Citrus aurantium subsp. bergamia) is een kleine, peervormige en zure citrusvrucht, die groeit aan een boom die ca. 4 meter hoog kan worden.

De vrucht wordt gekweekt in zuidelijk Italië en is de smaakmaker die gebruikt wordt in Earl Grey thee.
Bergamotolie wordt uit de schil van de onrijpe vrucht gewonnen.
De naam is afkomstig van de plaats Bergamo in Italië.

Engels : Bergamot orange
Duits : Bergamotte
Frans : Bergamote


bergamot vrucht
Op basis van genetisch onderzoek uit 2000 denkt men, dat de Bergamot een kruising is tussen Citrus limetta (een soort citroen) en Citrus aurantium (een zure sinaasappel).
Onbekend is of het een spontane, natuurlijke kruising betreft.
Citrus aurantium komt van oorsprong voor in zuidelijk Vietnam.

De etherische olie die uit de bergamot wordt gewonnen is erg belangrijk voor de parfumindustrie, veel parfums bevatten deze olie.
Het is een hoofdbestanddeel van eau de cologne en Fougère parfums.

Bergamot olie wordt gewonnen door koude persing van de buitenste delen van de schil van de rijpe vrucht.
100 kg. vruchten leveren ongeveer 500 gr. olie op.
De kleur is groen-oranje maar kan bij het ouder worden veranderen naar kastanje-olijfkleurig.


Citrus bergamia
    auteur : Franz Eugen Köhler, Köhler's Medizinal-Pflanzen
Bergamot is een bijzonder waardevolle olie voor mensen die onder een groot verdriet gebukt lopen. De bergamotolie werkt troostend en brengt kalmte & vreugde terug.

Deze olie werkt verzachtend bij zenuwachtigheid en onrust.

Bergamot versterkt je immuunsysteem. Verdamp bergamot in een ruimte en je beschermt je voor alle ziektekiemen die te maken hebben met de ademhalingswegen.

Helpt goed tegen blaasontsteking, stimuleert de eetlust en werkt goed bij koortsuitslag.

Bergamot helpt bij huidproblemen als vette huid, eczeem, herpes en psoriasis. Werkt zeer reinigend.

Bergamot samen met lavendel werkt rustgevend ( 's avonds ). Bergamot samen met rozemarijn werkt activerend ( 's ochtends ).

Bergamot werkt anti-depressief. Ook helpt bergamot bij angsten, depressie en lusteloosheid. Geeft zelfvertrouwen en helpt te ontspannen. Hij is verfrissend, opwekkend en stemmingsverbeterend. Wordt gebruikt bij neerslachtigheid, depressies, stress en vermoeidheid. Bergamot activeert je innerlijk en helpt je op je intuïtie te vertrouwen.
Door het hoge percentage limoneen en linalool kan gebruik van bergamotolie leiden tot een allergische reactie.

Doordat bergamotolie tot 5% furocoumarinen kan bevatten (hoofdzakelijk bergapteen) is de olie fototoxisch.

De olie verhoogt de gevoeligheid van de huid voor de UV-straling van de zon. Blootstelling zou dus kunnen leiden tot ernstige verbranding.
De werking van de olie houdt vrij lang aan en het is dus verstandig haar aleen te gebruiken op lichaamsdelen die niet aan zonlicht worden bloodgesteld.
Bron :  Wikipedia     CC 3.0

01-05-2010 om 17:12 geschreven door waaroemni

0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
Categorie:eten & drinken
(0)
21-04-2010
nieuwsgierig h�Beondegi

B       e       o
B  b B  b  5 o (3)
Beondegi
Beondegi is een populaire snack uit de Koreaanse keuken.
Het betekent letterlijk Chrysalis in het Koreaans, zoals de pop van een rups die vlinder wordt.
Beondegi zijn gestoomde of gekookte poppen van de zijdevlinder, Bombyx mori.


gestoomde Beondegi
    gebruiker : Meniscus
In Korea worden ze vaak verkocht bij marktkraampjes op straat, waar je vaak uit een papieren bekertje eet met een tandenstoker, maar zijn ook verkrijgbaar in restaurants een drinkgelegenheden.
Ingeblikte beondegi kun je vinden in supermarkten.


Beondegi uit blik
Bron :  Wikipedia     CC 3.0

21-04-2010 om 10:19 geschreven door waaroemni

0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 1/5 - (1 Stemmen)
Categorie:eten & drinken
(1)
05-02-2010
nieuwsgierig h�Beignet
B       e       i
B  b B  b  5 i (3)
Beignet
Een beignet, van het Middelfranse woord voor "buil", is een van oorsprong Frans gerecht gemaakt van gefrituurd deeg, en daarna dikwijls bestrooid met suiker. Daarnaast kan een beignet gevuld zijn met andere ingrediënten, zoals: fruit, aardappel, paddenstoelen of vlees.


Beignets à l'orientale
auteur : choumicha
In Frankrijk bestaan er vele varianten van beignets, met namen als bugnes, merveilles, oreillettes, beignets de carnaval, bottereaux, tourtisseaux, corvechets, ganses, nouets, vautes en andere.
Beignets zijn ook verwant met de Berlijnse bol, de Italiaanse zeppole en de Poolse paczki.


chanooka beignet
Bron :  Wikipedia     CC 3.0

05-02-2010 om 06:33 geschreven door waaroemni

0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (1 Stemmen)
Categorie:eten & drinken
(3)
24-01-2010
nieuwsgierig h�Beerenburger
B       e       e
B  b B  b  5 e (15)
Beerenburger
Beerenburg ontstond in 1724 aan de Amsterdamse Stromarkt 9 (toen met dubbel oo: Stroomarkt), in de buurt van de Haarlemmersluis in de Jordaan.
De Amsterdamse kruidenmenger Hendrik Beerenburg staat aan de wieg van het bittertje.
Via Friese beurtschippers is het drankje in de negentiende eeuw in Friesland verzeilt geraakt.
In hun skûtsjes voeren de Friezen destijds heen en weer tussen de Bollenstreek en de Friese meren.
Onderweg kwamen ze dan langs Amsterdam.
Daar werd meestal gestopt bij de Haarlemmersluis om bij Beerenburg een kruidenpakketje te kopen.
Wilt u een Beerenburg proeven zoals Hendrik Beerenburg ze ooit bedacht heeft, dan moet u bij de Beerenburg van Weduwe Joustra zijn.
Sinds 1864, dus al bijna 150 jaar, maken zij de Beerenburg op dezelfde plaats, door dezelfde familie en met het zelfde receptuur.
Wat zit er in Beerenburg?

Dat is een groot geheim en wordt net zoals de formule van Coca-Cola bewaard in een grote, zware kluis.
Het kruidenmengsel bevat 25 kruiden, o.a. anijs, Benedictus, Galiatoer, Gentiaan, Herba Card, citroenmelisseblad, duizendguldenkruid, gezegende distel, kalmoeswortel en laurier.
Sinds 2002 staat Heleen Sonnenberg aan het roer van het kruidenbittertje. Toen nam zij de zaak van haar vader over.
Tot 1981 kochten de nazaten van Weduwe Joustra trouw het kruidenmengsel bij het winkeltje aan de Amsterdamse Stromarkt.
Echter in 1981 had de nazaat van Hendrik Beerenburg, Maria van Deventer, geen opvolger voor de zaak en wilde er mee stoppen zonder de receptuur vrij te geven.
Al snel ontstonden er plaatselijke varianten op Beerenburg, die deze naam niet mochten gebruiken.
Vandaar dat er diverse spellingsvariaties op de naam Beerenburg zijn ontstaan zoals Berenburg en Berenburger.

Niettegenstaande de Amsterdamse herkomst van Beerenburg, werd de drank vooral in Friesland en in mindere mate in Groningen populair.
Een Friese specialiteit met beerenburg is Dockumer koffie.

Beerenburg is een populair mix-drankje.
Bekende combinaties zijn

Beerenburg met cola (BeCo)
Beerenburg met Rivella
Beerenburg met lemon ijsthee
Beerenburg met jus d'orange (Berenjus)
Beerinnenburg is een halfzoete kruidenlikeur, die wordt gemaakt door stroop en honing toe te voegen aan de bekende Weduwe Joustra beerenburg.
Een plezierig gezoete kruidenlikeur die nog echt van kruiden wordt gemaakt.
En dàt verschil proef je!
Beerinnenburg wordt zeker niet alleen door dames gedronken!
Bron :  Wikipedia     CC 3.0

24-01-2010 om 05:11 geschreven door waaroemni

0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
Categorie:eten & drinken
(3)
22-01-2010
nieuwsgierig h�Beemster (kaas)
B       e       e
B  b B  b  5 e (13)
Beemster (kaas)
Beemster, traditionele kaasmakers sinds 1901

De Beemster heeft een rijke traditie. Al meer dan een eeuw geleden besloten boeren om hun traditionele streekkaas voortaan samen te maken. We hebben sindsdien veel veranderd aan het bedrijf, maar Beemster kaas maken we nog steeds op traditionele wijze.
1901

Vroeger maakten boeren zelf kaas. De boerin ontroomde de melk, waarna ze van de room boter maakte en van de melk kaas. Tot ergens rond de vorige eeuwwisseling, toen boeren besloten samen te gaan werken.
Ze bouwden kleine fabriekjes, waar ze hun afgeroomde melk naartoe brachten om kaas van te laten maken. Een van deze fabriekjes is De Wilhelmina, in een zeker schilderachtig poldergebied in Noord-Holland…
1928

Na jaren de afgeroomde melk naar de kaasmakerijen te brengen, vatten de boeren het plan op om voortaan ook de boter in de fabriekjes te laten maken. Ook De Wilhelmina werd omgebouwd tot 'zoetfabriek', waar volle ('zoete') melk werd verwerkt tot kaas en boter.
1930

De coöperaties waren samenwerkingsverbanden van maar een paar boeren, maar vanaf 1930 voegden verschillende coöperaties zich samen. Zo ook De Wilhelmina, die verder gaat met De Unie, eveneens uit de Beemster. De nieuwe coöperatieve vereniging gaat De Tijd heten.
Aan de Rijperweg in Middenbeemster wordt in het eerste boekjaar van De Tijd al ruim 3,5 miljoen kilo melk verwerkt tot 40+ kazen. Al snel zou de melkproductie bijna verdubbelen.
'40-'45

In de oorlogsjaren was het moeilijk om aan kaas te komen. Er was minder melk, want de boeren hadden minder krachtvoer voor hun koeien. De melk die er werd geproduceerd, verkochten boeren bovendien vaak vanaf de boerderij. De weinige melk, en dus kaas, die overbleef, was 'op de bon', en kon je dus alleen kopen met voedselbonnen die de overheid uitgaf.
1947

De Tijd besloot om samen te gaan met een aantal andere coöperaties, namelijk Concordia in Oudendijk en Ons Belang in Middelie. De coöperatie werd, heel treffend, De Combinatie genoemd. Later zou ook Neerlandia uit Stompetoren bij De Combinatie komen.
Rond deze tijd kwam ook de export van kaas op gang, zodat men ook in België, Frankrijk en Duitsland kon gaan genieten van kaas uit de Beemster.


voor alle info over Beemster : recepten, acties, weetjes
Beemster
1971

Er braken zware tijden aan voor kaasmakers. Een aantal kaasmakerijen van De Combinatie moesten zelfs sluiten. De concurrentie wordt steeds heviger, dus de coöperatie moest zich gaan onderscheiden van de andere kaasmakerijen. Vanaf deze tijd werd de naam Beemster kaas dan ook steeds meer een begrip.
Jaren '70

Tot dit moment werd de melk opgehaald in de bekende ijzeren melkbussen. In de zeventiger jaren ging De Combinatie over op Rijdende Melk Ontvangsten (RMO's), grote vrachtwagens met een koeltank die de melk direct uit de koeltank van de boerderij halen. Een wijze investering, zo bleek, want de kwaliteit van de melk ging er flink op vooruit.
1991

De Combinatie ging opnieuw een samenwerkingsverband aan, ditmaal met De Vechtstreek, een coöperatie uit het Overijsselse Ommen. Deze twee bedrijven samen gingen CONO Kaasmakers heten. Dit is nu nog de naam van het moederbedrijf van Beemster.
Nu

Inmiddels genieten mensen al meer dan 100 jaar elke dag van de bijzondere, volle smaak van onze kaas. Zo'n 550 veehouders in onze coöperatie leveren jaarlijks 260 miljoen liter melk, waar onze kaasmakerij ongeveer 30.000 ton Beemster van maakt.
We hebben de kaasmakerij weliswaar gemoderniseerd, maar toch kiezen we er nog steeds voor om de kaas op ambachtelijke wijze te maken. De kaasmeester roert bijvoorbeeld de wrongel, waar we kaas van maken, nog steeds handmatig. En de kaas mag bij Beemster nog op eigen tempo rijpen.
Juist dankzij die traditionele werkwijze kunnen we nog steeds Beemster kaas maken met die pure, zuivere smaak, die het zo goed doet op jouw boterham. Of door de salade, over de pasta óf bij een goed glas wijn of port. Authentieke Beemster dus. Nog net zo vol van smaak als vroeger.
Met dank aan Beemster

22-01-2010 om 03:57 geschreven door waaroemni

0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (1 Stemmen)
Categorie:eten & drinken
(7)
10-01-2010
nieuwsgierig h�Beef jerky
B       e       e
B  b B  b  5 e
Beef jerky
Beef jerky is een Amerikaanse snack van gedroogd vlees.

Beef Jerky bestaat uit de beste stukken vlees van een rund in reepjes gesneden.
Daarna wordt het gerookt, gedroogd, en worden er kruiden aan toegevoegd.

Beef Jerky bevat bijna geen vet, is calorie-arm en bevat veel eiwitten.
Om 100 gram beef jerky te maken heb je ongeveer 400 gram biefstuk nodig.

Beef jerky blijft lang goed, zonder dat het gekoeld hoeft te worden.
Je hoeft het dus niet in de koelkast te bewaren.
Beef jerky blijft onder normale omstandigheden zes maanden houdbaar.


gekruide beef jerky
auteur : kusie    CC 3.0
Beef jerky is een uitvinding van de Zuid-Amerikaanse indianen.
Spaanse conquistadores zagen tijdens hun ontdekkingsreizen dat de Inca's het vlees van lama's droogden, zodat het lang bewaard kon worden.
De Inca's stockeerden het vlees in de tambo's (herbergen) langs hun wegennetwerk, zodat reizigers het konden eten op de trajecten tussen de grote steden.
De Spanjaarden noemden het gedroogde vlees charqui, naar het Quechua woord ch'arki, ruilden het met de indianen, en namen het dan zelf mee op hun tochten.
Later is het woord charqui verbasterd tot jerky.

In Noord-Amerika bestond bij de Plainsindianen het gelijkaardige pemmikan, hoewel het gedroogde bizonvlees hier vermengd wordt met bizonvet.

Ook in Zuid-Afrika wordt vlees gedroogd. Daar heet het biltong.


teryaki beef jerky
Omdat het zo lang goed blijft, is beef jerky ideaal voor ruimtevaarders.
Beef jerky werd gegeten aan boord van de Atlantis STS-79, het ruimtestation Mir, het internationale ruimtestation ISS en het Sojoez-ruimtevaartuig.

Beef jerky is ook heel handig om mee te nemen als je gaat kamperen.
Het is klein, weegt niet veel, het hoeft niet bereid te worden en het is heel voedzaam.
Bovendien kan het niet verkruimelen of platgedrukt worden.


beef jerky cartoon
   Toxic Tommy
Ook bodybuilders eten het, omdat het veel eiwitten bevat.
Dat helpt bij de heropbouw van pijnlijke spieren.

Voor Weight Watchers is beef jerky een uitstekend tussendoortje.
Het is lekker, hartig en bevat bijna geen vet.

Aanhangers van het Atkins-dieet: beef jerky is van nature arm aan koolhydraten.
Bron :  Wikipedia     CC 3.0

10-01-2010 om 00:26 geschreven door waaroemni

0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
Categorie:eten & drinken
(13)
29-12-2009
nieuwsgierig h�Bebogeen
B       e       b
B  b B  b  5 b
Bebogeen
Bebogeen is een karamelpasta, gebruikt als broodbeleg.
Omdat er in Noord-Nederland vlak na de Tweede Wereldoorlog geen boter beschikbaar was werd Bebogeen ontwikkeld.
Suikerbieten werden verwerkt tot een zoete, smeerbare karamelpasta, waardoor boter niet nodig was.
Bebogeen bevat geen vet, maar wel veel koolhydraten, en kan gezien worden als een Nederlandse variant van het Latijns-Amerikaanse dulce de leche.

De pasta werd in 1945 ontwikkeld in de Friesche Margarinefabriek te Leeuwarden.
Achtereenvolgens werd het merk Bebogeen verkocht aan Duyvis (jaren vijftig), de Koninklijke Smilde en De Ruijter, dat inmiddels is ingelijfd door de firma Heinz.

Er bestaan twee verklaringen voor de naam.
Bebogeen zou ontstaan zijn door de samenvoeging en omkering van 'Geen boter beschikbaar', de zoon van de laatste particuliere eigenaar vertelde echter in 2009 aan een verslaggever van de Telegraaf dat de naam 'Beter dan boter' betekent en een samenvoeging is van de namen van de zoon en neef van de oorspronkelijke producent Benno Benninga: Benno en Bob.
Bron :  Wikipedia     CC 3.0

29-12-2009 om 16:37 geschreven door waaroemni

0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
Categorie:eten & drinken
(0)
27-12-2009
nieuwsgierig h�Beaufort AOC
B       e       a
B  b B  b  5 a (11)
Beaufort AOC
De Beaufort is een Franse kaas die in Savoie geproduceerd wordt, in een drietal valleien: de Beaufortain, de Tarentaise, de Maurienne en in een deel van de vallei van Arly.


Beaufort kaas
auteur : Zubro     CC 3.0
De kaas is een harde kaas en heeft het AOC-keurmerk, mag alleen gemaakt worden van de melk van koeien uit de genoemde gebieden.
De koeien zijn van de rassen Tarine of Abondance, en mogen per individu maar een bepaald maximum aantal liters melk per jaar produceren.
De voeding van de koeien moet uit de streek komen, eventuele bijvoeding is strikt gereguleerd en gecontroleerd.


Beaufort kaas
De kaas wordt gemaakt door de ingezamelde melk eerst te verwarmen voor er stremsel aan toe te voegen.
De kaas wordt vervolgens in beukenhouten vormen gedaan, geperst en gezouten.
De rijping vervolgens duurt minimaal een half jaar voor de kaas van de “premier alpage”, één jaar en meer voor de "hors d'âge".
De kaas is lichtgeel, lijkt op de Gruyère, de kaasmassa is soepel.
De kaas heeft een gladde, lichtbruine buitenkant.


Beaufort kaas - "premier Alpage"
auteur : onbekend
Twee speciale typeringen zijn er nog voor de kaas omschreven, het type ‘été’ houdt in dat het van de melk is van de maanden van juni tot en met oktober, wanneer de koeien op de alpenweiden zijn, het type "chalet d'alpage" houdt in dat de kaas op traditionele wijze gemaakt is in een chalet gelegen op minimaal 1500 meter hoogte, van de tweemaal daags aldaar gemolken koeien.
Veel fransen beschouwen deze kaas als "la Reine des fromages".
Bron :  Wikipedia     CC 3.0

27-12-2009 om 00:23 geschreven door waaroemni

0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
Categorie:eten & drinken
(6)
22-12-2009
nieuwsgierig h�Beamish
B       e       a
B  b B  b  5 a (3)
Beamish (bier)
Beamish, een biermerk van Beamish and Crawford, is de oudste bierbrouwerij in Cork, Ierland en is tegenwoordig eigendom van Heineken. Men produceert een Stout en een Ale

De brouwerij werd in 1792 opgericht door Williams Beamish en William Crawford, door het aankopen van een bestaande brouwerij van Edward Allen, waarvan de geschiedenis tot minstens 1650 teruggaat.
Het ging de brouwerij voor de wind, waardoor het in 1805 de grootste brouwerij van Ierland was en de op twee-na-groote van het Verenigd Koninkrijk en Ierland in zijn geheel, met een productie van 100.000 vaten.
In 1833 nam Guinness de positie van grootste brouwerij van Ierland over.


Beamish affiche uit 1919
auteur : Lordprice    CC 2.5
Na vele eigenaren werd de firma in 2008 door Heineken overgenomen.
In 2009 sloot de brouwerij en werd de productie overgebracht naar die van Heineken, die al een brouwerij in Cork had.


Beamish
Bron :  Wikipedia     CC 3.0

22-12-2009 om 16:44 geschreven door waaroemni

0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
Categorie:eten & drinken
(4)
11-12-2009
nieuwsgierig h�Bavarois
B a       v

B  b B  b  1  v (2)

Bavarois

Een bavarois (Frans voor Beiers) is een luchtige pudding, een nagerecht, die in een vorm wordt gegoten, gekoeld en gestort of in de vorm geserveerd wordt.
In de gastronomie worden twee soorten bavaroises onderscheiden:
- op melkbasis en
- op vruchtenbasis.



chocolade bavarois

Voor een vruchtenbavarois worden zachte vruchten gebruikt, zoals aardbeien, frambozen en abrikozen.
Verse kiwi,mango of ananas moeten eerst gekookt worden, omdat de eiwitsplitsende enzymen in deze vruchten het opstijven van de gelatine verhinderen.
Door het koken van deze vruchten wordt het enzym vernietigd.
Een bavarois bevat geen klontjes, en moet geheel glad zijn.
De vruchten moeten daarom gepureerd worden, en eventueel ook gezeefd.



aardbei bavarois
recept en werkwijze   Kees Moerman

In tegenstelling tot veel soorten pudding op basis van maïzena worden bij een bavarois gelatine en eieren gebruikt voor de binding in plaats van zetmeel.
Het essentiële verschil tussen een pudding en een bavarois is echter dat de bavarois luchtig is, door gebruik van stijf geklopte slagroom en stijf geslagen eieren.
Om uitzakken tegen te gaan wordt gelatine toegevoegd.
De bavarois moet enkele uren voor het diner gemaakt worden, omdat de gelatine moet opstijven in de koelkast.
Bij gebruik van koud verwerkbaar instant gelatinepoeder is de bereidingstijd overigens aanzienlijk korter, terwijl het resultaat hetzelfde is.



Bavarois van verse plattekaas met chocolade, sinaasappel en studentenhaver
recept en werkwijze   Solo

Eenvoudig receptje :
Ingrediënten voor 6 porties
- 1/2 liter melk
- 1 vanillestok
- 5 eigelen
- 100gr suiker
- 8 blaadjes gelatine
- 1/2 liter room
Bereidingswijze

- Zet de melk op het vuur en doe er de vanillestok bij
- Haal het merg met een scherp mesje uit de vanillestok
- Roer op tijd en stond in de melk, anders zal ze aanbranden
- Klop de eigelen op met suiker
- Zet de gelatine te week in koud water
- Wanneer de melk kookt, zet je ze van het vuur, doe een beetje bij de eieren om    deze lopender te maken
- Doe dan het mengsel bij de melk (onmiddellijk roeren, zodat binding ontstaat)
- Klop de room op
- Zet het mengsel terug op het vuur en vanneer (=links-rechts roeren met houten    spatel)
- Doe onmiddellijk in een koude pot en voeg er de gelatine bij
- Zet de massa koud (leg ijs in de spoelbak, voeg water toe tot de hoogte van de    massa in de pot en zet de pot erin)
- Blijven roeren tot hij lichaamstemperatuur heeft
- Voeg de room bij de basis en roer voorzichtig om (van onder naar boven)
- Zet de bavarois terug in de koude spoelbak en roer nog even verder om de gelatine    goed met de room te laten binden
- Doe de bavarois snel in kleine schaaltjes en zet gedurende 5 uur in de koelkast

Tips om het beter te laten lukken
- De eieren niet laten schiften door een te hoog vuur
- Koud mengen

Bron :  Wikipedia    CC 3.0

11-12-2009 om 22:36 geschreven door waaroemni

0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
Categorie:eten & drinken
(9)
nieuwsgierig h�Bavaria
B a       v

B  b B  b  1  v

Bavaria (bier)

Bavaria is een Nederlands biermerk van de gelijknamige bierbrouwerij en frisdrankenleverancier in Lieshout.

De brouwerij is een van de oudste van Nederland.
In 1719 werd voor het eerst melding van deze brouwerij gemaakt.
Deze was eigendom van Laurentius Moorees en stond bekend als 'De Kerkdijk', naar de straat waaraan de brouwerij was gelegen.
Mogelijk ging deze activiteit zelfs terug tot het jaar 1680.
We moeten aanvankelijk eerder aan een thuis verricht ambacht dan aan een fabriek denken.
Sinds 1764 is de brouwerij in het bezit van de familie Swinkels, die afstamt van de schoonzoon van Moorees.
De kleinschalige brouwerijen verdwenen geleidelijk en brouwerij 'De Kerkdijk' was een van de bedrijven die overbleef en groeide.
Innovaties speelden bij dit proces zeker een rol.
Daarnaast werd ook aan uitbreiding van de afzet gewerkt, waarbij men vanaf 1890 zelfs tot Helmond doordrong.
De aanleg van het Wilhelminakanaal in 1918 zorgde eveneens voor extra omzet, alsmede een aanvoerweg.



Gedeelte van de oude brouwerij
auteur : Dgb   CC 2.5

In 1925 richtten de drie gebroeders Frans, Piet en Jan Swinkels de firma Gebroeders Swinkels op.
Voor de brouwerij kozen ze de naam 'Bavaria', een verwijzing naar het 'Beiersch bier', zoals ondergistend of Pilsenerbier toen vaak werd genoemd, dit in tegenstelling tot het tot dan toe gebruikelijke gerstenbier.
Het in 1926 van kracht geworden Bierbesluit gaf Bavaria een concurrentievoordeel.
Geleidelijk aan vergrootte men het afzetgebied tot plaatsen buiten Noord-Brabant, waarbij men afspraken maakte met kasteleins.



café en ontvangruimte van brouwerij Bavaria
auteur : Dgb   CC 2.5

In 1934 werd het eerste flessenbier geleverd. Sinds 1937 beschikt Bavaria over een eigen mouterij, die ook aan anderen levert.
De brouwerij groeide snel, maar de omzet stortte in gedurende en vlak na de Tweede Wereldoorlog.
Daarna trad weer herstel in.
Vanaf 1955 verkoopt Bavaria ook frisdrank onder de naam 3-Es, een verwijzing naar de drie gebroeders Swinkels die op dat moment de directie vormden.
Vanaf 1970 levert Bavaria een alcoholvrij bier dat vooral in islamitische landen zeer veel wordt verkocht.
In de jaren '90 van de twintigste eeuw steeg de productiecapaciteit zeer snel.
Bavaria heeft eveneens fabrieken in Zuid-Afrika en in Rusland.
In het laatste land heeft Bavaria een groot marktaandeel verkregen.

Bavaria is een van de grootste brouwerijen van Nederland, en het bezit een van de grootste mouterijen van Europa.



oude bedrijfsbrandweerwagen
foto   Nationaal Brandweermuseum Hellevoetsluis

Als enige bier in Nederland wordt Bavaria gebrouwen met mineraalwater uit eigen bron.
Dit water is 22.000 jaar oud en komt uit een tijd dat de aarde nog vrij was van vervuiling.
Ook het natuurlijk filterproces door de aardlagen draagt eraan bij de het mineraalwater puur en fris is.

Bavaria recyclet 99% van het afval dat wordt geproduceerd tijdens de productie van bier.
10 jaar geleden kostte het Bavaria nog 10 liter water om 1 liter bier te brouwen.
Tegenwoordig is dit teruggebracht naar 4 liter om het milieu minder te belasten.
Daarnaast wordt het al het afvalwater gezuiverd.

TVC (historie) Bavaria kent een rijke historie aan televisiereclames.
Door te adverteren bekendheden als Lee van Cleef, Marco van Basten, Maradona, Arie Haan en Don Johnson werd een mannelijk publiek aangesproken.

WK 2006: Leeuwenhose Tijdens het WK Voetbal 2006 in Duitsland introduceerde Bavaria de Leeuwenhose als oranje-item.
De Leeuwenhose, een broekpak die een combinatie is van een leeuwenpak en een Duitse lederhose, werd een doorslaand succes.
Dit oranje-item leidde ook tot veel ophef rondom het WK.
De KNVB weerde de voorwerpen uit het stadion omdat Heineken sponsor is van de voetbalbond.

Bron :  Wikipedia    CC 3.0

11-12-2009 om 10:11 geschreven door waaroemni

0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (2 Stemmen)
Categorie:eten & drinken
(3)
16-10-2009
nieuwsgierig h�Barreado
B        a r
B  b B  b  1  r (44)
Barreado
Barreado is een stoofpotgerecht afkomstig uit de kuststreken van de Braziliaanse staat Paraná.

Het gerecht is ontstaan als typisch carnavalseten.
Om aan de festiviteiten van carnaval mee te kunnen doen maakten de huisvrouwen het voedsel voor die dagen al van tevoren klaar;
het mocht dus niet al te moeilijk te maken zijn en moest ook na een aantal dagen nog smaakvol zijn.

De ingrediënten voor barreado zijn rundvlees, reuzel en verschillende kruiden.
Het klaarmaken van het vlees is traditioneel een proces van zo'n 12 tot 24 uur, waarin het vlees zacht gekookt wordt en de kruiden in moeten werken op het vlees.
Tegenwoordig kan dit proces versneld worden tot 2-3 uur met behulp van een snelkookpan, maar dit zorgt wel voor een afwijkende smaak.


barreado feestelijk
Barreado wordt opgediend met witte rijst, banaan en bijzonder fijne cassavemeel.
Het vlees moet vervolgens op het bord goed gemengd en geprakt worden met cassavemeel en een beetje heet water.

Om te verifiëren of men dit goed heeft gedaan moet men het bord op zijn kop houden:
valt er niets uit, dan heeft men goed geprakt en de juiste mengverhouding gevonden.

Vervolgens kunnen naar smaak schijfjes banaan of sinaasappel worden toegevoegd.
De witte rijst kan van hetzelfde bord, of apart gegeten worden.


barreado traditioneel
auteur : Luciana Mastrorosa
In het koloniale kuststadje Morretes is barreado indirect één van de belangrijkste bronnen van inkomsten.
Morretes ligt op een toeristische weg die naar de stranden van Paraná leidt en is om haar rustieke riviertje en mooie ligging een geliefde tussenstop.
Het gros van de restaurants heeft zich gespecialiseerd in alleen barreado.


barreado om op te dienen
Bron :Wikipedia    CC
           www.bemparana.com.br/

16-10-2009 om 17:56 geschreven door waaroemni

0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
Categorie:eten & drinken
(9)
14-10-2009
nieuwsgierig h�Barousse
B        a r
B  b B  b  1r(41)
Barousse
De Barousse is een Franse kaas uit het hoge berggebied van de Pyreneeën, uit de kleine vallei van de Ourse, de Barousse.

De Barousse kan zowel van schapenmelk als van koemelk gemaakt worden (wel van de pure melk van één van de twee, geen gemengde producten).
Er is maar één producent van deze kaas, Denis Sost.
De kaas wordt maar in een kleine hoeveelheid gemaakt en is buiten de streek vrijwel niet verkrijgbaar.
De kaas is goed vergelijkbaar met de Esbareich.
De kaas heeft een eigen karakter doordat de beesten alleen de kruiden van het berggebied als voedsel krijgen.

De Barousse is van het type gewassen korst kaas, gedurende het rijpen wordt de kaas regelmatig gewassen met pekel.
De kaas rijpt minimaal 2 maanden tot zes maanden.
Resultaat hiervan is een sterk geurende kaas, met een gladde okerkleurige korst en een smeuïge kaasmassa waarin een groot aantal kleine gaatjes zit.
Bron :Wikipedia    CC

14-10-2009 om 19:39 geschreven door waaroemni

0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
Categorie:eten & drinken
(2)
13-10-2009
nieuwsgierig h�Baron(druif)
B        a r
B  b B  b  1r(38)
Baron (druif)
baron blauwe druif, goed om wijn van te maken,
nieuw ras nog maar weinig planten beschikbaar,
fruitig / vol type wijndruif,
rechtop groeiend,
zeer schimmel tolerant
Bron :Wikipedia    CC

13-10-2009 om 05:06 geschreven door waaroemni

0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
Categorie:eten & drinken
(0)
10-10-2009
nieuwsgierig h�Barolo (wijn)
B        a r
B  b B  b  1  r (34)
Barolo ( wijn )
Barolo is een droge rode wijn en wijnstreek in in de Piëmont, in Italië. Gelegen ten zuiden van Turijn.
Het wijnbouwgebied waar Barolo gemaakt wordt is ongeveer 1200 hectare groot.

Een bijnaam van de wijn was al in 1860 "Wijn van koningen en koning van de wijnen".
Deze woorden gebruiken de inwoners van regio Piemonte voor Barolo, de wijn die hen het meest aan het hart ligt.
Helaas was tot voor kort Barolo vooral een stroeve en schrale wijn.
Maar er is veel veranderd in Piemonte.
Barolo is drinkbaar geworden, met behoud van koninklijke allure.
1997 was het eerste jaar waarin de nieuwe Barolo zich manifesteerde, en deze ontwikkeling zet door.
De Italiaanse kwalificering is sind 1980 DOCG (Denominazione di Origine Controllata e Garantita), hetgeen de hoogste kwalificering is.
Voor een Barolo wijn betekent dit dat deze aan de volgende kwalicaties moet voldoen wil de wijn daadwerkelijk de naam Barolo meekrijgen;

- Barolo, minimaal twee jaar houtrijping, mag pas drie jaar na de oogst worden vrijgegeven.
- Barolo riserva, drie jaar houtrijping, mag pas vier jaar na de oogst worden vrijgegeven.
- Barolo riserva special, vier jaar houtrijping, mag pas vijf jaar na de oogst worden vrijgegeven.
- Minimaal alcohol percentage 13%.
- De wijn moet voor 100% van de Nebbiolo-druif gemaakt worden.


barolo wijngaarden
Barolo wordt gemaakt van de Nebbiolo druif, ruikt sterk naar teer, viooltjes en rozen, vijgen, pruimen, witte truffels en vaak nog veel meer.
De wijn kan een oranjeachtige kleur krijgen als hij ouder wordt.
Voor een goede Barolo moet je lang geduld hebben.
Door de vele tannines is er een lange rijpingstijd nodig.
Overigens zijn er tegenwoordig ook een aantal producenten die Barolo wijnen maken die jeugdig gedronken kunnen worden.

De wijn is een van de meer exclusieve en duurdere wijnen die gemaakt worden.


Het sap + most van de zojuist geoogste Nebbiolo van de Cannubi wijngaard wordt in de fermentatie tank gepompt.
Chiara Boschis (Pira & Figli) kijkt toe. (Oktober 2004, Barolo)
De wijngaarden van de Barolo liggen op hoogtes tussen de 250 en 450m, in de Langhe heuvels in het zuiden van Piëmont.
De laatste jaren wordt er veel te veel uitgebreid naar de lagere gebieden wat de kwaliteit niet ten goede komt.
De echte goede barolo's komen uit de kerngebieden.


nebbiolo druif
Bron :Wikipedia    CC
           

10-10-2009 om 09:56 geschreven door waaroemni

0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
Categorie:eten & drinken
(4)
02-10-2009
nieuwsgierig h�Barista
B        a r
B  b B  b  1  r (20)
Barista
Een barista is een vakman of -vrouw die zich toelegt op het bereiden van espresso en aanverwante dranken als cappuccino.
De barista is als de kok in de keuken; hij/zij weet daarnaast vrijwel alles van de techniek van de espressomachine en de processen bij het bereiden van de espresso.
Veelal worden ook Latte arttechnieken beheerst.

De Dutch Coffee Promotion organiseert jaarlijks 4 wedstrijden voor baristi:
de Nederlandse Barista Kampioenschappen, de Latte art kampioenschappen, de Cuptasting kampioenschappen en Coffee in Good Spirits kampioenschappen.


deelnemer aan het barista wereldkampioenschap (WBC)2006
auteur : James Hoffmann    
CC
Sinds 2002 worden er baristakampioenschappen gehouden in Nederland.
Tijdens deze wedstrijd bereidt de deelnemer vier espresso's, vier cappuccino's en vier koffiespecialiteiten.
Voor het bereiden van deze dranken krijgt de barista 15 minuten.
Gelet wordt op technische beheersing van de machine, het maken van perfecte dranken en creativiteit.
Ook in België worden er baristakampioenschappen gehouden.
Er bestaan zowel barista opleidingen als barista cursussen en workshops.


enkele van de barista kunsten
Bron :Wikipedia    CC

02-10-2009 om 03:48 geschreven door waaroemni

0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
Categorie:eten & drinken
(3)
30-09-2009
nieuwsgierig h�Bardolino
B        a r
B  b B  b  1  r (16)
Bardolino ( wijn )
Bardolino is een lichte, fruitige rode wijn van de zuidoostelijke oever van het Gardameer. De wijn wordt uit corvina of corvinone, rondinella, molinara en kleine hoeveelheiden inheemse druivensoorten geperst oftewel dezelfde soorten als Valpolicalla.

Er zijn weinig producenten die een kwalitatief hoogstaande wijn leveren.

Een goede Bardolino past heel goed bij gefrituurde vis, pasta- en kalfsgerechten.
Bron :Wikipedia    CC

30-09-2009 om 09:57 geschreven door waaroemni

0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
Categorie:eten & drinken
(0)




Beoordeel dit blog
  Zeer goed
  Goed
  Voldoende
  Nog wat bijwerken
  Nog veel werk aan
 

voor volledig scherm
...klik hier
kerst 2014


Laatste commentaren
  • nike air max 97 (yanxia39)
        op Luchtballonvaart
  • vriendelijk blog bezoekje (kinrooi webradio)
        op Kerstgroet
  • Hallo, lieve zondaggroetjes ... (gita)
        op Kerstgroet
  • Hoikes (steffie)
        op Luchtballonvaart
  • Hoikes (steffie)
        op Kerstgroet
  • Hoofdpunten blog saagje
  • Het oude moedertje
  • De legende van de maïs
  • Mans van de Maone
  • De boer en de duivel
  • De twee advocaten(slot)

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto


    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto



    Kribbelboek
  • vriendelijk blog bezoekje
  • Fijn weekend toegewenst
  • Fijne Zondag gewenst
  • Groeten uit Knokke-Heist
  • Groeten uit Knokke-Heist

    waaroemni
    E-mail mij


    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Blog als favoriet !

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Gratis aanmelden bij searchengines.

    Foto

    Archief per week
  • 23/12-29/12 2013
  • 18/11-24/11 2013
  • 11/11-17/11 2013
  • 04/11-10/11 2013
  • 28/10-03/11 2013
  • 21/10-27/10 2013
  • 14/10-20/10 2013
  • 07/10-13/10 2013
  • 30/09-06/10 2013
  • 23/09-29/09 2013
  • 16/09-22/09 2013
  • 09/09-15/09 2013
  • 02/09-08/09 2013
  • 26/08-01/09 2013
  • 19/08-25/08 2013
  • 12/08-18/08 2013
  • 05/08-11/08 2013
  • 29/07-04/08 2013
  • 22/07-28/07 2013
  • 15/07-21/07 2013
  • 08/07-14/07 2013
  • 01/07-07/07 2013
  • 24/06-30/06 2013
  • 17/06-23/06 2013
  • 10/06-16/06 2013
  • 03/06-09/06 2013
  • 27/05-02/06 2013
  • 20/05-26/05 2013
  • 13/05-19/05 2013
  • 06/05-12/05 2013
  • 29/04-05/05 2013
  • 22/04-28/04 2013
  • 15/04-21/04 2013
  • 08/04-14/04 2013
  • 01/04-07/04 2013
  • 25/03-31/03 2013
  • 18/03-24/03 2013
  • 11/03-17/03 2013
  • 04/03-10/03 2013
  • 25/02-03/03 2013
  • 18/02-24/02 2013
  • 11/02-17/02 2013
  • 04/02-10/02 2013
  • 28/01-03/02 2013
  • 21/01-27/01 2013
  • 14/01-20/01 2013
  • 07/01-13/01 2013
  • 31/12-06/01 2013
  • 24/12-30/12 2012
  • 17/12-23/12 2012
  • 10/12-16/12 2012
  • 03/12-09/12 2012
  • 26/11-02/12 2012
  • 19/11-25/11 2012
  • 12/11-18/11 2012
  • 05/11-11/11 2012
  • 29/10-04/11 2012
  • 22/10-28/10 2012
  • 15/10-21/10 2012
  • 08/10-14/10 2012
  • 01/10-07/10 2012
  • 24/09-30/09 2012
  • 17/09-23/09 2012
  • 10/09-16/09 2012
  • 03/09-09/09 2012
  • 27/08-02/09 2012
  • 20/08-26/08 2012
  • 13/08-19/08 2012
  • 06/08-12/08 2012
  • 30/07-05/08 2012
  • 23/07-29/07 2012
  • 16/07-22/07 2012
  • 09/07-15/07 2012
  • 02/07-08/07 2012
  • 25/06-01/07 2012
  • 18/06-24/06 2012
  • 11/06-17/06 2012
  • 04/06-10/06 2012
  • 28/05-03/06 2012
  • 21/05-27/05 2012
  • 14/05-20/05 2012
  • 07/05-13/05 2012
  • 30/04-06/05 2012
  • 23/04-29/04 2012
  • 16/04-22/04 2012
  • 09/04-15/04 2012
  • 02/04-08/04 2012
  • 26/03-01/04 2012
  • 19/03-25/03 2012
  • 12/03-18/03 2012
  • 05/03-11/03 2012
  • 27/02-04/03 2012
  • 20/02-26/02 2012
  • 13/02-19/02 2012
  • 06/02-12/02 2012
  • 30/01-05/02 2012
  • 23/01-29/01 2012
  • 16/01-22/01 2012
  • 09/01-15/01 2012
  • 02/01-08/01 2012
  • 24/12-30/12 2012
  • 19/12-25/12 2011
  • 12/12-18/12 2011
  • 05/12-11/12 2011
  • 28/11-04/12 2011
  • 21/11-27/11 2011
  • 14/11-20/11 2011
  • 07/11-13/11 2011
  • 31/10-06/11 2011
  • 24/10-30/10 2011
  • 17/10-23/10 2011
  • 10/10-16/10 2011
  • 03/10-09/10 2011
  • 26/09-02/10 2011
  • 19/09-25/09 2011
  • 12/09-18/09 2011
  • 05/09-11/09 2011
  • 29/08-04/09 2011
  • 22/08-28/08 2011
  • 15/08-21/08 2011
  • 08/08-14/08 2011
  • 01/08-07/08 2011
  • 25/07-31/07 2011
  • 18/07-24/07 2011
  • 11/07-17/07 2011
  • 04/07-10/07 2011
  • 27/06-03/07 2011
  • 20/06-26/06 2011
  • 13/06-19/06 2011
  • 06/06-12/06 2011
  • 30/05-05/06 2011
  • 23/05-29/05 2011
  • 16/05-22/05 2011
  • 09/05-15/05 2011
  • 02/05-08/05 2011
  • 25/04-01/05 2011
  • 18/04-24/04 2011
  • 11/04-17/04 2011
  • 04/04-10/04 2011
  • 28/03-03/04 2011
  • 21/03-27/03 2011
  • 14/03-20/03 2011
  • 07/03-13/03 2011
  • 28/02-06/03 2011
  • 21/02-27/02 2011
  • 14/02-20/02 2011
  • 07/02-13/02 2011
  • 31/01-06/02 2011
  • 24/01-30/01 2011
  • 17/01-23/01 2011
  • 10/01-16/01 2011
  • 03/01-09/01 2011
  • 26/12-01/01 2012
  • 20/12-26/12 2010
  • 13/12-19/12 2010
  • 06/12-12/12 2010
  • 29/11-05/12 2010
  • 22/11-28/11 2010
  • 15/11-21/11 2010
  • 08/11-14/11 2010
  • 01/11-07/11 2010
  • 25/10-31/10 2010
  • 18/10-24/10 2010
  • 11/10-17/10 2010
  • 04/10-10/10 2010
  • 27/09-03/10 2010
  • 20/09-26/09 2010
  • 13/09-19/09 2010
  • 06/09-12/09 2010
  • 30/08-05/09 2010
  • 23/08-29/08 2010
  • 16/08-22/08 2010
  • 09/08-15/08 2010
  • 02/08-08/08 2010
  • 26/07-01/08 2010
  • 19/07-25/07 2010
  • 12/07-18/07 2010
  • 05/07-11/07 2010
  • 28/06-04/07 2010
  • 21/06-27/06 2010
  • 14/06-20/06 2010
  • 07/06-13/06 2010
  • 31/05-06/06 2010
  • 24/05-30/05 2010
  • 17/05-23/05 2010
  • 10/05-16/05 2010
  • 03/05-09/05 2010
  • 26/04-02/05 2010
  • 19/04-25/04 2010
  • 12/04-18/04 2010
  • 05/04-11/04 2010
  • 29/03-04/04 2010
  • 22/03-28/03 2010
  • 15/03-21/03 2010
  • 08/03-14/03 2010
  • 01/03-07/03 2010
  • 22/02-28/02 2010
  • 15/02-21/02 2010
  • 08/02-14/02 2010
  • 01/02-07/02 2010
  • 25/01-31/01 2010
  • 18/01-24/01 2010
  • 11/01-17/01 2010
  • 04/01-10/01 2010
  • 28/12-03/01 2016
  • 21/12-27/12 2009
  • 14/12-20/12 2009
  • 07/12-13/12 2009
  • 30/11-06/12 2009
  • 23/11-29/11 2009
  • 16/11-22/11 2009
  • 09/11-15/11 2009
  • 02/11-08/11 2009
  • 26/10-01/11 2009
  • 19/10-25/10 2009
  • 12/10-18/10 2009
  • 05/10-11/10 2009
  • 28/09-04/10 2009
  • 21/09-27/09 2009
  • 14/09-20/09 2009
  • 07/09-13/09 2009
  • 31/08-06/09 2009
  • 24/08-30/08 2009
  • 17/08-23/08 2009
  • 10/08-16/08 2009
  • 03/08-09/08 2009
  • 27/07-02/08 2009
  • 29/06-05/07 2009
  • 22/06-28/06 2009
  • 15/06-21/06 2009
  • 08/06-14/06 2009
  • 01/06-07/06 2009
  • 25/05-31/05 2009
  • 18/05-24/05 2009
  • 04/05-10/05 2009
  • 27/04-03/05 2009
  • 30/03-05/04 2009
  • 23/03-29/03 2009
  • 16/03-22/03 2009
  • 02/03-08/03 2009
  • 23/02-01/03 2009
  • 16/02-22/02 2009
  • 09/02-15/02 2009
  • 02/02-08/02 2009
  • 26/01-01/02 2009
  • 19/01-25/01 2009
  • 12/01-18/01 2009
  • 05/01-11/01 2009
  • 29/12-04/01 2009
  • 22/12-28/12 2008
  • 15/12-21/12 2008
  • 08/12-14/12 2008
  • 01/12-07/12 2008
  • 24/11-30/11 2008
  • 17/11-23/11 2008
  • 10/11-16/11 2008
  • 03/11-09/11 2008
  • 27/10-02/11 2008
  • 20/10-26/10 2008
  • 05/05-11/05 2008
  • 28/04-04/05 2008
  • 21/04-27/04 2008
  • 14/04-20/04 2008
  • 07/04-13/04 2008
  • 31/03-06/04 2008
  • 24/03-30/03 2008
  • 17/03-23/03 2008
  • 10/03-16/03 2008
  • 03/03-09/03 2008
  • 25/02-02/03 2008
  • 18/02-24/02 2008
  • 11/02-17/02 2008
  • 04/02-10/02 2008
  • 28/01-03/02 2008
  • 21/01-27/01 2008
  • 14/01-20/01 2008
  • 07/01-13/01 2008
  • 31/12-06/01 2008
  • 24/12-30/12 2007

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Welkom bij De Vrolijke Bloggers
    Laatste commentaren
  • nike air max 97 (yanxia39)
        op Luchtballonvaart
  • vriendelijk blog bezoekje (kinrooi webradio)
        op Kerstgroet
  • Hallo, lieve zondaggroetjes ... (gita)
        op Kerstgroet
  • Hoikes (steffie)
        op Luchtballonvaart
  • Hoikes (steffie)
        op Kerstgroet
  • Zondagse groeten (rudi)
        op Vredespaleis
  • Goedemorgen, een fijne dag gewenst. (Jasmijn2)
        op Vredespaleis
  • DE MAT (Maarten)
        op Kerstgroet
  • Zonnige groetjes uit Hasselt. (Jasmijn2)
        op Oklahoma
  • Kom jou een fijne Valentijn wensen ... (gita)
        op Kerstgroet
  • Fijne zaterdag, maatje(s)... (gita)
        op Kerstgroet
  • woensdaggroetjes (Frankie)
        op Kerstgroet
  • zomermissende zonloze zaterdagse zendingen (Frankie)
        op Oklahoma
  • GROETJES VAN UIT VILVOORDE (ESTER EN LEON)
        op Kerstgroet
  • Het is inderdaad veel te lang geleden dat ik hier was (marylou)
        op Kerstgroet
  • Zaterdaggroetjes maatje(s)... (gita)
        op Kerstgroet
  • Lieve groetjes en fijne dinsdag... (gita)
        op Kerstgroet
  • gelukkig nieuwjaar! (lipske)
        op Kerstgroet
  • Bijna weekend blogmaatje(s)... (gita)
        op Kerstgroet
  • Fijne start van de nieuwe week maatje ... (gita)
        op Luchtballonvaart
  • Hoi maatje (steffie)
        op Luchtballonvaart
  • Fijn weekend & Fijne feestdagen (Bernward - DF6JL)
        op Luchtballonvaart
  • hallo (lipske)
        op Luchtballonvaart
  • Lieve groetjes aus Oberhausen (Bernward - DF6JL)
        op Luchtballonvaart
  • Fijn weekend ... (gita)
        op Luchtballonvaart
  • Fijne dag maatje ... (gita)
        op Luchtballonvaart
  • Vrijdag groetjes maatje ... (gita)
        op Luchtballonvaart
  • hallo (lipske)
        op Luchtballonvaart
  • Fijne midweek blog maatje... (gita)
        op Paulus Potter
  • Fijne start van de nieuwe week ... (gita)
        op Willem Tell
  • Weekendgroetjes ... (gita)
        op Oklahoma
  • Fijne dag maatje ... (gita)
        op Apollo 12
  • hallo (lipske)
        op Apollo 12
  • Nen goeie mergent (Jeske)
        op Apollo 12
  • Fijne dinsdag ... (gita)
        op Tirpitz
  • Zondaggroetjes ... (gita)
        op US Marine Corps
  • Vrijdag groetjes maatje ... (gita)
        op Wilhelm Röntgen
  • hallo (lipske)
        op Sabena
  • Fijne midweek blog maatje... (gita)
        op Hawker Hurricane
  • Fijne start van de nieuwe week ... (gita)
        op Spaanse furie
  • Hoi Maatje (steffie)
        op Chevrolet
  • dat waren tenminste nog auto's ! (meeuw)
        op Chevrolet
  • Weekendgroetjes ... (gita)
        op Ivy Mike
  • hallo (lipske)
        op Bohemian Rhapsody
  • Donderdaggroetjes blog maatje... (gita)
        op Bohemian Rhapsody
  • Fijne dinsdag ... (gita)
        op Burger King
  • Zondaggroetjes ... (gita)
        op Metro van New York
  • Fijne dag maatje ... (gita)
        op Bunzing 2
  • Ben er weer... (gita)
        op Juan Luna
  • Hoi maatje (steffie)
        op Buntgras
  • Hallo Waaroemni,fijne avondgroetjes uit Terneuzen met veel liefs van Lilian en Paolo. (paolo)
        op Bungeejumpen
  • hallo (lipske)
        op The Walt Disney Company
  • Dinicreatief (Dini)
        op Bulwers fazant
  • MAANDAG!!! MAAK ER EEN FIJNE DAG VAN. (Rachel Belmans)
        op Bell X-1
  • hallo (lipske)
        op Bultkrokodil
  • Dag blogmaatje (Beverse Weetjes)
        op Great Chicago Fire
  • Dinicreatief (Dini)
        op Bulthaarmos
  • EERSTE GROETJES VAN UIT TURKYE! (Rachel Belmans)
        op Bullterriër
  • Dag Waaroemni,we wensen je een heel fijne zondag toe,groetjes uit Terneuzen met veel liefs van Lilian en Paolo. (paolo)
        op Bullterriër
  • Zondaggroetjes ... (gita)
        op Bullterriër
  • Hoi maatje (steffie)
        op Bullshitbingo
  • Dag Waaroemnie.Na onze 5-3 overwinning tegen K.FC.Izegem kom ik Je graag nog een fijne en gezellige zaterdagnamiddag toewensen. (Jos Vande Ghinste)
        op Bullshitbingo
  • Lieve weekendgroetjes! (Cates)
        op Bullshitbingo
  • Weekendgroeten blogmaatje(s) (Rudi)
        op Werelddierendag
  • Een fijn weekend gewenst (Benthe)
        op Werelddierendag
  • Fijne dag maatje ... (gita)
        op Werelddierendag
  • hallo (lipske)
        op Werelddierendag
  • Fijne midweek blog maatje... (gita)
        op Bullers albatros
  • Dag Waaroemni,prachtige fotoreportage,fijne midweekse groetjes uit Terneuzen met veel liefs van Lilian en Paolo. (paolo)
        op Bullers albatros
  • MAAK ER EEN MOOIE DAG VAN!! (Rachel Belmans)
        op Bullers albatros
  • Hoi maatje (steffie)
        op Bullers albatros
  • fijne avond ! (meeuw)
        op Bullers albatros
  • Prachtige foto's met een mooie beschrijving (José)
        op Bullers albatros
  • Dag Waaroemnie.Ik wens Je een heerlijke zonnige dinsdag toe. (Jos Vande Ghinste)
        op Bullers albatros
  • Een tof weekske wens ik je ! (Jeske)
        op The Flintstones
  • Goede morgen. (Jos Neys)
        op The Flintstones
  • Fijne maandag maatje... (gita)
        op The Flintstones
  • Het is maar hoe je het bekijkt. Ik wens je een heel mooie zondag. (Loek)
        op De Fabeltjeskrant
  • Dag Waaroemni,fijne zondag met groetjes uit Terneuzen van Lilian en Paolo. (paolo)
        op De Fabeltjeskrant
  • Lieve zondaggroetjes ... (gita)
        op De Fabeltjeskrant
  • Hallo (Athea)
        op Dag van de klant
  • die mennekes hebben allebei gelijk.. (Alda Bosmans)
        op Dag van de klant
  • een lieve groet ... (meeuw)
        op Dag van de klant
  • fijn weekend.... (Martine)
        op Dag van de klant
  • Veel kleine winkels zijn er niet meer, warenhuizen daarentegen wel (Annie & Rogier)
        op Dag van de klant
  • Fijn weekend gewenst ...uit Retie :lol: (Jeske)
        op Dag van de klant
  • Weekendgroetjes ... (gita)
        op Dag van de klant
  • hallo (lipske)
        op Biosfeer 2
  • Lieve dinsdaggroetjes blog maatje... (gita)
        op Honda
  • De herfst is begonnen (Wilfried)
        op Das Rheingold
  • Lieve zondaggroetjes ... (gita)
        op Das Rheingold
  • Vrijdag groetjes maatje ... (gita)
        op Armada de Moluccas
  • hallo (lipske)
        op Armada de Moluccas
  • Midweekgroetjes ... (gita)
        op Bullenpees
  • Fijne start van de nieuwe week blogmaatje ... (gita)
        op General Motors
  • Weekendgroetjes ... (gita)
        op Windows ME
  • hallo (lipske)
        op Newport Transporter Bridge
  • Lieve donderdaggroetjes ... (gita)
        op Newport Transporter Bridge
  • Fijne dag maatje ... (gita)
        op Californië
  • Goedemorgen Waaroemnie.Na 3 maand ben ik er gelukkig weer bij. (Jos Vande Ghinste)
        op Californië

  • Blog tegen de regels? Meld het ons!
    Gratis blog op http://blog.seniorennet.be - SeniorenNet Blogs, eenvoudig, gratis en snel jouw eigen blog!