Inhoud blog
Zoeken in blog
Categorieën
E-mail mij
Beoordeel dit blog
Inhoud blog
Wie Weet
bloggen om te leren
15-08-2010
nieuwsgierig h�Big Five

B    i    g
B     b    B     b    9 g (2)
Big Five
De theorie van de Big Five geeft vijf dimensies waarmee het karakter, ofwel de persoonlijkheid, van personen beschreven kan worden door van elk van die dimensies aan te geven of die meer of minder van toepassing is op die persoon. De Big Five is oorspronkelijk gebaseerd op een Amerikaans onderzoek naar het gebruik van alle bijvoeglijk naamwoorden waarmee proefpersonen het karakter van een hun bekende persoon beschreven. Later is dit onderzoek in andere (meest Westerse) talen herhaald en ook met meer woordsoorten.

De theorie van de Big Five is niet de eerste theorie die de persoonlijkheid uitdrukt in een bepaald aantal termen. Bekende voorgangers van de Big Five waren onder meer de vier temperamenten van de oude Grieken, de 16-factortheorie van Raymond B. Cattell en de driedimensionale theorie van Hans Eysenck. De theorie van de Big Five is de meest recente in deze reeks


Raymond Cattell
auteur : Cattell family    CC 3.0
De vijf dimensies zijn van een hoog en breed algemeen betekenisniveau. Daarom zijn aanduidingen met abstracte termen uit de psychologie, zoals 'extraversie' of 'neuroticisme', beter dan aanduidingen met woorden die in de omgangstaal een heel specifieke betekenis hebben, zoals 'vriendelijkheid'. De Nederlandse Big Five onderzoekers Wim Hofstee en Boele de Raad, hebben voor de vijfde dimensie een iets ander label gekozen dat beter aansluit bij hun onderzoeksgegevens: Intellectuele autonomie.
1.Extraversie (tegenover introversie).
Engels: Extraversion of Extroversion.
2.Meegaandheid (tegenover wantrouwend).
Engels: Agreeableness.
3.Zorgvuldigheid (tegenover laksheid en gebrek aan motivatie).
Engels: Conscientiousness
4.Emotionele stabiliteit (tegenover Neuroticisme)
Engels: Emotional Stability t.o Neuroticism.
5.Openheid voor Ervaringen/Intellect/Creativiteit
Engels Openness to Experience en Intelligence
De dimensies 1 en 4 hebben sterke overeenkomst met twee van de drie dimensies van Hans Eysenck. Zijn derde dimensie 'psychoticisme', had hij vooral ontleend aan het onderzoek van psychiatrische patiënten. Die dimensie hoeft dus ook niet aanwezig te zijn in de persoonsbeoordelingen van grote groepen 'gezonde' mensen. Eysenck erkende ook de intelligentie als aparte dimensie, maar nam die niet op in zijn model.

Een Engelstalig memotechnisch middeltje is het acroniem OCEAN:
Openness, Conscientiousness, Extraversion, Agreeableness en Neuroticism.


Hans Eysenck
auteur : Sirswindon at en.wikipedia    CC 3.0
De Big Five is gebaseerd op een onderzoek naar álle woorden - oorspronkelijk alleen adjectieven - die in woordenboeken te vinden zijn waarmee persoonlijkheidskenmerken van mensen kunnen worden aangeduid. Na een proces van samenvatting van dit grote aantal woorden tot een paar honderd kernbegrippen werden vragen gemaakt voor vragenlijsten. Bijvoorbeeld: Hoe slordig (is die persoon gewoonlijk)? Aan grote groepen mensen werden die vragenlijsten vervolgens voorgelegd met de vraag een hen goed bekende ander te beoordelen op al die kernbegrippen. Op de antwoorden werden statistische technieken losgelaten (o.a. factoranalyse) om te zien hoe deze antwoorden bleken samen te hangen in patronen of clusters van woordbetekenissen. Oorspronkelijk kwamen Amerikaanse onderzoekers uit op de vijf centrale persoonlijkheidsdimensies die nu onder de naam Big Five bekend geworden zijn. Volgende onderzoeken in andere (Westerse) talen, waaronder het Nederlands, bevestigden dit vijf-factoren model. Elk van deze vijf dimensies heeft extremen van heel sterk naar heel zwak aanwezig (bij deze persoon). De vijf dimensies zijn dus de hoofdcategorieën van de woorden waarmee wij anderen beschrijven als wij kenmerken van hun persoonlijkheid onder woorden brengen, in gedachten voor onszelf, of uitgesproken (en uitgeschreven of getypt) tegenover anderen.

Uit verschillende onderzoeken is trouwens gebleken dat als mensen het karakter van hun huisdieren of paarden beschrijven er uit een statistische samenvattende analyse dezelfde vijf factoren komen.

Ook bij beoordelingen van kinderen door hun ouders of leraren zijn deze vijf factoren door de computers duidelijk als onderliggende dimensies tevoorschijn te halen. Maar dit pas in de loop van de schoolleeftijd, niet bij beschrijvingen van heel jonge kinderen.

Er zijn onderzoeken in sommige (Westerse) talen (o.a. het Italiaans) waar de vijf factoren niet goed naar voren komen. Ook in niet-Westerse talen kan het best zijn dat mensen in andere hoofdcategorieën over persoonlijkheidstrekken denken. Dat wordt nog onderzocht.
De vijf factoren zijn van een abstract en breed betekenisniveau en verschillende auteurs hebben ze verschillende namen gegeven, waardoor de onderlinge overeenstemming tussen de theorieën en de daarbij horende vragenlijsten soms niet altijd even duidelijk is. Bovendien klinken in veel van de gebruikte benamingen soms sterke sociale of morele wenselijkheden door die een goed begrip – en acceptatie – van de verschillen behoorlijk kan bemoeilijken. Hier zullen ze worden aangeduid in termen van een begrippenpaar, dat wil zeggen als een dimensie waarvan de uitersten aan weerskanten evenwaardig op een betekenisvolle manier tegenover elkaar staan.
1) Introversie tegenover Extraversie : Een klassiek begrippenpaar dat midden vorige eeuw door de Zwitserse psychiater Carl Gustav Jung – een leerling van Sigmund Freud - is ontwikkeld, die er een naar binnen dan wel naar buiten gerichte energie, aandacht en oriëntatie mee aanduidde. Extraverte mensen zijn opgewekt, emotioneel betrokken bij anderen en zoeken graag het gezelschap. Doorgaans zijn ze levendig, spraakzaam en spontaan en werken ze graag in een teamverband. Introverte mensen zijn afstandelijk en gereserveerd en gaan graag hun eigen weg. Zij hebben de neiging om drukte en gezelligheid te mijden en kunnen goed alleen zijn. Inmiddels is ook wel duidelijk dat deze extraverte of introverte geneigdheid met biologische en genetische factoren samenhangt. Zo hebben extraverten mensen een lager ‘arousal niveau’ wat wil zeggen dat zij meer prikkels nodig hebben om zich prettig en productief te voelen; en zij zullen dus ook voortdurend naar deze prikkels op zoek gaan, terwijl introverte mensen zich veel beter thuis voelen in een relatief prikkelschaarse omgeving. In het Engels wordt deze dimensie Extraversion of Extroversion genoemd
2) Rust tegenover Onrust : Deze factor drukt uit wat mensen laten zien in emotionele of stressvolle situaties. Rustige mensen zijn emotioneel stabiel en moeilijk uit balans te brengen. Gewoonlijk hebben ze een gelijkmatig humeur, zijn ze kalm en ontspannen en benaderen ze stresssituaties op een rustige en rustgevende manier. Ze lijken, uiterlijk gezien, nauwelijks problemen te kennen en in extremis kan dit leiden tot een zorgeloze, trage en bedaarde instelling. Onrustige mensen zijn rusteloos, snel uitgedaagd en gefrustreerd, prikkelbaar van aard en kunnen heftig reageren op emotionele omstandigheden. In positieve zin kan dit leiden tot een gedreven en bewogen, gepassioneerde manier van leven, maar als de bezorgdheid en de angst om fouten te maken gaan domineren, kan een hoge score op Onrust ook leiden tot het gevoel niet opgewassen te zijn tegen de levensomstandigheden. In Amerikaanse en sommige Nederlandse beschrijving wordt deze dimensie wel als de N- of Neuroticisme-schaal aangeduid omdat hoog op onrust scorende personen een verhoogd risico hebben op bepaalde angststoornissen en depressies. In het Engels wordt deze dimensie Emotional Stability, of omgekeerd: Anxiety genoemd
3) Behoudend tegenover Vernieuwend : Een factor waarvoor nog geen eenduidige term is gevonden en die onder verschillende namen bekend staat, zoals Openheid voor Ervaringen (de O-factor), Ontvankelijkheid en, zoals de Nederlandse onderzoekers Wim Hofstee en Boele de Raad verkiezen: Intellectuele Autonomie. Mensen die hoog scoren op Vernieuwend staan open voor veranderingen, zijn nieuwsgierig, avontuurlijk en rijk aan fantasie. Ze conformeren zich niet graag en hebben belangstelling voor dingen die ongewoon en ongerijmd zijn. Vaak denken ze ook wat abstracter en creatiever en zijn ze gevoelig voor subjectieve ervaringen en belevingen. Mensen die meer aan de Behoudende kant scoren zijn nuchter en praktisch. Zij zullen alles graag bij het oude en vertrouwde willen houden, kijken op een objectieve en logische manier naar problemen en zullen de zaken op en realistische, conventionele manier benaderen, uitgaande van een beproefd recept. Ze gaan graag op zeker en zijn sterk in het beheren en onderhouden van lopende zaken. Ook in het Engels zijn er verschillende benamingen voor deze dimensie, zoals Openness to Experience en Intelligence als het gaat om de vernieuwende kant tot, omgekeerd (zoals bij de 16PF-test), Tough Mindedness als het gaat om de behoudende kant.
4) Wanordelijk tegenover Ordelijk : Deze factor, die ook wel de Zelfcontrole-, de C- of Consciëntieusheid-factor wordt genoemd, geeft informatie over hoe iemand zichzelf en zijn omgeving onder controle heeft – en wil hebben. Mensen die hoog op Ordelijk scoren zijn gedisciplineerd en werken planmatig. Zij houden ervan om duidelijke regels op te stellen, afspraken te maken, en zich (en anderen) daaraan te houden. Zij gelden als betrouwbaar, zorgvuldig en georganiseerd en zullen je niet gauw voor verrassingen stellen. Extreme scoorders vinden het moeilijk met onverwachte gebeurtenissen om te gaan en kunnen dan star en moraliserend zijn. Mensen die hoog op Wanordelijk scoren zijn flexibel en minder geneigd zich aan externe regels te houden. Niet uit een gebrek aan normen of waarden, maar omdat ze graag improviseren en liever vertrouwen op hun eigen tegenwoordigheid van geest. Ze verdragen wanorde goed en maken zich meestal niet zo druk over details, wat wel als nonchalant en slordig kan overkomen. In het Engels heet deze factor Conscientiousness
5) Meegaand tegenover Dominant : Ook deze factor wordt op verschillende manieren omschreven, zoals Focus op de Ander tegenover Focus op Zichzelf, Afhankelijk tegenover Onafhankelijk en Vriendelijk (of zelfs: Altruïstisch, de A-factor) tegenover Vijandig of Wantrouwend. De factor laat zien hoe iemand geneigd is zijn omgeving te beïnvloeden, dan wel zich aan te passen aan de beïnvloeding door anderen. Dominante mensen komen goed voor zichzelf op en zijn competitief van aard. Zij némen ruimte. Zij houden ervan om de leiding te nemen, om greep te hebben op de situatie en om invloed uit te oefenen op de gebeurtenissen. Hun optreden is zelfverzekerd, dwingend en kan als overheersend of brutaal worden ervaren. Meegaande mensen zijn coöperatief, bescheiden en behulpzaam en geneigd tot samenwerken. Zij géven ruimte. Ze kunnen zich goed in een ander verplaatsen en zijn geneigd anderen te nemen zoals ze zijn. Hoogscoorders aan de Meegaande kant vergeten echter wel eens om hun eigen mening te uiten en goed voor zichzelf op te komen en zij zullen ook niet gauw het voortouw nemen om verandering in de situatie aan te brengen. In het Engels heet deze factor Independance (aan de dominante kant) en Agreeableness (aan de meegaande kant)
Bron :  Wikipedia    CC 3.0

15-08-2010 om 10:27 geschreven door waaroemni

0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
Categorie:varia
(1)
nieuwsgierig h�vandaag 15 augustus
Herdenkingen      -      Gebeurtenissen
VANDAAG      -      15 augustus 2010
Moederdag    -    Antwerpen    antwerpen     -    Costa Rica    costa rica
OLV Hemelvaart
liechtenstein    Nationale Feestdag    -    Liechtenstein
Antwerpen Zingt    -    Gedempte Zuiderdokken
Onafhankelijkheidsdag    -    India    india     -    Congo Brazzaville    cb     -    Zuid-Korea    zuid korea
Gebeurtenissen    VANDAAG     15 augustus
in het verleden        in het verleden        in het verleden
1248 Eerstesteenlegging van de Dom van Keulen.
1877 In hun uitvindersvete behaalt Edison toch nog een kleine overwinning op Bell: door Edisons toedoen op deze dag zeggen we tegenwoordig "hallo" als begroeting aan de telefoon en niet "ahoy" (Bells keuze).
1909 Oprichting voetbalclub VUC in Den Haag.
1914 Het Amerikaanse stoomschip Ancona is het eerste schip dat door het Panamakanaal vaart. Dit kanaal verbindt de Grote Oceaan met de Atlantische Oceaan.
1940 Eerste nummer van de als ondergrondse krant begonnen La Libre Belgique.
1945 Japan geeft zich over nadat twee steden (Hiroshima en Nagasaki) verwoest werden door Amerikaanse atoombommen. Dit is het einde van de Tweede Wereldoorlog.
1961 In Oost-Duitsland begint men met de bouw van de betonnen Berlijnse Muur.
1967 Overleden : René Magritte (68), Belgisch surrealistisch schilder.
1969 Eerste dag van het Woodstock Music and Art Festival.
1969 Overleden : Stijn Streuvels (97), Vlaams schrijver (pseudoniem voor Frank Lateur).
1990 In de Sovjet-Unie worden Aleksandr Solzjenitsyn en Josef Brodsky in ere hersteld. Zij krijgen hun burgerrechten terug.
1994 Overleden : Wout Wagtmans (64), Nederlands wielrenner.
1996 Sabine Dardenne en Laetitia Delhez worden levend bevrijd uit de kelder in het huis van Marc Dutroux.
1997 Bart de Graaff richt op 15 augustus 1997 een omroep voor jongeren op: Barts News Network. Na zijn dood in 2003 gaat de omroep BNN door het leven als "Barts Neverending Network".
2007 In Peru vallen bij een aardbeving van 8.0 op de schaal van Richter circa 510 doden.

15-08-2010 om 00:14 geschreven door waaroemni

0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
Categorie:gebeurtenissen
(2)
14-08-2010
nieuwsgierig h�Big Ben

B    i    g
B     b    B     b    9 g
Big Ben
Big Ben is de naam van de grote slagklok die in de toren van het Palace of Westminster in Londen hangt.

toon : E
gewicht : 13195 kg
doormeter : 2,7 m
klepel : 203 kg

Ten onrechte wordt vaak de gehele klokkentoren van het gebouw, die eigenlijk "Saint Stephan's tower" heet, Big Ben genoemd.


Big Ben in Londen
auteur : Andreas Tusche
De klok is een van de zwaarste ter wereld.
Rondom de klok staat het opschrift:
This bell was cast by George Mears of Whitechapel for the clock of the Houses of Parliament under the direction of Edmund Becket Den­ison QC in the 21st year of the reign of Queen Victoria in the year of our Lord MDCCCLVIII.


de klok Big Ben
auteur : bigbenfacts
Big Ben is genoemd naar de politicus Sir Benjamin Hall (1802-1867) die vanwege zijn rijzige gestalte Big Ben werd genoemd.
Sir Benjamin gaf de aanzet tot de bouw van de toren, die ongeveer 96m hoog is.
De grote klok werd geïnstalleerd in 1858.
Hij slaat alleen de volle uren.
De kwartieren worden geluid door een wekkering van vier kleinere klokken die eromheen hangen.
Zowel de toren als het geluid van de klokken (Westminsterslag) hebben wereldwijde bekendheid verworven.
Bron :  Wikipedia    CC 3.0

14-08-2010 om 07:07 geschreven door waaroemni

0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (1 Stemmen)
Categorie:bouwkunde
(4)
nieuwsgierig h�vandaag 14 augustus
Herdenkingen      -      Gebeurtenissen
VANDAAG      -      14 augustus 2010
RIMPELrock    -    Kiewit
pakistan    Onafhankelijkheidsdag    -    Pakistan
Gebeurtenissen    VANDAAG     14 augustus
in het verleden        in het verleden        in het verleden
1880 Einde van de bouw van de Dom van Keulen (begonnen 15 augustus 1248) dan zijn uiteindelijk de twee torens voltooid, en daarmee ook de bouw van de kathedraal.
1885 Eerste patent in Japan wordt uitgereikt aan de uitvinder van de anti-roest verf.
1893 Vanaf nu is motorvoertuigen registratie verplicht in Frankrijk.
1920 In Antwerpen wordt de 7de editie van de Olympische Zomerspelen geopend.
1933 Emilio Comici en de gebroeders Dimai beklimmen als eerste de onmogelijk geachte noordwand van de Cima Grande (Drei Zinnen).
1954 Eerste wedstrijd in het betaald voetbal in Nederland gaat tussen Alkmaar '54 en Sportclub Venlo. Het eerste doelpunt wordt gescoord door Klaas Smit. De wedstrijd eindigt in 3 - 0 voor de Alkmaarders.
1956 Overleden : Bertolt Brecht (58), (Oost-)Duits dichter, (toneel)schrijver en toneelregisseur.
1958 KLM-vlucht 607-E van Amsterdam naar New York stort ten westen van Ierland in de Atlantische oceaan. Alle 99 inzittenden komen om. Oorzaak is een oververhitte propeller.
1972 Een Iljoesjin-vliegtuig van de Oost-Duitse vliegmaatschappij Interflug stort neer op een buitenwijk van Oost-Berlijn. 156 mensen komen om.
1980 Op de Poolse Lenin-scheepswerf begint de staking die voor velen als het begin van de val van het communisme in het Oostblok gezien wordt en leidt tot de oprichting van Solidarnosc. Lech Walesa is de aanvoerder van stakingen in Gdansk.
1984 Overleden : J.B. Priestley (89), Engels schrijver.
1988 Overleden : Enzo Ferrari (90), Italiaans (race)autobouwer.
1998 China - tijdens de jaarlijkse overstroming van de Jangtsekiang (Blauwe Rivier), verwoest een vloedgolf in de provincie Anhui miljoenen huizen.
2005 Een Cypriotisch vliegtuig stort neer bij Athene. Alle 121 inzittenden komen om.

14-08-2010 om 00:02 geschreven door waaroemni

0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
Categorie:gebeurtenissen
(0)
13-08-2010
nieuwsgierig h�Bifobie

B    i    f
B     b    B     b    9 f
Bifobie
Bifobie is de angst voor biseksualiteit bij medemensen en/of de angst voor de eigen biseksualiteit, alsmede het vijandig en discriminerend gedrag waartoe dit gevoel kan leiden.
De term is ontstaan als parallel aan homofobie, lesbofobie en transfobie.
Bifobie komt zowel bij heteroseksuele mensen als bij homo's en lesbiennes voor.
De kern van bifobie is immers de opvatting dat men ofwel het één ofwel het ander is of zou moeten zijn.
Biseksuelen worden aldus verweten geen kant te 'willen' kiezen, van beide walletjes te willen eten.
Ze zouden bijgevolg niet in staat zijn tot een trouwe relatie.
Veel bifobe homo's en lesbiennes beschuldigen hen er bovendien van dat ze niet uitkomen voor hun homoseksualiteit om zo te blijven profiteren van de gepriviligieerde status die hetero's genieten.
Vele biseksuelen beweren daarentegen dat zij van beide kanten discriminatie ondervinden.
Hoewel in het Nederlands taalgebied de term holebi meer en meer ingeburgerd raakt en men in Engelstalige landen vaak van LGBT (Lesbian - Gay - Bi - Trans) spreekt, betekent dit niet dat bifobie in deze gemeenschap niet meer voorkomt.
Soms duiden deze termen op een loutere formele politieke correctheid.
Bron :  Wikipedia    CC 3.0

13-08-2010 om 06:55 geschreven door waaroemni

0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
Categorie:varia
(0)
nieuwsgierig h�vandaag 13 augustus
Herdenkingen      -      Gebeurtenissen
VANDAAG      -      13 augustus 2010
Internationale dag van de linkshandigen
Onafhankelijkheidsdag    -    Centraal Afrikaanse Republiek
Gebeurtenissen    VANDAAG     13 augustus
in het verleden        in het verleden        in het verleden
1642 Christiaan Huygens observeert als eerste de zuidelijke poolkap van Mars.
1847 Koning Willem II legt de eerste steen van zijn paleis in Tilburg, het hedendaagse Paleis-Raadhuis.
1910 Overleden : Florence Nightingale (90), pionier en grondlegger van de moderne verpleging.
1946 Overleden : H. G. Wells (79), Brits schrijver van onder andere "War of the Worlds".
1961 Oost-Duitse militairen sluiten de grens tussen Oost- en West-Berlijn. Begin van de bouw van de Berlijnse Muur.
1966 Het Centrale Comité van de Chinese Communistische Partij kondigt de "Culturele Revolutie" aan.
1985 Een driejarige Ierse jongen, Jamie Gavin, krijgt met succes een hart én een long getransplanteerd in het Harefield Hospital in Middlesex, Engeland.
1999 Steffi Graf kondigt het einde van haar tennisloopbaan aan.
2004 De 28ste Olympische Zomerspelen worden geopend in de Griekse hoofdstad Athene.

13-08-2010 om 00:10 geschreven door waaroemni

0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
Categorie:gebeurtenissen
(0)
12-08-2010
nieuwsgierig h�Biezenknoppen

B    i    e
B     b    B     b    9 e (7)
Biezenknoppen
Biezenknoppen (Juncus conglomeratus, synoniem: Juncus subuliflorus) is een dichte pollen vormende, overblijvende plant die behoort tot de russenfamilie (Juncaceae).
Het is een plant van natte, zure grond; in schraalgraslanden, duinvalleien, afgravingen, op natte heipaden en op kapvlakten.
De plant komt van nature voor in Europa, Noord-Afrika, West-Azië en is van daaruit verspreid naar Noord-Amerika.

Engels : Compact Rush
Duits : Knäuel-Binse
Frans : Jonc aggloméré


Juncus conglomeratus
    auteur : Sakari Kauppinen
De plant wordt 20-100 cm hoog, vormt een kort, gedrongen wortelstok en heeft een dofgroene stengel met ononderbroken merg en twintig tot vijftig ruwe ribben.
De doflichtbruine, schedeachtige bladeren zitten onderaan de plant.

De glanzend roodbruine vrucht is een doosvrucht.
Op de ingedeukte top van de vrucht zit op een verhoging het restant van de stijl.
De iets kleverige vrucht wordt door dieren verspreid.


biezenknoppen
auteur : James K. Lindsey at Ecology of Commanster    CC 3.0
Biezenknoppen bloeit in mei en juni.
De schede van het stengelachtige schutblad is door de weinig ingerolde randen vrij breed.
De 2-4 cm lange bloeiwijze is meestal een tot een kluwen ineengedrongen pluim.
Bron :  Wikipedia    CC 3.0

12-08-2010 om 07:07 geschreven door waaroemni

0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
Categorie:flora
(1)
nieuwsgierig h�vandaag 12 augustus
Herdenkingen      -      Gebeurtenissen
VANDAAG      -      12 augustus 2010
Internationale dag van de jeugd
Hoogtepunt van de Perseïden meteorenzwerm
Gebeurtenissen    VANDAAG     12 augustus
in het verleden        in het verleden        in het verleden
30v.Chr. Overleden : Cleopatra (39), laatste koningin van Egypte.
1099 Godfried van Bouillon verslaat de Saracenen. Het Koninkrijk Jeruzalem wordt gesticht.
1689 Overleden : Paus Innocentius XI (78), geboren als Benedetto Odescalchi.
1848 Overleden : George Stephenson (67), Brits uitvinder van o.a. de stoomlocomotief.
1883 De laatste levende Quagga (een zebra-soort) sterft in dierentuin Artis.
1896 Voetbalclub Willem II wordt opgericht in Tilburg.
1928 Sluitingsceremonie van de Olympische Spelen in Amsterdam.
1931 Overleden : Cornelis Johannes Kieviet (73), Nederlands schrijver van kinderboeken.
1944 De Waffen SS vermoorden 560 mensen in het Italiaanse Sant'Anna di Stazzema.
1964 Overleden : Ian Fleming (56), Brits schrijver van onder andere James Bond.
1975 De MV Norderney, het voormalige zendschip van Radio Veronica wordt de haven van Amsterdam binnengesleept en direct in beslag genomen.
1981 De IBM Personal Computer wordt geïntroduceerd, de eerste computer voor thuisgebruik. De prijs is omgerekend naar huidige geldwaarde 10.000 euro.
1982 Overleden : Henry Fonda (77), Amerikaans acteur.
1985 Een Boeing 747 van Japan Airlines botst tegen Mount Osutaka. De ramp kost 520 mensen het leven.
1998 Overleden : Guus Vleugel (66), Nederlands schrijver en dichter.
2000 De Russische atoomonderzeeër Koersk zinkt in de Barentszzee; alle 118 bemanningsleden komen om.
2006 Overleden : Guido Depraetere (59), Vlaams cartoonist, politicus, presentator en producer (mede-oprichter VTM).

12-08-2010 om 00:42 geschreven door waaroemni

0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
Categorie:gebeurtenissen
(0)
11-08-2010
nieuwsgierig h�Biestarwegras

B    i    e
B     b    B     b    9 e (7)
Biestarwegras
Biestarwegras (Elytrigia juncea subsp. boreoatlantica) is een plant uit de Grassenfamilie (Gramineae oftewel Poaceae).
Biestarwegras is nauw verwant aan Kweek (Elytrigia repens) en Strandkweek (Elytrigia atherica).
De plant is zouttolerant en zoutbehoeftig, en groeit alleen onder omstandigheden waarin het bodemvocht een zoutgehalte heeft van 2%, en is dan ook uitsluitend aan te treffen op stranden.

In Nederland is Biestarwegras vrijwel beperkt tot het Noordzeestrand, waar de soort algemeen is, maar ze komt ook plaatselijk voor langs de oevers van de Waddenzee, en in de Zeeuwse wateren.
Vroeger kwam Biestarwegras ook plaatselijk voor langs de oevers van de Zuiderzee.
Biestarwegras is een van de weinige planten die thuis is op het Noordzee-strand.

Engels : Sand coach
Duits : Strandquecke, Binsenquecke
Frans : Agropyre a feuilles de jonc, chiendent a feuilles de jonc


Elytrigia juncea
foto : Sophy
De plant is in staat aanstuivend zand vast te houden en is verantwoordelijk voor de eerste aanzet tot duinvorming op het strand.
Biestarwegras groeit goed in lage zandduintjes die regelmatig door zeewater worden overspoeld.

Zodra het verzamelde zandduin te groot wordt vestigen zich andere grassoorten, zoals Helm (Ammophila arenaria) en Zandhaver (Leymus arenarius) en sterft Biestarwegras af.

Op zandplaten, zoals de Richel bij Vlieland en de Engelsmanplaat tussen Ameland en Schiermonnikoog is Biestarwegras vaak de enige plantensoort.


biestarwegras
foto : Sytske Dijksen    CC 2.5
De plant wordt 30 tot 60 cm hoog.
De bladscheden hebben geen oortjes en de onderste bladscheden zijn meestal voor een gedeelte glanzend roodbruin.
Biestarwegras bloeit van juni tot augustus met een aarvormige bloeiwijze.
De aartjes zijn 1,5 tot 3 cm lang en het onderste, vijfnervige kroonkafje (lemma) van de onderste bloem is stomp en heeft een kort, hard topspitsje.
De stompe kelkkafjes zijn 7 tot 11 nervig.
De vrucht is een graanvrucht.
Bron :  Wikipedia    CC 3.0
            de Vleet, Ecomare    CC 3.0

11-08-2010 om 08:51 geschreven door waaroemni

0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
Categorie:flora
(3)
nieuwsgierig h�vandaag 11 augustus
Herdenkingen      -      Gebeurtenissen
VANDAAG      -      11 augustus 2010
Tjaad     -    Onafhankelijkheidsdag    -    Tjaad
Sneekweek    -    Koningin Beatrix op bezoek    -    Sneek
Gebeurtenissen    VANDAAG     11 augustus
in het verleden        in het verleden        in het verleden
1490 Overleden : Frans van Brederode (25), hoofdrolspeler in de Jonker Fransenoorlog tijdens de Hoekse en Kabeljauwse twisten.
1494 Overleden : Hans Memling (?), Vlaams kunstschilder.
1674 Slag bij Seneffe tussen een Frans leger onder maarschalk Conde en een Nederlands - Spaans - Oostenrijks - Duits leger onder stadhouder Willem III.
1858 De Eiger (Zwitserland) wordt voor het eerst beklommen door Charles Barrington, Christian Almer en metgezellen.
1934 Op het eiland Alcatraz wordt een gevangenis geopend.
1979 Na het doorbreken van een dam bij Morvi in het westen van India sterven minstens 20.000 mensen door de overstromingen als gevolg van de stortvloed van water.
1999 Totale zonsverduistering tussen Cornwall (Groot-Brittannië) en India.
2003 Hittegolf treft Parijs met temperaturen tot 44°C.
2006 Het laatste patent op het Graphics Interchange Format verloopt. Vanaf deze dag is het GIF-format rechtenvrij te implementeren.

11-08-2010 om 00:03 geschreven door waaroemni

0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
Categorie:gebeurtenissen
(2)
10-08-2010
nieuwsgierig h�Biest

B    i    e
B     b    B     b    9 e (6)
Biest (melk)
Biest of colostrum is de tweede melk die gevormd wordt als een zoogdier bevallen is.

Biest is dikker en geler dan melk en bevat veel afweerstoffen. Een dier dat net is geboren, heeft nog geen eigen afweer, dus is het heel belangrijk dat het dier biest drinkt.
75% van de eiwitten in biest bestaat uit immunoglobulinen en albuminen.
Normaal kunnen deze grote eiwitketens de darmwand niet passeren;
alleen in de eerste 24 tot 36 levensuren staat de darmwand open voor deze afweerstoffen.
Door de hoge concentratie aan zouten in de biest wordt de darmfunctie bevorderd.
Ook bevat biest meer vitamine A en caroteen dan gewone melk.
Daarnaast bevat het meer vetten, wat bevorderlijk is voor het pasgeboren dier, dat veel energie nodig heeft.

De eerste 24 uur na de bevalling is de biest het rijkst aan afweerstoffen, daarna loopt ze snel terug en komt de gewone melkproductie op gang.

De eerste melk, die een koe geeft, wordt griest genoemd.
De biest die een koe vanaf 12 uur na een bevalling geeft, is ook geschikt voor menselijke consumptie.

Er kan pap van gemaakt worden.

Biest moet wellen, daarvoor moet ze heel langzaam warm worden op een klein vuurtje.
Ze mag niet koken of te heet worden, want dan gaat het klonteren.
Er moet constant worden geroerd.
Na enige tijd wordt de biest dikker, dan is ze goed geweld.
Tijdens het afkoelen moet ook geroerd worden.

De biest kan met suiker gegeten worden of met beschuit en kaneelsuiker.

Biest kan ook ter vervanging van melk gebruikt worden bij het bakken van pannenkoeken.
Bron :  Wikipedia    CC 3.0

10-08-2010 om 18:34 geschreven door waaroemni

0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (1 Stemmen)
Categorie:eten & drinken
(4)
nieuwsgierig h�Bielefelder Kriel

B    i    e
B     b    B     b    9 e (5)
Bielefelder Kriel
De Bielefelder Kriel komt van oorsprong uit Duitsland.
Bielefelder Krielen zijn rustige hoenders die ongevoelig zijn voor slechte weersomstandigheden.

De kleurslag is koekoekspatrijs, en legt ongeveer 160 eieren per jaar het gewicht van het ei is circa 35 gram en de kleur van het ei is bruin.

Het ras dankt zijn naam aan de plaats waar het dier oorspronkelijk is gefokt: het Duitse Bielefeld.


Bielefelder Kriel haan
foto : Martijn Vroegrijk
Als nut ras hoort het onder de legrassen en sierrassen.
De Bielefelder Kriel heeft een enkele kam.

Het gewicht van de haan is ongeveer 1000 gram en van de hen 900 gram.
De ringmaat is voor de haan 15 mm. en voor de hen 13 mm.


Bielefelder kriel
foto : Johan Opsomer?
Bron : www.kippenpagina.nl/kippenrassen/bielefelderkriel.html

10-08-2010 om 06:32 geschreven door waaroemni

0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
Categorie:vogels
(6)
nieuwsgierig h�vandaag 10 augustus
Herdenkingen      -      Gebeurtenissen
VANDAAG      -      10 augustus 2010
bree     -    Afro Latino Festival    -    Bree
Sneekweek    -    Sneek
INTERNATIONALE DAG VAN DE BIODIESEL
Gebeurtenissen    VANDAAG     10 augustus
in het verleden        in het verleden        in het verleden
1566 De beeldenstorm begint en duurt tot oktober 1566.
1628 De Vasa, een Zweeds oorlogsschip, zinkt op zijn eerste tocht en is na de berging in 1961 het enige geconserveerde 17e eeuwse schip ter wereld.
1675 Eerste steenlegging van het Koninklijk Greenwich Observatorium in Greenwich door koning Charles II.
1821 Op 10 augustus 1821 werd Missouri formeel, als 24ste, een staat van de Verenigde Staten.
1896 Overleden : Otto Lilienthal (48), Duits uitvinder en vliegtuigpionier.
1897 Felix Hoffmann produceert voor de eerste keer aspirine.
1995 Overleden : Leo Apostel (69), Belgisch filosoof.
2003 Het eerste huwelijk in de ruimte wordt voltrokken. Joeri Malentsjenko trouwt aan boord van het ISS met zijn (op aarde gebleven) vriendin Yekaterina Dmitriyeva.

10-08-2010 om 00:09 geschreven door waaroemni

0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
Categorie:gebeurtenissen
(1)
09-08-2010
nieuwsgierig h�vandaag 9 augustus
Herdenkingen      -      Gebeurtenissen
VANDAAG      -      9 augustus 2010
brussel     -    Meiboomplanting    -    Brussel
singapore     -    Nationale Feestdag    -    Singapore
Internationale dag van de inheemse volkeren
Gebeurtenissen    VANDAAG     9 augustus
in het verleden        in het verleden        in het verleden
1483 De Sixtijnse Kapel wordt officieel ingewijd.
1862 Première van de opera Béatrice et Bénédict van Hector Berlioz in Baden-Baden.
1945 WO II: tweede Amerikaanse atoombom valt op de Japanse stad Nagasaki: 40.000 doden.
1969 Overleden : Sharon Tate (26), Amerikaans actrice.
1974 President Richard M. Nixon treedt af ten gevolge van het Watergate schandaal.
1974 De Nederlandse tanker Metulla loopt aan de grond in de Magellaanstraat bij zuid-Chili. 53.000 ton ruwe olie vervuilen de stranden van Vuurland en tot 40.000 pinguïns komen om.
1978 Overleden : Johan Daisne (65), Vlaams schrijver.
1986 Queen geeft haar laatste concert met Freddie Mercury in Boedapest. Zij waren de eerste westerse band die het IJzeren Gordijn doorkwam.
1987 Overleden : Emile Buysse (76), Nederlands schrijver.
1993 Koning Albert II wordt na het overlijden van zijn broer Boudewijn I de zesde Koning der Belgen.
1995 Overleden : Jerry Garcia (53), Amerikaans musicus, voorman van Grateful Dead.
2006 Atlete Kim Gevaert wint goud op het EK Atletiek op de 100m. Dit was het eerste goud voor België op het EK sinds 1971.

09-08-2010 om 01:03 geschreven door waaroemni

0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
Categorie:gebeurtenissen
(2)
nieuwsgierig h�Bielefelder

B    i    e
B     b    B     b    9 e (4)
Bielefelder
De Bielefelder komt van oorsprong uit Duitsland.
Bielefelders zijn rustige hoenders die ongevoelig zijn voor slechte weersomstandigheden.
De kleurslag is koekoekspatrijs, en legt ongeveer 180 eieren per jaar het gewicht van het ei is circa 60 gram en de kleur van het ei is bruin.

Het ras dankt zijn naam aan de plaats waar het dier oorspronkelijk is gefokt: het Duitse Bielefeld.


Bielefelder haan
auteur : Klaus Bredenkötter
Als nut ras hoort het onder de legrassen, vleesrassen.
De Bielefelder heeft een enkele kam.

Het gewicht van de haan is ongeveer 4000 gram en van de hen 3250 gram.

De ringmaat is voor de haan 22 mm. en voor de hen 18 mm.


Bielefelder hen
auteur : Karl Wortmann
Bron : www.kippenpagina.nl/kippenrassen/bielefelder.html

09-08-2010 om 00:00 geschreven door waaroemni

0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
Categorie:vogels
(4)




Beoordeel dit blog
  Zeer goed
  Goed
  Voldoende
  Nog wat bijwerken
  Nog veel werk aan
 

voor volledig scherm
...klik hier
kerst 2014


Laatste commentaren
  • nike air max 97 (yanxia39)
        op Luchtballonvaart
  • vriendelijk blog bezoekje (kinrooi webradio)
        op Kerstgroet
  • Hallo, lieve zondaggroetjes ... (gita)
        op Kerstgroet
  • Hoikes (steffie)
        op Luchtballonvaart
  • Hoikes (steffie)
        op Kerstgroet
  • Hoofdpunten blog saagje
  • Het oude moedertje
  • De legende van de maïs
  • Mans van de Maone
  • De boer en de duivel
  • De twee advocaten(slot)

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto


    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto



    Kribbelboek
  • vriendelijk blog bezoekje
  • Fijn weekend toegewenst
  • Fijne Zondag gewenst
  • Groeten uit Knokke-Heist
  • Groeten uit Knokke-Heist

    waaroemni
    E-mail mij


    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Blog als favoriet !

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Gratis aanmelden bij searchengines.

    Foto

    Archief per week
  • 23/12-29/12 2013
  • 18/11-24/11 2013
  • 11/11-17/11 2013
  • 04/11-10/11 2013
  • 28/10-03/11 2013
  • 21/10-27/10 2013
  • 14/10-20/10 2013
  • 07/10-13/10 2013
  • 30/09-06/10 2013
  • 23/09-29/09 2013
  • 16/09-22/09 2013
  • 09/09-15/09 2013
  • 02/09-08/09 2013
  • 26/08-01/09 2013
  • 19/08-25/08 2013
  • 12/08-18/08 2013
  • 05/08-11/08 2013
  • 29/07-04/08 2013
  • 22/07-28/07 2013
  • 15/07-21/07 2013
  • 08/07-14/07 2013
  • 01/07-07/07 2013
  • 24/06-30/06 2013
  • 17/06-23/06 2013
  • 10/06-16/06 2013
  • 03/06-09/06 2013
  • 27/05-02/06 2013
  • 20/05-26/05 2013
  • 13/05-19/05 2013
  • 06/05-12/05 2013
  • 29/04-05/05 2013
  • 22/04-28/04 2013
  • 15/04-21/04 2013
  • 08/04-14/04 2013
  • 01/04-07/04 2013
  • 25/03-31/03 2013
  • 18/03-24/03 2013
  • 11/03-17/03 2013
  • 04/03-10/03 2013
  • 25/02-03/03 2013
  • 18/02-24/02 2013
  • 11/02-17/02 2013
  • 04/02-10/02 2013
  • 28/01-03/02 2013
  • 21/01-27/01 2013
  • 14/01-20/01 2013
  • 07/01-13/01 2013
  • 31/12-06/01 2013
  • 24/12-30/12 2012
  • 17/12-23/12 2012
  • 10/12-16/12 2012
  • 03/12-09/12 2012
  • 26/11-02/12 2012
  • 19/11-25/11 2012
  • 12/11-18/11 2012
  • 05/11-11/11 2012
  • 29/10-04/11 2012
  • 22/10-28/10 2012
  • 15/10-21/10 2012
  • 08/10-14/10 2012
  • 01/10-07/10 2012
  • 24/09-30/09 2012
  • 17/09-23/09 2012
  • 10/09-16/09 2012
  • 03/09-09/09 2012
  • 27/08-02/09 2012
  • 20/08-26/08 2012
  • 13/08-19/08 2012
  • 06/08-12/08 2012
  • 30/07-05/08 2012
  • 23/07-29/07 2012
  • 16/07-22/07 2012
  • 09/07-15/07 2012
  • 02/07-08/07 2012
  • 25/06-01/07 2012
  • 18/06-24/06 2012
  • 11/06-17/06 2012
  • 04/06-10/06 2012
  • 28/05-03/06 2012
  • 21/05-27/05 2012
  • 14/05-20/05 2012
  • 07/05-13/05 2012
  • 30/04-06/05 2012
  • 23/04-29/04 2012
  • 16/04-22/04 2012
  • 09/04-15/04 2012
  • 02/04-08/04 2012
  • 26/03-01/04 2012
  • 19/03-25/03 2012
  • 12/03-18/03 2012
  • 05/03-11/03 2012
  • 27/02-04/03 2012
  • 20/02-26/02 2012
  • 13/02-19/02 2012
  • 06/02-12/02 2012
  • 30/01-05/02 2012
  • 23/01-29/01 2012
  • 16/01-22/01 2012
  • 09/01-15/01 2012
  • 02/01-08/01 2012
  • 24/12-30/12 2012
  • 19/12-25/12 2011
  • 12/12-18/12 2011
  • 05/12-11/12 2011
  • 28/11-04/12 2011
  • 21/11-27/11 2011
  • 14/11-20/11 2011
  • 07/11-13/11 2011
  • 31/10-06/11 2011
  • 24/10-30/10 2011
  • 17/10-23/10 2011
  • 10/10-16/10 2011
  • 03/10-09/10 2011
  • 26/09-02/10 2011
  • 19/09-25/09 2011
  • 12/09-18/09 2011
  • 05/09-11/09 2011
  • 29/08-04/09 2011
  • 22/08-28/08 2011
  • 15/08-21/08 2011
  • 08/08-14/08 2011
  • 01/08-07/08 2011
  • 25/07-31/07 2011
  • 18/07-24/07 2011
  • 11/07-17/07 2011
  • 04/07-10/07 2011
  • 27/06-03/07 2011
  • 20/06-26/06 2011
  • 13/06-19/06 2011
  • 06/06-12/06 2011
  • 30/05-05/06 2011
  • 23/05-29/05 2011
  • 16/05-22/05 2011
  • 09/05-15/05 2011
  • 02/05-08/05 2011
  • 25/04-01/05 2011
  • 18/04-24/04 2011
  • 11/04-17/04 2011
  • 04/04-10/04 2011
  • 28/03-03/04 2011
  • 21/03-27/03 2011
  • 14/03-20/03 2011
  • 07/03-13/03 2011
  • 28/02-06/03 2011
  • 21/02-27/02 2011
  • 14/02-20/02 2011
  • 07/02-13/02 2011
  • 31/01-06/02 2011
  • 24/01-30/01 2011
  • 17/01-23/01 2011
  • 10/01-16/01 2011
  • 03/01-09/01 2011
  • 26/12-01/01 2012
  • 20/12-26/12 2010
  • 13/12-19/12 2010
  • 06/12-12/12 2010
  • 29/11-05/12 2010
  • 22/11-28/11 2010
  • 15/11-21/11 2010
  • 08/11-14/11 2010
  • 01/11-07/11 2010
  • 25/10-31/10 2010
  • 18/10-24/10 2010
  • 11/10-17/10 2010
  • 04/10-10/10 2010
  • 27/09-03/10 2010
  • 20/09-26/09 2010
  • 13/09-19/09 2010
  • 06/09-12/09 2010
  • 30/08-05/09 2010
  • 23/08-29/08 2010
  • 16/08-22/08 2010
  • 09/08-15/08 2010
  • 02/08-08/08 2010
  • 26/07-01/08 2010
  • 19/07-25/07 2010
  • 12/07-18/07 2010
  • 05/07-11/07 2010
  • 28/06-04/07 2010
  • 21/06-27/06 2010
  • 14/06-20/06 2010
  • 07/06-13/06 2010
  • 31/05-06/06 2010
  • 24/05-30/05 2010
  • 17/05-23/05 2010
  • 10/05-16/05 2010
  • 03/05-09/05 2010
  • 26/04-02/05 2010
  • 19/04-25/04 2010
  • 12/04-18/04 2010
  • 05/04-11/04 2010
  • 29/03-04/04 2010
  • 22/03-28/03 2010
  • 15/03-21/03 2010
  • 08/03-14/03 2010
  • 01/03-07/03 2010
  • 22/02-28/02 2010
  • 15/02-21/02 2010
  • 08/02-14/02 2010
  • 01/02-07/02 2010
  • 25/01-31/01 2010
  • 18/01-24/01 2010
  • 11/01-17/01 2010
  • 04/01-10/01 2010
  • 28/12-03/01 2016
  • 21/12-27/12 2009
  • 14/12-20/12 2009
  • 07/12-13/12 2009
  • 30/11-06/12 2009
  • 23/11-29/11 2009
  • 16/11-22/11 2009
  • 09/11-15/11 2009
  • 02/11-08/11 2009
  • 26/10-01/11 2009
  • 19/10-25/10 2009
  • 12/10-18/10 2009
  • 05/10-11/10 2009
  • 28/09-04/10 2009
  • 21/09-27/09 2009
  • 14/09-20/09 2009
  • 07/09-13/09 2009
  • 31/08-06/09 2009
  • 24/08-30/08 2009
  • 17/08-23/08 2009
  • 10/08-16/08 2009
  • 03/08-09/08 2009
  • 27/07-02/08 2009
  • 29/06-05/07 2009
  • 22/06-28/06 2009
  • 15/06-21/06 2009
  • 08/06-14/06 2009
  • 01/06-07/06 2009
  • 25/05-31/05 2009
  • 18/05-24/05 2009
  • 04/05-10/05 2009
  • 27/04-03/05 2009
  • 30/03-05/04 2009
  • 23/03-29/03 2009
  • 16/03-22/03 2009
  • 02/03-08/03 2009
  • 23/02-01/03 2009
  • 16/02-22/02 2009
  • 09/02-15/02 2009
  • 02/02-08/02 2009
  • 26/01-01/02 2009
  • 19/01-25/01 2009
  • 12/01-18/01 2009
  • 05/01-11/01 2009
  • 29/12-04/01 2009
  • 22/12-28/12 2008
  • 15/12-21/12 2008
  • 08/12-14/12 2008
  • 01/12-07/12 2008
  • 24/11-30/11 2008
  • 17/11-23/11 2008
  • 10/11-16/11 2008
  • 03/11-09/11 2008
  • 27/10-02/11 2008
  • 20/10-26/10 2008
  • 05/05-11/05 2008
  • 28/04-04/05 2008
  • 21/04-27/04 2008
  • 14/04-20/04 2008
  • 07/04-13/04 2008
  • 31/03-06/04 2008
  • 24/03-30/03 2008
  • 17/03-23/03 2008
  • 10/03-16/03 2008
  • 03/03-09/03 2008
  • 25/02-02/03 2008
  • 18/02-24/02 2008
  • 11/02-17/02 2008
  • 04/02-10/02 2008
  • 28/01-03/02 2008
  • 21/01-27/01 2008
  • 14/01-20/01 2008
  • 07/01-13/01 2008
  • 31/12-06/01 2008
  • 24/12-30/12 2007

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Welkom bij De Vrolijke Bloggers
    Laatste commentaren
  • nike air max 97 (yanxia39)
        op Luchtballonvaart
  • vriendelijk blog bezoekje (kinrooi webradio)
        op Kerstgroet
  • Hallo, lieve zondaggroetjes ... (gita)
        op Kerstgroet
  • Hoikes (steffie)
        op Luchtballonvaart
  • Hoikes (steffie)
        op Kerstgroet
  • Zondagse groeten (rudi)
        op Vredespaleis
  • Goedemorgen, een fijne dag gewenst. (Jasmijn2)
        op Vredespaleis
  • DE MAT (Maarten)
        op Kerstgroet
  • Zonnige groetjes uit Hasselt. (Jasmijn2)
        op Oklahoma
  • Kom jou een fijne Valentijn wensen ... (gita)
        op Kerstgroet
  • Fijne zaterdag, maatje(s)... (gita)
        op Kerstgroet
  • woensdaggroetjes (Frankie)
        op Kerstgroet
  • zomermissende zonloze zaterdagse zendingen (Frankie)
        op Oklahoma
  • GROETJES VAN UIT VILVOORDE (ESTER EN LEON)
        op Kerstgroet
  • Het is inderdaad veel te lang geleden dat ik hier was (marylou)
        op Kerstgroet
  • Zaterdaggroetjes maatje(s)... (gita)
        op Kerstgroet
  • Lieve groetjes en fijne dinsdag... (gita)
        op Kerstgroet
  • gelukkig nieuwjaar! (lipske)
        op Kerstgroet
  • Bijna weekend blogmaatje(s)... (gita)
        op Kerstgroet
  • Fijne start van de nieuwe week maatje ... (gita)
        op Luchtballonvaart
  • Hoi maatje (steffie)
        op Luchtballonvaart
  • Fijn weekend & Fijne feestdagen (Bernward - DF6JL)
        op Luchtballonvaart
  • hallo (lipske)
        op Luchtballonvaart
  • Lieve groetjes aus Oberhausen (Bernward - DF6JL)
        op Luchtballonvaart
  • Fijn weekend ... (gita)
        op Luchtballonvaart
  • Fijne dag maatje ... (gita)
        op Luchtballonvaart
  • Vrijdag groetjes maatje ... (gita)
        op Luchtballonvaart
  • hallo (lipske)
        op Luchtballonvaart
  • Fijne midweek blog maatje... (gita)
        op Paulus Potter
  • Fijne start van de nieuwe week ... (gita)
        op Willem Tell
  • Weekendgroetjes ... (gita)
        op Oklahoma
  • Fijne dag maatje ... (gita)
        op Apollo 12
  • hallo (lipske)
        op Apollo 12
  • Nen goeie mergent (Jeske)
        op Apollo 12
  • Fijne dinsdag ... (gita)
        op Tirpitz
  • Zondaggroetjes ... (gita)
        op US Marine Corps
  • Vrijdag groetjes maatje ... (gita)
        op Wilhelm Röntgen
  • hallo (lipske)
        op Sabena
  • Fijne midweek blog maatje... (gita)
        op Hawker Hurricane
  • Fijne start van de nieuwe week ... (gita)
        op Spaanse furie
  • Hoi Maatje (steffie)
        op Chevrolet
  • dat waren tenminste nog auto's ! (meeuw)
        op Chevrolet
  • Weekendgroetjes ... (gita)
        op Ivy Mike
  • hallo (lipske)
        op Bohemian Rhapsody
  • Donderdaggroetjes blog maatje... (gita)
        op Bohemian Rhapsody
  • Fijne dinsdag ... (gita)
        op Burger King
  • Zondaggroetjes ... (gita)
        op Metro van New York
  • Fijne dag maatje ... (gita)
        op Bunzing 2
  • Ben er weer... (gita)
        op Juan Luna
  • Hoi maatje (steffie)
        op Buntgras
  • Hallo Waaroemni,fijne avondgroetjes uit Terneuzen met veel liefs van Lilian en Paolo. (paolo)
        op Bungeejumpen
  • hallo (lipske)
        op The Walt Disney Company
  • Dinicreatief (Dini)
        op Bulwers fazant
  • MAANDAG!!! MAAK ER EEN FIJNE DAG VAN. (Rachel Belmans)
        op Bell X-1
  • hallo (lipske)
        op Bultkrokodil
  • Dag blogmaatje (Beverse Weetjes)
        op Great Chicago Fire
  • Dinicreatief (Dini)
        op Bulthaarmos
  • EERSTE GROETJES VAN UIT TURKYE! (Rachel Belmans)
        op Bullterriër
  • Dag Waaroemni,we wensen je een heel fijne zondag toe,groetjes uit Terneuzen met veel liefs van Lilian en Paolo. (paolo)
        op Bullterriër
  • Zondaggroetjes ... (gita)
        op Bullterriër
  • Hoi maatje (steffie)
        op Bullshitbingo
  • Dag Waaroemnie.Na onze 5-3 overwinning tegen K.FC.Izegem kom ik Je graag nog een fijne en gezellige zaterdagnamiddag toewensen. (Jos Vande Ghinste)
        op Bullshitbingo
  • Lieve weekendgroetjes! (Cates)
        op Bullshitbingo
  • Weekendgroeten blogmaatje(s) (Rudi)
        op Werelddierendag
  • Een fijn weekend gewenst (Benthe)
        op Werelddierendag
  • Fijne dag maatje ... (gita)
        op Werelddierendag
  • hallo (lipske)
        op Werelddierendag
  • Fijne midweek blog maatje... (gita)
        op Bullers albatros
  • Dag Waaroemni,prachtige fotoreportage,fijne midweekse groetjes uit Terneuzen met veel liefs van Lilian en Paolo. (paolo)
        op Bullers albatros
  • MAAK ER EEN MOOIE DAG VAN!! (Rachel Belmans)
        op Bullers albatros
  • Hoi maatje (steffie)
        op Bullers albatros
  • fijne avond ! (meeuw)
        op Bullers albatros
  • Prachtige foto's met een mooie beschrijving (José)
        op Bullers albatros
  • Dag Waaroemnie.Ik wens Je een heerlijke zonnige dinsdag toe. (Jos Vande Ghinste)
        op Bullers albatros
  • Een tof weekske wens ik je ! (Jeske)
        op The Flintstones
  • Goede morgen. (Jos Neys)
        op The Flintstones
  • Fijne maandag maatje... (gita)
        op The Flintstones
  • Het is maar hoe je het bekijkt. Ik wens je een heel mooie zondag. (Loek)
        op De Fabeltjeskrant
  • Dag Waaroemni,fijne zondag met groetjes uit Terneuzen van Lilian en Paolo. (paolo)
        op De Fabeltjeskrant
  • Lieve zondaggroetjes ... (gita)
        op De Fabeltjeskrant
  • Hallo (Athea)
        op Dag van de klant
  • die mennekes hebben allebei gelijk.. (Alda Bosmans)
        op Dag van de klant
  • een lieve groet ... (meeuw)
        op Dag van de klant
  • fijn weekend.... (Martine)
        op Dag van de klant
  • Veel kleine winkels zijn er niet meer, warenhuizen daarentegen wel (Annie & Rogier)
        op Dag van de klant
  • Fijn weekend gewenst ...uit Retie :lol: (Jeske)
        op Dag van de klant
  • Weekendgroetjes ... (gita)
        op Dag van de klant
  • hallo (lipske)
        op Biosfeer 2
  • Lieve dinsdaggroetjes blog maatje... (gita)
        op Honda
  • De herfst is begonnen (Wilfried)
        op Das Rheingold
  • Lieve zondaggroetjes ... (gita)
        op Das Rheingold
  • Vrijdag groetjes maatje ... (gita)
        op Armada de Moluccas
  • hallo (lipske)
        op Armada de Moluccas
  • Midweekgroetjes ... (gita)
        op Bullenpees
  • Fijne start van de nieuwe week blogmaatje ... (gita)
        op General Motors
  • Weekendgroetjes ... (gita)
        op Windows ME
  • hallo (lipske)
        op Newport Transporter Bridge
  • Lieve donderdaggroetjes ... (gita)
        op Newport Transporter Bridge
  • Fijne dag maatje ... (gita)
        op Californië
  • Goedemorgen Waaroemnie.Na 3 maand ben ik er gelukkig weer bij. (Jos Vande Ghinste)
        op Californië

  • Blog tegen de regels? Meld het ons!
    Gratis blog op http://blog.seniorennet.be - SeniorenNet Blogs, eenvoudig, gratis en snel jouw eigen blog!