Brusselse Spruiten
Inhoud blog
  • Stoofpot van spruitjes
  • Kerriesoep met spruiten
  • Spruitjes Champignontaartjes
  • Quiche van rijst met spruiten
  • spruitjesmousse

    Zoeken in blog


    Beoordeel dit blog
      Zeer goed
      Goed
      Voldoende
      Nog wat bijwerken
      Nog veel werk aan
     



    Blog als favoriet !

    Heerlijke recepten met Brusselse spruiten
    28-02-2009
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Taco met spruitjes
    Klik op de afbeelding om de link te volgen Ingrediënten:
    2 eetlepels olijfolie traditioneel
    2 rode uien
    300 g rundergehakt
    1 zakje taco-seasoning mix à 35 g
    600 g spruitjes
    (versgemalen) peper, zout
    12 tacoschelpen
    1 bekertje zure room à 125 ml
    1 potje guacamole

    Bereiding:
    Verhit in een braadpan de olie en fruit de gesnipperde ui.
    Voeg het gehakt toe en bak het vlees rul.
    Voeg de kruidenmix en 2,5 dl water toe.
    Schep de schoongemaakte en gehalveerde spruitjes erdoor en stoof de spruitjes met de deksel op de pan in ± 10 minuten beetgaar.
    Voeg zout en peper naar smaak toe.
    Verwarm de taco’s in een voorverwarmde oven volgens de aanwijzingen op de verpakking.
    Zet de taco’s met de spruitjes, de zure room en de guacamole op tafel en laat iedereen zijn eigen taco vullen.

    28-02-2009, 21:35 geschreven door Anyk Jacob's

    Reageer (0)
    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    27-02-2009
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Spruitjespizza met mozzarella en pijnboompitten
    Klik op de afbeelding om de link te volgen Dit recept heb ik gisteren van een vriendin gekregen.  Ik heb het dus zelf nog niet klaar gemaakt.  Dat ga ik pas in de loop van volgende week doen.  Als een van jullie het al eerder klaar maakt, wil je me dan even laten weten wat je er van vond?  Alvast bedankt!

    Ingrediënten
    :
    300 g spruitjes
    zout
    400 g zelfrijzend bakmeel
    2½ eetlepels olijfolie traditioneel
    tarwebloem om uit te rollen
    1 pot tomatenbasissaus à 300 g
    200 g mini mozzarellakaasjes
    3 eetlepels groene pesto
    2 eetlepels pijnboompitten
    (versgemalen) peper, zout
    10 blaadjes verse basilicum

    Bereiding:
    Kook de schoongemaakte en gehalveerde spruitjes 5 minuten in water met zout en giet ze af.
    Doe het bakmeel in een kom en roer er 1 theelepel zout door.
    Maak een kuiltje in het midden en schenk er 2 dl lauw water en 1½ eetlepel olie in.
    Kneed met de mixer tot een soepel deeg.
    Rol het deeg uit op een met bloem bestoven werkvlak uit en bekleed de met bakpapier beklede bakplaat ermee.
    Druk het deeg goed in de hoekjes.
    Strijk de tomatensaus erover uit en verdeel er de spruitjes en de mozzarellakaasjes over.
    Bestrooi met peper en zout naar smaak.
    Lepel er met een theelepeltje pesto over en bestrooi met de pijnboompitten.
    Druppel de rest van de olie erover.
    Bak de pizza in een voorverwarmde oven (200 °C) in ± 20 minuten lichtbruin en gaar.
    Laat hem iets afkoelen, verdeel er de in reepjes gesneden basilicum over.
    Snijd hem in stukken er serveer direct.


    27-02-2009, 12:48 geschreven door Anyk Jacob's

    Reageer (0)
    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (1 Stemmen)
    24-02-2009
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Spruitjessoep met rookworst
    Klik op de afbeelding om de link te volgen Ik ben vandaag in Nederland gaan boodschappen doen.  Dan neem ik steeds een lekkere rookworst mee en maak ik thuis deze soep.

    Ingrediënten
    :
    2 eetlepels olijfolie
    1 zoete ui
    2 teentjes knoflook
    500 g spruitjes
    250 g kruimig kokende aardappelen
    2 runderbouillontabletten
    (versgemalen) peper
    1 rookworst à 250 g
    4 sneetjes roggebrood
    8 plakjes katenspek

    Bereiding:
    Verhit de olie in een grote soeppan en fruit de gesnipperde ui met de gesnipperde knoflook ± 5 minuten al omscheppend aan op een laag vuur.
    Voeg de schoongemaakte spruitjes en de geschilde en in dobbelsteentjes gesneden aardappelen toe en bak ze al omscheppend 3 minuten mee.
    Voeg 1 l heet water en de bouillontabletten toe en breng alles aan de kook.
    Kook de soep 15 minuten.
    Neem 4 spruitjes uit de soep voor de garnering.
    Pureer de soep met een staafmixer en breng hem op smaak met peper.
    Schep de in plakjes gesneden rookworst erdoor en warm kort door.
    Verdeel de soep over de borden.
    Leg in elk bord een spruitje.
    Beleg het roggebrood met de katenspek.
    Snijd de sneetjes schuin middendoor en serveer bij de soep.

    Schep een lepel crème fraîche in de soep en bestrooi met limoenrasp of paprikapoeder.

    24-02-2009, 20:54 geschreven door Anyk Jacob's

    Reageer (0)
    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (2 Stemmen)
    23-02-2009
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Gekaramelliseerde spruitjes met geroosterde aardappelen en kalkoen
    Klik op de afbeelding om de link te volgen Ingrediënten:
    1 kg vastkokende aardappelen
    zout
    3 eetlepels olijfolie traditioneel
    2 eetlepels rozemarijnblaadjes
    40 g boter
    1 kg schoongemaakte kleine spruitjes
    1½ eetlepel suiker
    2 theelepels bouillonpoeder
    4 kalkoenhaasjes à ± 100 g

    Bereiding:
    Snijd de schoongeboende aardappelen in parten en kook ze 10 minuten in water met zout.
    Giet ze af en laat ze uitdampen.
    Schep 2 eetlepels van de olie en de rozemarijn erdoor en verdeel de aardappelpartjes over een met een bakmatje beklede braadslede.
    Rooster de aardappelparten in een voorverwarmde oven (225 °C) in ± 20 minuten bruin en gaar. Schep ze tussentijds tweemaal om.
    Smelt 25 g van de boter in een ruime pan met dikke bodem.
    Schep de schoongemaakte spruitjes en de suiker erdoor en laat alles op een laag vuur ± 3 minuten zachtjes pruttelen.
    Voeg 1 dl water en de bouillonpoeder toe en breng alles aan de kook.
    Kook de groenten op een laag vuur in ± 10 minuten beetgaar.
    Schep de spruitjes regelmatig om.
    Verhit gelijktijdig 1 eetlepel olie met 15 g boter in een koekenpan met antiaanbaklaag en bak de met peper en zout bestrooide kalkoenhaasjes aan beide kanten bruin en in ± 8 minuten gaar.
    Neem de deksel van de pan met spruitjes en laat het vocht inkoken.
    Serveer de spruitjes met de kalkoen en de geroosterde aardappelen.

    23-02-2009, 22:15 geschreven door Anyk Jacob's

    Reageer (0)
    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    22-02-2009
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Geroerbakte spruitjes met gamba's
    Klik op de afbeelding om de link te volgen Ingrediënten:
    600 g kleine spruitjes
    zout
    3 cm verse gemberwortel
    1 ui
    2 teentjes knoflook
    250 g champignons
    2 eetlepels neutrale (wok)olie
    500 g verse gamba’s
    1/2 dl droge Sherry
    2 eetlepels sojasaus
    2 eetlepels vissaus
    (versgemalen) peper
    2 bosuitjes
    1/2 eetlepel geroosterd sesamzaad

    Bereiding:
    Kook de schoongemaakte spruitjes ± 5 minuten in water met zout.
    Rasp intussen de geschilde gemberwortel en snijd de ui en de knoflook fijn.
    Halveer de champignons.
    Giet de spruitjes af en laat ze goed uitlekken.
    Verhit een wok en voeg de olie toe.
    Roerbak de ui met de knoflook en de gember 1 minuut.
    Voeg de gamba’s toe en bak ze al omscheppend 5 minuten.
    Schep de champignons en spruitjes erdoor en roerbak alles nog ± 5 minuten, tot de gamba’s net gaar zijn en de spruitjes nog een knapperige beet hebben.
    Voeg de Sherry, de sojasaus, de vissaus en peper naar smaak toe en verwarm nog 1 minuut.
    Bestrooi de geroerbakte spruitjes met de in schuine ringetjes gesneden bosui en het geroosterd sesamzaad.
    Lekker met roerbakmie.

    22-02-2009, 16:18 geschreven door Anyk Jacob's

    Reageer (0)
    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    20-02-2009
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Penne met spruiten
    Klik op de afbeelding om de link te volgen Ingrediënten:
    300 gram spruitjes
    60 ml yoghurt
    60 ml zure room
    1 el gehakte verse dille of 1 tl gedroogde dille
    snufje zout, versgemalen zwarte peper
    125 g pasta (penne of spirali)
    15 g boter

    Bereiding:
    Meng de yoghurt in een kommetje met de room, dille, het zout en wat peper en zet de kom weg.
    Breng in een grote steelpan 3 liter water aan de kook en kook de pasta al dente (beetgaar) volgens de gebruiksaanwijzing.
    Giet intussen 3 cm water in een andere steelpan, zet er een stoommand in en breng het water aan de kook.
    Doe de spruitjes in de stoommand, leg de deksel op de pan en stoom de spruitjes in ongeveer 5 min. gaar.
    Giet de pasta af wanneer hij gaar is en schep hem om met de boter.
    Roer er dan de spruitjes en het yoghurt-roommengsel door.
    Schep het geheel vervolgens over op een verwarmde schaal en dien dan onmiddelijk op.

    20-02-2009, 12:07 geschreven door Anyk Jacob's

    Reageer (0)
    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (1 Stemmen)
    17-02-2009
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Pasta met spruitjes
    Klik op de afbeelding om de link te volgen Ingredienten:
    500 gram spruitjes
    250 gram pasta naar keuze
    125 gram spekreepjes
    1 rode paprika.
    2 uien
    2 teentjes knoflook.
    3 eetlepels olijfolie
    200 ml room culinair
    Zout en peper naar smaak

    Bereiding:
    Zaden verwijderen uit paprika en in blokjes snijden.
    Knoflook en uien pellen en in blokjes snijden.
    Kook spruitjes 8 min. beetgaar.
    Kook pasta volgens gebruiksaanwijzing op de verpakking.
    Wok verhitten, olie toevoegen en verhitten.
    Spekreepjes naar eigen keuze toevoegen.
    Dan paprika, uien en knoflook fruiten.
    Voeg dan de spruitjes toe. 2 min. al roerend omscheppen, dan de room toevoegen en al roerend omscheppen totdat de saus gebonden is.
    Serveer de pasta apart of meng het door het gerecht.

    17-02-2009, 20:17 geschreven door Anyk Jacob's

    Reageer (0)
    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    16-02-2009
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Spruitjes uit de wok
    Klik op de afbeelding om de link te volgen Ingrediënten:
    800 gram spruiten,
    1 teentje knoflook,
    1 ui,
    250 gram salami (blokje)
    450 gram voorgebakken aardappelballetjes uit de diepvries
    50 gram gezouten cashewnoten,
    2eetlepels zonnebloemolie of olijfolie,
    peper,
    zout,
    nootmuskaat

    Bereiding:
    Zet een pan water met zout op en breng het aan de kook.
    Maak de spruitjes schoon en ca 5 minuten beetgaar koken in het kokend water.
    Doe de spruiten in de vergiet.
    Afspoelen onder koud water en goed laten uit lekken.
    Snijd de salami in stukjes.
    Verhit in een wok 2 eetlepels olijfolie
    en bak de aardappelballetjes in ca 5 minuten bruin., voorzichtig omscheppend.
    Pel de knoflook en pers deze uit boven de aardappels.
    Fruit het ca 1 minuut mee.
    Maak de ui schoon en fruit deze ook even aan.
    Voeg de spruitjes toe en bak deze 2 minuten mee.
    Doe nu de salamistukjes erbij en bak dit 1 minuut mee.
    Schep alles voorzichtig door elkaar.
    Voeg als laatste de cashewnoten erbij.
    Maak het op smaak met nootmuskaat en peper en eventueel zoete chili saus of kaassaus.

    16-02-2009, 21:06 geschreven door Anyk Jacob's

    Reageer (0)
    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 1/5 - (2 Stemmen)
    12-02-2009
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Vegetarische spaghetti
    Klik op de afbeelding om de link te volgen Een spaghetti schotel waarin de Italiaanse en de Oosterse keuken met elkaar gecombineerd worden

    Ingrediënten:
    150 gram (liefst verse) pasta
    olijfolie, zout en peper
    110 gram spruiten
    1,5 dl tomatensap
    1 fijngesneden teentje knoflook
    boter
    160 gram kastanjechampignons, in vieren gesneden
    80 gram bleekselderij, in schijfjes
    140 gram prei in ringetjes
    160 gram witlof in stukjes
    80 gram sojascheuten
    3 theelepels kerriepoeder
    3 dl slagroom
    1-2 eetlepels pesto
    kervel om te garneren

    Bereiding:
    Kook de spruitjes in 6 minuten even voor en halveer ze daarna.
    Verwarm de tomatensap samen met de knoflook en breng deze op smaak met zout en peper.
    Smelt de boter in de pan en voeg telkens na 2 minuten tussentijd achtereenvolgens de champignons, de selderij, de prei, de witlof, de sojascheuten en de spruiten toe.
    Bepaal aan de hand van de aangegeven kooktijd van de pasta wanneer je deze moet koken om de pasta tegelijkertijd met de groenten gaar te hebben.
    Voeg nadat de spruitjes ook 2 minuten meegebakken hebben de kerriepoeder toe en verwarm nog twee minuten.
    Voeg dan de slagroom toe en laat nog drie minuten koken.
    Giet dan de groenten af en vang de saus op.
    Schik de pasta op het bord en maak in het midden een kuiltje.
    Leg daar de groenten op en schenk de saus erom heen.
    Druppel als contrast de tomatensaus en de pesto erop.

    En zoals mijn vegetarische dochter zegt: 't is niet omdat ik graag sojascheuten eet dat ik een sojaseut ben!

    12-02-2009, 21:28 geschreven door Anyk Jacob's

    Reageer (0)
    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 1/5 - (1 Stemmen)
    11-02-2009
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Spruitenstoemp met gebakken speksneden en Leffe Bruin
    Klik op de afbeelding om de link te volgen
    Ingrediënten:
    400 g fijn gesneden groene kool
    150 g grof gesneden rapen
    300 g grof gesneden ui
    200 g grof gesneden prei-wit
    een halve kg gehalveerde Brusselse spruiten
    250 g wortelen
    een tak grof gesneden witte selder
    1 kg geschilde bintjes aardappelen in blokjes van 2 cm
    een bouquet garni (samengebonden tuiltje van laurier en tijm)
    150 g boter
    zout en peper
    ongeveer 2 liter kalfsfond of groentenbouillon.

    Bereiding:
    Alle groenten 10 minuten in de boter laten 'zweten', dan kalfsfond (of bouillon) en het kruidentuiltje toevoegen en ongeveer 30 minuten zachtjes laten koken.
    Daarna aardappelblokjes toevoegen en nog 20 minuten laten pruttelen onder deksel.
    Halve centimeter dikke sneden vers spek bakken.
    Nooit werken met gerookt of gepekeld spek.

    Ik heb deze stoemp ooit een keer gegeten in een Brussels café onder het genot van een Leffe Brui.  De zachte smaak van de stoemp past uitstekend bij de zachtaardige Leffe Bruin, een bier dat zoet-bitter is van smaak.

    11-02-2009, 08:35 geschreven door Anyk Jacob's

    Reageer (0)
    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (1 Stemmen)
    10-02-2009
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Brusselse soep
    Klik op de afbeelding om de link te volgen Ingrediënten:
    750 g spruitjes
    250 g aardappelen
    1 ui
    2 selderstengels
    2 dikke sneden gerookt spek
    25 g boter
    peper en zout

    Bereiding:
    Snipper de ui en de selder.
    Spoel de spruitjes schoon, leg er een stuk of 12 apart voor de afronding en snijd de rest in vieren. Schil de aardappelen en snijd ze in blokjes.
    Braad het in blokjes gesneden spek.
    Schep de blokjes vervolgens op een bord en bak de groente in dezelfde pan, in een deel van de boter.
    Leng aan met 1 liter water.
    Mix de soep na 45 min. kooktijd.
    Bak de opzijgelegde spruitjes in de resterende boter.
    Wanneer ze goudbruin zijn, roer ze samen met de spekblokjes door de hete soep.

    10-02-2009, 09:21 geschreven door Anyk Jacob's

    Reageer (0)
    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    09-02-2009
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Indische winterschotel
    Klik op de afbeelding om de link te volgen Vandaag een vrij snel recept dat gebruik maakt van de microgolfoven. 

    Ingrediënten
    :
    1 kilo wortelen
    1 pond spruiten
    1 fles melk
    aardappelzetmeel
    bloem of custard
    ketchup
    kruiden: kerriepoeder, kurkuma, hot curry, nootmuskaat, paprikapoeder, komijnpoeder, kruidnagelpoeder, citroensap, koriander, citroengras, peper

    Bereiding:
    Was en snij de wortelen in blokjes, verwijder kontjes en de minder mooie bladen van de spruiten en was deze.
    Kook deze in 20 minuten in 7,5 dl melk gaar.
    Doe de rest van de melk in een kom en doe al roerend de aardappelzetmeel erdoor en voeg deel van de warme melk erdoor van de groente.
    Doe dan alle melk hierbij en roer tot een stevige saus.
    Zet dit voor 1 a 2 minuten in de magnetron.
    Voeg hier dan de groenten aan toe met de kruiden en specerijen.

    09-02-2009, 22:52 geschreven door Anyk Jacob's

    Reageer (0)
    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    06-02-2009
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Ovenschotem met spruiten
    Klik op de afbeelding om de link te volgen Vandaag een goedkoop en snel recept voor een ovenschotel met spruitjes.  Natuurlijk kan je er voor kiezen om in plaats van aardappelpuree uit een pak, zelf aardappelpuree te maken.  Ik maak deze ovenschotel regelmatig als avondmaal, wanneer er 's middags puree aardappelen te veel waren.

    Ingrediënten:
    1 pond spruiten
    1 blik knakworstjes
    1 pak aardappelpuree
    melk
    zout en peper, nootmuskaat
    stukje boter
    zakje kaassaus
    2 eetlepels paneermeel
    2 eetlepels geraspte kaas.

    Bereiding:
    Maak spruitjes schoon en kook ze heel even.
    Beboter een vuurvaste schaal en verwarm de oven voor op 225 gr.
    Worstje uit laten lekken.
    Maak de puree volgens de aanwijzing op de verpakking.
    Spruitjes voorzichtig door de puree mengen en in de schotel scheppen.
    Snijd de worstjes doormidden en leg ze dakpansgewijs op het mengsel.
    Maak de kaassaus volgens de aanwijzing op de verpakking.
    Giet de saus over de worstjes en strooi er het paneermeel en geraspte kaas overheen.
    Leg er enkele klontjes boter op en zet in het midden van de oven.
    Laat de schotel heet worden en een bruin korstje krijgen.

    06-02-2009, 14:58 geschreven door Anyk Jacob's

    Reageer (0)
    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (1 Stemmen)
    03-02-2009
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Ovenschotel van spruitjes met spek, gehakt en tomaten
    Klik op de afbeelding om de link te volgen Volgens de enquête aan de zijkant hier wil er 1 persoon graag ovenschotel recepten.  Vandaag een lekkere met Passendale kaas.

    Ingrediënten:
    1 kilo spruitjes 
    100 gr uien gesnipperd
    60 gr doorregen spek
    1 el plantaardige olie
    250 gr gehakt
    150 gr tomaten
    zout en peper
    1 el zoete paprikapoeder
    1 el gehakte peterselie

    Voor de saus:
    25 gr boter
    50 gr bloem
    1 l melk
    zout en peper
    versgeraspte nootmuskaat
    1 eierdooier
    1 dl geklopte room
    60 gr versgeraspte passendale (kaas)
    1 tot 2 el geklopte room.

    Bereiding:
    Verwarm de oven voor op 200 graden

    Maak de spruitjes schoon en breng in ruim water aan de kook met wat zout en kook de spruitjes 10 tot 12 minuten in.
    Halveer de spruitjes daarna als ze te groot zijn.
    Snijd het spek in dobbelsteentjes.
    Verhit de olie in een koekenpan en braad het spek er in aan.
    Fruit daarna de stukjes ui licht mee.
    Voeg het gehakt toe, maak met een vork los en braad het aan.
    Blancheer de tomaten kort in kokend water, ontvel ze en verwijder zaadjes en tussenschotten.
    Druk het vruchtvlees met een vork plat en voeg het met wat zout en peper, het paprikapoeder en de peterselie tot aan het gehakt.
    Laat alles ongeveer 5 minuten smoren.
    Maak nu de saus.
    Laat in een pan de boter smelten en roer er dan 1 tot 2 minuten de bloem door zonder die te laten verkleuren.
    Voeg de melk toe, roer alles glad en breng op smaak met zout en peper en nootmuskaat.
    Laat 2 minuten koken onder voortdurend roeren.
    Bind met een mengsel van de eierdooier en room en laat de saus onder voortdurend roeren kort aan de kook komen.
    Zeef de saus, verhit hem opnieuw en laat de kaas erin smelten.
    Voeg de geklopte room toe.
    Vul een ovenschaal met een laag gehakt en spruitjes.
    Bedek met saus en ze de schaal 25 minuten in de oven.

    03-02-2009, 21:16 geschreven door Anyk Jacob's

    Reageer (0)
    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    01-02-2009
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Pompoen met spruiten
    Klik op de afbeelding om de link te volgen Voor wie nog pompoen heeft.

    Ingrediënten:
    400 g spruitjes
    400 g pompoen
    2 uien
    250 g seitan (is een vegetarische vleesvervanger)
    4 cl olijfolie (extra vierge)
    peper
    nootmuskaat

    Bereiding:
    Maak de pompoen schoon en snij hem (met schil) in kleine stukjes.
    Maak de spruitjes schoon en halveer ze.
    Snipper de ui.
    Verwarm de helft van de olijfolie en fruit de ui.
    Voeg de spruitjes toe en laat ze zachtjes meebakken.
    Voeg een bodem water toe, zet een deksel op de pan en stoof de spruitjes op een zacht vuur gaar.
    Voeg na ongeveer 5 minuten de pompoen toe en laat het geheel verder gaar stoven.
    Breng op smaak met peper en muskaatnoot.
    Snij intussen de seitan in dunne reepjes.
    Verwarm de rest van de olijfolie en bak de seitanreepjes tot ze korstig zijn.
    Roer de seitan door de gare groenten en laat het geheel nog even zachtjes bakken.

    Als er in de winkel geen seitan is kan je het vervangen door bv quorn blokjes (en mijn vriendin zou zeggen - niets van die rommel, gewoon balletjes gehakt)

    01-02-2009, 22:50 geschreven door Anyk Jacob's

    Reageer (0)
    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 1/5 - (1 Stemmen)
    31-01-2009
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Indonesische Gado Gado
    Klik op de afbeelding om de link te volgen Zelf hou ik enorm van pindasaus.  Als het jouw smaak niet is, sla je best deze keer dit recept over.

    Ingrediënten:
    500 gram gemengde groenten (moeten er zeker bij zitten: sojascheuten, string beans, komkommer, bloemkool, spruiten. worteltjes en kool)
    Ijsbergsla
    4 eieren
    Kroepoek
    Rijst
    Bouillonblokje
    2 el olie
    1 teentje knoflook
    Gesnipperde en gebakken uitjes (ka je kant en klaar kopen - of je vraag er wat in de frituur )

    Bereiding:
    Stoom de groentemix 10 minuten boven water.
    Snij in die tijd de ijsbergsla in reepjes en kook de eieren hard.
    Leg de sla reepjes op een schaal en leg de gestoomde groenten erop.
    Maak pindasaus klaar volgens een recept of uit een zakje/potje.
    Rangschik de groente op de reepjes ijsbergsla en garneer met schijfjes hard gekookte ei, gesnipperde en gebakken ui en stukjes kroepoek.
    Over het geheel giet u de pindasaus.

    Zelf eet ik dit met Basmati rijst, maar het is ook lekker met Bami.

    31-01-2009, 22:02 geschreven door Anyk Jacob's

    Reageer (0)
    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 2/5 - (1 Stemmen)
    30-01-2009
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Hazenrug met spruitjesmousse
    Klik op de afbeelding om de link te volgen Een iets meer uitgebnreid recept voor het weekend!

    Ingrediënten:
    Voor de spruitenmousse:
    1 kg spruiten.
    1/2 kg bloemige aardappelen.
    2 eierdooiers.
    1 dl verse room.
    1 klontje boter.
    Vers gemalen peper, zout, muskaatnoot.

    Voor het vlees:
    2 hazenruggen.
    2 eetlepels graanmosterd.
    100 g boter.
    1 borrelglaasje cognac (om te flamberen).
    4 dl verse room.
    1 eetlepel mosterdgraantjes

    Bereiding:
    Schil de aardappelen en snijd ze in blokjes.
    Maak de spruiten schoon.
    Kook de aardappelen en spruiten samen gaar in kokend water, giet af.
    Draai door de roerzeef of plet met de stamper en meng met de eierdooiers, room, boter, peper, zout en nootmuskaat.
    Houd warm.
    Bestrijk de hazenruggen met mosterd en bak ze in 4 minuten mooi roze.
    Flambeer met de cognac (wel van onder de afzuigkap gaan aub, voor brandgevaar!!) en houd warm onder aluminiumfolie.
    Blus de braadbodem met verse room, kruid bij indien nodig en laat indikken.
    Snijd de hazenruggen in plakjes en overgiet met saus.
    Bestrooi met mosterdzaadjes.
    Schep de spruitjesmousse in een spuitzak met gekarteld mondstuk en spuit mooie toefjes rond het vlees en de saus. (alhoewel ik moet bekennen dat ik meestal gehaast ben en het gewoon op het bord schep)

    Als je niet van de smaak van haas houdt, is dit recept ook heel lekker met eendenborstfilet of ree.

    Recept met dank aan Flandria

    30-01-2009, 11:04 geschreven door Anyk Jacob's

    Reageer (0)
    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 1/5 - (1 Stemmen)
    29-01-2009
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Gefrituurde Spruitjes
    Klik op de afbeelding om de link te volgen
    Heerlijk en zacht van smaak.


    Ingrediënten:
    750 gr. panklare kleine spruitjes
    Zout
    Frituurvet
    200 gr. bloem
    100 gr. geraspte kaas
    2 kleine eieren
    2 1/2 dl water

    Bereiding:
    Kook de spruitjes in weinig water met zout maximaal10 min. voor.
    Verwarm het frituurvet tot 175°C (er mag nog net geen witachtige damp te zien zijn).
    Roer een beslag van de bloem, de helft van de kaas, de eieren en 2 1/2 dl. water.
    Haal enkele spruitjes door het beslag en frituur de spruitjes tot ze mooi van kleur zijn geworden. Laat ze uitlekken op keukenpapier en houd ze warm tot alle spruitjes zijn gefrituurd.

    Serveertip:
    Strooi de rest van de kaas over de spruitjes en serveer ze direct.

    29-01-2009, 11:20 geschreven door Anyk Jacob's

    Reageer (0)
    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (1 Stemmen)
    27-01-2009
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Gratin van Brusselse spruiten met zalm
    Klik op de afbeelding om de link te volgen Dit recept heb ik dit weekend klaar gemaakt.  Ik vond het super lekker!

    Ingrediënten
    :
    20 grote spruiten
    2 plakken gerookte zalm
    versgemalen zwarte peper
    paneermeel
    100 gr.boter

    Voor de saus
    1 Brusselse kaas
    30 gr.boter
    30 gr.bloem
    1/2l melk
    zout, peper, muskaatnoot

    Bereiding:
    Kook de spruiten niet te plat in gezouten water en laat ze uitlekken.
    Snijd er voorzichtig een klein kapje af en hol de spruiten uit met een koffielepel.
    Schep de pulp over in een kom en voeg de kleingesneden zalm erbij.
    Zet de uitgeholde spruiten in beboterde vuurvaste potjes of in slakken borden.
    Pureer met de mixer de spruiten met de zalm en kruid met muskaatnoot en zwarte peper.
    Vul de uitgeholde spruiten met zalmmousse.
    Bereid voor de saus een blonde roux met de gesmolten boter en de bloem en roer er de melk door.
    Laat al roerend indikken en laat daarin de Brusselse kaas smelten.
    Breng aan de kook en klop tot een gladde,smeuirige saus.
    Schep de saus over de gevulde spruiten,bestrooi met paneermeel en gratineer in de oven of onder de gril.

    Recept met dank aan : Kazen van bij ons.

    27-01-2009, 08:17 geschreven door Anyk Jacob's

    Reageer (0)
    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (1 Stemmen)
    25-01-2009
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Duitse spruitensoep
    Klik op de afbeelding om de link te volgen Ingredienten:
    3 ontvelde kippebouten
    500 gram spruiten
    200 gram gekookte ham
    2 potjes slagroom
    4 kippebouillonblokjes
    zout

    Bereiding:
    Spruiten schoonmaken en gaar koken met een beetje zout.
    Daarna vergiet gooien en laten uitlekken.
    Kippebouten in 2 liter water en de bouillonblokjes langzaam gaar koken.
    De uitgelekte spruiten fijn prakken.
    De gare kippebouten uit de bouillon scheppen, ontbenen en in stukjes snijden.
    Gekookte ham in stukjes snijden.
    Geprakte spruiten, stukjes kip en de stukjes ham terug bij de bouillon doen en even aan de kook brengen.
    Eventueel op smaak brengen met wat zout en peper.
    Voor het opdienen de slagroom stijf kloppen, zonder toevoeging van suiker.
    Soep in de borden scheppen en daarop een schep slagroom

    25-01-2009, 21:09 geschreven door Anyk Jacob's

    Reageer (0)
    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    Archief per week
  • 23/03-29/03 2009
  • 16/03-22/03 2009
  • 09/03-15/03 2009
  • 02/03-08/03 2009
  • 23/02-01/03 2009
  • 16/02-22/02 2009
  • 09/02-15/02 2009
  • 02/02-08/02 2009
  • 26/01-01/02 2009
  • 19/01-25/01 2009
  • 12/01-18/01 2009
  • 05/01-11/01 2009
  • 29/12-04/01 2009
  • 22/12-28/12 2008
  • 15/12-21/12 2008
  • 08/12-14/12 2008
  • 01/12-07/12 2008
  • 24/11-30/11 2008

    E-mail mij

    Druk op onderstaande knop om mij te e-mailen.


    Gastenboek

    Druk op onderstaande knop om een berichtje achter te laten in mijn gastenboek


    Blog als favoriet !

    Willekeurig SeniorenNet Blogs
    gazette
    blog.seniorennet.be/gazette

    Rondvraag / Poll
    Welke recepten wenst u te zien
    Ovenschotel
    Soep
    Oosters
    Stoemp
    Pasta
    Wok
    Andere
    Bekijk resultaat



    Blog tegen de regels? Meld het ons!
    Gratis blog op http://blog.seniorennet.be - SeniorenNet Blogs, eenvoudig, gratis en snel jouw eigen blog!