Brusselse Spruiten
Inhoud blog
  • Stoofpot van spruitjes
  • Kerriesoep met spruiten
  • Spruitjes Champignontaartjes
  • Quiche van rijst met spruiten
  • spruitjesmousse

    Zoeken in blog


    Beoordeel dit blog
      Zeer goed
      Goed
      Voldoende
      Nog wat bijwerken
      Nog veel werk aan
     



    Blog als favoriet !

    Heerlijke recepten met Brusselse spruiten
    03-02-2009
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Ovenschotel van spruitjes met spek, gehakt en tomaten
    Volgens de enquête aan de zijkant hier wil er 1 persoon graag ovenschotel recepten.  Vandaag een lekkere met Passendale kaas.

    Ingrediënten:
    1 kilo spruitjes 
    100 gr uien gesnipperd
    60 gr doorregen spek
    1 el plantaardige olie
    250 gr gehakt
    150 gr tomaten
    zout en peper
    1 el zoete paprikapoeder
    1 el gehakte peterselie

    Voor de saus:
    25 gr boter
    50 gr bloem
    1 l melk
    zout en peper
    versgeraspte nootmuskaat
    1 eierdooier
    1 dl geklopte room
    60 gr versgeraspte passendale (kaas)
    1 tot 2 el geklopte room.

    Bereiding:
    Verwarm de oven voor op 200 graden

    Maak de spruitjes schoon en breng in ruim water aan de kook met wat zout en kook de spruitjes 10 tot 12 minuten in.
    Halveer de spruitjes daarna als ze te groot zijn.
    Snijd het spek in dobbelsteentjes.
    Verhit de olie in een koekenpan en braad het spek er in aan.
    Fruit daarna de stukjes ui licht mee.
    Voeg het gehakt toe, maak met een vork los en braad het aan.
    Blancheer de tomaten kort in kokend water, ontvel ze en verwijder zaadjes en tussenschotten.
    Druk het vruchtvlees met een vork plat en voeg het met wat zout en peper, het paprikapoeder en de peterselie tot aan het gehakt.
    Laat alles ongeveer 5 minuten smoren.
    Maak nu de saus.
    Laat in een pan de boter smelten en roer er dan 1 tot 2 minuten de bloem door zonder die te laten verkleuren.
    Voeg de melk toe, roer alles glad en breng op smaak met zout en peper en nootmuskaat.
    Laat 2 minuten koken onder voortdurend roeren.
    Bind met een mengsel van de eierdooier en room en laat de saus onder voortdurend roeren kort aan de kook komen.
    Zeef de saus, verhit hem opnieuw en laat de kaas erin smelten.
    Voeg de geklopte room toe.
    Vul een ovenschaal met een laag gehakt en spruitjes.
    Bedek met saus en ze de schaal 25 minuten in de oven.



    Geef hier uw reactie door
    Uw naam *
    Uw e-mail *
    URL
    Titel *
    Reactie *
      Persoonlijke gegevens onthouden?
    (* = verplicht!)
    Reacties op bericht (0)

    Archief per week
  • 23/03-29/03 2009
  • 16/03-22/03 2009
  • 09/03-15/03 2009
  • 02/03-08/03 2009
  • 23/02-01/03 2009
  • 16/02-22/02 2009
  • 09/02-15/02 2009
  • 02/02-08/02 2009
  • 26/01-01/02 2009
  • 19/01-25/01 2009
  • 12/01-18/01 2009
  • 05/01-11/01 2009
  • 29/12-04/01 2009
  • 22/12-28/12 2008
  • 15/12-21/12 2008
  • 08/12-14/12 2008
  • 01/12-07/12 2008
  • 24/11-30/11 2008

    E-mail mij

    Druk op onderstaande knop om mij te e-mailen.


    Gastenboek

    Druk op onderstaande knop om een berichtje achter te laten in mijn gastenboek


    Blog als favoriet !

    Willekeurig SeniorenNet Blogs
    boomerenmirsa
    blog.seniorennet.be/boomere

    Rondvraag / Poll
    Welke recepten wenst u te zien
    Ovenschotel
    Soep
    Oosters
    Stoemp
    Pasta
    Wok
    Andere
    Bekijk resultaat



    Blog tegen de regels? Meld het ons!
    Gratis blog op http://blog.seniorennet.be - SeniorenNet Blogs, eenvoudig, gratis en snel jouw eigen blog!