Brusselse Spruiten
Inhoud blog
  • Stoofpot van spruitjes
  • Kerriesoep met spruiten
  • Spruitjes Champignontaartjes
  • Quiche van rijst met spruiten
  • spruitjesmousse

    Zoeken in blog


    Beoordeel dit blog
      Zeer goed
      Goed
      Voldoende
      Nog wat bijwerken
      Nog veel werk aan
     



    Blog als favoriet !

    Heerlijke recepten met Brusselse spruiten
    01-02-2009
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Pompoen met spruiten
    Klik op de afbeelding om de link te volgen Voor wie nog pompoen heeft.

    Ingrediënten:
    400 g spruitjes
    400 g pompoen
    2 uien
    250 g seitan (is een vegetarische vleesvervanger)
    4 cl olijfolie (extra vierge)
    peper
    nootmuskaat

    Bereiding:
    Maak de pompoen schoon en snij hem (met schil) in kleine stukjes.
    Maak de spruitjes schoon en halveer ze.
    Snipper de ui.
    Verwarm de helft van de olijfolie en fruit de ui.
    Voeg de spruitjes toe en laat ze zachtjes meebakken.
    Voeg een bodem water toe, zet een deksel op de pan en stoof de spruitjes op een zacht vuur gaar.
    Voeg na ongeveer 5 minuten de pompoen toe en laat het geheel verder gaar stoven.
    Breng op smaak met peper en muskaatnoot.
    Snij intussen de seitan in dunne reepjes.
    Verwarm de rest van de olijfolie en bak de seitanreepjes tot ze korstig zijn.
    Roer de seitan door de gare groenten en laat het geheel nog even zachtjes bakken.

    Als er in de winkel geen seitan is kan je het vervangen door bv quorn blokjes (en mijn vriendin zou zeggen - niets van die rommel, gewoon balletjes gehakt)

    01-02-2009, 22:50 geschreven door Anyk Jacob's

    Reageer (0)
    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 1/5 - (1 Stemmen)
    31-01-2009
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Indonesische Gado Gado
    Klik op de afbeelding om de link te volgen Zelf hou ik enorm van pindasaus.  Als het jouw smaak niet is, sla je best deze keer dit recept over.

    Ingrediënten:
    500 gram gemengde groenten (moeten er zeker bij zitten: sojascheuten, string beans, komkommer, bloemkool, spruiten. worteltjes en kool)
    Ijsbergsla
    4 eieren
    Kroepoek
    Rijst
    Bouillonblokje
    2 el olie
    1 teentje knoflook
    Gesnipperde en gebakken uitjes (ka je kant en klaar kopen - of je vraag er wat in de frituur )

    Bereiding:
    Stoom de groentemix 10 minuten boven water.
    Snij in die tijd de ijsbergsla in reepjes en kook de eieren hard.
    Leg de sla reepjes op een schaal en leg de gestoomde groenten erop.
    Maak pindasaus klaar volgens een recept of uit een zakje/potje.
    Rangschik de groente op de reepjes ijsbergsla en garneer met schijfjes hard gekookte ei, gesnipperde en gebakken ui en stukjes kroepoek.
    Over het geheel giet u de pindasaus.

    Zelf eet ik dit met Basmati rijst, maar het is ook lekker met Bami.

    31-01-2009, 22:02 geschreven door Anyk Jacob's

    Reageer (0)
    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 2/5 - (1 Stemmen)
    30-01-2009
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Hazenrug met spruitjesmousse
    Klik op de afbeelding om de link te volgen Een iets meer uitgebnreid recept voor het weekend!

    Ingrediënten:
    Voor de spruitenmousse:
    1 kg spruiten.
    1/2 kg bloemige aardappelen.
    2 eierdooiers.
    1 dl verse room.
    1 klontje boter.
    Vers gemalen peper, zout, muskaatnoot.

    Voor het vlees:
    2 hazenruggen.
    2 eetlepels graanmosterd.
    100 g boter.
    1 borrelglaasje cognac (om te flamberen).
    4 dl verse room.
    1 eetlepel mosterdgraantjes

    Bereiding:
    Schil de aardappelen en snijd ze in blokjes.
    Maak de spruiten schoon.
    Kook de aardappelen en spruiten samen gaar in kokend water, giet af.
    Draai door de roerzeef of plet met de stamper en meng met de eierdooiers, room, boter, peper, zout en nootmuskaat.
    Houd warm.
    Bestrijk de hazenruggen met mosterd en bak ze in 4 minuten mooi roze.
    Flambeer met de cognac (wel van onder de afzuigkap gaan aub, voor brandgevaar!!) en houd warm onder aluminiumfolie.
    Blus de braadbodem met verse room, kruid bij indien nodig en laat indikken.
    Snijd de hazenruggen in plakjes en overgiet met saus.
    Bestrooi met mosterdzaadjes.
    Schep de spruitjesmousse in een spuitzak met gekarteld mondstuk en spuit mooie toefjes rond het vlees en de saus. (alhoewel ik moet bekennen dat ik meestal gehaast ben en het gewoon op het bord schep)

    Als je niet van de smaak van haas houdt, is dit recept ook heel lekker met eendenborstfilet of ree.

    Recept met dank aan Flandria

    30-01-2009, 11:04 geschreven door Anyk Jacob's

    Reageer (0)
    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 1/5 - (1 Stemmen)
    29-01-2009
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Gefrituurde Spruitjes
    Klik op de afbeelding om de link te volgen
    Heerlijk en zacht van smaak.


    Ingrediënten:
    750 gr. panklare kleine spruitjes
    Zout
    Frituurvet
    200 gr. bloem
    100 gr. geraspte kaas
    2 kleine eieren
    2 1/2 dl water

    Bereiding:
    Kook de spruitjes in weinig water met zout maximaal10 min. voor.
    Verwarm het frituurvet tot 175°C (er mag nog net geen witachtige damp te zien zijn).
    Roer een beslag van de bloem, de helft van de kaas, de eieren en 2 1/2 dl. water.
    Haal enkele spruitjes door het beslag en frituur de spruitjes tot ze mooi van kleur zijn geworden. Laat ze uitlekken op keukenpapier en houd ze warm tot alle spruitjes zijn gefrituurd.

    Serveertip:
    Strooi de rest van de kaas over de spruitjes en serveer ze direct.

    29-01-2009, 11:20 geschreven door Anyk Jacob's

    Reageer (0)
    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (1 Stemmen)
    27-01-2009
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Gratin van Brusselse spruiten met zalm
    Klik op de afbeelding om de link te volgen Dit recept heb ik dit weekend klaar gemaakt.  Ik vond het super lekker!

    Ingrediënten
    :
    20 grote spruiten
    2 plakken gerookte zalm
    versgemalen zwarte peper
    paneermeel
    100 gr.boter

    Voor de saus
    1 Brusselse kaas
    30 gr.boter
    30 gr.bloem
    1/2l melk
    zout, peper, muskaatnoot

    Bereiding:
    Kook de spruiten niet te plat in gezouten water en laat ze uitlekken.
    Snijd er voorzichtig een klein kapje af en hol de spruiten uit met een koffielepel.
    Schep de pulp over in een kom en voeg de kleingesneden zalm erbij.
    Zet de uitgeholde spruiten in beboterde vuurvaste potjes of in slakken borden.
    Pureer met de mixer de spruiten met de zalm en kruid met muskaatnoot en zwarte peper.
    Vul de uitgeholde spruiten met zalmmousse.
    Bereid voor de saus een blonde roux met de gesmolten boter en de bloem en roer er de melk door.
    Laat al roerend indikken en laat daarin de Brusselse kaas smelten.
    Breng aan de kook en klop tot een gladde,smeuirige saus.
    Schep de saus over de gevulde spruiten,bestrooi met paneermeel en gratineer in de oven of onder de gril.

    Recept met dank aan : Kazen van bij ons.

    27-01-2009, 08:17 geschreven door Anyk Jacob's

    Reageer (0)
    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (1 Stemmen)
    Archief per week
  • 23/03-29/03 2009
  • 16/03-22/03 2009
  • 09/03-15/03 2009
  • 02/03-08/03 2009
  • 23/02-01/03 2009
  • 16/02-22/02 2009
  • 09/02-15/02 2009
  • 02/02-08/02 2009
  • 26/01-01/02 2009
  • 19/01-25/01 2009
  • 12/01-18/01 2009
  • 05/01-11/01 2009
  • 29/12-04/01 2009
  • 22/12-28/12 2008
  • 15/12-21/12 2008
  • 08/12-14/12 2008
  • 01/12-07/12 2008
  • 24/11-30/11 2008

    E-mail mij

    Druk op onderstaande knop om mij te e-mailen.


    Gastenboek

    Druk op onderstaande knop om een berichtje achter te laten in mijn gastenboek


    Blog als favoriet !

    Willekeurig SeniorenNet Blogs
    tony2005
    blog.seniorennet.be/tony200

    Rondvraag / Poll
    Welke recepten wenst u te zien
    Ovenschotel
    Soep
    Oosters
    Stoemp
    Pasta
    Wok
    Andere
    Bekijk resultaat



    Blog tegen de regels? Meld het ons!
    Gratis blog op http://blog.seniorennet.be - SeniorenNet Blogs, eenvoudig, gratis en snel jouw eigen blog!