Brusselse Spruiten
Inhoud blog
  • Stoofpot van spruitjes
  • Kerriesoep met spruiten
  • Spruitjes Champignontaartjes
  • Quiche van rijst met spruiten
  • spruitjesmousse

    Zoeken in blog


    Beoordeel dit blog
      Zeer goed
      Goed
      Voldoende
      Nog wat bijwerken
      Nog veel werk aan
     



    Blog als favoriet !

    Heerlijke recepten met Brusselse spruiten
    20-03-2009
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Kerriesoep met spruiten
    Klik op de afbeelding om de link te volgen
    Ingrediënten:
    250 g schoongemaakte spruiten
    halve gesneden ui
    2 dl groentebouillon
    halve eetlepel olie
    1 theelepel citroensap
    1 eetlepel kerriemix
    1 eetlepel room
    1 eetlepel geroosterde geschaafde amandelen
    peper en zout


    Bereidingswijze:
    Fruit de ui glazig in de olie, voeg de spruiten toe en bak deze 3 minuten mee.
    Giet de bouillon in de pan, voeg de kerriemix toe en laat de soep 12 minuten koken tot de spruiten gaar zijn.
    Pureer de soep en passeer deze door een zeef.
    Voeg dan de rest van de ingredienten toe en breng op smaak met peper en zout.

    20-03-2009, 08:51 geschreven door Anyk Jacob's

    Reageer (0)
    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    18-03-2009
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Spruitjes Champignontaartjes
    Klik op de afbeelding om de link te volgen Ingrediënten:
    2 grote vastkokende aardappels (Nicola / Bildtstar) doorsnee minimaal 10 cm
    150 g spruitjes
    200 g kastanjechampignons
    zout en peper
    200 g zachte geitenkaas, verkruimeld
    6 el olijfolie
    1 el witte balsamico-azijn
    1 tl honing
    3 takjes bladselderij

    Bereiding:
    Borstel de aardappels schoon en snijd ze in dunne plakken (minimaal 12 grote plakken). Kook deze in 8 minuten gaar.
    Spoel de aardappel plakken af.
    Maak de spruitjes en de champignons schoon en snijd ze in plakjes.
    Kook de spruitjes in 2 minuten beetgaar.
    Verhit 2 el olie in een wok en roerbak hierin de champignons en de spruitjes ca. 3 minuten. Voeg zout en peper toe.
    Verwarm de grill voor op de hoogste stand.
    Leg op 4 vuurvaste bordjes / schaaltjes een plak aardappel.
    Verdeel daar een lepel groentemix (uit de wok) en een beetje geitenkaas over.
    Afdekken met een plak aardappel en geheel herhalen.
    Bovenste aardappel ruim bestrooien met de rest van de kaas.
    Torentjes onder de grill zetten en kaas in 1-2 minuten laten smelten.
    Roer een dressing van de rest van de olie, azijn, honing, zout en peper.
    Knip de bladselderij erboven fijn.
    Sprenkel de dressing om en over de taartjes.
    Direct serveren.

    18-03-2009, 17:24 geschreven door Anyk Jacob's

    Reageer (1)
    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (1 Stemmen)
    17-03-2009
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Quiche van rijst met spruiten
    Klik op de afbeelding om de link te volgen Ik ben er een paar dagen tussenuit geweest, maar nu ben ik weer terug met het recept voor een lekkere quiche. (recept uit een oude libelle)

    Ingrediënten:
    250 g kleine spruiten
    20 g boter
    1,5 el bloem
    250 ml halfvolle melk
    200 g rijst
    50 g blokjes ham
    1 witte boterham
    30 g vers geraspte Parmezaanse kaas
    vers gemalen zwarte peper

    Bereiding:
    Verwarm de oven voor op 180˚C.
    Halveer en kook de spruitjes 3-4 minuten. Giet ze af.
    Smelt de boter en roer de bloem erdoor.
    Laat samen op een laag vuur 1 minuut zachtjes pruttelen.
    Pas op dat het mengsel niet te donker wordt.
    Voeg beetje bij beetje de melk toe en zout en versgemalen zwarte peper naar smaak.
    Kook op een laag vuur tot de saus bindt.
    Vet een lage taartvorm in met de olijfolie.
    Druk de gekookte rijs in de bodem van de vorm.
    Verdeel de spruitjes en de blokjes ham over de rijst.
    Schep de saus erover.
    Meng het kruim van de witte boterham (zonder korst) met de geraspte Parmezaanse kaas en strooi dit over de schotel.
    Zet de schotel 20 minuten in de oven of tot de bovenkant goudbruin is.

    17-03-2009, 20:39 geschreven door Anyk Jacob's

    Reageer (0)
    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 3/5 - (2 Stemmen)
    Archief per week
  • 23/03-29/03 2009
  • 16/03-22/03 2009
  • 09/03-15/03 2009
  • 02/03-08/03 2009
  • 23/02-01/03 2009
  • 16/02-22/02 2009
  • 09/02-15/02 2009
  • 02/02-08/02 2009
  • 26/01-01/02 2009
  • 19/01-25/01 2009
  • 12/01-18/01 2009
  • 05/01-11/01 2009
  • 29/12-04/01 2009
  • 22/12-28/12 2008
  • 15/12-21/12 2008
  • 08/12-14/12 2008
  • 01/12-07/12 2008
  • 24/11-30/11 2008

    E-mail mij

    Druk op onderstaande knop om mij te e-mailen.


    Gastenboek

    Druk op onderstaande knop om een berichtje achter te laten in mijn gastenboek


    Blog als favoriet !

    Willekeurig SeniorenNet Blogs
    jhasmine
    blog.seniorennet.be/jhasmin

    Rondvraag / Poll
    Welke recepten wenst u te zien
    Ovenschotel
    Soep
    Oosters
    Stoemp
    Pasta
    Wok
    Andere
    Bekijk resultaat



    Blog tegen de regels? Meld het ons!
    Gratis blog op http://blog.seniorennet.be - SeniorenNet Blogs, eenvoudig, gratis en snel jouw eigen blog!