Brusselse Spruiten
Inhoud blog
  • Stoofpot van spruitjes
  • Kerriesoep met spruiten
  • Spruitjes Champignontaartjes
  • Quiche van rijst met spruiten
  • spruitjesmousse

    Zoeken in blog


    Beoordeel dit blog
      Zeer goed
      Goed
      Voldoende
      Nog wat bijwerken
      Nog veel werk aan
     



    Blog als favoriet !

    Heerlijke recepten met Brusselse spruiten
    11-03-2009
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.spruitjesmousse
    Klik op de afbeelding om de link te volgen
    Ingrediënten:
    500 gram spruitjes
    1 ui
    3 eieren
    100 ml water
    nootmuskaat


    Bereiding:
    Pel de buitenste blaadjes van de spruitjes en snijd een plakje van de onderkant van het stronkje
    Kerf de stronkjes in met een scherp mesje
    Kook de spruitjes in ruim water, met de in ringen gesneden ui en wat zout, in 10-15 minuten gaar
    Oven voorverwarmen op 160° C
    De spruitjes afgieten; Enkele spruitjes achterhouden
    Pureer de rest van de spruitjes samen met de ui, de eieren en het water in de keukenmachine
    Op smaak maken met ruim nootmuskaat
    Een kleine (cake)vorm bekleden met bakpapier
    De puree erin scheppen, de achtergehouden spruitjes erin verdelen, en afdekken met aluminiumfolie
    In 35-40 minuten in het midden van de oven laten bakken
    De mousse is gaar wanneer een ingestoken breinaald er schoon uitkomt
    De folie verwijderen en de mousse op een bord of schaal storten

    11-03-2009, 08:14 geschreven door Anyk Jacob's

    Reageer (0)
    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    10-03-2009
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.spruitenstamppot met gember en appel
    Klik op de afbeelding om de link te volgen
    Ingrediënten:
    1 kg kruimige aardappelen, geschild en in stukken
    750 gr spruitjes, schoongemaakt
    5 cm gemberwortel, geschild
    25 gr boter
    1 ui, grof gesnipperd
    2 theel. gemalen komijn ( djinten)
    3 stevige appels bv elstar, geschild en in blokjes
    150 ml melk , verwarmd


    Bereiding:
    Kook de aardappelen en spruitjes ineen grote pan met een flinke laag water en wat zout in 15/20 minuten gaar.
    Rasp de gember fijn.
    Verhit de boter in een wok en fruit hierin de ui en de gember met de komijn heel zachtjes glazig.
    Schep de appelblokjes erdoor en bak ze op matig hoog vuur in 2-3 minuten bruin.
    Breng op smaak met vers gemalen peper.
    Giet de aardappelen en de spruitjes af en stamp ze met een stamper fijn.
    Voeg al roerende de melk toe zodat er een smeuïge stamppot ontstaat.
    Schep de helft van het appelmengsel erdoor en breng de stamppot op smaak met zout.
    Schep de spruiten stamppot op 4 voorverwarmde borden en schep de rest van het appelmengsel hierop.

    10-03-2009, 22:38 geschreven door Anyk Jacob's

    Reageer (1)
    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    09-03-2009
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Brusselse stoemp
    Klik op de afbeelding om de link te volgen Ik hou van stoemp en heb vanmiddag "Spruitjes stoemp" gemaakt, een recept uit het boekje "Stoemp" van Albert Verdeyen.

    Ingrediënten:
    3 grote aardappelen (ik gebruik bintjes)
    750 gr spruitjes
    1 (rode) ui
    250ml (soja)room
    100gr boter
    peper, zout en nootmuskaat
    peterselie

    Bereiding:
    Schil de aardappelen, was ze, snij ze in stukken en kook ze in een ruime pan met gezouten water.
    Als de aardappelen gaar zijn, het kookvocht afgieten en de aardappelen pureren.
    Geen kruiden, vetstof, eieren en melk bijdoen ! We maken geen puree.
    Ondertussen was je de spruitjes.
    Snij het kontje af en doe de buitenste blaadjes weg.
    Versnipper de ui en de spruitjes. Dit doe ik in de foodprocessorof keukenrobot.
    De spruitjes gewoon in plakjes laten snijden.
    Smelt de boter in een kom en fruit de gesneden ui hierin.
    Na 2 minuten voeg je er de spruitjes bij.
    Goed roeren en laten stoven.
    Als de bereiding half gaar is, kruiden met peper, zout en nootmuskaat. Ook de (soja)room erbij voegen.
    Als het mengsel te droog is wat water bijvoegen en laten sudderen tot de spruitjes zacht zijn.
    De aardappelen onder de mengsel mengen, samen met de peterselie.
    Controleren of alles goed gekruid is.

    09-03-2009, 21:51 geschreven door Anyk Jacob's

    Reageer (0)
    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 3/5 - (6 Stemmen)
    Archief per week
  • 23/03-29/03 2009
  • 16/03-22/03 2009
  • 09/03-15/03 2009
  • 02/03-08/03 2009
  • 23/02-01/03 2009
  • 16/02-22/02 2009
  • 09/02-15/02 2009
  • 02/02-08/02 2009
  • 26/01-01/02 2009
  • 19/01-25/01 2009
  • 12/01-18/01 2009
  • 05/01-11/01 2009
  • 29/12-04/01 2009
  • 22/12-28/12 2008
  • 15/12-21/12 2008
  • 08/12-14/12 2008
  • 01/12-07/12 2008
  • 24/11-30/11 2008

    E-mail mij

    Druk op onderstaande knop om mij te e-mailen.


    Gastenboek

    Druk op onderstaande knop om een berichtje achter te laten in mijn gastenboek


    Blog als favoriet !

    Willekeurig SeniorenNet Blogs
    vivianne
    blog.seniorennet.be/viviann

    Rondvraag / Poll
    Welke recepten wenst u te zien
    Ovenschotel
    Soep
    Oosters
    Stoemp
    Pasta
    Wok
    Andere
    Bekijk resultaat



    Blog tegen de regels? Meld het ons!
    Gratis blog op http://blog.seniorennet.be - SeniorenNet Blogs, eenvoudig, gratis en snel jouw eigen blog!