Brusselse Spruiten
Inhoud blog
  • Stoofpot van spruitjes
  • Kerriesoep met spruiten
  • Spruitjes Champignontaartjes
  • Quiche van rijst met spruiten
  • spruitjesmousse

    Zoeken in blog


    Beoordeel dit blog
      Zeer goed
      Goed
      Voldoende
      Nog wat bijwerken
      Nog veel werk aan
     



    Blog als favoriet !

    Heerlijke recepten met Brusselse spruiten
    02-01-2009
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Gelukkig Nieuwjaar!

     

    02-01-2009, 15:28 geschreven door Anyk Jacob's

    Reageer (0)
    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (2 Stemmen)
    31-12-2008
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Spruitenstoofpot met hazelnoten
    Klik op de afbeelding om de link te volgen Nog een gerecht met een feestelijk tintje.

    Ingrediƫnten:
    2 eetlepels olie
    1 ui, grofgesnipperd
    1 grote winterwortel, in plakjes
    150 g knolselderij, in blokjes
    4 aardappels, in grove stukken
    400 g spruitjes, schoongemaakt
    1 groentebouillontablet, verkruimeld
    1 laurierblad
    2 theelepels gedroogde tijm
    400 ml droge witte wijn
    1 zakje hazelnoten 75 g

    Bereiding:
    In braadpan olie verhitten.
    Ui en wortel 2 min. fruiten.
    Knolselderij, aardappels en spruiten toevoegen en al omscheppend 3 min. meebakken.
    Bouillontablet, laurierblad en tijm toevoegen.
    Wijn erbij schenken.
    Gerecht aan de kook brengen en met deksel schuin op pan in 30 min. zachtjes gaarstoven.
    In droge koekenpan hazelnoten goudbruin roosteren.
    Noten op snijplank laten afkoelen en grof hakken. Spruitenstoofpot op smaak brengen met zout en peper. Laurierblad verwijderen.
    Groenten, met een beetje stoofvocht, over vier diepe borden verdelen.
    Bestrooien met hazelnoten.

    Normaal gezien wordt dit gerecht opgediend met donker volkorenbrood, maar een tijdje geleden hebben wij het klaargemaakt met fricadon en puree aardappelen.  Het was super lekker!

     

     

    31-12-2008, 00:00 geschreven door Anyk Jacob's

    Reageer (0)
    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (1 Stemmen)
    29-12-2008
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.

     

    29-12-2008, 16:10 geschreven door Anyk Jacob's

    Reageer (0)
    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Spruitjes met wild zwijn
    Klik op de afbeelding om de link te volgen Omdat het bijna nieuwjaar is geefik je vandaag een feestelijk recept.  Het wordt koud opgediend als voorgerecht of als hoofdschotel met een gemengde salade en een goed glas wijn.

    Ingrediƫnten:
    Wildzwijnshaas (= everzwijn haasje)
    stoofpeertje
    rodewijn
    water
    spruitjes
    mais (blikje)
    kaneelstokje
    vanilliestokje
    suiker
    citroen,sinaasappel
    gelatine blaadjes ?24
    takjes kervel

    Bereiding:
    Peertje in een passende pan doen, de pan tot de helft vullen met rode wijn, de rest aan vullen met water, hierbij de gespleten vanilliestokje, kaneelstokje de suiker en de schillen van de citroen en sinaasappel  doen.
    Dit alles aan de kookbrengen en gaar stoven.
    (kookvocht bewaren!!!)
    wildzwijnshaas in medallions snijden (?2cm) en peperen/zouten en aanbakken.
    Uit de pan halen en koud zetten.
    spruitjes gaarkoken en koud zetten.
    Gelatine blaadjes in koudwater doen.
    Het kookvocht door een natte passeerdoek halen en de uitgekneppen gelantine bij het kookvocht voegen.
    Even roeren tot de gelantine is opgelost en het kookvocht laten geleren.
    Ondertussen de koude wildzwijnmedallions op een rooster leggen, spruitjes en stoofpeertje in partjes snijden, mais en kervel klaar leggen.
    Als de gelei begint te geleren, de rode wijn gelei voorzichtig over de koude medallions gieten en snel afgarneren met een partje peer, spruit, mais en de kervel.

    29-12-2008, 11:16 geschreven door Anyk Jacob's

    Reageer (0)
    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    Archief per week
  • 23/03-29/03 2009
  • 16/03-22/03 2009
  • 09/03-15/03 2009
  • 02/03-08/03 2009
  • 23/02-01/03 2009
  • 16/02-22/02 2009
  • 09/02-15/02 2009
  • 02/02-08/02 2009
  • 26/01-01/02 2009
  • 19/01-25/01 2009
  • 12/01-18/01 2009
  • 05/01-11/01 2009
  • 29/12-04/01 2009
  • 22/12-28/12 2008
  • 15/12-21/12 2008
  • 08/12-14/12 2008
  • 01/12-07/12 2008
  • 24/11-30/11 2008

    E-mail mij

    Druk op onderstaande knop om mij te e-mailen.


    Gastenboek

    Druk op onderstaande knop om een berichtje achter te laten in mijn gastenboek


    Blog als favoriet !

    Willekeurig SeniorenNet Blogs
    edjeb
    blog.seniorennet.be/edjeb

    Rondvraag / Poll
    Welke recepten wenst u te zien
    Ovenschotel
    Soep
    Oosters
    Stoemp
    Pasta
    Wok
    Andere
    Bekijk resultaat



    Blog tegen de regels? Meld het ons!
    Gratis blog op http://blog.seniorennet.be - SeniorenNet Blogs, eenvoudig, gratis en snel jouw eigen blog!