Brusselse Spruiten
Inhoud blog
  • Stoofpot van spruitjes
  • Kerriesoep met spruiten
  • Spruitjes Champignontaartjes
  • Quiche van rijst met spruiten
  • spruitjesmousse

    Zoeken in blog


    Beoordeel dit blog
      Zeer goed
      Goed
      Voldoende
      Nog wat bijwerken
      Nog veel werk aan
     



    Blog als favoriet !

    Heerlijke recepten met Brusselse spruiten
    27-12-2008
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Spruitjes Ovenschotel
    Klik op de afbeelding om de link te volgen Dit is zo onbeschrijflijk lekker!!

    Ingrediënten:
    1 kg spruiten
    6 eieren
    4 eetlepels melk
    100 gram champignons in plakjes

    Bereidingswijze:
    Kook de spruiten gaar.
    Bak de champignons in 15 gram margarine.
    Scheid twee eieren en klop de eiwitten stijf.
    Klop de 4 eieren, de twee dooiers en de melk, samen met peper en zout, door elkaar.
    Schep de eiwitten door dit mengsel.
    Beboter een ovenschaal, en schep hierin de spruiten, gemengd met de champignons.
    Giet hierover het eiermengsel.
    Zet dit 20 minuten in een oven van 175 graden tot het eiermengsel volledig gestold is.

    Lekker met aardappelpuree of Stroganoffsaus.

     

    27-12-2008, 00:00 geschreven door Anyk Jacob's

    Reageer (1)
    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (1 Stemmen)
    26-12-2008
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Gnocchi met spruiten
    Klik op de afbeelding om de link te volgen Ingrediënten:
    1 zak spruitjes (500 g)
    1 pak gnocchi di patate (500 g)
    1 eetlepel olijfolie
    1/2 duobakje magere spekreepjes (a 250 g)
    2 grote uien, gesnipperd
    100 g Grana Padano (of oude kaas)

    Bereiding:
    Spruiten schoonmaken en grote exemplaren halveren.
    In weinig water met wat zout spruiten in 10 min. beetgaar koken.
    Spruiten in vergiet goed laten uitlekken.
    Gnocchi volgens aanwijzingen op verpakking gaarkoken.
    In hapjespan olie verhitten en spekreepjes in 3 min. krokant bakken.
    Ui toevoegen en 3 min. meebakken.
    Spruiten en gnocchi door spek-uimengsel scheppen en nog 2 min. meebakken.
    Met kaasschaaf grove krullen van kaas schaven.
    Gerecht op smaak brengen met zout en peper.
    Gnocchi over vier borden verdelen en bestrooien met kaaskrullen.

    26-12-2008, 00:00 geschreven door Anyk Jacob's

    Reageer (0)
    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 2/5 - (4 Stemmen)
    25-12-2008
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Winterstamppot
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Ik wens iedereen een zalig en gelukkig kerstmis!

    Ingredienten:
    1kilo aardappels
    500g spruitjes
    zout
    150g gerookte spekreepjes
    2 appels (Granny Smith)
    appelboor
    50g blanke hazelnoten
    2 eetlepels boter
    100ml melk
    peper

    Bereiding:
    Schil 1 kilo aardappels, was en snij ze in grove stukken
    Maak 500g spruitjes schoon en halveer ze
    Schenk een laag water in een ruime pan, leg de aardappels erin met de spruitjes erop.
    Kook de aardappels met de spruitjes en wat zout ca. 25 minuten
    Bak 150g gerookte spekreepjes uit
    Schil 2 appels (Granny Smith), verwijder de klokhuizen met een appelboor en snij de appel in 8 ringen.
    Haal de spekjes uit de pan en bak de appelringen in het achtergebleven vet aan beide kanten
    Hak 50g blanke hazelnoten grof en rooster ze goudbruin
    Giet de aardappels en de spruiten af en bewaar het kookvocht
    Schep 2 eetlepels boter en 100ml melk door het aardappel-mengsel, zet de pan terug op het vuur, totdat de melk warm is
    Stamp het aardappelmengsel grof en voeg eventueel nog wat kookvocht toe. Breng op smaak met zout en peper
    Schep de spekjes en de noten door de stamppot en verdeel de appel erover.

    25-12-2008, 21:28 geschreven door Anyk Jacob's

    Reageer (0)
    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (1 Stemmen)
    24-12-2008
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Stamppot van spruiten met appel en spekjes
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Ingrediënten:
    1 kg kruimige aardappels, geschild en in stukken 
     4 appels (bijv. Elstar of Jonagold), geschild en in stukken
     1 zak spruitjes (500 g
    2 eetlepels olie
    250 g gerookte spekblokjes
    150 ml melk
    50 g boter, in blokjes

    Bereiding:
    In pan met flinke bodem aardappels en appels samen in ca. 20 min. gaarkoken. Spruiten schoonmaken en halveren. In wok olie verhitten en spek in 3-4 min. knapperig bakken. Op keukenpapier laten uitlekken. Spruiten in spekvet 5 min. roerbakken. Scheutje water toevoegen en spruiten in nog 5 min. gaar laten worden. Spek erdoor scheppen en geheel op smaak brengen met zout en peper. Melk zachtjes verwarmen. Aardappels en appels afgieten en met warme melk en boter tot puree stampen. Spruiten erdoor mengen. Stamppot op smaak brengen met zout en peper en over vier borden verdelen. Lekker bij wild of stoofvlees.

    24-12-2008, 11:11 geschreven door Anyk Jacob's

    Reageer (2)
    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    23-12-2008
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Winterse groenten
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Ingrediënten:
    1/2 kg. bonen
    1/2 kg. spruiten
    1/2 kg. wortelen
     4 witloofstronken
    1 ui
     8 plakjes gerookt spek
    200 g. boter
    peper, zout, nootmuskaat
    suiker

    Bereiding:
    Kook de wortelschijfjes beetgaar in kokend water.
    Voeg zout toe. 
    Stoof in een kleine pan de fijngesnipperde ui, voeg de wortelschijfjes toe en kruid met peper, zout en nootmuskaat. 
    Voeg suiker toe.
    Kook de spruiten juist gaar in kokend water, spoel ze af onder koud stromend water en laat ze uitlekken.
    Verhit de boter in een braadpan en bak ze lichtjes bruin.
    Kruid met peper, zout en nootmuskaat.
    Kook de boontjes  juist gaar in kokend water.
    Spoel ze af onder koud stromend water en laat ze uitlekken.
    Rol per 10 op in spek.
    Plaats ze gedurende 10 minuten in de oven op 180°.
    Kook ook het witloof gaar, maar gebruik zo weinig mogelijk water.
    Laat het uitlekken.
    Verhit de boter in een braadpan en bak het witloof lichtjes bruin, kruid met peper en zout.

    Een zeer lekkere winterse combinatie!

     

    23-12-2008, 15:04 geschreven door Anyk Jacob's

    Reageer (0)
    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    22-12-2008
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Spruitjes in sinaasappelboter
    Klik op de afbeelding om de link te volgen Een heel lekkere manier om spruitjes klaar te maken.  Een vriendin van mij verraste mij er op een dag mee. 
    Ze diende de spruitjes op met eend à l'orange. 
    Echt lekker!


    Ingrediënten:
    750 gram kleine spruitjes
    1 sinaasappel (liefst bio!)
    25 gram boter
    2 theelepels shoarmakruiden
    zout

    Bereiding:
    Maak de spruitjes schoon en kruis de stronkjes in.
    Boen de sinaasappel goed schoon en rasp de helft van de schil.
    Snijd een dun stukje schil af en snijd dit in flinterdunne reepjes.
    Pers de sinaasappel uit.
    Smelt de boter; schep de geraspte sinaasappelschil en de shoarmakruiden erdoor.
    Schep de spruitjes erdoor en voeg het sinaasappelsap en wat zout toe.
    Smoor de spruitjes in een gesloten pan op heel zacht vuur in ca. 20 minuten gaar.
    Schep ze af en toe om en voeg zonodig een scheutje water toe.
    Neem de deksel van de pan en verwarm de spruitjes al omscheppend tot het vocht verdampt is en de spruitjes alleen omhuld zijn door een glanzend laagje boter.

    22-12-2008, 21:00 geschreven door Anyk Jacob's

    Reageer (0)
    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 4/5 - (3 Stemmen)
    Archief per week
  • 23/03-29/03 2009
  • 16/03-22/03 2009
  • 09/03-15/03 2009
  • 02/03-08/03 2009
  • 23/02-01/03 2009
  • 16/02-22/02 2009
  • 09/02-15/02 2009
  • 02/02-08/02 2009
  • 26/01-01/02 2009
  • 19/01-25/01 2009
  • 12/01-18/01 2009
  • 05/01-11/01 2009
  • 29/12-04/01 2009
  • 22/12-28/12 2008
  • 15/12-21/12 2008
  • 08/12-14/12 2008
  • 01/12-07/12 2008
  • 24/11-30/11 2008

    E-mail mij

    Druk op onderstaande knop om mij te e-mailen.


    Gastenboek

    Druk op onderstaande knop om een berichtje achter te laten in mijn gastenboek


    Blog als favoriet !

    Willekeurig SeniorenNet Blogs
    cybercat
    blog.seniorennet.be/cyberca

    Rondvraag / Poll
    Welke recepten wenst u te zien
    Ovenschotel
    Soep
    Oosters
    Stoemp
    Pasta
    Wok
    Andere
    Bekijk resultaat



    Blog tegen de regels? Meld het ons!
    Gratis blog op http://blog.seniorennet.be - SeniorenNet Blogs, eenvoudig, gratis en snel jouw eigen blog!