Brusselse Spruiten
Inhoud blog
  • Stoofpot van spruitjes
  • Kerriesoep met spruiten
  • Spruitjes Champignontaartjes
  • Quiche van rijst met spruiten
  • spruitjesmousse

    Zoeken in blog


    Beoordeel dit blog
      Zeer goed
      Goed
      Voldoende
      Nog wat bijwerken
      Nog veel werk aan
     



    Blog als favoriet !

    Heerlijke recepten met Brusselse spruiten
    12-02-2009
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Vegetarische spaghetti
    Klik op de afbeelding om de link te volgen Een spaghetti schotel waarin de Italiaanse en de Oosterse keuken met elkaar gecombineerd worden

    Ingrediënten:
    150 gram (liefst verse) pasta
    olijfolie, zout en peper
    110 gram spruiten
    1,5 dl tomatensap
    1 fijngesneden teentje knoflook
    boter
    160 gram kastanjechampignons, in vieren gesneden
    80 gram bleekselderij, in schijfjes
    140 gram prei in ringetjes
    160 gram witlof in stukjes
    80 gram sojascheuten
    3 theelepels kerriepoeder
    3 dl slagroom
    1-2 eetlepels pesto
    kervel om te garneren

    Bereiding:
    Kook de spruitjes in 6 minuten even voor en halveer ze daarna.
    Verwarm de tomatensap samen met de knoflook en breng deze op smaak met zout en peper.
    Smelt de boter in de pan en voeg telkens na 2 minuten tussentijd achtereenvolgens de champignons, de selderij, de prei, de witlof, de sojascheuten en de spruiten toe.
    Bepaal aan de hand van de aangegeven kooktijd van de pasta wanneer je deze moet koken om de pasta tegelijkertijd met de groenten gaar te hebben.
    Voeg nadat de spruitjes ook 2 minuten meegebakken hebben de kerriepoeder toe en verwarm nog twee minuten.
    Voeg dan de slagroom toe en laat nog drie minuten koken.
    Giet dan de groenten af en vang de saus op.
    Schik de pasta op het bord en maak in het midden een kuiltje.
    Leg daar de groenten op en schenk de saus erom heen.
    Druppel als contrast de tomatensaus en de pesto erop.

    En zoals mijn vegetarische dochter zegt: 't is niet omdat ik graag sojascheuten eet dat ik een sojaseut ben!

    12-02-2009, 21:28 geschreven door Anyk Jacob's

    Reageer (0)
    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 1/5 - (1 Stemmen)
    11-02-2009
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Spruitenstoemp met gebakken speksneden en Leffe Bruin
    Klik op de afbeelding om de link te volgen
    Ingrediënten:
    400 g fijn gesneden groene kool
    150 g grof gesneden rapen
    300 g grof gesneden ui
    200 g grof gesneden prei-wit
    een halve kg gehalveerde Brusselse spruiten
    250 g wortelen
    een tak grof gesneden witte selder
    1 kg geschilde bintjes aardappelen in blokjes van 2 cm
    een bouquet garni (samengebonden tuiltje van laurier en tijm)
    150 g boter
    zout en peper
    ongeveer 2 liter kalfsfond of groentenbouillon.

    Bereiding:
    Alle groenten 10 minuten in de boter laten 'zweten', dan kalfsfond (of bouillon) en het kruidentuiltje toevoegen en ongeveer 30 minuten zachtjes laten koken.
    Daarna aardappelblokjes toevoegen en nog 20 minuten laten pruttelen onder deksel.
    Halve centimeter dikke sneden vers spek bakken.
    Nooit werken met gerookt of gepekeld spek.

    Ik heb deze stoemp ooit een keer gegeten in een Brussels café onder het genot van een Leffe Brui.  De zachte smaak van de stoemp past uitstekend bij de zachtaardige Leffe Bruin, een bier dat zoet-bitter is van smaak.

    11-02-2009, 08:35 geschreven door Anyk Jacob's

    Reageer (0)
    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (1 Stemmen)
    10-02-2009
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Brusselse soep
    Klik op de afbeelding om de link te volgen Ingrediënten:
    750 g spruitjes
    250 g aardappelen
    1 ui
    2 selderstengels
    2 dikke sneden gerookt spek
    25 g boter
    peper en zout

    Bereiding:
    Snipper de ui en de selder.
    Spoel de spruitjes schoon, leg er een stuk of 12 apart voor de afronding en snijd de rest in vieren. Schil de aardappelen en snijd ze in blokjes.
    Braad het in blokjes gesneden spek.
    Schep de blokjes vervolgens op een bord en bak de groente in dezelfde pan, in een deel van de boter.
    Leng aan met 1 liter water.
    Mix de soep na 45 min. kooktijd.
    Bak de opzijgelegde spruitjes in de resterende boter.
    Wanneer ze goudbruin zijn, roer ze samen met de spekblokjes door de hete soep.

    10-02-2009, 09:21 geschreven door Anyk Jacob's

    Reageer (0)
    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    09-02-2009
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Indische winterschotel
    Klik op de afbeelding om de link te volgen Vandaag een vrij snel recept dat gebruik maakt van de microgolfoven. 

    Ingrediënten
    :
    1 kilo wortelen
    1 pond spruiten
    1 fles melk
    aardappelzetmeel
    bloem of custard
    ketchup
    kruiden: kerriepoeder, kurkuma, hot curry, nootmuskaat, paprikapoeder, komijnpoeder, kruidnagelpoeder, citroensap, koriander, citroengras, peper

    Bereiding:
    Was en snij de wortelen in blokjes, verwijder kontjes en de minder mooie bladen van de spruiten en was deze.
    Kook deze in 20 minuten in 7,5 dl melk gaar.
    Doe de rest van de melk in een kom en doe al roerend de aardappelzetmeel erdoor en voeg deel van de warme melk erdoor van de groente.
    Doe dan alle melk hierbij en roer tot een stevige saus.
    Zet dit voor 1 a 2 minuten in de magnetron.
    Voeg hier dan de groenten aan toe met de kruiden en specerijen.

    09-02-2009, 22:52 geschreven door Anyk Jacob's

    Reageer (0)
    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    Archief per week
  • 23/03-29/03 2009
  • 16/03-22/03 2009
  • 09/03-15/03 2009
  • 02/03-08/03 2009
  • 23/02-01/03 2009
  • 16/02-22/02 2009
  • 09/02-15/02 2009
  • 02/02-08/02 2009
  • 26/01-01/02 2009
  • 19/01-25/01 2009
  • 12/01-18/01 2009
  • 05/01-11/01 2009
  • 29/12-04/01 2009
  • 22/12-28/12 2008
  • 15/12-21/12 2008
  • 08/12-14/12 2008
  • 01/12-07/12 2008
  • 24/11-30/11 2008

    E-mail mij

    Druk op onderstaande knop om mij te e-mailen.


    Gastenboek

    Druk op onderstaande knop om een berichtje achter te laten in mijn gastenboek


    Blog als favoriet !

    Willekeurig SeniorenNet Blogs
    fietseninlimburg
    blog.seniorennet.be/fietsen

    Rondvraag / Poll
    Welke recepten wenst u te zien
    Ovenschotel
    Soep
    Oosters
    Stoemp
    Pasta
    Wok
    Andere
    Bekijk resultaat



    Blog tegen de regels? Meld het ons!
    Gratis blog op http://blog.seniorennet.be - SeniorenNet Blogs, eenvoudig, gratis en snel jouw eigen blog!