Brusselse Spruiten
Inhoud blog
  • Stoofpot van spruitjes
  • Kerriesoep met spruiten
  • Spruitjes Champignontaartjes
  • Quiche van rijst met spruiten
  • spruitjesmousse

    Zoeken in blog


    Beoordeel dit blog
      Zeer goed
      Goed
      Voldoende
      Nog wat bijwerken
      Nog veel werk aan
     



    Blog als favoriet !

    Heerlijke recepten met Brusselse spruiten
    18-01-2009
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Spruitenbeignets
    Klik op de afbeelding om de link te volgen Ingrediënten:
    300 g spruitjes
    50 g boter (bakboter)
    1.25 dl melk (halfvol)
    1.25 dl water
    100 g bloem (tarwebloem)
    5 theelepels aardappelzetmeel
    3 eieren
    peper
    zout
    nootmuskaat

    Bereiding:
    De spruitjes schoonmaken en ze koken in gezouten water.
    Goed laten uitlekken en door een fijne zeef duwen.
    De melk en het water aan de kook brengen met de boter.
    Wanneer het mengsel kookt, er in een keer de bloem en het aardappelzetmeel bijvoegen.
    Goed roeren tot er zich een droge deegbal vormt die van de wanden van de pan loslaat.
    De pan van het vuur nemen en een na een de eieren door het deeg roeren (het volgende ei pas toevoegen wanneer het vorige helemaal is opgenomen).
    Het deeg op smaak brengen en er de spruitjes doorroeren tot een homogeen mengsel.
    Met behulp van twee lepels hoopjes van het mengsel in hete frituurolie laten glijden en laten bakken tot de beignets bovendrijven en goudgeel zijn.

    Tip: dit gerecht kan worden geserveerd als warm voorgerecht of als garnituur.


    18-01-2009, 16:27 geschreven door Anyk Jacob's

    Reageer (0)
    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 3/5 - (1 Stemmen)
    16-01-2009
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Konijnenfilet met calvadossaus
    Klik op de afbeelding om de link te volgen Vandaag presenteer ik een culinair hoogstandje met smaak, als je tenminste van konijn houdt.

    Ingrediënten:
    4 konijnenfilets
    peper,zout
    50gr boter
    1 sjalot
    1eetlp bloem
    300ml slagroom
    50ml calvados
    12 gedroogde pruimen
    10 blaadjes basilicum
    400gr spruiten
    een halve knolselderij

    Bereiding:
    Verwarm de oven op 175 graden, snipper de sjalot, snijd de knolselderij in blokjes en maak de spruitjes schoon.
    Peper en zout de konijnfilets.
    Laat de boter in de koekepan smelten.
    Braad de filets rondom bruin in ca.2 minuten.
    Neem ze uit de pan en houd ze afgedekt in de oven.
    Fruit de sjalot voor de saus in de achter gebleven boter.
    Strooi de bloem over de sjalot en laat ze even garen.
    Giet al roerend de slagroom en calvados erbij.
    Snij de pruimen in reepjes en roer ze door de saus, snijd de basilicum in reepjes en roer die ook door de saus, breng het op smaak met peper en zout.
    Kook de spruitjes en de knolselderij.
    Hierna de spruitjes en knolselderij mengen en op stoven met een klontje boter.


    Ik heb het een keer gemaakt met cognac in plaats van Calvados, maar dat was echt niet zo lekker!
    Ik vind deze schotel het lekkerst als je hem serveert met aardappelpuree.

    16-01-2009, 18:06 geschreven door Anyk Jacob's

    Reageer (0)
    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 1/5 - (1 Stemmen)
    15-01-2009
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Speklapjes met spruitenpuree
    Klik op de afbeelding om de link te volgen Ingrediënten:
    4 stuks speklapjes
    500 gr. spruitje, panklare
    50 gr. hazelnoot, gehakte
    1 dl. slagroom
    3 el. balsamico azijn
    2 dl. kalfsfond
    nootmuskaat
    olijfolie
    peper

    Bereiding:
    Kook de spruitjes gaar in circa 15 minuten.
    Rooster de hazelnoten in een droge koekenpan goudbruin.
    Pureer de spruiten met de staafmixer of in de keukenmachine samen met de room en breng de puree op smaak met versgemalen nootmuskaat, peper en zout.
    Roer de hazelnoten door de puree.
    Bak de speklapjes in hete olie mooi bruin. Giet het overtollige vet af, blus de pan af met de azijn en schenk de fond erbij.
    Laat de saus enigszins inkoken.
    Serveer de spruitenpuree bij de speklapjes.
    Schenk het sausje over het vlees.

    15-01-2009, 11:30 geschreven door Anyk Jacob's

    Reageer (0)
    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 1/5 - (2 Stemmen)
    14-01-2009
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Oosterse spruitjessalade met gerookte kip
    Klik op de afbeelding om de link te volgen Vandaag heb ik als verandering eens een keer een salade met spruitjes. Lekker gezond en een pittige dressing. Ik eet het met toast en boter of als bijgerecht

    Ingrediënten:
    600-750 g kleine spruitjes, gehalveerd
    zout, peper
    1 1/2 eetlepel limoensap
    3 eetlepels zonnebloemolie
    2 eetlepels kokosmelk
    1 teen knoflook, geperst
    1 eetlepel fijngesneden rode peper
    1 theelepel geraspte gemberwortel
    250 g gerookte kip, in reepjes
    3 sjalotjes, in flinterdunne ringen
    3 eetlepels gehakte geroosterde pinda's

    Bereiding:
    Kook de spruitjes in kokend water met zout in 4-7 min. beetgaar, spoel ze onder koud stromend water af tot ze lauwwarm zijn.
    Laat ze goed uitlekken.
    Roer een dressing van limoensap, olie, kokosmelk, knoflook, rode peper, gemberwortel en zout naar smaak.
    Roer de dressing door de spruitjes en voeg de gerookte kip toe.
    Garneer de salade met sjalotjes en pinda's.

    Dit is een recept uit een Libelle van 2007

    14-01-2009, 11:09 geschreven door Anyk Jacob's

    Reageer (0)
    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 3/5 - (2 Stemmen)
    13-01-2009
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Spruiten in 't zuur
    Klik op de afbeelding om de link te volgen Ik was een beetje aan het rondsnuffelen op internet en botste op: in het zuur opgelegde spruiten.  Natuurlijk komt zo een idee enkel van een Amerikaan (alhoewel duitsers ook zot zijn van opgelegde dingen)

    Dit vinden zij:

    3 pints of great tasting, Pickled Dill Brussels Sprouts. Kids of all ages like our Brussels sprouts because they're delicious. If you enjoy dill pickles, you'll love these. If you don't like Brussels sprouts, you just haven't tried ours.
    • made and jarred in Lancaster PA
    • Pennsylvania Dutch Food at its best
    • crispy & crunchy a great taste right out of the jar!
    • wonderful as a side dish, or in a salad
    • Great for martini's (ugh, het idee!!!)
    Wie is dapper genoeg om ze uit te proberen???

    13-01-2009, 10:40 geschreven door Anyk Jacob's

    Reageer (0)
    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    12-01-2009
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Spruitenstamppot
    Klik op de afbeelding om de link te volgen Vandaag heb ik opnieuw een vegetarische stamppot voor u.  Door de combinatie van spruiten en bonen zou ik het wel niet eten voor u ergens verwacht wordt.

    Ingrediënten:
    1 kilo spruitjes
    750 gram aardappelen
    1 ui, gesnipperd
    50 gram boter
    1/2 liter blik witte bonen in tomatensaus
    100 gram geraspte belegen kaas
    peper en zout naar smaak
    2 eetlepels gehakte of 2 theelepels gedroogde Italiaanse kruiden (oregano, tijm, basilicum) of 2 eetlepels pesto
    nootmuskaat
    optioneel 100 gram ongezouten cashewnoten

    Bereidingswijze:
    Schil de aardappel en kook deze samen met de schoongemaakte spruiten in 15-20 minuten gaar.
    Fruit de ui in de boter.
    Giet aardappelen en spruitjes af en vang het kookvocht op.
    Voeg de witte bonen en ui erbij en stamp alles fijn.
    Schep de geraspte kaas, de kruiden en eventueel wat kookvocht erdoor er warm alles goed op.

    Recept met dank aan Smivla

    12-01-2009, 07:54 geschreven door Anyk Jacob's

    Reageer (0)
    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 4/5 - (1 Stemmen)
    Archief per week
  • 23/03-29/03 2009
  • 16/03-22/03 2009
  • 09/03-15/03 2009
  • 02/03-08/03 2009
  • 23/02-01/03 2009
  • 16/02-22/02 2009
  • 09/02-15/02 2009
  • 02/02-08/02 2009
  • 26/01-01/02 2009
  • 19/01-25/01 2009
  • 12/01-18/01 2009
  • 05/01-11/01 2009
  • 29/12-04/01 2009
  • 22/12-28/12 2008
  • 15/12-21/12 2008
  • 08/12-14/12 2008
  • 01/12-07/12 2008
  • 24/11-30/11 2008

    E-mail mij

    Druk op onderstaande knop om mij te e-mailen.


    Gastenboek

    Druk op onderstaande knop om een berichtje achter te laten in mijn gastenboek


    Blog als favoriet !

    Willekeurig SeniorenNet Blogs
    souveniers
    blog.seniorennet.be/souveni

    Rondvraag / Poll
    Welke recepten wenst u te zien
    Ovenschotel
    Soep
    Oosters
    Stoemp
    Pasta
    Wok
    Andere
    Bekijk resultaat



    Blog tegen de regels? Meld het ons!
    Gratis blog op http://blog.seniorennet.be - SeniorenNet Blogs, eenvoudig, gratis en snel jouw eigen blog!