Brusselse Spruiten
Inhoud blog
  • Stoofpot van spruitjes
  • Kerriesoep met spruiten
  • Spruitjes Champignontaartjes
  • Quiche van rijst met spruiten
  • spruitjesmousse

    Zoeken in blog


    Beoordeel dit blog
      Zeer goed
      Goed
      Voldoende
      Nog wat bijwerken
      Nog veel werk aan
     



    Blog als favoriet !

    Heerlijke recepten met Brusselse spruiten
    19-12-2008
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Spruitjes à l'Auvergne.
    Klik op de afbeelding om de link te volgen Ik ben bezig een paar oude dozen met tijdschriften op te ruimen. 
    Ik moest echt wel lachen toen ik in één ervan dit recept vond voor spruitjes à l'Auvergne.

    Ingrediënten:
    1 literblik spruitjes
    1 halveliterblik hele kastanjes
    1 blikje tomatenpuree
    2 soeplepels boter.

    Bereiding:
    Laat de spruitjes uitdruipen, bruineer ze in de koekenpan met wat boter.
    Laat de kastanjes uitdruipen en maak ze warm in de tomatenpuree.
    Leg de spruitjes midden op een schaal en de kastanjes er omheen.

    Spruitjes in blik, dat bestaat vast niet meer, denk ik, maar HAK heeft ze nog steeds in glas!

    19-12-2008, 20:50 geschreven door Anyk Jacob's

    Reageer (0)
    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    18-12-2008
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Stoofpotje met hete spruiten
    Klik op de afbeelding om de link te volgen Vandaag een Hollands recept.

    Ingrediënten:
    1,5 pond varkensvlees
    boter
    3 tomaten
    3 uien
    knoflook
    currie saus
    ketjap manis
    sambal
    spruiten

    Bereidingswijze:
    Snijd het vlees in kleine stukjes en bak het licht bruin.
    Kook ondertussen de spruitjes.
    Snijd dan de uien en de tomaten in stukjes en voeg die toe aan het vlees.
    En dan twee afgestreken theelepels sambal, 1 flinke scheut currie saus en 3 scheuten ketjap manis en twee teentjes knoflook toevoegen.
    Gooi daarna de gekookte spruiten bij het vlees.
    Als het kookt, laag zetten en deksel op de pan.
    Wel steeds roeren anders brand het aan.
    Laat het geheel ± 15 min sudderen, zodat de smaak lekker in de spruiten trekt.

    18-12-2008, 00:00 geschreven door Anyk Jacob's

    Reageer (0)
    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    17-12-2008
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Spruitjessoep met spek
    Klik op de afbeelding om de link te volgen De combinatie van spruitjes met spek is steeds heel lekker, dus vandaag heb ik een feestelijke spruitjessoep.

    Ingrediënten:
    350 g spruitjes
    een handvol spekblokjes
    2 aardappelen
    1 grote ui
    1,5 l magere groentebouillon
    peper en zout
    nootmuskaat.

    Bereiding:
    Blancheer de spruitjes in gezouten water gedurende 1 minuut.
    Schep de spruitjes uit de pan en laat nu ook de spekblokjes blancheren gedurende 2 minuten.
    Snijd de spruitjes doormidden.
    Doe ze met de geschilde aardappelen en de gesnipperde ui in een grote pan en overgiet ze met de groentebouillon.
    Breng aan de kook en laat 25 minuten zachtjes koken.
    Mix de soep en breng ze op smaak met peper, zout en nootmuskaat.
    Verdeel de spekblokjes over soepkommetjes en giet er de soep over.
    Versier desgewenst met blaadjes zuring of takjes kervel.

    17-12-2008, 00:00 geschreven door Anyk Jacob's

    Reageer (0)
    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 4/5 - (2 Stemmen)
    16-12-2008
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Spruitjes met Gorgonzola
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Het was alweer een tijdje geleden dat ik zelf nog spruitjes gegeten had.  Dus vandaag stonden er spruitjes in Gorgonzolasaus op het menu.

    Ingrediënten:
    500 gram spruiten
    1 eetlepel olijfolie
    3 sjalotten, fijngesneden
    1 theelepel bloem
    150 mililiter melk
    150 gram gorgonzola (blauwaderkaas )

    Bereiding:
    Maak de spruitjes schoon, verwijder het stronkje en de buitenste blaadjes.
    Kook de spruitjes in ruim water met wat zout in 15 minuten beetgaar.
    Verhit de olijfolie in een pan met dikke bodem en fruit de sjalotten op laag vuur in 5 minuten glazig.
    Strooi er de bloem en vers gemalen peper naar smaak over.
    Schenk de melk bij de sjalotten.
    Breng de melk aan de kook en laat het geheel 3 minuten zachtjes koken.
    Verbrokkel de kaas en roer hem door de warme melk.
    Laat de kaas al roerend smelten, zodat een mooie, dikke gebonden saus ontstaat.
    Laat de saus nog even inkoken als die nog te vloeibaar is.
    Doop ter controle een lepel in de saus.
    De saus heeft de juiste dikte als hij op de achterkant van de lepel blijft hangen.
    Giet de spruitjes af, doe ze over in een schaal en schenk de saus erover.

    16-12-2008, 21:27 geschreven door Anyk Jacob's

    Reageer (0)
    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    15-12-2008
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Spruiten ijsjes / brussels spruitenmandje
    Klik op de afbeelding om de link te volgen Na paarse spruiten is er nu ook ... spruitjes ice cream!
    Een Londonse chef kwam op het idee om spruitjes ijs te maken.
    Je kunt het volledige artikel hier lezen (in het engels)

    Voor de meer 'normale' koks onder ons: vandaag een recept van Piet Huysentruyt: een brussels spruitenmandje.

    Ingrediënten:
    500 gr spruiten
    500 gr aardappeln
    2 tomaten
    2 eetlepels gehakte peterselie
    400 gr gehakt
    1/2 l kippenbouillon
    curry
    100 gr kippenlevertjes
    sjalotjes

    Bereiding
    :
    Snij de aardappelen in blokjes, pel en ontpit de tomaten en was de spruiten.
    Voeg alles samen met de bouillon en wat curry en laat zachtjes sudderen
    Rol het gehakt in bolletjes en voeg die bij de bouillon.
    Voeg er de kippenlevertjes bij.
    Laat alles garen en werk af met peterselie

    15-12-2008, 13:37 geschreven door Anyk Jacob's

    Reageer (0)
    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 1/5 - (5 Stemmen)
    Archief per week
  • 23/03-29/03 2009
  • 16/03-22/03 2009
  • 09/03-15/03 2009
  • 02/03-08/03 2009
  • 23/02-01/03 2009
  • 16/02-22/02 2009
  • 09/02-15/02 2009
  • 02/02-08/02 2009
  • 26/01-01/02 2009
  • 19/01-25/01 2009
  • 12/01-18/01 2009
  • 05/01-11/01 2009
  • 29/12-04/01 2009
  • 22/12-28/12 2008
  • 15/12-21/12 2008
  • 08/12-14/12 2008
  • 01/12-07/12 2008
  • 24/11-30/11 2008

    E-mail mij

    Druk op onderstaande knop om mij te e-mailen.


    Gastenboek

    Druk op onderstaande knop om een berichtje achter te laten in mijn gastenboek


    Blog als favoriet !

    Willekeurig SeniorenNet Blogs
    wesp333
    blog.seniorennet.be/wesp333

    Rondvraag / Poll
    Welke recepten wenst u te zien
    Ovenschotel
    Soep
    Oosters
    Stoemp
    Pasta
    Wok
    Andere
    Bekijk resultaat



    Blog tegen de regels? Meld het ons!
    Gratis blog op http://blog.seniorennet.be - SeniorenNet Blogs, eenvoudig, gratis en snel jouw eigen blog!