Brusselse Spruiten
Inhoud blog
  • Stoofpot van spruitjes
  • Kerriesoep met spruiten
  • Spruitjes Champignontaartjes
  • Quiche van rijst met spruiten
  • spruitjesmousse

    Zoeken in blog


    Beoordeel dit blog
      Zeer goed
      Goed
      Voldoende
      Nog wat bijwerken
      Nog veel werk aan
     



    Blog als favoriet !

    Heerlijke recepten met Brusselse spruiten
    25-01-2009
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Duitse spruitensoep
    Klik op de afbeelding om de link te volgen Ingredienten:
    3 ontvelde kippebouten
    500 gram spruiten
    200 gram gekookte ham
    2 potjes slagroom
    4 kippebouillonblokjes
    zout

    Bereiding:
    Spruiten schoonmaken en gaar koken met een beetje zout.
    Daarna vergiet gooien en laten uitlekken.
    Kippebouten in 2 liter water en de bouillonblokjes langzaam gaar koken.
    De uitgelekte spruiten fijn prakken.
    De gare kippebouten uit de bouillon scheppen, ontbenen en in stukjes snijden.
    Gekookte ham in stukjes snijden.
    Geprakte spruiten, stukjes kip en de stukjes ham terug bij de bouillon doen en even aan de kook brengen.
    Eventueel op smaak brengen met wat zout en peper.
    Voor het opdienen de slagroom stijf kloppen, zonder toevoeging van suiker.
    Soep in de borden scheppen en daarop een schep slagroom

    25-01-2009, 21:09 geschreven door Anyk Jacob's

    Reageer (0)
    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    24-01-2009
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Spruitjes uit de wok
    Klik op de afbeelding om de link te volgen Ingrediënten:
    1 kg spruiten
    250 gr. magere spekreepjes
    500 gr. champignons
    3 grote uien
    2 tenen knoflook
    peper
    zout
    nootmuskaat
    100 gr. geraspte kaas
    1 eetl. zonnebloemolie

    Bereiding:
    Maak de spruiten schoon en kook ze 10 minuten.
    Pel de uien en de knoflook.
    Snijd de uien in ringen, de knoflook in hele dunne plakjes en de champignons in plakjes.
    Bak in een wok de spekreepjes uit.
    Voeg de ui, champignon en de knoflook eraan toe en laat het geheel nog even doorbakken.
    Doe dan de gekookte spruiten erbij en roer het gerecht goed door elkaar.
    Maak op smaak met peper, nootmuskaat en eventueel zout.
    Kort voor het opdienen de geraspte kaas erdoor mengen.

    24-01-2009, 21:30 geschreven door Anyk Jacob's

    Reageer (0)
    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    23-01-2009
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Hutsepot
    Klik op de afbeelding om de link te volgen Op een dag als vandaag is het een ideaal weer om gezellig achter de kookpotten te duiken en een lekkere hutsepot op tafel te zetten. 

    Ingrediënten:
    600 gr varkensstoofvlees op brokjes
    kleine savooi
    300 gr spruiten
    4 dikke wortelen
    2 stengels soepprei
    1 soepselder
    2 raapjes
    2 uien
    4 dikke aardappelen
    2 bouillonblokjes
    peper en zout

    Bereiding:
    Wortelen, rapen,uien en aardappelen (geschilde) in grove stukken snijden,prei en selder iets kleiner.
    Spruitjes schoonmaken en savooi snijden (buitenste baderen niet gebruiken, zijn vrij taai)
    Stoofvlees aanbakken in klontje boter. Goed bruinen.
    Uien, prei en selder even meestoven.
    500 ml water aan toevoegen en de bouillonblokjes, laten koken en dan op zacht vuurtje ong. 3 kwartier laten stoven.
    Aardappelen,wortels,raapjes en spruiten erbij en na nog een kwartiertje (als aardappels bijna zacht zijn), de gesneden savooi toevoegen.
    Nog een 5 a 10 tal minuutjes laten pruttelen en afkruiden.

    23-01-2009, 13:27 geschreven door Anyk Jacob's

    Reageer (0)
    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (2 Stemmen)
    22-01-2009
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Spruitenmousse met zalm
    Klik op de afbeelding om de link te volgen Ingrediënten:
    1 courgette
    300 gram spruiten
    4 kerstomaatjes
    2 avocados
    scheutje citroensap
    zout en peper
    200 gram gerookte zalmfilet
    100 gram gemengde sla

    Voor de radijsjes :
    bosje radijsjes
    olijfolie
    zout en peper
    1/2 eetlepel rode jam

    Bereiding:
    Maak de spruiten schoon en was ze.
    Snijd van de radijsjes de onder- en bovenkant af.
    Doe de radijsjes met een beetje olijfolie, jam, zout en peper in een pannetje op laag vuur en laat het enkele minuten staan.
    Schud hierbij de radijsjes regelmatig om.
    Ze zijn klaar als de radijsjes glazig zijn.
    Haal het pannetje van het vuur en laat de radijsjes afkoelen.
    Snijd de courgette in de lengte in dunne repen.
    Blancheer de repen 30 seconden in gezouten kokend water.
    Kook de spruitjes kort in het kokende water en laat ze daarna schrikken met koud water.
    Snijd de tomaatjes in kleine blokjes.
    Verwijder de schil en pit van de avocados.
    Pureer de spruitjes en avocado met een beetje citroensap tot er een grove mousse ontstaat.
    Schep de blokjes tomaat door de mousse en breng op smaak met zout en peper.
    Leg de plakjes zalm op een snijplank.
    Leg op ieder plakje een reep courgette.
    Verdeel de mousse over de courgette, rol de plakjes op en zet ze vast met een prikker.
    Verdeel de sla over 4 borden en leg de rolletjes zalm erop met een aantal zoete radijsjes ernaast.

    22-01-2009, 22:06 geschreven door Anyk Jacob's

    Reageer (0)
    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (1 Stemmen)
    21-01-2009
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Stoofpotje met kip
    Klik op de afbeelding om de link te volgen Ingrediënten:
    150g boter of een combinatie van olijfolie en boter
    8 kippenbillen
    2 uitjes
    1el tomatenpuree
    1 tak rozemarijn
    3 tenen knoflook
    0,5 ltr rode wijn
    300g spruiten
    500g aardappel
    100g gorgonzola
    3dl melk
    olijfolie en bloem.

    Bereiding:
    Verhit de boter of vetstoffen in een pan.
    Kruid het kipvlees met zout en peper,haal ze door de bloem en leg ze in de pan.
    Draai het vuur halfhoog zodat de kip net bakt, maar de boter niet verbrandt.
    Bak de kip ca.20min.
    Verwijder de helft van de vetstof uit de pan.
    Voeg de ui,tomatenpuree,knoflook en rozemarijn toe aan de kip en blus af met de rode wijn.
    Laat het geheel nog 20min. stoven.
    Snijd de spruiten in plakjes en bak ze aan in een pan met ca.4el olijfolie.
    Kook de aardappelen gaar en stoom ze uit.
    Voeg de melk toe en stamp het tot een puree.
    Voeg de gebakken spruiten en stukjes gorgonzola toe en roer het geheel door elkaar.

    (en ik moet bekennen dat ik deze nog niet zelf uitgeprobeerd heb.  Bij ons thuis houden ze zo niet echt van kippenbillen ...  Als jij het klaar maakt, laat je me dan aub weten wat je er van vindt?)

    21-01-2009, 20:43 geschreven door Anyk Jacob's

    Reageer (0)
    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    19-01-2009
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Spruitjes met salami en walnoten
    Klik op de afbeelding om de link te volgen Ingrediënten:
    1 pond spruiten
    75 gr walnoten
    1 1/2 ons salami
    zout en nootmuskaat

    Bereiding:
    Spruiten kuisen, evt inkruisen bij de kroon en wassen.
    Salami in blokjes snijden.
    Spruitjes koken zoals je altijd doet.
    Salami zachtjes uitbakken.
    Noten toevoegen en even meebakken ca 2 min.
    Als de spruitjes a dente zijn, afgieten en even goed laten uitlekken in een vergiet.
    Vervolgens de spruitjes bij de salami en noten voegen en nog even goed doorbakken.
    Doe er tot slot nog wat nootmuskaat naar smaak over.

    19-01-2009, 15:46 geschreven door Anyk Jacob's

    Reageer (0)
    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    Archief per week
  • 23/03-29/03 2009
  • 16/03-22/03 2009
  • 09/03-15/03 2009
  • 02/03-08/03 2009
  • 23/02-01/03 2009
  • 16/02-22/02 2009
  • 09/02-15/02 2009
  • 02/02-08/02 2009
  • 26/01-01/02 2009
  • 19/01-25/01 2009
  • 12/01-18/01 2009
  • 05/01-11/01 2009
  • 29/12-04/01 2009
  • 22/12-28/12 2008
  • 15/12-21/12 2008
  • 08/12-14/12 2008
  • 01/12-07/12 2008
  • 24/11-30/11 2008

    E-mail mij

    Druk op onderstaande knop om mij te e-mailen.


    Gastenboek

    Druk op onderstaande knop om een berichtje achter te laten in mijn gastenboek


    Blog als favoriet !

    Willekeurig SeniorenNet Blogs
    britt
    blog.seniorennet.be/britt

    Rondvraag / Poll
    Welke recepten wenst u te zien
    Ovenschotel
    Soep
    Oosters
    Stoemp
    Pasta
    Wok
    Andere
    Bekijk resultaat



    Blog tegen de regels? Meld het ons!
    Gratis blog op http://blog.seniorennet.be - SeniorenNet Blogs, eenvoudig, gratis en snel jouw eigen blog!