Brusselse Spruiten
Inhoud blog
  • Stoofpot van spruitjes
  • Kerriesoep met spruiten
  • Spruitjes Champignontaartjes
  • Quiche van rijst met spruiten
  • spruitjesmousse

    Zoeken in blog


    Beoordeel dit blog
      Zeer goed
      Goed
      Voldoende
      Nog wat bijwerken
      Nog veel werk aan
     



    Blog als favoriet !

    Heerlijke recepten met Brusselse spruiten
    13-12-2008
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Lamsfilet met spruitjes, champignons en pompoengratin
    Klik op de afbeelding om de link te volgen Omdat we richting kerstmis en nieuwjaar gaan hebik vandaag nog een feestelijk menu met spruitjes voor u.

    Ingrediënten:
    2 lamsfilets (ongeveer 800 gram vlees)
    500 gram bruine Parijse champignons
    500 gram spruitjes
    een kleine, liefst biologisch geteelde pompoen
    2 sjalotjes
    20 dl kalfsfond
    het sap van een halve citroen
    een eetlepel droge Provençaalse kruiden
    1 teentje look

    Bereiding:
    Paddestoelen
    : snipper de sjalotjes, snijd de paddestoelen in plakjes.
    Stoof ze samen in boter.
    Overgiet met de kalfsfond en laat even inkoken.
    Kruid met peper en zout en bestrooi met gehakte peterselie.
    Spruitjes: kook de schoongemaakte spruitjes in gezouten water beetgaar.
    Stoof ze op in wat boter, kruid met peper, zout en flink wat nootmuskaat.
    Pompoengratin: verwijder de schil en de zaadjes van de pompoen, snijd het vruchtvlees in fijne reepjes.
    Beboter een vuurvaste schaal, schik de pompoenreepjes dakpansgewijs in de schaal.
    Strooi wat peper en zout en besprenkel met het sap van de halve citroen.
    Vermeng 50 gram zachte boter met de Provençaalse kruiden en bestrijk hiermee de pompoen. Laat in een warme oven in ongeveer 25 minuten gaar worden.
    Lamsfilets: wrijf de filets in met look.
    Bak ze in de boter.
    Het vlees moet binnenin nog sappig en roze zijn.

    13-12-2008, 19:22 geschreven door Anyk Jacob's

    Reageer (0)
    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (1 Stemmen)
    12-12-2008
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Ree met schorseneren, spruiten en rode biet
    Klik op de afbeelding om de link te volgen Vandaag een super lekker en feestelijk recept van Wouter Keersmaekers.  Er is een beetje werk aan, maar het is absoluut de moeite!

    Ingrediënten:
    1 reefilet van 800 g
    1 gekookte aardappel
    2 schorseneren
    25 spruiten
    2 rode bieten, gekookt
    broodkruim
    peper en zout
    1 soeplepel fijngesneden truffel
    1 dl truffeljus
    1 flesje Rodenbach-bier
    1 dl kalfsfond

    Bereiding:
    Kook de spruiten en schorseneren beetgaar, laat schrikken onder koud water.
    Lepel met een parisienneboortje 25 bolletjes uit de rode biet.
    Plet de aardappel.
    Meng met broodkruim, de gehakte truffel en truffeljus tot een mooie dikke pasta.
    Bak de reefilet, haal 'm uit de pan en laat rusten.
    Blus de pan met het bier, wat truffeljus en kalfsfond.
    Laat inkoken tot een gladde saus.
    Verdeel de fijngesneden truffel over het vlees en laat dit kleuren in een voorverwarmde oven van 180°C.
    Bak de schorseneren, spruiten en rode biet kort in boter.
    Snij de reefilet in dikke plakken, schik ze op de borden en leg er de schorseneren, spruiten en bolletjes rode biet rond.
    Werk af met de saus.

    Tip: U kunt de geplette aardappel mengen met alleen broodkruim en op smaak brengen met olijfolie en truffelolie.

    12-12-2008, 16:35 geschreven door Anyk Jacob's

    Reageer (0)
    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (1 Stemmen)
    11-12-2008
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Bosduiffilet met torentje van Brusselse spruitjes
    Klik op de afbeelding om de link te volgen Vandaag een recept van restaurant Jan Breydel in Roksem.

    Ingrediënten:
    Bosduiffilet
    Spruiten
    peper en zout
    muskaatnoot
    room
    rode wijn
    boter
    fond

    Bereiding:
    puree van spruitjes
    : spruiten schoonmaken en in kokend water met wat zout laten gaarkomen. De groente fijnmalen met cutter, toevoegen van peper,zout,muskaatnoot en room.

    De bosduiffilet 2 min. bakken aan beide zijden. De pan deglaceren met wat rode wijn en samen met de fond laten inkoken, opmonteren met klontje boter.

    Torentje van spruitjes op bord, bosduiffilet in fijn sneetjes op bord schikken en overgieten met de saus

    Ik moet bekennen dat ik zelf niet kan vertellen hoe dit smaakt omdat ik geen duif eet.  Maar een vriendin van mij is in Jan Breydel gaan eten en ze was super enthousiast over dit gerecht.

    Ik weet dat ik het al eerder gevraagd heb maar ga het toch nog eens herhalen.  Wat vinden jullie van deze recepten?  Koken jullie ze ook of worden ze alleen gelezen?  Ik heb honderden recepten met spruiten, dus wil ik heel graag van jullie weten welke recepten je het tofste vind: wil je soepen, of gratin schotels of ???????

    11-12-2008, 17:50 geschreven door Anyk Jacob's

    Reageer (0)
    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (3 Stemmen)
    10-12-2008
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Spruiten en noodles
    Klik op de afbeelding om de link te volgen Opnieuw een gerecht met pasta.  Deze keer spruitjes met noedels.  Ik heb het onlangs gevonden en gisteren klaar gemaakt.  Ik vind het maar zozo, maar mijn dochter die nam twee porties!  (oef, nog een manier waarop zij spruiten eet!)

    Ingrediënten:
    1 ui
    250 g spruiten
    Groentenbouillon
    een pak noedels (naargelang uw keuze)
    1 rode paprika
    zoute sojasaus
    peper

    Bereiding:
    Uitje bakken, spruitjes erbij, roerbakken, dan beetje bouillon erbij en kort koken.
    Steeds als het droog raakt een beetje bouillon erbij.
    Intussen noodles gaar koken, ongeveer drie minuten.
    Als de spruitjes gaar maar nog wel stevig zijn, en de bouillon nog maar een laagje is , wat paprika erbij bakken.
    Kruiden met zoute sojasaus en zwarte peper.
    Dan de noodles erbij en nog even goed bakken zodat de noodles de saus een beetje opnemen.

    Recept met dank aan Jasja.

    10-12-2008, 12:28 geschreven door Anyk Jacob's

    Reageer (0)
    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 2/5 - (5 Stemmen)
    09-12-2008
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Komt het water je nu ook niet in de mond??
    .

    09-12-2008, 09:19 geschreven door Anyk Jacob's

    Reageer (0)
    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (1 Stemmen)
    08-12-2008
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Brusselse Spruiten à la Greque
    Klik op de afbeelding om de link te volgen Dit recept heb ik van een Engelse vriendin.  Het is niet echt mijn smaak omdat ik bij à la Greque eerder de associatie lag naar Champignons à la Greque.  Maar mijn vriendin wil haar spruiten alleen maar op deze manier.  Wat kan je anders verwachten van iemand die azijn op haar frieten giet

    Ingrediënten:
    4 koppen water
    3 pond brusselse spruiten
    3 koffielepels rode wijnazijn
    2 theelepels geraspte citroenschil
    sap van een citroen
    zout en peper naar smaak
    1/3 kop fijngehakte verse peterselie
    1/4 kop pimiento (optioneel)

    Bereiding:
    In het water aan de kook in een grote pot.
    Doe de spruiten in de pot, bedek ze met water tot ze net onder staan en kook ze gedurende maximaal 7 minuten.
    Terwijl de spruiten koken maak je de saus.
    Meng de azijn, de citroenschil, het citroensap, zout, peper, peterselie en eventueel pimiento in een klein kommetje.
    Giet de spruiten af.
    Doe ze in een opdienschaal en giet er de saus over. Goed mengen en opdienen.

    08-12-2008, 08:45 geschreven door Anyk Jacob's

    Reageer (0)
    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (1 Stemmen)
    Archief per week
  • 23/03-29/03 2009
  • 16/03-22/03 2009
  • 09/03-15/03 2009
  • 02/03-08/03 2009
  • 23/02-01/03 2009
  • 16/02-22/02 2009
  • 09/02-15/02 2009
  • 02/02-08/02 2009
  • 26/01-01/02 2009
  • 19/01-25/01 2009
  • 12/01-18/01 2009
  • 05/01-11/01 2009
  • 29/12-04/01 2009
  • 22/12-28/12 2008
  • 15/12-21/12 2008
  • 08/12-14/12 2008
  • 01/12-07/12 2008
  • 24/11-30/11 2008

    E-mail mij

    Druk op onderstaande knop om mij te e-mailen.


    Gastenboek

    Druk op onderstaande knop om een berichtje achter te laten in mijn gastenboek


    Blog als favoriet !

    Willekeurig SeniorenNet Blogs
    amaryllis
    blog.seniorennet.be/amaryll

    Rondvraag / Poll
    Welke recepten wenst u te zien
    Ovenschotel
    Soep
    Oosters
    Stoemp
    Pasta
    Wok
    Andere
    Bekijk resultaat



    Blog tegen de regels? Meld het ons!
    Gratis blog op http://blog.seniorennet.be - SeniorenNet Blogs, eenvoudig, gratis en snel jouw eigen blog!