22-01-2012
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Hamburger Sportverein: seizoen 2011-2012, HSV-Bor. Dortmund

22.01.2012: HSV-Bor. Dortmund: 1-5

Repeteren, allemaal goed en wel, maar 't is in de Bundesliga dat er moet gewonnen worden, en toch thuis!

Op de Duitse teletekst las ik dat, afgezien van een vroege kans voor Guerrero, er van HSV niets te zien was. Op de website van de thuisploeg staat dan weer iets gematigder dat de 57.000 toeschouwers in het dus uitverkocht stadion inderdaad een sterk spelende Duitse kampioen zagen, waarmee de elf van Fink enkel in de eerste helft mee konden (volgens teletekst is dat dus wat overdreven). In die eerste helft had HSV ondanks de goelpunten van Großkreutz (16.’) en Lewandowski (37’) enkele grote kansen voor een tussentijdse aansluiter. In de tweede helft scoorden Blaszczykowski (breek je tong niet maar zeg Blazjtsjekovski – die “e” klinkt eerder dof) met een “tweeling” (58’ & 76’) en Lewandowski (83’) de tussentijdse 0‑5, het doelpunt van Guerrero in de 86ste minuut was slechts een eerredder. HSV speelde in de volgende opstelling: Drobny - Diekmeier, Westermann, Bruma (kreeg de gele kaart te zien), Aogo - Rincón, Kacar (46’ Petrić) - Jansen (65’ Sala), Tesche, Lam – Guerrero. Fink, manneke, ’t is misschien weer het moment om Jarolim in de kern op te nemen? Of moet hij verkassen aan ’t eind van ’t seizoen?

14.01.2012: HSV heeft de algemene repetitie tegen en in Bielefeld ook gewonnen, met 1-0, doelpunt van Kacar. HSV had het nochtans behoorlijk moeilijk tijdens de eerste helft tegen de gastheren. Steeds weer kwamen die voor het doel van Drobny, die een glanzende dag beleefde (na een moeilijke seizoensstart is hij naar mijn mening sterk beginnen spelen, hij zou Rost nog doen vergeten ). Ook in de tweede helft bepaalde Bielefeld het spel, maar op het einde zegevierden toch de "roodbroeken" (ze speelden wel op verplaatsing, maar Bielefeld speelde in blauw-zwart-wit?) door dat doelpunt van Kacar in de 74ste minuut. HSV speelde in deze opstelling: Drobny - Diekmeier, Westermann (71' Rajković), Bruma (67' Mancienne), Aogo - Rincón (71' Jarolim), Tesche (67' Son) - Jansen (71' Sala), Ilicević (71' Lam) - Petrić (56' Kacar), Guerrero (80' Arslan).

11.01.2012: HSV heeft het oefenpartijtje tegen UD Marbella ook al gewonnen maar dan met 3-0, doelpunten van Arslan (twee exemplaren) en Lam (een Duitser van Chinese afkomst). En daarmee is de oefenvakantie afgelopen met enkel maar zeges, ik denk dat ze binnenkort wel naar Hamburg zullen terugkeren. Hopelijk doen ze daar voort met overwinningen boeken.

10.01.2012: HSV heeft het oefenpartijtje tegen ADO Den Haag ook al gewonnen met 2-1, beide doelpunten zijn van Guerrero. De eerste minuten van zowel de eerste als de tweede helft heb ik gemist bij http://sports-livez.blogspot.com/. En het was in het begin van de tweede helft dat de Peruaan zijn eerste doelpunt scoorde. De tweede was een mooi exemplaar, hij kreeg een pas via een hakje. Het doelpunt van de tegenploeg kwam op de mijn absoluut en totaal onbekende naam van Chery. Voor HSV traden deze spelers aan: Drobny - Diekmeier (84' Bergmann), Bruma, Westermann (76' Rajković), Aogo - Rincón (80' Skjelbred), Tesche - Ilicević (80' Lam), Jansen (80' Ingreso) - Petrić (76' Son), Guerrero (76' Arslan).

08.01.2012
    : HSV heeft het oefenpartijtje tegen FC Brugge gewonnen met 2-1, doelpunten van Petrić en Sala (die eerst Petrić verving) in de tweede helft, intussen scoorde Vleminckx de gelijkmaker. Ik heb het laatste kwartier kunnen volgen via http://sports-livez.blogspot.com/. Dat is ook de internetzender waar ik overmorgen de wedstrijd tegen ADO Den Haag zal kunnen zien, die begint om 19.00 uur. HSV speelde in deze opstelling: Drobny - Diekmeier, Bruma (46' Rajković), Westermann, Aogo (76' Sternberg) - Ilicević (46' Son), Skjelbred (46' Tesche), Jarolim (46' Rincón), Jansen (38' Lam en die op zijn beurt werd vervangen in de 68' door Arslan) - Petrić (62' Sala), Guerrero (90' Bergmann).

Slecht nieuws is er over Töre, die eergisteren in de oefenpot tegen Sporting Lokeren een knieblessure opliep (hij had de linkerknie verdraaid) en naar Hamburg terug gekeerd is.

06.01.2012: HSV heeft het oefenpartijtje tegen de fusieclub uit het Waasland, Sporting Lokeren, gewonnen met 3-1, doelpunten van Petrić (twee exemplaren in drie minuten tijd), Jansen en ene Harbaoui mocht het eerreddend doelpunt scoren. Tijdens de eerste helft speelde HSV in deze opstelling: Mickel - Diekmeier, Bruma, Rajković, Sternberg - Jarolim - Lam, Sala, Ilicević - Petrić, Son, en in de tweede met dezen: Neuhaus - Bergmann, Mancienne, Westermann, Aogo - Tesche, Rincón - Töre (viel in de 75' uit en werd vervangen door Lam), Ingreso, Jansen - Guerrero. De webmaster van HSV schreef aan 't einde van zijn verslag dat overmorgen de straffe brok, FC Brugge, wacht. Nogal wat HSV-spelers zullen een babbelke kunnen doen met Odjida-Ofoe, hun ex-collega. En de trainer van Brugge, Daum, zal hen ook niet onbekend zijn.

04.01.2012: HSV is geland in Marbella en daar worden enkele oefenpartijtjes gespeeld zoals overmorgen, 6 januari, tegen Sp. Lokeren en twee dagen later tegen FC Brugge. Zie, als dat nu eens in België was, ik zou mijn tribunekaart al beet hebben voor de wedstrijd tegen de kleurgenoten (niet voor die fusieploeg, dan heb ik andere plannen).

31.12.2011: Ik ben drie weken weg geweest en intussen is er gespeeld bij HSV, zo heeft het twee van de drie wedstrijden gelijkgespeeld en maar een keer gewonnen.

04.12.2011: HSV-1.FC Nürnberg: 2-0

Dat resultaat zag ik op de PC van het hotel in Buenos Aires (dubbel plezier, dus, want Eendracht Aalst won dat weekend ook) en op de site van de thuisploeg lees ik nu dat 45.473 toeschouwers zagen hoe Guerrero zijn ploeg in de eerste helft op voorsprong bracht (23'). Nürnberg had nochtans ook kansen, die Drobny evenwel allemaal kon ontzetten. Tijdens de tweede helft stond de afweer van de hansaploeg beter en Jansen verzekerde de drie punten met zijn derde doelpunt in vier wedstrijden (62'). HSV speelde in deze opstelling: Drobny - Diekmeier, Westermann, Bruma (in de 46' vervangen door Mancienne en die in de 76' door Tesche...), Aogo - Rincón, Kacar - Töre, Jansen - Son (61' Ilicević), Guerrero.

10.12.2011: 1.FSV Mainz 05-HSV: 0-0

Die uitslag las ik op de PC (steeds nabij de hotelreceptie) van het hotel in El Calafate, Patagonië, Argentinië (dat kent hier wellicht geen kat maar 't is een erg leuk stadje nabij de Andes). Op de website van de bezoekende ploeg lees ik nu dat in een door strijd en taktiek gedragen spel de ploegen op een doelpuntenloos gelijkspel uit elkaar gingen. Een pluspunt is wel dat de bezoekers in hun zevende wedstrijd onder Fink zonder nederlaag blijven (maar als ze dan toch wilden solidair zijn met de Eendracht, hadden ze ook wel een paar keer kunnen scoren ). De 34.000 toeschouwers in het uitverkochte Coface-Arena zagen een extreem spannende wedstrijd waarin de beide ploegen de verdediging van de tegenspelers in verlegenheit konden brengen. Maar uiteindelijk hielden beide doelmannen hun kast vrij, ook al omdat de kansen van de twee ploegen dikwijls ongeconcentreerd afgewerkt werden. HSV speelde in de volgende opstelling: Drobny - Diekmeier, Bruma, Westermann, Aogo - Rincón, Tesche (68' Kacar) - Töre (68' Petrić), Jansen - Ilicević (84' Lam) - Guerrero.

17.12.2011: HSV-FC Augsburg: 1-1

En dit resultaat las ik op de PC in Bariloche, alweer in Argentinië waar ze nog as opruimen van de Chileense vulkaan Puyehue. Op de website van de thuisploeg lees ik nu dat de 48.143 toeschouwers van het begin af een doelbewuste thuisploeg zagen, die talrijke goede kansen schiepen. Een doelpunt viel er niet meteen, tenzij eerst aan de andere kant en nogal onverwacht door Oehrl (63'). Slechts drie minuten later zorgde Guerrero met zijn vierde thuisdoelpunt op rij voor het verdiende gelijkspel. HSV speelde in deze opstelling: Drobny - Diekmeier, Westermann, Bruma, Aogo - Rincón, Kacar (75' Son) - Töre, Ilicević - Petrić (71' Berg en die werd in de 81' vervangen door Skjelbred), Guerrero. En waar zat Jarolim al die tijd, Fink

Verder werd ook voor het goede doel gevoetbald, en die partij verloor HSV van een troep al dan niet "gepensioneerde" vedetten met 5-4. Bij HSV was van bij het begin de wat grotere consequentie te voelen, ook de thuisploeg kreeg vedetten op bezoek zoals Golz in doel - en leidde al vroeg door de volley van Petrić en de lob van Zé Robertos (2-0). Maar de bezoekers vanuit de hele wereld (euh, Zé Roberto speelt nu toch ook bij een woestijnploeg? ) keerde de bordjes: Drogba, Ronaldo, Capdevila, Salgado en Figo brachten de internationale ploeg op voorsprong, Rincón en Son konden als jonge gasten op het einde nog milderen maar de zege ging met de einduitslag 5-4 naar Zidane, Ronaldo & Co. Er waren overigens 25.000 toeschouwers aanwezig ('t was de avond van een werkdag). Deze spelers werden allemaal uitgenodigd:
    HSV: Golz, Reinhardt, Hoogma, Aogo, Mahdavikia, Zé Roberto, Guerrero, Albertz, Olić, Töfting, Barbarez, Son, Gravgaard, Ilicević, Petrić, Schnoor, Beinlich, Rajković, Westermann, Rincón, Cardoso (de trainer van HSV-II), Jarolim (tiens…), De Jong, Drobny.

Vedettenploeg: Lehmann, Radebe, Popescu, Makélélé, Couto, Davids, Figo, Ronaldo, Zidane, Drogba, Dida, Berthold, Salgado, Capdevila, Barthez, Pires, Maniche, Hagi, McManaman, Karambeu, Cannavaro.

Morgen begint een jubileumjaar (HSV viert zijn 125ste verjaardag op 29.09.2012), hopelijk wordt dat gevierd met een mooi eindresultaat begin mei.

22-01-2012 om 00:00 geschreven door Helga

0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    Categorie:Hamburger SportVerein