Brusselse Spruiten
Inhoud blog
  • Stoofpot van spruitjes
  • Kerriesoep met spruiten
  • Spruitjes Champignontaartjes
  • Quiche van rijst met spruiten
  • spruitjesmousse

    Zoeken in blog


    Beoordeel dit blog
      Zeer goed
      Goed
      Voldoende
      Nog wat bijwerken
      Nog veel werk aan
     



    Blog als favoriet !

    Heerlijke recepten met Brusselse spruiten
    21-01-2009
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Stoofpotje met kip
    Klik op de afbeelding om de link te volgen Ingrediënten:
    150g boter of een combinatie van olijfolie en boter
    8 kippenbillen
    2 uitjes
    1el tomatenpuree
    1 tak rozemarijn
    3 tenen knoflook
    0,5 ltr rode wijn
    300g spruiten
    500g aardappel
    100g gorgonzola
    3dl melk
    olijfolie en bloem.

    Bereiding:
    Verhit de boter of vetstoffen in een pan.
    Kruid het kipvlees met zout en peper,haal ze door de bloem en leg ze in de pan.
    Draai het vuur halfhoog zodat de kip net bakt, maar de boter niet verbrandt.
    Bak de kip ca.20min.
    Verwijder de helft van de vetstof uit de pan.
    Voeg de ui,tomatenpuree,knoflook en rozemarijn toe aan de kip en blus af met de rode wijn.
    Laat het geheel nog 20min. stoven.
    Snijd de spruiten in plakjes en bak ze aan in een pan met ca.4el olijfolie.
    Kook de aardappelen gaar en stoom ze uit.
    Voeg de melk toe en stamp het tot een puree.
    Voeg de gebakken spruiten en stukjes gorgonzola toe en roer het geheel door elkaar.

    (en ik moet bekennen dat ik deze nog niet zelf uitgeprobeerd heb.  Bij ons thuis houden ze zo niet echt van kippenbillen ...  Als jij het klaar maakt, laat je me dan aub weten wat je er van vindt?)

    21-01-2009, 20:43 geschreven door Anyk Jacob's

    Reageer (0)
    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    19-01-2009
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Spruitjes met salami en walnoten
    Klik op de afbeelding om de link te volgen Ingrediënten:
    1 pond spruiten
    75 gr walnoten
    1 1/2 ons salami
    zout en nootmuskaat

    Bereiding:
    Spruiten kuisen, evt inkruisen bij de kroon en wassen.
    Salami in blokjes snijden.
    Spruitjes koken zoals je altijd doet.
    Salami zachtjes uitbakken.
    Noten toevoegen en even meebakken ca 2 min.
    Als de spruitjes a dente zijn, afgieten en even goed laten uitlekken in een vergiet.
    Vervolgens de spruitjes bij de salami en noten voegen en nog even goed doorbakken.
    Doe er tot slot nog wat nootmuskaat naar smaak over.

    19-01-2009, 15:46 geschreven door Anyk Jacob's

    Reageer (0)
    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    18-01-2009
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Spruitenbeignets
    Klik op de afbeelding om de link te volgen Ingrediënten:
    300 g spruitjes
    50 g boter (bakboter)
    1.25 dl melk (halfvol)
    1.25 dl water
    100 g bloem (tarwebloem)
    5 theelepels aardappelzetmeel
    3 eieren
    peper
    zout
    nootmuskaat

    Bereiding:
    De spruitjes schoonmaken en ze koken in gezouten water.
    Goed laten uitlekken en door een fijne zeef duwen.
    De melk en het water aan de kook brengen met de boter.
    Wanneer het mengsel kookt, er in een keer de bloem en het aardappelzetmeel bijvoegen.
    Goed roeren tot er zich een droge deegbal vormt die van de wanden van de pan loslaat.
    De pan van het vuur nemen en een na een de eieren door het deeg roeren (het volgende ei pas toevoegen wanneer het vorige helemaal is opgenomen).
    Het deeg op smaak brengen en er de spruitjes doorroeren tot een homogeen mengsel.
    Met behulp van twee lepels hoopjes van het mengsel in hete frituurolie laten glijden en laten bakken tot de beignets bovendrijven en goudgeel zijn.

    Tip: dit gerecht kan worden geserveerd als warm voorgerecht of als garnituur.


    18-01-2009, 16:27 geschreven door Anyk Jacob's

    Reageer (0)
    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 3/5 - (1 Stemmen)
    16-01-2009
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Konijnenfilet met calvadossaus
    Klik op de afbeelding om de link te volgen Vandaag presenteer ik een culinair hoogstandje met smaak, als je tenminste van konijn houdt.

    Ingrediënten:
    4 konijnenfilets
    peper,zout
    50gr boter
    1 sjalot
    1eetlp bloem
    300ml slagroom
    50ml calvados
    12 gedroogde pruimen
    10 blaadjes basilicum
    400gr spruiten
    een halve knolselderij

    Bereiding:
    Verwarm de oven op 175 graden, snipper de sjalot, snijd de knolselderij in blokjes en maak de spruitjes schoon.
    Peper en zout de konijnfilets.
    Laat de boter in de koekepan smelten.
    Braad de filets rondom bruin in ca.2 minuten.
    Neem ze uit de pan en houd ze afgedekt in de oven.
    Fruit de sjalot voor de saus in de achter gebleven boter.
    Strooi de bloem over de sjalot en laat ze even garen.
    Giet al roerend de slagroom en calvados erbij.
    Snij de pruimen in reepjes en roer ze door de saus, snijd de basilicum in reepjes en roer die ook door de saus, breng het op smaak met peper en zout.
    Kook de spruitjes en de knolselderij.
    Hierna de spruitjes en knolselderij mengen en op stoven met een klontje boter.


    Ik heb het een keer gemaakt met cognac in plaats van Calvados, maar dat was echt niet zo lekker!
    Ik vind deze schotel het lekkerst als je hem serveert met aardappelpuree.

    16-01-2009, 18:06 geschreven door Anyk Jacob's

    Reageer (0)
    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 1/5 - (1 Stemmen)
    15-01-2009
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Speklapjes met spruitenpuree
    Klik op de afbeelding om de link te volgen Ingrediënten:
    4 stuks speklapjes
    500 gr. spruitje, panklare
    50 gr. hazelnoot, gehakte
    1 dl. slagroom
    3 el. balsamico azijn
    2 dl. kalfsfond
    nootmuskaat
    olijfolie
    peper

    Bereiding:
    Kook de spruitjes gaar in circa 15 minuten.
    Rooster de hazelnoten in een droge koekenpan goudbruin.
    Pureer de spruiten met de staafmixer of in de keukenmachine samen met de room en breng de puree op smaak met versgemalen nootmuskaat, peper en zout.
    Roer de hazelnoten door de puree.
    Bak de speklapjes in hete olie mooi bruin. Giet het overtollige vet af, blus de pan af met de azijn en schenk de fond erbij.
    Laat de saus enigszins inkoken.
    Serveer de spruitenpuree bij de speklapjes.
    Schenk het sausje over het vlees.

    15-01-2009, 11:30 geschreven door Anyk Jacob's

    Reageer (0)
    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 1/5 - (2 Stemmen)
    14-01-2009
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Oosterse spruitjessalade met gerookte kip
    Klik op de afbeelding om de link te volgen Vandaag heb ik als verandering eens een keer een salade met spruitjes. Lekker gezond en een pittige dressing. Ik eet het met toast en boter of als bijgerecht

    Ingrediënten:
    600-750 g kleine spruitjes, gehalveerd
    zout, peper
    1 1/2 eetlepel limoensap
    3 eetlepels zonnebloemolie
    2 eetlepels kokosmelk
    1 teen knoflook, geperst
    1 eetlepel fijngesneden rode peper
    1 theelepel geraspte gemberwortel
    250 g gerookte kip, in reepjes
    3 sjalotjes, in flinterdunne ringen
    3 eetlepels gehakte geroosterde pinda's

    Bereiding:
    Kook de spruitjes in kokend water met zout in 4-7 min. beetgaar, spoel ze onder koud stromend water af tot ze lauwwarm zijn.
    Laat ze goed uitlekken.
    Roer een dressing van limoensap, olie, kokosmelk, knoflook, rode peper, gemberwortel en zout naar smaak.
    Roer de dressing door de spruitjes en voeg de gerookte kip toe.
    Garneer de salade met sjalotjes en pinda's.

    Dit is een recept uit een Libelle van 2007

    14-01-2009, 11:09 geschreven door Anyk Jacob's

    Reageer (0)
    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 3/5 - (2 Stemmen)
    13-01-2009
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Spruiten in 't zuur
    Klik op de afbeelding om de link te volgen Ik was een beetje aan het rondsnuffelen op internet en botste op: in het zuur opgelegde spruiten.  Natuurlijk komt zo een idee enkel van een Amerikaan (alhoewel duitsers ook zot zijn van opgelegde dingen)

    Dit vinden zij:

    3 pints of great tasting, Pickled Dill Brussels Sprouts. Kids of all ages like our Brussels sprouts because they're delicious. If you enjoy dill pickles, you'll love these. If you don't like Brussels sprouts, you just haven't tried ours.
    • made and jarred in Lancaster PA
    • Pennsylvania Dutch Food at its best
    • crispy & crunchy a great taste right out of the jar!
    • wonderful as a side dish, or in a salad
    • Great for martini's (ugh, het idee!!!)
    Wie is dapper genoeg om ze uit te proberen???

    13-01-2009, 10:40 geschreven door Anyk Jacob's

    Reageer (0)
    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    12-01-2009
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Spruitenstamppot
    Klik op de afbeelding om de link te volgen Vandaag heb ik opnieuw een vegetarische stamppot voor u.  Door de combinatie van spruiten en bonen zou ik het wel niet eten voor u ergens verwacht wordt.

    Ingrediënten:
    1 kilo spruitjes
    750 gram aardappelen
    1 ui, gesnipperd
    50 gram boter
    1/2 liter blik witte bonen in tomatensaus
    100 gram geraspte belegen kaas
    peper en zout naar smaak
    2 eetlepels gehakte of 2 theelepels gedroogde Italiaanse kruiden (oregano, tijm, basilicum) of 2 eetlepels pesto
    nootmuskaat
    optioneel 100 gram ongezouten cashewnoten

    Bereidingswijze:
    Schil de aardappel en kook deze samen met de schoongemaakte spruiten in 15-20 minuten gaar.
    Fruit de ui in de boter.
    Giet aardappelen en spruitjes af en vang het kookvocht op.
    Voeg de witte bonen en ui erbij en stamp alles fijn.
    Schep de geraspte kaas, de kruiden en eventueel wat kookvocht erdoor er warm alles goed op.

    Recept met dank aan Smivla

    12-01-2009, 07:54 geschreven door Anyk Jacob's

    Reageer (0)
    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 4/5 - (1 Stemmen)
    11-01-2009
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Spruitenstrudel
    Klik op de afbeelding om de link te volgen Ingrediënten:
    1 vel filodeeg
    25 gr geklaarde boter (boter smelten, gesmolten boter op een warme plaats laten staan zodat de onreinheden (wei)kunnen bezinken. Het schuim verwijderen. Met behulp van een pollepel het botervet van de onreinheden scheiden.)
    150 gr spruitjes
    10 gr boter
    1 sjalotje genipperd
    10 gr licht gerookt spek,fijn gesneden
    2 knoflooktenen
    50 ml room
    zout,peper,nootmuskaat

    Voorbereiding:
    Oven verwarmen op 200C

    Bereidingswijze:
    Maak de spruitjes schoon en blancheer ze in ruim water met zout beetgaar.
    Snijd de spruitjes in plakjes en fruit deze samen met het sjalotje,spek en de knoflook lichtjes aan.
    Breng op smaak met zout, peper en nootmuskaat.
    Besmeer het filodeeg met geklaarde boter en vouw dubbel.
    Leg in het midden de spruitenmassa en rol het geheel nu strak op en besmeer de strudel ook van buiten met geklaarde boter.
    Bak ze in een oven van 200C gedurende 10 min.

    Eentje van mijn dochter: 't is groen en het rijdt paard ......................... een spruiter!

    11-01-2009, 19:58 geschreven door Anyk Jacob's

    Reageer (2)
    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    10-01-2009
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Gehakt onder een groen dakje van spruitjes
    Klik op de afbeelding om de link te volgen Ingrediënten:
    250 g rundergehakt
    1 ui
    3 worteltjes
    stukje knolselderij
    2 eetlepels fijngehakte peterselie
    ½ glas bouillon van een blokje
    blikje gepelde tomaten
    600 g spruitjes
    1 el. roomboter
    zout en peper
    1 theelepel suiker
    200 g geraspte kaas

    Bereiding:
    Ui pellen en snipperen. Worteltjes schoonmaken en raspen.
    Knolselderij schoonmaken en raspen.
    Spruitjes schoonmaken.
    Gepelde tomaten uitlekken en in stukjes snijden.
    In een grote koekenpan of wok gehakt roerend aanbraden tot het een mooie kleur heeft gekregen.
    Ui en geraspte groenten toevoegen.
    Ca. 10 min. zachtjes verwarmen onder roeren.
    Daarna de tomaten en de bouillon erbij doen.
    Op smaak brengen met zout en peper.
    Spruitjes met een klontje roomboter ca. 5 min. bakken onder goed roeren.
    Daarna 1 dl. water toevoegen + wat zout en een theelepeltje suiker.
    Deksel op de pan en ca. 10 tot 15 min. laten stoven. Vocht afgieten.
    Verwarm de oven voor op 200 °C.
    Doe in een ovenschotel ( 20x15 cm) eerst het gehaktmengsel en daarna de spruitjes.
    Bestrooi met de geraspte kaas.
    Plaats de ovenschotel in het midden van de oven en laat het geheel gedurende 20 min. goudbruin worden.

    10-01-2009, 13:54 geschreven door Anyk Jacob's

    Reageer (0)
    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 1/5 - (1 Stemmen)
    09-01-2009
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Winterstoemp met kruidige uiensaus
    Klik op de afbeelding om de link te volgen In magazine PUUR van deze maand kwam ik vandaag dit recept tegen.  Ik heb het wel nog niet uitgeprobeerd.

    Ingrediënten:
    8 grote aardappelen
    2 aardperen
    melk
    boter
    1 laurierblad
    300 g spruitjes
    400 g spek
    peper, zout, nootmuskaat

    Voor de uiensaus:
    2 dikke uien, in ringen gesneden
    1 eetlepel boter
    2 teentjes knoflook, gehalveerd
    1 eetlepel suiker
    1 steranijs
    enkele jeneverbessen
    5 cl azijn
    3 dl groentenbouillon

    Bereiding: 
    Stoof de ui met de look, steranijs en jeneverbessen gaar in de boter.
    Strooi er de suiker over en laat karameliseren.
    Blus met de azijn en de groentenbouillon en laat op een zacht vuurtje inkoken tot alle vocht verdampt is.
    Schil de aardappelen en aardperen en snij ze in even grote stukken.
    Kook ze gaar in de melk met een laurierblaadje.
    Giet af en hou de kookmelk even apart.
    Kook ondertussen ook de spruitjes gaar en hak ze grof.
    Stamp de aardappelen en aardperen fijn met een beetje kookmelk en wat boter.
    Breng op smaak met zout, peper en nootmuskaat en schep er de spruitjes onder.
    Serveer met de uiensaus en krokant gebakken spek.

    09-01-2009, 18:35 geschreven door Anyk Jacob's

    Reageer (0)
    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    08-01-2009
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Spruitjestaart
    Klik op de afbeelding om de link te volgen Omdat ik voor kerst oa een nieuwe quichevorm heb gekregen wilde ik hem vandaag uitproberen.

    Ingrediënten:
    5 plakjes bladerdeeg
    beetje boter om in te vetten
    500 gram spruitjes
    een rode paprika
    200 ml room
    4 eieren
    Kruiden naar keuze
    geraspte kaas

    Bereiding:
    Na het schoonmaken van de spruitjes wok je ze in ruim olie kort, en voeg de kleingesneden rode paprika toe.
    Dit nog even doorwokken en dan op smaak maken met kruidennaar keuze.
    De ingevette quichevorm bekleed je met het bladerdeeg.
    Beleg hem dan met de spruitjesmix.
    Klop 4 eieren met de room en voeg peper en zout toe.
    Dit mengsel gaat over de spruitjes.
    Bestrooien met geraspte kaas.
    Wil je liever geen vegetarische versie, dan kan je er ook stukje ham of blokjes spek overheen gooien.
    In de oven tot de eieren gestold zijn en de quiche stevig voelt.

    08-01-2009, 13:09 geschreven door Anyk Jacob's

    Reageer (0)
    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (2 Stemmen)
    07-01-2009
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Spruitjes met pompoen en seitan
    Klik op de afbeelding om de link te volgen Vandaag een vegetarisch recept van de Wassende Maan

    Ingrediënten:
    400 g spruitjes
    400 g pompoen
    2 uien
    250 g seitan
    4 cl olijfolie (extra vierge)
    peper
    nootmuskaat

    Bereiding:
    Maak de pompoen schoon en snij hem (met schil) in kleine stukjes.
    Maak de spruitjes schoon en halveer ze.
    Snipper de ui.
    Verwarm de helft van de olijfolie en fruit de ui.
    Voeg de spruitjes toe en laat ze zachtjes meebakken.
    Voeg een bodem water toe, zet een deksel op de pan en stoof de spruitjes op een zacht vuur gaar.
    Voeg na ongeveer 5 minuten de pompoen toe en laat het geheel verder gaar stoven.
    Breng op smaak met peper en muskaatnoot.
    Snij intussen de seitan in dunne reepjes.
    Verwarm de rest van de olijfolie en bak de seitanreepjes tot ze korstig zijn.
    Roer de seitan door de gare groenten en laat het geheel nog even zachtjes bakken.


    07-01-2009, 08:57 geschreven door Anyk Jacob's

    Reageer (0)
    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (1 Stemmen)
    06-01-2009
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Spruitjes met banaan
    Klik op de afbeelding om de link te volgen Vandaag heb ik een Indonesisch recept voor u.

    Ingrediënten:
    500 g spruitjes
    zout
    1 eetlepel olie
    2 bananen
    1/2 theelepel gemberpoeder
    1/2 eetlepel ketjap manis
    1 eetlepel geraspte kokos

    Bereidingswijze:
    Maak de spruitjes schoon en kook ze met een snufje zout in ruim water in 10-15 minuten gaar
    Snij de bananen in plakjes.
    Verhit de olie in een koekepan en voeg de plakjes banaan en gemberpoeder toe.
    Laat de banaan even bakken
    Giet de spruitjes af.
    Doe de spruitjes in een schaal, schep de banaan en de ketjap er voorzichtig door, en strooi de geraspte kokos erover.
    Lekker met rijst en sate.

    Recept met dank aan kookboek.nl

    06-01-2009, 22:24 geschreven door Anyk Jacob's

    Reageer (0)
    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (1 Stemmen)
    05-01-2009
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Ribbekens met Brusselse spruiten en gueuze
    Klik op de afbeelding om de link te volgen Deze keer heb ik een recept van Pierre Balthazar, Chef van de European Council en uitstekende kok,  voor je.

    Ingrediënten:
    2 kg ribbekens
    150 gr boter
    1 fles gueuze
    1 gehakte ui
    600 gr spruiten
    200 gr wortelen
    200 gr boterrapen
    1 ontkorste snee wittebrood bestreken met mosterd
    800 gr vastkokende aardappelen (Nicola, Florenville)
    peper, zout, muskaatnoot

    Bereiding:
    Laat de ribbekens aan alle kanten mooi kleuren in de boter.
    Deglaceer de braadjus met gueuze en evenveel water en voeg er de gehakte ui, spruiten, in plakjes gesneden wortelen en blokjes raap bij.
    Leg het brood met de mosterd naar onderen op het vlees.
    Deze zorgt voor de binding van de saus tijdens het stoven.
    Laat op een laag pitje 45 minuten sudderen.
    Voeg er de geschilde en in blokjes gesneden aardappelen bij en laat nog ongeveer 15 minuten stoven tot de aardappelen gaar zijn.
    Serveer in een sierschotel.

    05-01-2009, 11:29 geschreven door Anyk Jacob's

    Reageer (0)
    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 3/5 - (3 Stemmen)
    02-01-2009
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Gelukkig Nieuwjaar!

     

    02-01-2009, 15:28 geschreven door Anyk Jacob's

    Reageer (0)
    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (2 Stemmen)
    31-12-2008
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Spruitenstoofpot met hazelnoten
    Klik op de afbeelding om de link te volgen Nog een gerecht met een feestelijk tintje.

    Ingrediënten:
    2 eetlepels olie
    1 ui, grofgesnipperd
    1 grote winterwortel, in plakjes
    150 g knolselderij, in blokjes
    4 aardappels, in grove stukken
    400 g spruitjes, schoongemaakt
    1 groentebouillontablet, verkruimeld
    1 laurierblad
    2 theelepels gedroogde tijm
    400 ml droge witte wijn
    1 zakje hazelnoten 75 g

    Bereiding:
    In braadpan olie verhitten.
    Ui en wortel 2 min. fruiten.
    Knolselderij, aardappels en spruiten toevoegen en al omscheppend 3 min. meebakken.
    Bouillontablet, laurierblad en tijm toevoegen.
    Wijn erbij schenken.
    Gerecht aan de kook brengen en met deksel schuin op pan in 30 min. zachtjes gaarstoven.
    In droge koekenpan hazelnoten goudbruin roosteren.
    Noten op snijplank laten afkoelen en grof hakken. Spruitenstoofpot op smaak brengen met zout en peper. Laurierblad verwijderen.
    Groenten, met een beetje stoofvocht, over vier diepe borden verdelen.
    Bestrooien met hazelnoten.

    Normaal gezien wordt dit gerecht opgediend met donker volkorenbrood, maar een tijdje geleden hebben wij het klaargemaakt met fricadon en puree aardappelen.  Het was super lekker!

     

     

    31-12-2008, 00:00 geschreven door Anyk Jacob's

    Reageer (0)
    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (1 Stemmen)
    29-12-2008
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.

     

    29-12-2008, 16:10 geschreven door Anyk Jacob's

    Reageer (0)
    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Spruitjes met wild zwijn
    Klik op de afbeelding om de link te volgen Omdat het bijna nieuwjaar is geefik je vandaag een feestelijk recept.  Het wordt koud opgediend als voorgerecht of als hoofdschotel met een gemengde salade en een goed glas wijn.

    Ingrediënten:
    Wildzwijnshaas (= everzwijn haasje)
    stoofpeertje
    rodewijn
    water
    spruitjes
    mais (blikje)
    kaneelstokje
    vanilliestokje
    suiker
    citroen,sinaasappel
    gelatine blaadjes ?24
    takjes kervel

    Bereiding:
    Peertje in een passende pan doen, de pan tot de helft vullen met rode wijn, de rest aan vullen met water, hierbij de gespleten vanilliestokje, kaneelstokje de suiker en de schillen van de citroen en sinaasappel  doen.
    Dit alles aan de kookbrengen en gaar stoven.
    (kookvocht bewaren!!!)
    wildzwijnshaas in medallions snijden (?2cm) en peperen/zouten en aanbakken.
    Uit de pan halen en koud zetten.
    spruitjes gaarkoken en koud zetten.
    Gelatine blaadjes in koudwater doen.
    Het kookvocht door een natte passeerdoek halen en de uitgekneppen gelantine bij het kookvocht voegen.
    Even roeren tot de gelantine is opgelost en het kookvocht laten geleren.
    Ondertussen de koude wildzwijnmedallions op een rooster leggen, spruitjes en stoofpeertje in partjes snijden, mais en kervel klaar leggen.
    Als de gelei begint te geleren, de rode wijn gelei voorzichtig over de koude medallions gieten en snel afgarneren met een partje peer, spruit, mais en de kervel.

    29-12-2008, 11:16 geschreven door Anyk Jacob's

    Reageer (0)
    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    27-12-2008
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Spruitjes Ovenschotel
    Klik op de afbeelding om de link te volgen Dit is zo onbeschrijflijk lekker!!

    Ingrediënten:
    1 kg spruiten
    6 eieren
    4 eetlepels melk
    100 gram champignons in plakjes

    Bereidingswijze:
    Kook de spruiten gaar.
    Bak de champignons in 15 gram margarine.
    Scheid twee eieren en klop de eiwitten stijf.
    Klop de 4 eieren, de twee dooiers en de melk, samen met peper en zout, door elkaar.
    Schep de eiwitten door dit mengsel.
    Beboter een ovenschaal, en schep hierin de spruiten, gemengd met de champignons.
    Giet hierover het eiermengsel.
    Zet dit 20 minuten in een oven van 175 graden tot het eiermengsel volledig gestold is.

    Lekker met aardappelpuree of Stroganoffsaus.

     

    27-12-2008, 00:00 geschreven door Anyk Jacob's

    Reageer (1)
    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (1 Stemmen)
    Archief per week
  • 23/03-29/03 2009
  • 16/03-22/03 2009
  • 09/03-15/03 2009
  • 02/03-08/03 2009
  • 23/02-01/03 2009
  • 16/02-22/02 2009
  • 09/02-15/02 2009
  • 02/02-08/02 2009
  • 26/01-01/02 2009
  • 19/01-25/01 2009
  • 12/01-18/01 2009
  • 05/01-11/01 2009
  • 29/12-04/01 2009
  • 22/12-28/12 2008
  • 15/12-21/12 2008
  • 08/12-14/12 2008
  • 01/12-07/12 2008
  • 24/11-30/11 2008

    E-mail mij

    Druk op onderstaande knop om mij te e-mailen.


    Gastenboek

    Druk op onderstaande knop om een berichtje achter te laten in mijn gastenboek


    Blog als favoriet !

    Willekeurig SeniorenNet Blogs
    kleintje
    blog.seniorennet.be/kleintj

    Rondvraag / Poll
    Welke recepten wenst u te zien
    Ovenschotel
    Soep
    Oosters
    Stoemp
    Pasta
    Wok
    Andere
    Bekijk resultaat



    Blog tegen de regels? Meld het ons!
    Gratis blog op http://blog.seniorennet.be - SeniorenNet Blogs, eenvoudig, gratis en snel jouw eigen blog!