Ingrediƫnten: 150g boter of een combinatie van olijfolie en boter 8 kippenbillen 2 uitjes 1el tomatenpuree 1 tak rozemarijn 3 tenen knoflook 0,5 ltr rode wijn 300g spruiten 500g aardappel 100g gorgonzola 3dl melk olijfolie en bloem.
Bereiding: Verhit de boter of vetstoffen in een pan. Kruid het kipvlees met zout en peper,haal ze door de bloem en leg ze in de pan. Draai het vuur halfhoog zodat de kip net bakt, maar de boter niet verbrandt. Bak de kip ca.20min. Verwijder de helft van de vetstof uit de pan. Voeg de ui,tomatenpuree,knoflook en rozemarijn toe aan de kip en blus af met de rode wijn. Laat het geheel nog 20min. stoven. Snijd de spruiten in plakjes en bak ze aan in een pan met ca.4el olijfolie. Kook de aardappelen gaar en stoom ze uit. Voeg de melk toe en stamp het tot een puree. Voeg de gebakken spruiten en stukjes gorgonzola toe en roer het geheel door elkaar.
(en ik moet bekennen dat ik deze nog niet zelf uitgeprobeerd heb. Bij ons thuis houden ze zo niet echt van kippenbillen ... Als jij het klaar maakt, laat je me dan aub weten wat je er van vindt?)