Vandaag heb ik als verandering eens een keer een salade met spruitjes. Lekker gezond en een pittige dressing. Ik eet het met toast en boter of als bijgerecht
Ingrediƫnten: 600-750 g kleine spruitjes, gehalveerd zout, peper 1 1/2 eetlepel limoensap 3 eetlepels zonnebloemolie 2 eetlepels kokosmelk 1 teen knoflook, geperst 1 eetlepel fijngesneden rode peper 1 theelepel geraspte gemberwortel 250 g gerookte kip, in reepjes 3 sjalotjes, in flinterdunne ringen 3 eetlepels gehakte geroosterde pinda's
Bereiding: Kook de spruitjes in kokend water met zout in 4-7 min. beetgaar, spoel
ze onder koud stromend water af tot ze lauwwarm zijn. Laat ze goed
uitlekken. Roer een dressing van limoensap, olie, kokosmelk, knoflook,
rode peper, gemberwortel en zout naar smaak. Roer de dressing door de
spruitjes en voeg de gerookte kip toe. Garneer de salade met sjalotjes
en pinda's.