Brusselse Spruiten
Inhoud blog
  • Stoofpot van spruitjes
  • Kerriesoep met spruiten
  • Spruitjes Champignontaartjes
  • Quiche van rijst met spruiten
  • spruitjesmousse

    Zoeken in blog


    Beoordeel dit blog
      Zeer goed
      Goed
      Voldoende
      Nog wat bijwerken
      Nog veel werk aan
     



    Blog als favoriet !

    Heerlijke recepten met Brusselse spruiten
    06-01-2009
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Spruitjes met banaan
    Klik op de afbeelding om de link te volgen Vandaag heb ik een Indonesisch recept voor u.

    Ingrediënten:
    500 g spruitjes
    zout
    1 eetlepel olie
    2 bananen
    1/2 theelepel gemberpoeder
    1/2 eetlepel ketjap manis
    1 eetlepel geraspte kokos

    Bereidingswijze:
    Maak de spruitjes schoon en kook ze met een snufje zout in ruim water in 10-15 minuten gaar
    Snij de bananen in plakjes.
    Verhit de olie in een koekepan en voeg de plakjes banaan en gemberpoeder toe.
    Laat de banaan even bakken
    Giet de spruitjes af.
    Doe de spruitjes in een schaal, schep de banaan en de ketjap er voorzichtig door, en strooi de geraspte kokos erover.
    Lekker met rijst en sate.

    Recept met dank aan kookboek.nl

    06-01-2009, 22:24 geschreven door Anyk Jacob's

    Reageer (0)
    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (1 Stemmen)
    05-01-2009
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Ribbekens met Brusselse spruiten en gueuze
    Klik op de afbeelding om de link te volgen Deze keer heb ik een recept van Pierre Balthazar, Chef van de European Council en uitstekende kok,  voor je.

    Ingrediënten:
    2 kg ribbekens
    150 gr boter
    1 fles gueuze
    1 gehakte ui
    600 gr spruiten
    200 gr wortelen
    200 gr boterrapen
    1 ontkorste snee wittebrood bestreken met mosterd
    800 gr vastkokende aardappelen (Nicola, Florenville)
    peper, zout, muskaatnoot

    Bereiding:
    Laat de ribbekens aan alle kanten mooi kleuren in de boter.
    Deglaceer de braadjus met gueuze en evenveel water en voeg er de gehakte ui, spruiten, in plakjes gesneden wortelen en blokjes raap bij.
    Leg het brood met de mosterd naar onderen op het vlees.
    Deze zorgt voor de binding van de saus tijdens het stoven.
    Laat op een laag pitje 45 minuten sudderen.
    Voeg er de geschilde en in blokjes gesneden aardappelen bij en laat nog ongeveer 15 minuten stoven tot de aardappelen gaar zijn.
    Serveer in een sierschotel.

    05-01-2009, 11:29 geschreven door Anyk Jacob's

    Reageer (0)
    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 3/5 - (3 Stemmen)
    02-01-2009
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Gelukkig Nieuwjaar!

     

    02-01-2009, 15:28 geschreven door Anyk Jacob's

    Reageer (0)
    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (2 Stemmen)
    31-12-2008
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Spruitenstoofpot met hazelnoten
    Klik op de afbeelding om de link te volgen Nog een gerecht met een feestelijk tintje.

    Ingrediënten:
    2 eetlepels olie
    1 ui, grofgesnipperd
    1 grote winterwortel, in plakjes
    150 g knolselderij, in blokjes
    4 aardappels, in grove stukken
    400 g spruitjes, schoongemaakt
    1 groentebouillontablet, verkruimeld
    1 laurierblad
    2 theelepels gedroogde tijm
    400 ml droge witte wijn
    1 zakje hazelnoten 75 g

    Bereiding:
    In braadpan olie verhitten.
    Ui en wortel 2 min. fruiten.
    Knolselderij, aardappels en spruiten toevoegen en al omscheppend 3 min. meebakken.
    Bouillontablet, laurierblad en tijm toevoegen.
    Wijn erbij schenken.
    Gerecht aan de kook brengen en met deksel schuin op pan in 30 min. zachtjes gaarstoven.
    In droge koekenpan hazelnoten goudbruin roosteren.
    Noten op snijplank laten afkoelen en grof hakken. Spruitenstoofpot op smaak brengen met zout en peper. Laurierblad verwijderen.
    Groenten, met een beetje stoofvocht, over vier diepe borden verdelen.
    Bestrooien met hazelnoten.

    Normaal gezien wordt dit gerecht opgediend met donker volkorenbrood, maar een tijdje geleden hebben wij het klaargemaakt met fricadon en puree aardappelen.  Het was super lekker!

     

     

    31-12-2008, 00:00 geschreven door Anyk Jacob's

    Reageer (0)
    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (1 Stemmen)
    29-12-2008
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.

     

    29-12-2008, 16:10 geschreven door Anyk Jacob's

    Reageer (0)
    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Spruitjes met wild zwijn
    Klik op de afbeelding om de link te volgen Omdat het bijna nieuwjaar is geefik je vandaag een feestelijk recept.  Het wordt koud opgediend als voorgerecht of als hoofdschotel met een gemengde salade en een goed glas wijn.

    Ingrediënten:
    Wildzwijnshaas (= everzwijn haasje)
    stoofpeertje
    rodewijn
    water
    spruitjes
    mais (blikje)
    kaneelstokje
    vanilliestokje
    suiker
    citroen,sinaasappel
    gelatine blaadjes ?24
    takjes kervel

    Bereiding:
    Peertje in een passende pan doen, de pan tot de helft vullen met rode wijn, de rest aan vullen met water, hierbij de gespleten vanilliestokje, kaneelstokje de suiker en de schillen van de citroen en sinaasappel  doen.
    Dit alles aan de kookbrengen en gaar stoven.
    (kookvocht bewaren!!!)
    wildzwijnshaas in medallions snijden (?2cm) en peperen/zouten en aanbakken.
    Uit de pan halen en koud zetten.
    spruitjes gaarkoken en koud zetten.
    Gelatine blaadjes in koudwater doen.
    Het kookvocht door een natte passeerdoek halen en de uitgekneppen gelantine bij het kookvocht voegen.
    Even roeren tot de gelantine is opgelost en het kookvocht laten geleren.
    Ondertussen de koude wildzwijnmedallions op een rooster leggen, spruitjes en stoofpeertje in partjes snijden, mais en kervel klaar leggen.
    Als de gelei begint te geleren, de rode wijn gelei voorzichtig over de koude medallions gieten en snel afgarneren met een partje peer, spruit, mais en de kervel.

    29-12-2008, 11:16 geschreven door Anyk Jacob's

    Reageer (0)
    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    27-12-2008
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Spruitjes Ovenschotel
    Klik op de afbeelding om de link te volgen Dit is zo onbeschrijflijk lekker!!

    Ingrediënten:
    1 kg spruiten
    6 eieren
    4 eetlepels melk
    100 gram champignons in plakjes

    Bereidingswijze:
    Kook de spruiten gaar.
    Bak de champignons in 15 gram margarine.
    Scheid twee eieren en klop de eiwitten stijf.
    Klop de 4 eieren, de twee dooiers en de melk, samen met peper en zout, door elkaar.
    Schep de eiwitten door dit mengsel.
    Beboter een ovenschaal, en schep hierin de spruiten, gemengd met de champignons.
    Giet hierover het eiermengsel.
    Zet dit 20 minuten in een oven van 175 graden tot het eiermengsel volledig gestold is.

    Lekker met aardappelpuree of Stroganoffsaus.

     

    27-12-2008, 00:00 geschreven door Anyk Jacob's

    Reageer (1)
    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (1 Stemmen)
    26-12-2008
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Gnocchi met spruiten
    Klik op de afbeelding om de link te volgen Ingrediënten:
    1 zak spruitjes (500 g)
    1 pak gnocchi di patate (500 g)
    1 eetlepel olijfolie
    1/2 duobakje magere spekreepjes (a 250 g)
    2 grote uien, gesnipperd
    100 g Grana Padano (of oude kaas)

    Bereiding:
    Spruiten schoonmaken en grote exemplaren halveren.
    In weinig water met wat zout spruiten in 10 min. beetgaar koken.
    Spruiten in vergiet goed laten uitlekken.
    Gnocchi volgens aanwijzingen op verpakking gaarkoken.
    In hapjespan olie verhitten en spekreepjes in 3 min. krokant bakken.
    Ui toevoegen en 3 min. meebakken.
    Spruiten en gnocchi door spek-uimengsel scheppen en nog 2 min. meebakken.
    Met kaasschaaf grove krullen van kaas schaven.
    Gerecht op smaak brengen met zout en peper.
    Gnocchi over vier borden verdelen en bestrooien met kaaskrullen.

    26-12-2008, 00:00 geschreven door Anyk Jacob's

    Reageer (0)
    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 2/5 - (4 Stemmen)
    25-12-2008
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Winterstamppot
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Ik wens iedereen een zalig en gelukkig kerstmis!

    Ingredienten:
    1kilo aardappels
    500g spruitjes
    zout
    150g gerookte spekreepjes
    2 appels (Granny Smith)
    appelboor
    50g blanke hazelnoten
    2 eetlepels boter
    100ml melk
    peper

    Bereiding:
    Schil 1 kilo aardappels, was en snij ze in grove stukken
    Maak 500g spruitjes schoon en halveer ze
    Schenk een laag water in een ruime pan, leg de aardappels erin met de spruitjes erop.
    Kook de aardappels met de spruitjes en wat zout ca. 25 minuten
    Bak 150g gerookte spekreepjes uit
    Schil 2 appels (Granny Smith), verwijder de klokhuizen met een appelboor en snij de appel in 8 ringen.
    Haal de spekjes uit de pan en bak de appelringen in het achtergebleven vet aan beide kanten
    Hak 50g blanke hazelnoten grof en rooster ze goudbruin
    Giet de aardappels en de spruiten af en bewaar het kookvocht
    Schep 2 eetlepels boter en 100ml melk door het aardappel-mengsel, zet de pan terug op het vuur, totdat de melk warm is
    Stamp het aardappelmengsel grof en voeg eventueel nog wat kookvocht toe. Breng op smaak met zout en peper
    Schep de spekjes en de noten door de stamppot en verdeel de appel erover.

    25-12-2008, 21:28 geschreven door Anyk Jacob's

    Reageer (0)
    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (1 Stemmen)
    24-12-2008
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Stamppot van spruiten met appel en spekjes
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Ingrediënten:
    1 kg kruimige aardappels, geschild en in stukken 
     4 appels (bijv. Elstar of Jonagold), geschild en in stukken
     1 zak spruitjes (500 g
    2 eetlepels olie
    250 g gerookte spekblokjes
    150 ml melk
    50 g boter, in blokjes

    Bereiding:
    In pan met flinke bodem aardappels en appels samen in ca. 20 min. gaarkoken. Spruiten schoonmaken en halveren. In wok olie verhitten en spek in 3-4 min. knapperig bakken. Op keukenpapier laten uitlekken. Spruiten in spekvet 5 min. roerbakken. Scheutje water toevoegen en spruiten in nog 5 min. gaar laten worden. Spek erdoor scheppen en geheel op smaak brengen met zout en peper. Melk zachtjes verwarmen. Aardappels en appels afgieten en met warme melk en boter tot puree stampen. Spruiten erdoor mengen. Stamppot op smaak brengen met zout en peper en over vier borden verdelen. Lekker bij wild of stoofvlees.

    24-12-2008, 11:11 geschreven door Anyk Jacob's

    Reageer (2)
    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    23-12-2008
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Winterse groenten
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Ingrediënten:
    1/2 kg. bonen
    1/2 kg. spruiten
    1/2 kg. wortelen
     4 witloofstronken
    1 ui
     8 plakjes gerookt spek
    200 g. boter
    peper, zout, nootmuskaat
    suiker

    Bereiding:
    Kook de wortelschijfjes beetgaar in kokend water.
    Voeg zout toe. 
    Stoof in een kleine pan de fijngesnipperde ui, voeg de wortelschijfjes toe en kruid met peper, zout en nootmuskaat. 
    Voeg suiker toe.
    Kook de spruiten juist gaar in kokend water, spoel ze af onder koud stromend water en laat ze uitlekken.
    Verhit de boter in een braadpan en bak ze lichtjes bruin.
    Kruid met peper, zout en nootmuskaat.
    Kook de boontjes  juist gaar in kokend water.
    Spoel ze af onder koud stromend water en laat ze uitlekken.
    Rol per 10 op in spek.
    Plaats ze gedurende 10 minuten in de oven op 180°.
    Kook ook het witloof gaar, maar gebruik zo weinig mogelijk water.
    Laat het uitlekken.
    Verhit de boter in een braadpan en bak het witloof lichtjes bruin, kruid met peper en zout.

    Een zeer lekkere winterse combinatie!

     

    23-12-2008, 15:04 geschreven door Anyk Jacob's

    Reageer (0)
    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    22-12-2008
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Spruitjes in sinaasappelboter
    Klik op de afbeelding om de link te volgen Een heel lekkere manier om spruitjes klaar te maken.  Een vriendin van mij verraste mij er op een dag mee. 
    Ze diende de spruitjes op met eend à l'orange. 
    Echt lekker!


    Ingrediënten:
    750 gram kleine spruitjes
    1 sinaasappel (liefst bio!)
    25 gram boter
    2 theelepels shoarmakruiden
    zout

    Bereiding:
    Maak de spruitjes schoon en kruis de stronkjes in.
    Boen de sinaasappel goed schoon en rasp de helft van de schil.
    Snijd een dun stukje schil af en snijd dit in flinterdunne reepjes.
    Pers de sinaasappel uit.
    Smelt de boter; schep de geraspte sinaasappelschil en de shoarmakruiden erdoor.
    Schep de spruitjes erdoor en voeg het sinaasappelsap en wat zout toe.
    Smoor de spruitjes in een gesloten pan op heel zacht vuur in ca. 20 minuten gaar.
    Schep ze af en toe om en voeg zonodig een scheutje water toe.
    Neem de deksel van de pan en verwarm de spruitjes al omscheppend tot het vocht verdampt is en de spruitjes alleen omhuld zijn door een glanzend laagje boter.

    22-12-2008, 21:00 geschreven door Anyk Jacob's

    Reageer (0)
    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 4/5 - (3 Stemmen)
    19-12-2008
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Spruitjes à l'Auvergne.
    Klik op de afbeelding om de link te volgen Ik ben bezig een paar oude dozen met tijdschriften op te ruimen. 
    Ik moest echt wel lachen toen ik in één ervan dit recept vond voor spruitjes à l'Auvergne.

    Ingrediënten:
    1 literblik spruitjes
    1 halveliterblik hele kastanjes
    1 blikje tomatenpuree
    2 soeplepels boter.

    Bereiding:
    Laat de spruitjes uitdruipen, bruineer ze in de koekenpan met wat boter.
    Laat de kastanjes uitdruipen en maak ze warm in de tomatenpuree.
    Leg de spruitjes midden op een schaal en de kastanjes er omheen.

    Spruitjes in blik, dat bestaat vast niet meer, denk ik, maar HAK heeft ze nog steeds in glas!

    19-12-2008, 20:50 geschreven door Anyk Jacob's

    Reageer (0)
    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    18-12-2008
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Stoofpotje met hete spruiten
    Klik op de afbeelding om de link te volgen Vandaag een Hollands recept.

    Ingrediënten:
    1,5 pond varkensvlees
    boter
    3 tomaten
    3 uien
    knoflook
    currie saus
    ketjap manis
    sambal
    spruiten

    Bereidingswijze:
    Snijd het vlees in kleine stukjes en bak het licht bruin.
    Kook ondertussen de spruitjes.
    Snijd dan de uien en de tomaten in stukjes en voeg die toe aan het vlees.
    En dan twee afgestreken theelepels sambal, 1 flinke scheut currie saus en 3 scheuten ketjap manis en twee teentjes knoflook toevoegen.
    Gooi daarna de gekookte spruiten bij het vlees.
    Als het kookt, laag zetten en deksel op de pan.
    Wel steeds roeren anders brand het aan.
    Laat het geheel ± 15 min sudderen, zodat de smaak lekker in de spruiten trekt.

    18-12-2008, 00:00 geschreven door Anyk Jacob's

    Reageer (0)
    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    17-12-2008
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Spruitjessoep met spek
    Klik op de afbeelding om de link te volgen De combinatie van spruitjes met spek is steeds heel lekker, dus vandaag heb ik een feestelijke spruitjessoep.

    Ingrediënten:
    350 g spruitjes
    een handvol spekblokjes
    2 aardappelen
    1 grote ui
    1,5 l magere groentebouillon
    peper en zout
    nootmuskaat.

    Bereiding:
    Blancheer de spruitjes in gezouten water gedurende 1 minuut.
    Schep de spruitjes uit de pan en laat nu ook de spekblokjes blancheren gedurende 2 minuten.
    Snijd de spruitjes doormidden.
    Doe ze met de geschilde aardappelen en de gesnipperde ui in een grote pan en overgiet ze met de groentebouillon.
    Breng aan de kook en laat 25 minuten zachtjes koken.
    Mix de soep en breng ze op smaak met peper, zout en nootmuskaat.
    Verdeel de spekblokjes over soepkommetjes en giet er de soep over.
    Versier desgewenst met blaadjes zuring of takjes kervel.

    17-12-2008, 00:00 geschreven door Anyk Jacob's

    Reageer (0)
    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 4/5 - (2 Stemmen)
    16-12-2008
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Spruitjes met Gorgonzola
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Het was alweer een tijdje geleden dat ik zelf nog spruitjes gegeten had.  Dus vandaag stonden er spruitjes in Gorgonzolasaus op het menu.

    Ingrediënten:
    500 gram spruiten
    1 eetlepel olijfolie
    3 sjalotten, fijngesneden
    1 theelepel bloem
    150 mililiter melk
    150 gram gorgonzola (blauwaderkaas )

    Bereiding:
    Maak de spruitjes schoon, verwijder het stronkje en de buitenste blaadjes.
    Kook de spruitjes in ruim water met wat zout in 15 minuten beetgaar.
    Verhit de olijfolie in een pan met dikke bodem en fruit de sjalotten op laag vuur in 5 minuten glazig.
    Strooi er de bloem en vers gemalen peper naar smaak over.
    Schenk de melk bij de sjalotten.
    Breng de melk aan de kook en laat het geheel 3 minuten zachtjes koken.
    Verbrokkel de kaas en roer hem door de warme melk.
    Laat de kaas al roerend smelten, zodat een mooie, dikke gebonden saus ontstaat.
    Laat de saus nog even inkoken als die nog te vloeibaar is.
    Doop ter controle een lepel in de saus.
    De saus heeft de juiste dikte als hij op de achterkant van de lepel blijft hangen.
    Giet de spruitjes af, doe ze over in een schaal en schenk de saus erover.

    16-12-2008, 21:27 geschreven door Anyk Jacob's

    Reageer (0)
    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    15-12-2008
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Spruiten ijsjes / brussels spruitenmandje
    Klik op de afbeelding om de link te volgen Na paarse spruiten is er nu ook ... spruitjes ice cream!
    Een Londonse chef kwam op het idee om spruitjes ijs te maken.
    Je kunt het volledige artikel hier lezen (in het engels)

    Voor de meer 'normale' koks onder ons: vandaag een recept van Piet Huysentruyt: een brussels spruitenmandje.

    Ingrediënten:
    500 gr spruiten
    500 gr aardappeln
    2 tomaten
    2 eetlepels gehakte peterselie
    400 gr gehakt
    1/2 l kippenbouillon
    curry
    100 gr kippenlevertjes
    sjalotjes

    Bereiding
    :
    Snij de aardappelen in blokjes, pel en ontpit de tomaten en was de spruiten.
    Voeg alles samen met de bouillon en wat curry en laat zachtjes sudderen
    Rol het gehakt in bolletjes en voeg die bij de bouillon.
    Voeg er de kippenlevertjes bij.
    Laat alles garen en werk af met peterselie

    15-12-2008, 13:37 geschreven door Anyk Jacob's

    Reageer (0)
    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 1/5 - (5 Stemmen)
    13-12-2008
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Lamsfilet met spruitjes, champignons en pompoengratin
    Klik op de afbeelding om de link te volgen Omdat we richting kerstmis en nieuwjaar gaan hebik vandaag nog een feestelijk menu met spruitjes voor u.

    Ingrediënten:
    2 lamsfilets (ongeveer 800 gram vlees)
    500 gram bruine Parijse champignons
    500 gram spruitjes
    een kleine, liefst biologisch geteelde pompoen
    2 sjalotjes
    20 dl kalfsfond
    het sap van een halve citroen
    een eetlepel droge Provençaalse kruiden
    1 teentje look

    Bereiding:
    Paddestoelen
    : snipper de sjalotjes, snijd de paddestoelen in plakjes.
    Stoof ze samen in boter.
    Overgiet met de kalfsfond en laat even inkoken.
    Kruid met peper en zout en bestrooi met gehakte peterselie.
    Spruitjes: kook de schoongemaakte spruitjes in gezouten water beetgaar.
    Stoof ze op in wat boter, kruid met peper, zout en flink wat nootmuskaat.
    Pompoengratin: verwijder de schil en de zaadjes van de pompoen, snijd het vruchtvlees in fijne reepjes.
    Beboter een vuurvaste schaal, schik de pompoenreepjes dakpansgewijs in de schaal.
    Strooi wat peper en zout en besprenkel met het sap van de halve citroen.
    Vermeng 50 gram zachte boter met de Provençaalse kruiden en bestrijk hiermee de pompoen. Laat in een warme oven in ongeveer 25 minuten gaar worden.
    Lamsfilets: wrijf de filets in met look.
    Bak ze in de boter.
    Het vlees moet binnenin nog sappig en roze zijn.

    13-12-2008, 19:22 geschreven door Anyk Jacob's

    Reageer (0)
    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (1 Stemmen)
    12-12-2008
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Ree met schorseneren, spruiten en rode biet
    Klik op de afbeelding om de link te volgen Vandaag een super lekker en feestelijk recept van Wouter Keersmaekers.  Er is een beetje werk aan, maar het is absoluut de moeite!

    Ingrediënten:
    1 reefilet van 800 g
    1 gekookte aardappel
    2 schorseneren
    25 spruiten
    2 rode bieten, gekookt
    broodkruim
    peper en zout
    1 soeplepel fijngesneden truffel
    1 dl truffeljus
    1 flesje Rodenbach-bier
    1 dl kalfsfond

    Bereiding:
    Kook de spruiten en schorseneren beetgaar, laat schrikken onder koud water.
    Lepel met een parisienneboortje 25 bolletjes uit de rode biet.
    Plet de aardappel.
    Meng met broodkruim, de gehakte truffel en truffeljus tot een mooie dikke pasta.
    Bak de reefilet, haal 'm uit de pan en laat rusten.
    Blus de pan met het bier, wat truffeljus en kalfsfond.
    Laat inkoken tot een gladde saus.
    Verdeel de fijngesneden truffel over het vlees en laat dit kleuren in een voorverwarmde oven van 180°C.
    Bak de schorseneren, spruiten en rode biet kort in boter.
    Snij de reefilet in dikke plakken, schik ze op de borden en leg er de schorseneren, spruiten en bolletjes rode biet rond.
    Werk af met de saus.

    Tip: U kunt de geplette aardappel mengen met alleen broodkruim en op smaak brengen met olijfolie en truffelolie.

    12-12-2008, 16:35 geschreven door Anyk Jacob's

    Reageer (0)
    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (1 Stemmen)
    11-12-2008
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Bosduiffilet met torentje van Brusselse spruitjes
    Klik op de afbeelding om de link te volgen Vandaag een recept van restaurant Jan Breydel in Roksem.

    Ingrediënten:
    Bosduiffilet
    Spruiten
    peper en zout
    muskaatnoot
    room
    rode wijn
    boter
    fond

    Bereiding:
    puree van spruitjes
    : spruiten schoonmaken en in kokend water met wat zout laten gaarkomen. De groente fijnmalen met cutter, toevoegen van peper,zout,muskaatnoot en room.

    De bosduiffilet 2 min. bakken aan beide zijden. De pan deglaceren met wat rode wijn en samen met de fond laten inkoken, opmonteren met klontje boter.

    Torentje van spruitjes op bord, bosduiffilet in fijn sneetjes op bord schikken en overgieten met de saus

    Ik moet bekennen dat ik zelf niet kan vertellen hoe dit smaakt omdat ik geen duif eet.  Maar een vriendin van mij is in Jan Breydel gaan eten en ze was super enthousiast over dit gerecht.

    Ik weet dat ik het al eerder gevraagd heb maar ga het toch nog eens herhalen.  Wat vinden jullie van deze recepten?  Koken jullie ze ook of worden ze alleen gelezen?  Ik heb honderden recepten met spruiten, dus wil ik heel graag van jullie weten welke recepten je het tofste vind: wil je soepen, of gratin schotels of ???????

    11-12-2008, 17:50 geschreven door Anyk Jacob's

    Reageer (0)
    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (3 Stemmen)
    Archief per week
  • 23/03-29/03 2009
  • 16/03-22/03 2009
  • 09/03-15/03 2009
  • 02/03-08/03 2009
  • 23/02-01/03 2009
  • 16/02-22/02 2009
  • 09/02-15/02 2009
  • 02/02-08/02 2009
  • 26/01-01/02 2009
  • 19/01-25/01 2009
  • 12/01-18/01 2009
  • 05/01-11/01 2009
  • 29/12-04/01 2009
  • 22/12-28/12 2008
  • 15/12-21/12 2008
  • 08/12-14/12 2008
  • 01/12-07/12 2008
  • 24/11-30/11 2008

    E-mail mij

    Druk op onderstaande knop om mij te e-mailen.


    Gastenboek

    Druk op onderstaande knop om een berichtje achter te laten in mijn gastenboek


    Blog als favoriet !

    Willekeurig SeniorenNet Blogs
    psp
    blog.seniorennet.be/psp

    Rondvraag / Poll
    Welke recepten wenst u te zien
    Ovenschotel
    Soep
    Oosters
    Stoemp
    Pasta
    Wok
    Andere
    Bekijk resultaat



    Blog tegen de regels? Meld het ons!
    Gratis blog op http://blog.seniorennet.be - SeniorenNet Blogs, eenvoudig, gratis en snel jouw eigen blog!