Vandaag een recept van restaurant Jan Breydel in Roksem.
Ingrediƫnten: Bosduiffilet Spruiten peper en zout muskaatnoot room rode wijn boter fond
Bereiding: puree van spruitjes: spruiten schoonmaken en in kokend water met wat zout laten gaarkomen. De groente fijnmalen met cutter, toevoegen van peper,zout,muskaatnoot en room.
De bosduiffilet 2 min. bakken aan beide zijden. De pan deglaceren met wat rode wijn en samen met de fond laten inkoken, opmonteren met klontje boter.
Torentje van spruitjes op bord, bosduiffilet in fijn sneetjes op bord schikken en overgieten met de saus
Ik moet bekennen dat ik zelf niet kan vertellen hoe dit smaakt omdat ik geen duif eet. Maar een vriendin van mij is in Jan Breydel gaan eten en ze was super enthousiast over dit gerecht.
Ik weet dat ik het al eerder gevraagd heb maar ga het toch nog eens herhalen. Wat vinden jullie van deze recepten? Koken jullie ze ook of worden ze alleen gelezen? Ik heb honderden recepten met spruiten, dus wil ik heel graag van jullie weten welke recepten je het tofste vind: wil je soepen, of gratin schotels of ???????
|