Beoordeel dit blog
  Zeer goed
  Goed
  Voldoende
  Nog wat bijwerken
  Nog veel werk aan
 

Categorieën
  • AARDAPPELGERECHTEN (81)
  • ALCOHOLISCHE DRANKEN & WEETJES (39)
  • APERITIEF-HAPJES, AMUZE, BORRELHAPJES, TAPAS, PINTXO, (98)
  • BARBECUE, GRILPAN, GRIL, (51)
  • BIEREN & BIERWEETJES, (13)
  • BIJGERECHTEN, (50)
  • BROODJES, BROODGERECHTEN, SOORTEN, RECEPTEN, (65)
  • CALORIEARM, VETARM, INFO, RECEPTEN, (100)
  • CHINEES, OOSTERS, (4)
  • CHINESE, JAPANSE, THAISE GERECHTEN, (8)
  • CULINAIRE NIEUWTJES, (115)
  • CULINAIRE TRIPS, REIZEN. (60)
  • DESSERTEN, IJS, SORBET, NAGERECHTEN, (141)
  • DIEPVRIES, VERSCH. GERECHTEN, (1)
  • EIEREN, EIERGERECHTEN, (34)
  • FEESTELIJKE MENU'S, GERECHTEN, (41)
  • FONDUE, (3)
  • FOTO'S (4)
  • GROENTEN, GROENTENGERECHTEN, (73)
  • KAASGERECHTEN, KAASSALADE, KAASPLANK, (45)
  • KOOKBOEKEN, KEUKENHULPJES, KEUKENNIEUWTJES, (74)
  • KRUIDEN,MARINADES, (6)
  • OVEN/STOOFSCHOTELS, EENPANSGERECHTEN, (79)
  • PANNEKOEKEN, FLENSJES, WAFELS, ZOETE, HARTIGE, GEVULDE, (20)
  • PASTA'S, ITALIAANSE GERECHTEN, (129)
  • PIZZA'S, (11)
  • RESTAURANTS MET RECEPTEN (2)
  • RESTAURANTS, e.a. HORECAZAKEN (69)
  • RIJSTGERECHTEN (32)
  • SALADE'S, GEMENGDE SLA, GERECHTEN (91)
  • SAUSEN, VINAIGRETTES, OLIE, PESTO'S (17)
  • SMOOTHIE, FRUITDRINK, (10)
  • SOEPEN, KOUDE, WARME, BOUILLON, MAALTIJD, (111)
  • STREEKGERECHTEN (6)
  • TAART, GEBAK, KOEKJES, CAKE, e.a. (85)
  • TORTILLA'S, QUICHES, WRAP, e.a. (33)
  • VEGETARISCH, (39)
  • VISGERECHTEN, SCHAAL, SCHELPDIEREN, (311)
  • VLEESGERECHTEN, (198)
  • VOORGERECHTEN, WARME & KOUDE, (167)
  • WEETJES OVER VOEDING & GEZONDHEID (222)
  • WEETJES OVER VOEDING, (173)
  • WIJN & WIJNWEETJES (58)
  • WILD & GEVOGELTE (125)
  • WOKGERECHTEN (22)
  • ZWEEDSE, HAPJES, GERECHTEN, (2)
  •          Lieve bezoeker
    Zoeken met tags is nog niet
    kompleet het invullen van
    tags is een langzaamaan
    werkje, maar ik werk er aan.
    Zoeken in blog

    Aanraders !!!
  • ATELIER VAN JOSEPHINE
  • FOTO VAN JOKE
  • PHOTOGALERY
  • POWERPOINT VAN JOKE
  • NO LIMIT
  • Blog als favoriet !



           ideetjes van Josephine



     Gaspacho ( koude spaanse soep)



                    Tomaat crevette



         Versgebakken paprika chips



            Witlofrolletjes uit de oven



    St-jacobsvruchten, tuinboonen, puree



               Kerstbrood (Stoll)



                         Avocado



      Varkenshaas in sinaasappelsaus



      Avocadosoep met gerookte zalm



                    Kerstbrood ( Stoll)



            Bokkepootjes (Koekjes)



     Koekjes met vulling en hagelslag



       Herfstsalade met Parmaham



    Avocadosoepje met gerookte zalm



                    Cherrytomaatjes



                      Kwarteleitjes



                       Verse vijgen



       Avocadosalade met garnalen



              Cherrytomaatjes



         Witlof met appel en radijs



       Spaghetti met zalm en zeekraal



                Trostomaten


     
      Mozzarella, tomaten, basilicum



         Groentensoep met peterselie


     
                      Verse zalm
        


             Uitsmijter met ham



             Roerei met Garnalen



              Gestoofde Paprika's



                        Peulertjes



                 Groene salade



             Coeur de boeuf Tomaten



                        Zeekraal



                       Pruimen



                       Citroenen



                 Sinaasappelen



                         Frietjes



                     Tomatensoep



                        Basilicum



                       Angusbeef



                            Eieren



                            Eieren



              Gevulde gerookte zalm



                        Knoflook



                        Courgette

                      

                               Paprika



    Gegraniteerde aardappelschijfjes



            Aardappelkroketjes



        Asperges op vlaamse wijze



         Gebakken champignons



               Crema catalana



                    Aardbeien


     
                   Sinaasappel



                            Peer



             Omelet met Garnalen



    Asperges,garnalen,puree en eitje



           Roodfruit met vanilleijs



         Garnaalsalade met frietjes



     Sint Jacobsvruchten met wilof



           Parelhoen met spruitjes



                        Witlof



                       Aardbeien



              Asperges met garnalen


    E-mail mij

    Druk oponderstaande knop om mij te e-mailen.

    Inhoud blog
  • Biefstuksalade om van af te vallen
  • Love fish van de zuiderse zeeën
  • Stoofpotje van witloof, kool en pastinaak
  • Tartine met aubergine, mozzarella & tomaat
  • Zalm met krokante tikka masala
  • Appeltaart
  • Chili sin carne met 3 soorten bonen
  • Witlooftaart met peren en gedroogde veenbessen
  • Stoofpot van wintergroenten
  • Kwartels met savooikool
  • Gravad lax
  • Gourmet met vis
  • Ragout van hoevekip en Noordzeegarnaal, tuinboontjes en cantharellen
  • Champignonroomsoep
  • Gepocheerde oesters met tomaat en rodewijnsaus
  • Polderaardappel gevuld met garnaaltjes en Hollandse saus
  • Rollade van parelhoen en ganda ham
  • Koninginnenhapjes met vis
  • Gebakken zeebaarsfilet met tomaat
  • Reemedaillon met kastanjes
  • Tagliatelle met pikant rundvlees, sluimerwtjes, kappertjes en Parmezaanse kaas
  • Kippenbouillon met platte peterselie & Parijse champignons
  • Provençaalse pastasalade
  • Kalfstong in madeirasaus
  • Kalfsblanket
  • Brussels spruitenpotje met gehaktballetjes
  • gebakken schartong met witlof en gestoomde aardappeltjes.
  • Gratin met bloemkool en gehakt
  • Driedubbele kwarktaart met verse vijgen
  • Gegratineerd witloof met ham
  • Biefstuk met champignons de Paris en pasta
  • Gebakken pladijs met gestoofde erwten, wortelen en peterseliepuree
  • Minder zout in onze voeding
  • Tagliatelle en konijnenbout met leffe en rozemarijn
  • Bouillie met erwtjes en worteltjes
  • Varkenshaasje met tagliatelle en pepersaus
  • Rijstpap met appeltjes
  • Gevulde tomaten met bloemkool
  • Cappuccino van broccoli met geroosterde amandelen
  • Avocadosoep met gerookte zalm
  • Nieuw wapen in de strijd tegen obesitas: groene thee
  • Ragu alla Napolitana
  • Boterham met salade van zalm, selder en appel.
  • Salade met gegrilde zalm
  • Vissoep met mosselen
  • Friet met stoverij van varkenswangetjes
  • Gepocheerde peren met cranberry & gember
  • Mosselgratin met spinazie
  • Filet pur en witloof in de wok
  • Ovenschotel met rundergehakt en witloof
  • Carpaccio van tomaat met salade groene boontjes, mozzarella
  • 'Echte' bruschetta met knoflook en tomatenblokjes
  • Salade met sashimi van zeebaars en radijs
  • Maatjessalade
  • Gegrilde Caramba steaks
  • De meest ziekmakende voeding: fruit en groenten
  • Asperges met warme champignonsalade
  • Spirelli met kip en tomaatjes
  • Waterzooi van kipfilet met Mechelse asperges en kervel
  • Italiaanse mosselpan
  • Courgettesoep
  • Krokante sigaren met spinazie en feta
  • Spaghetti met curry en gerookte zalm
  • Gevulde zalmforel op de barbecue
  • Scampi's met knoflook
  • Gefrituurde pladijs, kropsla en yoghurtmayonaise
  • Slaatje van primeuraardappelen en geroosterde makreel.
  • Gevulde paprika met tzatziki
  • Groenten uit de oven
  • Salade Niçoise
  • Bruschetta met tomaat en aubergine
  • Salade van rundvlees met frambozen
  • Gelei van roze pompelmoes en Campari met vanilleyoghurt en cake
  • Witte asperges met oosterse dressing
  • Pastasalade met artisjokken en radicchio
  • Parijse worteltjes en hun loof
  • Kalfsgebraad met jonge worteltjes
  • Bruschetta met ham en mozzarella
  • Asperges met mousseline van peterselie en een gepocheerd ei.
  • Aardappelpuree met erwtjes en kippenhamburger met verse maïskorrels
  • Gehaktballetjes met tomaat en mozzarella
  • Gestoofde forel met bieslooksaus
  • Tagliolini met pesto, boontjes en aardappelen
  • Aardbeien op spies
  • Rogvleugel met blanke botersaus
  • Videetje van kip met zachte curry
  • Gebakken scholfilet met tomaat en kappertjes
  • Aardappelbrochettes met spek en rozemarijn
  • Salade van vergeten groenten
  • Spinaziesoep
  • Culinaire fietstochten in Noordertuinen van Antwerpen
  • Kip met perzik, paprika en rijst
  • Groentewraps
  • Peultjes met chilipeper, gember en Meritus-filet mignon
  • Gebakken aardappelen met gehaktballetjes
  • Kalfslapjes met geroosterde aardappeltjes
  • Lentesalade met witte asperges en garnalen
  • Roer­bak van as­per­ges en gar­na­len
  • Groentecurry
  • Lamskotelet in kruidenkorst



    Startpagina !
    Eten&Genieten - gezond genieten van eten & drinken

    "Er is geen oprechter liefde dan de liefde voor lekker eten ".... De gast moet op de saus wachten, niet de saus op de gast".... "Een volle buik heeft een gelukkig hoofd" ....

    13-05-2012
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Knusse brasserie in Deurle

    Knusse brasserie in Deurle

    Het gezellige eethuis Vinois is al zestien jaar een brasserie geschoeid op Franse leest. In de keuken worden culinaire evergreens gekoppeld aan moderne gastronomische suggesties

    © Daniel Geeraerts

    Dimitri Vinois, zoon van Bob Vinois (restaurant A Table) vormde een bruin café met pianobar om tot een brasserie met nostalgische inslag. Zijn voormalige echtgenote Véronique De Vos nam de zaak over en engageerde recentelijk een jong duo koks: Julie Baekelandt en haar vriend Cederic De Mey. De twee werden opgeleid in de Provençe bij Wout Bru en werkten in Antwerpen in Graanmarkt 13.

    Brasserie Vinois is bekend om zijn klassiekers, zoals mergpijp met toast, kroketten van garnaal of zwezerik, stoverij met Kasteelbier en vol-au-vent. Deze onvergankelijke lekkernijen zorgden ervoor dat Vinois een ankerplaats werd.De conservatieve burgerij voelt zich thuis in de knusse omgeving en de sfeer is gemoedelijk.

    Vinois heeft ook een nieuwe sommelier in huis, die waakt over de uitgebreide wijnvoorraad. Op de achtergrond adviseert Jean-Paul Perez. De foodie-miljonair installeerde zijn Winefit, zodat men grote wijnen per glas kan drinken. De proefglazen voorziet Perez in primeur van een code-etiket, zodat de liefhebber via de iPhone informatie over de wijn kan opvissen.

    Onze keuze

    Wij troffen een gezellige drukte aan. Er kwamen twee voorgerechten op tafel: toast met gegrilde sardines met pistou van tomaten en basilicumijs (15,50 euro) en garnaalkroketten met dunne, brosse korst en smakelijke, vloeibare vulling (14,50 euro). Er waren twee hoofdgerechten: flauw gekruide en te kort gegaarde asperges met gepocheerd hoeve-ei, gebakken nobashigarnaal en schuim van peterselie (17,50 euro) en drie bereidingen van Brasvarken uit Nevele (26,50 euro).

    Een smakelijk kroketje van poten en oren werd begeleid door picklessaus. Gelakt buikspek kwam met koolsla. Langzaam gegaarde wangen verschenen in een Staubpotje. Afsluiten deden wij met aardbeien en een lauwe espuma van witte chocolade, waarin wij zout proefden. Het koksduo zet zich onvoorwaardelijk in, maar mist maturiteit, waardoor er hier en daar wel eens wat mis loopt.

    Kader: knus gedecoreerde brasserie
    Onthaal en bediening: vriendelijk
    Keuken: culinaire evergreens gekoppeld aan moderne gastronomische suggesties

    Brasserie Vinois, Ph. De Denterghemlaan 31, 9831 Deurle. Tel. 09/282.70.18. Maandag, dinsdag en zaterdagvoormiddag gesloten. Lunch drie gangen: 20 euro.

    ( PvD) bron;knack.be


    Categorie:RESTAURANTS, e.a. HORECAZAKEN
    Tags:brasserie Vinois, Deurle,
    04-12-2011
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Dineren in Oud Sluis.


    Dineren in Oud Sluis, beste restaurant van de Benelux


    Topchef Sergio Herman wil op alle gebieden excelleren, dat geldt voor de
    algemene organisatie, de smaak en de creativiteit. Slechts op deze manier
    is en blijft hij de beste kok van de Benelux. Wij ginger er dineren.

    null

    Sergio Herman groeit en blijft groeien. De superster en zijn jonge medewerkers maken van Oud Sluis het beste restaurant van de Benelux. De kok uit Sluis beschikt over managerstalent en kan delegeren, want naast Oud Sluis is er inmiddels Pure C en Guesthouse Chico y Luna. Binnenkort opent in Antwerpen La Chapelle. Tussen de bedrijven door zijn er tv-programma’s, een kookrubriek, boeken en binnenkort misschien een personalitymagazine.

    Je komt naar Sluis voor een culinaire belevenis en dat deden wij via het menu ‘père et fils’ (195 euro of 294 euro met natuurlijke wijnen, die duidelijk ondergeschikt zijn aan de gerechten). Miso en paddo’s om te likken, gemarineerde diepzeegarnalen met yoghurt en dashi, rendang, makreel en groentesalade, enzovoort: de hapjes zijn fris, mooi, origineel en van ongekende klasse. Een Saké AFS, Kidoizumi 2011 van het type Junmai nama verbaast door zijn jonge, zuivere kracht. De jonge zaalmeester vraagt of hij rekening moet houden met een chauffeur, want er zijn ook kleine glaasje beschikbaar.

    Dan begint het vuurwerk in het bord: pici pasta met inktvis, langoustine, ansjovisroom, jonge kool en bottarga is speels, fris en subliem van smaak. Bij ganzenlever komt aardpeer, paddenstoelen en najaarskruiden. Een prachtige Zeeuwse oester is in hooi gerookt, komt met kervelwortel en truffelraps en brengt verrukking. Zeetong komt met mossel en spicy vinaigrette. Zesrib van West-Vlaams rood rund wordt door de chef weer in de wei gezet en is omgeven door prikkeldraad van kippenbouillon. Ook de nagerechten zijn uniek en zijn niet na te maken: chocolade zeevruchten, cake of peace, met brons bespoten amulet van hazelnoot.

    De meester komt na de maaltijd langs en het is prettig te constateren dat het succes hem niet arrogant heeft gemaakt.

    Oud Sluis, Beestenmarkt 2, 4524 Sluis (Nederland), +31 117 46 12 69.
    Maandag, dinsdag en zaterdagmiddag gesloten
    Kader: hedendaags geraffineerd
    Keuken: verrassend, verfijnd en origineel


    Pieter van Doveren
    bron; weekend.knack.be


    Categorie:RESTAURANTS, e.a. HORECAZAKEN
    Tags:Oud Sluis, Sergio Herman, Nederland,
    16-11-2011
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Zes uitspraakregels voor het Italiaanse restaurant


    Zes uitspraakregels voor het Italiaanse restaurant

    Het Italiaanse restaurant is een regelrechte valkuil voor pseudosnobisme, weet de Moderne Man. Gnocchi is bijvoorbeeld geen ‘gnotsjie’, maar ‘nokkie’. En bestel vooral geen ‘taliatelle’, maar ‘tagliatelle’. Wij gidsen u veilig door de menukaart.

    Regel 1
    Is er een courante Nederlandse vertaling van wat u wenst te bestellen, dan gebruikt u die. De Moderne Man vraagt niet naar parmigiano reggiano, maar naar parmezaan.

    Regel 2
    Is er geen courante vertaling, maar wel een courante Nederlandse uitspraak voorhanden, dan houdt u het daarbij. Bestel geen ‘taliatelle’, maar ‘tagliatelle’, en vermijd dat uw disgenoot een glimlach moet onderdrukken.

    Regel 3
    Is er noch een courante vertaling noch een courante Nederlandse uitspraak, dan hanteert u de Italiaanse uitspraak. De Moderne Man weet dat een ‘g’ zelden wordt uitgesproken en een ‘ch’ altijd een ‘k’ is voor een ‘i’. Gnocchi is geen ‘gnotsjie’, maar ‘nokkie’.

    Regel 4
    Vernederlands de klemtonen, minimaliseer de zangerigheid. Het restaurant is geen plaats om uw cursus Italiaans te etaleren.

    Regel 5
    Verbeter uw tafelgenoot niet. Vraagt uw disgenoot naar ‘broeshetta’, dan zwijgt u over de correcte uitspraak ‘broesketta’ en houdt u het bij een inwendige glimlach. De Moderne Man blijft in de eerste plaats een gentleman.

    Uitzondering op Regel 5
    Is uw tafelgenoot een pretentieuze bal, dan mag u corrigeren. Probeer het evenwel sober te houden. Fijntjes “bedoel je een ‘kianti’ of is een ‘tsjianti’ iets anders?” opmerken, volstaat.

    Regel 6
    Streng verboden voor niet-Italianen: het gebruik van de woorden grazie mille, scusi, perdono, il conto en ciao. Enkel een lulhannes zegt bellissimo als zijn linguine alle vongole geserveerd wordt.
     
    (GZ)
    bron:weekend.knack.be


    Categorie:RESTAURANTS, e.a. HORECAZAKEN
    Tags:Italiaanse restaurants,
    25-10-2011
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Italiaanse keuken met een ziel


    Italiaanse keuken met een ziel



    © Michel Vaerewijck

    Het was door een gelukkig toeval dat wij belandden in La Tavola Italiana op het Antwerpse Eilandje. Wij wilden gaan eten in restaurant Au Vieux Port maar er was geen tafeltje vrij. Dus gingen wij in de buurt op zoek naar een vervanger en omdat het gezellig druk was in La Tavola, omdat de geafficheerde spijskaart vertrouwen inboezemde en omdat er bovendien parking in de directe omgeving was, gingen wij er binnen. We werden er met zuiderse warmte onthaald door de eigenares.

    Flora Ciarlariello is een vrouw met brio en haar innemende lach vertelt dat zij haar werk met plezier doet. Aan haar tafels komt een gemengd publiek: jong en oud, arm en rijk voelen zich thuis in deze onvervalste trattoria. Je hoort er Italiaans, Vlaams en Amerikaans.

    De open keuken is afgescheiden van het eetgedeelte door een koelvitrine die gevuld is met zuiderse producten, zoals artisjokken en platte peterselie, pikante raketsla en kleine tomaten uit Napels. De ingrediënten vertellen dat er in La Tavola Italiana met vers wordt gekookt! Francesco D’Ambrosio heeft de leiding over de keuken en beschouwt het als een eer om deegwaren als tagliatelle, tagliolini en ravioli zelf te maken.

    Specialiteiten op de spijskaart, die hier Il Teatro della Cucina als titel draagt, zijn: pasta met schelpen (17 euro), tagliatelle met ragout van eend (17 euro) en ossobuco (21,50 euro). Als voorgerecht was er antipasto misto della casa, samengesteld uit gegrilde groenten, vleeswaren, carpaccio, vitello tonnato en mozzarella di bufala (27 euro voor twee).

    Er kwamen twee verschillende hoofdgerechten: fusilli (spiraaldeegwaren) met venusschelpen, scampi en raketsla (17 euro) en tagliata di filetto of lapjes kort gebakken runderfilet met raketsla, groene groenten, schors van parmezaankaas en aceto balsamico (25,50 euro).

    et glas werd op aanraden van Flora Ciarlariello gevuld met een Zuid-Italiaanse, robijnrode Salice Salentino, Reserva 2006, Leone de Castris van correcte kwaliteit (25 euro). Afsluiten deden wij met zelfgemaakt gebak van bladerdeeg en vanillecustard: ouderwets maar om duimen en vingers bij af te likken (7 euro)!

    La Tavola Italiana is een restaurante met een ziel, waar je lekker eet en ontspannen geniet van de pure smaken van de authentieke cucina italiana.


    LA TAVOLA ITALIANA, Amsterdamstraat 34-36, 2000 Antwerpen, 03 231 82 93.
    Maandag, zaterdagmiddag en zondagmiddag gesloten.


    (PvD)
    bron; weekend.knack.be


    Categorie:RESTAURANTS, e.a. HORECAZAKEN
    Tags:La Tavola Italiana, Antwerpen, Belgie,
    22-09-2011
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Beste restaurant van Valencia


    Beste restaurant van Valencia




    Restaurant Arrop Ricard Camarena is verkozen tot beste restaurant van Valencia. Het bevindt zich in Hotel Palacio Marqués de Caro, een luxehotel dat vorig jaar werd geopend in het hartje van Valencia. Ricard Camarena en zijn keukenteam geven een eigentijdse toets aan traditionele Valenciaanse gerechten. De inrichting van het restaurant is ook bijzonder: er staat namelijk een stuk van de oude Arabische stadsmuur tussen de tafels.

    De onderscheiding van Arrop is trouwens niet het enige nieuws uit de Spaanse gastronomische hoofdstad. Zo opende de bekende restauranthouder Quipe Dacosta zopas een gastrobar in Valencia: Vuelve Carolina. Op de kaart staan vis-, vlees- en rijstgerechten, maar ook verfijnde tapas.

    Meer info: Arrop - Vuelve Carolina

    bron; hln.be

    Categorie:RESTAURANTS, e.a. HORECAZAKEN
    Tags:Valencia, Spanje, Arrop Ricard Camarena,
    02-09-2011
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.De perfectionist in chef Claudio Dell'Anno


    De perfectionist in chef Claudio Dell'Anno

    Claudio Dell’Anno kookt in Ciccio ongecompliceerd lekker en puur. 
    © Michel Vaerewijck

    In het Italiaanse eethuis Ciccio (Knokke) serveert de voormalige winnaar van Mijn Restaurant  pure gerechten.

    Voor het grote publiek is Claudio Dell’Anno geen onbekende. De jonge chef was een van de winnaars (2009) in het tv-programma Mijn Restaurant op VTM. Zijn eethuis Dell’Anno in De Oude Dekenij in Kortrijk had te kampen met uitblijvende vergunningen. Nu probeert Claudio het een tweede keer met Ciccio, het kleine Italiaanse eethuis van zijn ouders, die vroeger vlakbij het Knokse Casino het bekende Casa Borghese hadden.

    Claudio is nu 26 jaar. Hij ging hij in de leer in sterrenrestaurants zoals Bartholomeus (Knokke-Heist), De Librije (Nederland) en Le Moulin de Lourmarin (Frankrijk). Bij Le Calandre in Padua en Cracco-Peck in Milaan ontdekte de ontluikende kok dat fijn eten niet gecompliceerd hoeft te zijn. ‘Simpel tot in de perfectie’ werd Claudio’s nieuwe slagzin.

    Omdat het niet gemakkelijk is om in ons land goede Italiaanse producten te krijgen, besloot Claudio in zijn keuken producten van hier te integreren, zoals noordzeevis. Het hoeft niet altijd van ver te komen om lekker te zijn! Dat het milieu door gereduceerde food miles minder wordt belast, is daarbij meegenomen.

    Alles wordt in Ciccio op het moment bereid, dat zie je aan de levendige kleuren en proef je aan de verse smaken. Klassiekers werden lichter gemaakt: een ossobuco wordt bereid met kalfswang en niet met kalfsschenkel, de lichte saus komt van gestoofde en glad gepureerde groenten, zoals prei, ui, selderij en wortel. Voor de saus van vitello tonnato gebruikt Claudio mascarpone in plaats van mayonaise.

    Wij werden met zwier bediend door zaalmeester Brecht Hughe, die al enkele jaren aan Claudio’s zijde werkt. De spijskaart is beknopt en het lezen kriebelt de honger. De wijnkaart is een erfenis van vader en biedt gelegenheid tot vernieuwing. Onze keuze ging naar vitello tonnato van plakjes rosé gebakken kalfsvlees met saus van verse tonijn (20 euro) en king crab met verse tagliolini, lenteui, tomaat en een snuif kerrie (27 euro).

    Hoofdgerechten waren: kalfswangossobuco met merg, gestoofde spitskool en krokante selderij (25 euro) en sappig gebraden varkenscarré Duroc d’Olives van Belgische herkomst, opgediend met gestoofde puntpaprika, spinazie en gebakken polenta (26 euro). Afsluiten deden wij met opgeschuimde Café glacé (8 euro).

    Wij aten ongecompliceerd lekker, genoten van pure smaken en vonden
    dat Claudio goed bezig is!


    CICCIO by Claudio Dell’Anno, Dumortierlaan 64, 8300 Knokke,
    tel. 050 609661.
    Maandag en dinsdag gesloten (‘s zomers alleen op dinsdag).
    Verlof: 20 september tot 4 oktober.


    bron; knackweekend.rnews.be


    Categorie:RESTAURANTS, e.a. HORECAZAKEN
    Tags:CICCIO by Claudio Dell’Anno,
    24-08-2011
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Tien restaurants die excelleren in de klassieke keuken


    Tien restaurants die excelleren in de klassieke keuken


    Na de uitspattingen van de moleculaire keuken zijn koks op zoek naar vaste grond onder de voeten en grijpen ze terug naar traditionele waarden. Hierbij tien restaurants die excelleren in de klassieke keuken.

    Karmeliet

    Als het aan de bescheiden Geert Van Hecke zou liggen dan zou hij uitsluitend klassiek koken met smaakbommen als makreel, zee-egel, buikspek van varken, gevogelte, truffel, enzovoort.
    Karmeliet, Langestraat 19, 8000 Brugge. Tel. 050/33 82 59. Zondag en maandag gesloten.

    Arenberg

    Zeventiende-eeuwse herenhoeve met baas Lieven Demeestere als ervaren stielman aan het fornuis.
    Arenberg, Kapeldreef 46, 3001 Heverlee. Tel. 016/224775. Maandag, woensdagavond en zondag gesloten. 

    Les Brigittines ‘Aux Marchés de la Chapelle’

    Vlaming Dirk Myny is eigenaar en chef-kok. Hij werd gevormd door Eddie Van Maele en Guy Van Cauteren. Hij komt op voor lekkernijen uit de terroirkeuken, zoals varkenspoot met kappertjes, augurken, hardgekookt ei, of kalfswangen in een frisse jus met roze peper en pompelmoes en opgediend met ‘pommes dauphines’.
    Les Brigittines, Kapellemarkt 5, 1000 Brussel. Tel. 02/512 68 91. Zaterdagmiddag en zondag gesloten.

    Ecailler du Palais Royal

    Te vinden in een zeventiende-eeuws huis tussen de antiekzaken aan de voet van de Zavelkerk. De sfeer is die van een Engelse gentlemen club. Baas en chef-kok Richard Hahn brengt visbereidingen uit de traditionele Franse feestkeuken. De producten zijn van onberispelijke hoedanigheid.
    Ecailler du Palais Royal, Bodenbroekstraat 18, 1000 Brussel. Tel. 02/512 87 51. www.lecaillerdupalaisroyal.be Zondag gesloten.

    ’t Fornuis

    Dinosaurus Johan Segers bewijst al enkele decennia dat alles draait rond eerlijke producten. Hij blijft de regels uit de klassieke keuken trouw en heeft een boontje voor orgaanvlees en vergeten groenten.
    ’t Fornuis, Reyndersstraat 24, 2000 Antwerpen. Tel. 03/233 62 70. Zaterdag en zondag gesloten.

    Hof ter Eycken

    Eigenaar en chef-kok Philippe Vanheule heeft beide voetjes op de grond. Hij laat zich inspireren door al wat bloeit en boeit in eigen moestuin. Het restaurant is een idyllisch gelegen oude stoeterij in het hartje van het Pajottenland.
    Hof ter Eycken, Aalstersesteenweg 298, 9400 Ninove. Tel. 054/33 70 81. Dinsdag, woensdag en zaterdagmiddag gesloten.

    De Pastorie

    Carl Wens was de poulain van Pierre Wynants toen hij nog in de Comme chez Soi werkte. Zijn restaurant is ondergebracht in een zeventiende-eeuwse pastorie met paradijselijk terras en zicht op de goed onderhouden pastoorstuin.
    De Pastorie, Plaats 2, 2460 Lichtaart. Tel. 014/55 77 86. Maandag en dinsdag gesloten.

    Slagmolen

    Hedendaagse klassieke keuken met topproducten, wars van culinaire trends. Eigenaar en chef-kok Bert Meeuwis ontwikkelde een eigen stijl en dat is te nemen of te laten.
    Slagmolen, Molenweg 177, 3660 Opglabbeek. Tel. 089/85 48 88. Dinsdag, woensdag en zaterdagmiddag gesloten. 

    Villa Lorraine

    Dit oude huis kreeg vers bloed van Serge Litvine. Deze zakenman van Russische oorsprong injecteerde onlangs de nodige middelen. Het restaurant dateert uit 1953 en beleefde hoogdagen onder Marcel Kreutsch. Vandaag heeft Patrick Vandecasserie de leiding over de keuken en kan men kiezen tussen het gastronomische eethuis of de laagdrempelige formule van Diptyque.
    Villa Lorraine, Diesdellelaan 75, 1000 Brussel. Tel. 02/374 31 63. Zondag en maandag gesloten.

    Molenberg

    Filip Bogaert gaat in alle stilte voort op de manier zoals hij dat heeft geleerd in al die jaren dat hij de trouwe rechterhand was van Pierre Wynants. De voormalige molenaarshoeve ligt aan de Stijn Streuvelsroute.
    Molenberg, Kwadepoelstraat 510, 8550 Zwevegem. Tel. 056/75 93 97. Maandagavond, woensdag, zaterdagmiddag en zondagavond gesloten.


    Pieter van Doveren
    bron; knackweekend.rnews.be


    Categorie:RESTAURANTS, e.a. HORECAZAKEN
    Tags:Karmeliet, Arenberg, Les Brigittines, Ecailler du Palais Royal, ’t Fornuis, Hof ter Eycken, De Pastorie, Slagmolen, Villa Lorraine, Molenberg,
    18-08-2011
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Populair oesterrestaurant

    Populair oesterrestaurant

    Georges Neefs en Les Brasseries Georges: al 25 jaar een succesverhaal.

    Een kwarteeuw geleden opende Georges Neefs Les Brasseries Georges,
    intussen uitgegroeid tot het grootste oesterrestaurant van ons land.

     In 1972 opende het duo Scheltema, een brasserie met decor uit 1920 en met de eerste open keuken. Je at er schouder aan schouder in een lawaaierige ambiance. In 1975 werd Scheltema verrijkt met de eerste banc d’écailler (straatuitgifte van schaal- en schelpdieren) van l’Ilot Sacré. Neefs, die zelf niet van oesters houdt, liet de Brusselaars, die traditioneel grote liefhebbers zijn van platte oesters uit Zeeland, kennismaken met platte belons van Cancale en St. Brieuc, met fines de claires en speciale groene oesters van Marennes-Oléron, de gravettes uit Arcachon of nog, de ziltere méditerranéennes uit Bouzigues. Later volgden Engelse oesters als Whitstable en Colchester.

    In 1986 startte Neefs met Les Brasseries Georges. De brasserie, getekend door Jacques Zajtman naar Parijs model, bevindt zich aan de rand van het Ter Kamerenbos. Je zit er dicht tegen elkaar aan, op met leder beklede muurbanken. Hoe drukker het wordt, hoe meer de bezoekers hun stem verheffen om zich over het lawaai heen verstaanbaar te maken. Het nostalgische decor is opgebouwd uit marmermozaïek, spiegelglas met geslepen randen, koperen hoedenrekken, Thonetstoelen en tafels met marmeren blad.

    Voor de deur is een oesterbar, met ’s lands grootste debiet aan schaal- en scheldieren. Obers met lange voorschoten lopen zich de benen van het lijf om de mensenstroom te bedienen. Die stroom is nooit opgedroogd. Vandaag slaat Les Brasseries Georges alle records qua hoeveelheid bezoekers (dagen van 600 couverts zijn geen uitzondering) en het gemiddelde bedrag per kasticket ligt hoger dan ooit (47 euro per persoon voor spijs & drank).

    Het aspect ‘vrijheid’ heeft altijd een rol gespeeld in het succes: de keuken is open van 11.30 tot 01 uur, met in de namiddag een gereduceerde kaart. Je bent er de hele dag welkom voor een glas bier of wijn en wat oesters, of voor zuurkool, cassoulet, andouillette of hammetje met linzen. Tot de onvergankelijke succesgerechten behoren ook de schalen met zeebanket, vol-au-vent, kabeljauw met aardappelpuree en gefrituurde prei, gehakt paardenvlees en kalfsbrood. Wil je frieten bij het eten, dan kun je kiezen: gebakken in rundervet, ganzenvet, olijfolie of paardenvet.

    LES BRASSERIES GEORGES,
    Winston Churchilllaan 259, 1180 Brussel.
    Tel. 02 347 21 00. Dagelijks open.


    bron; knackweekend.rnews.be

    Categorie:RESTAURANTS, e.a. HORECAZAKEN
    Tags:Les Brasseries Georges, Brussel, Oesters,
    03-08-2011
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Tien restaurants met een uitzonderlijk terras
     
    Tien restaurants met een uitzonderlijk terras
    Eten op een terras kan meer zijn dan de obligate garnaalkroketten
     of croque-monsieur. Tien eethuizen met een verzorgde keuken
    en een uitzonderlijk terras.


    Aen De Kerck van Melvere
    Historische vierkantshoeve in idyllische setting. Eerlijke productkeuken met klassieke bereidingen, gebracht op een herkenbare, hedendaagse manier.

    St. Godfriedstraat 15, 3800 Sint-Truiden, 011/68.39.65. Zaterdagmiddag, zondagavond, maandag en dinsdagavond gesloten.

    Au Bain Marie
    Villa uit de jaren dertig getekend door Henry Van de Velde, in smaak en prijs een toegankelijke keuken. Vanuit de eetzaal en het riante terras heeft men zicht op de Leie.

    Emile Clauslaan 141, 9800 Astene, 09/222.48.65. Dinsdagavond, woensdag en zondagavond gesloten.

    Benoit & Bernand Dewitte
    Idyllisch gelegen, bij mooi weer waant men zich in de Provençe. Het restaurant kwam in de schuur van de hoeve en kreeg een gestileerd landelijke inrichting. De broers brengen klassieke, verzorgde gerechten met Zuid-Franse invloeden. Aperitief en koffie op het terras.

    Beertegemstraat 52, 9750 Zingem-Huise, 09/384.56.52. Zaterdagmiddag, zondagavond en maandag gesloten.

    Bernardin

    Aangenaam stadsrestaurant met hedendaagse inrichting en zichtbare keuken. Smakelijke, ongecompliceerde gerechten. Ommuurde binnenplaats met terras.

    Sint-Jakobsstraat 17, 2000 Antwerpen, 03/213.07.00. Zondag en maandag gesloten.

    Figaro

    Elegante, gastronomische halte in een villa in het groen van de vallei van de Mombeek. Aan de achterkant is een terras met zicht op een mooie siertuin. Fijne feestgerechten met moderne accenten.

    Mombeekdreef 38, 3500 Hasselt, 011/27.25.56. Maandag en woensdag gesloten.

    Het Gebaar
    Het lunchrestaurant heeft zijn onderkomen in de chalet van de botanische kruidtuin. Koken volgens de laatste technieken. Groot zomerterras.

    Leopoldstraat 24, 2000 Antwerpen, 03/232.37.10. Zondag en maandag gesloten.

    Het Land
    Betaalbare marktkeuken met zuiderse smaken. Achter het sfeervol ingerichte huiskamerrestaurant bevindt zich een tuin met aparte zithoeken.

    Schmidstraat 39, 2590 Berlaar, 03/488.22.56. Maandag en zondag gesloten.

    Hof ter Leie
    Wat ooit het eenvoudige huis van de veerman was, is nu een chique villa gedecoreerd in Engelse countrystijl. Het betoverende zicht op de Leie is gebleven en daar betaalt men graag wat meer voor.

    Baarle-Frankrijkstraat 90, 9830 Sint-Martens-Latem, 09/281.05.20. Maandag en dinsdag gesloten.

    Pastorie

    Klassiek getinte gastronomie in knus ingerichte oude pastorie met aan de achterkant een terras met zicht over goed onderhouden siertuin.

    Plaats 2, 2460 Lichtaart, 014/55.77.86.

    Restaurant Patyntje
    Bestaat sinds 1928 en is ondergebracht in een villa met koloniale allure aan de oevers van de Leie. De formule is ‘smakelijk eten zonder stijfheid tegen een verteerbare prijs’. Terras op het bordes.

    Gordunakaai 91, 9000 Gent. Tel. 09/222.32.73. Dagelijks geopend

    bron; knackweekend.rnews.be 

    Categorie:RESTAURANTS, e.a. HORECAZAKEN
    Tags:Restaurant Patyntje, Pastorie, Hof ter Leie, Het Land, Het Gebaar, Figaro, Bernardin, Benoit & Bernand Dewitte, Au Bain Marie, Aen De Kerck van Melvere,
    02-07-2011
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.De beste visrestaurants aan zee

     

    De beste visrestaurants aan zee

     
      

    Verser kan je Noordzeevis niet krijgen dan aan de kust.
    Selectie van visrestaurants waar de meest verfijnde gerechten
    op het bord komen.

    De Panne:
    Hostellerie Le Fox
    Nieuwpoort: Grand Cabaret
    Koksijde: Ten Bogaerde
    Middelkerke: Mange Tout
    Zeebrugge: Danny Horseele
    Blankenberge: Philippe Nuyens
    Heist-aan-Zee: Bartholomeus
    Duinbergen: Sel Gris
    Knokke: Jardin Tropical
    Knokke: Escabèche

    bron; knackweekend.rnews.be

    Categorie:RESTAURANTS, e.a. HORECAZAKEN
    Tags:Hostellerie Le Fox,Grand Cabaret,Ten Bogaerde,Mange Tout,Danny Horseele,Philippe Nuyens,Bartholomeus,Sel Gris,Jardin Tropical,Escabèche,
    05-06-2011
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Frietkot de luxe
     

    Frietkot de luxe
     
    ‘Garnaalkroketten boordevol grijze garnalen, versgesneden frieten en hamburgers die voor 100 procent uit vlees bestaan.


     

    Luxe lederen banken, mooie grote foto's aan de muur, cava op de kaart en prijzen die je waarschijnlijk nooit eerder zo hoog hebt gezien voor een bord friet. Het eerste Belgische luxe frietkot is geopend. Vincent Boutens is de bedenker van Chez Vincent, een frituurzaak waar je in weelde kan snacken.

      Het is alleen nog wel de vraag of mensen daarvoor dieper in de buidel willen tasten. Volgens eigen marktonderzoek gedaan door de bedenker van het geheel zijn die er wel degelijk. Deze groep mist de hygiëne en kwaliteit bij gewone frituurzaken.

      Kwaliteit
      Veel van de snacks van Chez Vincent worden zelf gemaakt. Kipnuggets met maar 30% kippenvlees zal je hier niet vinden, alleen 100% is goed genoeg.

      Het restaurant is nu enkel nog in het toeristische centrum van Brugge, maar Boutens is van plan de hele wereld te veroveren met zijn luxe frietkotten.

      bron; telegraaf.nl
                 nieuwsblad.be

      Categorie:RESTAURANTS, e.a. HORECAZAKEN
      Tags:Chez Vincent, Brugge, frituur,
      02-06-2011
      Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.'Coeur d'Artichaut' Culinaire topper



                    
                     'Coeur d'Artichaut' Culinaire topper 
                     geeft hieronder 3 favoriete recepten prijs
       
          Coeur d'Artichaut
                                                  
      Coeur d'Artichaut

      Achter de voorgevel van Onderbergen 6 schuilt 'Coeur d'Artichaut', een paradijs voor liefhebbers van verfijnde, innovatieve gastronomie. Er wordt gekookt met dagverse seizoensproducten. Op het menu vind je klassiekers in een hedendaags kleedje, maar even goed experimentele gerechten gebaseerd op de nieuwste technieken.

      Achter dit unieke restaurant gaan de harten van twee gepassioneerde epuristen schuil.
      Voor Thip Boonchan en Eric de Wagenaere is Coeur d'Artichaut een levenswerk waar hun liefde voor eten en drinken tot uiting komt, zowel in de gerechten als in het interieur.

      Wat eten Thip en Eric in hun vrije tijd? ,,Door onze drukke agenda gaan wij op een vrije dag graag uit eten bij collega’s. Dit kan variëren van een snelle maar heerlijke hamburger in de Gentse Martino tot een culinair hoogstaande avond in Oud Sluis." 

      Onderbergen 6
      9000 Gent
      Tel: 09/225.33.18

      www.artichaut.be
      bron; nieuwsblad.be


      Categorie:RESTAURANTS, e.a. HORECAZAKEN
      Tags:Coeur d' Artichaut' Gent,
      31-05-2011
      Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Gezellige lunchadresjes



      Gezellige lunchadresjes


      Gezellige lunchadresjes
       
      © Fotolia

      In de lente en de zomer gaan veel mensen uit lunchen over de middag.
      Het goede weer geeft zin om te eten.Om een idee te geven van enkele
      leuke en gezellige plekjes.
       

      't Koekebakske

      't Koekebakske in Antwerpen

      ’t Koekebakske in Antwerpen ligt vlakbij de Vrijdagmarkt. De kokkin staat in haar open keuken en bereid er quiches, vegetarische gerechten, bagels en taco’s. Allemaal even smakelijk en lekker vers, net als de artisanale boterhammen. De specialiteit van het huis zijn echter pannenkoeken, zowel hartelijk als zoet. Bij mooi weer kan je deze verorberen op het terras.

      't Koekebakske
      Leeuwenstraat 23
      2000 Antwerpen

                                                                                        Zuppa


      Zuppa in Hasselt
       
      © Zuppa  

      Zuppa is Hasselts eerste soepbar, een leuk alternatief voor broodjes en burgers. In een modern, huiselijk interieur kan je er genieten van een grote of kleine soep, op maat van honger en goesting. Dagelijks worden 5 tot 6 verschillende verse soepjes gemaakt, waaronder altijd een stevige maaltijdsoep. Bij alle Zuppasoepjes krijg je trouwen brood, boter en een appel. Na de soep zin in zoet? Neem dan een beet van de alom bekende brownie, koekjeskoek of ander nostalgisch dessert. Niet veel tijd of graag wat voor thuis? Alles kan ook take away.

      Zuppa Soupbar
      Botermarkt 13
      3500 Hasselt
                                                                 Le pain de l'abbaye

                               
                                                                       Le pain de l'abbaye in Brussel
                                                                                                                          © Le pain de l'abbaye

      Een bezoek aan Le Pain de l’Abbaye is een echt plezier. Je kan er verse pasta proeven, originele salades en typische Brusselse gerechten. Er wordt enkel gebruik gemaakt van verse seizoensproducten.

      Relax in een huiselijke sfeer en geniet van de aandacht die het personeel voor jou heeft. De specialiteiten op het menu van de week bieden een combinatie van unieke smaken.

      Le pain de l’abbaye is eveneens een broodjeszaak waar dagelijks 8 verschillende soorten brood geleverd worden, maar er worden ook heerlijke en originele gerechten in huis bereid.

      Le pain de l’abbaye
      Koningsstraat 131
      1000 Bruxelles
                                                                                        De Belegde Boterham

       De Belegde Boterham in Brugge 
      © De Belegde Boterham

      Zin in een gezonde lunch in het hartje van Brugge, dan moet je zeker eens langs bij De Belegde Boterham. In tegenstelling tot wat de naam doet denken, heeft De Belegde Boterham meer te bieden dan boterhammen alleen. Zo zijn er ook verschillende heerlijke salades en de gastvrouw zorgt dagelijks voor een tiental nieuwe schotels. De open keuken geeft een gezellig gevoel en de taarten en crumbles die op de toog staan geven zin in een zoete zonde. Je kan ook op het terras eten op een van de fleurige gietijzeren tafeltjes.

      De Belegde Boterham
      Kleine Sint-Amandsstraat 5,
      8000 Brugge   
                                                                                            VenTura

      VenTura in Gent 
      © VenTura

      VenTura in Gent wordt uitgebaat door twee jonge kerels, maar laat je daar vooral niet door afschrikken. Het brood is er ovenvers en de sneden lekker dik. De soep is met stukjes. Je kan er belegde broodjes krijgen, maar ook authentieke boterhammen uit grootmoeders tijd. Zo heb je onder andere de keuze uit gehakt met echte Tierenteynmosterd, breydelham, Ganda of brie. Net dat tikkeltje anders. Na je boterham kan je er ook nog altijd een stuk taart krijgen, die op de toog voorgesteld wordt. De prijs is zeer redelijk, het interieur sober, maar praktisch.

      VenTura
      Sint-Jacobsnieuwstraat 25,
      9000 Gent
      http://www.linoventura.be
                                                                                        Macchiato
           
         

      Macchiato in Hasselt 
       © Macchiato

      Macchiato is een trendy espressobar en paninoteca in het centrum van Hasselt. Ben je dus op zoek naar een leuke lunchplek, dan kan je hier terecht voor lekkere broodjes. Op het kleine verwarmde terras kan je ook genieten van hun andere specialiteit: Italiaanse cappuccino, espresso of café latté. Naast gegrilde broodjes, kleine pizza’s en salades serveert de bar ook gegrilde vlees- en visgerechten.


      bron; skynet.be

      Categorie:RESTAURANTS, e.a. HORECAZAKEN
      Tags:Zuppa, 't Koekebakske, Le pain de l'abbaye, De Belegde Boterham, VenTura, Macchiato,
      28-05-2011
      Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Ristorante Ciccio

      Ristorante Ciccio

      Italiaanse gastronomie Knokke

      Website |

       
                                                                  Ristorante Ciccio 

      Claudio Dell'Anno vindt zichzelf terug. Niet in Kortrijk maar in Knokke. Een beetje een terugkeer naar het leven voor deze finalist van « Mijn Restaurant 2009 ». Hij heeft de stress van zijn vorige restaurant en de verwondingen van zijn auto-ongeluk achter zich gelaten. Vandaag staat hij weer middenin de essentie van zijn leven : de keuken.

      In zijn mooie huisje in Knokke, viert Claudio zijn talent bot op het samenstellen van gerechten, gerechten waarbij kwaliteitsgarantie geen loos begrip is.
      Smakelijke gerechten met nobele producten, klassiekers die hij van zijn vader erfde maar die hij perfect beheerst en een eigen, moderne draai geeft, zoals bij de Ossobucco die hij met kalfswang bereidt of nog de Vitello tonato waarvan hij een versie « klassiek en aards » voor ons in petto heeft.

      Eigenaar(s) : Famille Dell ‘ Anno
      Aan het fornuis : Claudio Dell’Anno
      Dumortierlaan, 64 - 8300 Knokke - Tel : +32 (50) 60 96 61 -
      info@ciccio.be

      Gesloten op maandag, dinsdag en donderdagmiddag.
      Van april tot eind september : gesloten op dinsdag en donderdagmiddag.


      bron; sensum.be

      Categorie:RESTAURANTS, e.a. HORECAZAKEN
      Tags:Claudio Dell'Anno, Ciccio, italiaans,
      27-05-2011
      Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Viva m'boma


      Restaurant Viva m'boma

      Viva m'boma

      Zes jaar geleden besloot de Boma om orgaanvlees zijn status terug te geven,
      en sindsdien is er geen sleet gekomen op de formule : het restaurant zet zijn ambitieuze en dynamische zoektocht verder naar het ultieme orgaanvlees
      waar de ingewijden zo verzot op zijn. 2193 dagen al werden overtuigde epicuristen in de watten gelegd, liefhebbers die hun mond niet konden
      houden over hun belevenissen waardoor « Viva M’boma » een pelgrimsoord
      is geworden waar je als liefhebber van de gezellige bistronomie van lang vervlogen tijden niet omheen kan.

      Dat het restaurant erkenning krijgt bewijst het feit dat het jaar na jaar onder het label Bib Gourmand in de Michelin wordt opgenomen, een garantie voor kwaliteitsproducten, bereidingen en vooral standvastigheid … En de kwaliteit van de Boma valt ook af te lezen van de wangen van de recent bekeerden en oude gelovigen.

      Het volledige landschap der ingewanden passeert de revue : van de kalfszwezeriken die verschillend worden klaargemaakt naargelang van de seizoenen (met cantharellen, boleten, asperges, witloof,…) tot de testikels die zowel mannen als vrouwen kunnen bekoren. En ook tong, wangen, hersenen, uier, poten. Absoluut geen separatisme hier, iedereen is van de partij : rund, kalf en varken worden in perfecte harmonie gedegusteerd.

      Eigenaar(s) : Katia & Brice Ruebens
      Aan het fornuis : Olivier Vanklemput

      Vlaamse Steenweg 17 - 1000 Brussel - Tel : +32 (0)2 512 15 93
      Open van 12 tot 14u30 en van 19 tot 22u30.
      Gesloten op maandagavond, dinsdagavond, woensdag en zondag.

      bron; sensum.be


      Categorie:RESTAURANTS, e.a. HORECAZAKEN
      Tags:Viva m'boma, brussel,
      24-05-2011
      Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Lekker eten gezocht foodspotting

      Lekker eten gezocht

      Dankzij foodspotting is een goede maaltijd nooit meer veraf.

      Er is een nieuwe trend in culi- en reisland: foodspotting. Wat het precies inhoudt en of het eigenlijk werkt, lees je hier!

                      Lekker eten gezocht

      Foodspotting

      Foodspotting is een handige website die reizigers - en locals! - helpt op hun zoektocht naar een deftige maaltijd buitenshuis. Het concept is simpel: vind je een gerecht lekker, neem er dan een fotootje van, post het op de website en vermeld de locatie waar je dit pareltje hebt gevonden.

      Om een restaurant te zoeken op een bepaalde locatie, typ je simpelweg in het zoekveld de naam van de zaak of van een gerecht. Onmiddellijk verschijnt een Google Map met alle opties plus onderaan een lijst met beeld wat er op deze plek al op de borden is gepasseerd. Er bestaat trouwens al een iPhone app en een Android-versie voor op de gsm. Handiger wordt het niet.

      Aan tafel!

      Voorlopig is foodspotting vooral een trend in de VS, maar het duurt waarschijnlijk niet lang meer voor ook wij voor de bijl gaan! Als test probeerde Yunomi een aantal steden uit in België en Nederland, met wisselend resultaat. Antwerpen zorgt voor vijf pagina's resultaat, Brussel haalt slechts vijf vermeldingen en Gent is goed voor drie pagina's hits. Onze noorderburen doen het een stuk beter: Amsterdam telt 39 pagina's aanbevelingen; Rotterdam klokt af op zes pagina's lekkers. Ben je benieuwd welk resultaat foodspotting bij jou in de buurt oplevert? Probeer het zelf!


      bron; yunomi.be

      Categorie:RESTAURANTS, e.a. HORECAZAKEN
      Tags:foodspotting,
      08-05-2011
      Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Restaurant Luzine in Leuven


      Restaurant Luzine in Leuven 

      De leus van Meus

      Hij behoort tot de beste televisiemakers van deze tijd.
      Maar ook het publiek lust er wel pap van.

      Breit Jeroen Meus aan die authentieke feelgoodtelevisie ook een even succesvol restaurant? Die vraag lijkt veel mensen bezig te houden. Restaurant Luzine langs het kanaal Leuven-Dijle zit zelden om klanten verlegen. De zaterdagavonden zijn voor het komende halfjaar volgeboekt. Dat zijn toch snel een paar duizend mensen die vooruitziend aan hun avondje uit denken.

      Waarschijnlijk moeten we daar nog een veelvoud bijtellen van mensen die vruchteloos een tafel probeerden te reserveren. Dat ligt nogal voor de hand als je bijna dagelijks op televisie verschijnt, klinkt het her en der wat zuur. Jeroen Meus maakt echter al een aantal jaren met succes culinair geïnspireerde televisieprogramma's. Twee jaar geleden was reserveren in Luzine gemakkelijker. Recent schakelde zijn restaurant een paar versnellingen hoger.

      Meus investeerde in zijn keuken én vooral in mensen. Circa twintig medewerkers telt zijn ambachtelijke workshop, netjes verdeeld over keuken en restaurant. kennen we als chef en entertainer maar iets minder als klaar kijkende en zelfkritische entrepreneur. Zijn vele reizen en contacten inspireren hem duidelijk ook op dat vlak. Hij kent daardoor de zwakke schakels in de business en weet alle flanken netjes af te dekken. Voor zijn keuken engageerde hij bijvoorbeeld zoals in de echte Franse en Amerikaanse traditie een chef-patissier. 

      In Luzine proefden we van een eigentijdse versie van citroentaart. Aan het einde van een maaltijd deed dit dessert ons nog even aangenaam opveren. Zoals het hoort. Als voorspel op een intense espresso. 

      Als televisiemaker kent Meus alle regieknepen van het restaurantvak. Zo aarzelde hij ook geen seconde om Bob Helsen te engageren als gastheer. Helsen zagen we eerder een paar keer in actie in The French Laundry. Na tien jaar Verenigde Staten keerde hij terug naar België. Met bijna zes jaar werkervaring bij superchef Thomas Keller op de teller. Dat is in deze serviceindustrie zoveel waard als een Harvarddiploma. Ook dat beseft Meus.

      En wat brengt de chef op het bord? Kreeft, langoustines, kalfskop, zeebaars... Nee, geen ballekes met seldersaus, witloof in de oven of gehaktbrood met uiensaus die zijn nieuwste boek sieren. Eerst wil Meus met zijn team in Luzine zijn affiniteit met de fijnste producten tonen en dat doet hijmet verve.

      Bij een sappig kreeftje serveert hij een weelderige, smaakrijke salade van dun gesneden, knapperige groenten. Zachte, smeuïg gerijpte Sainte-Maure-geitenkaas maakt verrassend en harmonieus een doeltreffend bruggetje tussen alle bordcomponenten. Aan tafel geraspte bergamotcitroen accentueert door zijn typische aroma het verfrissend karakter van dit voorgerecht.
      Na deze eye- en maagopener proeven we van krokant op vel gebakken zeebaarsfilet. Met zachte, smaakvolle petit gris-slakjes en beurre noisette die in veel keukens gelukkig gerehabiliteerd is. We genieten verder van gebakken kalfskop. Uit eigen atelier, met langoustines en asperges. Een treffend gerecht vol fijne smaakcohesie.

      Meus toont met zijn investeringen dat het menens is. Hij ambieert waar veel jonge chefs als ultieme erkenning van dromen. Meus heeft ze nog niet beet. Relax, it's only food... and time is on your side, Jeroen.

      Luzine
      Kolonel Begaultlaan 15, 3012Wilsele, 016/89.08.77, www.restaurantluzine.be
      Zaterdagmiddag, zondag en maandag gesloten


      bron; demorgen.be


      Categorie:RESTAURANTS, e.a. HORECAZAKEN
      Tags:Luzine, Leuven, Jeroen Meus,
      19-04-2011
      Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Noma beste restaurant ter wereld


      Noma beste restaurant ter wereld

      Het Deense restaurant Noma is voor het tweede opeenvolgende jaar uitgeroepen tot beste restaurant ter wereld. Het Hof Van Cleve van chef Peter Goossens uit Kruishoutem staat vijftiende op de lijst van beste restaurants.


      Peter Goossens, chef van het Hof Van Cleve, dat op de vijftiende plaats staat in de lijst van beste restaurants ter wereld.

      Peter Goossens, chef van het Hof Van Cleve, dat op de vijftiende plaats
      staat in de lijst van beste restaurants ter wereld.

      René Redzepi staat bekend als ambassadeur van de Scandinavische keuken.
      Hij kookt vooral met lokale seizoensproducten en trekt vaak tijd uit om
      kruiden te plukken in het bos of in de velden om daarmee culinaire hoogstandjes te toveren. Zijn restaurant is gevestigd in een gerestaureerd pakhuis in het havengebied van Kopenhagen.

      Fat Duck

      De rest van de top drie wordt ingenomen door de Spaanse restaurants "El Celler de Can Roca" (nummer twee) en "Mugaritz" (3). Nummer vier is het Italiaanse "Osteria Francescana" en Heston Blumenthal vervolledigt de top vijf met zijn wereldbekende Engelse restaurant "The Fat Duck".

      Blumenthal stond jarenlang op nummer twee maar moet dus een beetje van zijn pluimen inleveren. De Britse topchef moest vorig jaar zijn restaurant een dag sluiten omdat een groot deel van zijn gasten een voedselvergiftiging opliepen.

      El Bulli

      Het Spaanse restaurant El Bulli komt niet meer voor in de lijst. Chef Ferran Adria stond vijf jaar lang op één, maar sloot onlangs zijn deuren om zich te herbronnen.

      Peter Goossens

      Ons eigenste "Hof Van Cleve" in Kruishoutem van de Belgische topchef Peter Goossens klimt twee plaatsen en pronkt op de vijftiende plaats. Het Brugse restaurant "De Karmeliet" van Geert Van Hecke valt net als vorig jaar juist buiten die top vijftig en eindigt op nummer 54.

      Sergio Herman

      Onze noorderburen bezetten twee plaatsen in de top vijftig: "Oud
      Sluis" van Sergio Herman pronkt op de zeventiende plaats en "De Librije" van topchef Jonnie Boer behaalt een verdienstelijke 46ste plaats.

      Het klassement telt ook acht Franse restaurants, waaronder "Le Chateaubriand" op de negende plaats en "L'Atelier de Joel Robuchon" op nummer veertien.

      De lijst met de 50 beste restaurants ter wereld wordt opgesteld door 800 internationale critici en gastronomische experts en gepubliceerd door 'Restaurant Magazine'.

      De 50 beste restaurants ter wereld

      1. Noma (Denemarken)
      2. El Celler de Can Roca (Spanje)
      3. Mugaritz (Spanje)
      4. Osteria Francescana (Italië)
      5. The Fat Duck (Verenigd Koninkrijk)
      6. Alinea (Verenigde Staten)
      7. D.O.M (Brazilië)
      8. Arzak (Spanje)
      9. Le Chateaubriand (Frankrijk)
      10. Per Se (Verenigde Staten)
      11. Daniel (Verenigde Staten)
      12. Les Creations de Narisawa (Japan)
      13. L’Astrance (Frankrijk)
      14. L’Atelier de Joël Robuchon (Frankrijk)
      15. Hof van Cleve (België)
      16. Pierre Gagnaire (Frankrijk)
      17. Oud Sluis (Nederland)
      18. Le Bernardin (Verenigde Staten)
      19. L’Arpège (Frankrijk)
      20. Nihonryori RyuGin (Japan)
      21. Vendôme (Duitsland)
      22. Steirereck (Oostenrijk)
      23. Schloss Schauenstein (Zwitersland)
      24. Eleven Madison Park (Verenigde Staten)
      25. Aqua (Duitsland)
      26. Quay (Australië)
      27. Iggy’s (Singapore)
      28. Combal Zero (Italië)
      29. Martín Berasategui (Spanje)
      30. Bras (Frankrijk)
      31. Biko (Mexico)
      32. Le Calandre (Italië)
      33. Cracco (Italië)
      34. The Ledbury (Verenigd Koninkrijk)
      35. Chez Dominique (Finland)
      36. Le Quartier Français (Zuid-Afrika)
      37. Amber (China)
      38. Dal Pescatore (Italië)
      39. Il Canto (Italië)
      40. Momofuku Ssäm Bar (Verenigde Staten)
      41. St John (Verenigd Koninkrijk)
      42. Astrid Y Gastón (Peru)
      43. Hibiscus (Verenigd Koninkrijk)
      44. Maison Troisgros (Frankrijk)
      45. Alain Ducasse au Plaza Athénée (Frankrijk)
      46. De Librije (Nederland)
      47. Restaurant de l’Hotel de Ville (Zwitersland)
      48. Varvary (Rusland)
      49. Pujol (Mexico)
      50. Asador Etxebarri (Spanje)

      (Belga/EE)
      Bron; knack.rnews.be

      Categorie:RESTAURANTS, e.a. HORECAZAKEN
      Tags:beste restaurants,
      28-03-2011
      Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Verse zeetong in Oostende


      Verse zeetong in Oostende

       

      Ik raad graag restaurant Impérial in De Panne aan, gerenommeerd voor zijn heerlijk en democratisch kreeftenmenu. Het terras ligt op het strand en creëert een instant St.Tropez-gevoel. Ook de Fiskebar in Antwerpen mag niet op het lijstje ontbreken. Een hippe zaak en vaste waarde als het over visrestaurants gaat.

      In Oostende eet ik graag zeetong of pladijs bij René in 't Stad Kortrijk, een eenmanszaak zonder complimenten, met verse mayonaise, frieten en sla. En heerlijke vis, recht uit de zee. Op en top charmant en niet duur. Op de site van Toerisme Vlaanderen vond ik deze passende omschrijving: no-nonsense visrestaurant van René Coolsaet. Je hebt de keuze uit een paar klassieke maar lekkere visgerechten tegen een meer dan betaalbare prijs. Geen gezever, vis in de pan, zelfgesneden frietjes en als het echt moet wat citroen of mayonaise.

      Waar de naam vandaan komt? De vader van René was afkomstig uit Kortrijk. Naast de beste prijs-kwaliteitverhouding voor gebakken zeetong met frieten is er chef René, die alles in zijn eentje runt: koken, opdienen, afruimen. Het verhaal doet de ronde dat er één keer per week iemand komt afwassen. René maakt er dan ook geen probleem van dat (vaste) klanten zelf de fles wijn ontkurken of mayonaise bijscheppen uit de grote pot. Nergens aan de kust is de zeetong zo vers en zo goedkoop als hier.

      Joke Michiel 
      bron; demorgen.be

      Categorie:RESTAURANTS, e.a. HORECAZAKEN
      Tags:t'Stad Kortrijk, Oostende, Impérial, De Panne, Fiskebar, Antwerpen,
      03-03-2011
      Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen. Ver van de hype , een blijver Dôme in Antwerpen


       Ver van de hype , een blijver Dôme in Antwerpen

                                         Dôme - de eetzaal

      Met alle lawaai rond nieuwe restaurants en mediatieke chefs, zou je bijna vergeten dat er uitstekende restaurants zijn die zonder veel tamtam hun gang gaan en misschien wat meer aandacht verdienen.

      Of, waar, en met wie ik over acht maanden graag aan tafel zou schuiven, kan ik met de beste wil van de wereld niet bedenken. Maar daar word je bijna toe gedwongen als je in een toprestaurant - of in een pas geopende brasserie waar veel buzz over is - een plaatsje wil veroveren tijdens het weekend. Gelukkig konden we gewoon een tafel krijgen op een middag in het sterrenrestaurant Dôme in Antwerpen. Het was jaren geleden dat ik er at, en het lengen van de dagen leek me een prima gelegenheid om er terug te keren. 

      Een wandeling langs de unieke Cogels Osylei bracht me al helemaal in de goede stemming. Aan de inrichting van het unieke pand is weinig veranderd. Onder de imposante witte koepel zijn chocoladebruin en hemelsblauw de tinten van meubilair en kostuums. Kleuren die ontleend zijn aan de al even unieke vloer van mozaïeksteentjes. 's Middags maakt het een wat koele indruk, 's avonds wordt die verzacht door de verlichting.

      Als aperitief stelt de ober ons een 'ontdekking' voor: Cheninpan van domein Lechartier, een natuurlijk parelende wijn van 100% chenin (8 euro). Altijd in voor een avontuur ontdekken we deze lichtjes troebele, zeer frisse opener. De twee hapjes, rillette van makreel met vinaigrette van piment, en mousse van avocado met een warm, smaakvol tomaatje en een crunchy koekje van parmezaan bouwen mooi op.

      De lunch klinkt aantrekkelijk: voor 35 euro serveert de chef vandaag een velouté van langoustines en kort gebakken sint-jakobsvruchten, gevolgd door rog, en dessert. Maar we zijn in een 'laat het maar eens breed hangen'-bui en kiezen à la carte. Het is nog het wintermenu, dat zal snel veranderen.

      Bij de voorgerechten is mijn keuze onmiddellijk gemaakt, en ik kan er meteen bij vertellen dat het een van de lekkerste dingen is die ik dit jaar heb gegeten: rauwe en gekookte schorseneren met zwarte truffel en vogelmuur (32). Man man, dat is lekker: lange krullen van gedroogde schorseneer, daaronder zachte schorseneer in romige jus met daarop, niet te zuinig, geschaafde zwarte truffel. Hoewel de meeste truffels worden gegeten met de feestdagen zijn ze nu op hun best, en áls je dan truffel eet, moet het zo zijn. Geen truffelolie, geen truffelcrème, geen truffelvinaigrette, maar het echte product.

      Mijn gezelschap laat zich verleiden tot de Baskische boudin, met raapjes en mosterd (28 euro). Ook hij steekt de loftrompet over de pittige smaak. Voor de hoofdgerechten kiezen we voor vis, en om bij deze uiteenlopende gerechten een passende partner te vinden, hadden we de sommelier om raad gevraagd. Die stelt een verrassend volle riesling voor, uit de Moezel, van Heymann-Löwenstein. De eerste impressie is zoet, de afdronk mooi droog. Toch zullen we vaststellen dat hij met zijn kracht het best tot zijn recht komt bij de voorgerechten.

      De griet die op de kaart staat is niet aangekomen, maar dezelfde bereiding, met Japanse crosne-aardappelen, molsla en crème van spek, is er wel met zeebaars (39 euro). En die blijkt robuust en succulent. Ik kies de fera (36), een zoetwatervis uit het meer van Genève, die je hier zelden op een kaart ziet staan, en die wordt zacht vergezeld door gesmolten zoete uien en boterjus met esdoorn en asse van prei (as, het nieuwe modewoord).

      Neen, geen dessert meer, zeggen we, tot mijn tafelgenoot het woord 'ganache' hoort en terstond bijdraait. Het donkere chocoladedessert (12) contrasteert mooi met de helgroene coulis van kiwi, en zet een waardig punt achter de maaltijd. Ik eindig op een frisse noot met perfect rijpe mango en een exotisch vleugje kokosnoot.

      Dôme
      Grote Hondstraat 2, 2018 Antwerpen
      03/239.90.03
      www.domeweb.be
      Gesloten op zaterdagmiddag, zondag en maandag

      Agnes Goyvaerts 
      bron; demorgen.be


      Categorie:RESTAURANTS, e.a. HORECAZAKEN
      Tags:Dôme,Antwerpen,


      >

      Blog tegen de regels? Meld het ons!
      Gratis blog op http://blog.seniorennet.be - SeniorenNet Blogs, eenvoudig, gratis en snel jouw eigen blog!