Beoordeel dit blog
  Zeer goed
  Goed
  Voldoende
  Nog wat bijwerken
  Nog veel werk aan
 

Categorieën
  • AARDAPPELGERECHTEN (81)
  • ALCOHOLISCHE DRANKEN & WEETJES (39)
  • APERITIEF-HAPJES, AMUZE, BORRELHAPJES, TAPAS, PINTXO, (98)
  • BARBECUE, GRILPAN, GRIL, (51)
  • BIEREN & BIERWEETJES, (13)
  • BIJGERECHTEN, (50)
  • BROODJES, BROODGERECHTEN, SOORTEN, RECEPTEN, (65)
  • CALORIEARM, VETARM, INFO, RECEPTEN, (100)
  • CHINEES, OOSTERS, (4)
  • CHINESE, JAPANSE, THAISE GERECHTEN, (8)
  • CULINAIRE NIEUWTJES, (115)
  • CULINAIRE TRIPS, REIZEN. (60)
  • DESSERTEN, IJS, SORBET, NAGERECHTEN, (141)
  • DIEPVRIES, VERSCH. GERECHTEN, (1)
  • EIEREN, EIERGERECHTEN, (34)
  • FEESTELIJKE MENU'S, GERECHTEN, (41)
  • FONDUE, (3)
  • FOTO'S (4)
  • GROENTEN, GROENTENGERECHTEN, (73)
  • KAASGERECHTEN, KAASSALADE, KAASPLANK, (45)
  • KOOKBOEKEN, KEUKENHULPJES, KEUKENNIEUWTJES, (74)
  • KRUIDEN,MARINADES, (6)
  • OVEN/STOOFSCHOTELS, EENPANSGERECHTEN, (79)
  • PANNEKOEKEN, FLENSJES, WAFELS, ZOETE, HARTIGE, GEVULDE, (20)
  • PASTA'S, ITALIAANSE GERECHTEN, (129)
  • PIZZA'S, (11)
  • RESTAURANTS MET RECEPTEN (2)
  • RESTAURANTS, e.a. HORECAZAKEN (69)
  • RIJSTGERECHTEN (32)
  • SALADE'S, GEMENGDE SLA, GERECHTEN (91)
  • SAUSEN, VINAIGRETTES, OLIE, PESTO'S (17)
  • SMOOTHIE, FRUITDRINK, (10)
  • SOEPEN, KOUDE, WARME, BOUILLON, MAALTIJD, (111)
  • STREEKGERECHTEN (6)
  • TAART, GEBAK, KOEKJES, CAKE, e.a. (85)
  • TORTILLA'S, QUICHES, WRAP, e.a. (33)
  • VEGETARISCH, (39)
  • VISGERECHTEN, SCHAAL, SCHELPDIEREN, (311)
  • VLEESGERECHTEN, (198)
  • VOORGERECHTEN, WARME & KOUDE, (167)
  • WEETJES OVER VOEDING & GEZONDHEID (222)
  • WEETJES OVER VOEDING, (173)
  • WIJN & WIJNWEETJES (58)
  • WILD & GEVOGELTE (125)
  • WOKGERECHTEN (22)
  • ZWEEDSE, HAPJES, GERECHTEN, (2)
  •          Lieve bezoeker
    Zoeken met tags is nog niet
    kompleet het invullen van
    tags is een langzaamaan
    werkje, maar ik werk er aan.
    Zoeken in blog

    Aanraders !!!
  • ATELIER VAN JOSEPHINE
  • FOTO VAN JOKE
  • PHOTOGALERY
  • POWERPOINT VAN JOKE
  • NO LIMIT
  • Blog als favoriet !



           ideetjes van Josephine



     Gaspacho ( koude spaanse soep)



                    Tomaat crevette



         Versgebakken paprika chips



            Witlofrolletjes uit de oven



    St-jacobsvruchten, tuinboonen, puree



               Kerstbrood (Stoll)



                         Avocado



      Varkenshaas in sinaasappelsaus



      Avocadosoep met gerookte zalm



                    Kerstbrood ( Stoll)



            Bokkepootjes (Koekjes)



     Koekjes met vulling en hagelslag



       Herfstsalade met Parmaham



    Avocadosoepje met gerookte zalm



                    Cherrytomaatjes



                      Kwarteleitjes



                       Verse vijgen



       Avocadosalade met garnalen



              Cherrytomaatjes



         Witlof met appel en radijs



       Spaghetti met zalm en zeekraal



                Trostomaten


     
      Mozzarella, tomaten, basilicum



         Groentensoep met peterselie


     
                      Verse zalm
        


             Uitsmijter met ham



             Roerei met Garnalen



              Gestoofde Paprika's



                        Peulertjes



                 Groene salade



             Coeur de boeuf Tomaten



                        Zeekraal



                       Pruimen



                       Citroenen



                 Sinaasappelen



                         Frietjes



                     Tomatensoep



                        Basilicum



                       Angusbeef



                            Eieren



                            Eieren



              Gevulde gerookte zalm



                        Knoflook



                        Courgette

                      

                               Paprika



    Gegraniteerde aardappelschijfjes



            Aardappelkroketjes



        Asperges op vlaamse wijze



         Gebakken champignons



               Crema catalana



                    Aardbeien


     
                   Sinaasappel



                            Peer



             Omelet met Garnalen



    Asperges,garnalen,puree en eitje



           Roodfruit met vanilleijs



         Garnaalsalade met frietjes



     Sint Jacobsvruchten met wilof



           Parelhoen met spruitjes



                        Witlof



                       Aardbeien



              Asperges met garnalen


    E-mail mij

    Druk oponderstaande knop om mij te e-mailen.

    Inhoud blog
  • Biefstuksalade om van af te vallen
  • Love fish van de zuiderse zeeën
  • Stoofpotje van witloof, kool en pastinaak
  • Tartine met aubergine, mozzarella & tomaat
  • Zalm met krokante tikka masala
  • Appeltaart
  • Chili sin carne met 3 soorten bonen
  • Witlooftaart met peren en gedroogde veenbessen
  • Stoofpot van wintergroenten
  • Kwartels met savooikool
  • Gravad lax
  • Gourmet met vis
  • Ragout van hoevekip en Noordzeegarnaal, tuinboontjes en cantharellen
  • Champignonroomsoep
  • Gepocheerde oesters met tomaat en rodewijnsaus
  • Polderaardappel gevuld met garnaaltjes en Hollandse saus
  • Rollade van parelhoen en ganda ham
  • Koninginnenhapjes met vis
  • Gebakken zeebaarsfilet met tomaat
  • Reemedaillon met kastanjes
  • Tagliatelle met pikant rundvlees, sluimerwtjes, kappertjes en Parmezaanse kaas
  • Kippenbouillon met platte peterselie & Parijse champignons
  • Provençaalse pastasalade
  • Kalfstong in madeirasaus
  • Kalfsblanket
  • Brussels spruitenpotje met gehaktballetjes
  • gebakken schartong met witlof en gestoomde aardappeltjes.
  • Gratin met bloemkool en gehakt
  • Driedubbele kwarktaart met verse vijgen
  • Gegratineerd witloof met ham
  • Biefstuk met champignons de Paris en pasta
  • Gebakken pladijs met gestoofde erwten, wortelen en peterseliepuree
  • Minder zout in onze voeding
  • Tagliatelle en konijnenbout met leffe en rozemarijn
  • Bouillie met erwtjes en worteltjes
  • Varkenshaasje met tagliatelle en pepersaus
  • Rijstpap met appeltjes
  • Gevulde tomaten met bloemkool
  • Cappuccino van broccoli met geroosterde amandelen
  • Avocadosoep met gerookte zalm
  • Nieuw wapen in de strijd tegen obesitas: groene thee
  • Ragu alla Napolitana
  • Boterham met salade van zalm, selder en appel.
  • Salade met gegrilde zalm
  • Vissoep met mosselen
  • Friet met stoverij van varkenswangetjes
  • Gepocheerde peren met cranberry & gember
  • Mosselgratin met spinazie
  • Filet pur en witloof in de wok
  • Ovenschotel met rundergehakt en witloof
  • Carpaccio van tomaat met salade groene boontjes, mozzarella
  • 'Echte' bruschetta met knoflook en tomatenblokjes
  • Salade met sashimi van zeebaars en radijs
  • Maatjessalade
  • Gegrilde Caramba steaks
  • De meest ziekmakende voeding: fruit en groenten
  • Asperges met warme champignonsalade
  • Spirelli met kip en tomaatjes
  • Waterzooi van kipfilet met Mechelse asperges en kervel
  • Italiaanse mosselpan
  • Courgettesoep
  • Krokante sigaren met spinazie en feta
  • Spaghetti met curry en gerookte zalm
  • Gevulde zalmforel op de barbecue
  • Scampi's met knoflook
  • Gefrituurde pladijs, kropsla en yoghurtmayonaise
  • Slaatje van primeuraardappelen en geroosterde makreel.
  • Gevulde paprika met tzatziki
  • Groenten uit de oven
  • Salade Niçoise
  • Bruschetta met tomaat en aubergine
  • Salade van rundvlees met frambozen
  • Gelei van roze pompelmoes en Campari met vanilleyoghurt en cake
  • Witte asperges met oosterse dressing
  • Pastasalade met artisjokken en radicchio
  • Parijse worteltjes en hun loof
  • Kalfsgebraad met jonge worteltjes
  • Bruschetta met ham en mozzarella
  • Asperges met mousseline van peterselie en een gepocheerd ei.
  • Aardappelpuree met erwtjes en kippenhamburger met verse maïskorrels
  • Gehaktballetjes met tomaat en mozzarella
  • Gestoofde forel met bieslooksaus
  • Tagliolini met pesto, boontjes en aardappelen
  • Aardbeien op spies
  • Rogvleugel met blanke botersaus
  • Videetje van kip met zachte curry
  • Gebakken scholfilet met tomaat en kappertjes
  • Aardappelbrochettes met spek en rozemarijn
  • Salade van vergeten groenten
  • Spinaziesoep
  • Culinaire fietstochten in Noordertuinen van Antwerpen
  • Kip met perzik, paprika en rijst
  • Groentewraps
  • Peultjes met chilipeper, gember en Meritus-filet mignon
  • Gebakken aardappelen met gehaktballetjes
  • Kalfslapjes met geroosterde aardappeltjes
  • Lentesalade met witte asperges en garnalen
  • Roer­bak van as­per­ges en gar­na­len
  • Groentecurry
  • Lamskotelet in kruidenkorst



    Startpagina !
    Eten&Genieten - gezond genieten van eten & drinken

    "Er is geen oprechter liefde dan de liefde voor lekker eten ".... De gast moet op de saus wachten, niet de saus op de gast".... "Een volle buik heeft een gelukkig hoofd" ....

    18-11-2013
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Tagliatelle met pikant rundvlees, sluimerwtjes, kappertjes en Parmezaanse kaas


    Tagliatelle met pikant rundvlees, sluimerwtjes,
    kappertjes en Parmezaanse kaas

    • Voor 4 personen;
    • 400 g tagliatelle, 2 teentjes knoflook, 1 stukje rode peper

    • 2 tomaten, 3 el vloeibare margarine met olijfolie,

    • 300 g rundergehakt, 1 Knorr Bouillonketeltje Vlees

    • 4 el kappertjes,300 g sluimerwtjes,

    • 50 g geschaafde Parmezaanse kaas



    • Tagliatelle met pikant rundvlees,  sluimerwtjes, kappertjes en Parmezaanse kaas

    Bereiding;

    Kook de tagliatelle gaar volgens de aanwijzingen op de verpakking.
    Afgieten. Pel en snipper de knoflook. Hak de rode peper fijn.
    Snijd de tomaten in stukjes.

    Verhit de margarine in een wok of braadpan en roerbak de rode peper en knoflook gedurende 1 minuut. Voeg het gehakt toe en roerbak het tot het
    bruin en rul is. Voeg de tomaten toe en bak ze gedurende 2 minuten mee.
    Voeg het bouillonketeltje vlees toe, laat het smelten en schep het erdoor.
    Voeg de kappertjes toe en laat de vleessaus gedurende 10 minuten pruttelen.

    Snijd de puntjes van de sluimerwtjes kook ze gedurende 3 minuten in ruim kokend water. Afgieten en schep ze met de tagliatelle door de vleessaus.
    Voeg naar smaak peper toe.

    Verdeel de tagliatelle over 4 warme diepe borden en strooi de Parmezaanse kaas erover. Geef er een salade van rucola en gedroogde tomaten bij.

    Tip; Vervang de sluimerwtjes door doperwtjes of jonge tuinboontjes.
            Kook deze een paar minuten langer dan de sluimerwtjes.


    bron; yunomi.be


    Categorie:PASTA'S, ITALIAANSE GERECHTEN,
    Tags:Tagliatelle, Look, Rode peper, Tomaten, Gehakt, Kappertjes, Sluimerertjes, Kaas,
    16-11-2013
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Provençaalse pastasalade
     

    Provençaalse pastasalade

    Voor 4 personen;

    2 courgettes, 2 uien, 12-tal Cherry tomaatjes
    Olijfolie, Tijm, Oregano, Peper, Zout, Room

                                     
    Bereidingswijze;

    De in schijven gesneden courgette en ajuinringen bakken in olie, opgekruid met tijm, oregano, peper, zout, een vleugje room en, last but not least, de cherrytomaatjes toevoegen. Alles goed doorroeren en serveren met pasta.

    bron; mijnflandria.be

    Categorie:PASTA'S, ITALIAANSE GERECHTEN,
    Tags:courgette, uien, tomaatjes, room, olijfolie,
    14-09-2013
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Varkenshaasje met tagliatelle en pepersaus



    Varkenshaasje met tagliatelle en pepersaus

    Voor 4 personen:

    400 g tagliatelle (natuur of met tomaat), 1 varkenshaasje (± 500 g)
    50 g boter, 200 ml vloeibare room, 1 el mosterd
    2 el cognac, 4 el groene peper in pekel, peterselie
     

                                  

    Bereidingswijze;

    Kook de pasta in een grote hoeveelheid gezouten water met een scheutje olie. Snij het varkenshaasje in plakken van 1 cm. Kruid met peper en zout.
    Bak het vlees kort aan op een hoog vuur in 25 g boter (2 minuten aan
    elke kant). Leg de medaillons in een ovenschotel.
    Zet 10 minuten in de oven op 120°C.

    Verwarm de rest van de boter. Voeg de groene peper, de room en 1 eetlepel van de vleesjus toe. Breng kort aan de kook. Meng er de mosterd en de cognac door. Laat 2 à 3 minuten sudderen. Breng op smaak.

    Schep de pasta in warme borden. Overgiet met saus en schik er telkens 2 à 3 medaillons op. Kruid met peper en versier met peterselie.


    bron; knackweekend.rnews.be

    Categorie:PASTA'S, ITALIAANSE GERECHTEN,
    Tags:tagliatelle, varkenshaasje, room, mosterd, cognac, groene peper,
    17-07-2013
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Spirelli met kip en tomaatjes

    Recept met pasta, Spirelli met kip en tomaatjes
    Voor 4 personen:

    250 g spirelli,2 kipfilets, 1 bosje koriander,
    ½ potje zongedroogde tomaatjes in olie, 
    1 teentje knoflook, sap van ½ limoen, peper en zout.

    Spirelli met kip en tomaatjes

                  Bereidingswijze;

    1. Kook de pasta beetgaar in gezouten water. Laat afkoelen.
    2. Kruid de kip met peper en zout. Bestrijk ze met de olie van de tomaatjes en gril ze goudbruin. Laat afkoelen. Snij in plakjes.
    3. Maak de guacamole. Schil de avocado, verwijder de pit. Plet het vruchtvlees met het limoensap en 2 el tomatenolie. Snipper de ui,
    de knoflook en de koriander. Vermeng ze met de avocadopuree. Kruid met peper en zout.
    4. Snij de tomaatjes in stukjes en schep ze door de pasta. Schep er ook de guacamole door.
    5. Verdeel de pasta en de kip over de borden. Werk af met een plukje koriander.

    bron; libelle.be


    Categorie:PASTA'S, ITALIAANSE GERECHTEN,
    Tags:pasta,spirelli,kip,koriandertomaat,look,limoen,
    05-07-2013
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Spaghetti met curry en gerookte zalm
     

    Spaghetti met curry en gerookte zalm


    voor 2 personen

    - 500 g spaghetti ,1 sjalot ,1 eetlepel zacht currypoeder,
    - 1 dl gevogeltebouillon ,1 dl lichte room (20 % vetgehalte),
    - 200 g gerookte zalm ,2 scheutjes olijfolie ,peper en zeezout.
                                  
      
                                              Spaghetti met curry en gerookte zalm

    Bereiding
    1 Laat de gehakte sjalot gedurende 3 minuten zacht aanfruiten in wat olijfolie.
    2 Strooi het currypoeder uit over de sjalot. Laat 30 seconden verder bakken. Giet dan de bouillon en de room in de pot. Laat 10 minuten inkoken zonder deksel tot een mooi gebonden sausje is ontstaan.
    3 Kook ondertussen de spaghetti in gezouten water waar een scheutje olijfolie werd aan toegevoegd. Zet geen deksel op de pot. Kook de pasta zo lang als op het pakje staat aangegeven.
    4 Snijd de gerookte zalm in fi jne reepjes.
    5 Giet de spaghetti af. Doe de pasta bij de currysaus. Meng.
    Voeg dan de gerookte zalmreepjes toe en server onmiddellijk.



    bron; skynet.be

    Categorie:PASTA'S, ITALIAANSE GERECHTEN,
    Tags:spaghetti,zalm,sjalot,curry,bouillon,roomolijfolie,
    24-05-2013
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Pastasalade met artisjokken en radicchio

     

    Pastasalade met artisjokken en radicchio

    Voor 4 personen; 
    ½ bosje basilicum , ½ potje artisjokharten , 100 g kerstomaten
    8 sneetjes bresaola (Italiaans gedroogd rundvlees)
    ½ krop radicchio (of rood witloof) , 65 g raketsla , 275 g g penne
    2-3 el olijfolie , 1 el azijn , 2 tl citroensap , ½ teen knoflook, geplet
    40 g parmezaanschilfers , peper van de molen en zout 


               

    Bereidingswijze;

    Snij de basilicum fijn. Laat de artisjokharten uitlekken en snij ze in kwarten. Meng met de basilicum. Was en halveer de kerstomaten. Snij elk sneetje bresaola in 6 repen. Was de radicchio en raketsla en zwier goed droog. Kook de penne beetgaar in gezouten kokend water. Verfris nadien onder koud stromend water en laat goed uitlekken.

    Maak in een slakom een vinaigrette met de olijfolie, azijn, het citroensap en de knoflook. Kruid met peper en zout. Leg er de sla, artisjokharten, kerstomaten, bresaola en penne op. Schep goed om en laat ten minste 30 min. rusten op kamertemperatuur. Strooi er vlak voor het serveren de parmezaanschilfers over.

    Tip: laat de salade op kamertemperatuur rusten, niet in de koelkast; anders wordt de pasta klef en onaangenaam om te eten. Bovendien zal de pasta de vinaigrette beter absorberen op kamertemperatuur. Vervang de bresaola eventueel door grisonvlees.
     
    bron; knackweekend.rnews.be


     


    Categorie:PASTA'S, ITALIAANSE GERECHTEN,
    Tags: Artisjok, Tomaten, Basilicum, Bresaola, Witloof, Raketsla, Pasta, Parmezaan,
    10-05-2013
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Tagliolini met pesto, boontjes en aardappelen

    Tagliolini met pesto, boontjes en aardappelen

     

    Basisrecept voor pastadeeg; voor 4 personen:
    200 g bloem van harde tarwe, 6 eidooiers

    Bereidingswijze:
    Doe de eidooiers bij de bloem en kneed ca. 10 min. tot een elastisch deeg. Bedek met een handdoek en laat ca. 1 uur rusten.

    Kneed het deeg nog even door, duw het wat plat en rol met een deegrol uit tot vellen met de gewenste dikte. Werk verder af volgens recept.

    voor 4 personen:
    pijnboompitten,100 g basilicumblaadjes,Parmezaanse kaas
    peper en zout,10 groene boontjes
    2 aardappelen, geschild en in blokjes gesneden,olijfolie.


                         

    Bereidingswijze:
    Rol het pastadeeg uit en snijd er fijne repen van. Leg op een met bloem bestrooid bakpapier en hussel los met je handen.

    Rooster voor de pesto 50 g pijnboompitten. Laat even afkoelen. Doe de pitten met de basilicum in een blender en mix. Doe er 50 g parmezaan bij en voeg al draaiend olie toe tot je een dikke massa krijgt. Breng op smaak met peper en zout.

    Kook de boontjes beetgaar en laat afkoelen onder koud stromend water. Splits ze. Warm voor gebruik even op in wat olijfolie.

    Kook de aardappelblokjes beetgaar en giet af.

    Kook de tagliolini in enkele minuten al dente in kokend water, schep uit en doe bij de pesto. Laat nog even goed doorwarmen.

    Verdeel over kommetjes en werk af met boontjes, aardappelen, geroosterde pijnboompitten, parmezaan en een blaadje basilicum.

    bron; nina.be


    Categorie:PASTA'S, ITALIAANSE GERECHTEN,
    Tags:pasta,pijnboompitten,basilicum,kaas,boontjes,aardappelen,olijfolie,
    02-03-2013
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Zo maak én kook je pasta best!


    Zo maak én kook je pasta best!

    Niets zo lekker als verse pasta. Bovendien vult zo'n zelfgemaakt bordje veel beter dan de slierten uit een pakje. Maar hoe begin je er nu best aan? En hoe kook je die lekkernij best?

    Het basisrecept:

    100 gram semolina (harde tarwe), 1 ei, een theelepel olijfolie, een snuifje zout, een pastamachine, een keukenrobot.

          zo maak en kook je pasta best

    Bereiding:
     
    Meng alle ingrediënten in de keukenrobot tot een stevig deeg, rol het in een bol op en laat minstens een half uurtje rusten. Na die rustpauze duw je de bol zo plat mogelijk. Zet je pastamachine op de dikste stand en haal het deeg erdoor. Draai het deeg nu een kwart en haal het opnieuw door de machine. Herhaal dit proces terwijl je de machine steeds op een kleinere stand zet. Zorg ervoor dat je je lap af en toe opnieuw dichtvouwt zodat het niet te licht wordt. Strooi af en toe een beetje semolina over het deeg zodat het niet al te veel gaat plakken. De pasta is klaar als hij droger en zacht aanvoelt. Daarna kan je de gewenste vormen zelf uitsnijden.

    Koken:

    Kook je verse pasta in een grote pot met veel water, een scheutje olijfolie en een snuifje zout. Zorg ervoor dat het water kookt vooraleer je de paste toevoegt. Zorg ervoor dat de pasta los van de andere slierten zit als je hem in het water legt en roer er af en toe met een vork door om plakken te voorkomen. Proef regelmatig om de juiste gaartijd te verkrijgen. Wil je de pasta afspoelen, kies dan steeds voor warm water. Met koud water gaat je pasta sneller kleven.
    Ook olijfolie kan soelaas brengen tegen het plakken.



    Photo News
    bron; she.be


    Categorie:PASTA'S, ITALIAANSE GERECHTEN,
    Tags:semola, tarwe,
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Tagliatelle met kaas en ham



    Tagliatelle met kaas en ham


    Voor 4 personen;

    • 300 gr tagliatelle, 250 gr gekookte ham, 2,5 dl room
    • 150 gr kaas, 6 wortelen, 2 tomaten
    • 100 gr parmezaanse kaas
    • 3 eetlepels olijfolie, peper en zout

      Bereiding;
    1. Kook de tagliatelle gaar in licht gezouten kokend water en 1 eetlepel olijfolie.
    2. Snij de ham in reepjes.
    3. Schraap de wortelen en snijd ze in kleine stukjes.
    4. Ontpit de tomaten en snijd in kleine stukjes.
    5. Stoof de wortelen in olijfolie.
    6. Kook de slagroom en voeg de kaas met ham in een pan met dikke bodem en roer dit tot een dikke saus.
    7. Breng de saus op smaak met peper en zout.
    8. Giet de tagliatelle af en verdeel de pasta over vier warme borden.
    9. Schenk de saus erover, voeg de tomaten en wortelen toe.
    10. Bestrooi het gerecht met parmezaanse kaas.

      Tip;
      Doe enkele blokjes groentenboillon in het water
      om de pasta te koken.


      bron; kookkroniek.be


    Categorie:PASTA'S, ITALIAANSE GERECHTEN,
    Tags:tagliatelle, ham, kaas, wortelen, tomaten,
    06-01-2013
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Canneloni met spinazie en ricotta


    Canneloni met spinazie en ricotta

    Voor 4 personen;
    25 g boter, 25 g bloem, 350 ml melk, nootmuskaat, 12 lasagnevellen
    1 eetlepel olijfolie, 1 ui, gehakt, 2 teentjes knoflook, uitgeperst
    1 zak losse spinazieblaadjes (300 g, diepvries)
    8 zongedroogde tomaatjes op olie, in stukjes,100 g zwarte olijven,
    zonder pit, in stukjes, 250 g ricotta, 2 el basilicum gehakt,
    150 g geraspte kaas, peper en zout

     
    Foto: holding party.

    Bereiding; 20min + 15 a 20min. 
    Smelt boter in pan en roer bloem erdoor. Laat 1 minuut ‘garen’ en schenk helft van melk erbij. Roeren tot gladde saus, schenk dan rest melk erbij. Breng al roerend op smaak met nootmuskaat, peper en zout.

    Kook lasagnevellen 8 minuten in water met wat zout. Laat ze op schone theedoek uitlekken. Verhit olie in een wok en bak ui en knoflook ook 3 minuten. Voeg bevroren spinazie toe en roerbak tot ze ontdooid zijn. Schep tomaat en olijven erdoor en haal pan van de warmtebron.

    Schep ricotta en basilicum erdoor en breng op smaak met peper en zout. Leg op elk lasagnevel een lepel vulling en rol op. Leg de canneloni in een ingevette ovenschaal en schenk saus erover. Strooi de kaas erover en zet 15-20 minuten in oven van 180 ºC tot de kaas licht gesmolten is.

    bron; telegraaf.nl


    Categorie:PASTA'S, ITALIAANSE GERECHTEN,
    Tags:lasagne, spinazie, olijven, gedroogde tomaat, ricotta, kaas,
    28-12-2012
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Penne met garnalen

     

    Penne met garnalen

    Voor 2 personen;

    200 gram garnalen, 150 gram penne rigate, 1 ui,
    2 tenen knoflook, 8 kleine tomaatjes, 3 eetlepels olijfolie,
    1 theelepel chilipoeder, 2 theelepels gedroogde Italiaanse kruiden,
    2 eetlepels bieslook (fijngeknipt), zout en versgemalen peper.

     Penne met Hollandse garnalen

    Bereiding;

    Kook de penne in een pan met ruim kokend water en wat zout in 10-12 minuten beetgaar. Pel en snipper de ui en de tenen knoflook. Snijd de tomaten in stukjes. Verhit de olie in een wok en fruit de ui en knoflook zachtjes glazig. Schep de tomaten met het chilipoeder, de Italiaanse kruiden en 2-3 eetlepels water erdoor en laat de tomaten in 5 minuten zachtjes gaar worden. Roer de tomaten tot een saus (en pureer deze eventueel met een staafmixer) en voeg zout en peper naar smaak toe. Giet de penne af en schep de pasta door de tomatensaus. Schep de pasta met saus in twee pastaborden en verdeel de garnalen en bieslook erover.

    Tip: geef de tomatensaus een bijzonder tintje en roer er en eetlepel geraspte sinaasappelschil en een theelepel kaneel door.

    bron;visrecepten.nl


    Categorie:PASTA'S, ITALIAANSE GERECHTEN,
    Tags:pasta,garnalen,tomaat,italiaanse kruiden,
    07-12-2012
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Penne met sugarsnaps, tomaat en garnalen in kerriesaus



    Penne met sugarsnaps, tomaat en garnalen in kerriesaus


    Voor 2 personen;
  • 200 gram garnalen, 150 gram penne, 200 gram sugarsnaps
  • 2 eetlepels olijfolie, 1 kleine ui (gesnipperd), 1 eetlepel milde kerriepoeder
  • 150 ml kookroom, zout, 5 kleine tomaatjes (gehalveerd)
  •                                     Penne met sugarsnaps, tomaat en Hollandse garnalen in kerriesaus
    Bereiding; 20-30 min.

    Kook de penne in een pan met ruim kokend water met wat zout in 10-12 minuten beetgaar. Voeg na 4 minuten de sugarsnaps toe en kook ze met de pasta gaar. Verhit 1 eetlepel olijfolie in een steelpan met een dikke bodem en fruit de ui heel zachtjes glazig. Roer de kerriepoeder erdoor en voeg de kookroom toe. Breng het geheel al roerend aan de kook. Verdun de saus eventueel met een beetje van het pastakookvocht en laat de saus 3 minuten zachtjes sudderen. Verhit 1 eetlepel olijfolie in een koekenpan en leg de tomaten er met de snijkant naar beneden in. Bak de tomaten 3 minuten, keer ze na 2 minuten. Schep de garnalen door de kerriesaus en warm de saus nog heel even door. Giet de pasta met sugarsnaps af en verdeel dit over twee warme diepe (pasta)borden. Schep de garnalen met kerriesaus op de pasta en leg daarna de tomaatjes erop. Serveer direct.

    Tip: neem in plaats van sugarsnaps peultjes of broccoli.
    Kook deze groenten maar 3-4 minuten met de pasta mee.



    Bron; visrecepten.be


    Categorie:PASTA'S, ITALIAANSE GERECHTEN,
    Tags:pasta, penne, sugarsnaps, ui, room, tomaat,
    26-11-2012
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Tagliatelle met spinazie, olijven en artisjokken


    Tagliatelle met spinazie, olijven en artisjokken


    Voor 4 personen:
    400 g tagliatelle, 250 g verse spinazie, 100 à 150 g zwarte olijven
    1 blik artisjokbodems, 50 ml droge witte wijn
    1 teentje knoflook, fijngehakt
    80 g geraspte parmezaan,1 el olijfolie

                        
    Bereidingswijze

    Kook de pasta al dente in een grote hoeveelheid gezouten water. Was de spinazie. Verwijder de stelen en de minder mooie bladeren. Laat uitlekken.

    Snij de artisjokbodems in stukjes. Fruit ze met de knoflook in 1 eetlepel olie. Overgiet met de wijn. Breng aan de kook.
    Voeg de spinazie toe en laat snel even slinken.
    Voeg de olijven toe en daarna ook de uitgelekte pasta.
    Breng op smaak. Dien op met de parmezaan.



    bron; weekend.knack.be

    Categorie:PASTA'S, ITALIAANSE GERECHTEN,
    Tags:tagliatelle,spinazie, olijven,artisjok, look, parmezaan,
    29-10-2012
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Pasta met mozzarella en tomatensaus



    "chewing gum" Pasta een heerlijk eenvoudig gerecht.

    Pasta met mozzarella en tomatensaus 

    "Chewing Gum" Pasta by FotoosVanRobin.  

    bereiding;
     Bak wat kleingesneden ui op matig vuur met tijm in ongeveer 7 minuten.
    Voeg wat knoflook toe, bak nog een minuut.
    Voeg witte wijn erbij.
    Voeg er een blik gepelde tomaten, zout,peper en kippenbouillonpoeder bij.

    afwerking
    Voeg ik er wat room bij en 1 of 2 bolletjes klein gehakte mozzarella .
    Werk af met veel verse basilicum.
    Parmezaan volgens smaak. Serveer direkt.

    bron;www.flickr.com/photos/fotoosvanrobin

    Categorie:PASTA'S, ITALIAANSE GERECHTEN,
    Tags:Pasta,mozzarella,tomatensaus,ui,tijm,look,wijn,
    04-10-2012
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Lasagne met pesto en spinazie

     
    Lekkers uit Italië
      
    Lasagne met pesto en spinazie

    Voor 4 à 6 personen;
    2 zakjes Sublime Filante Giovanni Ferrari, 50 g halfgezouten boter, 50 g bloem, nootmuskaat, 90 cl melk, 15 lasagnevellen (ongeveer, indien mogelijk verse),
    250 g pesto, 300 g verse spinazie, 160 g zalm.

                   ferrari

    Bereiding van de spinazie
    Dompel de verse spinazie enkele minuten in een grote pot kokend water, giet af en schrik onder koud water om de groene kleur te behouden. Pers het water er goed uit en haal dan de blaadjes grotendeels uit elkaar. Zet opzij.

    Bereiding van de bechamelsaus
    Smelt de in stukjes gesneden boter in een kleine kookpot op zacht vuur. Voeg de bloem in één keer toe, roer krachtig, voeg dan geleidelijk aan de melk toe en de geraspte nootmuskaat. Laat minstens 10 min koken en blijf roeren. Zet een deksel op de pot wanneer de bechamelsaus klaar is en laat lauw worden.

    Bereiding van de lasagne
    Verwarm de oven voor op 200° (heteluchtoven, thermostaat 6 à 7).
    Meng de pesto met de bechamelsaus en leg onderaan in een ovenschaal een fijne laag van deze saus.
    Daarboven komen afwisselend laagjes van 3 pastavellen, laagjes bechamel met pesto en laagjes Sublime Filante Giovanni Ferrari. Leg er de laag spinazie in het midden van de lasagne tussen en leg de zalm onder de laatste pastalaag. Eindig met een laag bechamel met pesto en bestrooi rijkelijk met Sublime Filante Giovanni Ferrari.
    Laat 20 à 25 minuten in de oven bakken. Schakel de oven uit en laat er de lasagne nog 10 minuten in rusten met de ovendeur op een kier. 

    Tip; Sublime Filante Giovanni Ferrari is een heerlijke italiaanse kaas




    bron; knack.be


    Categorie:PASTA'S, ITALIAANSE GERECHTEN,
    Tags:lasagne, pesto, spinazie, zalm,
    15-08-2012
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Spaghetti met mosselen


    Spaghetti met mosselen

    Voor 4 personen
    • 2 kilo mosselen , 400 g spaghetti, 1 rode ui, 1 teentje knoflook
      1 rode peper, 500 g trostomaten, ca.30gr verse peterselie
      1 blikje ansjovisfilets in olijfolie (46 g). 

      Spaghetti met mosselen
    1. Bereiden

      Mosselen schoonmaken, openstaande exemplaren die na ferme tik op aanrecht niet sluiten, weggooien. Mosselen volgens gebruiksaanwijzing bereiden. Spaghetti in ruim water beetgaar koken. Ui en knoflook pellen en snipperen. Peper schoonmaken, zaadjes verwijderen en in reepjes snijden. Tomaten schoonmaken en in partjes snijden, zaadjes verwijderen.

      In braadpan ansjovis met olie verhitten en al roerende ansjovis laten 'smelten'. Ui, knoflook en peper toevoegen en 2 min. zacht bakken. Tomaten toevoegen en 3 min. meebakken. Tomatensaus op laag vuur warm houden. Enkele mosselen in schelp achterhouden, rest van mosselen uit schelpen halen. Losse mosselen door saus roeren. Peterselie fijnknippen. Spaghetti met saus mengen en in schaal overdoen. Spaghetti met peterselie bestrooien en met achtergehouden mosselen garneren.   


    bron; ah.nl

    Categorie:PASTA'S, ITALIAANSE GERECHTEN,
    Tags:Mosselen, Spaghetti, Ui, Look, Rode peper, Tomaten, Ansjovis, Peterselie,
    31-07-2012
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Linguine met peper


    lekkers uit Italie

    Linguine met peper

    Voor 4 personen;

    400 g linguine, 2 zakjes Gusto Classico Giovanni Ferrari waarvan ongeveer 20 g voor de afwerking, peper van de molen, 4 eetlepels extra vierge olijfolie, zout

                     

    Bereiding;

    Kook de linguine gaar in een grote hoeveelheid licht gezouten water.
    Doe ondertussen de Gusto Classico Giovanni Ferrari (kaas) in een grote kom
    en voeg 7 à 8 kleine pollepels kookvocht van de pasta toe.
    Roer goed met een vork tot een romig mengsel en zet opzij.
    Giet 3 à 4 kleine pollepels pastakookvocht in een kom en hou apart.
    Verwarm de olijfolie zachtjes in een braadpan.
    Giet de « al dente » gaargekookte (2 minuten minder dan de aangegeven kooktijd op de verpakking) linguine af en doe ze in de pan. Voeg het mengsel met de Gusto Classico Giovanni Ferrari(kaas) toe en een kleine pollepel kookvocht van de pasta. Meng krachtig en kook de pasta zoals in een risotto. Voeg , indien nodig, geleidelijk aan het apart gehouden kookvocht toe.
    Het gerecht is klaar wanneer de kaas goed gesmolten is. Kruid vervolgens rijkelijk met peper van de molen. Serveer de warme pasta meteen zodat de kaas smeltend blijft. Bestrooi de borden, volgens eigen smaak, met kaas.




    bron; knack.be


    Categorie:PASTA'S, ITALIAANSE GERECHTEN,
    Tags:pasta,linguine, kaas, olijfolie,
    14-07-2012
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Gegratineerde pasta met zuiderse groenten


    Gegratineerde pasta met zuiderse groenten


    Lekker en gemakkelijke Italiaanse ovenschotel.

    Voor 4 à 6 personen;
    1 aubergine 350 g korte pasta (fusilli, rigatoni of penne),
    1 grote paprika (of 2 kleine), 4 eetlepels verse, volle room, 1 courgette,
    1 zakje Bello Gratinato Giovanni Ferrari,
    1 wortel, 1 noot boter, 1 knoflookteen, paneermeel, 5 blaadjes verse basilicum,
    peper van de molen, 4 eetlepels extra vierge olijfolie, zout

                                                      
    Bereiding van de groenten

    Schraap en snij de wortel in kleine blokjes en zet opzij in een kommetje.
    Spoel de courgette en de aubergine, verwijder de uiteinden en snij het vruchtvlees in kleine blokjes. Hou ze apart in twee kommetjes.
    Spoel de paprika, verwijder de steelaanzet, de zaadjes en de zaadlijsten. Snij de rest in kleine blokjes en doe ze bij in het kommetje van de aubergines.
    Pel en hak de knoflook fijn (verwijder de groene kiem). Verwarm de olijfolie zachtjes in een pan met antikleeflaag, fruit er de knoflook en de blokjes wortel in gedurende 1 min op middelhoog vuur, roer af en toe met een houten lepel.
    Voeg de aubergine- en paprikablokjes toe, de basilicumblaadjes en kruid , naar eigen smaak, met zout. Laat alles 5 min stoven, roer af en toe.
    Voeg de courgetteblokjes toe en laat nog 5 min stoven tot de groenten gaar zijn, maar toch nog knapperig. Neem de pan dan van het vuur en laat de groenten lauw worden.

    Bereiding van de pasta en de gratin
    Verwarm de oven voor op 200° (hete lucht)
    Smeer een ovenschaal in met boter, bedek bodem en wanden met paneermeel en zet opzij.
    Kook de pasta in een grote pot licht gezouten water gaar, bij voorkeur « al dente » (2 min minder dan de kooktijd aangegeven op de verpakking), giet af.
    Meng de pasta met de groenten en de room, giet de helft van deze bereiding in de ovenschaal en bestrooi met 1/3 van de Bello Gratinato Giovanni Ferrari.
    Schik daarop de resterende pasta, kruid met peper en bestrooi met de overige 2/3 van de Bello Gratinato Giovanni Ferrari.
    Laat, volgens eigen smaak, 10 à 15 min in de oven gratineren. Serveer meteen.



    bron; knack.be


    Categorie:PASTA'S, ITALIAANSE GERECHTEN,
    Tags:aubergine, fusili, penne, courgette, kaas,
    29-06-2012
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Spaghetti met garnalen en kappertjes


    Spaghetti met garnalen en kappertjes



    Voor 4 personen:
    400 g spaghetti, 400 g grote garnalen, gepeld 3 el olijfolie
    3 teentjes knoflook, fijngehakt 1 à 2 el fijngehakte peterselie
    4 el kappertjes, 60 à 80 g geraspte parmezaan

                                   

    Bereidingswijze;

    Kook de pasta al dente in gezouten water.

    Fruit de knoflook in de olie. Voeg de garnalen toe en laat 1 à 2 minuten warmen op een zacht vuur. Doe er de helft van de kappertjes bij en vervolgens ook de peterselie.

    Meng de pasta met de saus en de parmezaan. Kruid met peper en zout. Versier met de rest van de kappertjes en dien meteen op.


    bron; weeekend.knack.be


    Categorie:PASTA'S, ITALIAANSE GERECHTEN,
    Tags:spaghetti, garnalen, look, kappertjes, kaas, parmezaan,
    08-06-2012
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Pasta salade met gegrilleerde groenten


    Pasta salade met gegrilleerde groenten

    Voor 4 personen;

    300 g pasta (fusilli, penne of orecchiette), 4 eetlepels pesto
    100 ml wittewijnazijn (het liefst witte balsamico)
    1 kleine aubergine (ca. 200 g), in plakken,1 gele of groene paprika, in repen
    1 oranje of rode paprika, in repen,3 kleine courgettes, in de lengte in plakken
    3 eetlepels olijfolie verse basilicum

                                        

    Bereiding;
    Kook de pasta in ruim kokend water met zout beetgaar. Giet de pasta af en bewaar 100 ml kookwater voor het maken voor de saus. Roer door het kookwater de pesto, wittewijnazijn en peper naar smaak. Houd 2 eetlepels van de saus achter en roer de rest door de uitgelekte pasta en laat dit ca. 20 minuten intrekken.

    Bestrijk intussen de aubergineplakken, repen paprika en plakken courgette met olijfolie en grilleer de groenten op een met bakpapier beklede bakplaat ca. 10 minuten onder een hete grill, onder regelmatig keren.

    Snijd de helft van de gegrilleerde groenten in stukjes en meng deze door de pasta. Rangschik de overige groenten om de salade op het bord en bestrijk deze met de achtergehouden saus. Garneer met vers basilicum.


    bron; smaakexperience.com


    Categorie:PASTA'S, ITALIAANSE GERECHTEN,
    Tags:fusilli, penne, pesto, aubergine, paprika, courgette, olijfolie, basilicum,


    >

    Blog tegen de regels? Meld het ons!
    Gratis blog op http://blog.seniorennet.be - SeniorenNet Blogs, eenvoudig, gratis en snel jouw eigen blog!