voor 4 personen:
- 4 filets dorade (200 gr per persoon), 1 bussel wortels (jonge met loof)
- 2 sinaasappels, 1 l gevogeltebouillon, peper en zout

Voor de saus:
- 2 dl gevogeltebouillon, 1 dl volle room
- 1 koffielepel ras-el-hanout poeder, klontje boter

Voor de couscous:
- 200 gr couscous, 600 ml gevogeltebouillon
- 1 koffielepel ras-el-hanout,1 mespuntje saffraanpoeder (of enkele draadjes)
- sap van een halve citroen, 1 eetlepel olijfolie

                                       

bereiding:
* Schil de helft van de wortels. Snij de rest in stukjes en stoof ze aan. Bevochtig met bouillon en rasp de schil van de sinaasappel erbij.
* Kook gaar en pureer. Kruid met peper en zout.
* Kook de andere helft van de wortels gaar in licht gezouten water, stoof ze daarna op in wat boter.
* Kook voor de saus de gevogeltebouillon en de room in tot gewenste dikte, voeg de ras-el-hanout toe en laat even trekken aan de kant van het vuur ( +/-20 min).

* Kruid met peper en zout en giet door een zeef. Werk de saus op met een klontje boter.
* Nu maak je de couscous. De gevogeltebouillon opkoken, kruiden met de saffraan en de ras-el-hanout. Voeg de couscous toe, roer kort om en zet aan de kant van het vuur onder gesloten deksel.
* Laat de couscous wellen tot ze gaar is, giet af en spoel af met koud water.
* Verfris de couscous met het sap van een halve citroen en de olijfolie (kan warm of koud gegeven worden).
* Kruid en bak de dorade.

* Schik de pure wortelsinaaspuree op een bord, voeg de gestoofde wortels erbij, schik de vis op een bord, de saus er rond en serveer de couscous apart.

recept; Kwinten De Paepe
bron; nieuwsblad.be