Beoordeel dit blog
  Zeer goed
  Goed
  Voldoende
  Nog wat bijwerken
  Nog veel werk aan
 

Categorieën
  • AARDAPPELGERECHTEN (81)
  • ALCOHOLISCHE DRANKEN & WEETJES (39)
  • APERITIEF-HAPJES, AMUZE, BORRELHAPJES, TAPAS, PINTXO, (98)
  • BARBECUE, GRILPAN, GRIL, (51)
  • BIEREN & BIERWEETJES, (13)
  • BIJGERECHTEN, (50)
  • BROODJES, BROODGERECHTEN, SOORTEN, RECEPTEN, (65)
  • CALORIEARM, VETARM, INFO, RECEPTEN, (100)
  • CHINEES, OOSTERS, (4)
  • CHINESE, JAPANSE, THAISE GERECHTEN, (8)
  • CULINAIRE NIEUWTJES, (115)
  • CULINAIRE TRIPS, REIZEN. (60)
  • DESSERTEN, IJS, SORBET, NAGERECHTEN, (141)
  • DIEPVRIES, VERSCH. GERECHTEN, (1)
  • EIEREN, EIERGERECHTEN, (34)
  • FEESTELIJKE MENU'S, GERECHTEN, (41)
  • FONDUE, (3)
  • FOTO'S (4)
  • GROENTEN, GROENTENGERECHTEN, (73)
  • KAASGERECHTEN, KAASSALADE, KAASPLANK, (45)
  • KOOKBOEKEN, KEUKENHULPJES, KEUKENNIEUWTJES, (74)
  • KRUIDEN,MARINADES, (6)
  • OVEN/STOOFSCHOTELS, EENPANSGERECHTEN, (79)
  • PANNEKOEKEN, FLENSJES, WAFELS, ZOETE, HARTIGE, GEVULDE, (20)
  • PASTA'S, ITALIAANSE GERECHTEN, (129)
  • PIZZA'S, (11)
  • RESTAURANTS MET RECEPTEN (2)
  • RESTAURANTS, e.a. HORECAZAKEN (69)
  • RIJSTGERECHTEN (32)
  • SALADE'S, GEMENGDE SLA, GERECHTEN (91)
  • SAUSEN, VINAIGRETTES, OLIE, PESTO'S (17)
  • SMOOTHIE, FRUITDRINK, (10)
  • SOEPEN, KOUDE, WARME, BOUILLON, MAALTIJD, (111)
  • STREEKGERECHTEN (6)
  • TAART, GEBAK, KOEKJES, CAKE, e.a. (85)
  • TORTILLA'S, QUICHES, WRAP, e.a. (33)
  • VEGETARISCH, (39)
  • VISGERECHTEN, SCHAAL, SCHELPDIEREN, (311)
  • VLEESGERECHTEN, (198)
  • VOORGERECHTEN, WARME & KOUDE, (167)
  • WEETJES OVER VOEDING & GEZONDHEID (222)
  • WEETJES OVER VOEDING, (173)
  • WIJN & WIJNWEETJES (58)
  • WILD & GEVOGELTE (125)
  • WOKGERECHTEN (22)
  • ZWEEDSE, HAPJES, GERECHTEN, (2)
  •          Lieve bezoeker
    Zoeken met tags is nog niet
    kompleet het invullen van
    tags is een langzaamaan
    werkje, maar ik werk er aan.
    Zoeken in blog

    Aanraders !!!
  • ATELIER VAN JOSEPHINE
  • FOTO VAN JOKE
  • PHOTOGALERY
  • POWERPOINT VAN JOKE
  • NO LIMIT
  • Blog als favoriet !



           ideetjes van Josephine



     Gaspacho ( koude spaanse soep)



                    Tomaat crevette



         Versgebakken paprika chips



            Witlofrolletjes uit de oven



    St-jacobsvruchten, tuinboonen, puree



               Kerstbrood (Stoll)



                         Avocado



      Varkenshaas in sinaasappelsaus



      Avocadosoep met gerookte zalm



                    Kerstbrood ( Stoll)



            Bokkepootjes (Koekjes)



     Koekjes met vulling en hagelslag



       Herfstsalade met Parmaham



    Avocadosoepje met gerookte zalm



                    Cherrytomaatjes



                      Kwarteleitjes



                       Verse vijgen



       Avocadosalade met garnalen



              Cherrytomaatjes



         Witlof met appel en radijs



       Spaghetti met zalm en zeekraal



                Trostomaten


     
      Mozzarella, tomaten, basilicum



         Groentensoep met peterselie


     
                      Verse zalm
        


             Uitsmijter met ham



             Roerei met Garnalen



              Gestoofde Paprika's



                        Peulertjes



                 Groene salade



             Coeur de boeuf Tomaten



                        Zeekraal



                       Pruimen



                       Citroenen



                 Sinaasappelen



                         Frietjes



                     Tomatensoep



                        Basilicum



                       Angusbeef



                            Eieren



                            Eieren



              Gevulde gerookte zalm



                        Knoflook



                        Courgette

                      

                               Paprika



    Gegraniteerde aardappelschijfjes



            Aardappelkroketjes



        Asperges op vlaamse wijze



         Gebakken champignons



               Crema catalana



                    Aardbeien


     
                   Sinaasappel



                            Peer



             Omelet met Garnalen



    Asperges,garnalen,puree en eitje



           Roodfruit met vanilleijs



         Garnaalsalade met frietjes



     Sint Jacobsvruchten met wilof



           Parelhoen met spruitjes



                        Witlof



                       Aardbeien



              Asperges met garnalen


    E-mail mij

    Druk oponderstaande knop om mij te e-mailen.

    Inhoud blog
  • Biefstuksalade om van af te vallen
  • Love fish van de zuiderse zeeën
  • Stoofpotje van witloof, kool en pastinaak
  • Tartine met aubergine, mozzarella & tomaat
  • Zalm met krokante tikka masala
  • Appeltaart
  • Chili sin carne met 3 soorten bonen
  • Witlooftaart met peren en gedroogde veenbessen
  • Stoofpot van wintergroenten
  • Kwartels met savooikool
  • Gravad lax
  • Gourmet met vis
  • Ragout van hoevekip en Noordzeegarnaal, tuinboontjes en cantharellen
  • Champignonroomsoep
  • Gepocheerde oesters met tomaat en rodewijnsaus
  • Polderaardappel gevuld met garnaaltjes en Hollandse saus
  • Rollade van parelhoen en ganda ham
  • Koninginnenhapjes met vis
  • Gebakken zeebaarsfilet met tomaat
  • Reemedaillon met kastanjes
  • Tagliatelle met pikant rundvlees, sluimerwtjes, kappertjes en Parmezaanse kaas
  • Kippenbouillon met platte peterselie & Parijse champignons
  • Provençaalse pastasalade
  • Kalfstong in madeirasaus
  • Kalfsblanket
  • Brussels spruitenpotje met gehaktballetjes
  • gebakken schartong met witlof en gestoomde aardappeltjes.
  • Gratin met bloemkool en gehakt
  • Driedubbele kwarktaart met verse vijgen
  • Gegratineerd witloof met ham
  • Biefstuk met champignons de Paris en pasta
  • Gebakken pladijs met gestoofde erwten, wortelen en peterseliepuree
  • Minder zout in onze voeding
  • Tagliatelle en konijnenbout met leffe en rozemarijn
  • Bouillie met erwtjes en worteltjes
  • Varkenshaasje met tagliatelle en pepersaus
  • Rijstpap met appeltjes
  • Gevulde tomaten met bloemkool
  • Cappuccino van broccoli met geroosterde amandelen
  • Avocadosoep met gerookte zalm
  • Nieuw wapen in de strijd tegen obesitas: groene thee
  • Ragu alla Napolitana
  • Boterham met salade van zalm, selder en appel.
  • Salade met gegrilde zalm
  • Vissoep met mosselen
  • Friet met stoverij van varkenswangetjes
  • Gepocheerde peren met cranberry & gember
  • Mosselgratin met spinazie
  • Filet pur en witloof in de wok
  • Ovenschotel met rundergehakt en witloof
  • Carpaccio van tomaat met salade groene boontjes, mozzarella
  • 'Echte' bruschetta met knoflook en tomatenblokjes
  • Salade met sashimi van zeebaars en radijs
  • Maatjessalade
  • Gegrilde Caramba steaks
  • De meest ziekmakende voeding: fruit en groenten
  • Asperges met warme champignonsalade
  • Spirelli met kip en tomaatjes
  • Waterzooi van kipfilet met Mechelse asperges en kervel
  • Italiaanse mosselpan
  • Courgettesoep
  • Krokante sigaren met spinazie en feta
  • Spaghetti met curry en gerookte zalm
  • Gevulde zalmforel op de barbecue
  • Scampi's met knoflook
  • Gefrituurde pladijs, kropsla en yoghurtmayonaise
  • Slaatje van primeuraardappelen en geroosterde makreel.
  • Gevulde paprika met tzatziki
  • Groenten uit de oven
  • Salade Niçoise
  • Bruschetta met tomaat en aubergine
  • Salade van rundvlees met frambozen
  • Gelei van roze pompelmoes en Campari met vanilleyoghurt en cake
  • Witte asperges met oosterse dressing
  • Pastasalade met artisjokken en radicchio
  • Parijse worteltjes en hun loof
  • Kalfsgebraad met jonge worteltjes
  • Bruschetta met ham en mozzarella
  • Asperges met mousseline van peterselie en een gepocheerd ei.
  • Aardappelpuree met erwtjes en kippenhamburger met verse maïskorrels
  • Gehaktballetjes met tomaat en mozzarella
  • Gestoofde forel met bieslooksaus
  • Tagliolini met pesto, boontjes en aardappelen
  • Aardbeien op spies
  • Rogvleugel met blanke botersaus
  • Videetje van kip met zachte curry
  • Gebakken scholfilet met tomaat en kappertjes
  • Aardappelbrochettes met spek en rozemarijn
  • Salade van vergeten groenten
  • Spinaziesoep
  • Culinaire fietstochten in Noordertuinen van Antwerpen
  • Kip met perzik, paprika en rijst
  • Groentewraps
  • Peultjes met chilipeper, gember en Meritus-filet mignon
  • Gebakken aardappelen met gehaktballetjes
  • Kalfslapjes met geroosterde aardappeltjes
  • Lentesalade met witte asperges en garnalen
  • Roer­bak van as­per­ges en gar­na­len
  • Groentecurry
  • Lamskotelet in kruidenkorst



    Startpagina !
    Eten&Genieten - gezond genieten van eten & drinken

    "Er is geen oprechter liefde dan de liefde voor lekker eten ".... De gast moet op de saus wachten, niet de saus op de gast".... "Een volle buik heeft een gelukkig hoofd" ....

    25-02-2013
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Croissant 'pizza' met spek

     

    Croissant 'pizza' met spek


    Ingrediënten

    ca. 400 g kwark (platte kaas), 1 blikje gekoeld croissantdeeg,
    ca. 100 g biologisch spek, een lepel kappertjes
    bieslook, peterselie, dille
    ca. 1/2 zakje gemengde (rucola) sla, goede olijfolie

                   

    Laat de kwark (plattekaas) zo'n twee uur uitlekken in een schone, geurloze theedoek in een zeef boven een kom. Verwarm de oven voor op 200 graden. Bekleed de bakplaat met bakpapier en spreid het croissantdeeg in een vierkante plak erop uit (deeg eerst in drieën verdelen).  Druk de naden dicht, prik gaatjes in de deegplak en bak in ca. 8 minuten goudbruin.

    Bak intussen het spek knapperig. Meng de kappertjes en kruiden door de kwark en maak pittig op smaak af met zout en peper. 
    Bestrijk het croissantdeeg met de kruidenkwark, verdeel eerst het spek erover
    en daarna de sla.  Besprenkel rijkelijk met olijfolie en direct eten. 

    bron; volkskrant.nl
    Loethe Olthuis


    Categorie:PIZZA'S,
    Tags:kwark,platte kaas,croissantdeeg,spek,kappertjes,kruiden,rucola,sla,olijfolie,
    02-09-2011
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Pizza 4 formaggi en pizza immaginazione

    Pizza 4 formaggi en pizza immaginazione

    Deeg:
    1/2 kg tarwebloem, 1/2 el droge gist
    300 ml lauw water, 2 kl honing, zeezout

    Beleg 4 formaggi:
    Gorgonzola, Emmentaler, Mozzarella, Parmezaan, zwarte peper

    Beleg Immaginazione:
    tomatensaus (laat een versneden 1/2 ui, 3 romatomaten, ½ paprika,
    1 chilipeper en een scheut wijnazijn ½ uur pruttelen)
    groenten, vleeswaren (of tonijn, enz.), mozzarella, oregano

                            

    Bereidingswijze

    Los gist en honing op in 1/3 van het water. Meng in een kom de bloem met 1 koffielepel zout. Maak een kuiltje in de bloem en meng beetje bij beetje met het gistmengsel en vervolgens met de rest van het water. Kneed het deeg (moet droog aanvoelen) een tiental minuten tot een bol. Bestrooi met bloem, snij in, laat op kamertemperatuur 2 uur rijzen.

    Bebloem werkblad en deegrol. Verdeel het deeg in tweeën, rol in de bloem, kneed tot een bol en laat nog een halfuur rusten. Rol elke bol uit tot een dunne schijf. Leg op een bebloemde bakplaat (of –vel).

    Vouw de randen van de pizzabodems om. Beleg de een met stukjes kaas, kruid met zwarte peper. Bekleed de andere met tomatensaus en beleg. Werk af met oregano, zout en streepjes olijfolie. Bak 10 à 15 minuten in de voorverwarmde oven op 240°. 

    bron;knackweekend.rnews.be

    Categorie:PIZZA'S,
    Tags: Kaas, Parmezaan, Gorgonzola, Mozzarella, Paprika, Chilipeper,
    07-07-2011
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Pissaladière


    Pizza recept uit de Provence

    Pissaladière

    Voor 6 personen:

    • 500 gram bloem (type 45), 15 gram biergist, 1 koffielepel zout
    • 5,5 dl lauw water, 0,5 dl olijfolie, 100 gram zwarte olijven
    • 150 gram verse en ongezouten ansjovis, uien



      Bereiding:
    1. Gisting: 2h15.
    2. De gist verkruimelen, een beetje lauw water toevoegen en gedurende 5 minuten laten mousseren.
    3. De gist op een hoopje voegen en er een putje in maken; giet daarin het lauwe water en de olijfolie, en voeg het zout toe.
    4. Alle ingrediënten mengen en kneden tot u een soepele en elastische massa krijgt.
    5. De massa tot een bal vormen en afdekken met een doek; gedurende 2 uur laten rijzen.
    6. De massa opnieuw kneden gedurende 1 tot 2 minuten.
    7. Het deeg in 4 stukken verdelen en nog een kwartier laten rusten.
    8. Het deeg plat maken (ongeveer 5 mm) en versieren met de olijven en de ansjovis.
    9. De Pissaladière op een ovenplaat leggen, die u lichtjes met olie bestrijkt.
    10. De oven voorverwarmen op 190° en gedurende 15 minuten laten bakken.

    bron; plusmagazine.rnews.be

    Categorie:PIZZA'S,
    Tags:bloem, gist, olijolie, olijven, ansjovis, uien,
    04-07-2011
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Pizza met kip, broccoli en spinazie


    Broccoli  een vitaminebom, de prijzen zijn nu voordelig.
    Deze vitaminebom scoort goed in combinatie met bloemkool.
    Of op een pizza!


    Pizza met kip, broccoli en spinazie

     voor 4 personen

    500 g kippenfilets, 1 kg spinazie, 250 g broccoli, 500 g bloem
    300 g water, 10 g gist, 2 eetlepels olijfolie
    1 teentje look, verse oregano, verse tijmblaadjes, zout



    Bereidingswijze

    Bereid het pizzadeeg: los de gist op in het water, meng dit geleidelijk onder de bloem samen met een eetlepel olijfolie. Laat het deeg rijzen. Kneed opnieuw kort en rol dun uit tot een ronde vorm. Strijk de pizzabodem in met de resterende olijfolie.

    Snijd de kippenfilets in reepjes en bak lichtjes aan.
    Reinig en spoel de spinazie. Stoof aan in boter met look, nootmuskaat en zout. Laat uitlekken.
    Snijd de broccoli in kleine roosjes, kook ze beetgaar en verfris.

    Schik de spinazie en broccoli op de bodem van de pizza. Leg daarop de stukjes kip en werk af met tijm- en oreganoblaadjes.
    Bak de pizza gedurende 12 min. in een voorverwarmde oven aan 220°C.


    bron; mijnflandria.be

    Categorie:PIZZA'S,
    Tags:kip, spinazie, brocoli, bloem, gist, look, tijm oregano,
    31-05-2011
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Pizza van meloen, mozzarella, bresaola en basilicumcoulis


    Pizza van meloen, mozzarella, bresaola en basilicumcoulis
                                              
                                                 Snel klaar, en orineel.

    • Voor 4 personen
    • 1 meloen, 4 bollen buffelmozzarella, 3 dl olijfolie

    • 2 plantjes basilicum, 100 g parmezaan, 100 g pijnboompitten

    • 4 tortillabroodjes, sneetjes bresaola

    • boter of olie, 1 bussel raketsla

      Pizza van meloen, mozzarella, bresaola en basilicumcoulis

    Bereiding

    Schil de meloen, verwijder de pitten en snijd in stukjes. Snijd de mozzarellabollen in plakken.

    Doe de olijfolie samen met de basilicum, pijnboompitten en parmezaan in de blender en mix tot een mooie gladde massa.

    Smeer de basilicumcoulis op het tortillabroodje en beleg verder met de bresaola, mozzarella en stukjes meloen.

    Bak de pizza nu op een heel zacht vuurtje met wat olie in een pan. Het broodje zal mooi bruin worden en de mozzarella zal smelten.

    Laat de pizza eventueel nog even verder bakken in de oven om hem nog iets warmer te maken.

    Werk af met wat raketsla voor een frisse toets.

    Tip; Om het iets uitgesprokener te maken kan je eventueel
            sterkere kaas gebruiken, zoals blauwe kaas.



    bron; yunomi.be


    Categorie:PIZZA'S,
    Tags:meloen, mozzarella, basilicum, parmezaankaas, pijnboompitten,broodjes, bresaola, raketsla,
    03-05-2011
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Minipizza met kaas


    Minipizza met kaas


    voor 8 personen:

                     100 g Pas de Bleu, 100 g Wynendale, 100 g Damse mokke,
           
      1 teentje knoflook, 4 grote vleestomaten,  1 eetl.tomatenpuree,
                      olijfolie, 1 bosje verse bacilicum, gedroogde oregano, 

             
             gemengde sla met rucola,
    peper en zout.

    Voor het deeg:

    • 450 g bloem, 300 g koud water, 5 g verse gist,
    • 1 koffielepel suiker, 1 eetlepel olijfolie, zout. 

      afbeelding recept
       

    bereiding

    Doe voor het deeg het water en de olijfolie bij de bloem en brokkel er de gist bij. Kneed tot alles goed gemengd is. Doe er dan pas het zout en de suiker bij. Als je zout of suiker rechtstreeks in contact brengt met gist, verliest die veel van zijn kracht. Kneed verder op het werkvlak tot een mooi elastisch deeg.
    Verdeel het deeg in porties van 35 tot 40 gram. Rol er bolletjes van en leg die in een bebloemde schaal. Dek af met plasticfolie en zet minstens 6 uur in de koelkast. Zo krijgt de gist mooi de tijd om zijn werk te doen. Deegbolletjes van deze grootte zijn ideaal voor kleine pizza’s.

    Verwarm de oven zo heet mogelijk voor, bij voorkeur op 250 °C.
    Pel de tomaten, snijd ze in vieren en haal er de pitjes uit. Meng er de tomatenpuree en de gesneden knoflook door. Pureer, maar niet te glad. Het mag wat structuur hebben. Werk de saus af met 2 eetlepels olijfolie, wat basilicum, oregano, zout en peper.
    Ontkorst de kazen en snijd ze in stukjes.

    Haal het deeg uit de koelkast en vorm er tussen de vingertoppen platte schijfjes mee. Prik het deeg in tegen het rijzen. Bestrijk met wat saus en verdeel de kaas erover.
    Bak de pizza’s 5 minuten in de hete oven.
    Maak een slaatje van hoofdzakelijk vers basilicum met wat gemengde sla, opgewerkt met olijfolie, peper en zout. Serveer het slaatje op de gebakken pizza.
    tips;
    Wie dat wil, kan ook nog wat chorizo of kleine stukjes chilipeper toevoegen
    voor wat meer pit. Je kunt uiteraard ook andere kazen kiezen, zolang er
    maar een blauwgeaderde en een romige, goed smeltende kaas bij zit.

    In de handel vind je speciale pizzastenen. Die zijn een echte aanrader.
    Als je de steen op voorhand opwarmt in de oven en daarop je pizza’s bakt,
     krijg je een extra krokante bodem.



    Recept: Geert Van Der Bruggen
    bron; kazenvanbijons.be

    Categorie:PIZZA'S,
    Tags:kaas, look, tomaten, olijfolie, rucola, basilicum, tomatenpuree, pizza,
    10-03-2011
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Pizza met Brabants grondwitloof en Ganda ham

     
    Pizza met Brabants grondwitloof en Ganda ham

     voor 4 personen:

    • 4 pizzabodems
    • 10 vastkokende aardappelen type 'Ratte de touquet'
    • 4 kroppen grondwitloof,1/2 dl olijfolie
    • 1 takje rozemarijn,5 teentjes konflook
    • 12 plakken Ganda ham
    • 60 g Parmezaanse kaas
    • peper van de molen, fleur de sel.

    Bereiding:

    1. De aardappelen schillen en met de groenteschaaf in plakken van ong. 1,5 mm dikte snijden. De kroppen witloof in de lengte in 4 snijden, de kern weghalen en in 4 stukken snijden.
    2. Grondwitloof en aardappelschijven mengen met olijfolie, rozemarijn, peper van de molen en een wenig zout en gedurende een uur laten marineren.
    3. De pizzabodems op een bakplaat leggen en hierop de aardappel-witloofmengeling verdelen. De pizza gedurende ong. 12 minuten afbakken in een oven op 190°C.
    4. Halverwege de baktijd fijne plakjes look op de pizza strooien.
    5. Na het afbakken, naar wens versieren met Ganda ham, schaafsel van Parmezaanse kaas en een vleugje olijfolie.

                     bron; plusmagazine.be

                   Karel De Wolf

    Categorie:PIZZA'S,
    Tags:pizza,aardappel,witlof,look,ganda ham,kaas,
    20-01-2011
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Ingrediënten voor een pizza margherita van 25 cm


    Ingrediënten voor een pizza margherita van 25 cm

    ingrediënten voor de pizzabodem (zie hieronder)
    - tomatensaus: gezeefde tomaten, een bosje verse basilicum,
    - 180 gr mozzarella,zout en peper uit de molen,een beetje olijfolie.


                               Recept van de pizza margherita - tomatensaus & mozarella

    bereiding;

    - De oven voorverwarmen op 220°C (200°C voor een heteluchtoven). Zorg ervoor dat u de plaat er van tevoren uit haalt.
    - Vet de plaat licht in met wat olijfolie.
    - Leg de bodem op de plaat.
    - Bedek de bodem met tomatensaus.
    - Snijd de mozzarella in plakjes en beleg de pizza ermee.
    - Bestrooi met peper.
    - Verdeel de basilicumblaadjes erover.
    - Bak de pizza ongeveer 25 minuten in het midden van de oven.

    bron;.skynet.be/la_cuisine_belge


    Categorie:PIZZA'S,
    Tags:pizza,basilicum,mozzarella,tomatensaus,
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Zelf pizza maken? Waarom niet!


    Het recept voor de pizzabodem

    Zelf pizza maken? Waarom niet… Twee handen zijn genoeg!
    Met dit recept voor een pizzabodem maakt u snel heerlijk geurende pizza's, puur natuur en helemaal niet moeilijk.

    Ingrediënten

    150 gr tarwebloem, 1 eetlepel olijfolie, 8 cl lauw water,
    een halve theelepel zout, +/- 12 gr bakkersgist.

    bereiding:
    Voor een pizza voor twee personen (of een grote eter):

    Neem een grote kom. Schep de bloem in de kom, zodat er een piramidevorm ontstaat en maak in het midden een kuiltje. Doe daarin de gist en giet er enkele druppels water bij om het gistproces op gang te brengen. Strooi het zout er omheen.

    Als de gist dunner wordt, de bloem met gist bedekken door de bloem van de buitenkant naar de binnenkant te duwen. Laat het meel ongeveer +/- 20 minuten rusten. Het oppervlak van het meel moet gaan borrelen door de activiteit van het gist.

    Maak het kuiltje dieper met een hand en voeg lauw water toe.
    Beetje bij beetje het water toevoegen en met de andere hand mengen met het meel, zodat er een deegbal ontstaat.

    Leg het deeg op een met bloem bestoven werkblad en kneed het tot een soepel en samenhangend deeg.
    Doe het deeg terug in de kom. Bedek het met een droge theedoek en laat het 30-45 minuten rusten in een tochtvrije ruimte, tot het deeg in volume verdubbeld is.

    Het werkblad met bloem bestuiven en het deeg uitrollen met een deegroller. De randen kunnen plat blijven, ze zwellen op tijdens het bakken in de oven.

    Voordat u de pizza gaat beleggen, kunt u de bodem op een ingevette bakplaat leggen. Daarvoor kunt u olie of boter gebruiken.

    U kunt de pizza bakken in een voorverwarmde oven op 240 °C (of 220 °C voor een heteluchtoven), gedurende 13-15 minuten. De pizza wordt dus op hoge temperatuur gebakken.

    Het geeft een knapperig resultaat!

    Het recept voor snelle pizzabodem


    Sinds u uw eerste zelfgemaakte pizza heeft geproefd, kijkt u niet meer naar het vriesvak. Heeft u het druk vanavond of geen gist bij de hand?
    Maakt u zich geen zorgen, deze bodem "biscuit" is een goed alternatief voor een dergelijke situatie.

    Ingrediënten

    175 gr zelfrijzend bakmeel ,30 gr boter,
    12 cl melk op kamertemperatuur ,een halve theelepel zout.

    Voorbereidingen voor de bodem:

    Voor een pizza voor twee personen (of een grote eter):

    Het recept voor de pizzabodem - Zelf pizza maken ? Waarom niet..

    Neem een grote kom. Schep de bloem in de kom, zodat er een piramidevorm ontstaat. Maak in het midden een kuiltje. Strooi het zout er omheen. Werk de zachte boter door het meel.

    Maak het kuiltje dieper en voeg in één keer bijna alle melk toe. Met draaiende bewegingen met de hand de ingrediënten mengen, zodat er een deegbal ontstaat. Een beetje melk toevoegen als dat nodig is.

    Het recept voor de pizzabodem - Zelf pizza maken ? Waarom niet..

    Leg het deeg op een met bloem bestoven werkblad en kneed het tot een soepel en samenhangend deeg.


    Nu kunt u het deeg uitrollen met een deegroller (vergeet niet het werkblad opnieuw met bloem te bestuiven). Vouw de randen van de bodem iets omhoog, om ze straks knapperig te krijgen.

    Het recept voor de pizzabodem - Zelf pizza maken ? Waarom niet..

    Voordat u de pizza gaat beleggen, kunt u de bodem op een ingevette bakplaat leggen. Daarvoor kunt u olie of boter gebruiken.

    U kunt de pizza bakken in een voorverwarmde oven op 240 °C (of 220 °C voor een heteluchtoven), gedurende 13-15 minuten. De pizza wordt dus op hoge temperatuur gebakken.

    Het geeft een knapperig resultaat! 

    bron; bron;.skynet.be/la_cuisine_belge


    Categorie:PIZZA'S,
    Tags:pizzabodem,bloem,olijfolie,water,zout,gist,zelfrijzend bakmeel,boter,melk,
    09-06-2010
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Kabeljauwpizza met tomaat, spinazie en drie kazen

     
    Kabeljauwpizza met tomaat, spinazie en drie kazen

    800 g witte bloem, 35 g verse gist, 10 g zout, 1/2 l water, 35 ml olijfolie, 400 g kabeljauwfilet ontgraat, 2 eetlepels olijfolie, 1 afgestreken eetlepel provençaalse kruiden, 1 eetlepel tomatenpuree, 10 tomaten, 1 teentje knoflook, 400 g spinazie, 125 g blauwe kaas, 50 g mozzarella, 50 g parmezaan. 2 juni 2010

    kabeljauwpizza met tomaat spinazie en drie kazen  
     
    Bereiding :

    1 Voor bereiding van pizzadeeg: meng het lauwe water met de gist en meng dit alles onder de bloem. Voeg het zout en de olijfolie toe en meng alles tot een stevig deeg, voeg indien nodig nog een weinig bloem toe als het deeg te vochtig blijkt. Laat het deeg 30 minuten rijzen en klop het plat. Rol 4 bolletjes van het deeg en laat het een tweede keer rijzen. Rol ze uit tot een ronde vorm en maak een pizza.

    2 Mix de tomaten en doe ze door een fijne zeef. Laat het tomatensap inkoken met de tomatenpuree tot een saus en breng op smaak met peper, zout, Provençaalse kruiden en de olijfolie.

    3 Was de spinazie en zwier droog. Stoof de spinazie kort aan in een weinig olijfolie en roer erdoor met een teentje knoflook dat je op een vork prikt. Kruid met peper en zout en koel de spinazie snel af.

    4 Snijd de kabeljauwfilet in plakjes en meng met een beetje olijfolie.

    5 Bestrijk de pizzabodems met de tomatensaus en verdeel er de kabeljauw, spinazie en de 3 kaassoorten over. Bak de pizza’s in een voorverwarmde oven op 180°C à 200°C en dien op.

    bron; gva.be - ambiance.be



    Categorie:PIZZA'S,
    02-04-2010
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Witte pizza met peer en gorgonzola



    Witte pizza met peer en gorgonzola



    Ingrediëntenvoor 4 personen;


    olijfolie van goede kwaliteit
    500 g bloem
    25 g gist
    snuifje zout
    2 dikke doyennéperen
    2 el rietsuiker
    400 g gorgonzola
    raketsla

    Bereidingswijze;

    Doe de bloem in een kom en maak in het midden een kuiltje. Verbrokkel de gist in een kopje, doe er een beetje lauw water bij en roer glad. Doe de gist in het kuiltje en laat enkele minuten rusten. Voeg 1/4 liter lauw water en een snuifje zout toe en kneed tot een glad deeg. Laat 1/2 uur rijzen op kamertemperatuur.

    Snij de peren in schijfjes, bestrooi met rietsuiker en laat 1/2 uur rusten. Rol het deeg uit en leg op een met olie ingesmeerde bakplaat. Prik er enkele keren in met een vork. Smeer in met goede olijfolie. Schik er de schijfjes peer en stukjes gorgonzola op en besprenkel met wat olijfolie.

    Bak 12 minuten in een voorverwarmde oven op 230°C. Versier voor het opdienen met raketsla.

    bron; knackweekend.rnews.be


    Categorie:PIZZA'S,


    >

    Blog tegen de regels? Meld het ons!
    Gratis blog op http://blog.seniorennet.be - SeniorenNet Blogs, eenvoudig, gratis en snel jouw eigen blog!