Beoordeel dit blog
  Zeer goed
  Goed
  Voldoende
  Nog wat bijwerken
  Nog veel werk aan
 

Categorieën
  • AARDAPPELGERECHTEN (81)
  • ALCOHOLISCHE DRANKEN & WEETJES (39)
  • APERITIEF-HAPJES, AMUZE, BORRELHAPJES, TAPAS, PINTXO, (98)
  • BARBECUE, GRILPAN, GRIL, (51)
  • BIEREN & BIERWEETJES, (13)
  • BIJGERECHTEN, (50)
  • BROODJES, BROODGERECHTEN, SOORTEN, RECEPTEN, (65)
  • CALORIEARM, VETARM, INFO, RECEPTEN, (100)
  • CHINEES, OOSTERS, (4)
  • CHINESE, JAPANSE, THAISE GERECHTEN, (8)
  • CULINAIRE NIEUWTJES, (115)
  • CULINAIRE TRIPS, REIZEN. (60)
  • DESSERTEN, IJS, SORBET, NAGERECHTEN, (141)
  • DIEPVRIES, VERSCH. GERECHTEN, (1)
  • EIEREN, EIERGERECHTEN, (34)
  • FEESTELIJKE MENU'S, GERECHTEN, (41)
  • FONDUE, (3)
  • FOTO'S (4)
  • GROENTEN, GROENTENGERECHTEN, (73)
  • KAASGERECHTEN, KAASSALADE, KAASPLANK, (45)
  • KOOKBOEKEN, KEUKENHULPJES, KEUKENNIEUWTJES, (74)
  • KRUIDEN,MARINADES, (6)
  • OVEN/STOOFSCHOTELS, EENPANSGERECHTEN, (79)
  • PANNEKOEKEN, FLENSJES, WAFELS, ZOETE, HARTIGE, GEVULDE, (20)
  • PASTA'S, ITALIAANSE GERECHTEN, (129)
  • PIZZA'S, (11)
  • RESTAURANTS MET RECEPTEN (2)
  • RESTAURANTS, e.a. HORECAZAKEN (69)
  • RIJSTGERECHTEN (32)
  • SALADE'S, GEMENGDE SLA, GERECHTEN (91)
  • SAUSEN, VINAIGRETTES, OLIE, PESTO'S (17)
  • SMOOTHIE, FRUITDRINK, (10)
  • SOEPEN, KOUDE, WARME, BOUILLON, MAALTIJD, (111)
  • STREEKGERECHTEN (6)
  • TAART, GEBAK, KOEKJES, CAKE, e.a. (85)
  • TORTILLA'S, QUICHES, WRAP, e.a. (33)
  • VEGETARISCH, (39)
  • VISGERECHTEN, SCHAAL, SCHELPDIEREN, (311)
  • VLEESGERECHTEN, (198)
  • VOORGERECHTEN, WARME & KOUDE, (167)
  • WEETJES OVER VOEDING & GEZONDHEID (222)
  • WEETJES OVER VOEDING, (173)
  • WIJN & WIJNWEETJES (58)
  • WILD & GEVOGELTE (125)
  • WOKGERECHTEN (22)
  • ZWEEDSE, HAPJES, GERECHTEN, (2)
  •          Lieve bezoeker
    Zoeken met tags is nog niet
    kompleet het invullen van
    tags is een langzaamaan
    werkje, maar ik werk er aan.
    Zoeken in blog

    Aanraders !!!
  • ATELIER VAN JOSEPHINE
  • FOTO VAN JOKE
  • PHOTOGALERY
  • POWERPOINT VAN JOKE
  • NO LIMIT
  • Blog als favoriet !



           ideetjes van Josephine



     Gaspacho ( koude spaanse soep)



                    Tomaat crevette



         Versgebakken paprika chips



            Witlofrolletjes uit de oven



    St-jacobsvruchten, tuinboonen, puree



               Kerstbrood (Stoll)



                         Avocado



      Varkenshaas in sinaasappelsaus



      Avocadosoep met gerookte zalm



                    Kerstbrood ( Stoll)



            Bokkepootjes (Koekjes)



     Koekjes met vulling en hagelslag



       Herfstsalade met Parmaham



    Avocadosoepje met gerookte zalm



                    Cherrytomaatjes



                      Kwarteleitjes



                       Verse vijgen



       Avocadosalade met garnalen



              Cherrytomaatjes



         Witlof met appel en radijs



       Spaghetti met zalm en zeekraal



                Trostomaten


     
      Mozzarella, tomaten, basilicum



         Groentensoep met peterselie


     
                      Verse zalm
        


             Uitsmijter met ham



             Roerei met Garnalen



              Gestoofde Paprika's



                        Peulertjes



                 Groene salade



             Coeur de boeuf Tomaten



                        Zeekraal



                       Pruimen



                       Citroenen



                 Sinaasappelen



                         Frietjes



                     Tomatensoep



                        Basilicum



                       Angusbeef



                            Eieren



                            Eieren



              Gevulde gerookte zalm



                        Knoflook



                        Courgette

                      

                               Paprika



    Gegraniteerde aardappelschijfjes



            Aardappelkroketjes



        Asperges op vlaamse wijze



         Gebakken champignons



               Crema catalana



                    Aardbeien


     
                   Sinaasappel



                            Peer



             Omelet met Garnalen



    Asperges,garnalen,puree en eitje



           Roodfruit met vanilleijs



         Garnaalsalade met frietjes



     Sint Jacobsvruchten met wilof



           Parelhoen met spruitjes



                        Witlof



                       Aardbeien



              Asperges met garnalen


    E-mail mij

    Druk oponderstaande knop om mij te e-mailen.

    Inhoud blog
  • Biefstuksalade om van af te vallen
  • Love fish van de zuiderse zeeën
  • Stoofpotje van witloof, kool en pastinaak
  • Tartine met aubergine, mozzarella & tomaat
  • Zalm met krokante tikka masala
  • Appeltaart
  • Chili sin carne met 3 soorten bonen
  • Witlooftaart met peren en gedroogde veenbessen
  • Stoofpot van wintergroenten
  • Kwartels met savooikool
  • Gravad lax
  • Gourmet met vis
  • Ragout van hoevekip en Noordzeegarnaal, tuinboontjes en cantharellen
  • Champignonroomsoep
  • Gepocheerde oesters met tomaat en rodewijnsaus
  • Polderaardappel gevuld met garnaaltjes en Hollandse saus
  • Rollade van parelhoen en ganda ham
  • Koninginnenhapjes met vis
  • Gebakken zeebaarsfilet met tomaat
  • Reemedaillon met kastanjes
  • Tagliatelle met pikant rundvlees, sluimerwtjes, kappertjes en Parmezaanse kaas
  • Kippenbouillon met platte peterselie & Parijse champignons
  • Provençaalse pastasalade
  • Kalfstong in madeirasaus
  • Kalfsblanket
  • Brussels spruitenpotje met gehaktballetjes
  • gebakken schartong met witlof en gestoomde aardappeltjes.
  • Gratin met bloemkool en gehakt
  • Driedubbele kwarktaart met verse vijgen
  • Gegratineerd witloof met ham
  • Biefstuk met champignons de Paris en pasta
  • Gebakken pladijs met gestoofde erwten, wortelen en peterseliepuree
  • Minder zout in onze voeding
  • Tagliatelle en konijnenbout met leffe en rozemarijn
  • Bouillie met erwtjes en worteltjes
  • Varkenshaasje met tagliatelle en pepersaus
  • Rijstpap met appeltjes
  • Gevulde tomaten met bloemkool
  • Cappuccino van broccoli met geroosterde amandelen
  • Avocadosoep met gerookte zalm
  • Nieuw wapen in de strijd tegen obesitas: groene thee
  • Ragu alla Napolitana
  • Boterham met salade van zalm, selder en appel.
  • Salade met gegrilde zalm
  • Vissoep met mosselen
  • Friet met stoverij van varkenswangetjes
  • Gepocheerde peren met cranberry & gember
  • Mosselgratin met spinazie
  • Filet pur en witloof in de wok
  • Ovenschotel met rundergehakt en witloof
  • Carpaccio van tomaat met salade groene boontjes, mozzarella
  • 'Echte' bruschetta met knoflook en tomatenblokjes
  • Salade met sashimi van zeebaars en radijs
  • Maatjessalade
  • Gegrilde Caramba steaks
  • De meest ziekmakende voeding: fruit en groenten
  • Asperges met warme champignonsalade
  • Spirelli met kip en tomaatjes
  • Waterzooi van kipfilet met Mechelse asperges en kervel
  • Italiaanse mosselpan
  • Courgettesoep
  • Krokante sigaren met spinazie en feta
  • Spaghetti met curry en gerookte zalm
  • Gevulde zalmforel op de barbecue
  • Scampi's met knoflook
  • Gefrituurde pladijs, kropsla en yoghurtmayonaise
  • Slaatje van primeuraardappelen en geroosterde makreel.
  • Gevulde paprika met tzatziki
  • Groenten uit de oven
  • Salade Niçoise
  • Bruschetta met tomaat en aubergine
  • Salade van rundvlees met frambozen
  • Gelei van roze pompelmoes en Campari met vanilleyoghurt en cake
  • Witte asperges met oosterse dressing
  • Pastasalade met artisjokken en radicchio
  • Parijse worteltjes en hun loof
  • Kalfsgebraad met jonge worteltjes
  • Bruschetta met ham en mozzarella
  • Asperges met mousseline van peterselie en een gepocheerd ei.
  • Aardappelpuree met erwtjes en kippenhamburger met verse maïskorrels
  • Gehaktballetjes met tomaat en mozzarella
  • Gestoofde forel met bieslooksaus
  • Tagliolini met pesto, boontjes en aardappelen
  • Aardbeien op spies
  • Rogvleugel met blanke botersaus
  • Videetje van kip met zachte curry
  • Gebakken scholfilet met tomaat en kappertjes
  • Aardappelbrochettes met spek en rozemarijn
  • Salade van vergeten groenten
  • Spinaziesoep
  • Culinaire fietstochten in Noordertuinen van Antwerpen
  • Kip met perzik, paprika en rijst
  • Groentewraps
  • Peultjes met chilipeper, gember en Meritus-filet mignon
  • Gebakken aardappelen met gehaktballetjes
  • Kalfslapjes met geroosterde aardappeltjes
  • Lentesalade met witte asperges en garnalen
  • Roer­bak van as­per­ges en gar­na­len
  • Groentecurry
  • Lamskotelet in kruidenkorst



    Startpagina !
    Eten&Genieten - gezond genieten van eten & drinken

    "Er is geen oprechter liefde dan de liefde voor lekker eten ".... De gast moet op de saus wachten, niet de saus op de gast".... "Een volle buik heeft een gelukkig hoofd" ....

    29-07-2013
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.'Echte' bruschetta met knoflook en tomatenblokjes


    'Echte' bruschetta met knoflook en tomatenblokjes

    Voor 4 personen: 

    4 sneden brood, 3 volrijpe Roma-tomaten; 1 teen knoflook
    4 blaadjes basilicum, 2 el olijfolie extra vierge

     

    Bereidingswijze;

    Grill de sneden brood langs beide zijden boven hete houtskool. Wrijf het gepelde teentje knoflook licht langs het geroosterde brood en druppel er olijfolie over. Dompel de tomaten in kokend water en verfris. Verwijder vel en zaadjes en snij het vruchtvlees in blokjes. Vermeng deze met olijfolie en gesneden basilicum en kruid met peper en zout. Verdeel over het gegrilde brood en versier met enkele basilicumblaadjes.



    bron; knack.be

    Categorie:APERITIEF-HAPJES, AMUZE, BORRELHAPJES, TAPAS, PINTXO,
    Tags:Brood, tomaten,look,basilicum, olijfolie,
    07-07-2013
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Krokante sigaren met spinazie en feta


    Krokante sigaren met spinazie en feta

    Voor 12 stuks      
    • 200 g feta
    • 2 eetlepels pijnboompitten
    • 40 g gesmolten boter
    • 30 g jonge spinazieblaadjes
    • 6 vellen brickdeeg
     

    Bereiding ;

    1. Verwarm de oven voor op th. 7 – 210°C.
    2. Rooster de pijnboompitten in een antikleefpan zonder toevoeging van vetstof.
    3. Snij de feta in 12 staafjes en snij de brickvellen in twee.
    4. Besmeer een half brickvel met gesmolten boter. Leg 3 spinazieblaadjes langs en in het midden van de gesneden kant. Leg er een staafje feta op, voeg enkele pijnboompitten toe en vouw de punten naar het midden toe. Rol alles op en leg op de met bakpapier beklede ovenplaat. Maak zo 12 sigaren.
    5. Bak ze in 12 min. goudbruin in de oven.
    6. Serveer warm bij het aperitief.
     

    Tip;

    Je kan deze krokante sigaren ook als voorgerecht serveren. Geef er dan een slaatje bij en reken 3 of 4 stuks per persoon.

     
     

    bron; Delhaize.be


    Categorie:APERITIEF-HAPJES, AMUZE, BORRELHAPJES, TAPAS, PINTXO,
    Tags:feta, pijnboompitten, spinazie, brickdeeg,
    10-06-2013
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Bruschetta met tomaat en aubergine



    Bruschetta met tomaat en aubergine

     

    Voor 4 personen:
     
    1 wit stokbrood, 2 + 2 el olijfolie, 2 tenen knoflook
    1 aubergine, 2 grote rijpe trostomaten
    0,5 dl room, 1 el rode wijnazijn, 1 kl fijne suiker
    blaadjes basilicum, sap van ½ citroen
    1 el geroosterde pijnboompitten , peper en zout 

        

    Bereidingswijze;

    Snij de aubergine overlangs in tweeën. Besprenkel met olijfolie, kruid met peper en zout. Rooster ca. 20 minuten in de oven op 220°C. Lepel het vruchtvlees uit de aubergine en stoof kort aan in olijfolie. Mix glad met 0,5 dl room, enkele blaadjes basilicum en wat citroensap.

    Ontpit en ontvel de tomaten, snij in blokjes. Meng met enkele blaadjes fijngesneden basilicum, rodewijnazijn, suiker, wat olijfolie, peper en zout.

    Snij het stokbrood in schuine dikke plakken. Prak de knoflook met wat olijfolie in de vijzel. Wrijf het brood in en rooster op de barbecue of in de grillpan.

    Serveer de helft van de broodjes met het tomatenmengsel, de andere helft met aubergine. Werk de auberginebruschetta af met geroosterde pijnboompitten.





    bron; knack.be

    Categorie:APERITIEF-HAPJES, AMUZE, BORRELHAPJES, TAPAS, PINTXO,
    Tags:stokbrood, aubergine, tomaten, pijnboompitten,
    27-03-2013
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Kleine flans van witloof met grijze garnalen


    Kleine flans van witloof met grijze garnalen   

    Voor 4  personen;

    3
    eieren, 1 eetlepel gehakte bieslook, 100 g gepelde grijze garnalen,

    20
    cl
    lichte, verse room, 1/2 eetlepel olie, peper,zout, 1 witloofstronk (125 g).

    Bereiding; 10-30 min.

    1. Snipper het witloof heel fijn en bak het aan in de olie in een kleine pan. Zet een deksel op de pan en laat de stukjes witloof 5 min. stoven op zacht vuur. Verwijder het deksel en laat nog 5 min. bakken op vrij hoog vuur.
    2. Verwarm ondertussen de oven voor op th. 6 – 180°C.
    3. Klop de eieren los met de room, voeg de grijze garnalen toe, de bieslook en het witloof. Meng en breng op smaak met peper en zout.
    4. Smeer 6 kleine soufflékommetjes lichtjes in met boter, zet ze in een ovenschaal en verdeel er de eierbereiding over. Giet warm water in de schaal tot op 2/3 hoogte van de kommetjes en bak ze gedurende 15 min. in de oven.
    5. Serveer lauw bij het aperitief (je kan ze opwarmen in de microgolfoven).



      bron; delhaize.be

    Categorie:APERITIEF-HAPJES, AMUZE, BORRELHAPJES, TAPAS, PINTXO,
    Tags:witlof, garnalen, room, eieren,
    31-12-2012
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Duo van muisaardappelen en foie gras

      
      Duo van muisaardappelen en foie gras 

    Feestelijk aperitiefhapje 

    Voor 4 glaasjes;

    4 muisaardappelen van gemiddelde grootte, foie gras, olijfolie, grof zout en peper

           Recept 3 – Duo van muisaardappelen en foie gras
                                                    © soupcom de balsamique

    Bereiding; 5-20 min.

    Schel de aardappelen, kook er twee in gezout water.

    Snij de andere twee aardappelen in fijne sneden. Verwarm wat olijfolie in een pan en doe er de aardappelchips in. Leg ze nadien op absorberend papier.

    Laat de gekookte aardappelen afkoelen en snijd ze in blokjes. Vul de glaasjes met de aardappelen.

    Snijd de foie gras in blokjes en voeg ze toe in de glaasjes. Werk af met wat grof zout en de chips.



    bron; skynet.be

    Categorie:APERITIEF-HAPJES, AMUZE, BORRELHAPJES, TAPAS, PINTXO,
    Tags:aardappel, foie gras,
    18-12-2012
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Aardappelkoekjes met gerookte zalm en kruidenslagroom



    Aardappelkoekjes met gerookte zalm en kruidenslagroom

    Een snel en indrukwekkend voorgerecht.
    Gemakkelijk te bereiden voor iedereen.

    • Voor 4 personen :

      ½ bosje dille, 1 eetlepel citroensap, 10 cl room
      100 g verse kaas, 200 g gerookte zalm
      8 diepgevroren rösti’ s,  zout en peper 

                                 Aardappelkoekjes met gerookte zalm en kruidenslagroom

         Bereiding: 25 min.
    • 1. Verwarm de oven voor op T°6 – 180°C en neem er de bakplaat uit. Bekleed met bakpapier en bak hierop de nog bevroren rösti’ s in de oven in 25 min goudbruin. Draai ze halverwege de baktijd om.
    • 2. Leg ondertussen 8 takjes dille opzij en knip de rest fijn. Meng in een kom met de kaas, het citroensap, peper en zout.
    • 3. Klop de room in een kom stijf en spatel er voorzichtig het kaasmengsel onder.
    • 4. Snij de zalm in reepjes.
    • 5. Verdeel de rösti’ s over de borden en leg er de zalm en wat room op. Versier met een takjes dille.
    • 6. Dien onmiddellijk op om van het warm-koudeffect te genieten.
       



    bron; delhaize.be

    Categorie:APERITIEF-HAPJES, AMUZE, BORRELHAPJES, TAPAS, PINTXO,
    Tags:dille, room, kaas, zalm, rösti,
    14-12-2012
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Mini quichepuntjes met garnalen


    Mini quichepuntjes met garnalen

  • 100 gram garnalen, roomboterbladerdeeg
  • 1 ei, Crème fraîche, 50 gram geraspte belegen kaas
  • 2 eetlepels fijngehakte basilicum, zout en peper

                     Mini quichepuntjes met garnalen
  • Bereiding;

    Verwarm de over voor op 200°C.
    Bekleed 4 taartvormpjes (10 cm) met roomboterbladerdeeg. Klop 1 ei los met 3 eetlepels crème fraîche, de geraspte belegen kaas, zout, peper, 2 eetlepels fijngehakte basilicum (vers of diepvries) en de garnalen en schep dit in de vormpjes. Bak de taartjes in een voorverwarmde oven in ongeveer 20 minuten goudbruin en gaar.
    Laat ze afkoelen tot lauwwarm en snijd ze in puntjes.



    Bron; visrecepten.nl


    Categorie:APERITIEF-HAPJES, AMUZE, BORRELHAPJES, TAPAS, PINTXO,
    Tags:garnalen, room, kaas, basilicum,
    13-12-2012
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Glaasje met zalm,Lepeltje met sint-jakobsnoten,Mosseltjes maitre d hotel


    Aperitiefhapjes uit de zee

    Glaasje met zalm en een sesamkrokantje

    Snijd mootjes gerookte zalm in blokjes. Besprenkel ze met citroen en bestrooi ze met fijne kruiden. Bewaar de blokjes zalm in de koelkast. Snijd intussen de vellen brikdeeg in dunne reepjes, leg ze op vetvrij papier en schuif ze snel in de oven.
    Verdeel de zalmblokjes over de glaasjes, garneer met de krokantjes van brikdeeg en bestrooi met sesamzaadjes.

                               


    Lepeltje met sint-jakobsnoten en flinterdunne bloemkooltjes

    Leg de bloemkoolroosjes 10 min. in gezouten kokend water. Snijd ze in heel dunne schijfjes.
    Bak de sint-jakobsnootjes in de pan. Leg één nootje in elke lepel, breng op smaak met fleur de sel en peper van de molen en eindig met een flinterdun bloemkoolschijfje.

    Mosseltjes maître d’hôtel

    Hak kruidkers, peterselie en knoflook fijn en meng met lichtgezouten boter. Kruid naar smaak (zout, peper of currykruiden, kurkuma…). Leg de diepgevroren mosseltjes in afzonderlijke, kleine potjes en leg er een mooi klontje kruidenboter bij. Zet ze 10 à 12 minuten in de oven op 200°.

    bron; vinsalsace.com

    Categorie:APERITIEF-HAPJES, AMUZE, BORRELHAPJES, TAPAS, PINTXO,
    Tags:zalm,sint-jacobsnoten,mossels, bloemkool, look,
    01-10-2012
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Gehaktballetjes met amandel en saffraan


    Gehaktballetjes met amandel en saffraan

    Voor 4 personen:
    400 g gemengd varkens- en kalfsgehakt, 2 teentjes knoflook
    1 kleine rode ui, 1 el olijfolie, cayennepeper
    1 mespuntje saffraandraden, 3 el gepelde amandelen
    20 cl droge witte wijn, de zestes van 1/4 citroen
    1/2 bosje platte peterselie, zout

                          

    Bereidingswijze

    Maak kleine balletjes van het gehakt. Zet opzij. Hak knoflook en ui fijn. Fruit dit mengsel 5 min. op een zacht vuurtje in een pan met 1 el olijfolie. Voeg een vleugje cayennepeper en zout toe. Doe de gehaktballetjes, de saffraan en de in tweeën gehakte amandelen in de pan en laat 5 min. bakken. Blijf roeren.

    Voeg de witte wijn toe, breng al roerend net tot het kookpunt, zet meteen het vuur lager en laat 15 min. opstaan. Controleer regelmatig het vloeistofniveau en voeg indien nodig wat water toe. Haal van het vuur en laat afkoelen. Voeg als het mengsel wat is afgekoeld de citroenzeste en de blaadjes platte peterselie toe. Meng.

    bron; knackweekend;rnews.be

    Categorie:APERITIEF-HAPJES, AMUZE, BORRELHAPJES, TAPAS, PINTXO,
    Tags:Gehakt, Amandelen, Wijn, Saffraan,
    03-05-2012
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Aardbeien met een romige vulling



    Aardbeien met een romige vulling

    Gemakkelijk en feestelijk, dat zijn deze heerlijke, gevulde aardbeien.
    Kies de grootste exemplaren voor het mooiste (en lekkerste) eindresultaat.

    Nodig:

    18 grote aardbeien, 50 gr poedersuiker, 

    120 gm Philadelphia roomkaas, light, op kamertemperatuur

    1 Vanillestokje, (een halve koffielepel vanille-extract)

                                       
    Bereidingswijze:
    10 min.

    Was en droog de aardbeien (laat het groen zitten).

    Snijd met een mes een driehoek uit de punt van de aardbei, bewaar de stukjes die je weggesneden hebt.

    Leg de aardbeien met het groen naar beneden op een schaaltje, zodat ze goed blijven liggen tijdens het vullen.

    Gebruik een mixer om de philadelphia, poedersuiker en vanille door elkaar te mengen.

    Snijd de eerder uitgesneden driehoekjes in nog kleinere stukjes en roer ze met een lepel door het mengsel.

    Vul, met behulp van een mes of spuitzak, elke aardbei met een kleine portie van het mengsel en serveer.

    TIP: Bereid de aardbeien op de dag dat je ze wilt serveren. 

    bron;telegraaf.nl


    Categorie:APERITIEF-HAPJES, AMUZE, BORRELHAPJES, TAPAS, PINTXO,
    Tags:aardbeien, poedersuiker, roomkaas, vanillestok,
    02-05-2012
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Zalmsalade



    Zalmsalade

    We voegen geen mayonaise toe, zo houden we deze salade lekker fris en licht.

    Voor 4 personen; 10 min. 

    1 grote aardappel, 250 gr zalmfilet, halve sjalot
    2 eetlepels olie, 2 eetlepels citroensap.

                                       
     bereiding;

    1. Breng een pan water aan de kook. Schil de aardappel en snijd hem in blokjes van 1 cm. Kook de blokjes ongeveer 4 minuten. Laat ze afkoelen..

    2. Snijd de zalm in plakjes en vervolgens in blokjes. Meng de aardappelblokjes met de zalm, gesnipperde sjalot, olie en het sap van de citroen. Breng op smaak met een beetje zout.

    3. Maak met behulp van twee lepels mooie langwerpige bolletjes van het mengsel. Serveer ze in kleine schaaltjes of op amuselepels.



    Ramon Beuk
    Foto; Serge  Lichtenberg
    bron; telegraaf.nl


    Categorie:APERITIEF-HAPJES, AMUZE, BORRELHAPJES, TAPAS, PINTXO,
    Tags:aardappel, zalm,
    07-04-2012
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Witte aspergesalade met garnalen en munt



    Witte aspergesalade met garnalen en munt

     

    Voor 10 personen;
    250 gram garnalen, 500 gram witte asperges,
    4 takjes munt, sap en rasp van een halve citroen
    3 eetlepels walnootolie, 10 kleine glaasjes.
                                        Witte aspergesalade met Hollandse garnalen en munt

    Bereiding; 30 - 45 min.

    Schil de asperges met een dunschiller vanaf het kopje naar beneden, draai de asperges tijdens het schillen steeds een slag. Snijd 1½ - 2 cm van de harde onderkanten af. Snijd de aspergepunten op 4 cm af. Leg de punten in een stoommandje en stoom ze in een stoompan (of steamer) in 4-6 minuten beetgaar.
    Laat ze afkoelen en halveer de aspergepunten inde lengte.
    Snijd of schaaf de asperges schuin in flinterdunne plakjes.

    Leg de aspergeplakjes in een vergiet en schenk er ongeveer een liter kokend water over. Laat de plakjes goed uitlekken en afkoelen. Pluk de blaadjes munt van de takjes. Houd 10 kleine blaadjes achter voor garnering en hak de resterende munt heel fijn. Klop in een kom 2 eetlepels citroensap met de walnootolie en wat zout en versgemalen peper tot een dressing. Roer de citroenrasp, de fijngehakte munt en de aspergeplakjes erdoor. Laat de aspergesalade minstens 15 minuten staan.

    Schep de aspergesalade in de glaasjes en verdeel de garnalen erover.
    Steek in elk glaasje een aspergepunt en garneer met een blaadje munt.


    bron; visrecepten.nl


    Categorie:APERITIEF-HAPJES, AMUZE, BORRELHAPJES, TAPAS, PINTXO,
    Tags:garnalen, asperges, munt, citroen,
    04-04-2012
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Aspergehapjes met meloen


    Aspergehapjes met meloen

    Voor 4 personen;
    • 1,5 eetlepel balsamicoazijn, 0,25Charentais meloen (ong. 200 g)
      een mespunt mosterd, 4groene asperges
    • 3 eetlepels olijfolie, peper en zout
    • 6 sneetjes rauwe Italiaanse ham (« Prosciutto »)

    Aspergehapjes met meloen

    Bereiding; 10 - 30 min.

    (voor 12 stuks)

    • Schil de groene asperges niet, verwijder alleen het harde onderste gedeelte. Kook gaar in 5 à 7 min (afhankelijk van de dikte) in kokend water. Laat voorzichtig uitlekken en dompel in koud water.
    • Maak ondertussen de vinaigrette: giet de azijn in een kleine bokaal, kruid met peper en zout, voeg de mosterd en de olie toe. Sluit de bokaal en schud goed.
    • Schil de meloen en snij in 12 schijfjes. Halveer de hamsneetjes in de lengte. Laat de asperges uitlekken op keukenpapier en snij in 3.
    • Leg op elk half sneetje ham, een schijfje meloen en een stukje asperge. Rol op en steek vast met een cocktailprikker.
    • Dien fris op, bedropen met wat balsamicovinaigrette. Serveer de resterende vinaigrette apart.

    Variant:
    Voor een typisch Belgische versie gebruik je witte asperges en kwartjes hardgekookt ei, opgerold met beenham en bedropen met een mayonaisevinaigrette en fijngehakte peterselie.

    Tip:
    Aarzel niet om deze hapjes vooraf te bereiden en bewaar ze, afgedekt met cellofaan, in de koelkast.

    bron; delhaize.be


    Categorie:APERITIEF-HAPJES, AMUZE, BORRELHAPJES, TAPAS, PINTXO,
    Tags:meloen, asperges, ham,
    11-03-2012
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Ragout van doperwten, gember en grapefruit


    Ragout van doperwten, gember en grapefruit

    Voor 4 personen;
    1 kg doperwten, 4 jonge uitjes, een gemberknol van 5 cm
    200 g boter, een bundel koriander, 1 roze grapefruit, fleur de sel

                        

    Bereidingswijze

    Haal de erwten uit de dop. Pel en versnipper de uitjes. Schil de gember en
    snij in plakjes. Verhit een klont boter en stoof de erwten beetgaar met de gember en de uitjes. Smelt 100 g boter met een glas water en klop tot emulsie.

    Haal de blaadjes van de koriander en vermaal ze in de mixer met de boteremulsie. Zeef de puree. 
    Haal de huid van de grapefruit en snij de partjes los van tussen de vliezen. 

    Meng nog een klontje boter door de erwten en kruid met fleur de sel. Schik de erwtjes met de doormidden gesneden partjes grapefruit in glaasjes en giet er koriandersaus over.

    Tip:
    Jonge erwtjes kan je ook mengen met primeurwortels en munt en zo eten
    ('à la fermière'). Jonge erwtjes smaken ook lekker wanneer ze worden
     gemengd met een versneden bodem van gekookte artisjok.


    bron; knackweekend.rnews.be


    Categorie:APERITIEF-HAPJES, AMUZE, BORRELHAPJES, TAPAS, PINTXO,
    Tags:Erwtjes, uitjes, gember, boter, koriander, grapefruit,
    09-03-2012
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Empanada met zalm


    Empanada met zalm

    Laat deze lekkere empanada’s minstens een kwartiertje rusten voordat u ze aansnijdt.

    Voor 4 personen:

          250 gram bloem, 2 eieren, 4 eetlepels olijfolie

         
    75-100 ml witte wijn, 2 blikjes rode zalm op olie (185 gr)

         
    3 eetlepels olijfolie, 1 ui, grof gesnipperd

          1 rode paprika, in dunne reepjes, 1 gele paprika, in dunne reepjes

         
    ½ eetlepel pittige paprikapoeder, zwarte peper, versgemalen

         
    2 eetlepels verse oregano, fijngehakt.
                                           .Empanada met zalm
     Bereiding; tijd 30 - 45min;

    Verwarm de oven voor op 200 °C.
    Meng de bloem in een kom met 1 theelepel zout, 1 ei, de olijfolie en wijn al roerend tot een samenhangend deeg. Kneed het deeg door tot het soepel is en laat het afgedekt rusten.

    Verhit de olijfolie in een hapjespan en schep de ui en paprika met de paprikapoeder en zout naar smaak erdoor. Smoor de paprika afgedekt in 15-20 minuten zachtjes gaar. Laat de zalm in een zeef uitlekken, verwijder de velletjes. Verdeel het deeg in vier gelijke stukken en rol ze op een met bloem bestoven werkvlak een voor een uit tot dunne ronde lappen met een doorsnede van 15 cm. Strijk de gesmoorde paprika over het deeg uit. Verdeel de zalm over een helft van de deeglappen. Strooi de oregano met wat zout en peper erover.

    Vouw de andere deeghelft over de zalm en druk de rand tussen duim en wijsvinger dicht. Leg de empanada ’s op een met bakpapier beklede bakplaat en bestrijk de bovenkant met losgeklopt ei. Bak ze een richel onder het midden in de oven in 25-35 minuten goudbruin en gaar.

    Weetje;
    Zalm is roze van kleur doordat de vis garnalen eet. Garnalen bevatten veel caroteen, een rode natuurlijke kleurstof die wordt opgenomen door het visvlees.
    Zalm die gekweekt word, krijgt voeding met dezelfde kleurstof.
    De zalm heeft deze kleurstoffen nodig om zich goed te voelen en zich voort te planten.
    Zalmen die opgroeien in aquacultuur krijgen uitsluiten, voer van grondstoffen
    die ze in het wild ook eten, zoals visjes en plankton.


    bron; visrecepten.nl


    Categorie:APERITIEF-HAPJES, AMUZE, BORRELHAPJES, TAPAS, PINTXO,
    Tags:zalm, wijn, paprika, oregano, ui,
    24-12-2011
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Hartige muffins met garnalen



    Hartige muffins met garnalen

    Voor 4 personen;
    • 250 gram garnalen, 150 gram zelfrijzend bakmeel
      50 gram Parmezaanse kaas (geraspt), 1 ei, 150 ml yoghurt
      3 eetlepels olijfolie, 25 gram verse bieslook (fijngeknipt)
      1 eetlepel citroensap, 1 eetlepel yoghurtmayonaise
      1 eetlepel verse basilicum (fijngehakt), 75 gram rucola
      Zout en versgemalen peper

                                    Hartige muffins met Hollandse garnalen
    Bereiding; ca 35 min.

    Verwarm de oven voor op 200 ºC. Hak 50 gram garnalen fijn. Roer in een kom het zelfrijzend bakmeel met de kaas, een snufje zout en peper naar smaak door elkaar. Breek het ei erboven en roer de yoghurt, olijfolie, bieslook en fijngehakte garnalen erdoor. Roer tot een stevig beslag. Schep dit mengsel in een muffinvorm met 12 kleine holtes of in 4 papieren cakevormpjes. Bak de muffins in de oven in 15-20 minuten goudbruin en gaar.

    Klop in een kom het citroensap met de mayonaise, het basilicum en zout en peper naar smaak tot een dressing en schep de garnalen erdoor. Verdeel de rucola over vier borden en zet op elk bord drie kleine muffins of een grote muffin in het midden. Verdeel wat garnalen tussen de muffins.

    Tip: vervang de muffins door plakjes ciabatta met olijven.


    bron; visrecepten.nl


    Categorie:APERITIEF-HAPJES, AMUZE, BORRELHAPJES, TAPAS, PINTXO,
    Tags:garnalen, kaas, yogurt, rucola, basilicum, olijfolie, bieslook,
    21-12-2011
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Cappuccino met grijze garnalen, amandelen en lichte kerrie



    Cappuccino met grijze garnalen, amandelen en lichte kerrie

    Een origineel en geraffineerd soepje, ideaal om mee te beginnen …

     
    • Voor 8 glaasjes;
      o gehakte verse koriander, peper en zout, 1 ui(en)
    • o 1 koffielepelkerriepoeder,125 g gepelde grijze garnalen
    • o 2 vetarm(e) bouillonblokje(s), 2 eetlepel(s) arachideolie
    • o 200 g geschaafde amandelen, 25 cl verse room, 3 wortelen (200 g)

                              Cappuccino met grijze garnalen, amandelen en lichte kerrie

      Bereiding: 15 min. + 20 min.
    • 1. Snipper de ui en snij de wortelen in plakjes.
    • 2. Fruit ze op een zacht vuur in een stoofpan met 2 eetlepels arachideolie.
    • 3. Voeg na 5 min. het kerriepoeder en de amandelen toe, meng 1 min., doe er dan 1,2 L water bij en de verbrokkelde bouillonblokjes.
    • 4. Breng aan de kook, zet het deksel op de pan en laat 20 min. op een heel zacht vuur sudderen.
    • 5. Laat 5 min. rusten, mix goed en breng op smaak.
    • 6. Net voor het serveren : klop de room half op in een kom en kruid met peper en zout.
    • 7. Schep 1 eetlepel grijze garnalen in elke kop, giet er de hete soep bij en lepel er wat room bovenop.
    • 8. Bestrooi met fijngehakte koriander en dien op.
    bron; delhaize.be

    Categorie:APERITIEF-HAPJES, AMUZE, BORRELHAPJES, TAPAS, PINTXO,
    Tags:koriander, garnalen, amandelen, room wortelen,
    20-12-2011
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Kerstcrunch met witte pensen en truffels


    Kerstcrunch met witte pensen en truffels


    Ingrediënten;
    • 4 velletjes bladerdeeg, 4 witte minipensen, 30 g stukjes truffel
    • gesmolten boter, 4 fijne reepjes prei, gemalen peper en zout 
                 
                          
                                                                      Foto; dufrais.be

      Bereiding;
      Bestrijk de blaadjes bladerdeeg met gesmolten boter. Beleg elk blaadje met een witte minipens. Voeg een paar stukjes truffel en wat peper en zout toe. Bind het geheel samen met een reepje prei. Bestrijk de buitenkant van de pakketjes met gesmolten boter. Bak gedurende 10 minuten in de oven.

      bron;leffe.com

    Categorie:APERITIEF-HAPJES, AMUZE, BORRELHAPJES, TAPAS, PINTXO,
    Tags:bladerdeeg, witte pensen, truffels, prei,
    15-12-2011
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Salsa van tomaat en garnaal

    Salsa van tomaat en garnaal

    Voor 4 personen:
    12 trostomaatjes,12 gekookte (of gegrilde) grote garnalen
    sap van een limoen, een scheut tabasco, verse koriander, peper en zout

                                        
    Bereidingswijze;

    Meng limoensap, tabasco, peper en zout.

    Snij de kerstomaatjes in stukjes en voeg het vocht toe.

    Snij de garnalen in de lengte doormidden.

    Meng de ingrediënten en verdeel over glazen. Versier met koriander.

    bron; weekend.knack.be

    Categorie:APERITIEF-HAPJES, AMUZE, BORRELHAPJES, TAPAS, PINTXO,
    Tags:tomaat, garnalen, limoen,
    20-11-2011
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Paprika met zalm-venkelragout


            Paprika met zalm-venkelragout
    Voor 10 personen;
    • 60 gram boter, 1 ui, gesnipperd, 2 teentjes knoflook, geperst
      1 venkelknol, fijngesnipperd, 60 gram bloem
      1 eetlepel droge sherry (fino), 180 ml groentebouillon
      1 blikje wilde rode zalm 213 gram, uitgelekt (evt. vel en graten verwijderen),
      4 mooie puntpaprika's, bieslook, fijngesneden

                                Paprika met zalm-venkelragout

      bereiding; ca.35 min.

      Verhit de boter in een pan met dikke bodem. Voeg de ui, knoflook en venkel toe en laat 5 minuten zachtjes bakken. Voeg de bloem toe en laat kort garen. Voeg de sherry toe en laat al roerend goed opnemen. Voeg in delen al roerend de bouillon toe zodat een stevige saus zonder klontjes ontstaat.

      Laat de zalm uitlekken, verwijder graatjes en vel en prak de vis fijn. Roer de zalm door de saus en breng op smaak met zout en peper. Laat goed afkoelen en opstijven. Snijd de kapjes van de paprika's en verwijder de zaadlijsten. Vul ze met de zalmragout.
      Snijd elke paprika in plakken van 2 cm, bestrooi met bieslook en serveer.
    bron; visrecepten.nl

    Categorie:APERITIEF-HAPJES, AMUZE, BORRELHAPJES, TAPAS, PINTXO,
    Tags:venkel, look,zalm, paprika's, bieslook,


    >

    Blog tegen de regels? Meld het ons!
    Gratis blog op http://blog.seniorennet.be - SeniorenNet Blogs, eenvoudig, gratis en snel jouw eigen blog!