Beoordeel dit blog
  Zeer goed
  Goed
  Voldoende
  Nog wat bijwerken
  Nog veel werk aan
 

Categorieën
  • AARDAPPELGERECHTEN (81)
  • ALCOHOLISCHE DRANKEN & WEETJES (39)
  • APERITIEF-HAPJES, AMUZE, BORRELHAPJES, TAPAS, PINTXO, (98)
  • BARBECUE, GRILPAN, GRIL, (51)
  • BIEREN & BIERWEETJES, (13)
  • BIJGERECHTEN, (50)
  • BROODJES, BROODGERECHTEN, SOORTEN, RECEPTEN, (65)
  • CALORIEARM, VETARM, INFO, RECEPTEN, (100)
  • CHINEES, OOSTERS, (4)
  • CHINESE, JAPANSE, THAISE GERECHTEN, (8)
  • CULINAIRE NIEUWTJES, (115)
  • CULINAIRE TRIPS, REIZEN. (60)
  • DESSERTEN, IJS, SORBET, NAGERECHTEN, (141)
  • DIEPVRIES, VERSCH. GERECHTEN, (1)
  • EIEREN, EIERGERECHTEN, (34)
  • FEESTELIJKE MENU'S, GERECHTEN, (41)
  • FONDUE, (3)
  • FOTO'S (4)
  • GROENTEN, GROENTENGERECHTEN, (73)
  • KAASGERECHTEN, KAASSALADE, KAASPLANK, (45)
  • KOOKBOEKEN, KEUKENHULPJES, KEUKENNIEUWTJES, (74)
  • KRUIDEN,MARINADES, (6)
  • OVEN/STOOFSCHOTELS, EENPANSGERECHTEN, (79)
  • PANNEKOEKEN, FLENSJES, WAFELS, ZOETE, HARTIGE, GEVULDE, (20)
  • PASTA'S, ITALIAANSE GERECHTEN, (129)
  • PIZZA'S, (11)
  • RESTAURANTS MET RECEPTEN (2)
  • RESTAURANTS, e.a. HORECAZAKEN (69)
  • RIJSTGERECHTEN (32)
  • SALADE'S, GEMENGDE SLA, GERECHTEN (91)
  • SAUSEN, VINAIGRETTES, OLIE, PESTO'S (17)
  • SMOOTHIE, FRUITDRINK, (10)
  • SOEPEN, KOUDE, WARME, BOUILLON, MAALTIJD, (111)
  • STREEKGERECHTEN (6)
  • TAART, GEBAK, KOEKJES, CAKE, e.a. (85)
  • TORTILLA'S, QUICHES, WRAP, e.a. (33)
  • VEGETARISCH, (39)
  • VISGERECHTEN, SCHAAL, SCHELPDIEREN, (311)
  • VLEESGERECHTEN, (198)
  • VOORGERECHTEN, WARME & KOUDE, (167)
  • WEETJES OVER VOEDING & GEZONDHEID (222)
  • WEETJES OVER VOEDING, (173)
  • WIJN & WIJNWEETJES (58)
  • WILD & GEVOGELTE (125)
  • WOKGERECHTEN (22)
  • ZWEEDSE, HAPJES, GERECHTEN, (2)
  •          Lieve bezoeker
    Zoeken met tags is nog niet
    kompleet het invullen van
    tags is een langzaamaan
    werkje, maar ik werk er aan.
    Zoeken in blog

    Aanraders !!!
  • ATELIER VAN JOSEPHINE
  • FOTO VAN JOKE
  • PHOTOGALERY
  • POWERPOINT VAN JOKE
  • NO LIMIT
  • Blog als favoriet !



           ideetjes van Josephine



     Gaspacho ( koude spaanse soep)



                    Tomaat crevette



         Versgebakken paprika chips



            Witlofrolletjes uit de oven



    St-jacobsvruchten, tuinboonen, puree



               Kerstbrood (Stoll)



                         Avocado



      Varkenshaas in sinaasappelsaus



      Avocadosoep met gerookte zalm



                    Kerstbrood ( Stoll)



            Bokkepootjes (Koekjes)



     Koekjes met vulling en hagelslag



       Herfstsalade met Parmaham



    Avocadosoepje met gerookte zalm



                    Cherrytomaatjes



                      Kwarteleitjes



                       Verse vijgen



       Avocadosalade met garnalen



              Cherrytomaatjes



         Witlof met appel en radijs



       Spaghetti met zalm en zeekraal



                Trostomaten


     
      Mozzarella, tomaten, basilicum



         Groentensoep met peterselie


     
                      Verse zalm
        


             Uitsmijter met ham



             Roerei met Garnalen



              Gestoofde Paprika's



                        Peulertjes



                 Groene salade



             Coeur de boeuf Tomaten



                        Zeekraal



                       Pruimen



                       Citroenen



                 Sinaasappelen



                         Frietjes



                     Tomatensoep



                        Basilicum



                       Angusbeef



                            Eieren



                            Eieren



              Gevulde gerookte zalm



                        Knoflook



                        Courgette

                      

                               Paprika



    Gegraniteerde aardappelschijfjes



            Aardappelkroketjes



        Asperges op vlaamse wijze



         Gebakken champignons



               Crema catalana



                    Aardbeien


     
                   Sinaasappel



                            Peer



             Omelet met Garnalen



    Asperges,garnalen,puree en eitje



           Roodfruit met vanilleijs



         Garnaalsalade met frietjes



     Sint Jacobsvruchten met wilof



           Parelhoen met spruitjes



                        Witlof



                       Aardbeien



              Asperges met garnalen


    E-mail mij

    Druk oponderstaande knop om mij te e-mailen.

    Inhoud blog
  • Biefstuksalade om van af te vallen
  • Love fish van de zuiderse zeeën
  • Stoofpotje van witloof, kool en pastinaak
  • Tartine met aubergine, mozzarella & tomaat
  • Zalm met krokante tikka masala
  • Appeltaart
  • Chili sin carne met 3 soorten bonen
  • Witlooftaart met peren en gedroogde veenbessen
  • Stoofpot van wintergroenten
  • Kwartels met savooikool
  • Gravad lax
  • Gourmet met vis
  • Ragout van hoevekip en Noordzeegarnaal, tuinboontjes en cantharellen
  • Champignonroomsoep
  • Gepocheerde oesters met tomaat en rodewijnsaus
  • Polderaardappel gevuld met garnaaltjes en Hollandse saus
  • Rollade van parelhoen en ganda ham
  • Koninginnenhapjes met vis
  • Gebakken zeebaarsfilet met tomaat
  • Reemedaillon met kastanjes
  • Tagliatelle met pikant rundvlees, sluimerwtjes, kappertjes en Parmezaanse kaas
  • Kippenbouillon met platte peterselie & Parijse champignons
  • Provençaalse pastasalade
  • Kalfstong in madeirasaus
  • Kalfsblanket
  • Brussels spruitenpotje met gehaktballetjes
  • gebakken schartong met witlof en gestoomde aardappeltjes.
  • Gratin met bloemkool en gehakt
  • Driedubbele kwarktaart met verse vijgen
  • Gegratineerd witloof met ham
  • Biefstuk met champignons de Paris en pasta
  • Gebakken pladijs met gestoofde erwten, wortelen en peterseliepuree
  • Minder zout in onze voeding
  • Tagliatelle en konijnenbout met leffe en rozemarijn
  • Bouillie met erwtjes en worteltjes
  • Varkenshaasje met tagliatelle en pepersaus
  • Rijstpap met appeltjes
  • Gevulde tomaten met bloemkool
  • Cappuccino van broccoli met geroosterde amandelen
  • Avocadosoep met gerookte zalm
  • Nieuw wapen in de strijd tegen obesitas: groene thee
  • Ragu alla Napolitana
  • Boterham met salade van zalm, selder en appel.
  • Salade met gegrilde zalm
  • Vissoep met mosselen
  • Friet met stoverij van varkenswangetjes
  • Gepocheerde peren met cranberry & gember
  • Mosselgratin met spinazie
  • Filet pur en witloof in de wok
  • Ovenschotel met rundergehakt en witloof
  • Carpaccio van tomaat met salade groene boontjes, mozzarella
  • 'Echte' bruschetta met knoflook en tomatenblokjes
  • Salade met sashimi van zeebaars en radijs
  • Maatjessalade
  • Gegrilde Caramba steaks
  • De meest ziekmakende voeding: fruit en groenten
  • Asperges met warme champignonsalade
  • Spirelli met kip en tomaatjes
  • Waterzooi van kipfilet met Mechelse asperges en kervel
  • Italiaanse mosselpan
  • Courgettesoep
  • Krokante sigaren met spinazie en feta
  • Spaghetti met curry en gerookte zalm
  • Gevulde zalmforel op de barbecue
  • Scampi's met knoflook
  • Gefrituurde pladijs, kropsla en yoghurtmayonaise
  • Slaatje van primeuraardappelen en geroosterde makreel.
  • Gevulde paprika met tzatziki
  • Groenten uit de oven
  • Salade Niçoise
  • Bruschetta met tomaat en aubergine
  • Salade van rundvlees met frambozen
  • Gelei van roze pompelmoes en Campari met vanilleyoghurt en cake
  • Witte asperges met oosterse dressing
  • Pastasalade met artisjokken en radicchio
  • Parijse worteltjes en hun loof
  • Kalfsgebraad met jonge worteltjes
  • Bruschetta met ham en mozzarella
  • Asperges met mousseline van peterselie en een gepocheerd ei.
  • Aardappelpuree met erwtjes en kippenhamburger met verse maïskorrels
  • Gehaktballetjes met tomaat en mozzarella
  • Gestoofde forel met bieslooksaus
  • Tagliolini met pesto, boontjes en aardappelen
  • Aardbeien op spies
  • Rogvleugel met blanke botersaus
  • Videetje van kip met zachte curry
  • Gebakken scholfilet met tomaat en kappertjes
  • Aardappelbrochettes met spek en rozemarijn
  • Salade van vergeten groenten
  • Spinaziesoep
  • Culinaire fietstochten in Noordertuinen van Antwerpen
  • Kip met perzik, paprika en rijst
  • Groentewraps
  • Peultjes met chilipeper, gember en Meritus-filet mignon
  • Gebakken aardappelen met gehaktballetjes
  • Kalfslapjes met geroosterde aardappeltjes
  • Lentesalade met witte asperges en garnalen
  • Roer­bak van as­per­ges en gar­na­len
  • Groentecurry
  • Lamskotelet in kruidenkorst



    Startpagina !
    Eten&Genieten - gezond genieten van eten & drinken

    "Er is geen oprechter liefde dan de liefde voor lekker eten ".... De gast moet op de saus wachten, niet de saus op de gast".... "Een volle buik heeft een gelukkig hoofd" ....

    20-12-2013
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Champignonroomsoep

     

    Champignonroomsoep

    Heerlijk en toch zo anders

    Voor 4 personen

    250 g champignons,1 middelgrote ui, grof gesneden
    1 teentje knoflook gesnipperd, 1 wit van prei gewassen en grof gesneden
    1,½ liter kippenbouillon, 1 dl room, 2 el olijfolie
    vers gehakte peterselie. 

    Bereidingswijze

    Doe de gesneden ui en knoflook in een grote pot met de olijfolie. Stoof aan op een matig vuur en laat zachtjes glazig worden.

    Voeg de prei toe en laat even meestoven. Dan volgen de gesneden champignons (afhankelijk van de grootte in 2 of 4 gesneden).

    Voeg de kippenbouillon toe en breng aan de kook.

    Laten koken tot alle ingrediënten gaar zijn. Mix de soep met de staafmixer. Kruid af met peper en zout.

    Werk af met een scheutje room in het bord en versier met een beetje peterselie (of eventueel enkele gedroogde champignons).

    Bron; mijnflandria.be

     


    Categorie:SOEPEN, KOUDE, WARME, BOUILLON, MAALTIJD,
    Tags:champignons, kippenboillon, prei, ui, peterselie, room,
    16-11-2013
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Kippenbouillon met platte peterselie & Parijse champignons
     

    Kippenbouillon met platte peterselie & Parijse champignons

    Heerlijke soep makkelijk en goedkoop 


    Voor 1L soep:


    200 ml kalfsfond,3 blokjes groentenbouillon,
    1 klein bakje Parijse champignons 1 klein stuk kipfilet, platte peterselie,
    1 wortel (wit, in dit geval),boter,1 soeplepel sojasaus, paprika,
    een stukje verse gember,peper & zout.

                      Recept 3 – Kippenbouillon met platte peterselie & Parijse champignons
                                                    © Soupçon de Balsamique
    Bereiding:
    Meng de kalfsfond, de groentenbouillonblokjes, de sojasaus, de gember (geschild) en het water. Breng aan de kook. Zeef de bouillon verschillende keren. Kruid met peper en zout.

    Bak ondertussen de kip in een beetje boter, met zout, peper en paprika. Snijd in kleine blokjes wanneer de kipfilet gebakken is.

    Borstel ondertussen de Parijse champignons en schil ze, indien nodig. Schil de wortel en gebruik een dunschiller om dunne schilletjes wortel te verkrijgen.

    Zet de soepkommen klaar. Doe de wortelschilletjes in de kommen, samen met de blokjes kip en de kleine champignons. Giet de bouillon erover, laat enkele minuten rusten (de champignons en de wortel gaan meekoken), voeg de peterselie toe en dien goed warm op.

    bron; skynet.be

    Categorie:SOEPEN, KOUDE, WARME, BOUILLON, MAALTIJD,
    Tags:champignons, kip, peterselie, wortel, bouillon,
    02-09-2013
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Avocadosoep met gerookte zalm


    Avocadosoep met gerookte zalm

    Lievelinsrecept van Paul Newman.
    Een lekker en apart soepje, kan ook als amuze.


    Voor 4 personen:

    3 rijpe avocado’s, 2 el citroensap, 750 ml kippenbouillon,

    250g zure room, 200 g gerookte zalm, in reepjes, 2 el fijngehakte bieslook,

    Tabasco, peper, zout.




    Bereiding; 10-20 min.

    Snijd de avocado’s doormidden en lepel het vruchtvlees eruit.
    Mix het vruchtvlees samen met het citroensap, kippenbouillon,
    tabasco, zout en peper tot een romig soepje.
    Proef en eventueel nog wat af kruiden.
    Laat de soep goed koud worden in de koelkast.

    serveren:

    Verdeel de soep over kommetjes (of in glaasjes) en werk af met de gerookte zalm en bieslook.

    Bron; njam.be


    Categorie:SOEPEN, KOUDE, WARME, BOUILLON, MAALTIJD,
    Tags:avocado, room, kippenbouillon, zalm,
    10-08-2013
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Vissoep met mosselen


    Vissoep met mosselen

    Voor 6 personen;
    • 4 eetlepels olie, 1 ui, fijngehakt, 2 teentjes knoflook, geperst
      375 ml witte wijn, 1 kg mosselen, schoongemaakt
      1 prei, in ringen, 1 wortel, in stukjes, 1 venkelknol, in reepjes
      1 pot pastasaus di Mare 425 gram, 1 1/2 liter visbouillon
      2 laurierbladeren, 4 takjes tijm, 10 saffraandraadjes
      150 gram penne pasta, 12 rauwe garnalen, ontdooid en gepeld
      2 blikjes tonijnmoot in olijfolie 160gram, uitgelekt

                                  Vissoep met mosselen

    Bereiding;35min of meer.

    Verhit 2 eetlepels olie in een hoge pan en bak de ui en knoflook 3 minuten. Voeg de mosselen en witte wijn toe. Kook de mosselen 5-8 minuten tot ze gaar zijn. Haal ze uit de pan, zeef het kookvocht en bewaar dit.

    Verhit in dezelfde pan 2 eetlepels olie en bak de prei, wortel en venkel 3 min. Voeg de pastasaus toe met de bouillon, het kookvocht, laurier, tijm en saffraan en laat alles 8 minuten zachtjes koken. Voeg de penne toe, laat 7 minuten zachtjes doorkoken en voeg dan de garnalen toe. Kook nog 3 minuten.

    Breek de tonijn in stukken. Schep ze met de mosselen door de soep en warm goed door. Verwijder de laurierbladeren en takjes tijm en breng op smaak met zout en peper.



    bron; visrecepten.nl

    Categorie:SOEPEN, KOUDE, WARME, BOUILLON, MAALTIJD,
    Tags:mosselen, garnalen,tonijn,penne, wijn, pastasaus, saffraan,
    12-07-2013
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Courgettesoep


    Courgettesoep        

    voor 4 personen;

    1 ui ,1 eetlepel olie (olijf- of arachideolie)
    150 g geschilde en in grote stukken gesneden aardappelen (2 middelgrote)
    600 g diepgevroren gesneden courgettes, 8 dl water
    2 bouillonblokjes (gevogelte of groenten), peper.

                  

    Bereidingswijze;

    Fruit de fijngehakte ui in een pan met hete olie. Voeg de aardappelen en courgettes toe. Overgiet met 8 dl water.
    Voeg 2 bouillonblokjes toe. Breng tot koken en laat het 15 minuten sudderen.
    Mix de soep en dien op. 

    Tip;
    Voeg een scheutje room toe en werk af met peterselie.


    bron; mijnflandria.be


    Categorie:SOEPEN, KOUDE, WARME, BOUILLON, MAALTIJD,
    Tags:ui, aardappellen, courgettes,bouillon,
    29-04-2013
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Spinaziesoep


    Spinaziesoep


    Voor 4 personen:

    500 g spinazie, 1 wit van prei, 1 ui, 1 tak bleekselderie,
    2 aardappelen geschild, 2 l groentebouillon, 1 dl room,
    50 g boter, 2 sneden oud brood. 

                            
                    

    Bereidingswijze;

    Was de prei. Snij de prei, de bleekselderie, de ui en de aardappelen klein en stoof gedurende 5 minuten. Voeg de bouillon toe en kook gaar. Voeg de spinazie op het laatste moment toe.

    Mix de soep glad en meng met een scheutje room. Voeg zout, peper en nootmuskaat naar smaak toe. Dien op met gebakken korstjes brood.

    Tip: Van gekookte spinazie geen restjes bewaren omdat nitraat in het
    blad kan worden omgezet in nitriet.



    bron; knackweekend.rnews.be
     

    Categorie:SOEPEN, KOUDE, WARME, BOUILLON, MAALTIJD,
    Tags:spinazie, prei, selderie, aardappelen, room,
    15-03-2013
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Velouté van asperges met salsa van grijze garnalen


    Velouté van asperges met salsa van grijze garnalen

    Voor 4 personen
    • 2 aardappelen (250 g samen), 1bussel witte asperges
      1 eetlepel citroensap, 2 eetlepels fijngehakte bieslook
      100 g gepelde grijze garnalen, 10 cl lichte room

      Veloute van asperges met salsa van grijze garnalen

    Bereiding

    1. Fruit de grofgesneden ui op een zacht vuur in een kookpot met de olie.
    2. Schil ondertussen de aardappelen en snij in blokjes. Schil voorzichtig de asperges, verwijder het harde onderste gedeelte en snij in stukjes.
    3. Doe aardappelen en asperges in de kookpot, meng 2 min. giet er 1 liter warm water bij en de verkruimelde bouillonblokjes.
    4. Plaats het deksel op de kookpot en breng aan de kook. Laat 20 min. zachtjes koken.
    5. Ontpit ondertussen de tomaat en snij in heel kleine blokjes. Voeg de garnalen, bieslook, peper en het citroensap bij. Meng goed en bewaar fris.
    6. Laat de soep 5 min. rusten en mix. Voeg de room toe, breng op smaak met peper en zout en verwarm opnieuw tot tegen het kookpunt. Neem van het vuur en dien onmiddellijk op. Geef er de salsa apart bij.



      bron; delhaize.be

    Categorie:SOEPEN, KOUDE, WARME, BOUILLON, MAALTIJD,
    Tags:aardappel, asperges, garnalen, room, bieslook,
    22-02-2013
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Maaltijdsoep met kip




    Voor de soep; 

    1 soepkip, 1 ui, 2 wortelen, 1 prei, 2 takjes soepselder, deeglettertjes,

    1 kruidentuiltje met laurier, tijm en peterseliestengels

    enkele takjes verse peterselie, peper en zout

    Voor de groentegarnituur;

    2 wortelen, 1 prei, 1 pastinaak, 2 takjes bleekselder

                    

    Bereiding;

    Zet de kip op in koud water. Breng aan de kook en schep het schuim af. Snijd intussen de groenten in grote stukken. Doe ze bij de kip en laat heel rustig sudderen, gekruid met peper, zout en het kruidentuiltje.

    Snijd de groenten voor de garnituur in julienne.

    Haal de kip uit de pan en zeef de bouillon over de groentejulienne. Doe er de in stukken gesneden kip bij en de lettertjes. Kook nog enkele minuten door.

    Schep de soep in grote borden en strooi er wat gesnipperde peterselie over.





    bron; nieuwsblad.be


    Categorie:SOEPEN, KOUDE, WARME, BOUILLON, MAALTIJD,
    Tags:kip, groente, deeglettertjes, kruidentuiltje,
    18-02-2013
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Soep met kalfsgehaktballetjes



    Soep met kalfsgehaktballetjes

    Voor 4 personen:

    2 sjalotten, 1 knoflookteentje, 1 scheutje olijfolie, 400 g kalfsgehakt
    50 g varkensgehakt, 1/4 theelepel citroenzeste, 5 takjes bladpeterselie
    piment d’Espelette, 1 liter kalfsbouillon, 2 preien, 6 wortels
    6 middelgrote aardappelen, 2 laurierblaadjes, peper en zout.

                                        
    Bereidingswijze;

    Hak sjalotten en knoflook fijn en braad op een laag pitje aan in een scheutje olijfolie. Meng het kalfs- en varkensgehakt, de sjalotten, de knoflook, de citroenzeste en de blaadjes bladpeterselie in een diepe schaal. Bestrooi met zout. Kruid met piment d’Espelette en meng opnieuw. Rol tot gehaktballetjes en zet opzij.

    Schenk de kalfsbouillon in een grote pan. Breng aan de kook en draai het vuur omlaag. Ontdoe de preien van het groen en snij over de lengte eerst in tweeën en vervolgens in vieren. Schil de wortels en snij in vieren.

    Borstel de aardappelen schoon, snij over de lengte doormidden. Stop groente en de laurier in de kalfsbouillon. Dek af en kook 30 min. op een laag pitje. Voeg vervolgens de gehaktballetjes toe en laat nog 15 min. op het vuur staan. Breng op smaak en dien op.


    bron; weekend.knack.be

    Categorie:SOEPEN, KOUDE, WARME, BOUILLON, MAALTIJD,
    Tags:kalsvlees, varkensvlees, look,sjalot, prei, wortels, aardappels, bouillon,
    29-01-2013
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Kippensoep met waterkers
     

    Kippensoep met waterkers


    Nodig
    1 soepkip, 2 l water, 1 ui, peterseliestelen
    enkele blaadjes lavas, 10 geplette peperkorrels
    1 blaadje foelie, 100 g waterkers 

                          
    Bereidingswijze

    Doe de kip in een pan met water en breng aan de kook. Verwijder het schuim en voeg de grofgesneden ui, de peterseliestengels, de lavas, de peperkorrels en de foelie toe. Laat trekken tot de kip gaar is. 

    Verwijder de kip en ontbeen. Gebruik de in repen gesneden kippenborsten voor de soep. Zeef en ontvet de bouillon.

    Maak de waterkers schoon en versnij de blaadjes. Breng de bouillon aan de kook, voeg vlak voor het opdienen de waterkers toe en mix. Leg de versneden kippenborst in de soep.

    Tip: Zet een bosje waterkers onmiddellijk in water.
    Op deze manier kan je de watergroente enkele dagen vers houden.


    bron; knackweekend.rnews.be

    Categorie:SOEPEN, KOUDE, WARME, BOUILLON, MAALTIJD,
    Tags:soepkip, peterselie,lavas, peper, waterkers,
    04-12-2012
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Gentse kippensoep met Brugge Oud en ham


    Gentse kippensoep met Brugge Oud en ham 

    Voor 4 personen; 
             
    1 liter kippenbouillon
    15 cl blond bier van hoge gisting (bv. Brugse Tripel, Watou Tripel, Ename)
    1 prei, 1 wortel, 1 groene selder, 150 g gekookte ham
    200 g Brugge Oud, 15 cl room, cayennepeper en zout.

                        

    Bereidingswijze; 20- 40 min.

    De groenten fijn snijden en stoven in de boter.
    De kippenbouillon en het bier eraan toevoegen en +/- 30 minuten laten koken.
    Kruiden met cayennepeper en zout.
    De ham en de Brugge Oud in kleine blokjes snijden en in een soepterrine doen
    samen met de room.
    De kokende bouillon eraan toevoegen. 

    Tip;
    De ham kan ook vervangen worden door gebakken blokjes van kippenfilets.



    blog; kazenvanbijons.be


    Categorie:SOEPEN, KOUDE, WARME, BOUILLON, MAALTIJD,
    Tags:blond bier, prei, wortel, selder, ham, kaas, room,
    01-12-2012
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Broccolisoep met zalm


    Broccolisoep met zalm

    Voor 6 personen

    • 1 kg broccoli, 2 sjalotjes, 2 el olijfolie, 1 teentje knoflook
      1 citroen, 1 l groentenbouillon
      1 kuipje Boursin Cuisine Knoflook & Fijne kruiden Light
      300 g zalmsnippers, versgemalen peper en zout

                             Foto van Broccolisoep met zalm

    Bereiding;
    Snijd de roosjes broccoli van de stronk.
    Hak de sjalotjes en de knoflook heel fijn.
    Verwarm de olijfolie in een soeppan en bak hierin de fijngesneden
    sjalotjes en de knoflook.
    Voeg dan de broccoliroosjes toe en bak het geheel op een
    matig vuur nog ca. 10 minuten.
    Voeg de groentenbouillon toe en laat de broccolisoep
    in 10 minuten gaar worden.

    Zet de staafmixer in de soep en pureer deze grof zodat er nog
    stukjes broccoli zichtbaar zijn.

    Verdeel vlak voor het serveren de Boursin en de zalmsnippers
    in 6 soepkommen/borden en breng deze verder op smaak
    met versgemalen peper en zout.

    Tip; enkele druppels olijfolie geeft een mooi effekt.


    bron; smaakexperience.com

    Categorie:SOEPEN, KOUDE, WARME, BOUILLON, MAALTIJD,
    Tags:broccoli, sjalot, olifolie, look, citroen, groentebouillon, boursin, zalm,
    27-11-2012
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Soep van bospaddenstoelen


    Soep van bospaddenstoelen


    Voor 4 personen;
    2 aardappelen, van het soort Nicola, in stukken gesneden
    350 g bospaddenstoelen (hoorn des overvloeds, cantharel, eekhoorntjesbrood, …) 
    dille, gesnipperd,
    1 1/4 l groentebouillon, 1kruidentuiltje (peterseliestengels, tijm, laurier) 
    1 eetlepel olijfolie,
    1/2 theelepel paprikapoeder, 4 plakken bacon,
    in smalle reepjes gesneden,
    1 ui, versnipperd.

    Soep van bospaddenstoelen

    Bereiding;

    1. Verwarm de olijfolie in een pan. Fruit de ui, 1 minuut.
    2. Voeg de aardappelen, de bouillon en het kruidentuiltje toe. Voeg zout en peper toe.
    3. Sluit de pan af met een deksel. Breng aan de kook. Zet het vuur laag en laat 20 minuten zachtjes doorkoken.
    4. Bak de paddenstoelen 3 minuten in een pan.
    5. Voeg de paddenstoelen toe aan de soep. Laat nog 5 minuten doorkoken.
    6. Verhit de bacon 2 minuten in de magnetron. Breek in stukjes.
    7. Verdeel de soep over soepkommen of diepe borden. Garneer met stukjes bacon en de gesnipperde dille.



      bron; delhaize.be

     


    Categorie:SOEPEN, KOUDE, WARME, BOUILLON, MAALTIJD,
    Tags:aardappel, bospaddestoelen, bacon,
    26-10-2012
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Pastinaak-kerriesoep


    Pastinaak-kerriesoep


    hartverwarmend deze feestelijke soep


    Voor 4 personen;
    • 150 g 5 soepgroenten,250 g pastinaak, 1 groen pepertje
    • 2 teentjes knoflook, 125 g Griekse yoghurt,1.5 eetl. boter (+ 0.5 koffiel.)
    • 1 L kippenbouillon (2 blokjes opgelost in 1 L heet water)
    • 1 eetl. kerriepoeder (Topaz),peper en zout

      Bereiding; 40min.

    ()


    Schil de pastinaak en snij in blokjes., Snipper het knoflook fijn. 

    1. Smelt 1,5 eetl. boter in een grote kookpot en stoof de soepgroenten en het fijngesnipperde knoflook 5 min. op een zacht vuur.
    2. Voeg de stukken pastinaak toe en overgiet met de kippenbouillon. Laat 25 min. koken.
    3. Verwijder ondertussen de pitjes uit het pepertje en snij in ringetjes. Smelt 1/2 koffiel. boter in een pannetje en bak de peperringen ± 3 min.
    4. Meng de Griekse yoghurt met het kerriepoeder en breng op smaak met peper en zout.
    5. Mix de soep glad en breng op smaak met peper en zout.

    Verdeel de soep over 4 diepe borden en lepel er 1 eetl. Griekse yoghurt op.
    Bestrooi met de peperringetjes.




    bron; colruyt.be


    Categorie:SOEPEN, KOUDE, WARME, BOUILLON, MAALTIJD,
    Tags:pastinaak, yoghurt,
    06-10-2012
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Minestrone met aardappel en witte bonen


    Minestrone met aardappel en witte bonen

    Voor
    4 personen

    2 bloemige aardappelen, 2 wortelen, 1 ui, 1 witte selder
    3 tomaten, 1 courgette, 200 g witte bonen, 40 g geraspte kaas
    100 g kleine deegwaren, 1 l lichte vleesbouillon, 1/2 dl olijfolie
    1 teentje knoflook, peper en zout.
     

    Bereidingswijze

    - Schil de aardappelen en de wortelen. Snijd ze in blokjes.
    - Hak de ui en de knoflook fijn.
    - Ontvel de tomaten en hak ze grof.
    - Snijd de courgette en selder in blokjes.
    - Stoof de ui en de knoflook glazig in de olie, voeg de bonen, selder, courgette, tomaten en wortelen toe en overgiet met de bouillon.
    - Breng het geheel aan de kook. Voeg de aardappelen toe en laat minimum 50 minuten pruttelen.
    - Voeg de deegwaren toe en laat opnieuw 10 minuten koken. Breng op smaak met peper en zout.
    - Serveer in diepe borden en strooi er de geraspte kaas over.




    bron; mijnflandria.be


    Categorie:SOEPEN, KOUDE, WARME, BOUILLON, MAALTIJD,
    Tags:aardappelen, wortelen, tomaten, witte bonen, courgette,
    16-08-2012
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Gaspacho


    Gaspacho

    Een heerlijke spaanse koude soep.
    Heel voedzaam en erg verfrissend op een warme dag

    Voor ca. 4 personen:

    1 kilo rijpe tomaten, 1/2 groene peper, 1 stuk komkommer van ca 10 cm lang, 1 kleine rode ui, 1 teentje knoflook, 1 groot glas water, 3 eetlepels olijfolie, 1 eetlepel azijn, peper, zout.

    Bereidingstijd; 10 min.

    Snij alle groenten in fijne stukjes. Mix ze samen met het water, de azijn en de olijfolie tot een soep. Giet het eventueel door een zeef om overblijvende pitjes of stukjes te verwijderen. Breng op smaak met peper en zout. Laat afkoelen in de ijskast tot de soep ijskoud is. Dien op met kleine snippers komkommer.

    bron; la cusina.be
    recept Carlo


    Categorie:SOEPEN, KOUDE, WARME, BOUILLON, MAALTIJD,
    Tags:tomaten, groene peper, komkommer, ui, look,
    27-07-2012
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Gazpacho koude soep

                                             
     
    Gazpacho koude soep

      

    Voor 4 personen;
    • 10 mooie rijpe tomaten, 2 komkommers, 2 witte uien,
    • 2 rode paprika’s, 2 teentjes knoflook 2 cl xeresazijn,
    • 1 l water, 1 eetlepel tomatenpuree, 6 sneetjes wit brood zonder korst,
    • 5 dl goede olijfolie, peper van de molen, zout.


                                               Gazpacho
     
    Bereiding;

    1 Schil 1 komkommer, verwijder de zaadlijsten en snijd de komkommer in grove stukken.
    2 Schil de andere komkommer, verwijder de zaadlijsten en snijd in kleine blokjes. Houd apart.
    3 Kruis de tomaten in, verwijder de kroontjes en pel de tomaten door ze 10 seconden onder te dompelen in kokend water en onmiddellijk in ijswater te leggen.
    4 Verwijder de zaadlijsten van 3 tomaten en snijd in kleine blokjes. Houd de blokjes apart.
    5 Schil de paprika’s, snijd 1 paprika grof, de andere in kleine blokjes. Houd de blokjes apart.
    6 Pel de uien en snijd ze grof.
    7 Doe alle grove groenten in een pot, voeg de knoflook, tomatenpuree, xeresazijn en wat zout toe en bevochtig met water. Schik er 3 sneetjes wit brood op en laat dit minimum 4 uur in de koelkast marineren.
    8 Snijd de overige sneetjes brood in blokjes en bak ze goudbruin in wat olijfolie. Laat uitlekken op keukenpapier.
    9 Voeg de olijfolie (0,5 dl) bij de gazpacho en mix de gazpacho met een staafmixer of in een blender. Indien je wenst, kan je de gazpacho door een fijne zeef halen.
    10 Breng de gazpacho op smaak met peper van de molen en zout.
    11 Serveer de gazpacho ijskoud met de garnituren erbij geschikt: komkommer, tomaat, paprika en broodcroutons. Zet ook een kannetje goede olijfolie op tafel om naar wens in de gazpacho te druppelen!


    bron; skynet.be


    Categorie:SOEPEN, KOUDE, WARME, BOUILLON, MAALTIJD,
    Tags:tomaten, komkommers, ui, paprika's, brood,
    03-07-2012
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Koud aspergesoepje met gerookte zalm

    Koud aspergesoepje met gerookte zalm


    Voor 4 personen;


    4 sneetjes gerookte zalm,
    1 dl room, 1 bussel witte asperges,

    1 bussel basilicum, citroensap, nootmuskaat.

            Koud aspergesoepje met gerookte zalm

             Bereiding;

    1. Schil de asperges, snij de topjes af en stoom ze gaar. Snij de rest heel fijn en kook ze supergaar in water. Let op: De asperges mogen juist bedekt zijn met water.

    2. Laat het geheel afkoelen en mix. Voeg er de room, het citroensap en wat basilicum aan toe en breng op smaak.

    3. Frituur de basilicum.

    4. Serveer het soepje met reepjes gerookte zalm en versier met gefrituurde blaadjes basilicum.


    1. bron; zesta.be
      recept; P. Huyzentruyt

     


    Categorie:SOEPEN, KOUDE, WARME, BOUILLON, MAALTIJD,
    Tags:zalm, room, asperges, basilicum, citroen,
    24-04-2012
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Rodelinzensoep met koriander en naanbroodjes


    Rodelinzensoep met koriander en naanbroodjes


    Voor 4 personen:
    1 ui, 2 tenen knoflook, 3 el plantaardige olie, 1 tl komijnzaadjes
    1 tl korianderzaadjes, 2 el plantaardige olie, 125 g rode linzen
    6 dl groentebouillon, ¼ tl cayennepeper
    200 g tomatenblokjes in blik, 1 bosje koriander, zout

    Naanbroodjes:
    250 g witbroodmeel, ½ tl zout, 3,5 g gedroogde gist
    2 el plantaardige olie, ca. 1,5 dl water

                                                 
    Bereidingswijze
    Maak eerst de broodjes: doe meel, zout en gist in een kom. Roer er 1 eetlepel olie en het water onder tot een zacht deeg ontstaat. Kneed 5 minuten tot het deeg glad is, dek af en laat ca.1 uur rijzen tot het deeg verdubbeld is in volume.

    Snipper intussen de ui en knoflook. Fruit in de olie. Rooster de komijn- en korianderzaadjes. Maal fijn en voeg toe aan de pan, samen met de linzen, bouillon en cayennepeper. Laat 20 minuten koken op een laag vuur. Voeg halverwege de kooktijd de tomatenblokjes toe. Mix de soep met de koriander en kruid met zout. Hou warm.

    Kneed het deeg even door op een bebloemd werkvlak. Verdeel in 4 porties en rol elke portie uit tot een ovaal van een ½ cm dik. Bak de broodjes 1 minuut aan elke kant in 1 eetlepel olie op hoog vuur. De broodjes zullen rijzen en kleuren tijdens het bakken.

    Schep de soep in 4 kommen geef er de naanbroodjes bij.


    bron; knackweekend.rnews.be

    Categorie:SOEPEN, KOUDE, WARME, BOUILLON, MAALTIJD,
    Tags:Linzen, Ui, Look, Olie, Groentebouillon, Tomaten, Meel, Gist, Koriander,
    19-04-2012
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Avocadocrèmesoep



    Avocadocrèmesoep

    Voor 4 personen:
    • 2 rijpe avocado’s, 1 el citroensap, 2 dl yoghurt
    • 8 dl groentebouillon, 4 tl wild garlic mix
    • 2 el olijfolie Soler Romero
    • piri-piri saus, peper en zout

    Bereiding: 15 min.
    Snijd de avocado’s over de lengte rond de pit door.
    Draai de helften van elkaar.
    Verwijder de pit en schep het vruchtvlees uit de schil. Pureer het vruchtvlees met citroensap en yoghurt.
    Voeg de groentebouillon, olijfolie en wild garlic mix toe en pureer nog eens.
    Breng voorzichtig op smaak met piri-piri saus, peper en zout.


    Tip: serveer de soep verrassend anders in een kop en schotel. Lekker met lange Grissini en Mediterraans brood.



    bron;knack.be


    Categorie:SOEPEN, KOUDE, WARME, BOUILLON, MAALTIJD,
    Tags:avocado, yogurt, look, groenteboillon,


    >

    Blog tegen de regels? Meld het ons!
    Gratis blog op http://blog.seniorennet.be - SeniorenNet Blogs, eenvoudig, gratis en snel jouw eigen blog!